#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/02/2010 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουρκική φρεγάτα O.H.PERRY στα ανοικτά του Πόρτο Ράφτη!

 Τουρκική φρεγάτα κλάσης O.H.PERRY, κινείται αυτή την στιγμή κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αττικής ευρισκόμενη στα διεθνή ύδατα. Η φρεγάτα - πρόκειται για την "Γκαζιαντέπ" - απέπλευσε από το ναύσταθμο του Ακσάζ χθες το απόγευμα και μετά από μία πορεία μέσα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες έφτασε ανοικτά του Σουνίου και με «ανοικτά» τα ηλεκτρονικά και οπλικά της συστήματα κατευθύνεται βόρεια προς την Άνδρο. Παρακολουθείται από την ελληνική πυραυλάκατο "Ρουσσέν".

Η τουρκική φρεγάτα κινείται βόρεια της Άνδρου αυτή την στιγμή

defencenet.gr

http://totefteri.blogspot.com/2010/02/ohperry.html#ixzz0gpaf2ZIg

ΣΧΟΛΙΑ

 1. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 28/02/2010 14:10:43

  Κεράκι στον Αη Σπυρίδωνα πήγαν να ανάψουν οι χριστιανοί !

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/02/2010 14:42:55

  Αχα! τωρα εξηγείται γιατί η ΡΑΕ θέλει αιολικά πάρκα σε Ευβοια, Μακρόνησο και Βόρειες Κυκλάδες! Για να μπερδεύονται τα radar!

  Κάποιος να πει στην Μπιρμπίλη, ότι η τούρκικη φρεφάτα είναι «Εθνικό» θέμα, και όχι η απάτη που ΑΠΕργάζεται.

 3. Orestios avatar
  Orestios 28/02/2010 15:19:44

  Ήρθαν να χαιρετήσουν τον κωπηλάτη μήπως?

 4. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 28/02/2010 15:59:12

  Αφού είναι σε διεθνή ύδατα που είναι η είδηση; Μας ενοχλούν επειδή υπάρχουν;

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ ο Μήτσος 28/02/2010 16:59:12

   η αβλαβής διέλευση θα γίνει αύριο μη αβλαβής, όταν θα τους καμαρώνουμε αποχαυνωμένοι και ταπεινωμένοι εκεί που ΑΥΤΟΙ θεωρούν "διεθνή" ύδατα... Και θα προσπαθεί ο νοσογόνα παχύσαρκος αντιπρόεδρος να αποδίδει την απόκλιση της πορείας της στο αεράκι που φύσαγε (άσχετα αν το αεράκι δεν ήταν σε θέση να κουνήσει ούτε μια ανεμογεννήτρια)...

   Παρεπιπτόντως, υπάρχει κι ένα θέμα συμβολισμού ξέρεις...

 5. Graekus avatar
  Graekus 28/02/2010 16:22:24

  ΜΗΤΣΟ @ 15:59
  ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ DEFENCENET ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΙΔΕΑ
  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11031&Itemid=139

  • ο Μήτσος avatar
   ο Μήτσος @ Graekus 28/02/2010 16:43:38

   Διάβασα. Εκεί γράφουνε και για τον μαρμαρωμένο βασιλιά! Έλεος ρε παιδιά!

 6. Factorx avatar
  Factorx 28/02/2010 16:53:02

  @Μήτσος. Η είδη υπαρχρει παντού. Για την ειδηση σχολιαζουμε, ασε τα υπόλοιπα. Απλως οταν μου εστειλαν το λινκ δεν ειχα κοιταξει το ΑΠΕ και εβαλα τα λινκ για λογους δεοντολογιας

 7. Δημος avatar
  Δημος 28/02/2010 17:28:08

  Η τουρκική φρεγάτα απέπλευσε από το ναύσταθμο του Αksaz χθες το απόγευμα και μετά από μία πορεία μέσα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες έφτασε ανοικτά του Σουνίου και με «ανοικτά» τα ηλεκτρονικά και οπλικά της συστήματα κατευθύνεται βόρεια προς την Άνδρο. Παρακολουθείται από ελληνική πυραυλάκατο.

  Σε όλη την πορεία του κοντά στην Αττική παρακολουθείτο από την ελληνική πυραυλάκατο Ρ67 "Ρουσσέν".

  Η τουρκική φρεγάτα έφτασε στην περιοχή μεταξύ Άνδρου και Ψαρών, βγαίνοντας στην ανοκτή θάλασσα από το στενό του Καφηρέα.

  Το τουρκικό σκάφος ξεκίνησε την πορεία του μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενδιάμεσα Σουνίου και Κέας-Μακρονήσου.

  Η διέλευση τυπικά θεωρείται "αβλαβής", αλλά πρόκειται για κορυφαία πρόκληση, όχι μόνο λόγω των συστημάτων του σκάφους που ήταν όλα "ανοικτά" κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών, αλλά κυρίως γιατί σε μία μοναχική πορεία ξεκίνησε απο τον Aksaz για να φτάσει στην Αθήνα!

  Γενικά, μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που έχουμε κίνηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ημέρα Κυριακή και αυτό ίσως να δείχνει ασήμαντο, αλλά είναι μία πολύ σημαντική σημειολογική κλιμάκωση

  Σίγουρα μόνο τυχαία δεν είναι η κίνηση του. Το Αksaz βρίσκεται απέναντι από τα Δωδεκάνησα στην Μαρμαρίδα και η φρεγάτα διαπλέοντας με βορειοδυτική κατεύθυνση ολόκληρο το Αιγαίο έφτασε έξω από το Σούνιο!

  Πολλά ελληνικά σκάφη (ψαράδικα, αναψυχής κλπ) που βρίσκονταν στην ακτή της ανατολικής Αττικής είδαν την τουρκική φρεγάτα να περνάει από μπροστά τους!

  Είναι κάτι ανάλογο με την υπέρπτηση πάνω από την φρεγάτα "ΑΙΓΑΙΟ" των τουρκικών F-16: Προσπαθούν να προκαλέσουν ελληνική απάντηση. Και είναι βέβαιο ότι θα αποθρασύνονται συνεχώς όλο και περισσότερο.

  Τι σημαίνει "αβλαβής διέλευση":

  Κίνηση σκάφους εντός των χωρικών υδάτων μίας χώρας, στην προκειμένη περίπτωση κίνηση εντός των 6 ναυτικών μιλίων από την στεριά. Το σκάφος υποχρεούται να κρατάει σταθερή πορεία και διεύθυνση και σε κάθε περίπτωση να μη κινείται κάθετα προς την ακτή. Το σκάφος θα πρέπει να έχει απενεργοποιήσει τους αισθητήρες του (Ραντάρ και ανθυποβρυχιακές συσκευές). Αν είναι υποβρύχιο θα πρέπει να κινείται σε ανάδυση. Γενικά το σκάφος που κάνει αβλαβή διέλευση υποχρεούται να κάνει με σαφή τρόπο την πρόθεσή του να κινηθεί «ειρηνικά».

  Σημερα τουλάχιστον το ραντάρ και τα ραντάρ των οπλικών συστημάτων ήταν "ακοικτά", όπως το κατέγραψαν οι ελληνικές συσκευές ΕSM.

  Πέρσι, στις 14 Ιανουαρίου 2009, μία άλλη φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού (η "ΤURGUT REIS" F241, κλάσης "Yavuz" ΜΕΚΟ 200ΤΝ Τrack Ι, αντίστοιχη των δικών μας ΜΕΚΟ 200ΗΝ) συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη άσκηση "ACIK DENIZ" έπλευσε ανενόχλητη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, παραβαίνοντας τους κανόνες αβλαβούς διέλευσης, κατά μήκος των ανατολικών ακτών της Αττικής, ελάχιστα ναυτικά μίλια από το σπίτι του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα, από το οποίο και ήταν ορατό το σκάφος!

 8. Δημος avatar
  Δημος 28/02/2010 17:29:23

  Η τουρκική φρεγάτα έπλευσε με κατεύθυνση νοτιοανατολικά από το Στενό του Καφηρέα (μεταξύ Άνδρου-Εύβοιας), δυτικά της Κέας (δηλαδή μεταξύ Κέας και Μακρονήσου) μέχρι έξω από το Λαύριο(!), σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές της ανατολικής Αττικής και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων!

  Συνέχισε μέχρι νότια του ακρωτηρίου του Σουνίου, και περί ώρα 13.00 έκανε αναστροφή και ακολουθώντας την ίδια ανάστροφη πορεία με ταχύτητα 15 κόμβων, κατά μήκος των ακτών της Ανατ. Αττικής και περνώντας πάλι στα ανοικτά της Ραφήνας, απομακρύνθηκε. Περί τις 17:00, πιθανότατα με ενεργοποιημένους όλους τους αισθητήρες των οπλικών συστημάτων της, δηλαδή στοχοποιώντας χερσαίους, θαλάσσιους και εναέριους στόχους, εξήλθε του Στενό του Καφηρέα προς τα διεθνή ύδατα του Αιγαίου.

  Στην σημερινή πρόκληση δεν είχαμε ανάστροφη πορεία, αλλά είχαμε κάτι πολύ πιο σημαντικό σε ότι αφορά το πολιτικό επίπεδο της πρόκλησης: Ένα πολεμικό σκάφος που αποπλέει από τον ναύσταθμο του στο Aksaz ο οποίος βρίσκεται σε τεράστια απόσταση (36°50′04″N 28°23′24″E / 36.8345°N 28.39°E / 36.8345; 28.39) από την Αττική και δεν συμμετέχει σε άσκηση σε σχετικά κοντινή απόσταση, όπως συνέβη πέρσι με την "ΤURGUT REIS" που συμμετείχε στην άσκηση "ACIK DENIZ".

  Αν αυτό δεν είναι πρόκληση, τότε η λέξη χάνει την έννοιά της...

 9. Orestios avatar
  Orestios 28/02/2010 17:42:11

  Ελέγχουν για πιθανές εστίες φωτιάς στον Υμηττό. Για το καλό μας είναι εδώ, για να κοιμόμαστε ήσυχοι.
  Στα πλαίσια της ενισχυσης του κοινωνικού ρόλου των ενόπλων δυνάμεων κάνουν ότι μπορούν οι άνθρωποι.
  Τουλάχιστον έχουν μειωμένες εκπομπές co2 αυτές οι φρεγάτες, γι' αυτό δεν διαμαρτυρόμαστε. Ολιστική προστασία του περιβάλλοντος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.