#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/05/2008 21:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι συμβαίνει στη Ζαχάρω;

Τι συμβαίνει τελικά στη Ζαχάρω με το νέο οδικό άξονα που σχεδιάζει να κάνει το ΥΠΕΧΩΔΕ (Ιωνία Οδός) και να τον υλοποιήσει ο κ. Μπόμπολας; Ξέχωρα από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι μάλιστα οργανώνουν κινητοποιήσεις αυτή την Κυριακή ώστε να αποτραπεί η οικολογική καταστροφή και να προστατευθεί η περιοχή του Καϊάφα, συμβαίνουν αρκετά κωμικοτραγικά. Ορισμένα από αυτά αναφέρονται σε επιστολή που έστειλαν προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κ. Σουφλιά, τον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου και άλλους, δύο μέλη της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ζαχάρως, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μπούσμπουρας και Γιώργος Βασιλόπουλος. Με την επιστολή τους βάλουν ευθέως κατά του Δημάρχου Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου. Τι λένε;  Ότι «κατά σύμπτωση» η μοναδική είσοδος και έξοδος του αυτοκινητοδρόμου για την πόλη της Ζαχάρως, πραγματοποιείται στη θέση του κέντρου «Έναστρον», δηλαδή ακριβώς στη θέση που έχει ιδιοκτησία ο δήμαρχος, με προφανή σκοπό να ευνοήσει τις επιχειρήσεις  που έχει κατασκευάσει εκεί (εστιατόριο, πισίνα, τουριστικά καταλύματα, κ.λπ.) των οποίων η νομιμότητα ανέγερσης ελέγχεται ήδη από το ΥΠΕΧΩΔΕ». Οι δημοτικοί σύμβουλοι εξηγούν ότι αυτό φαίνεται στα «σχεδιαγράμματα του ΥΠΕΧΩΔΕ, που έχουν αναρτηθεί στο δημοτικό κατάστημα, με βάση τα οποία έχουν κληθεί να υποβάλλουν ενστάσεις». Ζητούν τέλος από τον κ. Σουφλιά να διευκρινίσει εάν πράγματι ισχύουν αυτοί οι χάρτες και ανήκουν στο ΥΠΕΧΩΔΕ ή όχι. Ολόκληρη η επιστολή των δύο δημοτικών συμβούλων στα σχόλια: 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 27/05/2008 21:22:20

  Προς τον

  Κύριο Γεώργιο Σουφλιά
  τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

  Αμαλιάδας 17 Αθήνα 11523


  Θέμα: «ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ»

  Κύριε Υπουργέ,
  παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε ΑΜΕΣΑ αν οι αρμόδιες Υπηρεσίες σας έχουν προχωρήσει στην «αλλαγή χάραξης της Ιόνιας Οδού» στα όρια του Δήμου Ζαχάρως, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, στον τοπικό τύπο (εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Πύργου, φύλλο 4-4-2008. συν. 1ο
  Μάλιστα ο δήμαρχος στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 15/01/2008 (πρακτικό 456/15/01/08 του Δ.Σ., συν. 2ο), περιγράφει λεπτομερώς μία χάραξη διαφορετική από εκείνη που έστειλε το ΥΠΕΧΩΔΕ στον Δήμο Ζαχάρως, προκειμένου να ενημερωθούν οι θιγόμενοι πολίτες και να υποβάλλουν ενστάσεις. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δημάρχου η νέα χάραξη της Ιόνιας Οδού προέκυψε μετά «… από πολλά δρομολόγια και πολλές επισκέψεις στα γραφεία, στους μελετητές και στα Υπουργεία…».

  Κύριε Υπουργέ,
  η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου σας με το αρ. πρωτ. ΟΑΠ/Β2/1372/25-2-2008 έγγραφό της που απαντά σε σχετικό ερώτημα του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΑΧΑΡΩΣ» (αρ. πρωτ. Β2/1372/8-02-08, συν. 3ο και 4ο) δεν αναφέρει ότι υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στην χάραξη της Ιονίας Οδού.
  Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε να μας διευκρινίσετε τί ακριβώς συμβαίνει και ποιος τελικά έχει την ευθύνη της χάραξης της Ιόνιας Οδού, οι Υπηρεσίες σας ή ο δήμαρχος?

  Σε κάθε περίπτωση οι άμεσα θιγόμενοι πολίτες θα πρέπει υπεύθυνα να πληροφορηθούν αν ισχύουν τα σχεδιαγράμματα του ΥΠΕΧΩΔΕ, που έχουν αναρτηθεί στο δημοτικό κατάστημα, με βάση τα οποία έχουν κληθεί να υποβάλλουν ενστάσεις ή αν ισχύουν τα διαγράμματα της ….. «χάραξης του δήμαρχου».

  Σας επισυνάπτουμε απόσπασμα της «χάραξης» που ανακοίνωσε ο δήμαρχος (συν. 5ο) επισημαίνοντας τα ακόλουθα:
  1ον Κατά «σύμπτωση» η μοναδική είσοδος και έξοδος του αυτοκινη- τοδρόμου για την πόλη της Ζαχάρως, πραγματοποιείται στη θέση του κέντρου «ΕΝΑΣΤΡΟΝ», δηλαδή ακριβώς στη θέση που έχει ιδιοκτησία ο δήμαρχος, με προφανή σκοπό να ευνοήσει τις επιχειρήσεις που έχει κατασκευάσει εκεί (εστιατόριο, πισίνα, τουριστικά καταλύματα, κ.λπ.) των οποίων η νομιμότητα ανέγερ- σης ελέγχεται ήδη από το ΥΠΕΧΩΔΕ. (συν. 6ο). Όπως άλλωστε βεβαιώνει και ο ίδιος στη σελίδα 7 των πρακτικών του Δ.Σ.
  2ον Θα πρέπει να ερευνήσετε για τον συντάκτη της «χάραξης του δήμαρχου», ο οποίος δεν μπορεί να είναι άσχετος από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου σας, όπως προκύπτει από τα σχετικά σχέδια. Πράγμα που δεν αποτελεί δείγμα χρηστής διαχείρισης.

  Κύριε Υπουργέ,
  από τα προαναφερθέντα, φαίνεται ότι η διέλευση της Ιόνιας Οδού από τα όρια του Δήμου Ζαχάρως αποτελεί αντικείμενο που τελικά το διαχειρίζεται ή επιθυμεί να το διαχειρίζεται κατά τα συμφέροντά του ο δήμαρχος, είτε όσον αφορά την άμεση ιδιοκτησία του, είτε όσον αφορά τις ιδιοκτησίες των δημοτών, στους οποίους παρουσιάζεται ότι είναι εκείνος που αποφασίζει από τίνος την περιουσία ή το σπίτι θα περάσει ο δρόμος!

  Κύριε Υπουργέ,
  θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα παραπάνω είναι αυθαίρετες ενέργειες του δημάρχου και ότι δεν έχει συνεργούς τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Σ΄ αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε απλά με έναν αναξιόπιστο δήμαρχο. Αν όμως κύριε Υπουργέ οι υπηρεσιακοί παράγοντες άγονται και φέρονται από τον συγκεκριμένο άνθρωπο, τότε ολόκληρη η τοπική κοινωνία, είτε έμμεσα είτε άμεσα, είναι εν δυνάμει αντικείμενο εκβιασμού και αθέμιτων συναλλαγών.
  Σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος προσβάλλει την αξιοπιστία των Υπηρεσιών των οποίων είστε πολιτικός προϊστάμενος, παραπλανά την τοπική κοινωνία και προκαλεί σύγχυση στους θιγόμενους πολίτες, οι οποίοι εκτός των άλλων, βλέπουν να υποκαθίστανται τα αρμόδια όργανα από αναξιόπιστα πρόσωπα, με αποτέλεσμα να κλονίζεται η εμπιστοσύνη τους στους αρμόδιους φορείς.

  Κύριε Υπουργέ,
  Επειδή όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε το θέμα είναι πολύ σημαντικό και η τοπική κοινωνία είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη, παρακαλούμε για τις άμεσες εξηγήσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας σας.-


  Με εκτίμηση


  Μπούσμπουρας Γεώργιoς
  Βασιλόπουλος Γεώργιος
  δημοτικός σύμβουλος δημοτικός σύμβουλος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.