#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/02/2011 12:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τους εγκαταλείπουν ντόπιοι και ξένοι παράγοντες


Όπως σωστά επισημαίνουν και οι σχολιαστές του Antinews σε προηγούμενη ανάρτηση υπάρχει  πλέον “πλήρης αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης”.

Κι αυτό όπως είναι φυσικό τό έχουν αντιληφθεί πρώτα τα εκδοτικά συγκροτήματα. Όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε μια σαφή διαφοροποίηση απο την προηγούμενη ολόθερμη υποστηρίξη του ΓΑΠ και της κυβέρνησής του.

Τους αδειάζουν από παντού

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σήμερα: «Σε δίνη έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ, καθώς διογκώνονται οι αντιδράσεις μερίδας βουλευτών του στις προωθούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ η κυβέρνηση παρουσιάζει πλέον εμφανές έλλειμμα συντονισμού, με τις έριδες μεταξύ υπουργών να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Σημάδια έντονης κόπωσης παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση».

ΕΘΝΟΣ: « Μπήκαν νερά από τον... ημιυπαίθριο. Νερά στο κυβερνητικό «σκάφος» από το «φάλτσο» του υφυπουργού Εσωτερικών για αναδρομικά τέλη στους νομιμοποιημένους ημιυπαίθριους, η οποία τελικά αποσύρθηκε έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού. Η εικόνα αλαλούμ συμπληρώθηκε με την αναταραχή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα εξαιτίας νομοθετικής διάταξης για τους δικηγόρους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : «Η φράση ‘τρεις λαλούν και δύο χορεύουν…’, που είπε ο πρώην πρόεδρός της Απ. Κακλαμάνης χθες στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, ταιριάζει και με την εικόνα της κυβέρνησης,  αν μετρήσει κανείς τα φαινόμενα ασυνεννοησίας της κυβερνητικής μηχανής, που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες”.

Λιθοβολισμοί στο …υπουργικό συμβούλιο: «Το θέμα ήταν γνωστό, είχε συζητηθεί σε ένα ακόμη υπουργικό συμβούλιο και σε διμερείς συνεννοήσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου με τους Ευ. Βενιζέλο, Χ. Καστανίδη, Χ. Παμπούκη και Χρ. Παπουτσή. Το όνομα αυτού, οικονομικός εισαγγελέας. Παρ’ όλα αυτά, μια ακόμη σύγκρουση κορυφής εκδηλώθηκε με σφοδρότητα στη χθεσινή συνεδρίαση του ανώτερου κυβερνητικού οργάνου. Οι Χρ. Παπουτσής και Ευ. Βενιζέλος «λιθοβόλησαν» τον νέο θεσμό, σύμφωνα με χαρακτηρισμό στελεχών που παρακολούθησαν τη συζήτηση”. (ΕΘΝΟΣ)

Το ΔΝΤ “καρφώνει” την κυβέρνησηΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Το ΔΝΤ ‘κάρφωσε’, με τον τρόπο του, την ελληνική κυβέρνηση, ότι ήταν εκείνη που είχε την ευθύνη του σχεδιασμού σχετικά με την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη, στελέχη του υπογράμμισαν πως ‘’η ελληνική κυβέρνηση σχεδίασε ένα πρόγραμμα για να μεγιστοποιήσει το όφελος από το μεγάλο σύνολο δημοσίων επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας’’. Και για να μην αφήσουν καμία αμφιβολία, συμπλήρωσαν: Ευρωπαίοι εταίροι και ΔΝΤ υποστηρίζουμε την ελληνική κυβέρνηση,

ΣΚΑΙ-Περιβάλλον αβεβαιότητας: “Αναβλητικότητα, καθυστερήσεις, ολιγωρία. Δεκαπέντε μήνες στη διακυβέρνηση του τόπου το ΠΑΣΟΚ και το πρόγραμμα των 100 ημερών πάει... περίπατο, ενώ την ίδια ώρα οι καθυστερήσεις και οι αναβολές βρίσκουν τα πολιτικά κόμματα σε αδυναμία συνεννόησης. Η πολυπόθητη συναίνεση στην πιο κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της χώρας είναι κενό γράμμα. Η αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα της Αριστεράς δεν δέχονται να κάτσουν ούτε καν στο ίδιο τραπέζι για να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη σε φλέγοντα θέματα για να μη φτάσει η χώρα εκτός από την πολιτική και στην οικονομική χρεοκοπία”,Οµολογία αποτυχίας απο τα ΝΕΑ και το κ. ΠρετεντέρηΓιατί ψάχνουµε πενήντα δισεκατοµµύρια; Τι µεσολάβησε και τα επτά δισ. του ∆εκεµβρίου έγιναν πενήντα δισ. δυο µήνες αργότερα;

ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ να πω ότι αυτή είναι η πιο ουσιώδης ερώτηση. Χωρίς (επίσηµη) απάντηση. Γι’ αυτό και όλοι υποψιαζόµαστε ότι πίσω της κρύβεται µια οµολογία αποτυχίας. Αποτυχία του Μνηµονίου έως ένα σηµείο. Κυρίως, όµως, αποτυχία στηδιαχείριση του χρέους. Οπως φαίνεται, οιδιευθετήσεις που συζητούσαµε έχουν παγώσει και έχουν υπαχθεί σε µιαµελλοντική ευρωπαϊκή λύση.

ΚΑΙ ΟΛΑ αυτά πριν ακόµη πληροφορηθούµε ότι η ύφεσητο 2010 έφτασε επισήµως στο 6,6%!

Οχι µόνο ο στόχος είναι εξ ορισµού απλησίαστος, αλλά καθίσταται ακόµη πιο ανέφικτος όταν η κυβέρνηση διαβεβαιώνει τροµαγµένη από τις αντιδράσεις ότι δεν πρόκειται να πουλήσει τίποτα

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=174&ct=136

Μήνυμα από Αμερική

Εχοντας νιώσει την γλύκα της εξουσίας, ο πρωθυπουργός δείχνει το τελευταίο διάστημα ένα άλλο πρόσωπο. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνά ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα, ως αποτέλεσμα των σκανδάλων και της κακής διαχείρισης εκ μέρους των πολιτικών της, και επειδή ο ίδιος πήρε την απόφαση να την οδηγήσει στο στόμα του λύκου, τα περιθώριά του είναι ελάχιστα. Είτε μένει και παλεύει πραγματικά για να αλλάξει τη χώρα, όπως υποσχέθηκε στους δανειστές, είτε πραγματοποιεί το όνειρο της ζωής του αναζητώντας μία σημαντική θέση στο εξωτερικό. Εκτός αν έχει αντιληφθεί πως το όνειρο είναι απατηλό…(Μιχάλης Ιγνατίου , στο προσωπικό site του διευθυντή του Μega)

Wall Streat: «Η Ελλάδα χρειάζεται πραγματική ηγεσία»

«Η Ελλάδα χρειάζεται πραγματική ηγεσία», τιτλοφορείται άρθρο του συντάκτη της Wall Street Journal, Nick Skrekas που δημοσιεύεται στο blog της εφημερίδας “The Source”.

Περιγράφοντας τις παλινωδίες που ακολούθησαν την ανακοίνωση της τρόικας περί αποκρατικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ, την περασμένη Παρασκευή, η WSJ καταλήγει: «Για να αποφύγουν μια κοινωνική έκρηξη, οι σοσιαλιστές πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα σχέδιά τους, να τα εξηγήσουν με σαφήνεια και να προσφέρουν πραγματική ηγεσία».

Μονο το «Kαρφί» έμεινε μάλλον στον αρχηγό


ΣΧΟΛΙΑ

 1. Panorama avatar
  Panorama 18/02/2011 12:47:07

  Χθές τους εγκατέλειψε και ο Ιερώνυμος με τις δηλώσεις του εναντίον της "κάρτας του πολίτη".

 2. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 18/02/2011 12:48:00

  Μήπως η αξιοποίηση ή πώληση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου είναι η κόκκινη γραμμή για τα μεγαλολαμόγια?

  • factorx avatar
   factorx @ Φυγόκεντρος 18/02/2011 13:01:05

   Ναι κι αυτό, αλλά βλέπουν επίσης ότι το "συστημα" καταρρέει

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ factorx 18/02/2011 13:05:19

    ....με απρόβλεπτες συνέπειες γι΄αυτούς .
    Ισως έχουμε ντόμινο κατάρρευσης και αντικατάστασής τους με άλλα "τζάκια" εκδοτικά.
    Και η Wall Street Journal προχθες έγραφε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη πραγματικής ηγεσίας.
    Sic transit gloria mundi.....

    Ιδίως για τους δύο Γιώργους (Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου) εκ των οποίων ο δεύτερος ούτε βουλευτική ασυλία έχει.

   • A.M. avatar
    A.M. @ factorx 18/02/2011 15:04:02

    Έτσι.
    Και όλοι μας το βλέπουμε.
    Και συνέχεια μούρχεται στο νού αυτό το άρθρο της pravda που είχε ποστάρει η Dimi.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Φυγόκεντρος 18/02/2011 13:58:04

   The point

 3. co avatar
  co 18/02/2011 13:13:52

  και οχι μονο αυτο αλλα οτι διαχειριστικα ειναι τραγικοι, δειτε το αρθρο του """καμπουρακη""" στο protagon για το 100φυλλο μαυρο τετραδιο.
  Δηθεν λογω διαφανειας εχουν προκυψει στο συνολο της στενης και ευρυτερης δημοσιας διοικησης ααπιστευτες γραφειοκρατικες καθυστερησεις που υποδαυλιζουν την υφεση και μας φερνουν πιο κοντα στο χαος.

 4. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 18/02/2011 13:20:36

  Πριν καιρό στο βραδινό του ΣΚΑΪ, ήταν καλεσμένος ο Παπαχελάς. Είχε σημειώσει τότε, σε σχετική ερώτηση της Κοσιώνη, ότι υπάρχει έλλειμμα συντονισμού. Σε ερώτηση της Κοσιώνης ποιος είναι υπεύθυνος για την έλλειψη συντονισμού του κυβερνητικού έργου, είπε, «ασφαλώς ο πρωθυπουργός». Συνέχισε: "Αμφιβάλω όμως αν θέλει και αν του αρέσει να παίξει αυτό το ρόλο".

  Χθες το βράδυ ήταν και πάλι καλεσμένος της Κοσιώνης. Ήταν, μπορώ να πω καταγγελτικός και πάλι, όσον αφορά την ανυπαρξία συντονισμού στην κυβέρνηση. Είπε ότι αυτό τον ρόλο τον είχε αναλάβει μέχρι τις αυτοδιοικητικές ο Ραγκούσης, πλην όμως σήμερα δεν ασχολείται. Ο κάθε υπουργός έχει το δικό του ντοβλέτι. Κατηγόρησε σχεδόν ευθέως τον πρωθυπουργό για την ανυπαρξία συντονισμού στην κυβέρνηση και είπε ότι θα πρέπει να καθίσει στο γραφείο και να συντονίσει την κυβέρνησή του..

  Επίσης πριν από κάποιο καιρό, ερωτώμενος ο Χασαπόπουλος από τον Αναγνωστάκη για κάποιες εντάσεις και προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο υπουργικό και βγήκαν προς τα έξω, τι λέει για αυτά ο ΓΑΠ, απάντησε: "Ο πρωθυπουργός λέει, αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν". Και έσκυψε το κεφάλι για την απάντηση που έδωσε….

  Τι λέω εγώ. Ο πρωθυπουργός είναι πάνω απ' όλα διοικητής, μάνατζερ, συντονιστής, ελεγκτής. Λαμβάνει αποφάσεις. Μοιράζει έργο, δηλαδή αναθέτει αποστολές. Συντονίζει τα επιμέρους υπουργεία, για αυτό και θα πρέπει καθημερινά να έχει συσκέψεις με τις κάθε φορά αναγκαίες ομάδες υπουργών. Ελέγχει συνεχώς τους υφισταμένους του.

  Ο πρωθυπουργός ΔΙΟΙΚΕΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΙ. Και αν μπορεί, εξελίσσεται σε ηγέτη.

  Ρε παιδιά, εσείς των ΜΜΕ.
  Τι θέλετε να μας πείτε τώρα; Ότι δεν είχατε καταλάβει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ανίκανος για αυτή τη δουλειά; Ότι αυτό το παιδί, είναι "αέρα πατέρα"... ότι αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται. Ότι τον ενδιαφέρει μόνο να ταξιδεύει και τίποτε άλλο. Ότι ενώ στη πραγματικότητα δεν κάνει για τίποτε, προσπαθεί να βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος και επιπλέον έχει την εντύπωση ότι αποτελεί προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας.

  Ο άνθρωπος δεν κάνει για πρωθυπουργός. Αυτό το έχουν αντιληφθεί όλοι οι Έλληνες και δεν το αντιληφθήκατε εσείς, σαΐνια των ΜΜΕ;;;
  Μάλλον όμως σας βόλευε για να κάνετε τη δουλειά σας. Δυστυχώς όμως, τώρα που δεν πάνε καλά και οι δουλειές των αφεντάδων σας, θυμηθήκατε ότι ο ΓΑΠ δεν κάνει.

  Εγώ αν τον είχα στη μονάδα μου, θα τον έβαζα καψιμιτζή, αλλά και εκεί πιστεύω ότι θα έχανε το ταμείο.

 5. zackii avatar
  zackii 18/02/2011 13:32:35

  Τι λέτε ρε παιδιά? Καταρρέει ο...πολυβραβευμένος? Τρομερό?

 6. dimitris hamenos avatar
  dimitris hamenos 18/02/2011 13:36:56

  Kι εγω εχθες που ειδα τον Χατζηγλυκα να ορυεται νομισα πως ειχα σηκωσει παλι πυρετο... Πα πα πα λες;

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ dimitris hamenos 18/02/2011 13:53:27

   Χρωστάει πολλά το ALTER και για αυτό έχουν αρχίσει να φωνάζουν. Αν δεν τους ρυθμίσουν τις οφειλές, θα πάρουν και τα όπλα. Πιθανό να κάνουν και επανάσταση. Αλλά δεν..... Μόλις θα έρθει όμως η πολυπόθητη ρύθμιση, θα δεις και πάλι ύμνους....

 7. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 18/02/2011 13:48:42

  Το Νεοταξικο ΣΚΑΙ αρχισε να γλυκοκοιταζει προς την ΝΔ και παλι...Αφου και ο Μπαμπης αρχισε να κραζει το κυβερνητικο εργο και οι πρωινοι μαιντανοι (Λυριτζης-Οικονομου) να λενε οτι το Μνημονιο δεν "περπαταει", σημαινει οτι μαλλον παμε για εκλογες και ο πολυταξιδευτης ετοιμαζει βαλιτσες οριστικης διαφυγης (αν δεν τις εχει ηδη) ετοιμες!!!Και το ΣΚΑΙ παροτι ειναι πληρως αποκρουστικο, τουλαχιστον προσφερει μια καποια ποιοτητα ενημερωσης και ειδησεων, αν μη τι αλλο.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ ΧΡΗΣΤΟΣ 18/02/2011 14:08:28

   Η ξαφνική επίθεση στο μνημόνιο επ ουδενί δε σημαίνει στήριξη σε Σαμ. Είναι στήριξη στον Φοροκωνσταντίνου, γιατί αφού είδανε ότι δε βγαίνουν τα νούμερα, το επόμενο βήμα είναι οι εκποιήσεις. Τώρα όλοι θα βρίζουν το μνημόνιο, θα το φορτώσουν στον ΓΑΠ και ο Φοροτέτοιος θα είναι το καλό παιδί που σώζει τον τόπο.

 8. kakofonix avatar
  kakofonix 18/02/2011 14:05:37

  Ο Ροδινός μου χρωστάει μια μπύρα.
  Η σημερινή επικαιρότητα επιβεβαιώνει full το σενάριο που πρώτα εδώ στο antinews αναλύσαμε, περί ρήξης.
  Φυσικά μας προκαλούσε απορία στην αρχή (και γέλια περί δήθεν ανένδοτου στο ΔΝΤ), αλλά υπήρχαν σαφείς ενδείξεις.

  Τώρα έχουν συνασπιστεί θρασύτατα όλα τα λαμόγια και βάλουν εναντίον του ΓΑΠ και μάλιστα με βοήθεια από τις ΗΠΑ!

  (Αν δούμε και τον ΓΑΠ σε ρόλο εθνικού ήρωα, θα τα έχουμε δει όλα!!!)

  Πάντως θεωρώ βιαστική την αντίδραση και του Μιχελάκη και της αριστεράς, δηλαδή να χλευάσουν τον ΓΑΠ. Ακόμα και αν δεν το αξίζει, πρέπει να στηριχθεί στο θέμα ''δεν πουλάω'', γιατί αυτό εξοργίζει τους τροικανούς και εξοντώνει τα λαμόγια.

  Πρέπει η ηγεσία να δει ''αλλιώς'' το πρόβλημα και να συνεννοηθούν στα γρήγορα για ένα αντιπωλητικό μέτωπο. Η κατάσταση τείνει να ξεφύγει.

 9. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 18/02/2011 15:17:02

  ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ .!
  ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΛΟΙ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥΣ.
  ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ .

 10. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 18/02/2011 18:21:53

  Λεω τωρα εγω λεω-τους επιασε ξαφνικα οπονος και το ριξανε''σταρματα-σταρματα εμπρος στον αγωνα η ο διευθυντης ορχηστρας αλλαξε παρτιτουρα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.