#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/01/2014 15:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι του λείπει του ψωριάρη... σκι και σαλέ και χαβιάρι

Κλείνουν τα σχολεία την εβδομάδα της Καθαράς Δευτέρας
(Ανανεωμένο) - Το ακούσαμε κι αυτό. Πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για την  υιοθέτηση του ευρωπαϊκού θεσμού της «λευκής εβδομάδας» ή της «σχολικής ανάπαυλας» όπως θα τιτλοφορείται στη χώρα μας που θέλει τα σχολεία να κλείνουν για μια εβδομάδα μέσα στο χειμώνα για να πηγαίνουν τα παιδιά για σκι. Στόχος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, με αυτή την πρόταση, είναι να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΞ, Κώστα Λεβάντη, μάλιστα, θα δοθούν στις οικογένειες κίνητρα για να κάνουν εξορμήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα, κατεβάζοντας τις τιμές στα ξενοδοχεία έως και κατά 50%.

Κι επειδή θα χαθούν κάποια μαθήματα οι ξενοδόχοι λένε ότι αυτά μπορούν να αναπληρωθούν με κατάργηση των περιπάτων ή εκδρομών που είναι πέντε μέσα στη σχολική χρονιά ή επιμήκυνση της σχολικής περιόδου.

Απ' ότι καταλαβαίνουμε, στην Ελλάδα της κρίσης, των 2 εκατ. ανέργων, των μισθών των 450 ευρώ και κάτω, των φόρων που έχουν τσακίσει τις οικογένειες και των απανωτών περικοπών, αυτό που λείπει είναι μια εβδομάδα διακοπών για σκι.

Θα σπεύσουν εκείνη την εβδομάδα οι οικογένειες να κλείσουν διακοπές στα ξενοδοχεία που θα είναι φθηνότερα, έτσι για να... αποφορτιστούν από τα καθημερινά προβλήματα. Να ξεφύγουν από το δράμα τους, που θα έλεγε και ο Μισέλ Λιάπης.

Εδώ ο κόσμος δεν πάει διακοπές το καλοκαίρι ούτε μέχρι το πατρικό και θα αφήσουν όλοι τις δουλειές τους να τρέχουν στα βουνά για να ενισχύσουν τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία. Μπράβο στους εγκέφαλους που σκέφτονται πως οι Έλληνες έχουν λεφτά για διακοπές και χρόνο να τα σπαταλήσουν μέσα στο χειμώνα.

Και για να έχουμε καλό ερώτημα μήπως να μας απαντήσουν οι ξενοδόχοι ή τα υπουργεία που αντιμετωπίζουν θετικά την πρόταση, τι θα τα κάνουν τα παιδιά τους οι οικογένειες που δεν έχουν να πάνε διακοπές; Που θα τα αφήσουν όταν πατέρας και μάνα τρέχουν από το πρωί ως το βράδυ για το μεροκάματο;

Κι επίσης, πόσο ανόητος μπορεί να είναι αυτός που σκέφτηκε ότι μπορούν να αντικατασταθούν οι εκδρομές στα μουσεία και τα θέατρα που πάνε συνήθως τα παιδιά;

Εχουμε χάσει τη μπάλα εντελώς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. θηραία avatar
  θηραία 13/01/2014 14:31:47

  Μόνο τα ορφανοτροφία θα μπορούν να εκδρομεύουν στο ΄καταχείμωνο!!!!
  Αλήθεια τα παιδιά στη Φολέγανδρο σε ποιά πλαγιά κάνουν σκί;

  ...δεν αφήνουμε τις σαχλαμάρες λέω εγώ!
  Είπαμε εξευρωπαισμός στους φόρους, στη διοίκηση, στους νόμους...αλλά κάπου ας σταματήσει αυτή η υπερβολή! Τι σχέση έχουν οι συνθήκες κι οι συνήθειες της Ρήγας και του Μονάχου.... με την Αρεόπολη και την Κω!!!!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ θηραία 13/01/2014 14:52:57

   Καλά,περιμένουν οἱ ξενοδόχοι ὅτι θά ἔχουν κέρδος ἀπό ἕνα τέτοιο μέτρο; Μέ τί λεφτά πιά,θά μπορέσουν νά κάνουν χειμερινές διακοπές οἱ γονεῖς πού ἔχουν παιδιά στά σχολεῖα μέ τόσα ἔξοδα στόν προϋπολογισμό τους;

   • θηραία avatar
    θηραία @ Κυθήριος 13/01/2014 18:27:50

    Το τι θα ξοδέψουν οι ξενοδόχοι για να είναι σε ετοιμότητα,
    δεν το αναλογίζονται; ...σε άλλη χώρα ζούνε;

 2. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 13/01/2014 14:36:26

  Ε ,αυτό πάλι , μόνο ο Μισέλ θα μπορούσε να το σκεφτεί!
  Τι σχέση έχει η Ελλάδα με την «Λευκή Εβδομάδα» χωρών όπου το σκί είναι πιό δημοφιλές απο το ποδόσφαιρο? (και σχεδόν το ίδιο φτηνό).

  Βγαίνουν που βγαίνουν αγράμματα τα παιδιά απο τα σχολεία ,ας χάσουν και μερικές μέρες ακόμα!

  Επικοινωνιακή πατάτα μου ακούγεται που θα τη χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ("ο κόσμος λιποθυμάει απο την πείνα ,και περιμένουν να πάει για σκι!")

  Και δε θάχουν άδικο: Με 30 ευρώ το άτομο την ημερήσια κάρτα στον Παρνασσό (χώρια όλα τα άλλα έξοδα), οι οικογένειες που δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν θα πάνε ομαδικά για...χειμερινό τουρισμό!

 3. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 13/01/2014 14:39:36

  Γνωστή η πολιτική επιρροή ξενοδόχων και ταβερνιάρηδων.
  Ο πελάτης έχει πάντοτε δίκιο...

 4. Jimakos avatar
  Jimakos 13/01/2014 14:44:26

  Έχουμε καταντήσει μια αηδία.

  • Ekthamvi avatar
   Ekthamvi @ Jimakos 13/01/2014 15:58:36

   Καλά τώρα. τίποτε δεν εκτιμάτε πια οι ...μηδενιστές!

   • Jimakos avatar
    Jimakos @ Ekthamvi 13/01/2014 16:45:25

    Oπου να ναι βγάζουν ανακοίνωση ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και θα κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση.

 5. Cynthia avatar
  Cynthia 13/01/2014 14:44:27

  Τελικά αυτή η λογική της προσαρμογής της εκπαίδευσης στις ανάγκες των λογής λογής επαγγελματιών των τοπικών κοινωνιών καλά κρατεί ! Αφού άνοιξαν σε κάθε κωμόπολη ΤΕΙ κ παραρτήματα ΑΕΙ που κι όταν ακόμα υπολειτουργούν συντηρούνται προς "τόνωση" των τοπικών κοινωνιών , έρχονται τώρα και χειμερινές διακοπές των σχολείων αλά Φινλανδία , προς τόνωση των ξενοδόχων !

 6. George Ν avatar
  George Ν 13/01/2014 14:45:35

  Μήπως να μειώνανε την τιμή και τον αριθμό των διοδίων? Αλλιώς εσωτερικό τουρισμό δεν έχει....

 7. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 13/01/2014 14:46:09

  Εμετός και αηδία. Επί σειρά ετών οι κυβερνήσεις δείχνουν ότι βλέπουν την παιδεία ως μηχανισμό εξυπηρέτησης συντεχνιακών συμφερόντων. Την μία για να αποροφήσουν "γυμναστές" με το "μάθημα" της "ολυμπιακής αγωγής", την άλλη για να αποροφήσουν θεολόγους, φυσικούς και τον κάθε πικραμένο με το "μάθημα" της Πληροφορικής (στην πράξη, στα περισσότερα σχολεία εκφυλίζεται σε μάθημα facebook και youtube) και τώρα για να εξυπηρετήσουν τον κάθε ξενοδόχο που νομίζει ότι έχει σαλέ στις Άλπεις. Τέτοια κατάντια στην Παιδεία είχαμε να δούμε από την εποχή της ΠΑΣΟΚοκρατίας. Να επιβάλουν και υποχρεωτική παρουσία των μαθητών στις καφετέριες για να ενισχύσουν τον κλάδο της διασκέδασης.

 8. θηραία avatar
  θηραία 13/01/2014 15:03:41

  Εδώ ο κόσμος δεν πάει διακοπές με τους 40 βαθμούς λόγω μνημονιακών συνθηκών ζωής, θα πάει διακοπές για σκι...που μόνο ο εξοπλισμός θέλει πέντε βασικούς μισθούς!!!!
  Συνέλθετε και βάλτε στα κέντρα των αποφάσεων αποφοίτους δημοσίων σχολείων, που έχουν επαφή με την καθημερινότητα!!!
  Τους άλλους του κολεγίου αφήστε τους για την αδελφότητα συμβούλων κυβερνητικού αποπρασανατολιστικού ωχαδελφισμού φικιψιωμεga!

 9. ΚΣ avatar
  ΚΣ 13/01/2014 15:12:53

  Αντιγραφή του Αμερικάνικου Spring Break

 10. daresome avatar
  daresome 13/01/2014 15:16:19

  Πρόκειται περί πλάκας, έτσι δεν είναι ?

 11. Tasos avatar
  Tasos 13/01/2014 15:29:34

  Δηλαδή οι ξενοδόχοι θεωρούν ότι ο κλάδος θα τονωθεί από οικογένειες με παιδιά που έχουν λέφτα αλλά δε προλαβαίνουν να πάνε διακοπές.. μάλιστα...
  Μόνο τα ανήψια μου θεωρούν πολύ ωραία αυτή την είδηση, ουδείς άλλος!
  Είναι να αναρωτιέσαι αν πρέπει να ανησυχείς για αυτόν που το σκέφτηκε ή για αυτόν που συμφώνησε, τη στιγμή που ειδικά οι οικογενειάρχες είναι οι πρώτοι που εφαρμόζουν οικιακό μνημόνιο σε καιρό κρίσης ακριβώς γιατί τα έξοδα έχουν πάει στο ταβάνι και ένα ταξίδι για 3 άτομα πχ στο πήλιο για ένα 3ήμερο δε θα θέλει κανά 300-400άρι το λιγότερο?

 12. Christine avatar
  Christine 13/01/2014 15:36:50

  Οι "Τάξεις του χιονιού" όπως ονομάζονται σε Γαλλία και Βέλγιο, οργανώνονται από το σχολείο, πληρώνονται από το Υπουργείο Παιδείας, και τα παιδιά φεύγουν με τους δασκάλους ή τους καθηγητές. Αυτό που πάτε να κάνετε εδώ είναι μια βλακεία και μισή...σαν τη λευκή νύχτα στην Αθήνα...ποιός είπε ότι οι γονείς έχουν λεφτά για διακοπές στο καταχείμωνο και ποιος είπε ότι η μόνη δέσμευσή τους είναι το σχολείο των παιδιών...υπάρχουν και (μερικοί ακόμη) που εργάζονται! Αυτά τα "ευρωπαϊκά" τερτίπια είναι για τα μπάζα!

 13. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 13/01/2014 15:45:09

  Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται επιτυχώς στη Β. Ευρώπη. Όμως δεν κλείνουν τα σχολία την περίοδο του Πάσχα, παρά μόνο τη Μ. Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

 14. θηραία avatar
  θηραία 13/01/2014 15:55:18

  Η δε περικοπή των ημερήσιων εκδρομών είναι ότι αντιεκπαιδευτικότερο υπάρχει!
  Τα παιδιά θα μάθουν περισσότερα, αν πάνε σε ένα οινοποιείο, σε ένα αρχαιολογικό χώρο, στην ΕΑΒ, ή σε πόσα ακόμη μέρη πάνε μέσα σε ένα χρόνο, 'η αν πάνε (που δεν θα πάνε τελικά) στο Σέλι για σκι;
  ...κι αν δεν τους αρέσει το σκι ή δεν μπορούν να πάνε για σκί... τότε ΤΙ;
  ...ξεσκί στα ηλεκτρονικά, δακτυλοδεικτούμενα (από τους "τυχερούς" εκδρομεύοντες συμμαθητές), κλεισμένα μέσα στο σπίτι παιδιά;
  Από όπου κι αν το πιάσεις είναι μία ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ, η οποία έχει σαν πρωτεραιότητα, μόνο την επιμέρους οικονομική ενίσχυση του τουριστικού κλάδου, αδιαφορώντας για την ουσία της παιδείας, που εμπεριέχει μαθησιακά, κοινωνικά αλλά και οικονομικά κριτήρια, καθώς και για τις αναπτυξιακές ψυχοσωματικές ανάγκες της παιδικής κι εφηβικής ηλικίας!
  Τόση αδιαφορία για τα παιδιά πλέον; Χάλι μαύρο δηλαδή.....

 15. Ekthamvi avatar
  Ekthamvi 13/01/2014 16:00:27

  Κάθε μέρα και πιό Έκθαμβη με τις εμπνεύσεις!!
  Εγώ τον πλήρη εξοπλισμό πάντως για σνόουμπορντ, τον έχω. Αν τώρα Αντώνη μου, μπορείτε εσείς να μου στείλετε και τα ...οδοιπορικά συν τα έξοδα διαμονής, ευχαρίστως να φύγω για Βασιλίτσα (άν έχει μείνει τότε χιόνι), προκειμένου να σας ευχαριστήσω. Ευχαριστώ πολύ για τις καλές προθέσεις πάντως. Να μην ήτανε και ανεδαφικές.....

 16. Torn avatar
  Torn 13/01/2014 17:11:47

  Έχει χαθεί η κοινή λογική...Εκτός αν κάποιοι επιζητούν να στηθεί μαγαζάκι ανάλογο με τις πενθήμερες (πενταήμερες κατά τη μαθητική ορολογία) εκδρομές. Με τις σημερινές συνθήκες είναι σε κάθε περίπτωση εκτός τόπου και χρόνου.

 17. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 13/01/2014 17:21:39

  Αυτό το μέτρο, ακόμα κι αν δεν εφαρμοστεί, κατακυρώθηκε σαν το πρώτο ανέκδοτο του 2014.

  Υ.Γ Το φοντύ στα σαλέ, θα σερβίρεται στους μαθητές δωρεάν, χορηγία της εθνικής μας κυβερνήσεως!

  • Yiannis avatar
   Yiannis @ εναςάσχετος 13/01/2014 21:42:22

   ...και η ρακλέτ!!!

 18. Art of War avatar
  Art of War 13/01/2014 17:25:12

  Πλέον πείστηκα ....υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα , δεν εξηγείται αλλιώς!

 19. βασίλης avatar
  βασίλης 13/01/2014 17:37:26

  Εποχή της Αντουανέτας στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι ζουν σε άλλο πλανήτη, το πόσο σέβονται τη παιδεία των παιδιών μας φαίνεται από το μπάχαλο που έχουν δημιουργήσει φέτος σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.....Εδώ υπάρχουν χιλιάδες διδακτικές ώρες χαμένες λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών και αυτοί ενδιαφέρονται για τις λευκές διακοπές και το ταμείο των ξενοδόχων. Η μαθητική κοινότητα έχει να αντιμετωπίσει και τις αναπτυξιακές ιδέες των εκλεκτών του ταμείου του ναύτη...υιοθετώντας προεκλογικές ανοησίες. Οι εκπαιδευτικοί κατασυκοφαντημένοι σαν τεμπέληδες, με τις ακριβοπληρωμένες (των εκλεκτών) του υπουργείου εκθέσεις του ΟΟΣΑ έλυσαν το πρόβλημά τους, θα πάρουν τα όρη και τα βουνά για χειμερινά σπόρ. Τα παιδιά της Μυκόνου και της Αράχωβας πετούν παντεσπάνια. Ξέχασαν φαίνεται, πως μέχρι εχθές τα έγκυρα ΜΜΕ που τους στηρίζουν και οι αναγνώστες τους από άγνοια και μικροψυχία το μόνο που λένε είναι για τους τεμπέληδες εκπαιδευτικούς που δουλεύουν ελάχιστα... και πληρώνονται, αποσιωπώντας ποιό είναι το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών σε όλες τις χώρες του κόσμου,τώρα ξαφνικά έγιναν ευρωπαίοι και θυμήθηκαν και τις διακοπές του χιονού.... Άλλωστε αφού θα γίνονται μαθήματα τον Αύγουστο στα Πανεπιστήμια ας γίνονται και στα σχολεία...(η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών έγινε για να περισσέψουν κάποιοι και να τους απολύσουν,και για να βολέψουν τα δικά τους παιδιά - βυσματοαποσπούν και βυσματομετατάσσουν εν κρυπτώ, μάλλον κάποια δικά τους παιδιά των κολεγίων κουράστηκαν και θέλουν διακοπές).
  Τώρα καταλάβαν και επίσημα πλέον, (κυκλοφορούσε σαν ανέκδοτο, με μεγάλη δόση από black humor) μερικές χιλιάδες εκπαιδευτικοί γιατί είναι με μια βαλίτσα στο χέρι, από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο στις εσχατιές της Ελλάδας, μακριά από τις οικογένειές τους και τα σπίτια τους σε καταστάσεις ανέχειας, ενισχύουν τον εσωτερικό τουρισμό...
  Ζητήστε σας παρακαλώ αν ξέρουν να πουν πόσα παιδιά τρώνε καθημερινά από τα συσσίτια, σε σχολείο της περιοχής μας την προηγούμενη εβδομάδα αιτήθηκαν για άλλες 20 μερίδες φαγητού για τα παιδιά, από τους ανθρώπους του λιμενικού.
  Τους ταλαίπωρους γονείς τους άνεργους,που αδυνατούν να τους προσφέρουν τα βασικά, και αυτούς που έχουν ακόμη έστω δουλειά τους ρώτησαν τι θα κάνουν τα παιδιά τους μια εβδομάδα μόνα τους στο σπίτι; Τον όγκο της διδακτικής ύλης σε σχέση με τα ευρωπαικά πρότυπα να τον μειώσουν δεν θέλουν να το σκεφτούν, αλλά πως θα δουλεύει η παραπαιδεία θα σας πω εγώ...
  Έχουν ¨Λασκάρει¨ τελείως τα κολεγιόπαιδα!!!!

 20. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 13/01/2014 17:50:26

  Όλοι οι "καλοί" μια παρέα:
  Τσάτσοι στις τράπεζες, τσατσάκια σε ξενοδοχεία και ταβέρνες.

 21. CHRIS avatar
  CHRIS 13/01/2014 18:25:54

  Πρέπει να τους έχει ξεφύγει εκεί στην κυβέρνηση ότι οι μαθητές δεν έχουν επί το πλείστον δικαίωμα ψήφου για να τους τάζουν διακοπές :p

 22. νικος π. avatar
  νικος π. 13/01/2014 19:18:34

  και χιονι θα σας φερουμε

 23. δημης avatar
  δημης 13/01/2014 19:19:25

  και...μετά τα ...σοφά κεφάλια του ΥΠΑΙΘΑ..... βρήκαν και άλλους πρόθυμους να "παίξουν "με την ΕΚΠ/ΣΗ...
  Άν τραβώντας το "σκεπτικό στα άκρα " προτείναμε ..
  -"Καφέ εβδομάδα" ...με επισκέψεις στα καφεζυθεστιατόρια με πρόταση των καταστηματαρχών...
  -"Ελιάς εβδομάδα " με τους παραγωγούς δίπλα ..κλπ...
  Αλλά το θράσος για "αιτήματα " του είδουςαπό που το αντλούν ;;;;;
  -Μήπως από την νοοτροπία Λαλιώτη περι "νέου Σχολείου "που καλιεργείται δεκαετίες ;;;;;;;;
  -

 24. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/01/2014 19:48:29

  Και γιατί να μην πάνε για σκι οι οικογένειες την περίοδο των χειμερινών καταλήψεων των σχολείων;

 25. dexi_half avatar
  dexi_half 13/01/2014 20:15:47

  Εγώ προτείνω να θεσπίσουμε "κόκκινη βδομάδα" μετά τις 17 Νοέμβρη, για να τονώσουμε την ομάδα μολότοφ του ΣΥΡΙΖΑ.

 26. kapar13 avatar
  kapar13 13/01/2014 20:33:46

  Πληρώθηκαν πολλοί σύμβουλοι για αυτή την μεγαλοφυή ιδέα;
  Μήπως το ενέταξαν και στο τελευταίο ΕΣΠΑ;
  Ο σκοπός, βρε ζωντόβολα ξενοδόχοι, είναι να προσελκύσετε κανένα τουρίστα από το εξωτερικό, ειδάλλως τρώμε τις σάρκες μας, κάνουμε αιμομιξία, κυνηγάμε την ουρά μας, παίζουμε τις κουμπάρες, αναβιώνουμε το ανέκδοτο που ένα κατοστάευρω (ή δεκαχίλιαρο παλιότερα) κυκλοφόρησε στο μικρό χωριό και μετά όλων τα χρέη σβήστηκαν...
  Ευτυχώς που έχουμε ανάγει τον τουρισμό στη βαριά μας βιομηχανία! Τρομάρα μας...
  Άιντε κόψτε καμιά απόδειξη, λαμόγια, που σας έχουν κατοχυρώσει και με το νόμο μέχρι 10 rooms to let (αν ενθυμούμαι καλώς) να δικαιούστε απαλλαγής. Και πληρώνω εγώ σαν το γαϊδούρι.
  Σταματώ εδώ και πάω να αγοράσω τσιγάρα πριν τα ξανά-ακριβύνουν για να χρηματοδοτήσουν τον χειμερινό τουρισμό...

  • κππ avatar
   κππ @ kapar13 14/01/2014 01:15:45

   ++

 27. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 13/01/2014 21:48:55

  Πέντε ξενοδόχοι μπορεί να ευχαριστηθούνε ,αλλα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι γονείς που δε θα'χουν πάλι που άφήσουν τα παιδιά τους , θα...μακαρίζουν την κυβέρνηση και θα ανυπομονούνε να έρθει ο Μάιος!

  Βαρέθηκα να το λέω το "Μωραίνει Κύριος..."

 28. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 13/01/2014 22:45:36

  Απο αυτο και μόνον φάινεται τι συμβούλους προσλαμβάνουν: Τι κοινωνικού στάτους, τι νοοτροπίας, τι λάιφ στάυλ, με πόση συνάφεια με τους κοινούς πολίτες.
  Χοντρή αστούρα.
  Τελικά, άφησαν έστω και έναν του Κολλεγίου Αθηνών εκτός του ευρέος συμβουλο/κυβερνητικού - τραπεζικού επιτελείου;
  Έκανε κανείς ρεπόρτερ στατιστική έρευνα;

 29. roadrunner avatar
  roadrunner 13/01/2014 23:26:54

  Λάθος χρόνος, λάθος χώρα. Σε άλλες εποχές, ίσως και να ήταν αξια λόγου η πρόταση των ξενοδόχων. Αλίμονο, αν στ' αλήθεια, τη σκέπτονται σοβαρά στο υπουργείο ....

 30. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 13/01/2014 23:33:02

  Καλέ, αφήστε τους να βγάλουν ψωμί κι αυτοί και τα καφέ-ταβέρνες των παιδιών τους και κοντο-συγγενών και να συντηρήσουν και τους αλλοδαπούς εργάτες τους.... από τους " έχοντες " και είναι αρκετοί , μάλλον....
  Οι υπόλοιποι φτωχο-ψωριάρηδες που δεν έχουν ούτε δουλειά τί μιλούν ;....
  Οι ιδέες ακριβοπληρώνονται .... Και τις πληρώνουν τα κορόιδα..... και μάλιστα ακριβά.
  Οι άνθρωποι πεινούν....και πρέπει να συνεχίζουν να επιδοτούνται-δαν/νται για συντήρηση, αναβαθμίσεις και εκσυγχρονισμό υποδομών και παροχών δηλ. και όχι να συντηρούνται και να αναβαθμίζονται για να δούμε και τις επιχ/κές ικανότητες -δυνατότητές τους (αν υπάρχουν) ....μια χαρά το πάνε ....Και σιγά μην ενισχύσουν την Εθνική οικονομία δηλώνοντας κι όλες τις εισπράξεις τους.... Κόβουν αποδείξεις τόσες- όσες έχουν κριθεί απαραίτητες για λειτουργία, δανειοδοτήσεις-επιδ/σεις κ.τ.λ. .....
  Άντε πια, έχετε φαγωθεί όλοι ..... Καθήστε στη φτώχεια σας και μην μιλάτε ! Πρέπει να τους ενισχύουμε άμεσα κι έμμεσα!

 31. Tonia G. avatar
  Tonia G. 13/01/2014 23:40:38

  Και ένα μήνα να τα κλείσουν, αλλά να εγγυηθούν πως τα σχολεία θα μείνουν ανοικτά έως 15/7 και θα ξεκινούν στις 25/8 εκάστου έτους. Επίσης τέρμα οι παντός τύπου καταλείψεις σύλληψη όλων των υπαιτίων ανεξαρτήτου ταυτότητας. Έτσι κάνουν τα κράτη της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης για τα οποία οι πλουμιστοί παπαγάλοι των μεγαλοκάναλων μας "παπαγάλιζαν" όλη τη μέρα... ότι κλείνουν για white holidays. Ο πιθικισμός βέβαια του Ελληνα πολιτικίσκου είναι η πεμπτουσία του...
  Οι γονείς κύριοι κηφηνο-καρεκλο-κένταυροι ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ τις καθημερινές του Μαρτίου. Τι θα τα κάνουν τα παιδιά στο σπίτι; Ποιοι θα τα κρατάνε; Οι νταντάδες ή οι Φιλιππινέζες μας;
  Aλλο ένα ΑΙΣΧΟΣ, ακόμη και που το συζητάνε!

 32. Μεταφραστής avatar
  Μεταφραστής 13/01/2014 23:45:36

  Μια χαρά είναι το μέτρο και δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος αρνητισμος.Και η κίνηση θα αυξηθεί,και μια βδομαδουλα ξεκούραση είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

 33. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 14/01/2014 03:10:11

  Καλή η ξεκούραση .... μα για να υπάρχει πρέπει να υπάρχει δουλειά, εισ/μα για αξιοπρεπή διαβίωση=δηλ. όλα πληρωμένα και περίσσευμα και για weekends, μετακινήσεις για διακοπές χειμερινές, καλοκαιρινές, όλες με το ανάλογο lifestyle.... και χρήματα για έκτακτες δαπάνες και καταθέσεις.....Αυτά στην Ελλάδα της διαπλοκής τα έχουν ολίγοι ( ή μήπως αρκετοί.....;) και συγκεκριμένοι που καταλύουν σε resorts , chalet, villas & yachts.... Μάλλον σ´ αυτούς απευθύνονται .......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.