05/11/2008 16:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι συμβαίνει με την Ντόρα και τον Σαμαρά;

Διαστάσεις έχει αρχίσει να παίρνει  στη ΝΔ η κοινή φωτογράφηση Ντόρας Μπακογιάννη - Αντώνη Σαμαρά, που πυροδοτεί  αναμφίβολα εξελίξεις. Σας μεταφέρουμε καταρχήν τη διαρρέει το στρατόπεδο της Ντόρας - και δεν θέλω διαψεύσεις, έχω στοιχεία:

Ισχυρίζονται λοιπόν ότι ο Σαμαράς είναι εκείνος που ....προσπαθεί τάχα να βρει από καιρό κανάλι επικοινωνίας με τη Ντόρα. Ενώ όλοι ξέρουμε ότι ένας από τους λόγους που καθυστερεί ο ανασχηματισμός είναι οι προσπάθειες της Ντόρας και του Σουφλιά να μην πάει ο Σαμαράς στην θέση του Αλογοσκούφη. Γνωρίζουμε επίσης ότι όλα αυτά τα χρόνια ο Μητσοτάκης συκοφαντούσε συνεχώς τον Σαμαρά ότι τάχα τον «ανέτρεψε» και έβαζε συνεχώς βέτο, είτε για την μη επιστροφή του αρχικά στη ΝΔ, είτε για την μην υπουργοποίησή του, αργότερα.

Τι άλλαξε λοιπόν και ο Σαμαράς ...εκλιπαρεί τώρα τη Ντόρα; Πας μη βλαξ αντιλαμβάνεται ότι αν ο Σαμαράς ήταν αυτός που ζητούσε την εύνοιά της Ντόρας, αυτό θα σήμαινε ότι είναι ανίσχυρος κι ότι η επίδοξη διάδοχος του Καραμανλή θα προτιμούσε να του δώσει μια ακόμα να πέσει παρακάτω. Η κοινή λογική οδηγεί λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η Ντόρα συναντήθηκε μαζί του επειδή δεν μπορεί να αγνοεί πλέον τον παράγοντα Σαμαρά, εν όψει των διαδικασιών διαδοχής στη ΝΔ. Το σύστημα Μητσοτάκη ελέγχει γύρω στο 20% της Νέας Δημοκρατίας και όσο υπολογίσιμο κι αν είναι αυτό το ποσοστό, δεν βγάζει αρχηγό. Και για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμα, ο Καραμανλής οδηγείται προς την αποχώρηση από την ηγεσία της ΝΔ, ενδόξως αν τα καταφέρει και του το ευχόμεθα εκ βάθους καρδίας. Ποιοι λοιπόν θα παίξουν μπάλα όταν θα έρθει η ώρα της επιλογής του νέου ηγέτη; Ο ... Αβραμόπουλος; Ο ...Αλογοσκούφης; Ο ...Ευριπίδης; Ο ...Άρης; Μήπως ο ...ΘΡ;

Ποιο είναι λοιπόν το παιχνίδι; Η Ντόρα προσπαθεί να εξασφαλίσει μια συμμαχία με τον Σαμαρά επειδή ξέρει ότι αν ο Καραμανλής τον χρίσει διάδοχό του το έχασε το παιχνίδι. Ποιες θα είναι οι εξελίξεις θα το δούμε. Εμείς πάντως πιστεύουμε ότι μια σύμπλευση Ντόρας - Σαμαρά είναι και πολιτικά και ιδεολογικά αδύνατη.

Από την άλλη μεριά, ένα από τα μεγάλα λάθη του Κώστα Καραμανλή είναι ότι δεν φρόντισε να αναδείξει τον διάδοχό του. Κατέστησε έτσι τον Μητσοτάκη (αυτό του το αναγνωρίζουμε) σε καθοριστικό παράγοντα ισορροπίας σήμερα στη ΝΔ. Επειδή όλοι ξέρουν στη ΝΔ ότι αν φύγει η Αγία Οικογένεια, «πάει το μαγαζί».

Ο Μητσοτάκης ....εγγυητής της ενότητας της ΝΔ κι ο θεός να μας φυλάει. Εκεί οδήγησαν την ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 05/11/2008 16:27:01

  Η ΝΔ είναι πολιτικά τελειωμένη γιατί δε φρόντισε να αφήσει ανθρώπους να ανέβουν προς τα πάνω. Θα καταντήσει σαν την ΕΔΗΚ. Αναμένεται το διάδοχο σχήμα της συντηρητικής παράταξης.

  Όσο για το Σαμαρά θυμίζω κάποιες παλιές αναρτήσεις με ρεκόρ αρνητικών σχολίων για το Σαμαρά επειδή θεωρείται υπεύθυνος για το χάλι με τους λαθρομετανάστες που έχει υποβαθμίσει τη ζωή στις περιοχές του Δήμου Αθηναίων και όχι μόνο.

 2. ισμαήλος avatar
  ισμαήλος 05/11/2008 16:31:20

  καλή η ντόρα αλλά δεν θα γίνει τίποτα ο κόσμος δεν αγαπάει μητσοτάκη. Η ντόρα προσπαθεί με το χαμόγελο αλλά θα μείνει μ'αυτό. Τώρα σειρά έχει το γιώργο και τσίπρα Μετά από 8 χρόνια η ντόρα γριά

 3. Frixos13 avatar
  Frixos13 05/11/2008 16:33:12

  @Εξάκτινος: Εγω θυμάμαι το αντίθετο. και απο που ως που "θεωρείται υπεύθυνος για το χάλι με τους λαθρομετανάστες", όπως το λες. Επείδή το λέει η Ντόρα;

 4. Μακρης Κωνσταντινος avatar
  Μακρης Κωνσταντινος 05/11/2008 16:34:08

  Εσυ το καταλαβες, αυτοι το καταλαβαν; Δεν νομιζω!!

 5. nas avatar
  nas 05/11/2008 17:14:20

  Θα ξεκινήσω από το τελευταίο: "Εκεί οδήγησαν την ΝΔ" τα λάθη του Καραμανλή που "ένα από τα μεγάλα λάθη είναι ότι δεν φρόντισε να αναδείξει τον διάδοχό του. Κατέστησε έτσι τον Μητσοτάκη (αυτό του το αναγνωρίζουμε) σε καθοριστικό παράγοντα ισορροπίας σήμερα στη ΝΔ. Επειδή όλοι ξέρουν στη ΝΔ ότι αν φύγει η Αγία Οικογένεια, «πάει το μαγαζί»!!!
  Τα θαυμαστικά, έχουν την έννοια πως δεν προκύπτει απο πουθενά για ποιό λόγο ένας απο τους νεώτερους ηλικιακά πρωθυπουργούς της χώρας, με όλα τα αριστεροδεξιά παπαγαλάκια να τον υμνούν, θα έπρεπε να σκεφτεί για "διάδοχο"!!! Η ανάλυση θεωρώ πως δεν λαμβάνει υπόψην καθόλου την αντίπερα όχθη, δηλαδή την δυναμική του μεγάλου δημοκρατικού ρεύματος που εκφράζεται απο τον ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου. Ασφαλώς και κανένας "απόλυτος κυρίαρχος" όπως εμφανίζονταν μέχρι πρότινος ο Καραμανλής, θα σκέφτονταν να "χρίσει" διάδοχο, όταν είχε διαβεβαιώσεις απο τους νταβατζήδες πως "ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΟΣ" και πως "ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ"!
  Αυτές τις διαβεβαιώσεις όμως την κατέρριψε το λαϊκό αίσθημα, οι δημοκράτες που στήριξαν τον Παπανδρέου και ο οποίος μέσα σε ένα χρόνο δικαίωσε τις προσδοκίες τους αφού ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ σε κάθε είδους πίεση, ΑΝΤΕΞΕ στην διαρκή υπονόμευση απο το σύστημα των "Πρετεντέρηδων" και σήμερα αποτελεί την ελπίδα της πλειοψηφίας του λαού για κάτι καλύτερο.
  Απο το άλλο μέρος, όσο περνάει ο καιρός, δεν αμβλύνονται μόνον οι πικρίες των οπαδών της Ν.Δ. για την κίνηση Σαμαρά to ‘93, αλλά σε κάποια σημεία δικαιώνεται κιόλας, κυρίως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Με δεδομένο πως η μεν "Αγία Οικογένεια" δοκιμάστηκε στην εξουσία (90-93, Δημαρχία Ντόρας, υπουργοποίησή της σε κορυφαίο υπουργείο) ο Σαμαράς μπορεί καλύτερα να αποτελέσει τον πόλο συσπείρωσης της δεξιά παράταξης μετά την ήττα που θα προκύψει απο τις εκλογές... γιατί είναι "λαϊκό παιδί" σε αντίθεση με τον "μη μου άπτου" Αβραμόπουλο και επειδή όλα αυτά τα χρόνια υπέστη σιωπηρώς την "τιμωρία" του με αξιοπρέπεια και -κυρίως- χωρίς να ευτελίσει την προσωπική του φιλοδοξία σε προβολή μέσω μηχανισμών και συστημάτων...

 6. Μακρης Κωνσταντινος avatar
  Μακρης Κωνσταντινος 05/11/2008 17:36:12

  @nas Says:
  βλεπω οτι τα κομματικα σημειωματα βελτιωθηκαν, πες στον κομματικο θιασο και στα κοριτσια του Γιωργου, οτι και γι αυτους χτυπαει η καμπανα,το εργο θα το δουν μετα τις εκλογες.

 7. nas avatar
  nas 05/11/2008 18:20:48

  @6: δεν αντιλαμβάνομαι για ποιά "κομματικά σημειώματα" ομιλείς. όπως επίσης δεν αντιλαμβάνομαι τους κάθε είδους βολεμένους που είναι τάχα μου "ανάνενταχτοι" και δεν τους νοιάζει ποιός "κυβερνά". Όμως έχω δεί πολλούς σαν εσένα να πιάνουν πρώτοι "στασίδι" όταν έρχεται ή ώρα της μάσας...

 8. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 05/11/2008 18:22:41

  @ Frixos13: Εγω θυμάμαι το αντίθετο. και απο που ως που “θεωρείται υπεύθυνος για το χάλι με τους λαθρομετανάστες”, όπως το λες. Επείδή το λέει η Ντόρα;

  Θυμάσαι το αντίθετο για το περιεχόμενο των σχολίων ή για τον αριθμό τους?

  Αυτός δεν ήταν υπουργός όταν άνοιξαν οι πύλες και μπούκαρε μέσα στη χώρα η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα με αποτέλεσμα να πέσει η ποιότητα ζωής στις λαϊκές συνοικίες και όσοι έχουν τα φράγκα να την κοπανάνε ακόμη κι εκτός Ελλάδας?

  Το τι λέει η Ντόρα δε με απασχολεί. Επίσης η ΝΔ επιβίωσε χωρίς Σαμαρά Ανδριανόπουλο και Μάνο. Δεν τους χρειάζεται.

 9. Γεωργία avatar
  Γεωργία 05/11/2008 19:02:46

  Εξάκτινε: Η ΝΔ δεν χρειάζεται τη Ντόρα. Τελεία και παύλα. Χρειάζεται να ξαναβρεί την ιδεολογία της. Γι αυτό χρειάζεται το Σαμαρά. Και ίσως και τους άλλους, παρότι ξεπουλήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ και η ιδεολογία τους ηττήθηκε

 10. Evros avatar
  Evros 05/11/2008 19:13:34

  Στην πολιτική δεν υπάρχει αδύνατο.

 11. ntinos avatar
  ntinos 05/11/2008 19:19:23

  @ Γεωργία

  Ποιά ακριβώς είναι η ιδεολογία της που πρέπει η ΝΔ να ξαναβρεί; Επιστροφή στις ρίζες; κρατικοποίηση της Ολυμπιακής; ψήφο στα δέντρα; αντιπαροχές; οικονομικές θεωρίες του 30;

 12. donaE avatar
  donaE 05/11/2008 20:13:30

  @ Γεωργια Η 'ιδεολογια' της, την εγκατελειψε η ιδια.Οι κοινωνικες συνθηκες αλλαξαν απο την εποχη που ο Σαμαρας ταυτιζοτανε με την Μεσσηνια και οι ελαιοπαραγωγοι,περνανε τις επιδοτησεις.Τωρα πρεπει να αποφασισουν και οι ΝΔτες,τι εκπροσωπουν και τι περιμενουν.

 13. sovokai avatar
  sovokai 05/11/2008 20:17:12

  Η Ντορα τον θελει για σαμάρι για να μας καβαλίκεψουν πάλι.

 14. chennai thanatos stous arnaoutides avatar
  chennai thanatos stous arnaoutides 05/11/2008 21:02:34

  o laos kserei pia stasi krataei o samaras gia ta ethnika kai tin ikonomiki politiki kai pion placie einai to mitsotakeiko.to thema einai pos ayti i ikogenia politikis mafia pou praktoreyei kinonikes mafies ntopies kai megalon dinameon sinexizei na psifizetai apo ayto to lao.diladi an o laos psifisei aksious[esto kai gia na tou kanoun rousfetia opos kanoun oi politikes mafies kai ekviazoun tous eksathliomenous ipikoous gia mia doulia] ti tha kanoun tha kiriksoun diktatoria epeidei oi ergodotes entoleis kathe politikis ikogenias mafia exoun sto xeri tous kratikous sistimikous litourgismous?ta thelei o kolos tou laou.giati pleon den einai afeleis.apla dialegei ton eykolo dromo gia na voleytei kai oxi toulaxiston na parei to rousfeti ala na vgalei anthropous pou theloun na prosferoun kai oxi na listarxepsoun.sta moutra tou omos tha girisei.oso nomimopioun ta dekades pathogenei mitsotakeika tis politikis tou politismou o karkinos tha gigantothi mexri pou tha tous faei to teras pou ftiaxnoun kai aytous.

 15. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 05/11/2008 21:28:18

  Η ΝΔ πλέον δεν έχει ιδεολογία. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα του στενού της κύκλου που λυμαίνεται την εξουσία.
  Η ιδεολογία της όπως η ιδεολογία του κάθε συντηρητικού κόμματος προσδιορίζεται από καλύτερη διαχείριση στα οικονομικά, και στην οποία απέτυχαν ενώ προκάλεσαν και σκάνδαλα, στήριξη μικρομεσαίων επιχειρηματιών, στην οποία επίσης απέτυχε και μείωση του κράτους για να μην έχουν λόγο ύπαρξης οι διάφοροι που λυμαίνονται το κράτος, κάτι που επίσης δε λειτούργησε διότι ναι μεν δεν ανήκουν στο κράτος αλλά μετατράπηκαν ομως σε κρατικοδίαιτους.


  Όσο για το λαό. το έχουμε ξαναπεί ψηφίζει με το συμφέρον του. Ποιός θα του κάνει το ρουσφέτι. Όταν θα έρθει ο λογαριασμός κάποια στιγμή θα σφυράνε όλοι αδιάφορα.

 16. Μακρης Κωνσταντινος avatar
  Μακρης Κωνσταντινος 05/11/2008 22:28:22

  @nas Says:
  1. Αυτά λεγονται κομματικα σημειωματα :
  “Αυτές τις διαβεβαιώσεις όμως την κατέρριψε το λαϊκό αίσθημα, οι δημοκράτες που στήριξαν τον Παπανδρέου και ο οποίος μέσα σε ένα χρόνο δικαίωσε τις προσδοκίες τους αφού ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ σε κάθε είδους πίεση, ΑΝΤΕΞΕ στην διαρκή υπονόμευση απο το σύστημα των “Πρετεντέρηδων” και σήμερα αποτελεί την ελπίδα της πλειοψηφίας του λαού για κάτι καλύτερο.”
  2.Αγαπητε εάν προσεχεις γραφω επωνυμως ,αυτό σημαινει πολλα. Ρωτα στο κομμα σου τον Γειτονα, τι του λεει αυτό το ονομα και ποσο θα το ηθελαν στο Πασοκ ,αλλα δεν ξεπουληθηκε ποτε. Επισης αγαπητε μου, εάν ηθελα να βολευθω πολλοι πρωτοκλασατοι ,είναι γνωστοι και φιλοι και στην ΝΔ, αλλα στην ζωη μου εμαθα να στηριζομαι στα δικα μου ποδια και όχι των αλλων.
  3. Βολεμενος ειμαι, εχης δικιο, με την ψυχη μου και την συνειδηση μου, ευχομαι το ιδιο και σε σενα.

 17. TEO avatar
  TEO 05/11/2008 22:43:45

  Είμαι Γραμματέας Τ.Ο της Ν.Δ καί Οπαδός τού Κόμματος επί 50 χρόνια(ΕΡΕ-ΝΔ).Τό κόμμα που αγάπησα καί υπηρέτησα μέ πάθος τόσα χρόνια μέ εξωθεί ναλλάξω χώρο.Παρακαλώ πέστε μου πώς μπορώ νά παραιτηθώ από Γραμματέας γιατί τά όργανα του κόμματος δέν λειτουργούν.

 18. Μακρης Κωνσταντινος avatar
  Μακρης Κωνσταντινος 05/11/2008 23:06:56

  @TEO
  ακομη δεν το καταλαβες οτι η ΝΔ κατεβασε ρολλα εδω και καιρο; το λεει και ο επιτιμος!!

 19. nas avatar
  nas 06/11/2008 16:57:01

  @ 16: Αγαπητέ χ....α αν σε ξέρουν στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ ή αν σε ήθελε ο Γείτονας ή όποιος άλλος απο την κεντρική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ...σιγά τον άσπιλο που ανέφερες ως παράδειγμα... και να σου πώ κάτι; όσοι υποστηρίζουν ότι είναι βολεμένοι μόνο με την ψυχή τους μου θυμίζουν κάτι προσκυνητές του κερατά...άσε λοιπόν τα μαθήματα και κάνε τα κονέ σου με το ΠΑΣΟΚ...όπου νάναι θα σε καλέσουν προς αξιοποίηση...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.