#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/10/2011 14:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι συμβαίνει με τον Λαυρεντιάδη;Γράφαμε εδώ και καιρό για το σκάνδαλο με τον Λαυρεντιάδη που ενώ αγόραζε ότι κινούνταν σαν ένας νέος Κοσκωτάς ξαφνικά σηκώθηκε και έφυγε για το Λονδίνο και μην το είδατε. Άφησε εδώ ορφανά Μέσα Ενημέρωσης που είχε αγοράσει, τον Ολυμπιακό που είχε πάρει ποσοστό, την Alapis, την Proton κ.λπ.

Την τράπεζα την κάλυψε η κυβέρνηση φτιάχνοντας μια νέα Proton Bank αλλά σιγά – σιγά αρχίζουν και σκάνε κι άλλες υποθέσεις του Λαυρεντιάδη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φαρμακευτική Alapis που κάποια εποχή είχε πάρει όλα τα νοσοκομεία και τις προμήθειές τους, ειδοποιεί τις διοικήσεις ότι δεν μπορεί πλέον να τις καλύψει σε βασικά υλικά όπως αντιδραστήρια, υλικά για εξετάσεις αίματος κ.λπ. Φέρεται δε να έχει πάνω από 800 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμα δάνεια, είναι δηλαδή ένα βήμα πριν το επίσημο λουκέτο.

Οι φήμες για μεγάλο κανόνι φουντώνουν και τότε θα αποκαλυφθεί τι κόλπο είχε στήσει ο Λαυρεντιάδης καθώς ενώ φέρεται να έκανε μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου και να είχε πάνω από 1 δις ευρώ κεφάλαια στη συνέχεια πουλούσε θυγατρικές με πολύ χαμηλότερο τίμημα απ’ ότι τις αγόραζε.

Που πήγε δηλαδή το 1 δις ευρώ και γιατί τράπεζες όπως η Εθνική και η Εμπορική έχουν στα χέρια τους δάνεια πάνω από 800 εκατ. της Alapis; Ποιος θα τα καλύψει όλα αυτά; Ο Λαυρεντιάδης που είναι εξαφανισμένος;

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας είναι στα 338 εκατ. ευρώ ενώ υπάρχουν υποχρεώσεις από άλλη εταιρεία, τη Νεοχημική ύψους 69 εκατ. ευρώ και στο ταμείο της εταιρείας τα διαθέσιμα κεφάλαια ήταν μόλις 23 εκατ. ευρώ, έναντι 165 εκατ. ευρώ πέρυσι. Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο αξίας της Alapis, είναι η θυγατρική Gerolymatos η οποία διαθέτει γραμμές παραγωγής και εξάγει στο εξωτερικό.

Μεγάλο ερωτηματικό είναι γιατί τόσο καιρό η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν έχει παρέμβει ειδικά όταν η μετοχή της εταιρείας έχει φτάσει τα 5 λεπτά του ευρώ, η εταιρεία είναι ακυβέρνητη αλλά και δεν έχει γίνει έλεγχος για τις εταιρείες που πωλούνταν σε χαμηλότερο τίμημα.

Κόντρα Βενιζέλου - Πάγκαλου για την Proton Bank

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Θ. Πάγκαλος, τη στιγμή που μιλούσε ο κ. Βενιζέλος, τον διέκοψε για να ζητήσει αναλυτική ενημέρωση για το θέμα της Proton Bank, με ύφος που έδειχνε ότι δεν συμφωνεί με τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών στο θέμα.

«Μήπως θα μπορούσε ο Βαγγέλης να μας ενημερώσει για την Proton; Τις τελευταίες ημέρες όλη η Ευρώπη συζητά για δύο τράπεζες, την Dexia και την Proton», φέρεται να είπε ο κ. Πάγκαλος, και ο κ. Βενιζέλος δεν άργησε να σηκώσει το γάντι.

«Η παρέμβαση αυτή μου θυμίζει την κριτική για το θέμα των εγγυήσεων που ζητούσε η Φινλανδία και ενώ κατηγορήθηκαν τελικά όλοι είδατε τι κατάληξη είχε», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι οι χειρισμοί του οδήγησαν στο να μη δοθούν εμπράγματες εγγυήσεις τελικά. «Ό,τι έγινε με την Proton ήταν αναγκαίο να γίνει και δεν θα υπάρξει άλλη τράπεζα που θα κρατικοποιηθεί», φέρεται να απάντησε στον κ. Πάγκαλο.

(Από τον Ελεύθερο Τύπο)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. καθηγητής avatar
  καθηγητής 13/10/2011 10:08:55

  Αυτούς τους 2 λέω να τους βάλουμε να παίξουν ένα ματσάκι σούμο σε live μετάδοση του υπουργικού. Πάμε τα στοιχήματα...

  • Tassos avatar
   Tassos @ καθηγητής 13/10/2011 11:56:57

   ΩΡΑΙΟΣ!!!

  • Αληκτώ avatar
   Αληκτώ @ καθηγητής 13/10/2011 14:37:14

   Ωραία ιδέα για να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας.

 2. SOTPAP avatar
  SOTPAP 13/10/2011 14:37:41

  ο Λαυρεντιάδης δεν είχε βάλει τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στο Δ.Σ. της τράπεζας του; αυτόν τον ξανθοτρίχη που έστελνε τηλεγραφήματα κατηγορώντας τον Καραμανλή για την ενεργειακή του πολιτική;

  • chrisss avatar
   chrisss @ SOTPAP 13/10/2011 16:21:49

   the speckhard boy..έγινε και πρόεδρος της proton στην Ελλάδα, μετά την φυγή Λαυρεντιάδη.. αυτά δεν γίνονται πουθενά..τιμημένη πασοκάρα!!!!!!

 3. Krax avatar
  Krax 13/10/2011 14:39:43

  Τι συνέβη με τον Κοσκωτά?

 4. Factorx avatar
  Factorx 13/10/2011 16:15:52

  Λες να μας ενδιαφέρει; Γράψτα όλα εδώ και τώρα

 5. Ασπροποταμίτης avatar
  Ασπροποταμίτης 13/10/2011 16:36:51

  H Alapis είχε πράγματι μια αλματώδη αύξηση των πωλήσεων των φαρμακευτικών προϊόντων την τελευταία 3ετία. Και καθώς η αγορά έχει φανερούς νόμους που ποδοπατούνται πρώτα από αυτούς που τους θεσπίζουν αλλά και κρυφούς απο τους οποίους επωφελούνται ποικιλότροπα όσοι πολιτικοί συνεργάζονται με τέτοιους διάττοντες επιχειρηματίες-τσιράκια τους- μήπως ο ξιφουλκών κατά παντός και αγκομαχών από τους αγώνες του για την πάταξη της διακίνησης του μαύρου χρήματος στους νοσοκομειακούς χώρους κος υουργός θα άξιζε να διερευνήσει τα παρακάτω:
  1. Πόσα και ποια ιατρικά συνέδρια/ημερίδες χρηματοδότησε η Alapis τα τελευταία 2 χρόνια και με πόσα χρήματα κάτω από το τραπέζι;
  2. Ποιοι μεγαλογιατροί ήταν διοργανωτές αυτών των συνεδρίων/ημερίδων με μεγαλοχορηγό την Alapis;
  3. Πόσους ελέγχους έχει κάνει ο ΕΟΦ για τη χρησιμότητα, την εγκυρότητα, τη νομιμότητα αυτών των συνεδρίων και κάποιων 3ημερων εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε τουριστικά θέρετρα του εξωτερικού;
  4. Έχει γίνει από από αρμόδια στελέχη και υπηρεσίες του υπουργείου υγείας σε βάθος έλεγχος των οικονομικών απολογισμών αυτών των συνεδρίων/ημερίδων;
  Για την ανταποδοτικότητα και τα αντίδωρα που έδωσαν οι γιατροί στα δώρα που πήραν;
  5. Πόσους και ποιους μεγαλογιατρούς που κατέχουν θέση σε δημόσιο νοσοκομείο ή ασφαλιστικό οργανισμό έστειλε για ιατροτουρισμό η Alapis ανά την υφήλιο, χαριζοντάς τους και αναμνηστικά δώρα, τα 2 τελευταία χρόνια; Πόσοι από αυτούς τους μεγαλογιατρούς κατέχουν θέση σε επιτροπές προμήθειας υλικών και φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία ή στους ασφαλιστικούς οργανισμούς;

  Αν δεν καλύπτονται οι συνεργασίες μεγαλογιατρών και Alapis, ας ξεκινήσει η έρευνα από τον κο Λοβέρδο που δεν μας είχε συνηθήσει σε συγκαλύψεις.
  Για το Δημητράκη και τη Μαριλίζα; Ποιος τους θυμάται αυτούς; Αφήστες τους στις ερινύες τους, έτσι και αλλοιώς ήταν και είναι μοιραίοι, άβουλοι, ξεπερασμένοι.

 6. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 13/10/2011 17:00:04

  ..."γιατί τόσο καιρό η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν έχει παρέμβει"....

  Αχ να'σαι καλά ,γέλασα!

 7. Orestios avatar
  Orestios 13/10/2011 17:05:39

  Σκάνδαλο Βενιζέλου.
  Ένα από τα τόσα

 8. ORIMA avatar
  ORIMA 13/10/2011 17:07:48

  Και τί γίνεται όταν ένας Αμερικανός διπλωμάτης διοικεί μια τράπεζα μικρή και τριανταφυλλένια; Και ποιός ο ρόλος του Carlyle group εξ ΗΠΑ; Η "δουλειά" της Alapis έγινε το 2007-2008. Με τη μεσολάβηση της Sal Oppenheim, γνωστού στην Ελλάδα "οίκου" εκ Φρανκφούρτης. Ως εδώ μπορώ να γράψω.

 9. Poisonous avatar
  Poisonous 13/10/2011 18:49:06

  Η οποία Oppenheim αφού έκανε αεροπλάνο ή μάλλον πύραυλο την Νεοχημική στη συνέχεια την πούλησε στην... Carlyle, ή οποία μετά από ένα χρόνο αποφάσισε να φύγει κακήν-κακώς καθώς ετοιμαζόταν να σκάσει ΤΟ κανόνι στο Τραπεζικό σύστημα εις το οποίο η Νεοχημική χρωστούσε σχεδόν 1 δις ευρώ, την οποία αγόρασε πίσω ο Λαυρέντης για να την σώσει... και φυσικά υπάρχουν και πολλές συναλλαγές μεταξύ Νεοχημικής και Alapis, ή οποία είναι άλλη ιστορία φυσικά...

  Αυτά για αρχή.

  Η μονογραφία είναι σκόπιμη, τελείες ξέρω να βάζω.

  • Χρ.Δ avatar
   Χρ.Δ @ Poisonous 13/10/2011 19:38:29

   Πριν 4-5 χρονια ακουσθηκε ξαφνικα στην αγορα οτι το Carlyle Group εξαγορασε την "Νεοχημικη" του κ.Λαυρεντιαδη με 700-800 εκ.Ευ!!!!..Εγω τοτε ειχα μεινει με" ανοικτο το στομα"γιατι δεν πιστευα οτι ο-χαμηλων τονων τοτε- κ.Λαυρεντιαδης ειχε "χτισει"μια τοσο σοβαρη εταιρεια.
   Σημερα ,υστερα απο τοσα χρονια αναρωτιεμαι ακομη,τι ακριβως πουλησε ο κ.Λαυρεντιαδης τοτε,γιατι δεν μπορω ακομη να πιστεψω οτι το Carlyle Group αγορασε "γουρουνι στι σακκι"......

 10. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 13/10/2011 19:04:37

  Εχω μια απορια και παρακαλω απαντηστε την για να μην μενουν σκιες.

  Στην Proton τοποθετηθηκε ως διευθυνων προ μηνων ο τεως πρεσβυς των ΗΠΑ, ενω συμμετεχει και στο μετοχικο κεφαλαιο η τεως Τραπεζα του αντιδημαρχου Θεσσαλονικης Χασδαι Καπον, που ανηκει σε συγκεκριμενο λομπυ και κομμα.

  Εσας τι σας κοφτει λοιπον αν εχει προβλημα μια τραπεζα πληρως αδιαφανης και αν μη τι άλλο... περιεργη.

  • madprof avatar
   madprof @ Theoprovlitos 14/10/2011 13:31:27

   Γιατί, Εμείς οι πολίτες θα πληρώσουμε πάλι. Στο δημόσιο χρέος πάνε όλες οι λαμογιές! Που βόσκεις (sic!);

   • Ignoramus avatar
    Ignoramus @ madprof 14/10/2011 13:39:28

    εσενα απο αυτα που κατα καιρους γραφεις δεν σε κοβω και για καλοπληρωτη ρε φιλε λαμογιοτσιτολινοαναρχοομμ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.