#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/07/2012 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι φοβάται ο Βενιζέλος;L'État, c'est moi, αναφώνησε ο αρχηγός και βάλθηκε να το κάνει κατανοητό σε όλους. Τι και αν η όποια αξιοπιστία του εξαφανίστηκε στα συμβούλια Ecofin όπου αγόρευε στους ομολόγους του (πριν τον αρχίσουν στις «σφαλιάρες) τι και αν είναι ο άνθρωπος που ενώ δημιούργησε και υπέγραψε τα μνημόνια καταδίκης του ελληνικού λαού τώρα ζητάει να τα πάρουμε πίσω, αυτός επιμένει; Ο Αρχηγός είναι εγώ!

Το ερώτημα λοιπόν είναι που το πάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος…

Γιατί αν δεν έχει στόχο και το κάνει επειδή έτσι είναι χαρακτήρας του, όπως επιμένουν οι φίλοι του, τότε είναι απλά επικίνδυνος. Όχι για το κόμμα του, άλλωστε δεν ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό αν θα υφίσταται ένα πολιτικό κόμμα.

Είναι επικίνδυνος γιατί σαμποτάρει τη μοναδική σοβαρή προσπάθεια που εξελίσσεται τα τελευταία δυο χρόνια ώστε να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία.

Είναι απορίας άξιο λοιπόν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει να δημιουργεί προβλήματα στη μοναδική λύση - σημειώνεται ότι δεν την ήθελε από την αρχή άρα είναι συνεπής τουλάχιστον.

Το ερώτημα είναι όμως γιατί;

Κάποιοι, που γνωρίζουν τα του οικονομικών και τη θητεία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη θέση του απόλυτου τσάρου της οικονομίας, επιμένουν να λένε: «για να καταλάβετε το γιατί, εστιάστε στις συνολικές κινήσεις που έκανε. Κυρίως στο τι έγιναν οι συνεργάτες του».

Και πραγματικά, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο πιο στενός του συνεργάτης ο κ. Ζαννιάς, είναι σήμερα πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας. Αν δεν είναι επιβράβευση για την επιτυχία των μνημονίων, τότε τι είναι; Μήπως όμως γνώριζε τα τραγικά λάθη του Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών και ανταμείφθηκε για τη σιωπή του;

Το ίδιο με τον κ. Σαχινίδη. Είναι ο μόνος υπουργός επί των οικονομικών που εκλέχθηκε έπειτα από την ισχυρή πριμοδότηση Βενιζέλου.

Αμ, ο άλλος; Ο άλλοτε πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ κ. Χριστοδούλου; Στην Εθνική και αυτός ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

Απομένει ο γενικός γραμματέας κ. Πλασκοβίτης που πληροφορούμαστε ότι τον ετοιμάζουν για μεγάλη θέση και αυτόν…

Άρα, όλοι όσοι γνώριζαν, ανταμείβονται…

Και αυτός που μένει είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, που δεν γνωρίζει αλλά θα μάθει.

Και ο Ευάγγελος φροντίζει να του στέλνει μηνύματα . Με τους κολλητούς του megaδημοισογράφους  και άλλους, ανεξάρτητα αν μετά τα παίρνει πίσω.

Και αφού είδε ότι δεν περνά ο «μπαμπούλας» του ενδοτισμού που πήγε να παίξει χθες, σήμερα μιλάει για μια επιτροπή, για την «ανάγκη να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει το ταχύτερο η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης».

Δηλαδή, θα διαπραγματεύεται ο υπουργός Οικονομικών με την τρόικα ή η Ομάδα αυτή. Καταλαβαίνει τι ζητά;

Αλλά μάλλον είναι δύσκολο να συμβεί αυτό…Άλλωστε, L'État, c'est moi…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. theo1611 avatar
  theo1611 11/07/2012 18:54:38

  Κάποια στιγμή ο Βενιζέλος θα πρέπει να αποφασίσει αν τα αδιαμφισβήτητα προσόντα του θα τα βάλει στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος ή θα εξακολουθήσει τον συμβατικό τρόπο του "πολιτεύεσθαι", λόγια, λόγια, λόγια και αποτέλεσμα ουδέν για να μην πω αρνητικό και επιλήψιμο (για πολιτικό με τέτοια προσόντα!!!).

  ΥΓ: Κάθε φορά που τον ακούω να ρητορεύει, μαγεύομαι. Αμέσως μετά όμως προσπαθώ να ανακαλέσω τις πράξεις και τα επιτεύγματά του στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Εκεί μπλοκάρω!!! Μ' αρέσει τελικιά να τον ακούω ως το υπόδειγμα αυτού που δεν πρόκειται να κάνει τίποτα από όσα λέει. Ας είναι. 'Ηρθε η ώρα να με διαψεύσει!!!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ theo1611 11/07/2012 21:30:45

   Μέ συγχωρεῖτε,ἀδιαμφισβήτητα προσόντα γιά καθηγητής ἢ γιά ρήτορας μπορεῖ νά ἒχει,ἀλλά γιά πολιτικός,πού τά εἲδατε;
   Ἓνας πολιτικός πού ἂλλα λέει τή μιά στιγμή καί ἂλλα τήν ἂλλη,ἓνας πολιτικός πού δέν ἐλέγχει τά νεύρα του,ἀλλά ἐκτίθεται εὐκαίρως ἀκαίρως,ἓνας πολιτικός πού ἐκεῖ πού τόν παίρνει κάνει τό λιοντάρι κι ἐκεῖ πού δέν τόν παίρνει κάνει τό ἀρνάκικ,τότε εἶναι ἀκατάλληλος γιά πολιτικός καί τουλάχιστον δέν ἒχει ἐμπιστοσύνη.
   Θά μοῦ πεῖτε,ὃλοι οἱ ὑπόλοιποι πού αὐτά τά μειονεκτήματα δέν τά ἒχουν,τουλάχιστον φανερά,ἀξίζουν ἐμπιστοσύνης;Αὐτό εἶναι ἂλλη ἱστορία...

 2. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 11/07/2012 19:18:05

  Ιδιαίτερα θετική εντύπωση μου προξένησαν οι σημερινές δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου, εκπροσώπου τύπου της ΔΗΜΑΡ.
  Σε μια φάση που ο κάθε σαλταρισμένος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ουρλιάζει γιατί δεν ξεκινά αμέσως τώρα η επαναδιαπραγμάτευση( αυτοί που μιλούσαν για μονομερή καταγγελία , κόπτονται σε ρεσιτάλ παλαιοπολιτικού λαικισμού για το αν θα τεθούν τα θέματα σε 2 μήνες ή τώρα! ) , σε μια φάση που ο Βενιζέλος περνά κρίση μικρομεγαλισμού αρνούμενος να συμφιλιωθεί με την ιδέα πως είναι κόμμα του 10% , ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ είπε το αυτονόητο. Αυτό που καταλαβαίνει όποιος γνωρίζει στοιχειωδώς πως λειτουργούν τα πράγματα στον αληθινό κόσμο: πως δηλαδή η απαγκίστρωση από το Μνημόνιο μέσω αναδιαπραγμάτευσης είναι μία βήμα -βήμα διαδικασία που θέλει χρόνο και πως ήδη άρχισε( δεν εξαγγέλθηκε ήδη η αύξηση του αφορολόγητου κόντρα στις μνημονιακές προβλέψεις; Αλλά τα ξεχνάνε αυτά οι λαικιστές συριζαίοι).
  Οι δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου:

  "Δεν είναι εύκολο να ξεκινήσει η διαδικασία για την επαναδιαπραγμάτευση χθες», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου και συμπλήρωσε πως και προεκλογικά η Δημοκρατική Αριστερά «μιλούσε για σταδιακή απαγκίστρωση, δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, είναι μια βήμα βήμα διαδικασία».

  Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «οι τροϊκανοί θα πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους» και σημείωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα της επαναδιαπραγμάτευσης καθώς η ελληνική πλευρά έχει επιχειρήματα να παραθέσει προς τους δανειστές.

  Σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, που είπε ότι η επαναδιαπραγμάτευση είναι σαν τη Δευτέρα Παρουσία, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας αρέσκεται στις ατάκες. Χρειάζονται όμως προτάσεις και λύσεις» και πρόσθεσε: «Σήμερα ο κ. Τσίπρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποκρατικοποιήσεων, ελπίζω να μην τον στείλει και αυτόν στη φυλακή ο κ. Στρατούλης».

  «Στηρίζουμε αυτήν την κυβέρνηση, πρέπει με κάθε τρόπο να πετύχει για να το καρπωθούν οι πολίτες. Δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ και σημείωσε: «Θα στηρίξουμε τις επιλογές βάσει της συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών»."

  Ο Βενιζέλος ας παίρνει μαθήματα γιατί με τάχα φαντεζί κινήσεις για να τον παρουσιπάζει ο κ. Χασαπόπουλος του MEGA ως δήθεν προβληματισμένο θα δει την απήχησή του σε επίπεδα κόμματος διαμαρτυρίας.

 3. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 11/07/2012 19:19:21

  Μα δεν καταλαβαίνει τι τρόμο και αγωνία εχει ;


  Τόσα χρόνια το ηθελε να γινει «Πρόεδρος» του πασοκ, και τωρα ειναι εμφανές οτι θα υπογράψει το πρακτικό «Οριστικής Διάλυσης/ Εκποίησης» του Πασοκ ( και χωρίς ποτέ να γίνει πρωθυπουργός οπως ονειρευόταν....)

 4. IOANNIS avatar
  IOANNIS 11/07/2012 19:33:12

  ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΨΙΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ.ΤΟ ΑΛΛΟΤΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΓΙΝΕ ΗΡΕΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.ΡΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

 5. ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗΣ avatar
  ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗΣ 11/07/2012 20:15:02

  ΠΡΟΦΑΝΩς ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΑΓΕΥΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΟΔΙΑΡΡΟΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ......ΕΙΣΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ
  ΕΔΩΣΕ ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ,ΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΒΑΛΕ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ.

  ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
  ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΠΑΝΕΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ
  ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ
  Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ
  ΕΚΑΒ,ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ,ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΩΣ ΝΤΟΜΙΝΟ ,ΚΕΛΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ.....ΚΑΙ ΓΟΥΔΙ.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗΣ 12/07/2012 02:01:13

   Εγραψες !!!!

 6. tiramola avatar
  tiramola 11/07/2012 20:38:59

  Ναι ρε σύντροφοι, έχετε δίκιο, τα περί επαναδιαπραγμάτευσης δεν πρέπει να τεθούν τώρα, ίσως αργότερα.
  Ειδικά τώρα που γίνεται μιά σοβαρή προσπάθεια, πρέπει ο Βαγγέλας να μαζευτεί.

 7. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 11/07/2012 21:25:46

  Το πρόβλημα με πολλούς είναι ότι συγχέουν τον ακα΄τασχετο βερμπαλισμό του Βενιζέκου με την ευφυϊα. Μπορεί να ξέρει καλά τα παίγνια μηδενικού αθροίσ,ατος στο κόμμα αλλά η πρόσφατη ιστορία του ως υπουργού (του κενού βερμπαλισμού) αποδεικνύει πως είναι μέτριος αλλά το χειρότερο, επικίνδυνος.

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ Νίκος Αργεάδης 12/07/2012 00:27:59

   Ας μην ήταν οι Αθηναίοι ύπουλοι στις μεθόδους τους για να μας πάρουν τον Γαλακτερό απο τον ΠΑΟΚ και σήμερα δεν θα τον ήξερε κανείς τον Βενιζέλο.

 8. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/07/2012 22:31:32

  Ἂφησε παρακαταθήκη ἀπό αὐτήν πού ἒκανε ἐκεῖνος τότε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.