#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/04/2008 09:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι συνέβη στον «ελληνικό πρωταθλητισμό»;

Συνοψίζω όσα ενδιαφέροντα συνεχίζουν να γράφονται στο post Πρέπει να «πουσάρεται» ο ανθρώπινος οργανισμός; 

Τι συνέβη , λοιπόν, στον ελληνικό πρωταθλητισμό; Στρατολόγηση αθλητών από την Αλβανία και την τέως Σοβιετία, ελληνοποιήσεις και ελληναροποιήσεις, βαφτίσια, χορηγοί και νονοί, τιμητικές προσλήψεις στο στράτευμα και επίτιμοι προσκεκλημένοι στις δεξιώσεις, όλοι να τρέχουν να τους ακουμπάν και να φωτογραφίζονται μαζί τους και όλοι ξαφνικά να θέλουν να γίνουν αθληταράδες για να φωτογραφίζονται με την υπόλοιπη γκλαμουριά στα in περιοδικά και να τους καλούν και στα παράθυρα να λένε την άποψή τους για την πολιτική μας κατάσταση. Ποιο σχολείο και πιο πανεπιστήμιο. Και τελικά δεν ήταν τίποτα άλλο από μια συνήθης διαπλοκή. Στενές σχέσεις με την πολιτική ηγεσία (κυρίως του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των αντιγραφέων της ΝΔ), που τους εξασφάλιζε πολιτική κάλυψη και ελευθερία κινήσεων, με αντάλλαγμα τις υποψηφιότητες στις εκλογές και την ευγνωμοσύνη για το μεγάλο ενδιαφέρον της. Έτσι ο κ. Γιάννης Σγουρός από ταπεινός τραπεζικός υπάλληλος έγινε μέλος της ΕΟΕ, γενικός γραμματέας Αθλητισμού, δύο φορές νομάρχης Αθηνών και γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.

Ανέβαινε ο δείκτης στο χρηματιστήριο, ανέβαινε και ο αριθμός των χρυσών στις ολυμπιάδες. Και μετά έσκασε η φούσκα του χρηματιστηρίου, έσκασε και η εκσυγχρονιστική φούσκα του ελληνικού αθλητισμού. Όλα αυτά βέβαια τα ξεχνάνε σήμερα. Δεν συμφέρουν σε κανέναν οι γενικεύσεις. Όπως γράφει ο Γιάννης Σιδηρόπουλος, ξεχνούν ότι την “Άνοιξη” του Ελληνικού Στίβου διοργάνωσαν από κοινού Ιακώβου και Τζέκος». Ξεχνούν επίσης οι «αθλητικοί συντάκτες των μεγάλων διοργανώσεων» τα σχόλια που έκαναν για την «επιστημονική υποστήριξη» των δύο προπονητών στους έλληνες πρωταθλητές συχνά-πυκνά μέχρι το φιάσκο του 2004. Και δεν θέλουν να ακούν για «τα σεμινάρια που πραγματοποίησαν αυτοί οι δύο σε ομοσπονδιακούς προπονητές κατά την ολυμπιακή προετοιμασία του 2004». Τι συνέβη άραγε εκεί. Μήπως εκτός από τις παρενέργειες του ντοπαρίσματος, ο χώρος πάσχει και από τη νόσο του Αλτσχάϊμερ;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Swell avatar
  Swell 07/04/2008 09:58:34

  H ντόπα, ο σκύλος ΚΑΙ ΤΟ MINI-BUS

 2. wert01gf avatar
  wert01gf 07/04/2008 10:01:20

  Αθλητισμός Vs Πρωταθλητισμός

 3. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 07/04/2008 11:22:13

  Στο χωριόμ λεν μια παροιμία «πουστρεψαν όλοι πρέπει και μείς»

 4. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 07/04/2008 11:52:27

  Φίλε Factorx Μπράβο σου!!
  Με λίγα λόγια φωτογράφισες δεκαετίες τις ξεφτίλας αυτής, που λέγοταν και "Υπερήφανη" Αθλητική Ελλάδα ή ελληνικός "πρωταθλητισμός" (της ντόπας). Όμως, αν το πήρες είδηση, η αντεπίθεση των Ελληναράδων άρχισε. Τα κανάλια (ιδίως ΑΛΤΕΡ-ΜΕΓΚΑ-ΑΝΤ1) έπιασαν δουλειά, για να στηρίξουν τις "δόξες" του αθλητισμού. Έρχεται και η σειρά σου... Μη σε νοιάζει όμως τίποτε, όσο οι απλοί άνθρωποι που δεν τρώνε κουτόχορτο, (όπως μερικοί νομίζουν), είναι μαζί σου. Και θα είναι πάντα, όσο και συ συνεχίζεις να είσαι σωστός και αντικειμενικός (με τις ανθρώπινες πάντα προδιαγραφές).

 5. Kanenas avatar
  Kanenas 07/04/2008 11:58:16

  Μόνο θέμα Ελληνικού πρωταθλητισμού;
  1. Γύρο από τον αθλητισμό κινούνται απίστευτα ποσά. Πρόσφατο παράδειγμα το κόστος της Ολυμπιάδας από τη μία και από την άλλη τα έσοδα και η ανάπτυξη του τουρισμού. Απίστευτα ποσά στα media, διαφημίσεις, Τεράστιος κύκλος εργασιών. Επομένως είναι ζήτημα οικονομικό.
  2. Είναι ζήτημα πολιτικό. Θυμηθείτε τους αθλητές της Ανατολικής Γερμανίας που «αποδείκνυαν» την υπεροχή της μίας πλευράς έναντι της άλλης. Παρόμοια παραδείγματα βεβαίως υπάρχουν και από την άλλη πλευρά.
  3. Είναι το ζήτημα της παραπλάνησης και του αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα προβλήματά του. Είναι το ζήτημα της κατασκευής ειδώλων. Είναι το ζήτημα της φυλετικής υπεροχής (Χίτλερ Ολυμπιάδα του Βερολίνου). Είναι επομένως και κοινωνικό θέμα
  Τελικά είναι θέμα παγκόσμιας υποκρισίας. Όλων μας σε όλο τον κόσμο. http://tasxoliamou.blogspot.com/2008/04/blog-post_05.html .

 6. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 07/04/2008 13:12:38

  Factorx –τελευταίο .
  Εκεί που μας είχαν για barany (πρόβατα)
  Μας έκαναν (δια της «εξουσίας μας, σας, κλπ» όλους ΓΡΟΥΝΙΑ !!!!
  Απλά και ξάστερα !!!!.

 7. rs avatar
  rs 07/04/2008 13:34:05

  Factor,
  και πολύ συγκρατημένα τα λές. Εάν μέσα σ΄αυτό το αρρωστημένο σκηνικό βάλουμε τα χιλιάδες παιδιά που εγκλωβίστηκαν σ΄αυτήν την παράνοια τότε τα πράγματα γίνονται χειρότερα.
  Θα πρέπει όμως να αναφέρουμε, άν και το λέω μ΄επιφύλαξη γιατί πλέον δεν είμαι σίγουρος για τίποτε (εκεί μας κατάντησαν), τον Φ. Συρίγο ο οποίος αντιτάχθηκε σ΄αυτήν την κατάντια και κόντεψε να το πληρώση με την ζωή του.
  Και φυσικά να μην ξεχνάμε και όσους είχαν την δύναμη να βγούν και να αντιταχθούν στους "Ολυμπιακούς Αγώνες", και να υποστούν την λοιδορία των κατ΄επάγγελμα χαμαιλεόντων.
  Μία ανθολογία απο διθυραμβικά σχόλια πληρωμένων κονδυλοφόρων καθώς και πολιτικών δεν θα έβλαπτε.
  Για να μή ξεχνιόμαστε. Διότι μεταξύ άλλων και η λήθη είναι εθνικό άθλημα.
  Υ.Γ Αλήθεια εκέινη η ...ολυμπιονίκης πρώην συνεργάτης του Μάκη, με το φοβερό γυαλί που απαφάνθει, οτι οι νίκες οφείλεονται στο DNA του Έλληνα, πού είναι;
  Χαλκιά δεν την λέγανε; Αλλά με πριμ 190.000 € για την πρώτη θέση πολλοί πουλάνε την ψυχή τους στον διάβολο (δηλ. στην ντόπα) και μετά με γεμάτες τσέπες εξαφανίζονται. Έχει και το ρίσκο η αρπαχτή.

 8. rs avatar
  rs 07/04/2008 13:53:05

  Επειδή διαβάζω πάλι για.... πράκτορες, εξωγήινους, φαλακρές αρκούδες και για... οργανωμένη υπονόμευση της παρουσίας μας στο Πεκίνο.
  Ρε δεν πάνε να πνιγούν. Έλεος πιά. Φτάνει το ναί μεν αλλά.Μιά ζωή στην ξεφτίλα και στο ψέμα.

 9. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 07/04/2008 14:01:22

  Και όταν μας λένε για «ΕΠΙΤΡΟΠΗ» τι εννοούν???
  ΠΝΙΞΙΜΟ !!!!!!!!!!
  ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!!
  κόκκο από το κμάς (????)

 10. rs avatar
  rs 07/04/2008 14:40:11

  Τελευταία ...είδηση.
  Η κινέζικη εταιρία λέει, αναλαμβάνει την ευθύνη για λάθος επιλογή και αποστολή σκευασμάτων(!!!!!!)
  Ρε αϊ στο διάολο.
  Δεν μας περνάνε για μ.....ς.
  Είμαστε, έαν έστω και ένας που δεν έχει συμφέρον απο το φαγοπότι πιστεύει τα λαμόγια.

 11. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/04/2008 15:06:28

  Ενώ παπαγαλάκια και πόπολο ασχολούνται με τον Θρίαμβο και την Τραγωδία, την υπεράσπιση του αυτονόητου στο Μακεδονικό και την αυτονόητη ντόπα στην άρση βαρών, η Κυβέρνηση ετοιμάζει, τον Ιούνιο, όταν όλοι μπαϊλντισμένοι θα σκέφτονται διακοπές, την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΟΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

  Κατάργηση ορίου απολύσεων, μείωση αποζημιώσεων, αποδυνάμωση της σύμβασης αορίστου χρόνου (της σταθερής εργασίας δηλ.), «ευελιξία» στην μετατροπή των συμβάσεων εργασίας, αντικατάσταση συλλογικών ρυθμίσεων από ατομικές συμφωνίες, κ.α.
  Εφημ. ΕΞΠΡΕΣ, 06/04/2008.

  Ράβουν συνεχώς το κοστούμι που ξεκίνησαν με
  - την απορύθμιση του ωραρίου
  - την κατάργηση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων
  - την κλοπή των αποθεματικών των ταμείων από τα golden boys του Αλογοσκούφη (1)
  - τις αδιαφανείς πωλήσεις δημόσιας περιουσίας
  - την αδιαφανή παραχώρηση όλων των δημοσίων εταιρειών κοινωφελούς χαρακτήρα, δημιουργημένων από την φορολόγηση τού ελληνικού λαοί με σκοπό αντιπαροχή κοινωφελών αγαθών
  - την απαξίωση της Δημόσιας Υγείας ώστε ο κόσμος απελπισμένος να καταλήγει σε ιδιώτες
  - την ατεκμηρίωτη τεχνικοοικονομικά επιμονή στην παραχώρηση των κυρίων θαλασσίων εισόδων της χώρας πάλι σε ιδιώτες
  - την απαξίωση της Ολυμπιακής για να γίνει επιτέλους κερδοφόρα η Aegean
  - την ιδιωτικοποίηση των πάντων, ακόμα και των δρόμων, για τους οποίους το Δημόσιο πληρώνει απαλλοτριώσεις, αλλά δεν μπορεί –λέει- να συντηρήσει, χρειάζεται κι εκεί ιδιώτης.
  Πρόγευση η αύξηση των διοδίων κατά 54%. Έτσι. Χωρίς εξήγηση.

  Μια Δεξιά που τίποτα δεν έμαθε και σε τίποτα δεν άλλαξε από τότε που ο κόσμος αηδιασμένος πάλι απ΄ αυτήν έπεφτε στην αγκαλιά του λαοπλάνου (και στα νύχια της συμμορίας του).
  Ταμένη σε 30-40 μεγαλοσυμφέροντα, και έχοντας απαλείψει, χωρίς να ενημερώσει τους ψηφοφόρους της, τα χαρακτηριστικά της λαϊκής δεξιάς που προνοεί στοιχειωδώς για το κοινωνικό σύνολο.

  Όταν όλος ο Κόσμος, υπό την απειλή παγκόσμιας Ύφεσης, στρέφεται στην ενίσχυση του κράτους, εδώ κατεδαφίζουν τα τελευταία υπολείμματα.

  Ας τελειώσει το παραμύθι του διαρκώς υπονομευόμενου Καραμανλή. Όσο και να βαριέται, εφημερίδες διαβάζει. Μαθαίνει τι κάνουν οι υπουργοί του. Αν διαφωνεί ας τούς μαζέψει.

  Κυρίες και κύριοι
  Καλώς ορίσατε στην πιο αμερικανοποιημένη οικονομία και κοινωνία της Ευρώπης.
  Η οποία όμως δεν έχει ούτε ένα από τα δομικά πλεονεκτήματα της αμερικανικής.

  Τώρα ο καθένας είναι εντελώς μόνος του.
  Όποιος φάει τον άλλο για να επιβιώσει.

  Σωτηρία δεν θα βρεθεί στον Georgie Walker, ούτε στον Αλέξη, ούτε στην Αλέκα, ούτε χέρι-χέρι.

  Αλλά, να, όταν γίνονται μαζικές συγκεντρώσεις, από όποιον να ΄ναι, καλό είναι να μην πηγαίνετε για ψώνια στο Mall ή για καφέ στη θάλασσα.
  Αν φυσικά δεν είστε όλοι προνομιούχοι, οπότε απευθύνομαι σε λάθος ακροατήριο.

  (1) Κ. Κόλμερ, Η λαφυραγωγία των ταμείων, Εκδ. Λιβάνη 2007

  ΥΓ Η πιθανή στροφή του κόσμου προς την Εκκλησία, για παρηγοριά ή συνδρομή, όπως στη Ρωσσία της απόγνωσης μετά την κατάρρευση, δυστυχώς θα την βρει σε χέρια Χρυσόστομων.

 12. Spyros avatar
  Spyros 07/04/2008 15:21:31

  FactorX, allo to autokinito kai allo o anthropinos
  organismos giati ta anavolika, ektos apo epikindina einai kai anithiko na epembaineis
  etsi ston anthropo. Oi mones pou tha kerdisoun apo auti tin istoria
  einai kati pharmakeutikes kai kanenas allos.

  Edo pairname apo koskino gia na mas afisoun na xrisimopoiisoume ena
  farmako se enan pou einai sta prothira na pethanei kai tha
  dokimazoun ta farmaka se ygeieis?

 13. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 07/04/2008 16:58:23

  are anonymous -dihos tin apopsi sou i ali oxi.
  Gia avto meta tis 21 sbini ta fota i bouli,
  i kratiki TV (gia ta pedia mas)
  klp
  na dis meta ton koko ap to kmas me to sfiri tha tou bgals ti MAPA

 14. ΙΑΚΩΒΟΣ avatar
  ΙΑΚΩΒΟΣ 07/04/2008 17:58:38

  Και ο πρωαθλητισμός ενα θέαμα είναι. Με πρωαγωνισστες και κομπάρσους. Λίγο με ενδιαφέρει αν ο ταδε πρωταθλητης παίρνει φαρμακα για να γίνει υπερφυσικός . Σιγουρα ξέρει τι γίνεται και αν οχι ο ιδιος οι γονείς του. Αρα για τη δόξα και
  την κονόμα τους το κάνουν και μείς το βλέπουμε ως ενα αλλο ταλεντ ντοπα σόου. Μας αρέσει το βλέπουμε μας χαλάει δεν το βλέπουμε. Γι αυτό αστα ελευθερα ολα να ναι τίμιος ο ανταγωνισμός.

 15. Theodore avatar
  Theodore 07/04/2008 18:50:59

  Απο τη στιγμη που δεν μπορεις να το ελεγξεις, η θα κοωεις την κονομα, τις κρατικες επιδοτησεις δηλαδη, που δεν ειναι μονο 190 χιλιαρικα, αλλα πολυ περισσοτερα, η θα τα νομιμοποιησεις, η και τα δυο.
  Βεβαια η νομιμοποιηση, πρεπει να γινει απο ολους. Παγκοσμιως.
  Και στο φιναλε, γιατι τσιμπατε ρε παιδια με τα μεγαλεια της πουτσας;Εθνικο μεγαλειο και σκατα στα μουτρα μας.Εθνικισμος της συμφορας.
  Μονοι μας, μπορουμε να εχουμε οση χαρα θελουμε, κανοντας γυμναστικη εμεις οι ιδιοι και οχι δι αντιπροσωπων.Εκει να δειτε τι ευεξια νοιωθει κανεις.Με φυσικες μορφινες,(τις ενδορφινες, που παραγονται απο τον οργανισμο, μετα απο μια προσπαθεια).
  Και κοβοντας την τιβι,που ειναι η βασικη υπευθυνη για ολ αυτα, αφου μεσω αυτης προβαλλονται, μπορειτε να ασχοληθειτε με τα παιδακια σας και εκει να δειτε χαρα που θα βιωσετε, βλεποντας τα να μεγαλωνουν μαζι σας. Κανοντας πραγματα μαζι. Ακουστε και μενα. Κατι ξερω που σας το λεω. Δε φτανει οτι τα κανατε και τα βλεπετε να μεγαλωνουν. Πρεπει να κανετε κατι μαζι.(Πηγαινετε τα σε Μουσεια, πινακοθηκες, στην εξοχη και οπου αλλου νομιζετε οτι θα κανετε κατι ΜΑΖΙ). Τοτε υπαρχει ενα δεσιμο, που δε σπαει με τιποτα μετα.Και δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να εισελθει κανενας πουστης ντηλερ για ναρκωτικα, η ανωμαλος, για να τα παρασυρει, αφου θα εχει διπλα του το γονιο του.

 16. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 07/04/2008 19:08:54

  Theorore –Ένας παλιός (Ο. Πλ.) φίλος μου , παλιός αντάρτης του Δ.Σ.Ε έχει γράψει πάνω σε αυτό το θέμα άρθρο αν θυμάμαι καλά στην «Πρώτη»
  «…..Γνωρίζει κανείς ποιος είναι ο εφευρέτης αυτής της φασιστικής ,άχρηστης και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ανακάλυψης (?)"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.