12/03/2009 13:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τους «έκοψαν» τις συντάξεις και τους «εξαφάνισαν»!!!

Μια είδηση η οποία κανονικά θα έπρεπε να είναι παντού πρωτοσέλιδο αφού αποτελεί πρωτοφανές γεγονός και αποδεικνύει την πλήρη διάλυση του κρατικού μηχανισμού, πέρασε στα «ψιλά» τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για την υπόθεση 23 συνταξιούχων στους οποίους ξαφνικά «κόπηκαν» οι συντάξεις επειδή θεωρούνται «αγνοούμενοι» για το Κράτος.

Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι αυτοί είναι πρώην υπάλληλοι του Επικουρικού Ταμείου των Λιμενεργατών που πέρυσι διαλύθηκε και οι κλάδοι του συγχωνεύτηκαν μέσα σε άλλα ταμεία, στο πλαίσιο της εφαρμογής του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου 3655 του 2008. Του νόμου που διαμορφώθηκε επί Μαγγίνα και ψηφίστηκε επί Φάνης Πετραλιά.

Στο ταμείο αυτό υπήρχε ένα περίεργο καθεστώς. Οι υπάλληλοι του, μετά το τέλος της επαγγελματικής τους πορείας, συνταξιοδοτούνταν από αυτό τον φορέα και όχι από το δημόσιο ή το ΙΚΑ, όπως συνηθίζεται.

Οι 23 «αγνοούμενοι» λοιπόν, πριν ακόμη διαλυθεί το ταμείο, έχοντας διαγνώσει τα ενδεχόμενα προβλήματα, με επιστολή τους είχαν επισημάνει το ιδιαίτερο καθεστώς συνταξιοδότησης τους προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα προς τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημοσθένη Μαμμωνά. Όπως μαθαίνουμε, ο κ. Μαμμωνάς τους είχε παραπέμψει στην αρμόδια γενική διευθύντρια της Γραμματείας, η οποία παρέπεμψε το θέμα στις... καλένδες.

Έτσι, το ταμείο διαλύθηκε και... για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία, οι συντάξεις των 23 πρώην υπαλλήλων του επικουρικού των Λιμενεργατών, από την 1η Ιανουαρίου 2009 «κόπηκαν». Ναι, «κόπηκαν».

Γιατί; Μα επειδή, κανείς «υπεύθυνος» (λέμε τώρα...) δεν ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί με το θέμα τους, με αποτέλεσμα -μετά τη διάλυση του επικουρικού- να θεωρούνται «αγνοούμενοι» για το Κράτος!! Ακόμη και μετά την αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας προς το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού και της υπουργού Απασχόλησης, Φάνης Πάλλη - Πετραλιά, το πρόβλημα για τους 23 «αγνοούμενους» παραμένει. Κανείς δεν λέει να πει σε αυτούς τους ανθρώπους πότε και από πού θα ξαναπάρουν, εάν θα ξαναπάρουν όπως πάει, τις συντάξεις τους. Και μέχρι σήμερα ζουν με δανεικά! Η... Ελλάς σε όλο το μεγαλείο (τους).

Η λίστα με τους «αγνοούμενους» συνταξιούχους στο πρώτο σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 12/03/2009 13:16:30

  Η λίστα με τους «αγνοούμενους» συνταξιούχους

  Καλλιόπη Βαρουδάκη
  Ειρήνη Κοκλώνη
  Σταυρούλα Σιδέρη – Γκιζώρη
  Ελένη Δεμέναγα
  Γεωργία Οικονόμου
  Παναγιώτης Λεβούνης
  Ρ. Κότσαλου
  Παναγιώτης Κοντοζαμάνης
  Θεοδόσιου Κώρου
  Πέτρου Τριφιάτη
  Αλέξανδρος Λεοντίτσης
  Ευτυχία Δράμπη
  Α. Προβατίδου
  Ελένη Γράτσια
  Βούλα Μελά
  Θεανώ Μπέλου
  Λεν. Τσουπάκης
  Ιωάννα Σπηλιοπούλου
  Σαπφούς Χαραλάμπη
  Ε. Στυλιανοπούλου
  Β. Γασπαρινάτου
  Α. Γαλανούδη
  Α. Ρότσικα

 2. Helmut avatar
  Helmut 12/03/2009 14:22:10

  Μία χαζή ερώτηση. Η λίστα έχει στην πλειοψηφία της πολλές γυναίκες.

  Έχετε δει πολλές γυναίκες λιμενεργάτες;

 3. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 12/03/2009 14:57:51

  ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ του ταμείου είναι...
  Φτάνει πια η διύλιση του κώνωπα.
  Οι καμήλες στο στομάχι δεν έχουν χωνευτεί ακόμα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.