#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/02/2010 11:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου τον θυμάται κανείς;Όπως είναι γνωστό, την 17η  Φεβρουαρίου του 1914  οι Βορειοηπειρώτες, αρνούμενοι να υπαχθούν στο τότε νεοσύστατο αλβανικό κράτος, σε πείσμα των Μεγάλων Δυνάμεων, επαναστάτησαν, ανακήρυξαν στο Αργυρόκαστρο την Αυτόνομο Πολιτεία της Βορείου Ηπείρου και σχημάτισαν Κυβέρνηση με Πρόεδρο τον Γεώργιο Χ. Ζωγράφο και μέλη τους Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Βασίλειο, Κορυτσάς Γερμανό και Κονίτσης Σπυρίδωνα, τον Ιωάννη Παρμενίδη, Δημήτριο Δούλη και τον Αλέξανδρο Καραπάνο. Αποτέλεσμα του Αυτονομιακού Αγώνα ήταν το Πρωτόκολλο της Κερκύρας, που υπογράφηκε την 17η  Μαΐου 1914, από τις Κυβερνήσεις των Μεγάλων Δυνάμεων, της Αλβανίας και της Βορείου Ηπείρου και παρείχε καθεστώς Αυτονομίας σε όλο το Βορειοηπειρωτικό χώρο.

Η φετινή επέτειος της εθνικής εορτής των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, που είναι και η κορύφωση των  αγώνων τους για ελευθερία και εθνική αποκατάσταση, θα μνημονευτεί για μια ακόμα φορά εν  μέσω σιωπής και εγκατάλειψης από την επίσημη Ελληνική Πολιτεία καθώς και τη νομιμοποίηση μιας πάγιας τακτικής της Αλβανίας για πλήρη συρρίκνωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Χαρακτηριστικά μπορούμε να πούμε ότι, σήμερα  96 χρόνια μετά, η αλβανική πολιτική ηγεσία, εξακολουθεί να αναβιώνει παλιές καταδικασμένες μεθόδους, επενδεδυμένες με ευρωπαϊκούς μανδύες.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι η απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία, η οποία ενώ από τη μία εξαγγέλθηκε πρόσφατα πως θα γίνει στα ευρωπαϊκά πρότυπα, (δηλαδή με ελεύθερη δήλωση της εθνικότητας και του θρησκεύματος), στην πραγματικότητα μεθοδεύεται εσωτερικά με όλα τα μέσα ώστε: «όλοι οι αλβανοί πολίτες, ως προς την εθνικότητα και το θρήσκευμα, να δηλώσουν ότι έχουν δηλώσει στην απογραφή του 1950».

Με τον τρόπο αυτό οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες στερούνται το αναφαίρετο δικαίωμά τους να αυτοπροσδιορίζονται εθνικά και ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη εθνογραφική αλλοίωση της Βορείου Ηπείρου αφού παράλληλα διενεργείται και η νομιμοποίηση εγκατάστασης, χιλιάδων πολιτών αλβανικής καταγωγής πού τα τελευταία 20 χρόνια μετακινήθηκαν από τη βόρεια και κεντρική Αλβανία στη Βόρειο Ήπειρο όπου εδώ και τέσσερις χιλιάδες χρόνια κατοικείται από ακραιφνείς Έλληνες.

Ταυτόχρονα η σημερινή αλβανική Κυβέρνηση συνεχίζει να μην αναγνωρίζει την ελληνικότητα ολόκληρων περιοχών και των κατοίκων τους, όπως είναι η Χιμάρα, η Λιούντζη, η Πρεμετή, η Κολώνια και η Κορυτσά, εξακολουθεί να ισχυρίζεται αυθαίρετα για ύπαρξη «μειονοτικών ζωνών» που τις ορίζει κατά το δοκούν της, συνεχίζει να αλλοιώνει τον Βορειοηπειρωτικό χώρο ιστορικά, πολιτικά, πολιτιστικά, δημογραφικά, ληξιαρχικά και με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί, λεηλατεί την πολιτιστική κληρονομιά της Βορείου Ηπείρου, περιορίζει ασύστολα τις ελευθερίες των Βορειοηπειρωτών σε όλα τα επίπεδα και αρνείται ακόμα και τον όρο «Βόρειος Ήπειρος» που ιστορικά επιβλήθηκε ακριβώς όταν γεννήθηκε και ο όρος «Αλβανία».

Τελευταία έκφραση της πάγιας τακτικής της Αλβανίας για πλήρη συρρίκνωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, είναι η απάλειψη της ελληνικής εθνικής καταγωγής  των Βορειοηπειρωτών από τα δημοτολόγια των ληξιαρχείων και τις νέες βιομετρικές ταυτότητες, καταπατώντας έτσι ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από την Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα, όλοι μαζί, Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες, ενθυμούμενοι τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των Βορειοηπειρωτών του 1914, να τιμήσουμε όπως αξίζει τους ήρωες του 1914, για να γνωρίσουν οι νεότερες γενιές των Ελλήνων τους μεγάλους αγώνες που έκαναν οι Βορειοηπειρώτες για να παραμείνουν  Έλληνες στις πατρογονικές τους εστίες. Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου δεν μπορεί να συρρικνωθεί και να χαθεί σήμερα σε καιρό ειρήνης και δημοκρατίας.

       Γι’ αυτό  σήμερα σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδος πρέπει από τη μία να διατρανώσει τη φωνή του για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών  και, από την άλλη να στηρίξει έμπρακτα κάθε απόφασή των αδελφών Βορειοηπειρωτών να παραμείνουν ή να επιστρέψουν για να αναγεννηθούν στις πατρογονικές τους εστίες, με ελευθερία και ασφάλεια, διατηρώντας την ελληνικότητά τους, μέσω της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας του 1914 και όλων των διεθνών συνθηκών  που ισχύουν για τις εθνικές μειονότητες ανά τον κόσμο.

Την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, στις 11.00 π.μ., θα τελεστεί δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καρύτση και μετά θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από το Σύλλογο Βορειοηπειρωτών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 20/02/2010 12:09:03

  Φάκτορα,η Ελλάδα στήριξε τον τότε ξεσηκωμό των Βορειοηπειρωτών? Ή μήπως αδιαφόρησε στην αρχή,ύστερα σύρθηκε προς το μέρος τους από τις εξελίξεις και στο τέλος τους ξεπούλησε,αδειάζοντάς τους, με ...αντάλλαγμα υποτίθεται την Κύπρο? Και ποιος τεράστιος ...Εθνάρχης κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία,που σχεδόν η ολότητα των Ελλήνων την αγνοεί?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΙΩΝΑΣ 20/02/2010 17:26:16

   Ο ίδιος που έδωσε την Ανατολική Θράκη χωρίς να ρίξει ούτε μια ντουφεκιά, συμμορφούμενος πάλι "προς τα απαιτήσεις των Δυνάμεων".

 2. JOHN avatar
  JOHN 20/02/2010 12:18:02

  Η Ελλαδα δυστυχως ποτε δεν ειχε φωνη στα διεθνη φορουμ.Και αυτο γιατι οι εκαστοτε πολιτικοι ηγετες απο συστασης του Ελληνικου κρατους ειναι κυριως φερεφωνα ξενων συμφεροντων παρα εθνικοι ηγετες!

 3. akyros avatar
  akyros 20/02/2010 12:43:45

  Αυτός! o "Φίλε, Φίλη!"
  "Ακόμα και αυτός ο ηπειροπροστάτης ο γνωστός ανεκδοτολόγος εξεφρασε την λυπη του ονοματίζοντας τον άτυχο νέο ως Νικολάς Τόντι!
  Δεν τούπανε του "υποτιθέμενου ηπειρώτη"
  οτι συναίνεσε και ό ίδιος και το κόμμα του και τα συναιτεράκια του να επιβαλλουν στους ΒορειοΗπειρώτες -οι Αλβανοί και οι υποτακτικοί τους εδώ-, να γράφουν με την αλβανική προφορά τα ονόματά τους στα χαρτιά τους και όχι όπως εκείνοι δήλωναν τα ελληνικότατα ονόματά τους;

  Ελεος!!!!!!!!!! Τουλάχιστον ο εκ μεταθέσεως ορισθείς Ηπειρώτης, από κείνους που καταλαβαίνουν, ας μήν γίνεται έτσι αποδεκτός!

  "Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό ενός αθώου συμπολίτη μας. Στην οικογένεια του Νικολάς Τόντι και στους δικούς του ανθρώπους μεταφέρω την αμέριστη συμπαράστασή μου και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια",


  Αυταάααα

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ akyros 20/02/2010 13:56:48

   συνάδελφος συμπατριώτισσά μου, απόφοιτος Ελληνικού Πανεπιστημίου, έδωσε μάχη στη δουλειά για να μη γράφεται το όνομά της στα λατινικά... (με μικρό όνομα αρχαίο ηπειρώτικο, Αλκέτα...)

 4. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 20/02/2010 13:22:40

  κάποιοι τον θυμούνται. αλλά είναι αποκλεισμένοι από παντού...
  αύριο στο κέντρο της Αθήνας στην 2η γιορτή του περιοδικού Patria:
  17:00 - 18:00 Θράκη - Κύπρος - Βόρειος Ήπειρος. Τα ανοικτά μέτωπα του ελληνισμού
  συντονίζει: Γιάννης Κουριαννίδης (εκδότης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης).
  συμμετέχουν: Σεμπαϊδήν Καραχότζα (Πομάκος δημοσιογράφος), Σταύρος Καρκαλέτσης (ιστορικός), Μπάμπης Καραθάνος (πρόεδρος του συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ελλάδος)

 5. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 20/02/2010 13:26:47

  Εύγε στο Αντινέα για την ανάρτηση.

 6. donaE avatar
  donaE 20/02/2010 13:46:58

  Δεν εγινε 'συνωστισμος'σε αυτη την περιπτωση.Και οσοι εχουμε μνημες απο παπουδες μας λενε και αλβανους στην τελικη...

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ donaE 20/02/2010 14:04:01

   έχω συναντήσει Βορειοηπειρώτες τρομοκρατημένους πλέον. Έχουν τόσο πιεσθεί από την επιβολή της αλβανικότητας που όταν τους προσφωνώ, ως νοτιοηπερώτισσα, συμπατριώτες, κοιτάν αντανακλαστικά τριγύρω να δουν ποιοί το άκουσαν... Μόνον οι Βορειοηπειρώτες που είχαν καταφέρει να φύγουν πριν το 90 δεν υφίστανται την αλβανικότητα στο πετσί τους.

  • donaE avatar
   donaE @ donaE 20/02/2010 14:29:26

   Γενικα και οι παλιοι βορειοπηρωτες που ζουσαν Ελλαδα 80 χρονια (σαν τον παπου μου) αντιμετωπιζαν κατι τετοια και απο τους ντοπιους.Ποσο μαλλον οσοι μενουν εκει.Ειναι μπλοκαρισμενοι απο παντου.

 7. blogologein avatar
  blogologein 20/02/2010 13:56:33

  Συγχαρητηρια για το αρθρο σας. Δυστυχως πολλοι Ελλαδιτες αγνοουν την σκλαβωμενη Βορεια Ηπειρο. Δεν ειμαστε ουτε αλβανοι,ουτε ομογενεις (γεννηθηκαμε στον τοπο μας, δεν φυγαμε απο την ελλαδα για αλλη χωρα, οπως πολλοι συνελληνες, για αυτο και δεν δεχομαστε τον ορο ομογενης εξ αλβανιας),ειμαστε Ελληνες.

 8. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 20/02/2010 14:24:30

  Γιατί σκέφτηκαν ποτέ τον ελληνισμό της Ελλάδας; Πιόνια ήταν οι περισσότεροι Γερμανοτσολιάδες, Αμερικανοτσολιάδες.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 20/02/2010 14:29:44

  Οι Βορειοηπειρωτες πληρωσαν την αποφαση της ελληνικης πολιτικης ηγεσιας να αποστασιοποιηθει απο τις ΗΠΑ μετα το 1974.
  Ο καλλιεργηθεις αντιαμερικανισμος υποτιθεται οτι εγινε ως αντιδραση στην τουρκικη εισβολη στην Κυπρο αλλα τελικα ενω δεν προσφερε απολυτως τιποτε στην υποθεση της Κυπρου μετετρεψε στους αμερικανικους υπολογισμους την Ελλαδα σε αβεβαιο συμμαχο οποτε με τη πτωση του κομμουνισμου αποφασισαν να πονταρουν στην Αλβανια σε αντικατασταση της Ελλαδος που ειχε αρχικα επιλεγει ως χωρα-βασικος συμμαχος στα Βαλκανια το 1947.
  Αυτη η αποφαση και η τεραστια διαφορα βιοτικου επιπεδου που εκανε ελκυστικη τη μεταναστευση στην Ελλαδα δεν αφησαν περιθωρια στις ελληνικες κυβερνησεις παρα μονο για οικονομικη και ανθρωπιστικη βοηθεια κυριως μεσω της Εκκλησιας.
  To ΠΑΣΟΚ ειχε πολλες στροφες σε αλλα θεματα αλλα στο συγκεκριμενο ηταν παντα συνεπες : υπηρξε φιλοαλβανικο κομμα απο της ιδρυσεως του μεχρι σημερα,τοσο οταν στην Αλβανια κυβερνουσαν κομμουνιστες οσο και σημερα που κυβερνουν οι ιδιοι μεταμφιεσθεντες σε αντικομμουνιστες.Αλλωστε η Βορειος Ηπειρος παντα εθεωρειτο "δεξιο" εθνικο θεμα σε αντιθεση π.χ με την Κυπρο που εθεωρειτο "αριστερο" μεχρι την εποχη Σημιτη απο την οποια και μετα πλεον ολα τα εθνικα θεματα θεωρουνται δεξια και αρα επρεπε να μεινει στο περιθωριο.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ψυχραιμια 20/02/2010 15:04:17

   Δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι Αμερικανοί προωθούνται πλέον βόρεια προς τα σύνορα με τη Ρωσία. Η Ελλάδα τους είναι πια άχρηστη. Θα φτιάξουν τα λιμάνια της Αλβανίας, θα διώξουν τους Βορειοηπειρώτες από εκεί και θα τελειώσει το θέμα.

   Αν το δεις συνολικά από όλα τα Βαλκάνια εμείς αποκοπτόμαστε από τους Σέρβους οπότε μένουμε χωρίς συμμάχους.

 10. akyros avatar
  akyros 20/02/2010 16:53:28

  ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  Ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας, Μπαμίρ Τόπι, δεν περιορίζει τις ορθές-κοφτές απαιτήσεις του μόνο για τους Αλβανούς μαθητές, αλλά και για τους.. …συνταξιούχους. Δυστυχώς, έχει δημιουργηθεί μια καινούργια ‘φάμπρικα’ σχετικά με τις συντάξεις των αλλοδαπών, [γιατί οι Ελληνες θα τις απολαύσουν μετά θάνατον]

  Όπως αποκαλύπτει ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης και επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ κ. Γ.Ρωμανιάς, πρόκειται για τις συντάξεις των ‘μεταναστών’, κυρίως από τις Βαλκανικές χώρες, οι οποίοι, ευρισκόμενοι στα όρια συνταξιοδότησης, έρχονται να εργαστούν στην Ελλάδα, αφ’ενός μεν για να συμπληρώσουν τα συντάξιμα έτη και να μεταφέρουν τον συνολικό χρόνο εργασίας τους στην χώρα μας, αφ’ετέρου δε για να πάρουν, με αυτό τον τρόπο, σύνταξη από το Ελληνικό κράτος, πολλαπλάσια, από ότι θα την έπαιρναν στην πατρίδα τους. Για παράδειγμα, η πιο ‘πλουσιοπάροχη’ σύνταξη στην Αλβανία είναι τα 200 ευρώ ενώ η κατώτατη σύνταξη στην Ελλάδα είναι τα 485 ευρώ + το ΕΚΑΣ.

  Για τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, που υπέστησαν τα πάνδεινα από το Αλβανικό Κράτος επειδή ήσαν ΕΛΛΗΝΕΣ και που τώρα απέμειναν σχεδόν μόνοι στα ερημωμένα χωριά τους, για να φυλάνε Θερμοπύλες, το Ελληνικό Κράτος, τους έδωσε μεν σύνταξη ΟΓΑ 330 ευρώ, αλλά φρόντισε να τους την βγάλει ξυνή, αφού για να τους την δώσει πρέπει να έχουν α] μόνιμη κατοικία διαμονής στην Ελλάδα και β] «η συνολική σύνταξη που εισπράττουν από Ελλάδα και Αλβανία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 330 ευρώ». Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι αρμόδιοι του ΟΓΑ ψεύδονται ασύστολα, και εικάζουμε έχουν άγνοια της ισοτιμίας ευρώ-λεκ [1 ευρώ=130 λεκ περίπου], γιαυτό και δεν δίνουν μία στους Β.Η./τες δικαιούχους, όταν αυτοί παίρνουν σύνταξη, έστω και λίγα λεκ, από την Αλβανία, ακριβώς λόγω αυτής της ‘άγνοιας’. Δεν είναι πια καιρός να ‘ενημερωθούν’?.

  ΘΩΜΑ’Ι’Σ ΠΑΡΙΑΝΟΥ

 11. Νικόλας avatar
  Νικόλας 20/02/2010 17:49:59

  "Τρανταχτό παράδειγμα είναι η απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία, η οποία ενώ από τη μία εξαγγέλθηκε πρόσφατα πως θα γίνει στα ευρωπαϊκά πρότυπα, (δηλαδή με ελεύθερη δήλωση της εθνικότητας και του θρησκεύματος"

  Αναρωτιέμαι αν ποτέ στην Ελλάδα έχει γίνει ποτέ κάποια τέτοια απογραφή του πληθυσμού!

 12. Greco avatar
  Greco 20/02/2010 18:18:57

  αυτα τα εθνικα μετωπα που ανεφερε καποιος (κυπρος,βορεια ηπειρος και θρακη-στενα-)
  ειναι στρατηγικα σημεια που θα μπορουσαν να μετατρεψουν τη χωρα μας σε παραγματικη κυριαρχο της μεσογειου.Γιαυτο εξαλλου και εμειναν εκτος της ελληνικης επικρατειας

  η βορεια ηπειρος(που ναι γεωγραφικα αρρηκτα συνδεδεμενη με τη νοτια) παταει αδριατικη για τα καλα και ενοχλει ανεκαθεν τους ιταλους

  η κυπρος που ναι μακρια,και σε τρομερα στρατηγικο σημειο-στο υπογαστριο των τουρκων και εξαιρετικα κοντα στη μεση ανατολη-θα κανε την ελλαδα να φανταζει στα ματια των ανταγωνιστων της αποικιακη αυτοκρατορια (λογω της αποστασης)

  τελος,τα στενα της ανατολικης θρακης ολοι ξερουμε πως χαθηκαν-χερσονησος με συμπαγη ελληνικο πληθυσμο πριν το 1923

  για να μπορεσει ομως η ελλας να διεκδικει,πρεπει κατεμε να αυξηθει πληθυσμιακα -βασικη προυποθεση μιας πραγματικης δυναμης- .Κανεις δε δινει σημασια σε μια βαλκανικη νανοφυλη(κατα τον μαρξ) 10 εκατομμυριων με ανυπαρκτη οικονομικη δυναμη

  οσον αφορα την βορεια ηπειρο-που θα πρεπε να ναι φυσιολογικα η προτεραιοτητα του ελληνικου κρατους(ασε προς το παρον τους κυπριους να συζηταν)-πρεπει να εκμεταλευτουμε την ορεξη των αλβανων που ανοιξε.Στο μελλον ειναι η ανερχομενη δυναμη των βαλκανιων λογω πληθυσμιακης εκρηξης,ενω καλο ειναι να προσεταιριστουμε και τους σλαβομακεδονες που κ αυτοι εχουν προβλημα με τους αλβανους(αποψη που εβρισκε συμφωνο και τον παναγιωτη κονδυλη)

  • Kypros avatar
   Kypros @ Greco 21/02/2010 21:16:16

   ti ennoeis "(ασε προς το παρον τους κυπριους να συζηταν)" ?

 13. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 20/02/2010 18:56:15

  ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ,ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ,ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ ΚΛΠ .

 14. μαρικα avatar
  μαρικα 20/02/2010 22:11:41

  Και ποτε αυτοι ενδιαφερθηκαν για μας;Μια ζωη υποφερη ο Ελληνισμος.Ειχα παει σε Προξενειο δικο μας στην Γερμανια να βγαλω καινουριο Διαβατηριο.
  Οταν μπηκα μεσα νομιζα οτι εκανα λαθος ,ηταν πολλα ατομα εκει για τον ιδιο σκοπο ,Αραπηδες, τσουραπιδες,κοκκινοι κιτρινοι,με σπαστα Ελληνικα μεχρι και Τουρκοι ητανε.Τωρα τι πραγματα ειναι ολα αυτα και που εχουμε φτασει
  ουτε μπορω να διανοηθω.Περιση ηρθα στην Ελλαδα και τα μονα Ελληνικα που ακουσα ηταν σε εναν γαμω που πηγα,δυστιχωσ,ενιωσα πιο ξενη στην πατριδα μου
  απο οτι στην ξενιτια,εκει μας καταντησαν.Τα αδελφια μας οι Βορειοηπηρωτες
  θα κρατησουν τον Ελληνισμο τους πασει θησια ,ειναι το ριζικο μας να ζησουμε και θα ζησουμε.

 15. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 20/02/2010 22:13:51

  Πατρός Παϊσίου: "Οι Βορειοηπειρώτες να μην φοβούνται, επειδή κάποια μέρα θα ελευθερωθούνε από κάποια παλικάρια. Οι ελευθερωτές δεν θα καταλαβαίνουν από πολιτικές και θα μπουν μέσα για να βοηθήσουν. Οι πολιτικοί από τη μία θα χαρούν κι αυτοί από την άλλη όμως είναι δεσμευμένοι και δεν μπορούν να ενεργήσουν. Οι άλλες χώρες θα το δεχτούν και θα πουν ότι αφού έγινε, τώρα δεν μπορεί να αλλάξει. Γι’ αυτό δεν πρέπει να φοβούνται οι Βορειοηπειρώτες, επειδή λειτουργούν και οι πνευματικοί νόμοι. Ο πόνος για την Βόρειο Ήπειρο είναι μεγάλος, επειδή ήμασταν μια οικογένεια και μας χώρισαν. Είναι σαν να λες κάποια από τα παιδιά σου να χωριστούν από τα άλλα." Απόσπασμα από το βιβλίο «Σύγχρονες προφητείες και θαύματα» του Γιώργου Κορή

 16. Νίκος avatar
  Νίκος 21/02/2010 04:51:06

  Εδω δεν θυμουνται τον Ελληνισμο εντος Ελλαδος τα νεοταξακια θα θυμηθουν τον εκτος;

 17. ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ avatar
  ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ 21/02/2010 08:47:01

  Τον Σπυρομηλιο τον ξερει καποιος σας?

 18. Στέργιος avatar
  Στέργιος 21/02/2010 12:54:59

  Μα αυτή δεν είναι η ιστορία τού νεοβαυαρικού αθηναϊκού κρατιδίου; Μια αθηναϊκή ελίτ από πουρκουάδες που εξαργυρώνει ελληνικά εδάφη και πληθυσμούς προκειμένου οι νταβατζήδες της να την αφήνουν να λυμαίνεται όσα εδάφη και πληθυσμούς ακόμη ελέγχει:

  1912: Οι Έλληνες τής Μακεδονίας πολεμούν και απελευθερώνονται. Μόνοι βοηθοί τους, οι Κρήτες. Οι Έλληνες τής ελεύθερης Ελλάδας μιλούσαν στα αθηναϊκά καφενεία για το κατά πόσο αξίζει στους Μακεδόνες να λογιούνται Έλληνες, και έγραφαν στην "Καθημερινή" για τα καλά τής "μικράς πλην τιμίου Ελλάδος". Υπήρξαν πολλοί "Παλολλαδίτες" πατριώτες που πολέμησαν εθελοντικά στη Μακεδονία, αλλά ο στρατός τής Ελλάδας είχε καθίσει σούζα, γιατί η Ελλάδα φοβόταν την αντίδραση τής Τουρκίας.
  1919: Ενσωμάτωση τής Ανατολικής Ρωμυλίας από τη Βουλγαρία, παρά το ότι πολλές περιοχές της, κυρίως πάνω στον Εύξεινο Πόντο, ήταν αμιγώς ελληνικές.
  1922: Μικρασιατική Καταστροφή (συμπεριλαμβανομένου και του Πόντου).
  1944: Εγκατάλειψη της Βορείου Ηπείρου.
  1945: Δημιουργείται το Μακεδονικό. Το ΚΚΕ, που το παίζει πατριωτικό κόμμα, παζαρεύει όλη τη Βόρεια Ελλάδα με αντάλλαγμα κομμουνιστική διακυβέρνηση στην Αθήνα.
  1955: Σεπτεμβριανά (εγκατάλειψη των Ελλήνων τής Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου).
  1974: Αττίλας (αποκορύφωση της προδοσίας τού κυπριακού Ελληνισμού από την αθηναϊκή ελίτ).
  1987: Κρίση με το Sismik. Ο "πατριώτης" Ανδρέας Παπανδρέου "αντέδρασε" στην τουρκική επεκτατικότητα λέγοντας ότι "ούτε κι εμείς θα ψάχνουμε για πετρέλαια στο Αιγαίο". Η αθηναϊκή ελίτ δήλωσε: "Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του".
  1991: Μπάτε σκύλοι αλέστε: Η αθηναϊκή ελίτ, με αρχηγό τον Μητσοτάκη τώρα, ανοίγει τα σύνορα στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση, ώστε να συμπιεστούν οι μισθοί των Ελλήνων προς όφελος των εργοδοτών, οι οποίοι -τι σύμπτωση!- είναι μέλη της αθηναϊκής ελίτ.
  1996: Ο Σημίτης "ευχαριστεί τους Αμερικανούς" που οι Τούρκοι μας έφαγαν δυο νησάκια.
  2001: Πάλι ο Σημίτης, παύλα Goldman Sachs, υπονομεύει το οικονομικό μέλλον των επόμενων γενιών. Επί Σημίτη, τα ταμεία έπαιζαν τα λεφτά μας στο χρηματιστήριο. Διάφοροι σοφοί της δεκάρας, όπως π.χ. ο Μάνος, επικροτούσαν.

 19. Λάκωνας avatar
  Λάκωνας 22/02/2010 18:50:51

  στην αλβανια Έλληνες κ στην Ελλάδα αλβανοι

  καιρός να καταλάβουμε οτι οι Βορειοηπειρώτες είναι "περισσότερο" Έλληνες από ότι είμαστε(;) εμείς γιατί αυτοί διατήρησαν την γλώσσα τους,την θρησκεία τους,τα ήθη κ τα έθιμά τους,την παράδοσή τους κ πολλά άλλα εθνικά ΜΑΣ χαρακτηρηστικά υπό καθεστώς τρόμου κ ανασφάλειας ενώ την ίδια στιγμή εμείς εδώ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.