#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/02/2012 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι χώρα θέλει να παραλάβει ο Σαμαράς;

Ο πιο μεγάλος κίνδυνος γεννιέται τη στιγμή της νίκης (Ναπολέων)Ποιος θα το περίμενε πως  το κόμμα που υποτίθεται ότι κάποτε  έβαζε πάνω απ΄ όλα το συμφέρον του λαού χρησιμοποιώντας  προεκλογικά σλόγκαν όπως «το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο ΛΑΟΣ στην εξουσία”, θα διέλυε την Ελλάδα συθέμελα μέσα σε δύο χρόνια.

Θεωρώ κουραστικό να προβώ σε μία ιστορική αναδρομή σχετικά με τα εγκλήματα που διέπραξε ο ΓΑΠ και η παρέα του, καθώς και με τα μεταπολιτευτικά εγκλήματα που διέπραξε το «πράσινο κράτος». Άλλωστε, είναι γνωστά.

Θεωρώ εξίσου κουραστικό να προβώ σε μια ιστορική αναδρομή σχετικά με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων της ΝΔ, διότι το μόνο που κατάφεραν ήταν να ξεκουράζουν τους πασόκους ώστε να μπορούν να επιστρέφουν δριμύτεροι συνεχίζοντας την αφαίμαξη της χώρας.

Ποιος θα το περίμενε όμως ότι θα καλείτο από την πολιτική εξορία ένας άνθρωπος μόνος του να λύσει όλα τα κακώς κείμενα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας;  Ένας άνθρωπος, στον οποίο όλο το παραπαίον μεταπολιτευτικό σύστημα προσπαθεί να του φορτώσει τα λάθη του.

Τα έχουμε πει εδώ πολλές φορές για την κυβέρνηση Παπαδήμου. Να μην τα επαναλαμβάνουμε. Ο κόσμος της παράταξης δέχθηκε με βαριά καρδιά την αναγκαιότητά της, αλλά στα βασικά πολιτικά ζητήματα η γνώμη μας είναι ότι η τακτική Σαμαρά δικαιώθηκε: Η σήψη του ΠΑΣΟΚ προχώρησε, αποτράπηκε η ψήφιση καταστροφικών για τον λαό και την πατρίδα νομοσχεδίων, άλλα βελτιώθηκαν υπέρ της κοινωνίας και το κυριότερο κατέρρευσαν τα διαπλεκόμενα σενάρια περί κυβερνήσεων συνεργασίας και περί τεχνοκρατών – σωτήρων.

Από την άλλη πλευρά δικαιώνονται όσοι υποστήριζαν ότι ο εκβιασμός για την 6η δόση δεν θα ήταν ο τελευταίος και το ζούμε αυτές τις ώρες. Οι εκβιασμοί επαναλαμβάνονται, οι πιέσεις για ενυπόγραφες δεσμεύσεις είναι πάλι στο τραπέζι, η δαμόκλειος σπάθη βρίσκεται πάλι πάνω από το κεφάλι του Σαμαρά, το αδιέξοδο παραμένει το ίδιο και το μόνο που άλλαξε είναι ο Παπανδρέου σε Παπαδήμο.

Είστε όμως σίγουροι ότι αυτοί που τον κατηγορούν για την κυβέρνηση Παπαδήμου θα τον στήριζαν και στο ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας όπου δεν θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν  τα προς το ζην και τα ΜΑΤ θα είχαν στρατοπεδεύσει έξω από τις τράπεζες;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι κι αυτό το ερώτημα θα το απαντήσει η ιστορία, η οποία γνωρίζει επίσης ότι όποιος αγωνίζεται πότε κερδίζει και πότε χάνει. Όσοι δεν κάνουν τίποτα, είναι οι μόνοι που δεν κάνουν λάθος.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η περίοδος βρίσκεται σήμερα στο τέλος της. Και τα μεγάλα ερωτήματα που τίθενται είναι δύο:

Πρώτον: Μήπως  οι απειλές περί χρεοκοπίας είναι άσφαιρες και στην πραγματικότητα αυτό που επιδιώκουν Τρόϊκα και δανειστές είναι, όπως γράφουμε και αλλού, η υπονόμευση και η διά βίου δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά;

Έχουμε γράψει κι άλλη φορά ότι αν ήθελαν να μας χρεοκοπήσουν θα το είχαν κάνει προ πολλού.  Δεν το έχουν κάνει για τον απλούστατο λόγο ότι αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα το ντόμινο που θα προκαλέσει θα συμπαρασύρει την Ιταλία και την Ισπανία και τότε αντίο Ευρωζώνη.  Μία εξέλιξη την οποία η Μέρκελ και ο Σαρκοζί προσπαθούν να αποφύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Είναι προφανές ότι κύριος στόχος και των δύο είναι να επανεκλεγούν στις επερχόμενες εκλογές στις χώρες τους.  Αλήθεια; Πως θα επανεκλεγούν όταν η Ευρωζώνη θα έχει διαλυθεί;

Επίσης, ο απλούστερος  λόγος που δεν θέλουν να χρεοκοπήσουμε είναι γιατί θα χάσουν όλα τους τα λεφτά.

Άρα η απειλή για χρεοκοπία της χώρας μας μήπως είναι ένα παραμυθάκι για μικρά παιδιά;

Δεύτερον: Ο Σαμαράς θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών.  Πως όμως θα κυβερνήσει και πως θα αντιμετωπίσει την ύφεση αν η χώρα θα έχει εκ των προτέρων δεσμευθεί με υφεσιακά και αντιαναπτυξιακά μέτρα; Και όταν θα είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα από τον πρώτο μήνα;

Το πρόβλημα δεν εξαντλείται στις επικουρικές και στο μισθολογικό κόστος. Με την τερατώδη σύμβαση που προσπαθούν να επιβάλλουν, ουσιαστικά θέλουν να καταστήσουν από τώρα την επόμενη κυβέρνηση όργανό τους, να την υπονομεύσουν από τώρα.

Μπορεί λοιπόν το ρίσκο μιας ρήξης με τους “εταίρους” μας να είναι πράγματι μεγάλο, όμως η επερχόμενη δημοσιονομική κατάρρευση και η εξαθλίωση, πολιτική και οικονομική, με τα νέα μέτρα είναι μια βεβαιότητα.

Η μόνη ρεαλιστική διέξοδος είναι οι εκλογές. Για να ψηφίσει ο λαός ώστε να εκλεγεί μια νέα και ισχυρή κυβέρνηση η οποία και θα αναλάβει την ευθύνη και το κόστος της διαπραγμάτευσης. Κάθε άλλη λύση θα είναι υπό την αίρεση της λαϊκής νομιμοποίησης. Η σημερινή Βουλή δεν δικαιούται να δεσμεύσει και να υποθηκεύσει τον τόπο.

Πάνος Ζ.

ΥΓ: Ο πιο μεγάλος κίνδυνος γεννιέται τη στιγμή της νίκης, είχε πει ο Ναπολέων…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/02/2012 10:39:34

  ...Η σημερινή Βουλή δεν δικαιούται να δεσμεύσει και να υποθηκεύσει τον τόπο...
  Έτσι!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Strange Attractor 05/02/2012 10:51:49

   Όχι μόνο δε δικαιούται. Επειδή είτε σύντομα είτε λίγο αργότερα θα βρεθεί Έλληνας κυβερνήτης, αυτοί που θα το κάνουν θα πάνε για εσχάτη προδοσία με δίκη 1 λεπτού και άμεση εκτέλεση της όποιας ποινής. Επίσης θα ακυρωθούν όποιες συμβάσεις δημιουργήθηκαν από τη συγκεκριμένη προδοτική βουλή εφαρμόζοντας πολύ απλά το Σύνταγμα που δεν προβλέπει επ' ουδενί εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Strange Attractor 05/02/2012 12:21:13

   Λογικό. Στην χειρότερη περίπτωση θα κάνει τη δουλειά για την οποία δεσμεύτηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί και μετά θα διαλυθεί και θα πάμε ΣΥΝΤΟΜΑ σε εκλογές ....

  • madprof avatar
   madprof @ Strange Attractor 05/02/2012 12:55:53

   Την χώρα και τους πολίτες τους έχουν ήδη πτωχεύσει, δεσμεύσει, υποθηκεύσει και εκποιήσει με τα υλικά και άυλα υπάρχοντά τους!
   Τα βο(υ)λευόμενα Μιάσματα ένθεν κακείθεν και οι ΤραπεζητοΕπιχειρηματοΑλητ είναι οι μεσάζοντες του Big deal και απολαμβάνουν τα αργύρια της προδοτικής μπίζνας!

 2. TAKH ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  TAKH ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 05/02/2012 11:25:11

  http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/428009_342780389086462_241100665921102_1053565_606278201_n.jpg

 3. thanos avatar
  thanos 05/02/2012 11:33:29

  Η δική μου προτεραιότητα είναι να μην υπονομευτεί η χώρα κ εξαθλιωθεί ο λαός της.
  Στο επίπεδο πολιτικών αρχηγών, βουλευτών αλλά κ άλλων κύκλων (επιχειρηματιών κλπ) η δική τους προτεραιότητα είναι η επιβίωσή τους όχι η φυσική, αλλά η πολιτική αλλά κ η συνέχιση της ισχύος τους.
  Επειδή, όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι, τώρα είναι η πιο μεγάλη απόφαση για τη χώρα κ τους ίδιους. Όχι ψήφος σε εξαθλίωση της Ελλάδας!!!
  Αλλιώς, η φυσική τους επιβίωση δεν είναι είναι εξασφαλισμένη. Το παράδειγμα της Αργεντινής οδηγός.

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 05/02/2012 11:45:45

  Γεια σου Πάνο. Το πρόβλημα για μένα τίθεται περίπου όπως το θέτεις κι εσύ, αλλά με λίγο διαφορετική διάρθρωση.

  Πρώτο δεδομένο: Η κυβέρνηση Παπαδήμου αποτελεί υπαρξιακή πολιτική απειλή για το Σαμαρά - αλλά και για τη χώρα. Όσο μένει ο Αντώνης εκεί, φθείρεται. Αν συνεχίσει να φορτώνεται πασοκικές αμαρτίες, κάποτε θα έχει ξεφτίσει τελείως κάθε πολιτική δυναμική του.

  Δεύτερο δεδομένο: Υπάρχουν πράγματι θετικές παράπλευρες συνέπειες της (επί της αρχής) καταστροφικής συμμετοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Είναι αυτά που αναφέρεις. Προχώρησε η σήψη του ΠΑΣΟΚ, απομυθοποιήθηκαν τα περί "κυβερνήσεων συνεργασίας" και "τεχνοκρατών" κλπ. Θα προσθέσω ότι απομυθοποιήθηκε και ο σημιτισμός, στο βαθμό που δεν ήταν απομυθοποιημένος, ταυτιζόμενος ήδη μέσω του Παπαδήμου με το απεχθέστερο κομμάτι της ελληνικής πολιτικής ελίτ.

  Κάτι περίπου σαν να λέμε ότι ο Σαμαράς τρυγάει χρήσιμους καρπούς μέσα από ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πολιτικά ναρκοπέδιο, το οποίο νομοτελειακά κάποια στιγμή θα τον εξουδετερώσει, όσο παρατείνεται η παραμονή του μέσα σε αυτό.

  Πέρα από τα δύο αυτά δεδομένα υπάρχουν παράλληλα και δύο οδοί, δύο διέξοδοι, που λειτουργούν περίπου προς την κατεύθυνση που υποδεικνύεις.

  Η πρώτη είναι η ανάγκη να γίνει συνείδηση σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο αυτά που αποτελούν προφανή πραγματικότητα για όσους εξετάζουμε την πραγματικότητα ψύχραιμα και χωρίς ιδεολογικές και συμφεροντολογικές αγκυλώσεις. Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται όλος ο κόσμος π.χ. ότι δεν είναι και καμία εθνική καταστροφή η επιστροφή στη δραχμή - που βέβαια μπορεί να επιδεινώσει προσωρινά την κατάστασταση α αν γίνει με λάθος τρόπο, ειδικά αν υπονομευθεί με τον τρόπο που υπονομεύουν εκ των προτέρων μια τέτοια διέξοδο οι Προβόπουλοι και οι Δασκαλόπουλοι. Πρέπει όμως άραγε να γίνει όσο γίνεται περισσότερη η σημερινή καταστροφή πριν αντιληφθούν όλοι πόσο λάθος οδηγεί τη χώρα η συμμορία του Μνημονίου, που εξακολουθεί υπογείως να κατευθύνει τα πράγματα στη χώρα μέχρι σήμερα;

  Η δεύτερη είναι η αναζήτηση εναλλακτικών πέρα από την "αναπόφευκτη" (έκφραση Σαμαρά) δανειακή και το PSI. Η γνώμη μου είναι ότι ο Αντώνης αυτοεγκλωβίστηκε μέσα στην τεχνητή ανάγκη που του δημιούργησαν οι εχθροί του να δείξει τάχα ότι δεν είναι λαϊκιστής και ότι στηρίζει τα χρήσιμα και τα συμφέροντα για τη χώρα. Δεν το έχει ανάγκη, διότι ποτέ δεν ήταν λαϊκιστής. Γενικώς, δεν έχει ανάγκη τίποτε και κανέναν. Πρέπει να αντιληφθεί ότι οι άλλοι είναι που τον έχουν ανάγκη και όχι αυτός που έχει ανάγκη τους άλλους.

  Από τη μια δηλαδή είναι ότι χρειαζόμαστε όλα αυτά που μας "προσφέρει" η παράταση της καταστροφικής εκκρεμότητας της κυβέρνησης Παπαδήμου να τα πάρει η χώρα (και ο Αντώνης) με διαφορετικό τρόπο και από την άλλη ότι τα τεχνητά διλήμματα περί "αναπόφευκτων" καταστάσεων, στις οποίες μας βάζουν άνθρωποι και συμφέροντα που δεν ξέρουμε κατά πόσο έχουν το συμφέρον της χώρας στο μυαλό τους αποτελούν τεράστια παγίδα εγκλωβισμού του Σαμαρά και της νέας ΝΔ.

  Για το τελευταίο ζήτημα, προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει και τεράστια ανεπάρκεια στο επιτελείο της ΝΔ και πλήρης ανικανότητα να δουν την πραγματικότητα πέρα από τη μνημονιακή συμβατικότητα. Ο ίδιος ο Σαμαράς είναι πιθανότατα ο μόνος που θα μπορούσε να δει πέρα από τη μνημονιακή συμβατικότητα, αλλά νομίζω ότι ο χρόνος του αρχηγού είναι υπερβολικά περιορισμένος, ώστε να παράγει και πολιτική σκέψη.

  Όπως σωστά λες, ό,τι και να παραλάβει ο Σαμαράς, στο τέλος θα του χρεώσουν όλα τα δικά τους εγκλήματα και ακόμη περισσότερα που θα κάνουν φεύγοντας. Τελικά λοιπόν, δεν έχει σημασία τι μπορούμε να αποφύγουμε, αλλά να δημιουργηθεί μια ειλικρινής συμμαχία για τη χώρα που θα κάνει πέρα το διακομματικό συνδικάτο του Μνημονιακού εγκλήματος.

  Αυτά όλα προϋποθέτουν πλήρη αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, την οποία αναδιάταξη η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν παρεμποδίζει απλώς: Αποτελεί την (προσωρινή, ελπίζουμε) ταφόπλακά της, όσο ταυτίζει τον Αντώνη με το υπόλοιπο πολιτικό σκηνικό.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Επώνυμος 05/02/2012 13:26:08

   o Σαμαρας ειχε τεραστιο ηθικο πλεονεκτημα και δεν το χρησιμοποιησε (μυστηριο το γιατι) - δεν τους ξεσκεπασε (μιλαω αποκλειστικα για τον ΓΑΠ και το εγχωριο συστημα που τον στηριξε) - δεν υπαρχει αμφιβολία ότι θα του χρεωσουν τα εγκληματα οπως λές ..το επιχειτησαν ήδη μια φορα.. ευθυνη όμως φερει και ο Σαμαράς

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ Επώνυμος 05/02/2012 13:40:31

   “Για το τελευταίο ζήτημα, προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει και τεράστια ανεπάρκεια στο επιτελείο της ΝΔ και πλήρης ανικανότητα να δουν την πραγματικότητα πέρα από τη μνημονιακή συμβατικότητα.”

   Αυτό είναι το βασικό αίτιο της καθήλωσης των δημοσκοπήσεων, αυτό είναι το ερώτημα που θέτουν οι περισσότεροι σκεφτόμενοι Έλληνες για το αύριο και αυτό θα είναι το μέγα πρόβλημα του Σαμαρά αύριο.

   Ο Σαμαράς δεν έχει άλλη επιλογή από το να βρει τους καλύτερους Έλληνες και από άλλους πολιτικούς χώρους (τα λιοντάρια του έθνους που λέει και ο Φαήλος), για να κυβερνήσει αύριο, και νομίζω ότι αυτό θα κάνει.

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 05/02/2012 12:07:39

  Δε χρειάζεται υπενθύμιση για τα εγκλήματα που διαπράττει το πράσινο κράτος..κυριολεκτικά και μεταφορικά, μυρίζει αίμα παντού...

 6. ER avatar
  ER 05/02/2012 13:12:45

  Την χωρα θα παραλαβει ο Γιαννιτσης αφου του την παρεδωσε ο Σαμαρας.

  ΕΘΝΟΣ (νεο κομμα)

 7. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 05/02/2012 13:24:12

  ''Η μόνη ρεαλιστική διέξοδος είναι οι εκλογές. Για να ψηφίσει ο λαός ώστε να εκλεγεί μια νέα και ισχυρή κυβέρνηση η οποία και θα αναλάβει την ευθύνη και το κόστος της διαπραγμάτευσης. Κάθε άλλη λύση θα είναι υπό την αίρεση της λαϊκής νομιμοποίησης. Η σημερινή Βουλή δεν δικαιούται να δεσμεύσει και να υποθηκεύσει τον τόπο.''
  Ακριβώς αυτό που λέμε πάμπολλοι τόσο καιρό.
  Και όχι μόνο αυτό. Αν αργήσουν λίγο ακόμα τότε στην επόμενη βουλή θα έχει επωαστεί το κοκκκινόμαυρο αυγό του φιδιού. Τότε η όποια νίκη της Ν.Δ θα είναι όχι μόνο Πύρρειος αλλά και ουσιαστικά θα είναι ήττα γιατί ως πρώτο αλλά μη αυτοδύναμο κόμμα θα χρεωθεί όλη τη διάλυση που θα ακολουθήσει.
  Εάν πρόκειται λοιπόν να κερδίσει τις εκλογές για να προσπαθήσει να διαχειριστεί μία παγιωμένη κατάσταση εξαθλίωσης τότε καλύτερα τώρα να γίνει η ανατροπή και να αναλάβουμε όλοι οι Έλληνες τις ευθύνες μας στις εκλογές.
  Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλολογίες.
  Η μεγάλη απογοήτευση θα είναι αν τολμήσουν να βαφτίσουν το κρέας (δηλ. την καταστροφή) ως ψάρι (δηλ. ως νίκη) και να μας το σερβίρουν υπό την επίφαση της υπευθυνότητας.

 8. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 05/02/2012 13:24:14

  Μην παραβλέπετε το γεγονός ότι πολύς κόσμος θεωρεί πως η "συγκυβέρνηση" ουσιαστικά δίνει άλλοθι στο ΠΑΣΟΚ εκ μέρους της ΝΔ. Αν ο Σαμαράς συνεχίσει να συμμετέχει στην κυβέρνηση, θα πουν ότι προσπαθεί να κρατήσει ζωντατό το ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην είναι μόνος του την επόμενη μέρα και συνεπώς σε περίπτωση αποτυχίας αποδειχθεί μοιραίος (μέχρι τότε ο ΓΑΠ θα έχει ξεχαστεί, όπως και τόσοι άλλοι στο παρελθόν).
  Οι στιγμές είναι κρίσιμες (ή μάλλον ήταν κρίσιμες, τώρα είναι τραγικές) και ο Σαμαράς αντί να πράξει σύμφωνα με την καρδιά του και το πολιτικό του αισθητήριο (όπως έκανε ανέκαθεν), "εγκλωβίστηκε" και πράττει σύμφωνα με την ψυχρή λογική των αριθμών του ΔΝΤ.
  Ας καταλάβει ότι εξελέγη για το χαρακτηρα που είχε και όχι γι' αυτόν που διαμορφώνει τώρα.
  Άντε και καλές εκλογές (ευσεβής πόθος).

 9. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 05/02/2012 13:51:05

  Ήρθε η μέρα και η ώρα, που οι κόκκινες γραμμές ΝΔ και Αντώνη Σαμαρά, πρέπει να συναντηθούν με τις κόκκινες γραμμές του Ελληνικού Λαού.
  Πρόεδρε, περιμένουμε με αγωνία να βροντοφωνάξεις το περήφανο ΟΧΙ.
  Είσαι ο μόνος, που μπορεί να ξαναδώσει Προοπτική κι Ελπίδα στην Ελλάδα και στους Έλληνες.
  Αντώνη Σαμαρά, στα χέρια σου κρατάς την Περηφάνεια και την Αξιοπρέπεια, ενός ολόκληρου Έθνους. Σου έχουμε εμπιστοσύνη!

 10. katalytikos avatar
  katalytikos 05/02/2012 13:56:40

  και μην ξεχάσετε!!!! Στις 19/2 ..... ψηφίζουμε!!!

 11. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 05/02/2012 14:16:31

  Πάνο, το άρθρο σου μεστό και πλήρες μηνυμάτων.
  Να μου επιτρέψεις να σου πω που διαφωνώ. Γράφεις:
  "Ο κόσμος της παράταξης δέχθηκε με βαριά καρδιά την αναγκαιότητά της, αλλά στα βασικά πολιτικά ζητήματα η γνώμη μας είναι ότι η τακτική Σαμαρά δικαιώθηκε: Η σήψη του ΠΑΣΟΚ προχώρησε, αποτράπηκε η ψήφιση καταστροφικών για τον λαό και την πατρίδα νομοσχεδίων, άλλα βελτιώθηκαν υπέρ της κοινωνίας και το κυριότερο κατέρρευσαν τα διαπλεκόμενα σενάρια περί κυβερνήσεων συνεργασίας και περί τεχνοκρατών – σωτήρων. "

  Πάνο, αυτά ισχύουν αλλά δεν αρκούν να σκεπάσουν το μέγιστο λάθος: Η Αντιπολίτευση ΔΕΝ συγκυβερνά ποτέ. ΔΕΝ συγκυβερνά με ενόχους και αποτυχημένους και ΔΕΝ συγκυβερνά όταν η εφαρμοζόμενη πολιτική την βρίσκει αντίθετη. 'Ετσι αντί να διαπραγματευτεί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με νωπή λαική εντολή για αναδιαπραγμάτευση, διαπραγματεύεται ο ...Παπαδήμος και ο ΑΣ πασχίζει να στήσει ένα ανάχωμα. Και όλα αυτά από μια Βουλή που δεν έχει καμιά αντιστοιχία με την Κοινωνία.
  ΑΝ σήμερα, λέμε αν και ευχόμαστε να μην γίνει, ο Αντώνης Σαμαράς κάνει πίσω αυτό θα είναι γιατί ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΕ στο έκτρωμα Παπαδήμου.
  Και όσοι έλεγαν πως αν δεν έμπαινε στη συγκυβέρνηση , θα μας χρεοκοπούσαν για ...6 δις τον Νοέμβριο αποδείχθηκαν πάλι κινδινολόγοι και εξωραιστές.

 12. βασίλης avatar
  βασίλης 05/02/2012 19:45:26

  Αξιότιμε Κ Πρόεδρε της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κ Σαμαρά

  Λυπάμαι ιδιαίτερα και σας απευθύνω με πόνο καρδιάς μιά τελευταία έκληση.
  1.Είναι γνωστό οτι η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κάνει οτι είναι
  δυνατόν να παραμείνει στην πρωθυπουργία ο Κ Παπαδήμος διότι γνωρίζουν
  τις ευθύνες τους και δεν ξέρουν εάν θα βρούν και την δική τους ψήφο στην κάλπη.
  2.Πιστεύω οτι ο ΓΑΠ σας έριξε πεπουνόφλουδα την οποία την πατήσατε και τώρα δεν ξέρεται απο που να κρατηθείτε.
  3.Εάν έστω και στο καιπέντε δεν ξεκαθαρείσεται την θέση σας θα έχετε την
  ίδια τύχη με αυτή του ΓΑΠ , και αυτό διότι¨
  α.Ο Λαός διακατέχεται απο φόβο-αβεβαιότητα-θυμό και οργή και εφ' όσον
  δεν βγείτε άμεσα στον λαό και να δεσμευσθήτε με αλήθειες και να οδηγήσεται
  την χώρα σε εκλογές τώρα και οχι αύριο τότε καλυνήχτα.
  β. Θα έπρεπε να είχατε οδηγήσει την χώρα σε εκλογές πολύ πιο νωρίς
  και να είχατε κτυπησει το χέρι στο τραπέζι έτσι ωστε σήμερα η Τρόικα
  να μην μας απειλεί.
  γ.Δεν ξέρω εάν τώρα μπορείτε να κάνετε κάτι διότι είναι γνωστό ότι
  Παιδεία-Υγεία-Οικονομία-κοινωνία έχει φθάσει στο χείλος του γκρεμού
  και είναι ετοιμη ναχωρέψει τον χορό του ζαλόγγου.
  δ. ΣΩΣΤΕ-ΣΩΣΤΕ-ΣΩΣΤΕ σας εκληπαρώ τα σώματα ασφαλείας διότι
  πιστεύω οτι είναι ο τελευταίος κυματοθραύστης πρίν το καράβι κτυπήσει στα βράχια.
  ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΜΟΙΡΟ
  ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.