20/12/2007 16:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι συνέβη πριν «βουτήξει» ο Χρ. Ζαχόπουλος;

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο πριν βουτήξει από το μπαλκόνι, ο Χρήστος Ζαχόπουλος διαπληκτίστηκε έντονα με τη σύζυγό του, με αφορμή ένα βίντεο με προσωπικές στιγμές του. Επίσης, δέκα λεπτά πριν από το απονενοημένο διάβημα, «μιλούσε στο τηλέφωνο με μεγαλοδημοσιογράφο που του είχε πει ότι θα βγάλει στον αέρα το βίντεο». Άλλες πληροφορίες λένε ότι το βίντεο ήταν στην κατοχή συνεργάτιδας του κ. Ζαχόπουλου η οποία απειλούσε χθες βράδυ ότι «αν δεν την καλύψουν, θα τους δείξει». Άλλες πληροφορίες λένε ότι δεν υπήρξε θέμα οικονομικής ατασθαλίας, αλλά υποσχέσεων, που δεν τήρησε ο κ. Ζαχόπουλος και προκάλεσαν την οργή κάποιας που γνώριζε για το βίντεο.

Στο μεταξύ κυκλοφορεί και ένα άλλο σενάριο: Προ καιρού το υπουργείο Πολιτισμού είχε αγοράσει, με την υπογραφή του κ. Ζαχόπουλου,  μεγάλο αριθμό αρχαίων από χώρα του εξωτερικού, έναντι ενός τεράστιου ποσού. Φαίνεται όμως ότι τα αρχαία αυτά ήταν …κλεμμένα από την Ελλάδα, πράγμα που μάλλον γνώριζαν κάποιοι μεταξύ εκείννων που εισηγήθηκαν την αγορά τους. Ο κ. Ζαχόπουλος φέρεται να μην έχει αναμιχθεί στην κομπίνα, αλλά έβαλε όμως την υπογραφή του κι αυτό τον συγκλόνισε όταν η υπόθεση έγινε γνωστή και άρχισαν οι έρευνες. Το θέμα θα «έσκαγε» αυτές τις ημέρες.Δεν ξέρουμε ακόμα αν τα δυο σενάρια, η υπόθεση των αρχαίων και η υπόθεση με το βίντεο, συμπίπτουν. Ότι πάντως κι αν συνέβη , η απόπειρα αυτοκτονίας αποδεικνύει τη μεγάλη ευθιξία του κ. Ζαχόπουλου. Δεν φαίνεται όμως να επικρατούσαν ανάλογα αισθήματα τιμής στο περιβάλλον του. 

Σε κάθε περίπτωση, η δημόσια ζωή έχει εκτραχυνθεί πλέον σε σημείο απόγνωσης. Ούτε σε κακογυρισμένη χολιγουντιανή ταινία να ζούσαμε. Όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι ο κ. Ζαχόπουλος εκβιάστηκε με βάση μια προσωπική του στιγμή, η οποία, ότι κι αν συνέβαινε, δεν έπρεπε να απασχολεί ούτε το δημόσιο βίο, ούτε τους δημοσιογράφους. Και πολύ περισσότερο να γίνεται όχημα εκβιασμών, προσωπικών και πολιτικών.  

(Διαβάστε επίσης το προηγούμενο post)  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Observer avatar
  Observer 20/12/2007 16:38:16

  To Press Room (http://orfni.blogspot.com/)έγραψε τα εξής: "Όλα δείχνουν ότι θα χάσει τη μάχη με την ζωή που δίνει εδώ και μερικές ώρες ο - μέχρι προχθές- γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος. Το μεσημέρι μετά απο έντονο διαπληκτισμό με κάποιον - ή κάποιους - στο διαμέρισμα του στο Κολωνάκι, "φούνταρε" (αλα "Σφηνιά") στον ακάλυπτο χώρο. Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή - για να προσπεραστεί τελικά "αβρόχοις ποσί" όπως με τον πρώην διοικητή του ΙΚΑ (Βαρθολομαίο). Δεν είναι μόνο "οι γκόμενοι και οι γκόμενες". Ούτε οι απατημένοι σύζυγοι και σύζυγες. Ο Π. Σφηνιάς έβγαλε τα παπούτσια του και φούνταρε γιατί του εξήγησαν τι θα γινόταν...αν δεν το έκανε. Ο Γ. Βαρθολομαίος πλήρωσε με...βιάγκρα το πάθος του για μια κυρία - που "τρυγούσε" διαχρονικά τις προμήθειες του ΙΚΑ - αλλά ήταν ο ταμίας του κόμματος και πέρα απο την ερωτική του ικανοποίηση (του...πεντάλεπτου) είχε πάει για να συζητήσει και τα...οικονομικά. Γιατί το σύστημα Λιάπη θέλησε να...πετάξει τον "καραμανλικό" Ζαχόπουλο; Τι λες Θόδωρε;"

 2. factorx avatar
  factorx 20/12/2007 18:12:06

  Λίγο πριν από την πτώση του κ. Ζαχόπουλου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, κατέθεσε ερώτηση στον κ. Λιάπη, στην οποία αναφέρει ότι ο πρώην γ.γ του υπουργείου φέρεται να εμπλέκεται σε επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις με αδιαφανείς διαδικασίες...

 3. Actorψ avatar
  Actorψ 20/12/2007 18:31:08

  Είναι πολύ νωρίς για εμάς που βρισκόμαστε αρκετά έξω από τα πράγματα, να καταλάβουμε τι συνέβη στην πραγματικότητα. Έχουμε όμως (ευτυχώς;) ένα γεγονός. Ένας κρατικός λειτουργός, ένας άνθρωπος, αντέδρασε με την μεγίστη βιαιότητα, σταματώντας την ζωή του για θέμα ηθικής τάξης που αφορά διαχειριστικές ενέργειές του. Αρα υπάρχει τουλάχιστον ένας. Μήπως αυτό τελικά αποδεκνύει και το μέγεθος της διαφθοράς που βιώνουμε ;

 4. Suhoi avatar
  Suhoi 20/12/2007 18:50:23

  Οι επιχορηγήσεις (βάσει πρϋπολογισμού) προς Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (98,68 εκ ευρώ, το 2008). Κυριαρχούν Μέγαρο Μουσικής, Λυρική Σκηνή και άλλα ευαγή ιδρύματα. Ολα αυτά τα διαχειριζόταν -και- ο Ζαχόπουλος

 5. Observer avatar
  Observer 20/12/2007 19:07:15

  Το ιατρικό δελτίο που υπογραφεί ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Γεώργιος Ράπτης αναφέρει ότι ο ασθενής διεκομίσθη, από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ,στις δυόμισι μετά το μεσημέρι στα επείγοντα περιστατικά. Αμέσως η κατάστασή του κρίθηκε πολύ βαριά, έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και ο ασθενής διασωληνώθη. Έκτοτε, νοσηλεύεται στην πανεπιστημιακή κλινική Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, έχοντας μεγάλη απώλεια αίματος και ασταθή κατάσταση, καθώς εμφανίζει πολλαπλά κατάγματα πλευρών, πυέλου, ωμοπλάτης και κάτω άκρων.Οι γιατροί εκτιμούν την κατάσταση ως ιδιαιτέρως σοβαρή, παρακολουθούν τον ασθενή με στόχο να τον κρατήσουν στη ζωή.

 6. Suhoi avatar
  Suhoi 20/12/2007 20:00:35

  Απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας ή ατυχήματος. Αρα ήταν αυτοκτονία.

 7. Τσουκνίδα avatar
  Τσουκνίδα 20/12/2007 20:04:55

  Μακάρι να σωθεί ο άνθρωπος και να μιλήσει.
  Αν γυρίσεις απ' τον άλλο κόσμο ίσως κάτι "ψιλά" με εκβιασμούς να μη πιάνουν..
  Τελικά, γιατί μας είναι δύσκολο να αποδεχτούμε σαν τον Μαυρογυαλούρο (που είναι τελικά θετική εικόνα σήμερα) ότι εύκολα, όσο καλές προθέσεις και αν έχουμε μπορεί να γίνουμε το "πρόγευμα" των πραγματικών κυβερνητών!

 8. Suhoi avatar
  Suhoi 20/12/2007 20:06:44

  Με ποιό οικονομικό σκάνδαλο εκβίαζαν τον Ζαχόπουλο; Διότι αυτό λέγεται. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι μιά εκ των κυριών, θέλησε να τον εκβιάσει και να τον εκδικηθεί για προσωπικούς λόγους που σε τελική ανάλυση δεν έχουν καμμιά πολιτική σημασία, και γι'αυτό έστειλε οικονομικά σκάνδαλα του Ζαχόπουλου στο Μαξίμου, σε μιά εφημερίδα της αντιπολίτευσης και μάλλον στο ΜΕΓΚΑλο κανάλι. Το θέμα είναι ποιό; Διότι μόνον από το Γ ΚΠΣ το υπουργείου Πολιτισμού διαχειρίζεται σχεδόν 250 εκ.ευρώ για μεγάλα έργα και επιχορηγήσεις. Επίσης, η ηγεσία του είναι αρμόδια για τα θέματα των αποχαρακτηρισμών σε αρχαιολογικούς τόπους, κ.λ.π. Τέλος, χάρις στην ψήφο του κ.Ζαχόπουλου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, αποφασίστηκε να γκρεμιστεί το παραδοσιακό στην Αρεοπαγίτου, προκειμένου να ελευθερωθεί ο χώρος μπροστά από το νέο μουσείο της Ακρόπολης.

 9. Spyros avatar
  Spyros 20/12/2007 21:20:33

  Τα κονδύλια από το Γ ΚΠΣ για το ΥΠΠΟ είναι 700 εκ.ευρώ.

 10. ofisofarmakeros avatar
  ofisofarmakeros 20/12/2007 21:41:14

  Και μόνο το γεγονός ότι ο Ζαχόπουλος ήταν προσωπικός φίλος του πρωθυπουργικού ζεύγους από την εποχή της Θεσσαλονίκης, και σύμβουλος του Καραμανλή από το 97, έχει σπείρει έντονη ανησυχία στο Μαξίμου. Από την περασμένη Δευτέρα ο μέχρι πρόσφατα ισχυρός άνδρας του ΥΠΠΟ "διαγράφηκε" ακαριαία από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, λέγεται μάλιστα ότι ο Καραμανλής ζήτησε και από την Νατάσσα να "τον κόψει"... Πάντως, δεδομένου ότι στην Ελλάδα ένα ροζ σκάνδαλο, οποια μορφή ή απόχρωση κι αν έχει, δεν οδηγεί και σε πολιτικό "κάψιμο", στην προκειμένη περίπτωση, όλα δείχνουν ότι πίσω από την πελώρια "ευαισθησία" του Μαξίμου και το απονεοημένο διάβημα Ζαχόπουλου βρίσκεται μια πολύ σοβαρή υπόθεση με πολιτικές διαστάσεις....

 11. Suhoi avatar
  Suhoi 20/12/2007 21:42:48

  Πολιτικά, το θέμα εκτιμάται ότι θα λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις εις βάρος της κυβέρνησης. Πόσο μάλλον, αφού, εκτός των άλλων, ο Ζαχόπουλος, ως γνωστόν, είναι κολλητός της Νατάσας Παζαΐτη. Πάντως, κατά ασφαλείς πληροφορίες, ο Καραμανλής είχε πεί ευθεώς εδώ και μέρες στη Νατάσα να ξεκόψει εντελώς από τον Ζαχόπουλο. Επίσης, ότι ήταν αυτός που αποφάσισε την αποπομπή Ζαχόπουλου και όχι ο Λιάπης. Ο τελευταίος απλώς εκτελούσε εντολές. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, για ποιό λόγο αποφάσισε ο Καραμανλής την καρατόμηση; Είναι το οικονομικο-σεξουαλικό σκάνδαλο και ότι ο φάκελλος είχε φτάσει στο γραφείο του κ.Αγγέλου στο Μαξίμου; Είναι ότι του τα κρατούσε του Ζαχόπουλου για τη διαχείριση των τεράστιων κοινοτικών κονδυλίων, και ότι βρήκε απλά την ευκαιρία να τον ξηλώσει; Οπως και να'χει, σήμερα ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι έφαγε έναν ακόμα σκανδαλιάρη υπουργό του. Κι'αυτό διότι η απόπειρα αυτοκτονίας αλλάζει τα δεδομένα. Γυρίζει μπούμερανγκ εις βάρος του Καραμανλή. Ας μην ξεχνούμε ότι μόλις μια εβδομάδα πρίν "έχασε" και έναν ακόμα υπουργό του, το Μαγγίνα. Υπουργό μάλιστα, που θα έφερνε εις πέρας την πολυδιαφημισμένη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό. Τώρα, του αυτοκτονεί ένα ακόμη στέλεχος. Κατόπιν τούτου, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην διερωτάται: Μα κυβέρνηση είναι αυτή ή σκόρπια διαδήλωση;

 12. Observer avatar
  Observer 21/12/2007 11:52:21

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΑΝΗΣ:

  Έναν Έλληνα με παγκόσμια ακτινοβολία διαθέτουμε εν ζωή. Όλος ο ελληνικός λαός τον αγαπά και τον τιμά. Και αυτός είναι ο Μίκης Θεοδωράκης. Τον οδηγήσατε σε απόγνωση τέτοια, που πριν λίγες ημέρες μάθαμε το καταπληκτικό μαντάτο.
  Η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» διαλύθηκε και έστειλε εξώδικο στο Υπουργείο Πολιτισμού –προς τον μη έχοντα ευθύνες, γιατί πρόσφατα ανέλαβε Υπουργό κ. Λιάπη- για χρέη του Υπουργείου προς την ορχήστρα που αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ! Η ορχήστρα διελύθη. Τι διασυρμός για το όνομα του Θεοδωράκη.
  Ο Θεοδωράκης για λόγους αυτοσεβασμού αναγκάστηκε να απαγορεύσει να παιχτεί η μουσική του στο Πεκίνο, ενώ ήταν επίσημος προσκεκλημένος της Κινεζικής Κυβέρνησης! Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι γνωρίζουν αυτόν τον Έλληνα και δεν θα τον ακούσουν, γιατί δεν είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας!

  Δηλαδή; Πομφόλυξ! Τρικυμία εν κρανίω! Τα κατ’ εξοχήν πράγματα που έπρεπε να είναι κρατικοδίαιτα –οι νέοι να γυμνάζονται από τα σχολεία, να είναι ερασιτεχνικός αθλητισμός, όπως προτείνουν και άλλες πτέρυγες και η Αριστερά- εσείς τα βλέπετε διαφορετικά. Αλλάξατε τέσσερις Υπουργούς Πολιτισμού. Πανελλήνιο ρεκόρ, από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.