#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/11/2011 10:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι σχεδιάζει ο ΓΑΠ με τον Παπαδήμο

Πλυντήριο των ευθυνών του ΠΑΣΟΚ θέλουν την κυβέρνηση Παπαδήμου
Το βασικό συμπέρασμα από την συζήτηση στην Βουλή είναι ότι οι ΠΑΣΟΚοι άρχισαν να φτιάχουν κλίμα για αναβολή των εκλογών, όπως γράψαμε και χθες. Η διχογνωμία άλλωστε για την πορεία της νέας μεταβατικής κυβέρνησης και για την χρονική της θητεία, ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ήταν αυτό που χαρακτήρισε τις ομιλίες των περισσότερων βουλευτών. Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  να ομιλούν για συγκυβέρνηση, αγνώστου θητείας. Και τους βουλευτές της ΝΔ να απαντούν ότι δεν πρόκειται για συγκυβέρνηση και ότι πρέπει η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν.

Κατά τα άλλα είναι προφανές ότι στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν την κυβέρνηση Παπαδήμου ως πλυντήριο των ευθυνών τους και γι’ αυτό είναι βέβαιο ότι θα επιχειρήσουν να της δώσουν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν. Στόχος είναι να ξεχάσει ο κόσμος την απεχθή εικόνα της κυβέρνησης Παπανδρέου και στο ενδιάμεσο να λύσουν τις διαφορές τους με τον ΓΑΠ.

Η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης απέδειξε ότι η ΝΔ δεν συγκυβερνά, αλλά ψυχικά και για τις εθνικές ανάγκες ανέχεται την συνύπαρξη.

Κυρίως όμως ανέδειξε τις πολλές διαφορετικές στρατηγικές εντός του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες συμπίπτουν σε ένα μόνο πράγμα: πρέπει να παραμείνει η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο Βενιζέλος ελπίζει ότι με τον σοβαρό Παπαδήμο θα καλυφθούν κάτω από το χαλί οι ευθύνες του. Οι Διαμαντοπούλου και Λοβέρδος, όπως και αρκετοί βουλευτές (Βρεττός, Καρτάλης, Μερεντίτη κ.α.) θέλουν η κυβέρνηση να πετύχει και να διατηρηθεί στην εξουσία. Το ότι ο Λοβέρδος ζήτησε να μην ανοίξει τώρα θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, εντάσσεται σ’ αυτή την τακτική.

Και ο ΓΑΠ εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στην ηγεμονία του. Σκέφτεται ήδη να προτείνει στις εκλογές (όποτε και αν γίνουν…) τον Παπαδήμο ως πρωθυπουργό, ενώ ο ίδιος θα μείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ! Και ταυτόχρονα «κλείνει το μάτι» στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι από εκείνον και μόνο εξαρτάται η επανεκλογή τους.

Η πρόταση για απλή αναλογική, που έκανε ο ΓΑΠ στη σύσκεψη με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, σημαίνει ότι

- Η ΝΔ δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση

- Η απλή αναλογική θα εφαρμοστεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση

- Το καταρρέον ΠΑΣΟΚ δεν θα υποστεί την απώλεια των 50εδρών που προβλέπεται για το δεύτερο κόμμα από τον εκλογικό νόμο Παυλόπουλου, αλλά θα πάρει ότι του δώσει ο λαός. Άρα θα εκλέξει περισσότερους βουλευτές, λέει ο ΓΑΠ στους βουλευτές του.

- Ανοίγει το παιχνίδι σε όλα τα κόμματα (είτε μικρά είτε μεγάλα) που μπορούν να δουν διασπάσεις, συγκολλήσεις, να μπουν στη Βουλή κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. etsi_kai_allios avatar
  etsi_kai_allios 16/11/2011 11:06:51

  Είναι η επανάληψη της ιστορίας του 1989. Μάγκας ο Τζέφρυ. Σε αυτά είναι πρώτος

  • Michal.V. avatar
   Michal.V. @ etsi_kai_allios 16/11/2011 11:33:52

   Ένα χαϊβάνι είναι, που έχει από πίσω του καμιά διακοσαριά και βάλε Αμερικανούς επικοινωνιολόγους, που τους χρυσοπληρώνουμε εμείς από τις πετσοκομμένες συντάξεις μας, που τον καθοδηγούν, μαζί με κάποια άλλα σαΐνια της Goldmn Sacs και ύστερα του μεταφράζουν από τα αγγλικά στα ελληνικά τι να πει και τι να κάνει .-

   • μαρικα avatar
    μαρικα @ Michal.V. 16/11/2011 11:48:23

    ΣΩΣΤΟΣ..............

 2. Kάποιος avatar
  Kάποιος 16/11/2011 11:54:16

  Ευθύνη για όσα πράξει και όσα προκαλέσει η παρούσα κυβέρνηση έχουν όσοι την στήριξαν.
  Η επίκληση ανωτέρας βίας λόγω εθνικού κινδύνου δεν πείθει κανέναν.
  Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε την λύση "μεταβατικής" κυβέρνησης για να βγεί από το αδιέξοδο που είχε περιέλθει λόγω της αυξανόμενης δυσαρέσκειας και οργής ακόμα και των ψηφοφόρων του προκειμένου να μην διαλυθεί, το ΛΑΟΣ για μικροκομματικές φιλοδοξίες και στρατηγικές και η ΝΔ προκειμένου να μην διασπαστούν οι δύο ισχυροί αντίθετοι πόλοι που υπάρχουν μέσα στο κόμμα(βλ.κίνηση των 5).
  Είναι παραπάνω από φανερή η προσπάθεια των τοκογλύφων εταίρων δανειστών μας να ελέγξουν το πολιτικό μας σύστημα μας προκειμένου να διασφαλίσουν τα χρήματα τους και να βάλουν στο χέρι τα ελληνικά φιλέτα.
  Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη απαξιωθεί και καταρρεύσει, τα κόμματα της αριστεράς είναι δυστυχώς κατακερματισμένα και άρα αδύναμα να κυβερνήσουν, το ΛΑΟΣ είναι ούτως ή άλλως λαγός, οπότε το μόνο πρόβλημα είναι ο Σαμαράς και οι αντιμνημονιακές του τάσεις και ο φόβος του να μην συσπειρωθούν γύρω του ευρύτερα λαϊκά στρώματα χτυπημένα από την οικονομική κρίση, την ανεργία ,τα χαράτσια και την έλλειψη ελπίδας.
  Γι΄ αυτό προσπαθούν να τον απαξιώσουν πολιτικά σύροντας τον σε ανίερες συγκυβερνήσεις(το πρώτο πετυχημένο χτύπημα που κατάφεραν) και συνυπαιτιότητες υπό την απειλή εσωκομματικών κεντρόφυγων τάσεων και της εθνικής χρεοκοπίας, είτε εξαναγκάζοντας τον να δεσμευτεί ενυπόγραφα για την δανειακή με τις συνακόλουθες δεσμεύσεις που στρώνουν το έδαφος για το νέο μνημόνιο.
  Αν καταφέρουν να τον βάλουν να υπογράψει θα τον έχουν τελειώσει πολιτικά και με την βούλα πριν καν επιχειρήσει να διεκδικήσει την πρωθυπουργία.
  Ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται.
  Αν η αντιμνημονιακή ρητορεία του κ.Σαμαρά έχει ειλικρινή και όχι λαϊκίστικη βάση, θα πρέπει να την στηρίξει με πράξεις και όχι μόνο με λόγια και να συνταχθεί με το μέρος όλων των Ελλήνων και όχι μόνο των νεοδημοκρατών.
  Αυτά τα γράφω αν και είμαι αριστερών πεποιθήσεων γιατί πιστεύω ότι αν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα θα γίνει μόνο με ευρύτερη συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων.
  Αφού η αριστερά αδυνατεί προς το παρόν για λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν, ας το κάνει κάποιος άλλος, αν μπορεί.

  • tsapari avatar
   tsapari @ Kάποιος 16/11/2011 15:29:05

   Αγαπητέ φίλε, τα πράγματα όπως τα παραθέτεις είναι σαν να κάνεις γεωστρατηγική ανάλυση. Τα τεράστια ελλείμματα του δημόσιου τομέα που οφείλονται τόσο σε αλόγιστες προσλήψεις τα περασμένα πολλά χρόνια όσο και στις «μίζες» που επιμερίζονται στους διάφορους «δημόσιους λειτουργούς» - πολιτευτές από τους εθνικούς προμηθευτές κ.λπ. τι πρέπει να γίνουν? Ποιος πρέπει να τα πληρώνει αυτά? Για αυτά δεν μας λες τίποτε μήπως φταίνε οι ευρωπαίοι δανειστές μας ? Το ότι οι περισσότεροι Έλληνες απαιτούν εργασίες γραφείου οκτάωρο και μισθούς ικανούς να καλύπτουν τις πλεονασματικές ανάγκες τους δεν μας λες τίποτα? Το ότι οι περισσότεροι δήθεν επιχειρηματίες προσδοκούν να Ανοίξουν κανένα καφέ μπαρ και να κερδίζουν 20 και 30 χιλιάδες το μήνα δεν μας λες τίποτα? Το ότι οι περισσότεροι δηλωμένοι γεωργοί καλλιεργούν επιδοτούμενα προϊόντα και δεν πατούν στο χωράφι τους δεν μας λες τίποτε? Το ότι οι περισσότεροι που είχαν Πέντε δέκα φράγκα γίνανε εργολάβοι οικοδομών και πουλούσαν το διαμέρισμα με κόστος 50.000 150.000 ενώ δήλωνα στην εφορία την αντικειμενική αξία δεν μας λες τίποτα? Αυτό είναι κράτος φίλε μου και μας φταίνε οι δανειστές μας? Για να ασχολείσαι φίλε μου με τη βίλα του γείτονα πρώτα πρέπει να βάλεις τάξη στο σπιτάκι σου μετά μπορείς να κάνεις και γεωπολιτικές συζητήσεις πρώτα από όλα όμως να νοικοκυρευτείς!!!

   • Kάποιος avatar
    Kάποιος @ tsapari 16/11/2011 22:37:46

    Ποιοι διόγκωσαν με αναξιοκρατικές και υπεράριθμες προσλήψεις το ελληνικό δημόσιο καθιστώντας το αναποτελεσματικό και ελλειμματικό ;
    Μήπως κάμποσοι πολιτικοί των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων που συγκυβερνούν ;

    Ποιοι είναι αυτοί που ζημίωναν το δημόσιο κάνοντας τα στραβά μάτια σε υπερκοστολογήσεις και δίνοντας απευθείας αναθέσεις προκειμένου να εισπράξουν την μίζα τους και να εξασφαλίσουν τους υπουργικούς τους θώκους ;
    Τα σκάνδαλα της Siemens, των υποβρυχίων, των οπλικών συστημάτων γίνονταν εν αγνοία ή επ'ωφελεία κάποιων ευρωπαίων εταίρων μας ;

    Επίσης τα καταναλωτικά, επιχειρηματικά, κατασκευαστικά δάνεια οι τράπεζες τα έδιναν με την καλή τους την καρδιά ακόμα κι όταν γνώριζαν ότι οι δανειζόμενοι δεν θα είχαν την δυνατότητα να τα αποπληρώσουν ;
    Μήπως έχεις ακούσει για παρόμοιες και πολύ μεγαλύτερες χρηματοπιστωτικές φούσκες και σε άλλα μέρη του κόσμου που υποδηλώνουν συνειδητή στρατηγική των τραπεζών στο να χορηγούν αφειδώς και ανεξέλεγκτα δάνεια για μια συγκεκριμένη περίοδο ;

    Τέλος η περίφημη κοινοτική αγροτική πολιτική των επιδοτήσεων και της συρρίκνωσης του γεωργικού τομέα σε συνδυασμό με μερικούς «άξιους» υπουργούς γεωργίας, μετέτρεψαν την Ελλάδα μέσα σε 30 χρόνια από εξαγωγική χώρα σε ελλειμματικά εισαγωγική και προφανώς επειδή «ευνόησαν» τους αγρότες, το ποσοστό τους έπεσε από 25% σε 10% του πληθυσμού με αποτέλεσμα οι μισές αγροτικές εκτάσεις της χώρας να ανήκουν σε μεγαλοκαλλιεργητές που αποτελούν το 6% των αγροτών.

    Οι δανειστές μας αγαπητέ σχολιαστή, όπως και οι πολιτικοί που χρέωναν τα ρουσφέτια, τις μίζες τους και τις εκδουλεύσεις τους στις ξένες εταιρίες, στις πλάτες του ελληνικού λαού, μέχρι στιγμής έχουν βγει μόνο κερδισμένοι, καθώς η κρίση πλήττει αποκλειστικά τα συνήθη υποζύγια.

    Για την σημερινή κατάντια δεν είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι.
    Όσοι στήριξαν λαϊκιστές, εκσυγχρονιστές και επανιδρυτές πρωθυπουργούς και βουλευτές είτε από άγνοια , είτε από συμφέρον, ας κάνουν την αυτοκριτική τους αν αισθάνονται ενοχές.

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 16/11/2011 12:39:43

  Ας τα βλέπει ο Σαμαράς αυτά, να καταλάβει πού έμπλεξε με τη συμμετοχή του στη μεταβατική κυβέρνηση.

  Αλήθεια, όταν πρότεινε μεταβατική κυβέρνηση, δεν σκέφτηκε ότι σε τρεις μήνες ο λαός μπορεί να ξεχάσει τα εγκλήματα του ΓΑΠ;

  Να δούμε πώς θα τα αντιμετωπίσει τώρα όλα αυτά. Ο Θεός βοηθός.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Διογένης 16/11/2011 12:45:10

   Αν θέσει ζήτημα εκλογικού νόμου ο Παπανδρέου, η ΝΔ να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση Παπαδήμου και να άρει την υποστήριξή της. Ας κάνει ό,τι θέλει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, μια που έχει την πλειοψηφία, χωρίς να έχει συνένοχο τη ΝΔ.

   Η παραβίαση από τον Παπανδρέου των συμφωνιών για τη δημιουργία της μεταβατικής κυβέρνησης είναι αρκετός λόγος για να αποχωρήσεις από αυτήν.

   Α ρε Αντώνη, οι Παπανδρέου δεν έχουν μπέσα. Με ποιον πας και κάνεις συμφωνίες ρε Αντώνη!

 4. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 16/11/2011 13:44:27

  Λέτε να περίμεναν τόσα χρόνια για να τον χρησιμοποίησουν μόνο 2 οι Αμερικανοί;
  Αυτός δεν φεύγει.Θα τον κρατήσουν με νύχια και με δόντια οι Αμερικανοί για να ελέγχουν καλύτερα την χώρα.
  Δεν πρόκειται να αφήσουν τον άνθρωπο των Γερμανών τον Βενιζέλο να αναλάβει τα ηνία

 5. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 16/11/2011 14:02:47

  Σχεδιάζει μια σκυταλοδρομια ΓΑΠ-Παπαδημος-ΓΑΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.