Τουρκικό σενάριο για διπλή επίθεση στην Ελλάδα
13/06/2014 09:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουρκικό σενάριο για διπλή επίθεση στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει ένα σενάριο με την ονομασία «Ηγεμών», κατά το οποίο η Τουρκία θα προβεί σε διπλή επίθεση ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα και η Ελλάδα να κάνει υποχωρήσεις στα εθνικά της θέματα.

Ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό σχέδιο για τη Θράκη και για όλη την Ελλάδα, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Δημοκρατία». Να είναι από υπόθεση εργασίας; Να είναι ένα σχέδιο από αυτά που μπορεί να υπάρχουν σωρηδόν στα συρτάρια των στρατηγών; Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα σενάριο που δένει με τις κινήσεις της Άγκυρας στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ υπάρχει ένα βασικό σενάριο με την ονομασία «Egemen», δηλαδή «Ηγεμών», κατά το οποίο η Τουρκία θα προβεί σε διπλή επίθεση ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα και η Ελλάδα να κάνει υποχωρήσεις στα εθνικά της θέματα.

Το σχέδιο επικαιροποιείται κατά τακτά χρονικά διαστήματα και προβλέπει επίθεση της Τουρκίας σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει από τα 6 στα 10 μίλια τα χωρικά της ύδατα. Στο πλαίσιο της επικαιροποίησής του έγινε σεμινάριο στην έδρα της 1ης τουρκικής στρατιάς Κωνσταντινούπολης στον τομέα ευθύνης της οποίας υπάγεται και η περιοχή της Θράκης.

Ουσιαστικά στα χέρια των ελληνικών υπηρεσιών έχουν περιέλθει στοιχεία από ένα σεμινάριο που έγινε το 2003 και αφορούσε στη βελτίωση των επιχειρησιακών σχεδίων της τουρκικής στρατιάς. Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο προβλέπεται αντιπερισπασμός στο Αιγαίο με την πρόκληση θερμού επεισοδίου.

Βάση του σχεδίου θα επιχειρηθεί επεισόδιο με τουρκική πυραυλάκατο στην περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου.

Με αφορμή το επεισόδιο αυτό και ενώ τα βλέμματα θα έχουν στραφεί στο Αιγαίο και τα ευαίσθητα (αμυντικά) ελληνικά νησιά η τουρκική στρατιά θα κινηθεί κατά της Θράκης.

Το σεμινάριο μάλιστα αποκάλυψε σκέψεις για αλλαγή των σχεδίων που προβλέπει εισβολή δυνάμεων από τις διαβάσεις του Έβρου.

Σύμφωνα με τα όσα έπεσαν στα χέρια των ελληνικών αρχών υπάρχει πρόταση για αποκοπή των δυνάμεων του Δ’ Σώματος Στρατού της Ελλάδας από τον υπόλοιπο κορμό με κυκλωτική κίνηση.

Στις επιχειρήσεις μάλιστα προβλέπεται και εισβολή ειδικών δυνάμεων από τα βουλγαρικά σύνορα. Υπάρχει αναφορά για θυλάκους εντός του ελληνικού εδάφους που θα βοηθήσουν στις επιχειρήσεις των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Ο στόχος των Τούρκων διπλός. Αφενός να πάρει πίσω η χώρα μας πιθανή απόφαση για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 10 ναυτικά μίλια και αφετέρου με τη δημιουργία τετελεσμένων να υποχρεωθεί η χώρα στην αποδοχή των τουρκικών απαιτήσεων σε άλλα ζητήματα.

Όπως μάλιστα αναφέρεται από ανώτατους Τούρκους αξιωματικούς όλα θα πρέπει να έχουν λήξει μέσα σε 3 με 4 ημέρες το πολύ ώστε να προλάβει η Τουρκία την επέμβαση άλλων δυνάμεων για ειρήνευση.

Όλα αυτά δείχνουν ότι καμία κίνηση των Τούρκων δεν είναι τυχαία. Είναι σχεδιασμένη επί χρόνια και κυρίως υπάρχουν σχέδια προπαρασκευής. Ίσως το ποιο επικίνδυνο εύρημα των ελληνικών αρχών είναι η αναφορά σε θυλάκους εντός του ελληνικού εδάφους.

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση διότι και η παρούσα κυβέρνηση Ερντογάν δεν έχει… μπέσα. Άλλωστε τα εσωτερικά τους προβλήματα αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τα «εξάγουν» με ένα θεσμό επεισόδιο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυνας avatar
  Κυνας 13/06/2014 09:39:43

  Δεν φοβαμαι θα μας προστατευσουν οι "φιλοι και συμμαχοι" μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ οπως εκαναν με την Κυπρο και την Ουκρανια.

 2. George N avatar
  George N 13/06/2014 09:42:26

  Το σενάριο μπορεί να είναι ΨΠ, σκόπιμα λάθος ή αληθινό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μπέσα δεν έχει καμία σχέση. Όπως πάντα.....κρατάς μονάχα ότι μπορείς να υπερασπίσεις.

 3. Naruto avatar
  Naruto 13/06/2014 10:10:12

  Οπως έγραψα και παλαιότερα οι τούρκοι και κάποιοι άλλοι λαοί της μέσης ανατολής ζούν ακόμα στήν εποχή της ,καβάλα στο άλογο , κατάκτησης της γής των απίστων . Το μόνο που τους ηρεμεί είναι η ισχύς των όπλων των αντιπάλων . Η διαφαινόμενη ισχυροποίηση του τουρκικού στρατού με άφθονο χρήμα απο το Κατάρ δεν προμηνύει κανένα καλό . Η απαξίωση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και η υποταγή στις εντολές της Ν.Τ.Π συνιστά έγκλημα κατά του έθνους . Πότε επιτέλους θα μάθουμε απο τα λάθη μας ?

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 13/06/2014 10:15:32

  "Όλα αυτά δείχνουν ότι καμία κίνηση των Τούρκων δεν είναι τυχαία. Είναι σχεδιασμένη επί χρόνια και κυρίως υπάρχουν σχέδια προπαρασκευής". ακριβώς, γιατί είναι σοβαρό κράτος. γι' αυτό να μην ξαναδιβάσω τις μπούρδες ότι "η τουρκία εξαγει τα προβλήματά της στο αιγαίο".

  • Naruto avatar
   Naruto @ Νίκος Αργεάδης 13/06/2014 10:28:03

   Νίκο θέλεις να πείς οτι τα κράτη που κάνουν ρεσάλτο στους γείτονες είναι σοβαρά? Γιατί οι γείτονες είναι δάσκαλοι σ'αυτό . Εκτός αν ενοείς οτι είναι σοβαροί και μεθοδικοί εγκληματίες οπότε συμφωνούμε .

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Naruto 13/06/2014 10:41:24

    κάθε άλλο αυτό εννοώ. και δεν πρόκειται για ρεσάλτο κατά την πεζή διατύπωση. σου θυμίζω αγαπητέ Ναρούτο πως: το 1997 ο σημίτης και οι τότε πασόκοι μπουκωμ΄νεοι από την αέναη μάσα αναγνώρισαν "ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ της τουρκίας" στο αιγαίο (για έρημες βραχονησίδες θα πολεμάμε; κατά την έκφραση των τότε προοδευταράδων του διεθνισμού και της κλεπτοφαγικής αφασίας). κυριολεκτώ και σου προτείνω να διαβάσεις το κείμενο της Μαδρίτης για να πεισθείς. το 1996 είχαμε τα Ύμια που προπαρασκεύασαν την συμφωνία της Μαδρίτης.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ Α. avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ Α. @ Νίκος Αργεάδης 13/06/2014 10:33:46

   Αγαπητέ Νίκο, όλα τα δικτατορικά κράτη είναι πολύ σοβαρά, για τον απλούστατο λόγο οτι σ' αυτά ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ έχει δικαιώματα και απολαύσεις. Οι υπήκοοι είναι του κλώτσου και του μπάτσου και μπορεί ο Σουλτάνος να μην έχει πλέον δικαίωμα να κόβει όλα τα κεφάλια παρά μόνο όσα θεωρεί επικίνδυνα , αλλά ξύλο επι των υπολοίπων έχει κάθε δικαίωμα να ρίχνει αβέρτα και παντελώς ατιμωρητί. Κατά τα άλλα η ΕΕ δίνει μάχες για να μπεί η Τουρκία στην Ενωση και παρά τα χρέη της που αυξάνονται ραγδαία, απέκτησε προσφάτως και τον τίτλο της "περιφερειακής υπερδύναμης". Οπως λέει και ο φίλος Naruto "οι τούρκοι και κάποιοι άλλοι λαοί της μέσης ανατολής ζούν ακόμα στήν εποχή της ,καβάλα στο άλογο."

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ ΓΙΑΝΝΗΣ Α. 13/06/2014 11:49:20

    ""οι τούρκοι και κάποιοι άλλοι λαοί της μέσης ανατολής ζούν ακόμα στήν εποχή της ,καβάλα στο άλογο." δίχως διάθεση να διαφωνώ συνεχώς, αντιλέγω πως ενώ οι τούρκοι φτιάχνουν ελικόπτερα και ΜΕΙΟ (UAV) και άρματα μάχης, εμείς δεν μπορούμε ούτε πυρομαχικά των 120 χιλ να εξασφαλίσουμε. ας σοβαρετούμε κάποτε στην χώρα αυτή... και ενώ οι "σουλτάνοι" τους ΔΡΟΥΝ εθνικά και εξασφαλίζουν τα εθνικά τους συμφέροντα εμείς εκτελούμε τις εντολές ΞΕΝΩΝ...ό,τι πράττουμε δεν έιναι για το εθνικό συμφέρον αλλά γιατί το απαιτούν οι βρυξέλλες, οι διάφορε ΜΚΟ (τι θα λένε οι ξένοι; μην ξεχνάμε και την δουλοπρέπεια) , το διεθνές δίκαιο, οι εξωγήϊνοι κλπ, κλπ. αρκούν αυτά για να μας προσγειώσουν στην πραγματικότητα; δεν είναι προσωπικά αυτά αγαπητοί φίλοι αλλά πικρία γιατί ενώ έχουμε δυνατότητες, έχουμε γίνει ως χώρα περίγελως ακόμα και των σκοπιανών...αυτή είναι η ελλάδα της πλέριας δημοκρατίας των κλεπτοκρατών... α! ξέχασα, ανήκουμε στον "σκληρό πυρήνα", σμτην ΕΕ, στο ευρώ, επομένως είμαστε εξασφαλισμένοι...

    • Κυνας avatar
     Κυνας @ Νίκος Αργεάδης 13/06/2014 12:13:30

     Ξεχνας το δορυφορο Goturk 2 την ωρα που τον μοναδικο ελληνικο τον ξεπουλουσε η συγκυβερνηση και εδινε "τα ματια μας στον ουρανο" εργολαβια στην NASA.... Και ας ελπισουμε οτι την ωρα που θα τον χρειαστουμε (χτυπα ξυλο !!) τι προσβαση θα εχουμε & ποια θα ειναι τα κεφια των "συμμαχων"

    • Naruto avatar
     Naruto @ Νίκος Αργεάδης 13/06/2014 13:02:14

     Την ανικανότητα των πολιτικών μας δεν την αμφισβητώ ,ιδιαίτερα εκείνης της περιόδου , ούτε και οτι ενώ έχουμε δυνατότητες κατασκευής οπλικών συστημάτων προτιμούμε να τα αγοράζουμε ετοιμα για ευνόητους λόγους . Συμφωνώ οτι η Τουρκία έχει κάνει άλματα στην τεχνολογία , η εξέλιξη όμως δεν ήταν αρκετή για να απεμπολήσουν την νοοτροπία "της καβάλα στο άλογο κατάκτησης " . Οσο για την πικρία ειλικρινά είναι και δική μου. Υ/Γ Την συμφωνία της Μαδρίτης δεν θέλω να την θυμάμαι .

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Naruto 13/06/2014 13:35:19

      "Την συμφωνία της Μαδρίτης δεν θέλω να την θυμάμαι". δυστυχώς αγαπητέ φίλε, μας την θυμίζουν οι "πασάδες" καθημερινά στο αιγαίο.

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/06/2014 10:34:51

  Δεν βλέπω κάτι καινούργιο.Έχει βγει και ψήφισμα από τη βουλή της Τουρκίας οτι επέκταση των χρωικών υδάτων της Ελλάδος είναι casus belli. Τι καινούργιο προκύπτει από ένα σχέδιο πολέμου πριν δέκα χρόνια για την περίπτωση που ρητά έχουν δηλώσει ότι θα γίνει πόλεμος; Φυσικά εάν δεν επεκταθούν τα χωρικά ύδατα δεν θα γίνει τίποτα.Οπότε; Όσο για τον άλλον που λέει ότι δεν θα μας σώσουν οι σύμμαχοι,το ίδιο το σενάριο γράφει ότι πρέπει να τελειώσουν όλα σε 3-4 ημέρες για να μην επέμβουν "άλλες δυνάμεις";Ποιές νομίζετε ότι είναι οι "άλλες δυνάμεις" την επέμβαση των οποίων δεν θέλουν οι Τούρκοι;Η Αργεντινή ή η Κϊνα;

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ψυχραιμια 13/06/2014 13:39:11

   Ξέρουμε πάντως, τόσα χρόνια σχολιαστές εδώ μέσα, ποιές είναι οι δυνάμεις τις οποίες διακονείς!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ψυχραιμια 13/06/2014 20:45:24

   Τρία πράγματα πρέπει να κοιτάξεις καλύτερα,στά σχέδια αυτά των Τούρκων και θα δείς ότι υπάρχει κάτι καινούργιο και μάλλον πρέπει να ανησυχούμε παρά να εφησυχάζουμε. 1. Ότι το σχέδιο αυτό επικαιροποιείται ανά τακτά διαστήματα. 2. Η αναφορά για θυλάκους εντός του ελληνικού εδάφους. 3. Ο στόχος των Τούρκων δεν είναι μόνο τα 10 μίλια,αλλά όπως αναφέρει το άρθρο,είναι και το να δημιουργηθούν τετελεσμένα για να μας υποχρεώσουν να αποδεχθούμε τις απαιτήσεις τους και σε άλλα ζητήματα. Ίσως ανεξαρτητοποίηση της Δυτ. Θράκης ΜΑΣ; Θα υπέθετα εγώ... Σε κάθε περίπτωση πάντως,ο εφησυχασμός σε τέτοια θέματα είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνος από την ανεύθυνη κινδυνολογία.

 6. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 13/06/2014 10:35:21

  Αν η Ελλάδα παραμείνει στην εξοπλιστική λογική της τρόικας και του μεσοπρόθεσμου τα σενάρια αυτά θα τα δούμε να γίνονται και πράξη. ΗΕλληνικήαπάθεια, γιαναμηπωτίποτεβαρύτερο, στηνκαθημερινήΤουρκικήπροκλητικότηταστοΑιγαίοκαι στην κατάσταση των διαθέσιμων μέσων για προάσπιση εδαφικής ακεραιότητας ( ιστορικά χαμηλότερη διαθεσιμότητα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και συντήρησης) είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε τετελεσμένα. Εφαρμογή δικαίου θάλασσας και ανακήρυξη ΑΟΖ δεν θα δούμε ούτε στον ύπνο μας όσο επικρατούν οι λογικές των νεοφιλελεύθερων διεθνιστών ντόπιας και ξένης κοπής

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Σπαθάριος 13/06/2014 12:06:17

   Δεν σου φταίνε οι νεοφιλελεύθεροι διεθνιστές αλλά η διαφορετική δυναμική των οικονομιών Ελλάδος και Τουρκίας που προκύπτει από τη διαφορετική δημογραφία. Το 1980 το ελληνικο ΑΕΠ ήταν το 80% του τουρκικού ενώ σήμερα το 40% και κατά συνέπεια δεν ειναι δυνατή η παρακολούθηση του όγκου των εξοπλισμών. Όταν οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι σε κάποιο σημείο η Κίνα θα έχει μεγαλύτερη οικονομία από αυτές το υπολογίζουν λόγω της δημογραφίας.Πολύ απλά μακροχρόνια το μέσο ημερομίσθιο σε όλο τον πλανήτη συγκλίνει καθώς οι χώρες με φθηνότερους μισθούς προσελκύουν πιο εύκολα επενδύσεις.Έτσι τελικά οι χώρες με μεγαλύτερο πληθυσμό θα έχουν και τη μεγαλύτερη οικονομία άρα και ισχύ.Το άνοιγμα της ψαλίδας ελληνικής τουρκικής οικονομία άρχισε επί μη νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου που κατά τα άλλα πούλαγε μαγκιά με τα δημογραφικά και οικονομικά επιτεύγματα του κράτους της δεξιάς στους Τούρκους αλλά έβαλε τις βάσεις για τη σημερινή κατάσταση όχι μόνο οικονομικά με την υπερχρέωση αλλά και δημογραφικά καθώς οι γεννήσεις έπεσαν στη δεκαετία του 80 ραγδαία από 150.000 σε 100.000 το χρόνο με εντατική φεμινιστική προπαγάνδα από τη Μελίνα και άλλους σοσιαλιστικούς αστέρες της εποχής. Demography is destiny. Ωστόσο όπως προκύπτει και από το σενάριο δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος όσο η Ελλάδα δεν κάνει ταρζανιές όπως επέκταση των χωρικών υδάτων και παραμένει εντός των συμμαχικών θεσμών.Θα υπάρξει αναπόφευκτα στο μέλλον εαν δεν αποκτήσει ανταγωνιστική οικονομία.

   • Σπαθάριος avatar
    Σπαθάριος @ ψυχραιμια 13/06/2014 15:02:19

    Αγαπητέ φίλε στο δικό μου μικρό μυαλό η αντιμετώπιση θεμάτωνεθνικής ασφάλειας και δικαιωμάτωνδεν εξαρτάται από συγκρίσεις οικονομικών μεγεθών αλλά από συγκρίσεις συνείδησης, πατριωτισμούκαι αισθήματος αξιοπρέπειας. Αν η αντίδραση στην καθημερινή καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, η άσκηση του δικαιώματος ορισμού θαλάσσιου χώρου ή ΑΟΖ που απορρέει από το παγκόσμιο δίκαιο, η απαγόρευση Κοσσοβοποίησης της Θράκης θεωρείται “ταρζανιά” τότε πραγματικά έχουμε ως έθνος φτάσει στο τέλος μας. Ας αφήσουμε μωρέ τον αέρα να πάρει την σημαία. Θα βάλουμε σε κίνδυνο το οικονομικό μας μοντέλο και την πρόοδο τώρα για μερικά παλιόβραχα. Α ρε μεγάλε Πάγκαλε, πόσο μπροστά είσαι και δεν το ξέραμε.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ ψυχραιμια 13/06/2014 19:20:54

    "η διαφορετική δυναμική των οικονομιών..." η διαφορετική δυναμική των οικονομιών οφείλεται στο ότι οι τούρκοι ιθύνοντες πράττουν ΕΘΝΙΚΑ ενώ η ντόπια ελίτ πράττει ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ. γιατί τι άλλο μπορεί να είναι ό,τι βιώνουμε ως ελλάδα. τα δε μεγέθη είναι μόνο σχετικά. αν είχαμε έξυπνη (για την ελλάδα και όχι μόνο για την τσεπη της) ελίτ θα μπορούσαμε να μετατρεψουμε τον μεγαλύτερο πληθυσμό της τουρκιάς σε μειονέκτημα αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για την ντόπια κληρονομική κλεπτοκρατία και για τους κολαούζους της, έτσι δεν είναι ψυχραιμία;

   • George N avatar
    George N @ ψυχραιμια 14/06/2014 04:48:11

    Η δημογραφία είναι ένας μόνο παράγοντας και όχι και τόσο σημαντικός. Το Ισραήλ και η Σιγκαπούρη υπάρχουν ακριβώς γιατί είναι έτσι. Η έλλειψη παιδείας , ή διαφορά στην έρευνα, η αδυναμία κατανόησης του κόσμου, η ραστώνη, η έλλειψη πατριωτισμού, η χαοτική διαφορά της πολιτικής ελίτ, η αδυναμία προγραμματισμού στην Ελλάδα σε σχέση με την Τουρκία κάνουν την διαφορά. Φυσικά και υπάρχει άμεσος κίνδυνος μια και η Τουρκία έχει αναθεωρητική πολιτική. Θεωρεί και δικαίως ότι το status quo που διαμορφώθηκε στις αρχές του 20 αιώνα δεν ανταποκρίνεται στην διαφορά ισχύος μεταξύ των δύο χωρών. Επομένως θα υπάρξει εκμετάλλευση κάθε παράθυρου ευκαιρίας άρα κι αυτού που δημιουργείται τώρα, όπως ακριβώς έγινε και με το προηγούμενο που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ στις αρχές της 10ετίας του 90 με τον Αρσένη και που εκδηλώθηκε στα Ιμια. Το να περιμένει κανείς κάτι λιγότερο από μια σοβαρή περιφερειακή δύναμη όπως η Τουρκία απλά δείχνει το μέγεθος της εθελοτυφλίας.

 7. sender avatar
  sender 13/06/2014 10:40:05

  Α,μα τότε θα υπάρχει συμπλοκή μεταξύ των διεκδικητών της πάμπλουτης αυτής χώρας.Μάχη(όπως σταυροφορίες},μεταξύ τραπεζιτών της δύσης και του ισλαμοφασιστικού ανατολικού μπλόκ.Εμείς δεν ανακατευόμαστε.Εχουμε εκλογές.Το ερώτημα είναι,κι'αν τα έχουν ήδη βρεί;τι θα τους εμποδιζε;

 8. Πλούς avatar
  Πλούς 13/06/2014 11:16:57

  Οι "φίλοι" μας οι τούρκοι...Καλά στεφάνια στον φασιστό-χασάπη κεμάλ. Επίσης, άιντε και για την 1000ή συνομίλια με τους ισλαμοφασίστες....

 9. Jimakos avatar
  Jimakos 13/06/2014 11:30:37

  Μια χαρα δεν τα καταφερνουμε και μονοι μας;

 10. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 13/06/2014 11:37:40

  έχουσι γνώσι οι φύλακες,,

 11. Nikos avatar
  Nikos 13/06/2014 12:22:35

  Εμεις δεν έχουμε σχέδια προσβολής στόχων μέσα στη Τουρκία;Διαθέτουμε δύναμη αποτροπής πανίσχυρη για τα μεγέθη της χώρας. Καλά κάνουμε και δε τσιμπάμε στις προκλήσεις των απέναντι,οι οποίες άλλωστε ειναι ανέξοδες και χωρίς ουσιαστικό κέρδος παρά μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων. Πρόκειται για ψυχολογικές επιχειρήσεις που βάλουν κατα του άμαχου πληθυσμού που θέλει ειρήνη και ευημερία.Αν κάνουν το λάθος και αγνοήσουν τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς επιχειρώντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα,η απάντηση θα ειναι σφοδρή και απολύτως φονική. Το ξέρουν και φοβούνται.

 12. Insider avatar
  Insider 13/06/2014 14:15:52

  Τίποτα καινούργιο. Πρόκειται για το περίφημο Σεμινάριο Σχεδίων Επιχειρήσεων που παρουσιάστηκε στις 5-7 Μαρτίου 2003 στην έδρα της 1ης Στρατιάς και αφορούσε τέσσερα επί μέρους πραξικοπηματικά σχέδια, τα οποία προέβλεπαν μεταξύ άλλων βομβιστικές επιθέσεις στα τεμένη του Φατίχ και του Βαγιαζίτ στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό την πρόκληση συνθηκών χάους και τον εξαναγκασμό της κυβέρνησης να κηρύξει στρατιωτικό νόμο, την κατάληψη Ελληνικού εδάφους στο Βόρειο Έβρο, αποβατικές ενέργειες στις Οινούσσες, τους Φούρνους και τη Λέρο καθώς την προβοκατόρικη κατάρριψη αεροσκάφους της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο με απώτερο στόχο την ανατροπή της ισλαμικής κυβέρνησης του ΑΚΡ.

 13. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 13/06/2014 15:24:33

  Μετά τη Στρατιωτική Συμφωνία με Ισραήλ και την Συμφωνία για από κοινού Αστυνόμευση των αιθέρων με την Βουλγαρία, η Ελλάς έχει δημιουργήσει μία ισχυρή λαβίδα στρατιωτικής πίεσης στους Τούρκους. Έτσι τα αεροπλάνα μας μπορούν να πετάνε στον Εύξεινο Πόντο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ώστε να έχουν υπό την επιτήρησή τους την Ιωνία. Για τον Έβρο τα όνειρα τωνΤούρκων έγιναν καπνός από την δημιουργία τάφρου και φράχτη που τα επιτηρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος και στρατιωτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Frontex. Για όσους ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις ειδήσεις. Η ελληνική αεροπορία, η καλύτερη στην ΕΕ, και το ελληνικό ναυτικό είναι η εγγύηση. Σε λίγο καιρό θα μπουν και σε ενεργό δράση και τα υποβρύχια, μετά τις περιπέτειες που είχαν...Οι έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η διατήρηση των ενόπλων δυνάμεων στη κορυφή των σύγχρονων επιδόσεων είναι "εκ των ων ουκ άνευ" και ότι το γεγονός αυτό θα δώσει ώθηση στην οικονομία, τον πολιτισμό, την ευημερία και ευτυχία των, διότι εξασφαλίζει την ειρήνη.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ ΓΓΣ 13/06/2014 17:43:04

   "Έτσι τα αεροπλάνα μας μπορούν να πετάνε στον Εύξεινο Πόντο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ώστε να έχουν υπό την επιτήρησή τους την Ιωνία". Όταν έχουμε καύσιμα. Δυστυχώς, δεν έχουμε ούτε για τα περιπολικά της αστυνομίας. "Σε λίγο καιρό θα μπουν και σε ενεργό δράση και τα υποβρύχια, μετά τις περιπέτειες που είχαν..." και μετά, ελπίζω να ξυπνήσεις... Η Ελλάδα, από το 1922 κωλώνει μπροστά στην Τουρκία και αυτό το στίγμα την ακολουθεί, όσα όπλα κι αν έχει. Διότι, δεν αρκεί το άλογο να είναι καλό, αλλά και ο αναβάτης. Τι να τα κάνεις τα όπλα, όταν διακηρύττεις σε όλους τους τόννους ότι δεν είσαι διατεθιμένος να τα χρησιμοποιήσεις; Οι Τούρκοι μάς έχουν τεστάρει κατ' επανάληψη σε αέρα και θάλασσα. Κόβουν βόλτες στο Αιγαίο μέχρι τον Πειραιά κι εμείς αρκούμαστε σε ... "αυστηρές" (sic) ρηματικές διακοινώσεις. Ξέρουν ότι έχουν να κάνουν μ' ένα κράτος ανυπόληπτο, μπατιρισμένο και ψοφοδεές.

   • Σπαθάριος avatar
    Σπαθάριος @ Επισκέπτης 13/06/2014 21:07:54

    Οι αναβατες ειναι αριστοι φιλε μου. Απλα ο ιδιοκτητης εχει αφησει τα αλογα νηστικα, αποτιστα, με παλια πεταλα και γερασμενα. Τι να κανουν κι αυτα και τι να κανουν και οι αναβατες τους;

    • Επισκέπτης avatar
     Επισκέπτης @ Σπαθάριος 14/06/2014 18:36:11

     Μα είναι προφανές ότι αναφέρομαι στους πολιτικούς, οι οποίοι έσπειραν και την ηττοπάθεια στον λαό και όχι τους στρατιωτικούς. Δεν διακυρήττουν οι στρατιωτικοί σε όλους τους τόννους ότι εμείς δεν προτιθέμεθα να χαλάσουμε το χουζούρι μας για μερικά στρέμματα γης, έτσι δεν είναι;

  • στρατιωτικος avatar
   στρατιωτικος @ ΓΓΣ 14/06/2014 19:48:29

   η FRONTEX δεν εχει καμια στρατιωτικη δυναμη , καμια ταφρος δεν σταματησε ποτε εναν επιτιθεμενο που προετοιμαζεται χρονια για αυτο και ο φρακτης ειναι 12 χλμ και ειναι ενας ... φρακτης απο συρμα , καλο ειναι αμα θες να πουλησεις παραμυθι να πουλας σε θεματα που γνωριζεις οχι σε αυτα που δεν εχεις ιδεα ... παχια λογια απο ασχετους γραικυλους για μικροπολιτικαντισμο

 14. airman avatar
  airman 13/06/2014 16:13:53

  Διαχρονικά η Ελλάδα αρκείται να καταγγέλλει την επιθετικότητα της Τουρκίας χωρίς όμως να τολμά να τη σταματήσει εμπράκτως, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ότι επιμένει σε δικαιώματα που η ίδια δεν μπορεί να προασπιστεί. Κάθε κίνηση της τουρκικής πλευράς έχει ως στόχο την επικαιροποίηση αυτής της στάσης από μέρους της Ελλάδας. Το λαϊκό γνωμικό "φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη" ταιριάζει στην προκειμένη περίπτωση, μόνο που κερδισμένο βγαίνει το θεριό αφού βολεύεται με αυτή την κατάσταση, εξασφαλίζοντας ό,τι δεν θα τολμήσουμε να ασκήσουμε πλήρως κυριαρχικά μας δικαιώματα.

 15. gnik61 avatar
  gnik61 13/06/2014 17:35:42

  Όταν λόγω των περικοπών έχουν φτάσει οι μονάδες να διώχνουν τους φαντάρους με υπηρεσιακό σημείωμα, και να μπαίνουν ξανά μέσα μόνο γιά να κάνουν την υπηρεσία τους λες και είναι σεκιουριτάδες, και αμέσως μετά να ξαναφεύγουν και όλα αυτά φυσικά γιά να μην τους ταϊσουν, μπορείτε να μου πείτε ποιός θα πολεμήσει? Η νομίζετε ότι δσν τα ξέρουν αυτά οι Τούρκοι...

 16. Ένας τύπος avatar
  Ένας τύπος 13/06/2014 22:35:03

  Οι Ένοπλες Δυνάμεις εάν τις αφήσουν οι άκαπνοι πολιτικοί θα μοιράσουν πολύ πόνο. Τώρα εάν έχεις παγκαλέους, σιμιταριά και δεν συμμαζεύεται, θα είμαστε τυχεροί εάν κρατήσουμε τη Μύκονο. Τα παιδιά των Ε.Δ θα δώσουν ότι πολυτιμότερο έχουν για την Πατριδα από την Πατρίδα απλά περιμένουν να μην τους αφήσει ξεκρέμαστους όπως τότε που η Κύπρος ήταν μακράν, μας 'αναβαν ένα τσιγάρο οι Τούρκοι και μετά μας άναβαν και μια σφαίρα στον κρόταφο.

 17. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 14/06/2014 10:26:19

  Σιγά το νέο! όλα αυτά είναι γνωστά από χρόνια. Απόβαση των Τούρκων στην περιοχή του Νέστου για να αποκοπεί η Θράκη, απόβαση στην Ροδόπη για να αποκοπεί το κύριο σώμα στρατού του Έβρου, μεταφορά ειδικών δυνάμεων για συνεργασία με τοπικούς πυρήνες για κτυπήματα σε στρατηγικά σημεία και πρόκληση πανικού. Τι κάνει η Ελλάδα για να αμυνθεί? Σαν στρατός ότι μπορεί. Σαν κράτος ; μοιράζει εκατομμύρια στη Θράκη τα οποία πάνε στις τσέπες των λαμόγιων. ή αλλιώς πού πάνε τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ οεο;;;;;;;;

 18. sender avatar
  sender 14/06/2014 13:49:06

  Ποία η θέσις του Σύριζα για το μείζον αυτό εθνικό θέμα;.Να ξεκαθαρίσει την άποψή του για τις απειλές της γείτονος,που ήδη διαμόρφωσε και εσωτερικό μέτωπο με μουσουλμάνους λαθρομετανάστες,που αδιάκοπα περνούν τα σύνορα με τον πιο ύπουλο μηχανισμό.Να ξεκαθαρίσει τα νεφελώδη σχέδιά του ο Τσίπρας,για την Ευρώπη(που καλώς ή κακώς είναι μια ομπρέλα προστασίας για την ανοχύρωτη χώρα μας)και την εναλλακτική λύση που έχει για την θέση της χώρας στην μπαρουταποθήκη της Μεσογείου.Ετσι,για να γνωρίζουν οι όψιμα αριστεροί ψηφοφόροι του τι τους ξημερώνει.Είναι υποχρεωμένος.Κι ας αφήσει τους λεονταρισμούς προς την ΝΔ.Υπάρχουν σημαντικότερα ζητήματα από την κατάκτηση της εξουσίας.

 19. Eva avatar
  Eva 14/06/2014 20:05:20

  Εγω γιατι νομιζα οτι ειμαστε ασφαλεις ως Ευρωπη?

 20. - τυχάρπαστος - avatar
  - τυχάρπαστος - 14/06/2014 22:30:40

  Στα ψιλά των εφημερίδων στο πρόσφατο παρελθόν, πέρασαν ειδήσεις που ανέφεραν ότι ανακαλύφθηκαν κρύπτες με χιλιάδες όπλα... Κανένας δεν αναρωτήθηκε για ποιούς προορίζονταν(-αι);;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.