#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/07/2008 15:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι φοβάται ο κ. Καραμανλής;

Παρόλο που το Μαξίμου σιγοσφυρίζει αδιάφορα για το θέμα Ζορμπά και προσπαθεί να το υποβαθμίσει σαν μια διένεξη μεταξύ του ιδίου και του Γ. Αλογοσκούφη, το θέμα το αφορά. Κυρίως για λόγους πολιτικής ηθικής. Επειδή δεν εγκαταλείπεις ποτέ τους φίλους και συνεργάτες σου και ιδίως εκείνους που σου έχουν σταθεί, όταν ήσουν λιγότερο ισχυρός από σήμερα.Όπως έχουμε ξαναπεί, η πορεία των σχέσεων του Καραμανλή με τον Ζορμπά συμπυκνώνει και συμβολίζει την πορεία των σχέσεων της ΝΔ υπό την ηγεσία του πρώτου με τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Σε πείσμα των ανοησιών που διαβάζω ή ακούω καθημερινά για τον Ζορμπά, δεν ήταν ποτέ οπαδός του Καραμανλή. Κάθε άλλο μάλιστα. Άλλοι τον έπεισαν να συστρατευθεί με τον Καραμανλή και με τη ΝΔ στην μεγάλη πολιτική απάτη που ονομάσθηκε «αγώνας εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Στην αρχή ο Ζορμπάς ήταν πολύτιμος, κυρίως για να στέλνονται τα κατάλληλα μηνύματα στην διαπλοκή. «Όποιος κουνηθεί τον περιμένει ο εισαγγελέας και ο Κορυδαλλός». Από τη στιγμή όμως που σταθεροποιείται η κυβέρνηση στην εξουσία και όλοι παίρνουν το μήνυμα τους, το παιχνίδι αλλάζει και οι γαλάζιοι πέφτουν με τα μούτρα στο μέλι. Πρώτες περιπτώσεις ο …Γερμανός (βλέπε εδώ) τα F-16 και το C4I που ο Ζορμπάς το έστειλε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, την στιγμή που η υπόλοιπη κυβέρνηση διαπραγματευόταν με την Ζήμενς την παραλαβή και την επέκταση του συστήματος, με το αζημίωτο φυσικά. Έρχεται έτσι γρήγορα σε σύγκρουση με τον τότε υπουργό Άμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο. 

Τι έκανε τότε ο κ. Καραμανλής; Φρόντισε να απαλλαγεί και από τους δύο, με το πρόσχημα ότι έπρεπε να «τηρηθούν ισορροπίες». Έτσι έστειλε τον μεν Σπήλιο στο σπίτι του, τον δε Ζορμπά στη σημερινή του θέση. «Τιμώρησε» δηλαδή εξίσου έναν υπουργό που κατηγορήθηκε για πολλά και έναν άνθρωπο που όχι μόνο δεν υπέπεσε σε κανένα αμάρτημα, αλλά αντίθετα έκανε ακριβώς εκείνο που του είχε ζητήσει ο ίδιος. Να προσέχει τις πλάτες του. Το ίδιο επαναλαμβάνεται και τώρα. Το «αμάρτημα» του κ. Ζορμπά είναι ότι δεν έσκυψε το κεφάλι στον Αλογοσκούφη και τα συμφέροντα που τον στηρίζουν. Και ο κ. Καραμανλής επιτρέπει να γίνονται όλα αυτά, επειδή είναι επίσης προφανές ότι ο κ. Αλογοσκούφης μπορεί και επιβάλει τη θέλησή του στο Μαξίμου. Το ερώτημα είναι λοιπόν μόνο ένα: τι φοβάται τόσο πολύ ο κ. Καραμανλής στην περίπτωση Αλογοσκούφη, ώστε να διακινδυνεύει να υποστεί τεράστια πολιτική ζημιά από την υπόθεση Ζορμπά; 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. O`Hara avatar
  O`Hara 23/07/2008 15:31:04

  Φοβαται πως θα βγουν ολα στα φορα οσα τσιροτα κι αν επιθεσει στο στομα του Ζορμπα για αποστομωση.
  Η επιτακτικη προτροπη των Βρυξελλων για καθαρση του πολιτικο/κοινωνικου διαβρωμενου συστηματος τον προβληματιζει αφανταστα και κυριως στη σκεψη πως αυτος δεν θα αποδειχθει Koscher, τον μελαγχολει.
  Βλεπει τα ονειρα, που αλλοι γι αυτον κατα παραγγελια ονειρευτηκαν, να συνθλιβονται.

 2. werewolf avatar
  werewolf 23/07/2008 15:50:47

  Τίποτα δεν φοβάται ο Καραμανλής. Δεν είχε ποτέ στόχο την "κάθαρση" που τόσο συναρπάζει τον Φακτορίξ. Η "κάθαρση" ήταν για τον Καραμανλή ένα διαφημιστικό σλόγκαν, μία τακτική πωλήσεων για να τσιμπήσουν οι αφελείς. Όσο δούλεψε το σλόγκαν, δούλεψε. και για όποιον αφελή που επιμένει να καταφεύγει στον ψυχολογισμό για να ερμηνεύει την ιστορία: αν ο Καραμανλής είχε κάποιο στόχο, ήταν να αποδείξει ότι είναι αρσενικό. Αυτού του τύπου οι αποδείξεις όμως δεν έρχονται από τρίτους. Πρέπει να υπάρχουν μέσα σου. Αν δεν υπάρχουν -και δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν στην περίπτωση που αναφέρομαι!- χεστα κι άστα.

 3. μπάμιας avatar
  μπάμιας 23/07/2008 15:54:59

  O'Hara = Lara (βλέπε προηγούμενα σχόλια)

 4. Στάθης avatar
  Στάθης 23/07/2008 16:06:45

  Κι' αν απλά δεν φοβάται κάτι (η έως τώρα συμπεριφορά του δεν δείχνει άνθρωπο με αισθήματα αλλά μάλλον κάποιον που ενδιαφέρεται μόνο για τις βασικές βιολογικές ανάγκες θα έλεγα, με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης να κυριαρχεί...). Απλά ξέροντας ότι είτε τα ψωμιά του(ς) είναι λίγα, οπότε αδιαφορεί για την υστεροφημία και ενδιαφέρεται μόνο για το σήμερα και την απρόσκοπτη αναδιανομή του πλούτου (στην οποία διαπρέπει εννοείται) είτε, έχοντας εμπιστοσύνη στην ατέλειωτη ηλιθιότητα του δήμου και των φορέων εκπροσώπησης του (βλέπε συγκέντρωαη ΟΝΝΕΔ στην Ολυμπία, επίπεδο αντιπολίτευσης...), ευελπιστεί ότι όλα θα ξεχασθούν και η κατάσταση θα διαιωνισθεί. Εξάλλου, ακόμα αντιπολίτευση ασκεί, αυτό έμαθε, αυτό "πουλάνε" όλοι (άπειρα τα παραδείγματα σε όλα το φάσμα του "πολιτικού" κόσμου), αυτό κάνει. Η, χρησιμοποιώντας τα προφητικά λόγια του Κονδύλη*, "για όποιον δεν είναι εξ επαγγέλματος και ιδιοτελώς υποχρεωμένος (λ.χ ως πολιτικός) να τρέφει και να διαδίδει ψευδαισθήσεις, είναι προφανές ότι η χώρα βυθίζεται στον κοινωνικό λήθαργο και στην συλλογική απραξία.." Και οι λόγοι και τα έργα του σημερινού πρωθυπουργού της χώρας εδώ και πέντε χρόνια, για μένα τουλάχιστον, αυτό ακριβώς κάνουν. Τρέφουν και διαδίδουν ψευδαισθήσεις. Με συγκεκριμένο όφελος για συγκεκριμένες ελίτ εννοείται

  *Πλανητική πολιτική μετά τον ψυχρό πόλεμο, Θεμέλιο 1992, σελ 168

 5. aionios avatar
  aionios 23/07/2008 16:07:16

  Δηλαδή θα συνεχίσουμε και εμείς από αυτό εδώ το χώρο προβληματισμού και ελεύθερης έκφρασης,να κάνουμε αυτό που τόσο επίμονα σχεδιάζει το επιτελείο Καραμανλή απο την ανάδειξη του στην ηγεσία της ΝΔ εως σήμερα. Να τον εξαιρεί από το κάθε πρόβλημα. Στην αρχή ήταν τα βαρίδια της παλαιοκομματικής δεξιάς που δεν άφηναν τον Καραμανλή του Μεσαίου χώρου να κερδίσει τις εκλογές και να αντιπολιτευθεί τον Σημίτη.
  Μετά η πολιτική κυριαρχία Καραμανλή και η προσωπική του ακτινοβολία που κρατά μπροστά τη ΝΔ.
  Τώρα ο Καραμανλής που ήθελε να πατάξει τη διαπλοκή και τη διαφθορά αλλά δεν τον άφησαν τα μεσαία και υψηλά στελέχη της κυβέρνησης καθώς και η βάση της παράταξης που διψούσε για εξουσία.
  Στο τέλος με τόση πλύση εγκεφάλου θα μας μείνει πως από το 96 εως σήμερα 2 πεφωτισμένοι και αδιάφθοροι άνθρωποι,Σημίτης και Καραμανλής, ανέλαβαν τα ηνία μιας χώρας που ο λαός της είναι από τους πιο ανήθικους και διεφθαρμένους και και παρά τις τιτάνιες προσπάθειες τους δεν κατάφεραν να δώσουν σε αυτόν τον τόπο μιαν ελπίδα και ένα δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον γιατί αυτός ο λαός είναι άξιος της μοίρας του και δεν του αξίζει κάτι καλύτερο.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/07/2008 16:13:54

  Ένας κουρασμένος "πρωθυπουργός", λίγο εκβιαζόμενος, αρκετά βαριεστημένος, με σαθρό επιτελείο, ανίκανος να παράξει πολιτική, που τον τραβολογούν σε ανώδυνες εκδηλώσεις για να πει μέσω τηλεόρασης "εδώ είμαι, κυβερνώ" και το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ που τον απασχολεί είναι να ταράξει τα νερά της διαπλοκής.

 7. aionios avatar
  aionios 23/07/2008 16:22:10

  Κάθε πολιτικό τζάκι σε αυτή τη χώρα ξέρει πως άν θέλει να υπάρχει πολιτικά πρέπει να έχει χρήμα για να βουλώνει στόματα,να εξαγοράζει συνειδήσεις και για να τρομοκρατεί ελεύθερες φωνές. Σε αυτό επιδίδονται καθημερινά,στο πώς θα μαζέψουν το χρήμα,τι θα κερδίσουν από κάθε υπόθεση. Ακόμα και ο ΓΑΠ στο ΥΠΕΞ όταν ήτανε είχε ταμείο που επέστρεφε κάθε ΜΚΟ το 10% κάθε χρηματοδότησης που λάμβανε σε χρήμα, είδος ή υπηρεσία.

 8. werewolf avatar
  werewolf 23/07/2008 17:07:00

  Άκουσε λοιπόν "κάθαρση" ο Φακτορίξ και μπήκε φουριόζος να παίξει μπάλλα. Μόνο που το γήπεδο, οι θεατές και η διαιτησία ήταν ιδιοκτήσίας Ρουσοπούλου-χρησιμοποιώ το όνομα συμβολικά. Στο ενενηνταφεύγα είδε επιτέλους το ματσάκι να μην οδηγείται πουθενά και τον έπιασαν τα υπαρξιακά του. Τι φοβάται ο Καραμανλής, αχ ρε Καραμανλή, αχ ρε μπιπ καπιταλισμέ, αχ πού'σαι νιότη πού'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος.

 9. OMOGENEIA avatar
  OMOGENEIA 23/07/2008 17:38:58

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ? ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ Ο "ΑΝΕΠΙΣΗΜΟΣ" ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ? ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

 10. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 23/07/2008 23:12:06

  Η αποπομπή Ζορμπά αφήνει έκθετη και ντροπιασμένη την Κυβέρνηση. Όμως αυτό είναι και το λιγώτερο κακό.
  Ο Ζορμπάς φεύγοντας αφήνει στα αζήτητα δύο πορίσματα που αργά η γρήγορα όμως κάποιοι θα τα πιάσουν στα χέρια τους.

  Αντιλαμβάνονται άραγε στο Μαξίμου ότι κάτι τέτοια χαρτιά αποτελούν πρώτης τάξεως συγκολλητική ουσία σε μία συνεργασία για την "κάθαρση της πολιτικής ζωής από την Δεξιά" ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.