11/06/2009 12:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι συνδέει Μητσοτάκη – Δενδρινό – Χριστοφοράκο;


______________________________________________________________________________________________
Έσπασαν λέει τα τηλέφωνα από το ροζ κτίριο της Αραβαντινού, έδρα αν δεν το γνωρίζετε, της Αγίας ΟΙκογενείας, για να μην υπάρξει αναφορά στις σημερινές εφημερίδες για τα οικόπεδα του Κυριάκου στην Τήνο για τα οποία έχουμε γράψει επανειλημμένως και τώρα και στο παρελθόν (Ούτε η Μεγαλόχαρη δεν μπορεί να κάνει τίποτα πλέον).

Δεν ξέρω αν αδικούμε κανέναν, αλλά η μοναδική αναφορά που βρήκαμε ήταν στο ΕΘΝΟΣ:

Ο 61χρονος Δ. Δενδρινός, που μετά την αποχώρηση του Πρόδρομου Μαυρίδη (2006) ήταν το νούμερο δύο της Siemens και πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του διαφυγόντος στο εξωτερικό Μιχάλη Χριστοφοράκου, είχε αγοράσει, όπως έχει αποκαλυφθεί, γειτονικές εκτάσεις γης στην Τήνο με την πρώην σύζυγο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κ. Μάρεβα Μπραμπόφσκι, και τον κ. Χριστοφοράκο.

Συγκεκριμένα, η κ. Μπραμπόφσκι, το 2002 -όταν ήταν ακόμα σύζυγος του Κ. Μητσοτάκη- αγόρασε έκταση 8 στρεμμάτων στην περιοχή Χαλακιά Αγίου Πέτρου Καρδιανής, ενώ στην ίδια περιοχή είχαν αποκτήσει αγροτεμάχια οι κ. Χριστοφοράκος, Δενδρινός. Κατά την ίδια χρονική περίοδο αγοράστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή στην Τήνο συνολικά 24,6 στρέμματα γης. Δύο από τα οικόπεδα αυτά αγοράστηκαν από μία offshore εταιρεία με έδρα τον Άγιο Βικέντιο, με την οποία φέρεται να συνδέεται η σύζυγος του Διονύση Δενδρινού, Ελένη. Η ίδια έχει περάσει στο παρελθόν το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου προκειμένου να καταθέσει σχετικά.

Η οικογένεια Μητσοτάκη-Μπραμπόφσκι φαίνεται ότι διατηρούσε πολύ καλές φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Δενδρινού, καθώς η κ. Δενδρινού ήταν και προϊσταμένη της συζύγου του κ. Μητσοτάκη στο παράρτημα της Dresdner Bank στην Ελλάδα. Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης είχε παραδεχθεί εξάλλου στο παρελθόν ότι φιλικοί και οικογενειακοί δεσμοί τον συνδέουν με στελέχη της Siemens Hellas, προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους σχέσεις δεν πρέπει να ποινικοποιούνται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. XL avatar
  XL 11/06/2009 12:27:38

  Εάν δεν υπάρξουν αλλαγές στους θεσμούς της πολιτείας, και μετά απο 10 χρόνια εδώ θα είμαστε να συζητάμε για τους νέους χριστοφοράκους καραβέλες κλπ.

  Πρώτο και κύριο θα πρέπει να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της εκτελεστικής απο την δικαστική εξουσία.

  Οσο η ηγεσια της δικαιοσύνης είναι απλή φιλιπινέζα της κάθε κυβέρνησης δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε.

  Συνεπώς πρέπει το συντομώτερο να αλλάξει ο τρόπος εκλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης. Η ηγεσία θα πρέπει να εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία απο τους ίδιους τους δικαστές ώστε να είναι πραγματικά ανεξάρτητη και όχι όπως τώρα με εισαγγελείς φιλιπινέζες τύπου σανιδά.

  Δεύτερον θα πρέπει να τερματιστεί το ειδικό καθεστώς προστασίας των πολιτικών και οι αισχρές προστατευτικές διατάξεις που εξασφαλίζουν το ατιμώρητο. Χρόνος παραγραφής ίδιος και μεγαλύτερος με αυτόν του απλού πολίτη.

  Τρίτον όλες οι συμβάσεις του δημοσίου θα πρέπει να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο στην διάθεση του καθενός να τις δει και να τις κρίνει.

  Εάν αυτά εφαρμοστούν η διαπλοκή θα τελειώσει.

  Υπάρχει κάποιο κόμμα να συμπεριλάβει αυτές τις αλλαγές στο προεκλογικό του πρόγραμμα να το ψηφίσω δαγκωτό;

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 11/06/2009 12:39:17

  Οφείλω να αποδώσω τα τω Καίσαρος τω Καίσαρι.
  Πολλοί προσάπτουν πολλά στον Μάκη Κουρή.
  Μπορεί και να 'χουν δίκιο.

  Προσωπικά, παρακολουθώντας "Το Παρόν" δεν έχω νοιώσει ποτέ έκπληξη για όσα επισυμβαίνουν : είμαι ενήμερος πολύ πριν απασχολήσουν τον mainstream τύπο.

  Οι μεσιτικές ανησυχίες της Μαρέβα έχουν δημοσιευτεί πριν χρόνια.

  Αν κάνω την υπόθεση ότι ο Καρ. αντιστρέφει ό,τι υπέστη στο Βατοπαίδιο (*) στοχοποιώντας Μητσοτακέικο και ΓΑΠ δεν νομίζω ότι θα είμαι "συνωμοσιολόγος".

  (*)Η υπόθεση Βατοπαιδίου είχε αποκαλυφθεί, χωρίς να λάβει διαστάσεις, από
  - τον Νικ. Φελέκη, άνδρα της ευρωβουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ Μαρ. Κοππά, στον ΚτΕπενδυτή, ένα χρόνο πριν το "ξέσπασμα του σκανδάλου" (το Σεπτέμβριο του 2008)
  - τον "Προκόπιο" στο Παρόν, 6 μήνες πριν, αντίστοιχα.

 3. ν. avatar
  ν. 11/06/2009 12:40:11

  Άσε δε που κατά ασφαλείς πληροφορίες ο τέως πεθερός του μπατζανάκη του Κυριάκου ψώνισε μια φορά από το ίδιο μπακάλικο με την σύζυγο του ξαδέρφου της συνυφάδας της γυναίκας του Καράβελα το καλοκαίρι του 2001 στην Μύκονο.

 4. Αναρχοαυτονομος Εθνικιστης με Κομμουνιστικες Συνιστωσες avatar
  Αναρχοαυτονομος Εθνικιστης με Κομμουνιστικες Συνιστωσες 11/06/2009 12:52:06

  Τι στο διαολο θα τα κανουν τοσα σπιτια, πειτε μου...
  Μαζι τους θα τα παρουν νομιζουν οι φαταουλες..?

 5. ataktos avatar
  ataktos 11/06/2009 12:55:50

  και ΔΕΗ δεν εχει αμπλακει στη Σιεμενς χαχαχα

 6. trifonas avatar
  trifonas 11/06/2009 12:57:53

  Το να αναπαράγεις τις απεγνωσμένες προσπάθειες του αρχι-νταβατζή Μπόμπολα να συνδέσει το τεράστιο σκάνδαλο του C4I με τη Ν.Δ. δεν αρμόζει σε αυτό το blog.
  Τα επιχειρήματα (οικόπεδα στην ίδια περιοχή, κλπ) είναι από αστεία έως για γέλια.
  Εάν δεν θέλεις να γράψεις για τις σχέσεις του Δενδρινού και του Τρεπεκλή με το Γιωργάκη, το καταλαβαίνω, δεν είναι και προς διαφήμιση.
  Αλλά το να το γυρίζεις εντελώς τούμπα το θέμα είναι υποτμητικό για τους επισκέπτες.

 7. ataktos avatar
  ataktos 11/06/2009 13:08:00

  trifonas - iparhi skato pou na einai katharo ??

 8. christos avatar
  christos 11/06/2009 13:12:27

  να συμπληρώσω και κάτι που διέφυγε του Μπόμπολα:
  ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήπιε καφέ στο ίδιο καφέ που ήπιε καφέ ο Χριστοφοράκος με τον Μπόμπολα...απλά ο Κυριάκος τον ήπιε κι έφυγε... μετά ήρθαν και τον ήπιαν ο Μπόμπολας με τον Χριστοφοράκο...

  ΥΓ. δεν ξέρω αν πήγαν και μαζί στην τουαλέτα ή ένας ένας...ο Μπόμπολας με τον Χριστοφοράκο...

 9. ammodytes vipera meridionalis avatar
  ammodytes vipera meridionalis 11/06/2009 13:18:12

  Η έκταση αυτή βγήκε προς πώληση πριν 9-10 χρόνια. Οι αναφερόμενοι δεν είναι οι μόνοι που την είδαν... Όταν βγήκε προς πώληση επωλείτο έναντι 4-5 εκατ δρχ. το στρέμμα. (1) Η τιμή αυτή δεν είναι ούτε εξωφρενική: Υποδεέστερες εκτάσεις στην Μύκονο έκαναν, τότε 15-20 το στρέμμα (και ήταν ανάρπαστες). (2). Τα ποσά που αντιστοιχούν σε αυτές τις αγορές είναι σχεδόν ποταπά γιοα στελέχη πολυεθνικών και επενδυτές ΧΑΑ εκείνης της περιόδου. (3) Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αναφερόμενοι ήταν φίλοι, στενοί, κολλητοί κλπ. (4) στελέχη πολυεθνικών τραπεζών (και η τέως σύζυγος, και η κα Δενδρινού) ξέρουν καλά νόμιμους τρόπους νόμιμης φοροαποφυγής.

  Αυτό που θέλω να πω, ότι η φιλική σχέση καθ' εαυτή, η αγορά των συγκεκριμένων, ο τρόπος της αγοράς, από μόνα τους δεν είναι "σκάνδαλα". Ότι υπάρχει παρεούλα όπου μερικοί απολαμβάνουν δωρεάν και θεωρούν ότι "έτσι είναι", ότι οι δουλειές και οι "δουλειές" στην Ελλάδα γίνονται στις παρεούλες, δεν υπάρχει αμφιβολία.

 10. Mayri Trypa avatar
  Mayri Trypa 11/06/2009 19:18:47

  Να βάλουμε και λίγο περισσότερο "Γερμανικό" τόνο.

  Η κυρία Mareva Gabrowski πρωην κυρία Μητσοτάκη ήταν (είναι;)Managing Director, Head of Pwm Greece
  Deutsche Bank Private Wealth Management.

  Τελικά το κάθε τι θέλει τον "Γερμανό" του.

 11. Mayri Trypa avatar
  Mayri Trypa 11/06/2009 19:20:57

  όχι τίποτα άλλο αλλά μέσα απο το private banking διακινούνται και τα μεγάλα ποσα.. για αυτό και prive.."βλέπε Θέμος και τα 5.000.000"

 12. Giannis Dimitriou avatar
  Giannis Dimitriou 11/06/2009 19:48:16

  Απο περιεργεια - οταν αγοραστηκε το οικοπεδο, η πρωην του Κυριακου μηπως ηταν ακομα γυναικα του?

 13. Mayri Trypa avatar
  Mayri Trypa 11/06/2009 19:50:32

  Και μια σύμπτωση(;)

  Πριν δυό χρόνια το 2007 η Μπιενάλε στην Αθηνα είχε τίτλο DESTROY ATHENS.. χορηγός; Η Deutsche Bank..εκπρόσωπος της τράπεζας για την χορηγία ; η κυρία Gabrowski

 14. griza trypa avatar
  griza trypa 11/06/2009 21:12:58

  αν θες να λαδώσεις έναν πολιτικό, που πχ η σύζυγος είναι στο πράϊβατ μπάνκινγ κάποιας τράπεζας, δίνεις λεφτά για διαχείρηση στην σύζυγο, αυτή παίρνει καλό μπόνους και voila.

  Βέβαια το γραφείο Καρατζα ανάπτυξε αυτήν την πατέντα, λένε οι κακές γλώσσες. Αχ βρωμερός τόπος που είναι η καλή κοινωνία της Αθήνας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.