24/10/2009 17:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι τρέχει στο ΚΚΕ;«Στρατιώτης» του ΚΚΕ δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα για άλλη μια φορά, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα «ανά πάσα στιγμή να πάω σε άλλο τομέα δουλειάς…Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πεθάνω ενεργή κομμουνίστρια, ανεξαρτήτως τίτλων, και αυτό σημαίνει από όποια θέση και να είναι».

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε στο ραδιόφωνο 9.89 η γ.γ. του ΚΚΕ στην ερώτηση τι λέει σ' εκείνους που τη θέλουν σε «απόσυρση». Και θεωρήθηκε από πολλούς ως πρόθεση παραίτησης.

Οι σχετικές φήμες συνδέονται με το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, με το οποίο από τις 583.000 ψήφους το 2007, το ΚΚΕ περιορίστηκε σε 517.000.  Η απώλεια 65.000 ψηφοφόρων αντιστοιχεί στο 11% της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ, οπότε κάποιοι πρέπει να κάνουν αυτοκριτική.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει και η «Ε», η γ.γ. του ΚΚΕ αρκετές φορές στο παρελθόν έδινε την ίδια απάντηση, όταν καλούνταν να δηλώσει εάν ή πότε προτίθεται να παραιτηθεί. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που είχε δώσει πέρσι στις 9 Οκτωβρίου. Είχε πει τότε η Αλέκα Παπαρήγα: «Αν μου πει (σ.σ. το κόμμα) να σφουγγαρίσω τα σκαλιά της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Αθήνας εδώ στη Θεμιστοκλέους, θα το κάνω…..».

Κανονικά, συντρόφισσα Αλέκα, θα έπρεπε να πως εδώ την κακία μου για το πώς ανέβαιναν μερικοί και μερικές τα σκαλιά της κομματικής ιεραρχίας, όταν άλλοι έδιναν τις μάχες στο …ταξικό μέτωπο, αλλά άστο να το πάρει το ποτάμι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 24/10/2009 18:26:26

  Μην ανησυχείς ...δε τρέχει απολύτως τίποτα στο ΚΚΕ...ένα κόμμα που αυξανει από το 1996 συνεχώς τη δυναμή του είναι φυσιολογικό στη περίοδο της σοσιαλδημοκρατίας να χάσει ένα 0,6.
  Μη ξεχνας επίσης πως η Αλέκα ειναι κάποιας ηλικίας και κλείνει 20 χρόνια.

  • Edo avatar
   Edo @ Βανζέτι 24/10/2009 19:12:40

   Αυξάνει τη δύναμή του το ΚΚΕ; Μα ειδικά σε τέτοιες συνθήκες κρίσης του πολιτικού μας συστήματος το ΚΚΕ και γενικότερα η αριστερά θα έπρεπε να είναι πολύ ψηλότερα. Στην πραγματικότητα χάνουν και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡ. Καιρός να αλλάξουν μυαλά. Ισως και όλα αυτά περί Αλέκας, αυτό ακριβώς να δείχνουν. Οτι δηλαδή γίνονται κάποιες κινήσις για αλλαγές. Μην περιμένουμε όμως, και τιποτε το θεαματικο.

   Εγώ πάντως, "ελπίζω στους σεισμούς που μέλλονται για να ρθουν να μην αφήσω τη Βιρτζίνιά μου από την πίκρα να μου σβήσει", που λεγε κι ο Μπρέχτ.

 2. Bibita avatar
  Bibita 25/10/2009 15:42:52

  Η πολύ αγαπητή Αλέκα έχει πράγματι κουραστεί. Δεν είναι θέμα αυτοκριτικής, άλλωστε έγινε σοβαρή ανάλυση των αποτελεσμάτων, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους. Είναι -–επαναλαμβάνω—ότι αυτή η γυναίκα (τι τρώει για πρωινό;….) έχει λιώσει δεκάδες ζευγάρια παπούτσια. Θέλει όσο τίποτα στον κόσμο να φύγει από τη θέση αυτή. Αλλά πρέπει πρώτα να βρεθεί η επόμενη ηγεσία….

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.