#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/07/2013 17:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι το θέλουμε το ΤΑΙΠΕΔ όταν το μόνο που πέτυχε είναι η αποτυχία των αποκρατικοποιήσεωνΤο ΤΑΙΠΕΔ, όταν δημιουργήθηκε, διαφημίστηκε ως μεγάλη κίνηση προκειμένου να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Ένας να κάνει κουμάντο και όχι δεκάδες φορείς έτσι ώστε να συγκεντρωθεί η δημόσια περιουσία που πρέπει να πουληθεί ή να αξιοποιηθεί με άλλους τρόπους.

Συστάθηκε η εταιρεία, προσελήφθησαν «σπουδαίοι» μάνατζερς, δημιουργήθηκαν γραφεία τύπου, προσκολλήθηκαν διάφοροι σύμβουλοι ενώ δαπανήθηκαν και δαπανώνται εκατομμύρια για προσλήψεις συμβούλων αποκρατικοποιήσεων ή για προβολή του «έργου» της εταιρείας.

Το ΤΑΙΠΕΔ, μάλιστα, ήταν και απαίτηση της τρόικας η οποία πίστευε έτσι ότι θα μπορούσε να προωθήσει καλύτερα τις αποκρατικοποιήσεις.

Τώρα, λοιπόν, που διαπιστώθηκε η «μαύρη» τρύπα στα οικονομικά, έγινε αντιληπτό κι ότι οι αποκρατικοποιήσεις έχουν πάει για… φούντο. Ουσιαστικά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε ενώ 1 στους 3 διαγωνισμούς καθυστερεί δραματικά. Σχεδόν τρεις μήνες μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και δεν έχουν πέσει οι υπογραφές. Η ΔΕΠΑ ναυάγησε, τα ακίνητα του δημοσίου παραμένουν ακίνητα, ενώ πολλοί διαγωνισμοί μετατίθενται για το τέλος του χρόνου ή το 2014. Μεταξύ αυτών οι αποκρατικοποιήσεις της ΕΥΑΘ, της ΕΥΔΑΠ, των ΕΛΤΑ, του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, της Εγνατίας Οδού, του Ελ. Βενιζέλος.

Κι από την άλλη, η τρόικα πιέζει να τελειώσει η υπόθεση με τη ΛΑΡΚΟ, την ΕΑΣ, την ΕΛΒΟ. Όσο για τα έσοδα; Κλάφτα...

Τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων του 2013 θα προέλθουν κατά 187 εκατ. ευρώ από την πώληση του ΔΕΣΦΑ (άλλα 213 εκατ. ευρώ θα μπουν στα ταμεία των ΕΛΠΕ), 133 εκατ. ευρώ από τη 12ετή παραχώρηση των Κρατικών Λαχείων και 622 εκατ. ευρώ από την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ. 
Αυτά και τίποτε άλλο και το ερώτημα είναι τι κάνει το ΤΑΙΠΕΔ; Τι κάνουν οι μάνατζερς που έχουν προσληφθεί και αμείβονται πλουσιοπάροχα; Γιατί πρέπει να υπάρχει το Ταμείο όταν είναι… μείον; Γιατί δεν το καταργούν να γλιτώσει το δημόσιο και το λειτουργικό κόστος του ΤΑΙΠΕΔ; Όταν απολύονται τόσοι εργαζόμενοι γιατί να μην απολυθούν δηλαδή και ορισμένα βολεμένα μεγαλοστελέχη που βρήκαν στο Ταμείο το μήνα που θρέφει του 11;

Επειδή στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι δεν περισσεύει το φιλότιμο για να παραιτηθούν οι επικεφαλής ενός φορέα που έχει κάνει περισσότερη ζημιά παρά καλό, μήπως πρέπει να υπάρξει άνωθεν παρέμβαση; Όποιος δεν μπορεί να πάει σπίτι του, απλά τα πράγματα. Τι το θέλουμε το ΤΑΙΠΕΔ και τα στελέχη του όταν το μόνο πρόβλημα που μας τονίζει η τρόικα σε όλες τις εκθέσεις της είναι η καθυστέρηση των αποκρατικοποιήσεων, την αρμοδιότητα των οποίων έχει το Ταμείο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. periopos avatar
  periopos 30/07/2013 18:38:44

  Ελπίζω να διαβάσουν την ανάρτηση και κάποιοι που έπλεκαν το εγκώμιο του εκ του ιδιωτικού τομέως προέδρου του.

 2. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 30/07/2013 19:27:09

  Εξαιρετικό άρθρο.
  Ετσι ακριβώς έχουν τα πράγματα.
  Το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί ως ...ημιαυτόνομο κρατίδιο!
  Τα golden boys του συμπεριφέρονται ως ...ιδιοκτήτες της περιουσίας του δημοσίου, δίνουν....εντολές σε υπουργούς, ενώ οι αποδοχές τους έχουν εξαιρεθεί για νόμου από τις περικοπές του μνημονίου.

 3. kapar13 avatar
  kapar13 30/07/2013 19:55:33

  Ε, πώς τι το θέλουμε;
  Τόσες "στελεχάρες" που αλλού θα παίρναν 200άρες ετησίως (plus expenses);
  Στον (μη κρατικοδίαιτο) ιδιωτικό τομέα;
  Χα, χα, χου, χου, χε, χε!
  Οι σοβαρές εταιρίες έχουν κάτι σκυλιά απ'έξω, τα οποία όταν πλησιάζουν κάτι τέτοιοι (που πληρώνονται από το Δημόσιο για να ξιφουλκούν εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων) γαβγίζουν...

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/07/2013 20:41:52

  Δεν το θελουμε εμεις.Ειναι απαιτηση της τροικας που δεν εμπιστευεται την κυβερνηση και ηθελε ενα ανεξαρτητο ταμειο να κανει τις ιδιωτικοποιησεις.Και εαν ανοιξει θεμα ΤΑΙΠΕΔ η τροικα θα επαναφερει την προταση να αναλαβουν τη διοικηση του αυτοι ή αλλοι ξενοι που θα προχωρησουν τις ιδιωτικοποιησεις.

 5. δημης avatar
  δημης 30/07/2013 21:07:34

  -Eν ανάγκη θυσιάστε ακόμα άλλες 150000 εκπ/κούς ,τεμπέληδες ,απάτριδες ,χαραμοφάηδες κλπ..
  -Στρατιωτικούς επίσης κλπ Ένστολους των 1000...
  Να έρθει ,ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ (των καλόπαιδων )......
  " Όταν απολύονται τόσοι εργαζόμενοι γιατί να μην απολυθούν δηλαδή και ορισμένα βολεμένα μεγαλοστελέχη που βρήκαν στο Ταμείο το μήνα που θρέφει του 11;"
  Τα ...δικά μας παιδιά ;;;;; ίσως μειδιάσουν ορισμένοι ...Να τους απαντήσουμε να μήν φοβούνται τα δικά μας παιδιά αλλά τα....."ΦΡΕΣΚΟΒΑΜΕΝΑ".....

 6. Γιώργος Πολίδης avatar
  Γιώργος Πολίδης 30/07/2013 23:48:19

  Βρε παιδιά ακόμη να "πιάσετε" το νόημα;;; Κρατικό δεν είναι;;; Κρατική υπηρεσία δεν είναι και ο ΤΑΙΠΕΔ;;; Μα εδώ έπεσε ολόκληρη αυτοκρατορία λόγω του ότι ήταν όλα κρατικά (Σοβιετική Ένωση) και δεν λειτουργούσε σχεδόν τίποτε, στην Ελλάδα περιμένετε διαφορετική εξέλιξη;;; Εφόσον είναι κρατικό κλάψτο. Όταν το 1990 ένα χρόνο μετά που έπεσε ο τοίχος του Βερολίνου και ταξίδεψα σε γειτονικές χώρες πρώην κομμουνιστικές, μιά πρωτόγνωρη αίσθηση με συνόδευε στα ταξίδια μου σε εκείνες τις χώρες. Ήταν σαν να έμπενα σε άλλη εποχή στο παρελθόν. Αφού δεν υπήρχε εξέλιξη, όλα κρατικά ήταν, ποιός νοιαζόταν για πρόοδο;;; Κανείς. Έτσι λοιπόν, ήταν σαν να έμπενα όταν έφτανα σε εκείνες τις χώρες, σε προπολεμική πριν τον Β'Π.Π. εποχή. Εκεί είχαν μείνει. Μήπως η Ελλάδα θα προοδεύσει;;; Κι ας μην είναι όλα κρατικά, έκαναν όμως την παρέμβαση τους οι αλήτες τόσο έντονη στην καθημερινότητα του πολίτη περιορίζοντας την ελευθερία που θα του έδινε μία υγιής οργάνωση της καθημερινότητας του και της ζωής του, που είναι πλέον σαν να είναι όλα κράτος.

 7. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 30/07/2013 23:49:26

  Κάποιοι μιλούσαν πρόσφατα για μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. σε εταιρεία του Λουξεμβούργου. Αν γίνει κάτι τέτοιο, οι πράξεις του θα υπάγονται σε μη ελληνικό δίκαιο, ώστε να μην μπορούν να ακυρωθούν με μελλοντικούς νόμους των ιθαγενών (π.χ. της σημερινής αντιπολίτευσης αν έλθει στην εξουσία).

  Φαίνεται ότι έχουν γνώση οι φύλακες (μας) και δεν εμπιστεύονται πλέον τους ιθαγενείς πολιτικούς, ούτε χρειάζονται πλέον να τηρούν τα όποια προσχήματα.

 8. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 31/07/2013 12:17:58

  Θελαμε αλλο ενα παραδειγμα οπου το κρατος ειναι αποτυχημενο ως αφεντικο και οι δημοσιοι υπαλληλοι αχρηστοι εξ ορισμου.Αντε να δω στα ποσα παραδειγματα θα το καταλαβουμε οτι ετσι δουλεια δεν γινεται

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.