#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/10/2012 23:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουρκία: "με τα σήριαλ μπορούμε να μπούμε σε κάθε σπίτι"!!!Πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί κατά καιρούς για την τούρκικη προπαγάνδα της γείτονος μέσα από τηλεοπτικά σίριαλ. Είναι γνωστό, ας πούμε, ότι η κυβέρνηση δεν αφήνει τίποτα να περάσει προς τα έξω χωρίς εξονυχιστικό έλεγχο: τόσο από τα σύγχρονα σίριαλ που δείχνουν την εξευρωπαϊσμένη και χλιδάτη Τουρκία, όσο και από τα ιστορικά. Είναι η πρώτη φορά όμως που κυβερνητικό στέλεχος παραδέχεται δημόσια και απερίφραστα τον ρόλο της κυβέρνησης στην όλη ιστορία. Και του λόγου το αληθές, ο υφυπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας Abdurrahman Arıcı, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα δώσει τις ευλογίες του για την προβολή τέτοιων σίριαλ στο εξωτερικό, προσφέροντάς τα σε τηλεοπτικούς σταθμούς δωρεάν!

Την αρχή θα κάνει ο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», ένα από τα πιο δημοφιλή σίριαλ, που θα προσφερθεί από την τούρκικη κυβέρνηση στο Κιργιστάν. «Με τα τούρκικα σίριαλ μπορούμε να μπούμε σε κάθε σπίτι και να διαδώσουμε την επιρροή του τουρκικού πολιτισμού» είπε ο Arıcı στη Hurriyet, προσθέτοντας ότι συχνά οι τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα πηγαίνουν και στους χώρους όπου έγιναν τα γυρίσματα. Η Τουρκία προς το παρόν έχει υπογράψει συμφωνία με επτά εταιρείες παραγωγής που διανέμουν υλικό ανά τον κόσμο.

Οι τηλεοπτικές εξαγωγές της αποφέρουν προς το παρόν 60 εκατ. δολάρια και έχουν βάλει στόχο να φτάσουν τα 100 εκατ. Όπως αναφέρει και το σχετικό άρθρο, οι Έλληνες είναι καλοί θεατές, αφού όχι μόνο παρακολουθούν τα σίριαλ (με θρησκευτική ευλάβεια θα προσθέταμε εμείς) αλλά και μαθαίνουν τούρκικες λέξεις. Κατόπιν τούτων, πολλά κανάλια μπορούν να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω. Ποτέ δεν είναι αργά…

http://www.hurriyetdailynews.com/works-continue-to-give-tv-series-to-foreigners-for-free.aspx?pageID=238&nID=32204&NewsCatID=381

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 14/10/2012 01:31:37

  Το βρώμικο παιχνίδι του Αντ1 δε σταματά στο Σουλεϊμάν. Δείτε στο βίντεο την προβοκάτσια.
  http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=l_h_xx4_vhr_m40%3D
  Παρουσιάζεται μοναχός της μονής Βατοπαιδίου (π. Ανδρέας) να βρίσκεται στις ΗΠΑ και να ζητά δανεικά από την J B Morgan. Μα τόσο χοντροκομένοι προβοκάτορες;
  Σας πείθει η εμφάνιση αυτού του τύπου για Βατοπαιδινό μοναχό; Μα αυτός είναι καθολικός, δε βλέπουν το κολάρο στο λαιμό και την εν γένει αμφίεση; Επιπλέον, το Βατοπαίδι έχει 1000 χρόνια ζωής, όχι 600 και κανένας Βατοπαιδινός μοναχός δε θα το αγνοούσε.
  Ως που μπορεί να φθάσει, η κατάντια ορισμένων ανθρώπων; Ενδεικτική άλλωστε είναι και η κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας στην εισαγωγή του σχολιαστή: "πανταχού παρόντες και τα πάντα δανειζούντα!". Έλεος πια.

 2. stls avatar
  stls 14/10/2012 01:57:18

  Η γειτόνισσα μου χανούμ Φ.,όπου κι αν βρίσκεται ότι κι αν κάνει,παρατάει τα πάντα και καθηλώνεται να δει την Σιλά.Μάλιστα δεν διαβάζει και τους υπότιτλους πλέον αφού σιγά σιγά ξαναθυμήθηκε μια γλώσσα που είχε μάθει από παιδί,όντας γεννημένη από γονείς πρόσφυγες πού μόνο τουρκικά μιλούσαν.Σαν κάτι να την συνδέει με το παρελθόν,εκεί που άκουγε να μιλάνε για την πατρίδα,την πατρίδα που είναι στην Τουρκία,όχι την Τουρκία,έχει σημασία αυτό.Ξάφνου και εκεί που είχε ξεχάσει την Χούλια βλέπει να μπαίνουν στο σπίτι της χλιδάτα σπίτια,γκιουζέλ κιζλέρ, αρρενωποί άντρες να παίζουν την ιστορία τους,που τόσο οικία της μοιάζει,με σεβασμό στους γονιούς τους,αγάπη και πόνο,πίστη στο θεό,άντε Αλλάχ και σεμνότητα,αυτοί δεν τα δείχνουν όλα όπως οι δικοί μας.. λένε....Άντε να της πεις και για το corpus christi εσύ τώρα.
  Μια άλλη,παρόλο που τα βλέπει κι αυτή,δείχνει σαφή προτίμηση στα Βραζιλιανομεξικάνικα,θεωρώντας προφανώς πιο οικία την κουλτούρα τους,αν και δεν έχει ξεμυτίσει ποτέ απ' το χωριό της.Τι να πεις μυαλό δεν βάζουμε,όσο κι αν θέλουν να μας κάνουν Europeans,εμείς θέλουμε να βλέπουμε εκεί που ανατέλη ο ήλιος,ανατολικά,κι όχι εκεί που δύει.

 3. Νικόλας avatar
  Νικόλας 14/10/2012 03:03:25

  Επιλέξαμε καπιταλισμό έναντι κομμουνισμού γιατί έχει περισσότερα θετικά και λιγότερα αρνητικά. Ένα από τα αρνητικά του ελεύθερου καπιταλισμού είναι αυτό που βλέπουμε.

  Σε μια κοινωνία με σοβαρούς κατοίκους, απαιτητικούς ως προς το περιεχόμενο των τηλεοπτικών σταθμών κάτι τέτοιο δε θα συνέβαινε ποτε. Στο χέρι μας είναι να ρίξουμε την τηλεθέαση των τουρκικών σίριαλ εκεί που τους αρμόζει σύμφωνα με την χαμηλότατη ποιοτική τους στάθμη ώστε να μην προβάλλονται πια. Ο ΑΝΤ1 κοιτάζει το συμφέρον του και καλά κάνει. Εφόσον έχουν τα τούρκικα τηλεθέαση καλώς τα προβάλλει. Κακώς οι Έλληνες βλέπουν τουρκικά σίριαλ στην εποχή του Ίντερνετ με τόσες ποιοτικές ξένες σειρές διαθέσιμες.

 4. adidrust avatar
  adidrust 14/10/2012 09:49:32

  καλά οι Τούρκοι βρήκαν την χαρά τους με τα σήριαλ...είχαν (και ακόμα έχουν) μεγάλο κόμπλεξ με το ζήτημα πολιτισμού -όπου σταθούν και όπου βρεθούν μιλάνε για την "μοντέρνα τουρκία" και μέρος αυτού του "μοντέρνου" είναι και το πρόχειρο τηλεοπτικό τουρκόllywood (!).

  Από μία άλλη πλευρά, ο Εζέλ, η Σιλά και ο Σουλειμάν είναι ουσιαστικά φτηνοπαραγωγές που ούτε αυτές δεν μπόρεσε η ελληνική παραγωγή να κάνει. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλο θέμα με τους Έλληνες παραγωγούς (γενικά με όλο τον τηλεοπτικό χώρο) το οποίο δεν σταματά μόνο στην πρόχειρη και συνήθως ανίκανη ελληνική επιχειρηματικότητα στον τομέα αυτό. Απλά κάντε μία σύγκριση με τα άλλα ξένα σήριαλ (δείτε ιταλική, γαλλική, βρεταννική, αμερικάνικη τηλεόραση) και θα δείτε ότι τίθεται τεράστιο ερωτηματικό ως προς το ΕΑΝ η ελληνική παραγωγή μπορεί να παρουσιάσει κάτι σοβαρό και ανταγωνιστικό...απλά δείτε τα ελληνικά σήριαλ που παίζουν στην τηλεόραση.

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ adidrust 14/10/2012 15:06:09

   Σωστός. Καλά απο κομπλεξάρισμα οι Τουρκαλάδες άλλο τίποτα.
   Αρκετά τα παραδέιγματα με τούρκους που ἐχω γνωρίσει στο εξωτερικό.

   Η ελληνική τηλεόραση και παραγωγή της στο μεγαλύτερο ποσοστό τα τελευταία 20 χρόνια είναι ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
   Μόνο άνθρωποι με διανοητικά προβλήματα μπορούν να την καταναλώνουν.

   Άντι να φέρνουν Βρεττανικές, Σουηδικές, και από αλλού σειρές φέρνουν Τουρκογύφτικες με στρας.
   Τουρκικός πολιτισμός......ΠΟΙΟΣ ;;;;

   έκφραση για ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ!

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 14/10/2012 11:46:39

  Πρόβατα ξυπνάτε!
  η σειρά σας έρχεται..
  κι εσείς βρε τσοπανάκια,
  αϊντε να κουρεύεστε.
  Πρόβατα ξυπνάτε!
  πιάστε τα υψώματα..
  τούρκοι-λύκοι
  πάντα θα υπάρχουν,
  όσο θα υπάρχουν
  οι έλληνες τα πρόβατα..

  (παραφράζοντας το τραγούδι
  «πρόβατα» του Νότη)

 6. AIK avatar
  AIK 14/10/2012 12:16:35

  Ως πότε μωρέ η τύχη της Πατρίδας θα βρίσκεται στο τι θέλει το κατακάθι αυτής της χώρας;
  Ποιός από τους καραγκιόζηδες που βλέπουν αυτά τα σκουπίδια ξέρει τι ήταν το "ερντερούμ", ο "κισλάρ αγάς", οι "γκιουλεμά" και γιατί ο Καραϊσκάκης απεκάλεσε τον σιλαχτάρ (που ήταν τίτλος σαν του βεζίρη και όχι όνομα) πόρνη; (αλλοιώς τον είπε αλλά δε γράφεται)
  Ως πότε θα κρεμόμαστε από το τι θέλουν αυτοί που εχουν γνώμη για όλα και δεν ξέρουν τίποτα;

 7. Νικόλας avatar
  Νικόλας 14/10/2012 13:02:13

  Ο καπιταλισμός και η ελεύθερη αγορά έτσι λειτουργεί και απαιτεί ώριμα μέλη στην κοινωνία για να λειτουργεί σωστά. Εάν ο ΑΝΤ1 κρίνει ότι έχει κέρδος από τα τούρκικα, τούρκικα θα βάζει.

 8. Γιώργης Α. avatar
  Γιώργης Α. 15/10/2012 09:11:01

  Έχω δει κάμποσα τούρκικα επεισοδια. Πιστεύω ότι η Άλωση της ελληνικής τηλεόρασης και ο λόγος που βλέπονται ευχάριστα και άνετα είναι ένας. Δεν είναι γεμάτα ντιντίδες (μπορεί να μην έχει ούτε έναν), έχει πολύ ομορφες γυναίκες χωρίς να δείχνουν τα βυζιά τους, έχει ερωτικες υποθέσεις, χωρίς να υπάρχουν έξαλλα ερωτικά τριγωνα, τετράγωνα, πεντάγωνα όπως οι ελληνικές παραγωγές αυτά τα χρόνια. Και τέλος έχουν μια ομοιότητα με τις παλιές καλές Ελληνικές ταινίες, έχουν φάτσες και χαρακτήρες. Έχουν δυο ασκημομούρηδες έναν καμπούρη, μια στριγγλα, ένα χαζούλη, έναν ονειροπόλο, έναν ξεκουτη παππου κτλ. Δεν έχουν ολοι την ιδια κοψια : ομορφοι στατικοι χαρακτηρες τυπου γοη, που δεν ξεχωρίζεις τη διαφορα του 30άρη από τον 50αρη στο ντυσιμο ,τη συμπεριφορά και τις επιδιώξεις. Ισως καπου σφικτουν και τα δικά μας τα τζιμάνια και φτιάξουν παραγωγές της προκοπής με μέτριους ηθοποιούς και οχι με τα πολυδιαφημισμένα σκύβαλα που πλημμυριζαν την οθόνη μας τόσα χρόνια.

 9. franc avatar
  franc 15/10/2012 10:42:58

  Δεν έχω δει κανένα επεισόδιο, ούτε θα δώ απο τον Σουλειμάν, γιατί είναι καθαρά χάσιμο χρόνου=ζωής...
  Ομως έχοντας δεί τις πρωταγωνίστριες του σείριαλ όπως και παλιότερων Τούρκικων Σίριαλς, επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά η διαπίστωσή μου που έκανα και επι τόπου, μετά απο 2 μεγάλα ταξίδια στο εσωτερικό της Τουρκίας .
  Οι κάτοικοι της αχανούς αυτής χώρας Δυτικά και Βόρεια της Αγκυρας μέχρι το Αιγαίο και τον Πόντο, είναι ΕΛΛΗΝΕΣ!!! (Εξισλαμισθέντες βέβαια προκειμένου να σώσουν το κεφάλι τους)
  Οι δε γυναίκες τους, ΕΛΛΗΝΙΔΑΡΕΣ Α' ΕΘΝΙΚΗΣ!!!
  Κι έτσι θυμάμαι τον πατέρα μου που απο πιτσιρίκι μου έλεγε οτι οι Αληθινές Ελληνίδες βρίσκονται στη Σμύρνη και το Κορδελιό." Οταν μεγαλώσεις εκεί θα πάς να βρείς νύφη"...

 10. λακις avatar
  λακις 08/11/2012 07:47:34

  εχω παρακολουθησει πολλα τουρκικα σηριαλ με υποτιτλους και χωρις αυτους για να σχηματισω καποια γνωμη σχετικα .αν εξερεσουμε ενα -δυο ολα τα υπολοιπα δεν αξιζουν ,μπορεις εκει ομως ναπαρακολουθησεις εξερετικες ερμηνειες απο καποιους πολυ καλους ηθοποιους οπως ο GETIN TEKINDOR.Δειτε το σηριαλ -KARADAYναδειτε το τροπο που ασκητε η δκαιοσυνη στη τουρκια και πητε μου αν αυτη η σειρα μπορει να αγγιξει ελληνα τηλεθεατη .οι ελληνες βρισκονται σε απογνωση απο αλλα πραγματα δεν προκεται κανεις να υοθετησει τροπους ζωης απο την τουρκια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.