#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/12/2010 09:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι Master Chef και πράσινα άλογα... ΔΕΗΌποιος παρακολούθησε την Τρίτη το βράδυ τον τελικό το Master Chef σίγουρα έμεινε με την ιδέα ότι ο πρώτος σεφ της Ελλάδας είναι αυτό το 25χρονο παιδί από τη Βόρεια Ελλάδα. Λάθος, γελάστηκε καθώς πριν από τον τελικό τον τίτλο τον είχε ήδη κερδίσει την ίδια μέρα η κυβέρνηση. Τέτοιο σερβίρισμα μετά από μαγείρεμα των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν έχουμε ξαναδεί. Και το επιδόρπιο δε ήταν οι ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομίας οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ βγήκαν και είπαν ότι έχουν πατάξει τα κυκλώματα στα καύσιμα και στο εξής θα απολαμβάνουμε φθηνότερες τιμές.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της… σούπας που μας σερβίρισαν αρκεί να δείτε την ανακοίνωση της επιχείρησης η οποία μας λέει ότι γίνονται δραστικές μειώσεις στις τιμές του ρεύματος για εκατομμύρια καταναλωτές. Και καταλήγει στο εξής απίστευτο συμπέρασμα: « συνολικά, οι Έλληνες καταναλωτές (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) για το 2011 θα καταβάλουν 37.000.000 ευρώ λιγότερα για αγορά της ίδιας ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας, σε σύγκριση με το 2010 (χωρίς τις επιβαρύνεις ΕΡΤ και Δημοτικών Τελών). Αν δεν ίσχυε η αύξηση του ΦΠΑ, από 11 σε 13 %, η μείωση θα ήταν 140.000.000 ευρώ». Με λίγα λόγια θα βγουν από την τσέπη του Έλληνα 140 εκατ. ευρώ λιγότερα! Θαύμα – θαύμα αναφωνήσαμε όλοι.

Αν φυσικά από τον Ιανουάριο πάρετε το λογαριασμό σας και πάθετε ηλεκτροσόκ θα είναι από την… μείωση κι όχι από τις αυξήσεις. Διότι η κυβέρνηση βάζει στο ίδιο καλάθι τους φτωχούς με τις χαμηλές καταναλώσεις, τους πλούσιους με τις μεγάλες σπατάλες στα προάστια και τις βιομηχανίες. Αφού λοιπόν κάνει μειώσεις στις επιχειρήσεις ακόμη και 30% σου λέει τι είναι η αύξηση 11% στις καταναλώσεις μέχρι 800 kWh; Αμα γίνει η σούμα το αποτέλεσμα δείχνει μείωση. Τι Master Chef και πράσινα άλογα δηλαδή στο Mega, εδώ υπάρχουν οι μάγειροι της ΔΕΗ που φτιάχνουν… γκουρμέ για τους πολίτες.

Για να δείξουν και πόσο φιλολαϊκοί είναι λένε ότι 1,2 εκατ. ευπαθείς ομάδες ωφελούνται από 20% έως 30% μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ). Δε λένε όμως ότι δεν πάει κανείς να κάνει αίτηση διότι η γραφειοκρατία είναι και εν αξίζει τον κόπο για 50-60 ευρώ το χρόνο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, πάντως, προβλέπεται από 1ης Ιανουαρίου

·  Αύξηση 11% στις καταναλώσεις μέχρι 800 kWh, που σε μέση επιβάρυνση 5,5 ευρώ το τετράμηνο. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 1.600.000 πελάτες (χωρίς τους δυνάμει καταναλωτές του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου), από τους οποίους περίπου το 50% περιλαμβάνει όσους έχουν κλειστές κατοικίες, δεύτερες κατοικίες, εξοχικά κλπ.

·  Αύξηση μεταξύ 1,5% και 3% για καταναλώσεις μεταξύ 800 και 2.000 kWh, κατηγορίες στις οποίες εμπίπτουν περίπου 2.500.000 νοικοκυριά. Η ΔΕΗ σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως η προβλεπόμενη είναι μικρότερη από τον τρέχοντα πληθωρισμό.

·  Μείωση μεταξύ 3% και 17% της μέσης τιμής ηλεκτρικού ρεύματος για 1.500.000 περίπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις (εμπορικές και βιοτεχνικές). Η κατηγορία αυτή, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, θα καταβάλλει για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 97 εκατ. λιγότερα το 2011, σε σχέση με το 2010.

·  Αύξηση 6% για το αγροτικό τιμολόγιο, το οποίο, τονίζει η ΔΕΗ, παραμένει αρκετά φθηνότερα από τα υπόλοιπα τιμολόγια (περίπου 60% φθηνότερο από αυτό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και 40% φθηνότερο από τα οικιακά χαμηλής κατανάλωσης).

Οσο για τα καύσιμα, αφού έπιασαν τα μηχανάκια που έκλεβαν βενζίνη βγήκαν και είπαν ότι κάποια στιγμή θα μπορούν και οι Ελληνες να αγοράζουν φθηνότερα καύσιμα μόλις παταχθεί η φοροδιαφυγή. Το γεγονός ότι είμαστε ως χώρα πρώτοι στην Ευρώπη σε φόρους στα καύσιμα δεν παίζει κανένα ρόλο.

Τα μαθήματα μαγειρικής αλά ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται και θα συνεχιστούν για αρκετό διάστημα. Άλλωστε μέσα στη χρονιά έρχεται νέο γύρος αυξήσεων στο ρεύμα.

Επίσης, τις συγχωνεύσεις και τα λουκέτα σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια, σχολεία, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, κ.λπ. τα βαφτίζουν εξορθολογισμό. Όλα σε ένα τσουκάλι για το μεγάλο μαγείρεμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. The Saint avatar
  The Saint 29/12/2010 10:12:36

  Συγγνώμη, εγώ μαθηματικός δεν είμαι, αλλά με τα λίγα που ξέρω, καταλαβαίνω, ότι όντας στην χαμηλή κατηγορία κατανάλωσης, τελικά δεν θα μου στοιχίζει φθηνότερο το ρεύμα, αλλά ακριβότερο!!
  Γιατί δεν λένε ξεκάθαρα ότι οι ουσιαστικές μειώσεις έχουν γίνει για τις επιχειρήσεις και μόνο?
  ΤΟ δουλεμα απο το σαπρόκομμα που κυβερνά, συνεχίζεται αμείωτο, και μπροστά στα μούτρα μας!!!

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/12/2010 10:58:15

  Και στα τιμολόγια της ΔΕΗ, όπως και σε ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ θέμα που έχει χειριστεί η Κυβέρνηση του Φιλαλήθους Διανοουμένου (ούουουου ... πλυσύλλαβες λέξεις) η μέθοδος είναι η ίδια: To άσπρο, μαύρο, βαζελίνη, δεν θα τον βάλω όλο κλπ, και θα σε σέβομαι το πρωί.

  Αφού τα ανδράποδα το δέχονται, πάει να πει ότι η δουλειά έχει γίνει και είμαστε ανδράποδα. Ως γνωστόν, τα ανδράποδα δεν δικαιούνται δια να ομιλούν. Αυτούς θέλει ο λαός από το 1981, αυτούς έχει (και δεν θα έχει καλά ξεμπερδέματα, γιατί κάποια στιγμή τα ανδράποδα δεν θα έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, και τότε, θεέ μου, τι θα κάνουμε χωρίς τηλεόραση.

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 29/12/2010 12:10:38

  Άσχετο, αλλά σχετικό.
  Γράφει ο Φάκτωρ:
  "ο πρώτος σεφ της Ελλάδας είναι αυτό το 25χρονο παιδί από τη Βόρεια Ελλάδα".

  Και θέλω να ρωτήσω: Αν ο νέος σεφ ήταν από την Καλαμάτα ή από το Ηράκλειο, θα έγραφε ο Φάκτορας:
  "ο πρώτος σεφ της Ελλάδας είναι αυτό το 25χρονο παιδί από τη Νότια Ελλάδα";

  Δεν νομίζω! Πώς απαιτούμε από την πολιτειακή μας ηγεσία να μάχεται για τη Μακεδονία και τη Θράκη όταν εμείς οι ίδιοι αυτολογοκρινόμαστε όταν είναι να γράψουμε αυτά τα δύο ονόματα; Κάθε Έλληνας μπορεί να είναι περήφανος που είναι Κρητικός ή Πελοποννήσιος, αλλά ο Μακεδόνας και ο Θρακιώτης πρέπει να αυτολογοκριθεί;

  Ο όρος "Βόρεια Ελλάδα", από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιείται ισόρροπα με κάποιον αντίστοιχο όρο "Νότια Ελλάδα", δεν είναι γεωγραφικός, αλλά αποικιοκρατικός. Είναι σαν η Ρούμελη κι ο Μωριάς να είναι η "καθ'αυτό" Ελλάδα, και κάποιες "βόρειες χώρες" να είναι παράρτημα της Ελλάδας, με μειωμένες αρμοδιότητες και λιγότερα δικαιώματα.

 4. Δόκ avatar
  Δόκ 29/12/2010 12:13:54

  Έτσι για να θυμηθούμε και να γελάσουμε(;) και λίγο ...
  http://www.papandreou.gr/papandreou/content/folder2.aspx?d=6&rd=7739474&f=1393&rf=-45127919&m=-1&rm=-1&l=2

 5. χωρις ονομα avatar
  χωρις ονομα 29/12/2010 12:17:30

  χαλαρρααααααααα φιλαραααααααακι !!!!!!!!!

  ΗΜΑΡΤΟΝ.

  ειπαμε φταιει το κρατος των Αθηνων......... αλλα οχι και ετσι !!!

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ χωρις ονομα 29/12/2010 17:27:26

   Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει, φίλε/-η μου.
   Πώς θα ένοιωθες εσύ αν όλη τη μέρα στην εργασία σου όλοι σε αποκαλούσαν "μικρό/-'η" και "πιτσιρίκο/κοπελλιά" και "παιδί", και όχι προσφωνώντας-σε "κύριε" ή "κυρία" Τάδε, όπως σου αρμόζει;
   Οι συμβολισμοί τής γλώσσας είναι αμείλικτοι.

 6. φωτεινη avatar
  φωτεινη 29/12/2010 12:38:47

  αυτοι ειναι οι παπανδρεου.μονο στην ελλαδα μοιαζει οι πρασινοφρουροι να μην θελουν να το καταλαβουν.οταν το 2004 βγηκε η πρωτη κυβερνηση καραμανλη στο rai 3 το κρατικο αριστερο καναλι σχολιασε ο ελληνικος λαος δεν αντεξε αλλο τη εκτεταμενη διαφθορα του σοσιαλιστικου κομματος.και εχει σημασια το οτι ηταν το rai 3 ,που ειναι αριστερο καναλι φιλικα προσκειμενο σε ολα τα αριστερα ,σοσιαλιστικα ευρωπαικα κομματα.ο κοσμος τοχει τουμπανο και ο γιωργακης κρυφο καμαρι.μιλαει για διεφθαρμενη χωρα και ολοι κοιτανε αυτον και γελανε δεν ξερω μηπως και κλαινε κιολας λογω ευρωπαικης ενωσης γαρ.και ενιοτε γινονται και μαρτυριαρηδες,αθωα ,αθωα,βλεπε γιουνγκερ,γερμανο υπουργο,κ.λ.π.μηπως ειναι στα πλαισια αποδομησης ηγετων των βαλκανιων και αυτος και σωθουμε,δεν ξερω.μια ελπιδα την εχω παντως.

 7. victoria avatar
  victoria 29/12/2010 12:42:25

  Σύμφωνοι για τα μέτρα στήριξης αγαπητέ Μαρά.
  Και εξορθολογισμός σε ορισμένα χρειαζόταν, α) όμως όχι τώρα πια εν μέσω λαίλαπας σε μισθούς και συντάξεις και β) όχι με κοροϊδία και εννοώ αυτό που λέει το άρθρο και παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο.

  Επίσης κοροϊδία και γνωστή σάπια δήθεν υποστήριξη των αδυνάτων, αποτελεί και το ότι οι όροι για το Κοινωνικό Τιμολόγιο που παρουσίασε η Μπιρμπίλη (και είχε θεσπιστεί σαν μέτρο επί ΝΔ) δίνουν έκπτωση δήθεν 20-30% στους καταναλωτές «σε σχέση με τις τιμές από 1/1/2011», δλδ τους παρουσιάζουν για έκπτωση την αύξηση, ή έστω τη διατήρηση στην καλύτερη περίπτωση! Πάντως έκπτωση δεν το λες. Ντροπή πια.

 8. dion avatar
  dion 30/12/2010 10:10:59

  ο πατερας μου θα πληρωσει ρευμα 48 €, εκαψε 9.5€ ΜΟΝΟ!!!! το υπολοιπο ειναι ΠΑΓΙΟ!!!! ΠΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΕΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΚΙ'ΑΠΟΠΑΝΩ...αλλα που θα παει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.