#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/03/2011 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουρκία: ευρωπαϊκή προοπτική, ή ευρωπαϊκή καταστροφη;του Σταύρου Καρκαλέτση *

Γράφω αυτό το άρθρο έχοντας κατά νου ένα άλλο, πρόσφατο και εξαιρετικά διδακτικό: Πρόκειται για μια ανάλυση του Μάικλ Ρούμπιν, ο οποίος ανήκει στο δυναμικό του ''Αmerican Enterprise Institute''. Τι γράφει και επεξηγεί ο Ρούμπιν; Τα περί Τουρκίας αυτονόητα και πασιφανή, που οι εγχώριοι πολιτικοί φωστήρες μας καμώνονται πως ''δεν βλέπουν''.

Ο Αμερικανός αρθρογράφος εξωτερικεύει την βαθιά του δυσπιστία (και προφανώς και συγκεκριμένων πολιτικών ελίτ στις ΗΠΑ) ως προς του που οδηγεί την Τουρκία ο Ερντογάν. Ο Ρούμπιν ανασύρει κάποιες από τις αποκαλύψεις του Wikileaks, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως ''...ο Ερντογάν τρέφει κανονικό μίσος κατά του Ισραήλ, όχι πρωτίστως για την πρόσφατη και συνεχιζόμενη μεταξύ τους πολιτική έχθρα, όσο για καθαρά θρησκευτικούς λόγους''.

Ο Ρούμπιν θεωρεί πως προχωρά η απομάκρυνση της Άγκυρας από Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον, και τονίζει με ανησυχία πως ενώ η Τουρκία συζητά με τις ΗΠΑ για το υπερεξελιγμένο μαχητικό F35, ταυτόχρονα καλεί τους Κινέζους και εκτελεί κοινά αεροπορικά γυμνάσια μαζί τους, μεγαλώνοντας την αμερικανική δυσπιστία. Στηλιτεύει επίσης τα αλληθωρίσματα του Ερντογάν προς τη Συρία, το Ιράν, την Χαμάς και την Χεζμπολλάχ.

Με τα παραπάνω ως αφορμή, αξίζει να τεθούν μερικά ερωτήματα ως προς τις προθέσεις των δικών μας πολιτικών, απέναντι στο ''πάγωμα'' των σχέσεων Τουρκίας με ΕΕ-ΗΠΑ.

-Έχει η κυβέρνηση Παπανδρέου επεξεργασμένο σχέδιο, ώστε να εκμεταλλευτεί η χώρα την σταδιακή ''έκλειψη'' της Τουρκίας στα μάτια των δυτικών; Προφανώς ΟΧΙ.

-Καταρτίζονται αναλύσεις στο ελληνικό ΥΠΕΞ για πιθανές παρενέργειες, μεσοπρόθεσμα ιδίως, από μια πιό ''ανεξέλεγκτη'' Τουρκία, που θα συμπεριφερθεί ακόμη πιό επιθετικά απέναντι σε Ελλάδα / Κύπρο; Προφανώς ΟΧΙ.

-Υπάρχει αναθεώρηση στο κυρίαρχο, πλην ψοφοδεές, κουτοπόνηρο και εκτός πραγματικότητας, ελληνικό (;) δόγμα περί ΄΄ευρωπαικής προοπτικής΄΄ της Τουρκίας ή το αναμασούμε ως εκγιουσουφακισμένα μυρηκαστικά, την ώρα που πολιτικές πλειοψηφίες στην Ευρώπη αλλά και οι ευρωπαικές κοινωνίες τάσσονται αναφανδόν εναντίον μιας πλήρους τουρκικής ένταξης; Προφανώς ΟΧΙ, αφού η κυβέρνηση Παπανδρέου εμμένει μαζοχιστικά στην αποτυχημένη συνταγή ΄΄εξημερώνω τα θηρία κάνοντάς τους Ευρωπαίους΄΄.

Το ερώτημα που προκύπτει για την ΄΄συμπονετική΄΄ Αριστερά, την χαπακωμένη με τουρκολιγούρα διανόηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και για τμήμα της ΝΔ (ξέρουμε, ξέρετε ποιό....) είναι παραπάνω από σαφές: Τουρκία ως πλήρες μέλος στην ΕΕ συνεπάγεται ελεύθερη διακίνηση. Ας μας απαντήσουν λοιπόν οι παραπάνω ΄΄πολιτικά ορθοί΄΄: Την ώρα που η Αλβανία των τριών εκατομμυρίων εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας, μας έστειλε ΠΑΡΑΝΟΜΑ το ένα, η Τουρκία των 76 εκατομ. εξαθλιωμένων, πόσους θα μας στείλει ΝΟΜΙΜΑ;

Ο επόμενος Αττίλας, εποικιστικός αυτή τη φορά, δεν θα αφορά μόνο την Κύπρο αλλά ολόκληρη την Ελλάδα, και θα είναι ΝΟΜΙΜΟΣ και ΜΟΝΙΜΟΣ. Όταν έχεις ένα (ακόμα) δικό σου σπίτι (έστω και χρεωμένο), σύζυγο και δυό παιδιά, δεν βάζεις μέσα συγκάτοικο τον εξαθλιωμένο της απέναντι παράγκας με τα οκτώ κουτσούβελα, με το αφελές σκεπτικό πως θα τον εξημερώσεις. Τόσο απλά!

Η Τουρκία αμπαλάρεται, αγκαζάρεται και σπρώχνεται με το στανιό στην ευρωπαική οικογένεια, ακριβώς για να την διαλύσει. Το λέει όχι μόνο ο Ρούμπιν, όπως προαναφέρθηκε, αλλά σπουδαίες μορφές του πρόσφατου ευρωπαικού παρελθόντος, όπως ο Χέλμουτ Σμιτ, ο Ζισκάρ Ντ' Εστέν, ο Χέλμουτ Κολ, ο Σαρκοζί και η Μέρκελ σήμερα. Φυσικά, οι παραπάνω ''ασημαντότητες'' ενδεχομένως να ανησυχούν υπερβολικά για το γκρέμισμα του (ό,ποιου) ευρωπαικού οικοδομήματος από τόν τουρκικό οδοστρωτήρα, αφού εγχώριοι τιτάνες της πολιτικής σκέψης, με πρώτη και καλύτερη την Μπακογιάννη, έχουν ξεπεράσει σε φιλοτουρκικό παραλήρημα και τους ίδιους τους νεοσουλτάνους της Άγκυρας.

Η ΝΔ, στο θέμα αυτό, καθοριστικό για την εθνική μας επιβίωση στα χώματα αυτά, οφείλει να κάνει την αυτονόητη υπέρβαση, όπως οφείλει να πράξει και στο μεταναστευτικό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το κυπριακό: Να εγκαταλείψει τα κομψά και επιτηδευμένα μισόλογα, τα ναι μεν αλλά, τις ''εποικοδομητικές αοριστολογίες'' και να μιλήσει στον ελληνικό λαό καθαρά, με συγκεκριμένες θέσεις και ορίζοντας κόκκινες γραμμές.

Εκτός και αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει ιδεολογικά φοβισμένο, από τις κάθε λογής σύριζα απεθνοποιημένες φωνασκίες, που εκφράζουν απελπισμένες ανθυπομειοψηφίες. Αυτές που μετά την Υπατία ψάχνουν για νέες εργολαβίες.

Η ΝΔ οφείλει να συμπορευτεί με τα μεγάλα λαικά κεντροδεξιά ευρωπαικά κόμματα, που τάσσονται όλο και πιό έντονα εναντίον μιας τουρκικής ένταξης. Η ΝΔ, ως αυριανή κυβέρνηση, οφείλει να καταστήσει σαφές στην Άγκυρα πως συζητάει ειδική εταιρική σχέση, και αυτό μόνο κατόπιν απόσυρσης Αττίλα και σεβασμού στο αιγαιακό status.

Και κάτι ακόμα: Η ΝΔ να προσφέρει, στην πατρίδα πρώτα και μετά στον ευατό της, κάτι που λείπει. Την ώρα που ακόμα και η Αλβανία έχει επεξεργασμένο εθνικό δόγμα (και όλοι οι άλλοι επίσης), η κυβέρνηση ασχολείται με σοβαρότερα ζητήματα: Υπατίες, ποινικοποίηση σκέψεων και συνειδήσεων, τρυφερότητες με τους λαθρομετανάστες και άφθονο ξύλο στους Έλληνες, από την Κερατέα ως το Σύνταγμα.

Η ΝΔ λοιπόν, να επεξεργαστεί σήμερα, με τους κατάλληλους επιστήμονες, ένα νέο στρατηγικό δόγμα, που θα χαράζει στρατηγική, στόχους, τακτικές και κόκκινες γραμμές στην εξωτερική μας πολιτική. Για να μην αυτοσχεδιάζει όταν γίνει κυβέρνηση.

Όμως για την εθνική αυτή ανάγκη, για ένα Εθνικό Στρατηγικό Δόγμα, λεπτομέρειες σε επόμενο άρθρο, στο πάντα φιλόξενο ''Αntinews''.

* Iστορικός, αμυντικός αναλυτής με ειδίκευση στο κυπριακό και πρόεδρος του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 16/03/2011 07:56:24

  Αμ, το μπλειζερ που μιλαει θα τα σκεφτει ολα αυτα, η το αλλο ειδος, που χαμογελα αμηχανα στον Αχμετ.
  Τα βαρυγδουπα τιποτα.
  Εχει πολλη δουλεια η ΝΔ, για να γινει αξιοπιστη και να εκφρασει θεσεις καθαρες , και οχι σιγομουρμουρισματα.

 2. ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ avatar
  ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ 16/03/2011 07:58:58

  Να η Ρόδος, να και το πήδημα! Ωραία ιδέα. Ας κάτσουν λοιπόν εκεί στη Συγγρού να δουλέψουνε, να κάνουνε δόγμα στρατηγικής, αντί να αγναντεύουν το Σαρωνικό και την Αίγινα....

 3. Συναρπαστικός avatar
  Συναρπαστικός 16/03/2011 08:08:55

  AYTA EΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΗΔΑ ΚΑΝΕΙ Η ΝΕΑ ΝΔ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΥΠΝΟ ΒΑΘΥ; ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ BIG BOSS

 4. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 16/03/2011 08:20:22

  Δεν είναι μόνο η Τουρκία.Ο επικοισμός της Ευρώπης έχει ξεκινήσει με τη λαθρομετανάστευση και τα φερέφωνά της.

  Α. από το κράτος
  1. Νόμοι του κράτους
  2. Επιδόματα και ταμείο ανεργίας με βάση εισοδηματικά κριτήρια
  3. Ιατροφαρμακευτική ασφάλιση με 50 ένσημα
  4. Ιθαγένεια με 1 χρόνο παραμονής=50 ένσημα
  5. Με παράνομες δραστηριότητες κατανεμημένες: Σε κάθε φανάρι το ίδιο άτομο
  χωρίς κάποιο άλλο να διεκδικεί την παράνομη εργασία του

  Β. Από τα φερέφωνα
  Να καταργηθεί το Δουβλίνο 2, αντί να σταλούν στις πατρίδες τους οι έποικοι

 5. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 16/03/2011 08:47:29

  Η συγκυρια μας ευνοει. Στις ΗΠΑ εχει γινει αντιληπτο οτι η Τουρκια δεν ειναι πλεον ο σταθερος συμμαχος που ηξεραν μεχρι το 2003. Πραγματι η σταδιακη αλλαγη και "ανεξαρτητοποιηση" της Τουρκιας απο τις ΗΠΑ ξεκινησε απο το 2003, οταν η χωρα απαντησε αρνητικα στο αιτημα των ΗΠΑ να περασουν απο τα τουρκικα εδαφη τα στρατευματα της, οταν προσπαθουσαν να απομακρυνουν ενα μερος τους γρηγορα και οικονομικα απο το Ιρακ. Συνεχιστηκε και κλιμακωθηκε εν συνεχεια με την συμφωνια Τουρκιας-Βραζιλιας-Ιραν για τα χαμηλου εμπλουτισμου πυρηνικα καυσιμα του Ιραν (συμφωνησαν να μεταφερθουν σε εδαφος της Τουρκιας για επεξεργασια), που ηρθε λιγες μερες αφου ΗΠΑ και Ισραηλ ειχαν καταφερει να πεισουν το συμβουλιο ασφαλειας του ΟΗΕ για νεα σκληροτερα μετρα εναντιον του Ιραν, με αποτελεσμα στην συνεδριαση που ακολουθησε η προταση των δυο αυτων χωρων να απορριφθει στο παραπεντε, αφου πολλες χωρες-μελη του συμβουλιου ασφαλειας θεωρησαν οτι με τη συμφωνια αυτη υπαρχει αποκλιμακωση και διαθεση συνεργασιας του Ιραν.
  Μετα ειχαμε τα επεισοδια με τα τουρκικα καραβια που μετεφεραν ανθρωπιστικη βοηθεια στη Λωριδα της Γαζας και τη γνωστη κλιμακωση της εντασης μεταξυ Ισραηλ-Τουρκιας και τις σχεσεις πλεον των δυο κρατων να ειναι στο χαμηλοτερο επιπεδο εδω και πολλες δεκαετιες.
  Σημερα εχουμε την αναταραχη στη Μεση Ανατολη, στην οποια η Τουρκια εξαγει πολιτικη και ταυτοχρονα επιρροη. Το πολιτικο συστημα της Τουρκιας θεωρειται ιδανικο απο τους επαναστατες σε Αιγυπτο και Τυνησια και προτυπο για την οργανωση των κρατων τους την επομενη μερα. Ηδη διπλωματες και νομικοι της Τουρκιας βρισκονται στην Αιγυπτο για να βοηθησουν στη συνταξη του νεου Συνταγματος. Αυτο σημαινει οτι η Τουρκια, που διεκδικει απο καιρο το ρολο του αρχηγου ολων των μουσουλμανικων κρατων της περιοχης, θα εχει την επομενη μερα ισχυρα ερεισματα στις χωρες αυτες.
  ΤοΙσραηλ αρχισε να αισθανεται απομονωση και στρεφεται προς αλλες συμμαχιες. Δεν ειναι τυχαια η ταχυτατη βελτιωση των ελληνοισραηλινων σχεσεων και η συνεργασια σε πολλαπλα επιπεδα, κατι που γινεται με τις ευλογιες και την παρακινηση των ΗΠΑ. Παραδοσιακος και σιγουρος συμμμαχος στη περιοχη, παραμενει η Ελλαδα και ο ρολος της στο νεο γεωπολιτικο περιβαλλον αναβαθμιζεται, πιθανως και σε επιπεδα πριν το 1992 με τη πτωση του τειχους.
  Παραλληλα οι βασεις στη χωρα μας και ιδιαιτερα στη Σουδα, αποκτουν ιδιαιτερη σημασια για τα συμφεροντα τοσο των ΗΠΑ οσο και του Ισραηλ.
  Παραλληλα η Τουρκια ειναι εμφανες οτι επιθυμει και διεκδικει ρολο τοπικης υπρδυναμης κοντα στα συμφεροντα των ΗΠΑ στη περιοχη.
  Ηδη η "ευνοια" των ΗΠΑ προς στην Ελλαδα αρχισε να διαφαινεται: πριν 20 μερες αποφασισαν να μας παραχωρησουν 400 αρματα Abraams δωρεαν, ενας μεγαλος αριθμος που θωρακιζει τη χωρα στο επιπεδο του στρατου ξηρας και παραλληλα δινει ενα ισχυρο πολιτικο μηνυμα στους απεναντι. Η ειδηση περασε στα ψιλα των ελληνικων πουλημενων και αποχαυνωμενων ΜΜΕ.
  Εν συνεχεια ειχαμε την παρεμβαση του Τιμοθυ Γκαρντερ στη Γερμανια, που μετεφερε ισχυρες πιεσεις των ΗΠΑ στη χωρα αυτη για στηριξη των αδυναμων χωρων του ευρω και ιδιαιτερα της Ελλαδας. Οι ΗΠΑ θελουν σταθεροτητα στη χωρας μας και γνωριζουν οτι η οικονομικη δυσπραγια μπορει να φερει κοινωνικη και πολιτικη αναταραχη εντελως ανεπιθυμητη στη παρουσα συγκυρια.
  Χθες ο Νιμιτζ εκανε δηλωσεις για το σκοπιανο πρωτογνωρα ευνοικες για την Ελλαδα.
  Δεν εκπλαγω αν δω και αλλες ενεργειες στηριξης της χωρας μας, με αμεσο ή εμμεσο τροπο στο εγγυς μελλον.
  Απο "σποντα" λοιπον θα λεγαμε, η χωρα μας εχει αναβαθμισει τη γεωπολιτικη δυναμη της και αυτο αν το εκμεταλλευτουμε εξυπνα, μπορουμε και απο τη κριση να βγουμε ευκολοτερα, αλλα και να επαναφερουμε τη πολιτικη ισχυ της χωρας σε επιπεδα του 1960-1980, με πολλαπλα οφελη και σε εθνικα μας θεματα.
  Αμφιβαλλω αν οι φωστηρες του ΥΠΕΞ εχουν αντιληφθει πληρως τις εξελιξεις κια αν ειναι σε θεση να κινηθουν αποτελεσματικα για την προωθηση των συμφεροντων μας σε αυτη την αυνοικη συγκυρια. Αλλα εξακολουθω να ελπιζω.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Αθωος Περαστικος 16/03/2011 11:55:50

   1. Τα Abrahams πού τα είδες; Για βάλε λινκ
   2. Ο Γκάιτνερ ήρθε και είπε στους γερμανογάλλους να αφήσουν 1 πόντο λάσκα το σκοινί στο λαιμό. Στραγγαλιζόμαστε, αλλά μάς αφήνουν να ανασάνουμε λίγο.
   2.1 Ήταν εξ αρχής γνωστό ότι δεν είναι εφικτή η επιστροφή 110 δις σε 3 χρόνια. 2.2 Η "εξυπηρέτηση"-επιμήκυνση για κέρδος τους έγινε. Περισσότερους τόκους θα εισπράξουν.
   3. Ο Νίμιτς επίσης δίνει "μια ανάσα" στον εκλεκτό τους που καταρρέει.
   Βάλλεται από παντού, αν του βγει και μια "Μακεδονία" στα Σκόπια θα τον σαρώσει τσουνάμι χειρότερο από το γιαπωνέζικο.
   Είπε τα αυτονόητα, σε επαφή με ελληνικό σωματείο. Δεν είπαν στους γκρουέφσκηδες "σκάστε και μαζέψτε τα δήθεν μακεδονικά για να συνεχίσετε να υπάρχετε". Προτεκτοράτο τους είναι, από την αμερικανική βοήθεια (και τους σαλονικιούς χαρτοπαίκτες) ζουν.

   4. Η σύμπλευση με το ισραηλινό λόμπυ, λόγω της επιφανειακής σημερινής εχθρότητας έχει κατ' αρχήν κάποια οφέλη. Αλλά ο Εβραίος δίνει 1 για να πάρει 10. Και ενώ καλό είναι να υπάρχει καλή σχέση, είμαστε σε μια γειτονιά αραβομουσουλμανική. Δεν μπορούμε να είμαστε διακριτά φιλοισραηλινοί. Και κανένας δεν γνωρίζει αν και πόσο θα διαρκέσει η ψυχρότητα στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις, έχουν στρατηγικές συμφωνίες.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/03/2011 09:03:28

  To ινστιτουτο συτο ειναι φυσικα φιλοισραηλινο εξ ου και οι τωρινες σκεψεις και αναλυσεις του.
  Η κοκκινη γραμμη δεν ειναι υποχρεωτικο να ειναι η μη εισοδος της Τουρκιας στην ΕΕ αλλα η εξαιρεση δια παντος της εγκαταστασης Τουρκων στην Ελλαδα.
  Για οσους λενε οτι αυτο δεν ειναι δυνατον υπενθυμιζω οτι το σχεδιο Αναν περιειχε ρητρα διαπαντος εξαιρεσης απο το κοινοτικο κεκτημενο εγκαταστασης πανω απο ενα αριθμο Ελληνων και Τουρκων στην Κυπρο.
  Βεβαια με το ρυθμο αναπτυξης που εχει η Τουρκια ειναι αμφιβολο αν θα ειναι για πολυ φτωχοτεροι απο την καταρρεουσα Ελλαδα ωστε να επαναληφθει το αλβανικο φαινομενο.
  Δεν ειναι δε το κυριο ζητημα πια τι κανει η ΕΕ αλλα η αποφαση της κεντροαριστερας στην Ελλαδα να ριξει τα τειχη στην εισοδο ξενων αλλα και Τουρκων.Τι να τις κανεις τις μαχες στις Βρυξελλες οταν εχεις Μπουταρη εδω;
  H NΔ θα επρεπε να εχει στο προγραμμα υπουργειο Δημογραφιας και Μεταναστευσης με καθορισμενες αρχες για ελεγχο της πληθυσμιακης ροης και κατανομης αλλα πολλα ζηταμε φαινεται.

 7. Συναρπαστικός avatar
  Συναρπαστικός 16/03/2011 09:36:10

  ΑΘΩΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΕ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΑ ΤΑ ΛΕΣ!
  ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ....400 ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΡΜΑΤΑ ΑΜΠΡΑΑΜΣ;;;; ΠΟΥ ΤΟ ΔΕΣ ΡΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ;;; ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΜΠΡΑΑΜ; ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΠΑ; ΝΟΜΙΖΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ;;; ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ....

 8. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΣ avatar
  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΣ 16/03/2011 09:56:41

  Να στε καλά παιδιά, γέλασα πολύ με τα 400 Amraam που θα μας ...χαρίσουν οι Αμερικανοί! Καλό! Τώρα ως προς την ουσία, η πρόταση του αρθρογράφου είναι θετική. Να καταρτίσουν στην ΝΔ ''ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΒΙΒΛΟ'', με θέσεις ξεκάθαρες για όλα: Τουρκία, Αιγαίο, Κύπρο, Βαλκάνια, ΕΥΡΩΠΗ, ΚΕΠΠΑ, Αρχιτεκτονική Ασφαλείας, σχέσεις με αραβικό κόσμο (επίκαιρο!) και Ισραήλ, τα πάντα!
  Αυτό και μόνο θα διαφοροποιήσει ποιοτικά αμέσως τη ΝΔ και τον Σαμαρά από τους ΓΑΠ-Δρούτσα & friends....

 9. diabolo avatar
  diabolo 16/03/2011 09:59:50

  με τον Αβραμοπουλο προεδρο και εμπνευστή.....

 10. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΣ avatar
  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΣ 16/03/2011 10:20:10

  Εν ταξει diabolo, ούτε εμένα μου γουστάρει η φάτσα του Αβραμό, έλα πρότεινε ονόματα να κάνουν τη δουλειά, δεν έχεις να προτείνει κάποιον; Εγώ λέω να φωνάξουν στη ΝΔ τον Βασίλειο Μαρκεζίνη.

 11. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΣ avatar
  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΣ 16/03/2011 10:38:35

  Σημασία έχει ο στόχος, μην κολλήσουμε τώρα, δεν έχουν στη Συγγρού διεθνολόγους και στρατηγιστές να γράψουν μια στρατηγική βίβλο, τι κάνουνε, τις βάρκες στο Φάληρο κοιτάνε όλη μέρα;

 12. ANNITA avatar
  ANNITA 16/03/2011 10:47:00

  Η μόνη κυβέρνηση που δείχνει εμπιστοσύνη απέναντι στην τουρκία είναι η σημερινή. Εχω ξαναπεί ότι θα ξυπνήσουμε κάποια μέρα και θα δούμε τους τούρκους μέσα στα σπίτια μας να μας κάνουν κουμάντο.Εύχομαι και ελπίζω ο κ.Σαμαράς να μην δείξει την ίδια εμπιστοσύνη, σίγουρα είναι πολλά τα θέματα που θα επωμισθεί να δώσει λύσεις εκτός από θέματα οικονομικά, ανάπτυξης κλπ, υπάρχουν και θέματα ζωτικής σημασίας όπως της εθνικής μας ασφάλειας.Οι τούρκοι πάντα ήταν λαός αναξιόπιστος, σίγουρα ούτε οι ίδιοι θέλουν να μπούν στην Ε.Ε. προσανατολίζονται σε άλλου είδους συμμαχίες γιατί σκοπός τους ανέκαθεν να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Ηδη η πολιτική που ακολουθούν σε θέματα ασφαλείας που αφορούν την Μεσόγειο αλλά και την υπόλοιπη ελλάδα είναι άκρως επικίνδυνη αν αυτό δεν το βλέπουν οι πολιτικοί μας τότε δεν έχουν την δέουσα παρατηρητικότητα για τέτοιες περιπτώσεις. Αν πάλι βλέπουν τον κίνδυνο και σιωπούν τότε δεν έχουν τα κότσια να τους αντιμετωπίσουν. Ο κ. Καρκαλέτσης όπως εκθέτει τα γεγονόντα βάσει των αποδείξεων του που είναι πέρα για πέρα αληθινές [ γιατί όποιος ενημερώνεται σωστά το γνωρίζει το θέμα] έχει απόλυτο δίκιο. ΄Ολοι εμείς μέσω του Αntinews κρούομε το κώδωνα του κινδύνου σε πολλά θέματα καίριας σημασίας για την χώρα μας δεν βλέπω όμως ανταπόκριση. Δεν βλέπω κάποιον να είναι πιο μαχητικός να προχωρά πιο δυναμικά μπροστά και όχι με το βάδισμα της χελώνας. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Το μόνο που βλέπω γύρω μου είναι: ότι υπάρχει πολυγλωσσία σε θέματα σημαντικών αποφάσεων [Βαβέλ] τρωγόμαστε μεταξύ μας για δευτερεύοντα θέματα, οι αναρχικοί το μόνο που κάνουν είναι να σπάνε τις περιουσίες που κάποιοι απόκτησαν με κόπο, δεν έχουν ιδεολογία και όραμα, δεν πιστεύουν σε τίποτα, οι κλέφτες μας ρημάζουν και πάει λέγοντας. Αν όλοι μας είχαμε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης της ζωής, αν κάποιος από τους τόσους πολιτικούς που πέρασαν απ τον τόπο μας είχε περισσότερη πυγμή ύψωνε την γροθιά του σταθερά και δυνατά ενάντια σε όσους θέλουν να καταπατήσουν τα συμφέροντα μας, κάθε ειδους συμφέροντα του λαού, αν... αν... αν είμαστε λιγότερο μικρόψυχοι και μίζεροι τότε η ελλάδα θα είχε πάει μπροστά και σίγουρα όσοι έχουν τώρα την εξουσία δεν θα την είχαν ποτέ, σίγουρα δεν θα χάναμε και αυτά που αποκτήσαμε με κόπο τόσα χρόνια. Νομίζετε οι τούρκοι δεν βλέπουν την ηττοπάθειά μας; δεν είναι καθόλου χαζοί αντίθετα ασκούν παντού την καλλίτερη διπλωματία, γιατί έχουν καλούς διπλωμάτες παντού.

 13. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 16/03/2011 14:01:33

  To ακριβες αρθρο για την ποαραχωρηση δωρεαν των αρματων ηταν στο σαιτ που παραθετω και χαρακτηριστικα εγραφε οτι θα επιβαρυνθουμε μονο το κοστος μεταφορας των αρματων στην Ελλαδα. Δεν μπορεσα να το βρω με την αναζητηση, αλλα παραθετω ενα σχετικο παλαιοτερης ημερομηνιας

  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=17924&Itemid=47

  Για τη συσφιξη των ελληνοισραηλινων σχεσεων και σε αμυντικα θματα

  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=17468&Itemid=99999999

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.