14/07/2008 02:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι τρέχει με την Ελληνική Τράπεζα Κύπρου κ. Ζορμπά;

Παραείναι πολλές οι «συμπτώσεις» για να πιστέψει κανείς ότι πρόκειται για κάτι τυχαίο. Ο «Ελεύθερος Τύπος» έγραψε χθες ότι μέσω της Τραπέζης κυπριακών συμφερόντων: 1.Διακινήθηκαν μεγάλα ποσά από τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας προς υπεράκτιες εταιρείες». 2.Η ίδια η Siemens, επισήμως, κατέθετε συχνά χρήματα σε λογαριασμούς που είχαν ανοίξει εκεί εταιρείες, με τις οποίες η γερμανική πολυεθνική είχε συνάψει συμφωνίες. 3.Πρωτοκλασσάτο στέλεχος της Siemens Hellas (η οικογένεια Δενδρινού) είχε λάβει το 2001 δάνειο ύψους 190.755 ευρώ, προκειμένου να αγοράσει γη στην Τήνο. 4. «Μέσω της Ελληνικής Τράπεζας, διακινήθηκαν 2.690.000 ευρώ, πιθανώς για μίζες που αφορούν το ομόλογο του Ταμείου δημοσιογράφων, ΤΣΠΕΑΘ. Τα χρήματα αυτά μπήκαν σε λογαριασμούς εταιρειών που φέρονται να ανήκουν σε στέλεχος χρηματιστηριακής εταιρείας, η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο των ομολόγων».

Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα ο Αλέξανδρος Λέτσας, ο οποίος δήλωσε στον εισαγγελέα ότι ο κ. Μ .Χριστοφοράκος του είχε ζητήσει να ανοίξει λογαριασμούς, προκειμένου να διοχετεύονται εκεί χρήματα της εταιρείας, εξήγησε ότι τον Σεπτέμβριο του 2005 έστειλε 222.000 προς την εταιρεία Martechnic Bunkering στην Ελληνική Τράπεζα Κύπρου. Η Martechnic ανήκει στον επιχειρηματία περί τα ναυτιλιακά, κ. Βασίλη Τυρογαλά. Άπαντες, διαβίβαζαν στη συνέχεια σε χρηματιστές, όπως οι κ. Νίκος Δεβλέτογλου, Αθανάσιος Ράμμος και Σάββας Γιαννακάκης. Όλοι τέλος, «άδειασαν» τον κ. Χριστοφοράκο, λέγοντας ότι τα λεφτά τελικώς τα γύριζαν στον ίδιον.

Εμείς να αποκαλύψουμε και το εξής: Φέτος, περί τα μέσα Μαΐου, ενώ δηλαδή είχε ξεσπάσει μεγάλος θόρυβος για το σκάνδαλο Siemens, η Τράπεζα της Ελλάδος έκανε ειδικό έλεγχο στην κυπριακή Τράπεζα στην Αθήνα, στο πλαίσιο του νόμου κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Πληροφορούμεθα όμως, ότι δεν βρήκε τίποτε. Άραγε, έψαξαν καλά; Το γνωρίζει ο κ. Ζορμπάς;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 14/07/2008 02:25:18

  Ε, ρε γλέντια που έχουν να γίνουν όταν ανοίξει η Ελληνική Τράπεζα και οι λογαριασμοί των χρηματιστών (εκεί να δείς καλαμπαλίκι)!

  Αλλά, ας μην ξεχνιόμαστε, θα ανοίξουν ΟΛΟΙ οι λογαριασμοί των ΒΙΟΥ, ΠΙΤΑΟΥΛΗ (Τσουκάτος); Εκεί να δούμε γλέντια και χορούς!!!

  Με την ευκαιρία, θα πεί ο "στρατηγός" ποιός παράγων του ΠΑΣΟΚ ανεβοκατέβαινε το 1999-2000 στο Μαρούσι, στη Ζημενς, για να τα πάρει ξεχωριστά από αυτά που έδωσε στον Τσουκάτο η εταιρεία; Επίσης -και μην μας πεί ότι δεν ξέρει- αυτά που πήρε ο "άλλος" μπήκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ ή στην τσέπη του "άλλου".

  Τέλος, θα πεί ο "στρατηγός" ποιός υφυπουργός του Σημίτη ήταν το εκλεκτό παιδί της προηγούμενης φρουράς (προ Χριστοφοράκου) της Ζημενς;

  Ο Τσουκάτος τα ξέρει όλα αυτά, αλλά είναι λογικό να κάνει -προς το παρόν- την πάπια.

 2. Για την οικοσκευή μου ρε γαμώτο avatar
  Για την οικοσκευή μου ρε γαμώτο 14/07/2008 02:35:06

  Ρε παιδιά, ξέρετε ποιός λένε ότι ελέγχει την Ελληνική Τράπεζα Κύπρου; Η Εκκλησία της Κύπρου (συγχώρα με για την αμαρτία που είπα Θεέ μου).

 3. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 14/07/2008 11:59:19

  στην Κυπρο ο κουκος δεν κανει κοου κοου !!
  κανει Κικοου Κικοου !

  ΠΠ

 4. Nick avatar
  Nick 14/07/2008 13:32:51

  Αλήθεια είναι ότι την ελέγχει η Εκκλησία της Κύπρου.

  Που να πάτε και στη Κύπρο για να ακούσετε ιστορίες με Άραβες, Λιβανέζους, Ρώσους...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.