#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/10/2010 22:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τον ΓΑΠ εννούσε ο Γιούνκερ;

Ενώ τα κυβερνητικά παπαγαλάκια προσπαθούν απεγνωσμένα να φωτογραφίσουν τον Κώστα Καραμανλή, δημοσίευμα των Irish Times αναφέρει αναλυτικά το απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Γιούνκερ , από όπου προκύπτει ότι μιλά για τον νυν πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, η δημοσιογράφος Λάρα Μάρλοου, που εργάζεται στους Times της Ιρλανδίας, παρέστη στη συνέντευξη του κ. Γιούνκερ. Οι Ελληνες δημοσιογράφοι δεν ήταν εκεί γιατί ακολουθούσαν τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Η δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ της καταδεικνύει το Γιώργο Παπανδρέου ως το συνομιλητή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Τρία ή τέσσερα χρόνια πριν, γνώριζα ότι ένα από τα κύρια ελληνικά χαρακτηριστικά ήταν η διαφθορά. Τώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει "Κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένη».
Ταυτόχρονα, ο  πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Στάινμπρουκ, σε βιβλίο του αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», λέει για τον πρωθυπουργό πως γνώριζε τι θα αντιμετώπιζε σε περίπτωση που εκλεγόταν.

Ο κ. Στάϊνμπρουκ εμφανίζεται να ερωτάται από τον κ. Παπανδρέου σε συνάντηση που έγινε στις 28 Ιανουαρίου 2009 πώς αντιμετώπισε η Γερμανία τη δημοσιονομική προσαρμογή από το 2000 έως το 2008.

«Μου ζήτησε συστάσεις για την ελληνική κατάσταση, με αποχαιρέτησε με την ειρωνική παρατήρηση, πως τώρα δεν είναι πια τόσο βέβαιος αν πράγματι θέλει να κερδίσει τις εκλογές. Γνώριζε ότι ως πρωθυπουργός θα έπρεπε να βγάλει από τη φωτιά τα καυτά κάστανα που θα του παρέδιδε η τότε κυβέρνηση Καραμανλή».

«Δεν είχε ψευδαισθήσεις σε σχέση με την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και ήταν εν γνώσει της τεράστιας πρόκλησης που θα αντιμετωπίσει σε ενδεχόμενη εκλογή του».

Στην Αθήνα, ο  κ. Παπακωνσταντίνου του ΠΑΣΟΚ, ερωτηθείς σχετικά φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με τον ANT1: «Νομίζω πως είναι απολύτως σαφές ακόμη και χωρίς τη λέξη πρώην, ότι ο κ. Γιούνκερ δεν αναφέρεται στον κ. Παπανδρέου, αλλά σε προηγούμενο πρωθυπουργό. Και όλοι νομίζω μπορούμε να φανταστούμε σε ποιον αναφέρεται».

Άμεση ήταν η αντίδραση συνεργατών του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι σημείωναν: «Φυσικά και ο κ. Καραμανλής ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Όσοι επιχειρούν να του αποδώσουν τέτοια λόγο ένα σκοπό έχουν: Τον αποπροσανατολισμό»

Αντίδραση υπήρξε και από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Σε δήλωσή του που μεταδόθηκε στη ΝΕT ο κ. Σημίτης τόνισε ότι: «Πρόκειται για ανοησίες. Επί των ημερών μου η χώρα είχε ανάπτυξη με ρυθμό 5% και έλλειμμα 4%. Δεν είχα κανένα λόγο και δεν θα δεχόμουν καμία συζήτηση αν η χώρα μου ήταν διεφθαρμένη ή όχι».

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Γιούνκερ δεν μίλησε στον … Σαμαρά

Βόμβα Γιούνκερ: “άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπεί για τις εξαγωγές”

ΣΧΟΛΙΑ

 1. elenh avatar
  elenh 10/10/2010 16:46:32

  Giorgos Vagionis Blog

  Το blog με όνομα και επίθετο.
  Το ΙΚΑ, οι ρυθμίσεις και τα πόδια.

  αφήστε ένα σχόλιο »

  Ας αρχίσουμε με τι είχα γράψει σε ένα άρθρο μου πριν από καιρό “Αν όμως “ο φοροφυγάς φορολογούμενος Ζ” υποβάλλει έως τις 15 Οκτωβρίου αίτηση για την εξόφληση των εισφορών που έχουν καθυστερήσει, θα έχει: (1)έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών σε περίπτωση εφ’ άπαξ εξόφλησης ή (2) έκπτωση 60% επί των πρόσθετων τελών σε περίπτωση τμηματικής εξόφλησης.(πηγή: Διατάξεις του Ν.3863/2010 / Φ.Ε.Κ. 115 τ.Α ́/ 15-7-2010).”

  Οικονομοτεχνική (μπακαλίστικη) ελεύθερη μετάφραση: “Εγώ κράτος/ΙΚΑ αφού δεν είμαι ικανό να εισπράξω αυτά που μου χρωστάνε κάνω εκπτώσεις μπας και έρθουν”. Δηλαδή αυτή η κυβέρνηση -και όχι κάποιο φάντασμα- χάρισε χρήματα σε οφειλέτες με την ελπίδα ότι θα μαζέψει έστω και ψίχουλα.

  Από το http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4598192 (εφημερίδα δηλαδή αμιγώς φιλοκυβερνητική) το απόκομμα που παρουσιάζει αναφέρει ότι μετά την έκθεση μιας “Έκτακτης Ειδικής Επιτροπής της Διοίκησης” αποφάσισε ότι καλύτερα είναι ένα πόδι κομμένο παρά τα ειδικά παπούτσια.

  Ερωτήματα.

  Α)Αυτή η “ Έκτακτη Ειδική Επιτροπή της Διοίκησης” που αναφέρει το χαρτί…

  1)Τι εκπαίδευση έχουν;

  2)Πόσα μεταπτυχιακά πάνω στον Σακχαρώδη Διαβήτη έχουν κάνει;

  3)Πόσες δημοσιεύσεις σε peer reviewed περιοδικά έχουν;

  4)Πόσες μεταναλύσεις στην Cochrane Library έχουν γράψει πάνω στο θέμα;

  5)Πότε έγινε ο διορισμός της;

  6)Με τι κριτήρια και από ποιόν;

  β)Ο ακρωτηριασμός των κάτω άκρων αυξάνει την θνησιμότητα; Στέλνει δηλαδή στον τάφο μια ώρα νωρίτερα αυτούς τους συνανθρώπους μας, ναι ή όχι ;

  Κλείνοντας. Αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις, έλεγαν οι παλιοί μας. Και όλοι μας, αργά η γρήγορα, έχουμε μπροστά μας μια… Ειδική Επιτροπή.

  Γ. Β

  Υ.Σ. Από την πηγή http://www.disabled.gr/lib/?p=29083 . Μέσα στο κατακαλόκαιρο και συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου 2010, ο διοικητής του Ι.Κ.Α. έκοψε και τα μαξιλάρια αέρος με αεροκυψέλες που προορίζονται για την προστασία και για την θεραπεία των κατακλίσεων.

  Υ.Σ 2 : Από την Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος δείτε το video για (σοβαρές) λεπτομέριες πάνω στο θέμα ειδικά υποδήματα σε διαβητικούς . http://www.livemedia.gr/default.aspx?action=showMedia&albumid=39&id=719

  Y.Σ 3: Οι Aρχές της διακήρυξης του Αγίου Βικεντίου http://www.diabetesguidelines.com/health/dwk/pro/guidelines/ISPAD/20_04.asp

  Written by giorgosvagionis.wordpress.com

  Οκτωβρίου 10, 2010 στις 7:28 πμ

  Αναρτήθηκε στις Greece, Ελλάδα, Επικαιρότητα, Κοινωνία, Οικονομία, Πολιτική

  Tagged with πολιτική, Ελλάδα, κοινωνία, υγεία, ΙΚΑ
  Πως οι Ιρλανδοί δίνουν στεγνά τους κυβερνώντες της Ελλάδας

  with 6 comments

  Ας αρχίσουμε όπως πάντα με την πηγή της πληροφορίας. http://www.www.istockanalyst.com/article/viewiStockNews/articleid/4569825 και/η εδώ http://www.irishtimes.com/newspaper/finance/2010/1009/1224280699632.html )

  Αναφέρω αυτή γιατί αν και έψαξα αρκετά για να βρω τι είπε ο Jean-Claude Juncker μόνο αυτή κατάφερα να βρω που να αναφέρει αρκετά πράγματα και να είναι αξιόπιστη.

  Το κυρίως πιάτο τώρα.

  Ο τίτλος είναι Euro zone chief says currency too strong (ελεύθερη μετάφραση Επικεφαλής της ευροζώνης λέει ότι το νόμισμα είναι υπερβολικά ισχυρό.) Ας πάμε λίγο παρακάτω όμως. Σε ένα σημείο ο Juncker -αφού λέει πριν ότι δεν μπορούσε να μιλήσει δημόσια (σημ.: άραγε γιατί μπορεί τώρα;)- αναφέρει…

  “Three or four years ago, I knew that one of the main Greek characteristics is corruption . . . Now the Greek prime minister is saying, ‘I am governing a country of corruption’. The Greek crisis could have been avoided if Greece had behaved in a totally different way starting decades ago,” (Ελεύθερη μετάφραση: 3 ή 4 χρόνια πρίν ήξερα ότι ένα βασικό Ελληνικό χαρακτηριστικό ήταν η διαφθορά… Τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει, “κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα”. Η Ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν η Ελλάδα είχε συμπεριφερθεί με διαφορετικό τρόπο δεκαετίες πριν).

  Ορισμένες απορίες.

  1)Γιατί τα γνωστά κανάλια δεν μας δίνουν ακριβώς τι είπε στα αγγλικά (μια που από μεταφράσεις ο θεός να σε φυλά); Το φιλμ της “Tζούλιας” το βρήκαν σε 5 λεπτά αυτό δεν μπορούν να το βρουν ;

  2)Αν τελικά είπε την λέξη “τώρα” εννοεί ναι η όχι το Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου ;

  3)Μετά τον Πάγκαλο που τα έφαγε μαζί μας ο Παπανδρέου μας διαφημίζει (πιθανά) ως διεφθαρμένους. Μια που τελικά είμαστε τα μαύρα μας τα χάλια, κατά τους κυβερνώντες μας, γιατί δεν μας αδιάζουν την γωνιά;

 2. elenh avatar
  elenh 10/10/2010 16:51:28

  Πως οι Ιρλανδοί δίνουν στεγνά τους κυβερνώντες της Ελλάδας

  with 6 comments

  Ας αρχίσουμε όπως πάντα με την πηγή της πληροφορίας. http://www.www.istockanalyst.com/article/viewiStockNews/articleid/4569825 και/η εδώ http://www.irishtimes.com/newspaper/finance/2010/1009/1224280699632.html )

  Αναφέρω αυτή γιατί αν και έψαξα αρκετά για να βρω τι είπε ο Jean-Claude Juncker μόνο αυτή κατάφερα να βρω που να αναφέρει αρκετά πράγματα και να είναι αξιόπιστη.

  Το κυρίως πιάτο τώρα.

  Ο τίτλος είναι Euro zone chief says currency too strong (ελεύθερη μετάφραση Επικεφαλής της ευροζώνης λέει ότι το νόμισμα είναι υπερβολικά ισχυρό.) Ας πάμε λίγο παρακάτω όμως. Σε ένα σημείο ο Juncker -αφού λέει πριν ότι δεν μπορούσε να μιλήσει δημόσια (σημ.: άραγε γιατί μπορεί τώρα;)- αναφέρει…

  “Three or four years ago, I knew that one of the main Greek characteristics is corruption . . . Now the Greek prime minister is saying, ‘I am governing a country of corruption’. The Greek crisis could have been avoided if Greece had behaved in a totally different way starting decades ago,” (Ελεύθερη μετάφραση: 3 ή 4 χρόνια πρίν ήξερα ότι ένα βασικό Ελληνικό χαρακτηριστικό ήταν η διαφθορά… Τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει, “κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα”. Η Ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθ

  • Orestios avatar
   Orestios @ elenh 10/10/2010 17:00:39

   "Τώρα" λέει ο Γιούνκερ. Δεν λέει πρώην.
   Ο Παπακωνσταντίνου είναι ψεύτης και εσκεμμένα συκοφάντης

 3. Orestios avatar
  Orestios 10/10/2010 16:53:40

  Πάντως όλοι ξέρουμε ποιός κατασυκοφαντούσε την Ελλάδα και τους Έλληνες χαρακτηρίζοντάς τους απατεώνες.

 4. elenh avatar
  elenh 10/10/2010 16:55:13

  η συνεχεια στοhttp://giorgosvagionis.wordpress.com

 5. TASSOS avatar
  TASSOS 10/10/2010 16:55:31

  Μα χρειάζεται να κατονομάσει τον πολυταξιδευμένο σωτήρα μας!!!

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/10/2010 16:59:45

  Jean-Claude Juncker

  “Three or four years ago, I knew that one of the main Greek characteristics is corruption . . . Now the Greek prime minister is saying, ‘I am governing a country of corruption’. The Greek crisis could have been avoided if Greece had behaved in a totally different way starting decades ago,”

  Είναι σαφές ότι εννοεί το σημερινό.

  • loretta avatar
   loretta @ αλλενάκι 10/10/2010 17:16:54

   Αυτο πρεπει να το αναρτησεις ΦΑΚΤΟΡΑ...αυτουσιο το κειμενο και διπλα την μεταφραση...αντε γιατι μας πρηξανε στις...πα...ριες!!

  • Orestios avatar
   Orestios @ αλλενάκι 10/10/2010 19:32:01

   Έτσι είναι.
   Υπάρχει και αυτό
   h--p://www.paron.gr/v3/new.php?id=53612&colid=&catid=37&dt=2010-05-02%200:0:0

 7. Κρης avatar
  Κρης 10/10/2010 16:59:56

  http://giorgosvagionis.wordpress.com/2010/10/09/374/

  Mr Juncker said he knows the Greek economy well and saw the crisis coming. "I could not go public with the knowledge," he said. "Three or four years ago, I knew that one of the main Greek characteristics is corruption . . .

  N o w the Greek prime minister is saying, 'I am governing a country of corruption'. The Greek crisis could have been avoided if Greece had behaved in a totally different way starting decades ago," Mr Juncker said. "It was clear that this problem would occur. We knew it would, because we were discussing it among the Germans, the French and myself."

 8. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 17:05:28

  "Μακριά απ΄ την ποδίτσα μου, κι ας είναι κι αδερφίτσα μου", έλεγε η γιαγιά μου η θρακιώτισσα.

  Και τι θα αλλάξει αν βρούμε ποιος πρωθυπουργός το είπε, αν το είπε;
  Θα τους καλέσει κατ' αντιπαράστασιν ο εισαγγελέας;

  Που 'ναι τα εντάλματα;

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Misha avatar
   Misha @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 19:55:20

   Tα ποια;;;!!!

   Χριστοφοράκος , Μαντέλης, Τσουκάτος και οι ανάλογοι «κοπροκρατούν το μέλλον» που λέει κι ο Ελύτης.

   Εντάλματα δεν υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν γιατί αν οι παραπάνω μιλήσουν θα αδειάσει το κοινοβούλιο και θα πάνε οι μισοί τουλάχιστον από τους διατελέσαντες υπουργούς και βουλευτές , οπως έκανε ο Μπετίνο Κράξι, σε χώρες μακρινές κι ονειρεμένες

 9. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 10/10/2010 17:22:06

  Μην φοβάστε είπε ό χέρι χέρι ότι θα τον καλέσει στην εξεταστική :lol:

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/10/2010 17:28:21

  Υπάρχει η ουσία και ο τύπος, η αλήθεια και το δράμα. Ο Ράλλης σίγουρα δεν το είπε. Ο Αντρέας... μας έπεισε το Nitro ότι δεν τα έπιαν απ' ευθείας αλλά τον δάνειζαν (τα pampers είναι σίγουρα υπερβολές). Αυτό βέβαια έκανε "ηθικά" τα δώρα, αλλά όχι και 500.000.000. Όλο το Πασοκ στηρίχτηκε στην αρπαγή, με την δικαιολογία ότι τα λεφτά ήταν της δεξιάς. Επί Μητσοτάκη... τι να πώ; Για το δωμάτιο με τις πυτζάμες; Καλοί άνθρωποι μου έχουν πει ότι ο Πρόεδρος δεν τα έπαιρνε, αλλά τα έπαιρναν οι άλλοι, στο όνομά του. Επί συνέχειας Αντρέα και Σημίτη, έ ρε μάνο μου κάηκε το πελεκούδι. Και επί ΚΚ του Β' όλο και κατι θα έδωσε η ...Ζήμενς.

  Κυρίες και κύριοι. Υπάρχει κάτι που λέγεται corruption perception index. Μας θυμάμαι στα περίπου 50. Τώρα είμαστε με την Βουλγαρία και την "Μακεδονία" στα 70 και κάτι. Η Τουρκία είναι 61. Η Αλβανια στα 90κάτι. Όσο για τους Γερμανούς, μην κάνουν ότι δεν ξέρουν, αυτοί δίνουν εντολές και δώρα. Αυτοί μας έχουν αγοράσει με λάδι και με εκβιασμούς, και τώρα μας "προστατεύουν".

  Τι χρειάζεται να βρείτε "ποιός" το είπε. Σας το λέω εγώ, το έχετε πει εσείς, και δεν είμαστε πολύ πιο άσχετοι από τους "πρωθυπουργούς" μας.

 11. μαιρη avatar
  μαιρη 10/10/2010 17:57:20

  Οχι εγώ αυτός, όχι εγώ εσύ, όχι εσύ εγώ.
  Οχι εγώ η γάτα μου....τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα

 12. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 10/10/2010 18:19:21

  Εχουμε καταντήσει μπανανία.

  Βγαίνει ο κάθε παράγον και παραγοντίσκος και αναμειγνύεται στα εσωτερικά μας και μάλιστα χωρίς να έχει τη γενναιότητα να πεί τα πράγματα με το όνομα τους.
  Πετάει μια παρόλα και αρχίζουμε να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.
  Χθές ήταν ο Γιούνκερ.
  Αύριο θα είναι κάποιος χαμηλόβαθμος αναλυτής του τάδε οίκου αξιολόγησης που προβλέπει οτι θα πτωχεύσουμε
  Μεθαύριο θα βγεί ο δείναι δημοσιογραφίσκος κάποιοας φυλλάδα λαϊκής κατανάλωσης του εξωτερικού που θα λέει πόσο κακοί άνθρωπου είναι οι έλληνες.
  Την επομένη θα κάνει δηλώσεις ο Γκρουέφσι οτι στην Ελλάδα καταπιέζουμε ...τις μειονότητες.

  Και πάει λέγοντας
  Γίναμε σάκκος του μπόξ.
  Μήπως πρέπει, όλους αυτούς να τους στείλουμε στον αγύριστο;
  Γιατί τους παίρνουμε στα σοβαρά;

  Υ.Γ. Οσον αφορά στον κ. Γιούνκερ, δεν νομίζω ότι είναι και η προσωποποίηση του αγίου. Ηξερε για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και δεν μιλούσε επειδή κέρδιζαν σε βάρος μας οι Γάλλοι και ο Γερμανοί;

  Δεν νομιμοποιείται, επομένως, να παριστάνει τον τιμητή.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Κώστας Ροδινός 10/10/2010 19:02:26

   Ουφ, πέστα ρε Κώστα. Κι εμένα μου φαίνεται πολύ ύποπτη αυτή η ιστορία. Όλη η ιστορία της 'Ελλάδας, χώρας χρεωκοπημένης' μου φαίνεται πολύ ύποπτη. Παρά πολύ ύποπτη...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 10/10/2010 19:23:06

    Επώνυμε,

    Δεν αρκεί να αντιδρούμε ατομικά.
    Εντάξει, τα λέμε, θυμώννουμε και μένει εκεί.
    Πρέπει να αντιδράσει η χώρα.
    Πουθενά αλλου δεν αντιμετωπίζονται οι προσβολές κατά της χώρας με τόση απάθεια απο το λαό και την πολιτική εξουσία.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 10/10/2010 19:34:00

    Το πέστα πάει αλλού. Πάει στο ότι όλοι πάνε να θεοποιήσουν τις δηλώσεις, ενώ εμένα, όπως κι εσένα, αν σε καταλαβαίνω καλά, κάτι δεν μου αρέσει σε αυτές.

    Χώρια τη νοοτροπία μπανανίας...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 10/10/2010 19:34:00

    Απο τη στιγμη που τις κατηγοριες τις εκτοξευει η κορυφη της πολιτικης στη χωρα -δηλαδη ο πρωθυπουργος - και κανεις απο τους αντιπολιτευομενους δεν τολμα να κατηγορησει αυτον το τυπο γιαυτο που κανει ποιος θα αντιδρασει;
    Ο Σαμαρας λεει οτι θα ζητησει εξεταστικη για το μνημονιο.
    Αλλα η εξεταστικη πρεπει να διατυπωσει και την κατηγορια.
    Και μια μονο κατηγορια ταιριαζει με αυτο που εγινε : Εσχατη προδοσια.
    Αυτο ομως μη περιμενετε να το ακουσετε.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 10/10/2010 19:46:42

    Επώνυμε,

    Προφανώς δεν μου αρέσει και με ανησυχεί.
    Του κ. Γιούνκερ δεν του ξέφυγαν αυτά.
    Δεν γίνονται τέτοια λάθη σ' αυτό το επίπεδο.
    Κάπου στοχεύει.
    Μια σοβαρή κυβέρνηση θα φώναζε σήμερα κιόλας στο Υπουργείο Εξωτερικών τον εκπρόσωπο της Ε.Ε. για διευκρινίσεις.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 10/10/2010 19:57:03

    Όλοι αυτοί οι τύποι είναι στο σχέδιο 'χρεωκοπηστε την Ελλάδα'...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Κώστας Ροδινός 10/10/2010 19:34:18

   Έχεις δίκιο Κώστα. Δεν μας έφταναν οι δικοί μας υπονομευτές μας ήρθαν κι από την Πέργαμο (ΕΕ).
   Αρκετά μέχρι εδώ. Ο Ελληνικός λαός δεν είναι σάκος του μποξ για να καλύψουν αυτοί την ανικανότητά τους αλλά και τα συμφέροντά τους.

 13. NONOS avatar
  NONOS 10/10/2010 19:07:39

  Αχ καημένη Ελλαδίτσα μια ζωή οι δηθεν φιλοι μας σε πουλούν και σ'αγοραζουν κατα το δοκούν. Απ'το'22 που σε πουλησαν μεχρι τον εμφυλιο που σε διερεσαν και σε κατεσφαξαν και μεχρι σημερα οι Ευρωάιοι σε εκμεταλευτηκαν στο επακρο κανοντας το λαό σου και την αγροτια τεμπελη και αδιάφορο χωρίς ηγετες και κυβερνητες αξιους να σηκωσουν το αναστημα τους και να τους στείλουν ολους στο διαολο κι ακομα παραπέρα ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
  Ας οψονται οι μεγαλοσπουδασμένοι στα εξωτερικά και οι ανηκοντες εκοντες ακοντες στις διαφορες λεσχες και λοπμυς για το καταντημα μας ,μα μην απογοητευεστε Ελληνες ο Λαός θα βρει αυον που του αξίζει η ιστορία ευτυχως επαναλαμβανεται και η λυση δεν ειναι μακρια η λαικη οργη χωρίς χρωμα και παροπίδες θα τους πνίξει ολους και θα τους δικασει ο αδεκαστος κριτής.Κουράγιο και μη χανετε την ελπίδα καντε το για τα παιδιά μας.

 14. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 10/10/2010 19:58:32

  Επώνυμε,

  Now you are talking....

 15. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 10/10/2010 20:04:54

  Ο Καραμανλής διαψεύδει τον Γιούνκερ.
  Ο Σημιτης επίσης..

  Μέχρι στιγμής σιωπούν δύο: ο Γ. Παπανδρέου και ο ...Μητσοτάκης

  • Φαινότυπος avatar
   Φαινότυπος @ Κώστας Ροδινός 10/10/2010 20:20:07

   Να ερωτηθεί και ο Ράλλης για να σιγουρευτούμε.

 16. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 10/10/2010 20:12:43

  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΩ ΤΟ LINK ΤΟΥ IRISHTIMES ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΟΥ MEGA ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!!!!

  • zonitis avatar
   zonitis @ Λεωνίδας 10/10/2010 21:28:11

   Μαλιστα λενε οτι βρηκαν τον γαλλο δημοσιογραφο που εχει την αυθεντικη κασετα με την συνομιλια και εκει, λεει ο γαλλος, αναφερεται ενα ονομα, αλλα δεν μπορουσε αποψε στο δελτιο ειδησεων του MEGA να το κατονομασει, διοτι δεν το καταλαβε λεει καλα, επειδη ηταν στα ελληνικα και η κασετα ειναι κακογραμενη. Δηλαδη ρε παιδια τι δεν καταλαβε αυτος; Το ονομα Σιμιτης, το Καραμανλης, το Παπανδρεου, το Κωστας η το Γιωργος; Και ποιος το ειπε αυτο στα ελληνικα; Ο Juncker; Τι να πει κανεις;

 17. adonis avatar
  adonis 10/10/2010 20:13:24

  Ακουστηκε οτι η συνομιλία είναι καταγεγραμμένη. Να δούμε ποιος θα καταπιεί την διάψευση του. Δυσκολα τα πράγματα για τον... ΓΑΠ.

 18. GAETANO avatar
  GAETANO 10/10/2010 20:16:01

  ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ?
  ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ . ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΝΑΝΕ . ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ , ΕΝΩ ΗΞΕΡΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ . ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΒΕΒΑΙΑ . ΔΩΣΕ ΔΩΣΕ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΗΝ , SIEMENS ΠΧ , ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ . ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΗΣ . ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΕΙΧΑΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ . ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΚΕΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΣ ΥΦΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΙΣΑΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΕ . ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ . ΣΑΡΑΦΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ .

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ GAETANO 10/10/2010 20:19:32

   Ακόμα χειρότερα, αν λέει ψέμματα.

 19. george p avatar
  george p 10/10/2010 20:24:05

  χα χα χα!!! στο mega πρέπει να ξεκινάνε τις ειδήσεις ως εξής: να ζήσει ο πολυχρονεμένος GAP! μέρες να μας κόβει και χρόνια να του δίνει!!ζήτω το πασοκ!!

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ george p 11/10/2010 00:34:41

   Μπράβο ρε μεγάλε ΕΓΡΑΨΕΣ !!!!!!!

 20. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 10/10/2010 20:27:30

  Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό οι προχθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, οι ερμηνείες που δόθηκαν πολλές. Όμως, η δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήξερε, εδώ και χρόνια, για το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα πριν από δύο τρεις δεκαετίες ξανά θέτει 2 βασικά ερωτήματα
  α. Γιατί η ευρωπαϊκή επιτροπή, επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, έδωσε το οκ να βγει η χώρα από το καθεστώς της επιτήρησης;
  αν κάποιος εδώ επικαλεστεί τα «greek statistic», οι ευθύνες ανήκουν στις Βρυξέλλες, ήξεραν, δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

  β. Γιατί; η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και η ευρωπαϊκή ένωση από τη στιγμή που γνώριζαν τα προβλήματα δεν έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα για το ζήτημα του ελληνικού χρέους εγκαίρως και άφησαν τόσους μήνες [6] την κατάσταση να «σέρνεται».
  Για το ζήτημα της Ελληνικής κρίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό Focus Money ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τιμοθυ Γκάιτνερ. Ο Τ. Γκάιτνερ επικρίνει την αντίδραση της ΕΕ. Όπως αναφέρει η dw ο αμερικάνος υπουργός Οικονομικών άσκησε δριμεία κριτική στον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ αντιμετώπισε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας επί του πακέτου στήριξης ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρες και αυτό οδήγησε σε απώλεια εμπιστοσύνης, δήλωσε ο Γκάιντερ επισημαίνοντας ότι αυτό που συνέβη στην Ευρώπη την άνοιξη επέφερε τεράστια ζημία. Η κωλυσιεργία αυτή δημιούργησε αμφιβολίες, αφενός αναφορικά με το εάν η Ευρώπη έχει τη βούληση και την ικανότητα να συμπαρασταθεί εμπράκτως στα μέλη της σε μια χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία μεταρρυθμίσεων. Αφετέρου η αντίδραση της ΕΕ προκάλεσε υπερβολικές ανησυχίες όσον αφορά το ερώτημα εάν οι βιομηχανικές χώρες είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
  Μετά από αυτά, η όποια αποσπασματική προσέγγιση αναφορικά με με την τρέχουσα κρίση θα πρέπει να αποφεύγεται επειδή αφήνει κατά μέρος διαστάσεις οι οποίες συνέχονται τελικά με την ουσία του, δηλαδή με το διακύβευμά του.

 21. Greco avatar
  Greco 10/10/2010 20:30:01

  http://taxalia.blogspot.com/2010/10/blog-post_4672.html

  ξεκαθαρα πραγματα,ο gap ειναι

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Greco 10/10/2010 20:42:10

   Η ΝΔ τι κάνει;

   • spiros avatar
    spiros @ Επώνυμος 11/10/2010 07:47:48

    Το καλύτερο. Αναμένει γιατί η πρώτη εμφάνιση αποτελεί αιτία πολέμου χωρίς λόγο και αποπροσανατολισμό. Εδώ έψαχναν αιτία να τα βάλουν με τον Καραμαλή για να φανεί ο δήθεν πόλεμος.
    Σήμερα και όταν θα έλθει ο κατάλληλος χρόνος και τόπος θα τα πεί για να τα ακούσει όλος ο Λαός.

 22. Μαρια avatar
  Μαρια 10/10/2010 20:47:52

  αναρτηστε το πρωτοσελιδο ρε παιδια και αγγλικα και τη μεταφραση να βουιξει το διαδικτυο,ειναι πολυ σοβαρη ειδηση για να περασει στο ντουκου,αμαν πια ως ποτε θα κοιμομαστε οσο μας σκαβουν το λακκο!!!!

 23. nikappa avatar
  nikappa 10/10/2010 20:52:02

  Συγγνωμη αλλα γιατι τοση εκπληξη? Φυσικα και οποιος και να ηταν γνωριζε οτι υπηρχε και οτι θα υπηρχε και στο μελλον προβλημα και φυσικα οποιος και να ηταν κυβερνουσε (η κυβερναει) μια διεφθαρμενη χωρα..Πεσατε απο τα συννεφα?

  • Φαινότυπος avatar
   Φαινότυπος @ nikappa 10/10/2010 22:22:43

   Το λέμε και το ματαλέμε κάθε μέρα, και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό λόγο, μόλις όμως το ακούσουμε από κάποιον ξένο λυσσάμε να μάθουμε ποιος του το μαρτύρησε. Το έχουν πει και ο Σημίτης και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου.

 24. soulis avatar
  soulis 10/10/2010 20:58:20

  καλά ρε παιδιά , θα με τρελάνετε, τόση ώρα και τόσα σχόλια ενώ το ποστ μιλεί για το πόσο ήταν ο πρωθυπουργός. Το είπε η δημοσιογράφος στο ΣΚΑΙ...
  "ας βγουν να πουν το όνομα του γιατί πάλι θα παίζουμε σταυρόλεξα! Έλληνας πρωθυπουργός με 7 ΓΡΑΜΜΑΤΑ"
  Δεν θέλει πόλη σκέψη, ο κινέζος ήταν, απλά τα περάματα. Για σου ρε Σημίτη με τη μεγάλη μύτη

  • soulis avatar
   soulis @ soulis 10/10/2010 20:59:44

   "για το ποιός ήταν" (διορθωσούλα)

 25. νεμεσις avatar
  νεμεσις 10/10/2010 22:18:20

  Ας του πει καλύτερα ο παπάς στο αφτί και ο διάκος στο κεφάλι.
  Τώρα το θυμήθηκε ή του το ζήτησε ο μικρός. Και προκειμένου να μην μπορούν να περάσουν ότι θέλουν με τη σύμφωνη γνώμη μόνον του ενός εκ των δύο Πάπας, είπαν να βάλουν και αυτοί πλάτη μην και η αποδοχή !!!! των μέτρων από τον ελληνικό λαό εκφρασθεί με κανά 12% και χαθεί το deal. Εξ ού και οι βραβεύσεις και το θάψιμο των προηγούμενων.
  Πάντως τους δύο προηγούμενους δεν τους έχω δεί στα ΜΜΕ παρέα με τον Γιούνγκερ, απ΄όσο θυμάμαι. Δεν παίρνω και όρκο βάβαια.

 26. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/10/2010 22:25:25

  Καλά... τυχαία του ξέφυγε του Γιουνκερ η αποκάλυψη;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ archaeopteryx 10/10/2010 22:31:11

   Αρχαίε,

   Αυτά τα πράγματα δεν ...ξεφεύγουν τυχαία

 27. Κώστας avatar
  Κώστας 10/10/2010 22:31:46

  Mε αφορμή την δήλωση Γιούνκερ και την άθλια σπέκουλα που επιχείρισε ο θρασύτατος Παπακωνσταντίνου,που είπε "ο ΚΚ παρέλαβε μια διεφθαρμένη χώρα και την παρέδωσε ακόμη πιο διεφθαρμένη",δηλαδή δυσφήμισε πάλι ο άθλιος την χώρα ευρισκόμενος στο εξωτερικό, μία πρόταση:
  Πρόταση μομφής τώρα κατά του Υπουργού Οικονομικών. Να δούμε τι θα ψηφίσει και ο κ.Δημαράς...(Για τους εξαπτερυγιώτες-Ντόρα,ΛΑΟΣ- δεν το συζητάω, θα ψήφιζαν παρών).

  • γιωργος avatar
   γιωργος @ Κώστας 10/10/2010 22:46:08

   Οχι μονο εναντιον του αθλιου αυτου υποκειμενου που το παιζει υπ.οικονομικων,αλλα και του ιδιου του πρωθυπουργου που γνωριζε βεβαιως την κατασταση αλλα ελεγε το περιφημο "λεφτα υπαρχουν".Σε οποιαδηποτε σοβαρη χωρα θα επεφτε η κυβερνηση...στη δικια μας μπανανια οχι.Αλλωστε το λενε και οι δημοσκοπησεις.Ο ελληνας λατρευει τον γαπ!14,5 μοναδες μπροστα!

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Κώστας 10/10/2010 22:46:11

   @Κώστας

   Αυτή η βουλή ΔΕΝ μπορεί.
   Τίποτε καλό δεν μπορεί να μας δώσει.

   Πρέπει να φύγει και στη θέση της να έρθει μια Συντακτική Βουλή που θα μας δώσει καινούριο Σύνταγμα και που θα κάνει το πολίτευμα να αρχίσει να μοιάζει με δημοκρατία.

   Αυτός πρέπει να είναι ο στρατηγικός μας στόχος. Αλλαγή των κανόνων. Ο κοινοβουλευτισμός θα φάει τα κομμάτια μας. Ζωντανούς θα μας φάει. Τρύπες έχει από παντού και χώνονται χέρια με λεφτά και τους διαφθείρουν. Ατιμώρητοι και χωρίς έλεγχο είναι. Ο Χριστοφοράκος είχε πει ότι έχει λαδώσει γύρω στους 160 από την προηγούμενη βουλή νομίζω. Τι χαίρι περιμένουμε;

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 22:52:27

    Ναι αλλά όταν σου μιλάω για απόδοση πραγματικής δικαιοσύνης, μου τα γυρνάς. Όλο για συντακτικές βουλές και συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, και παρόμοιες ουτοπικές καταστάσεις μου λες. Κιότεψες...

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 23:00:59

    @Strange Attractor

    Η τιμωρία των κλεπτών και των ενόχων δεν θα μας κάνει κανένα καλό, ιδίως μια εκδικητική απόδοση δικαιοσύνης, αν μετά δεν έχουμε φτιαγμένο μηχανισμό που θα διασφαλίσει ότι θα γίνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ έλεγχος και ΑΛΗΘΙΝΕΣ εξεταστικές επιτροπές.

    Κι όχι σαν αυτές που έχουμε τώρα: Σχολική παράσταση.

    Και το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί τέτοιου τύπου ασφάλεια δική μας έναντι στην προαιώνια (προ-Ομηρική) διαφθορά των αρχόντων και των πολιτικών είναι ένα και μόνο πράμα:

    Η ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

    Εξεταστικές και ελεγκτικές επιτροπές από πολίτες που επιλέγονται με ΤΥΧΑΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ, όπως λέει και η πατέντα της δημοκρατίας, που μας μάθαν οι δάσκαλοί μας στο δημοτικό.

    Και για να γίνει αυτό, θέλει να το καταλάβουμε, να το χωνέψουμε, να το πιστεψουμε και να ζητήσουμε ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΝΟΝΩΝ. Οχι προσώπων. Το κάναμε αυτό. Πολλάκις.

    Και αλλαγή κανόνων γίνεται με ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 23:04:28

    Ναι αλλά και μια δυο δημόσιες διαπομπεύσεις συνοδεία χοντρής θηλειάς, δεν θα μας χαλούσαν κιόλας. Και μετά ας ψηφίζαμε τη συντακτική. Ας κάναμε και εθνοσυνέλευση. Για κανα δυο τρία χρόνια τουλάχιστον, οι κ..οι θα ήταν σφιγμένοι.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 23:08:19

    @Strange Attractor

    Δεν διαφωνάω καθόλου.

    Και να επαναφέρουμε την Στήλη, όπου αναγράφονταν τα ονόματα των ατίμων. Από γρανίτη παρακαλώ και ευρύχωρη. Διότι έχουμε πολύ πράμα. Πάρα πολύ πράμα.

    Να γραφτεί το όνομά τους στην Στήλη, και να το φτύνει το πανελλήνιο στους αιώνες. Μια θηλιά και διαπόμπευση είναι λίγη τιμωρία.

    Μας στέρησαν την ανάπτυξη. Δεν είναι ότι φάγαν τα λεφτά (που ο θεός να τους τα ξεπληρώσει).

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 23:15:24

    Οπως έχουμε 3.000 ετών ήρωες και προμηθείς, με προσφορά στον άνθρωπο και την πατρίδα ως παραδείγματα προς μίμηση, έτσι πρέπει να έχουμε και τους άτιμους και τους διεφθαρμένους ως παραδείγματα προς αποφυγήν.

    Και να μάθουμε στους νέους ξανά το φιλότιμο και την λεβεντιά. Ωστε όταν τους προτείνουν να πάρουν μέρος σε βρωμιές να λένε με σιγουριά και ηρεμία: "Εγώ xxxx δεν γίνομαι". Και να βάζουν στην θέση των xxxx όποιο από τα βρωμερά ονόματα επιθυμούν.

    Γιατί τώρα, θα τους χάσουμε. Μερικοί θα πεθάνουν κι ουτε θα μάθουμε τις πομπές τους, και την ζημιά που μας έκαναν.

    Είναι σχεδιασμένες οι εξεταστικές επιτροπές να ΜΗΝ τους ανακαλύπτουν.

    Κι έλεγε ο Πυθαγόρας: "Οι μη κολάζοντες τους κακούς βούλονται αδικείσθαι τους αγαθούς"

    δηλαδή "Οσοι δεν τιμωρούν τους κακούς θέλουν να αδικούν στους καλούς".

    Εμείς αυτό κάνουμε.

    Θραξ Αναρμόδιος

 28. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 22:41:42

  @archaeopteryx

  Εγώ ξέρεις, δεν πιστεύω πως όλες οι δηλώσεις των πολιτικών της πρώτης γραμμής της δημοσιότητας, είναι ντε και καλά, μελετημένες "και έτσι".

  Για να είναι έτσι μελετημένες θέλει ψυχολογία Νονού-Μάρλον-Μπράντο ή Αρχι-πολεμιστή ανατολίτικων πολεμικών τεχνών.

  Εδώ, από τον πολυ-διαφημιζόμενο ως αρχι-ψύχραιμο, ακούσαμε το unfair, κάποτε.

  Ανθρωποι είναι. Σαν εμάς. Και μάλιστα με ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ελατώματα.

  Σαν τους πιτσιρικάδες που πάνε στο Big Brother. Ψοφάνε με την δημοσιότητα. Ολοι. Ξεχνιούνται με τις συνεντεύξεις συχνά. Αυτο-παραμυθιάζονται και φαίνεται. Και τους ξεφεύγει πολύ πράμα. Δες τι έχουν πει ο πρωθυπουργός και ο υπ. οικονομικών στα ξένα μέσα κατά καιρούς. Μόλις χαλάρωσαν δηλαδή, ευρισκόμενοι μακριά από την ελλάδα, πέταξαν ότι να τανε. Που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να τους είχε στοιχίσει την καρέκλα τους.

  Πάνω από τους μισούς την έχουν δει "μεγάλοι διανοητές" ή έστω "έμπειροι στους πολιτικούς ελιγμούς", ενώ δεν είναι παρά ντενεκέδες ξεγάνωτοι και χωρίς καμμιά συγκροτημένη σκέψη. Πάει εκείνη η παλιά γενιά που μερικοί είχαν μια μόρφωση και κουλτούρα. Αυτοί δω είναι για γέλια οι περισσότεροι.

  Ο λόγος;

  Ο μηχανισμός επιλογής. Δεν γίνονται βέβαια οι καλύτεροι πολιτικοί. Κι ο λόγος είναι πως γίνεται επιλογή. Επιλογή ανθρώπων με πάθη και αδυναμίες. Πάνω από τον μέσο όρο. Για να ελέγχονται και να κάνουν τους ελιγμούς τους. Αν δεν έχεις αδυναμίες, αυτές που περιμένουν να έχεις, πχ. αυλοκολακεία-αρχηγοκολακεία, χτύπημα με τα μεγαλεία και τα κόκκινα χαλιά και τις προσφωνήσεις, ακριβούτσικες ή περίεργες ανάγκες κι αδυναμίες και τα παρόμοια, τι να σε κάνουν; Δεν τους δίνεις handle χειρισμού. Αρα απορρίπτεσαι.

  Να λέμε όμως ευτυχώς γιατί έτσι οι περισσότεροι από τους εντιμους, τους λιτούς, τους ολιγαρκείς σπαρτιάτες, μένουν απέξω, και σώζονται. Και μπορεί κάνας τέτοιος να σώσει κι εμάς.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 22:46:46

   Ο Μαξ Βέμπερ διαχώρησε τις πολιτικές ηγεσίες σε 3 είδη. Χαρισματική, παραδοσιακή, και νόμιμη,ορθολογική. Οι πραγματικοί όμως ηγέτες ξεπηδούν σε περιόδους κρίσης από το πουθενά. Δεν κατατάσσονται. Στην Ελλάδα προς το παρόν έχουμε μόνο από τις 3 πιο πάνω κατηγορίες. Περιμένουμε την υπέρβαση. Που θα πάει;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 22:49:55

   Strange,

   Για κάνε και μια παρουσίαση της διάλεξής του Politics as a Vocation.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 22:54:14

   Λέει πως η πολιτική είναι δούναι και λαβείν. Απλά. Συμβιβασμοί και ανταλλάγματα. Για αυτό και δεν πρόκειται να δούμε αλλάγή ποτέ.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 22:55:11

   Και αναφέρει και το κλασικό πλέον, ότι η πολιτεία διατηρεί το μονοπώλιο της βίας.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 22:55:51

   Η τελευταία παράγραφος είναι όλα τα λεφτά.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 22:57:03

   Θύμισέ μου.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 22:57:17

   Αυτό για τη βία κανένας δεν το έχει περιγράψει καλύτερα από τον Αισχύλο στον Προμηθέα Δεσμώτη.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 22:58:50

   Σε ελεύθερη αποδοση.
   Το χαρισμα της πολιτικής έχει μόνο αυτός που όταν ο κοσμός καταρρέει γύρω μπορεί να σταθεί όρθιος και να πεί οτι θα τα καταφέρω.

 29. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 10/10/2010 22:53:44

  Κυβερνω μια διεθφερμενη χωρα.Την ιδια ακριβως δηλωση θα μπορουσε να ειχε κανει και ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ανωτατος αρχοντας Οθων ή ενας επισης διορισμενος ισπανος κυβερνητης στην Κουβα.Μιλαμε για τη χαωδη κατασταση που χωριζει συναισθηματικα τον κυβερνητη απο τους υπηκοους του.Και το κακο ρε παιδια δεν ειναι οτι το ατομο ειναι ανθελληνας και τα πεταει σκοπιμα ή οτι τραβαει ενα ζορι με μας.Ειναι οτι ηταν ανετοιμος να κυβερνησει και τωρα εχει πελαγωσει.Δεν ξερει πως συμπεριφερθει και μας αδειαζει μπας και κερδισει την ευνοια τους με ξεσμασματα δηθεν ειλικρινειας.

 30. nasos avatar
  nasos 10/10/2010 23:13:56

  to MEGA σε λίγο θα ξεκινά με την προσευχή ''να μας κόβει ο Θεός δεκαετίες και να δίνει του ΓΑΠ νανοδευτερόλεπτα''


  και πέρα από την πλάκα,λυπάμαι όσου δεν έχουν ανακαλύψει το διαδίκτυο ως πηγή ενημέρωσης,ειδικά οι ηλικιωμένοι και τρώνε όλη αυτήν την εμετική προπαγάνδα στα μούτρα

 31. δημητρης avatar
  δημητρης 10/10/2010 23:25:24

  Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΙΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΥΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΙΖΝΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ....ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ.δΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΥΣ;!!!

 32. azxc avatar
  azxc 10/10/2010 23:51:32

  η αποψινή εξέλιξη μου φαίνεται τελικά πιο σοβαρή από ότι νόμιζα, κι αυτό γιατί το Μέγκα έπαιξε με μεγάλη ευκολία τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου, αν και γνώριζε την αλήθεια..από αύριο τι θα γίνει..;

 33. perastikos avatar
  perastikos 11/10/2010 00:01:34

  ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΗΛΩΣΗ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ? Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ...

 34. perastikos avatar
  perastikos 11/10/2010 00:03:19

  @ azxc

  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΣΟΚΟΚΑΝΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

 35. azxc avatar
  azxc 11/10/2010 00:06:09

  εάν η δήλωση είναι αυτή, δεν έγινε το αποψινό λόγω αφέλειας ή σκοπιμότητας, διότι η ανταπόδειξη είναι πανεύκολη..κάτι συμβαίνει

 36. Alkimos avatar
  Alkimos 11/10/2010 00:17:22

  Ο χαρακτηρισμός «διεφθαρμένη χώρα» για την Ελλάδα δεν είναι παράδοξο να ακούστηκε από το παιδί από την Μινεσότα. Ένα άλλος πατριώτης τους, o Gregory White, έγραφε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε στους Business Insider: “Greece Is A Corrupted Banana Republic Of A Country And The EU Should Have Seen It Coming”. Το πρόβλημα άρα δεν είναι στο αν το είπε αυτός η άλλος «φιλέλληνας» πρωθυπουργός, ο Σημίτης. Το πρόβλημα είναι ότι τολμούν ακόμα να αποτελούν την κυβέρνηση αυτού του τόπου και ο λαός «πέρα βρέχει»… Μήπως είμαστε τελικά όντας διεφθαρμένοι…μαζοχιστές;

 37. moriarty avatar
  moriarty 11/10/2010 00:17:47

  Εδώ ο κόσμος καίγεται, και τα ΜΜΕ εξακολουθούν να παίζουν τις κουμπάρες... και δυστυχώς αρκετοί συνεχίζουν να ασχολούνται.. για ποιό λόγο τόση ενόχληση με τις δηλώσεις Γιούνγκερ αφού είναι γνωστό ότι:

  1) Η Ελλάδα, είναι μια χώρα στην οποία η διαφθορά έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Το αρνείται κανείς αυτό;

  2) Δημόσιες δηλώσεις στην παραπάνω κατεύθυνση έχουν κάνει και ο Σημίτης («αυτή είναι η Ελλάδα» δεν είχε πει κάποτε;), ο Καραμανλής (για «αρχιερέα της διαπλοκής» δεν είχε μιλήσει) και, πολύ πρόσφατα, ο ΓΑΠ, ο εγγονός του δικτάτορα και τόσοι άλλοι.

  Και να μην το σφυρίξανε λοιπόν στο αυτί του Γιούνγκερ ότι η Ελλάδα είναι χώρα διεφθαρμένη, θα αρκούσε να διαβάσει σε μετάφραση τις κατά καιρούς δηλώσεις των πρωθυπουργών μας.

 38. Misha avatar
  Misha 11/10/2010 00:24:17

  Μα, δεν κρυβεται, το λέει και δημοσίως , ξανά και ξανά!
  Συνεχίζει ακάθεκτος να βρίζει τη χώρα «του»:

  Παπανδρέου - Οσλο: "Η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα με μεγάλη διαφθόρα"

  13-09-2010

  h--p://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/42175.html

  Παπανδρέου: Η διαφθορά και η σπατάλη μας οδήγησαν στην κρίση


  20 Απριλίου 2010,

  h--p://www.madata.gr/epikairotita/economy/59439.html

  7 |7 |2008

  Γ.Παπανδρέου:"Υπάρχει διαφθορά σε όλα τα επίπεδα"

  ''Αυτό που συμβαίνει με τη διαφθορά είναι ένα σοκ. Υπάρχει σήψη παντού την οποία προκάλεσε η ΝΔ. Κανένας δεν περίμενε πριν από λίγα χρόνια ότι θα φθάναμε εδώ.'' Αυτά είναι μερικά από όσα είπε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε φιλική συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής.

  Ο κ. Παπανδρέου ο οποίος επιμένει να αναδεικνύει τα θέματα διαφάνειας, ανέφερε επίσης ότι υπάρχει διαφθορά σε όλα τα επίπεδα από πάνω μέχρι κάτω.

  http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=44499&nt=108&lang=1

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Misha 11/10/2010 11:31:17

   @Misha

   Φαντάζομαι ότι οι εισαγγελείς δεν ασκούν διώξεις για δυσφήμιση δια του τύπου, διότι αναγνωρίζουν και αυτοί το βάσιμο των πρωθυπουργικών δηλώσεων.

   Πράγματι. Είμαστε ΠΟΛΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ χώρα.

   Θραξ Αναρμόδιος

 39. Orestios avatar
  Orestios 11/10/2010 00:32:28

  Την κατασκευάζετε στην Ιπποκράτους?

 40. ΣΕΡΤ avatar
  ΣΕΡΤ 11/10/2010 00:34:09

  h';tp://www.youtube.com/watch?v=28I-RM3dSpc&feature=player_embedded
  ΝΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ

 41. Misha avatar
  Misha 11/10/2010 00:34:57

  Μα, δεν κρυβεται, το λέει και δημοσίως , ξανά και ξανά!
  Συνεχίζει ακάθεκτος να βρίζει τη χώρα «του», όπου βρεθεί κι όπου σταθεί :

  Παπανδρέου – Οσλο: “Η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα με μεγάλη διαφθόρα”

  13-09-2010

  h–p://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/42175.html

  Παπανδρέου: Η διαφθορά και η σπατάλη μας οδήγησαν στην κρίση

  20 Απριλίου 2010,

  h–p://www.madata.gr/epikairotita/economy/59439.html

  7 |7 |2008

  Γ.Παπανδρέου:”Υπάρχει διαφθορά σε όλα τα επίπεδα”

  ”Αυτό που συμβαίνει με τη διαφθορά είναι ένα σοκ. Υπάρχει σήψη παντού την οποία προκάλεσε η ΝΔ. Κανένας δεν περίμενε πριν από λίγα χρόνια ότι θα φθάναμε εδώ.” Αυτά είναι μερικά από όσα είπε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε φιλική συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής.

  Ο κ. Παπανδρέου ο οποίος επιμένει να αναδεικνύει τα θέματα διαφάνειας, ανέφερε επίσης ότι υπάρχει διαφθορά σε όλα τα επίπεδα από πάνω μέχρι κάτω.

  h--p://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=44499&nt=108&lang=1

 42. Κώστας avatar
  Κώστας 11/10/2010 00:48:15

  Δεν μαζεύτετε το μυστακοφόρο πρωθυπουργό σας και το θρασίμι που παριστάνει τον Υπουργό Οικονομικών σας καλύτερα. Εδώ μέσα, στην Ελλάδα, μπορούμε να λέμε οτι θέλουμε. Εξω όμως ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ επίσημοι αξιωματούχοι δεν δυσφημούν τη χώρα τους. Και τα καλόπαιδα αυτά το έχουν κάνει το έγκλημα αυτό και μία και δύο και τρεις φορές. Μαζέψτε τους ,γιατί άλλη η εικονική πραγματικότητα του ΜEGA και αλλη η αλήθεια μιας κοινωνίας που βράζει.
  Δεν φτάνει που η Σημιτοκρατία κατέκλεψε τον ελληνικό λαό, έχουμε και τον φαιδρό ΓΑΠ σε ρόλο κουτσομπόλας του πλανήτη να μας δυσφημεί ως τους πλέον διεφθαρμένους.
  Μαζευτείτε γιατί το πράγμα με τον εμετικό πρωθυπουργό σας δεν πάει άλλο.

  • Misha avatar
   Misha @ Κώστας 11/10/2010 01:06:57

   To έκανε, ανοήτως και βλακωδώς, ο Αλογοσκούφης με την απογραφή του

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ Κώστας 11/10/2010 01:18:46

   Nα συμφωνήσω εν μέρει.Αλλά η απογραφή ήταν μια εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας και της γραφειοκρατίας της ΕΕ.
   Τώρα ο ΓΑΠ όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει τη μπαρούφα του για το πόσο τον εντυπωσίασε η έκθεση του Brookings Institute περί οικονομικής απόδοσης που θα είχε ο περιορισμός της διαφθοράς(μιλάμε για fora με ξένους προσκεκλημένους),για την έκταση της διαφθοράς, ενώ τώρα μας δίνει και στον Γιούνκερ.
   Πέρα του ότι ο πρωθυπουργός-επειδή δεν είναι αναλύτης-δεν μιλάει -εξ ορισμού- με τόσο μελανά χρώματα για τη χώρα του και ιδίως στο εξωτερικό, είναι και θράσσος να μιλάει το παιδί αυτό για διαφθορά όταν η ελληνική ιστορία έχει καταγράψει ως μεγαλοεισαγωγέα της διαφθοράς τον αείμνηστο πατέρα του, ενώ ο "νόνος" του (πάρε δαχτυλίδι, κατέβα μόνος σου για υποψήφιος) Σημίτης υπήρξε ο αρχιμαέστρος της διαφθοράς και λατρεμένος των νταβατζήδων.
   Να σωπάσει ο ΓΑΠ και να σοβαρευτεί. Αν και τα δύο αυτά ταυτίζονται γιατί τελικά του είναι αδύνατο να ανοίξει το στόμα του χωρίς να μπουρδολογήσει.

 43. Alkimos avatar
  Alkimos 11/10/2010 00:50:33

  Παραθέτω εδώ (σε ελεύθερη μετάφραση) ένα σχόλιο αναγνώστη σε ένα άρθρο λίβελο κατά της Ελλάδας, που γράφτηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από κάποιον David Goldman (αχ! Αυτοί οι Εβραίοι…) στους Asia Times, που είναι χαρακτηριστικό του πως μας βλέπει ο μέσος Αμερικανός (άρα και ο Jeffrey):
  «Η Ελλάδα είναι μια τριτοκοσμική χώρα και θα πρέπει να την πετάξουν έξω τόσο από την ΕΕ όσο και από την ευρωζώνη. Έχω πει ότι πολύ καιρό πριν. Δεν είναι μια χώρα υπεύθυνη και παραγωγική, ώστε να αποκαλείται μια χώρα του πρώτου κόσμου. Τι παράγουν; .... Τίποτα. Κοιτάξτε το ισοζύγιο στις συναλλαγές τους.

  Δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτό, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, ο πληθυσμός των βόρειων χωρών δεν πρέπει να ανεχθεί άλλο να δωρίζει χρήματα στην Ελλάδα. Κατά τη γνώμη μου η ευρωζώνη θα πρέπει να χωριστεί. Μια ισχυρή ευρωζώνη με 10-12 μέλη είναι καλύτερη από μια αδύναμη των 16. Οι ασθενέστερες χώρες θα μπορούσαν να προσχωρήσουν εκ νέου αργότερα, αλλά μόνο όταν είναι ισχυρές και αρκετά παραγωγικές.
  Και κάτι ακόμα. Μπορώ να υπογραμμίσω ακριβώς αυτό: «Οι Έλληνες δεν έχουν ακόμα ξυπνήσει στη νέα αυτή πραγματικότητα." - Ναι, ακόμη ονειρεύονται. Το ξύπνημα θα είναι σκληρό γι 'αυτούς, όταν συνειδητοποιήσουν ότι το …πάρτι τελείωσε. Με την ευκαιρία, ξέρετε ότι η Ελλάδα παίρνει περισσότερα χρήματα κατά κεφαλήν από την ΕΕ απ’ ό, τι κάποια από τα νέα ανατολικά μέλη; Ανεπτυγμένη χώρα .... τι αστείο!»

 44. Δώρα Γκανούλη avatar
  Δώρα Γκανούλη 11/10/2010 01:03:36

  Ποιόν πρωθυπουργό στοχοποιεί ο κ. Γιούνκερ ?
  Διαβάστε τi έχει δηλώσει ο ίδιος στη συνέντευξή του στο γερμανικό Ηandelsblatt την 01.03.2010, και αν έχετε ακόμη αμφιβολίες συνιστώ ψυχίατρο για ...απόπλυση εγκεφάλου.
  http://www.handelsblatt.com/politik/international/juncker-zur-griechenland-krise-wir-haben-die-folterwerkzeuge-im-keller;2538107
  Και για όσους δεν κατέχουν την γερμανικήν, σας παραθέτω το σχετικό απόσπασμα σε μετάφραση..

  Handelsblatt: κ. Πρωθυπουργέ, η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Εάν η χώρα δεν προχωρήσει σε αυστηρή λιτότητα, επίκειται πτώχευση. Ως πρόεδρος της ομάδας του ευρώ δεν παρακολουθείτε αδρανείς για πολύ καιρό;
  Juncker: Θέλω να αποδραματοποιήσω την ερώτησή σας. Ασχολούμαστε με την Ελλάδα για πολλά χρόνια διότι η χώρα αυτή, και πραγματικά και πλασματικά χάνει ασταμάτητα την ανταγωνιστικότητά της.
  Handelsblatt: Η ενασχόληση σας όμως ήταν χωρίς αποτέλεσμα. . .
  Juncker: Είχαμε από καιρό την υποψία ότι τα αριθμητικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα υπολόγιζε το έλλειμμά της, ήταν υπερβολικά αισιόδοξα. Όταν αποδείχθηκε ότι τα στοιχεία ήταν πραγματικά εσφαλμένα, ενεργήσαμε αμέσως.
  Handelsblatt: Πολύ αργά ...
  Juncker: Τι θα μου λέγατε αν είχα πει πριν από δύο χρόνια, ότι η Ελλάδα είχε ένα τεράστιο πρόβλημα της διαφθοράς, όπως έχει εν τω μεταξύ επιβεβαιωθεί από τον Έλληνα Πρωθυπουργό; Θα υπήρχε μια κατακραυγή, ότι μεταξύ των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε έτσι ο ένας τον άλλο.

 45. Ραβινος avatar
  Ραβινος 11/10/2010 08:59:32

  'Τωρα' πια ειναι Ηλιου φαεινοτερο οτι εννοουσε τον ΓΑΠ τον 'αδιαφθορο'γιατι υπαρχουν πολλοι ΓΑΠ 'ασχετος',κλπ.Το θεμα πλεον ειναι αυτο το κομπλεξαρισμενο ατομο που λεγεται Παπακωνσταντινου 'ο νεκροθαφτης της Ελληνικης οικονομιας ' και η δηλωση του στο εξωτερικο μαλιστα περι ''πρωην'' πρωθυπουργου και ολοι ξερουμε ποιον εννοουσε ο Γιουνκερ
  ...''
  Εδω και τωρα πρόταση μομφής κατά του χολερικου Υπουργού Οικονομικών Παπακωνσταντινου .
  Ραβινος

 46. perifanos deksios avatar
  perifanos deksios 11/10/2010 10:52:16

  Τα παπαγαλάκια προσπάθησαν να στήσουν ακόμα ένα παιχνίδι σε βάρος της ΝΔ αλλά τελικά την πάτησαν άσχημα..ΓΑΠ ΤΕΛΟΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.