#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/05/2010 20:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι συζητάνε στην Ζυρίχη το ΔΝΤ και οι Τραπεζίτες με τον Σόρος;

Κεκλεισμένων των θυρών σήμερα διεξάγεται μυστική συνάντηση Ντ. Στρος Καν, Ευρωπαίων και Κινέζων τραπεζιτών και FED με special guest το Τζορτζ Σόρος.

Μία μόλις ημέρα μετά την καθίζηση του ευρωμηχανισμού στήριξης η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας διοργανώνει σήμερα σύσκεψη στρογγυλής τράπεζας με ειδικό προσκεκλημένο τον Τζωρτζ Σόρος.

Στη σύσκεψη λαμβάνουν μέρος ο Ντομινίκ Στρος Καν, πρόεδρος του ΔΝΤ, ο Ζαν Κλωντ Τρισέ της ΕΚΤ, ο Αξελ Βέμπερ της Γερμανικής Bundesbank, ο κυβερνήτης της κινεζικής κεντρικής τράπεζας Ζου Ξιαο Γουάν και ο αντιπρόεδρος της FED, Ντόναλντ Κον.

Η συνάντηση γίνεται κεκλεισμένων των  θυρών σε πολυτελές θέρετρο της Ζυρίχης.

Τι μπορεί να θέλουν να (συν)ζητήσουν οι ανωτέρω από τη γηραιά αλεπού της κερδοσκοπίας, μία μόλις ημέρα μετά από την ψυχρολουσία στην οποία υπέβαλλαν οι αγορές το φιλόδοξο πλήν προβληματικό πακέτο των 700 δις ευρώ;

DK

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/05/2010 20:53:53

  το αυγο του φιδιου..

  ΠΠ

 2. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 11/05/2010 21:09:01

  Τώρα άν γράψω ότι ο κυριούλης της φωτ/φίας 'φέρνει' κάτι σε σαύρα ή σε ιγκουάνα,με τον δίκιο τους δεν θα θυμώσουν τα συμπαθή ερπετά;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 11/05/2010 21:13:36

   Ανήκει μάλλον και αυτός στη περιβόητη φυλή των reptilians. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με φωτό και βίντεό τους. Μάτια τσακίρικα και λεπιασμένο δέρμα...

 3. Μούσα avatar
  Μούσα 11/05/2010 21:16:01

  Δεν νομίζω Σπαρτακε να θυμωσουν
  Αλλωστε και ο Χριστός μας 'Γεννήματα εχιδνών' τους απεκάλεσε.
  Κάτι παραπάνω θα ήξερε

  • tomcat00 avatar
   tomcat00 @ Μούσα 12/05/2010 02:06:31

   χαχαχα...ποσο χρονων εισαι;

   ακομα με το Σαουλ ασχολεισαι;;

 4. alone avatar
  alone 11/05/2010 21:22:57

  http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-05-10-22-21-52-2010051023066/
  ..................
  Ο Τζιμ Ρίκαρντς, πρώην κορυφαίο στέλεχος του Long Term Capital Management, του hedge fund που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε κατάρρευση το διεθνές σύστημα το 1998, παρότι το θεωρούσαν τόσο ασφαλές, ώστε να επενδύουν τα διαθέσιμά τους ακόμη και κεντρικές τράπεζες, παρουσίασε μια θεωρία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, όσο και ανησυχητική, για τη σημερινή κατάσταση των αγορών.

  Ο Ρίκαρντς, που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα –και γρήγορα επιβεβαιώθηκε- το μεγάλο κόλπο χειραγώγησης του αργύρου από την JP Morgan, για το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ, εκτιμά ότι το σχέδιο των Ευρωπαίων είναι καταδικασμένο να αποτύχει!

  Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Ρίκαρντς τονίζει, ότι όση ρευστότητα και αν χρησιμοποιήσουν οι Ευρωπαίοι, ή κάθε άλλη διεθνής συμμαχία, για να σταματήσουν τους κερδοσκόπους, αυτοί θα έχουν πάντα περισσότερη… εικονική ρευστότητα, για να λένε μονίμως σε αρχές και κυβερνήσεις τη γνωστή και από το πόκερ φράση: «τα βλέπω».

  Όπως ανέφερε σε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο Ρίτσαρντς, για να αντιληφθεί κανείς τη σημερινή δύναμη των αγορών, αρκεί να ανακαλέσει στη μνήμη του το επεισόδιο με την κατάρρευση της στερλίνας και την αποβολή της από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών το 1992.

  Τότε, ένας μόνο άνθρωπος, ο Τζορτζ Σόρος, «γονάτισε» την Τράπεζα της Αγγλίας, με μια πολύ απλή «συνταγή»: όσα δολάρια και αν πωλούσε η Τράπεζα για να κρατήσει την ισοτιμία της στερλίνας, τόσες στερλίνες είχε στη διάθεσή του για να πουλάει ο Σόρος. Κάποτε τα «πυρομαχικά» της Τράπεζας εξαντλήθηκαν, ο Σόρος στέφθηκε νικητής και έφυγε με… την μπάνκα, αφήνοντας τη στερλίνα εκτός μηχανισμού ισοτιμιών, αφού η Βρετανία υποχρεώθηκε την υποτίμησή της.

  Σήμερα, οι ανά τον κόσμο αρχές έχουν στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από αυτά που «γονάτισαν» την Τράπεζα της Αγγλίας το 1992: τότε, ο Σόρος χρειαζόταν πραγματικά κεφάλαια για να αντιτάξει στα συναλλαγματικά αποθέματα της κεντρικής τράπεζας. Σήμερα, όσα τρισεκατομμύρια και αν τυπώσει μια κεντρική τράπεζα, ή αν δημιουργήσουν οι κυβερνήσεις με συλλογικούς μηχανισμούς δανεισμού ασθενέστερων οικονομιών σε μια νομισματική ένωση, μπορεί εύκολα να ξεπερασθούν από τις… Goldman Sachs του πλανήτη, αφού μπορούν με απειροελάχιστο κόστος να ανοίγουν όσες θέσεις θέλουν εναντίον της Ευρωζώνης, με σορτάρισμα ομολόγων και αγορές CDS.

  Αν θέλουν, λοιπόν, οι αρχές της Ευρώπης να αναχαιτίσουν την… αγέλη των λύκων με «πυρομαχικά» πολλών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, οι κερδοσκόποι μπορούν εύκολα να αντιδράσουν, ανοίγοντας μεγαλύτερης αξίας short θέσεις, ώστε κάποτε να «γονατίσουν» τις κυβερνήσεις και την κεντρική τράπεζα. Πολύ περισσότερο, όταν οι αδυναμίες του σχεδίου διάσωσης είναι προφανής, θεμελιώδεις και δικαιολογούν… αέναες κερδοσκοπικές επιθέσεις: κανείς δεν πιστεύει, για παράδειγμα, ότι με τα διάφορα πακέτα διάσωσης, το πραγματικό δημοσιονομικό και οικονομικό πρόβλημα που βρίσκεται στον πυρήνα της κρίσης υπερχρέωσης του ανεπτυγμένου κόσμου και ιδιαίτερα της Ευρώπης θα μπορέσει μακροπρόθεσμα να αντιμετωπισθεί.

  Ο συνδυασμός υψηλού χρέους, που σε επίπεδο Ευρωζώνης τείνει να προσεγγίσει το 100% του ΑΕΠ, με την «εγκλωβισμένη» οικονομική ανάπτυξη, δημιουργούν ιδανικό υπόβαθρο για να στηθούν κερδοσκοπικές επιθέσεις, οι οποίες μακροπρόθεσμα δύσκολα θα… αστοχήσουν. Αν πιστέψει κανείς τον Ρίκαρντς, που γνωρίζει αρκετά για αποτυχημένες προσπάθειες διάσωσης μεγάλων οικονομικών μονάδων, από τη θητεία του στο LTCM, η προσπάθεια διάσωσης θα αποτύχει, όσο το μαχαίρι και το πεπόνι βρίσκεται στα χέρια των Goldman Sachs του πλανήτη.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ alone 12/05/2010 00:46:54

   Οι έχοντες ασχοληθεί με τα καινούρια "παιχνιδάκια", υπερτιμούν την εικονική ρευστότητα. Έτσι ακριβώς την πάτησε η Lehmann με τα subprimes παράγωγα. Μόχλευση κεφαλαίου είναι, και η μόχλευση είναι πιό παλιά από τις λάσπες. Ο αντίπαλος το ξέρει ότι τα λεφτά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Στο πόκερ, όταν ο μπλοφαδόρος πάρει πολύ θάρρος, τελικά καίγεται.
   H πραγματική ρευστότητα είναι ανίκητη, εκτός άν η "διακυβέρνησή" της παίζει για τον αντίπαλο.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 12/05/2010 12:15:06

    Εκείνο τον κυβερνήτη Ζου Ξιαο Γουάν πάντως, με τίποτα δεν τον πιάνουν καραγκιόζη οι καζινάδες στοιχηματζήδες.
    Δεν είναι Γκρίνσπαν, πάω στοίχημα!
    Μπροστά στον κίτρινο τζογαδόρο, τον εξοπλισμένο με Κομφούκιο, Ζενικό Βουδισμό και με το Κόκκινο Βιβλιαράκι, οι σορτάκηδες είναι σαν την Παναχαική μπροστά στη Μπάρτσα.

 5. Dimi avatar
  Dimi 11/05/2010 21:37:41

  Your Enemy: George Soros (Ψώρος) http://bit.ly/d5WOJN

 6. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 11/05/2010 22:05:45

  Τό στόμα του ἔτσι ὅπως εἶναι σοῦ φέρνει ἀνατριχίλα.
  Κάπως ἔτσι θά εἶναι ἡ εἴσοδος στόν Ἄδη.

 7. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 11/05/2010 22:40:03

  Φυσικα και δε μπορω να ξερω κι εγω οπως ολοι μας τι μπορει να συζητανε εκεινο που εκ πειρας ξερω ειναι πως δε συζηταν για το καλο μας... Εκεινο που μπορω να ξερω ειναι πως τοσο ο Τρισε οσο κι ο ΓΑΠ στο συνεδριο του ecofin ταχθηκαν υεπρ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που ειναι ενας μακροπροθεσμος στοχος του "περιουσιου λαου" του θεου.....!!! Ακομα καπως πιστευω πως ολα αυτα ειχαν δρομολογηθει απο τη λεσχη Μπιλντεμπεργκ και ειναι εν γνωσει καποιων ΚΑΙ ελλαδικων "πολιτικων παραγοντων" με τις γνωστες συμμετοχες τους κατα καιρους... Ακομη μηπως επειδη οι λαοι του Ευρωπαικου νοτου θα ξεσηκωνονται γιατι ο βιος τους θα γινεται αβιωτος, μηπως πρεπει να βρουν - καλου κακου - κι εναν εξωτερικο εχθρο????

  • Μisha avatar
   Μisha @ Μαυρη Αντιδραση 11/05/2010 22:47:30

   Παγκόσμια διακυβέρνηση: ένας αριθμός για κάθε άνθρωπο, για όλες τις δραστηριότητες του, από αστυνομική ταυτότητα και ΑΦΜ μέχρι ΑΜΚΑ και αριθμό πιστωτικής κάρτας.
   Ήδη ο ΓΑΠ έχει προαναγγείλει τις ηλεκτρονικές ταυτότητες οι οποίες θα ενσωματώνουν όλα τα προσωπικά, φορολογικά, ασφαλιστικά , υγειοονομικά. εργασιακά δεδομένα του πολίτη με σκοπό ασφαλώς τη...διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς.
   Μήπως τελικά είναι πιο αργά από όσο φαίνεται;

 8. otiprepei avatar
  otiprepei 11/05/2010 22:41:25

  Η ευροζώνη υπάρχει μόνο τα τελευταία 10 χρόνια.
  Τον περισσότερο καιρό αντιμετωπιζόταν ως χρήσιμος ηλίθιος απο την αγορά.
  Μόλις τα πραγματικά προβλήματα φάνηκαν στον ορίζοντα για το δολάριο τότε είδαμε την οικονομία της Ε.Ε να χτυπιέται ανελέητα.
  Αν η Ευρώπη δεν κάνει στρατηγικές επιλογές ώστε με στρατηγικά αντισταθμίσματα να εδραιώσει την παρουσία στις διεθνείς αγορές τότε καμία ενωμένη Ευρώπη δεν έχει μέλλον. Το μόνο που τη κρατά ενωμένη είναι ο φόβος των τρίτων οτι αρκετές χώρες της Ε.Ε θα υποτιμήσουν τα νομίσματα τους και θα αρχίσουν επιθετική πολιτική, αγροτικών και βιομηχανικών εξαγωγών. Ας πούμε οτι μπορούσε μια Αμερική να παρεμβαίνει γενικά στις επιλογές της Ε.Ε, το να παρέμβει στις επιλογές κάθε Ευρωπαϊκής χώρας χωριστά θα ήταν τρομερός πονοκέφαλος.

  Η Ε.Ε χρειάζεται τις δικές της μυστικές υπηρεσίες που θα δρούν εκτός συνόρων Ε.Ε και δεν θα είναι υποχείριο της Αμερικής, όπως και τα δικά της δόγματα άσκησης φανερής και μυστικής διπλωματίας.
  Δεν θα τολμούσε κανένας με τον εκπρόσωπο του τύπου Σόρου να κάνει προτάσεις ή εκβιασμούς στην οικονομική πολιτική της Ε.Ε αν γνώριζαν οτι μπορεί και να μην την έβγαζαν ως το τέλος της βδομάδας ας πούμε.
  Απο τη άλλη είναι απορίας άξιο πως ενα κράτος σαν το Ισραήλ έχει καταφέρει να ασκεί πολιτική επιπέδου που ούτε ολόκληρη η Ε.Ε στα καλύτερα της δε θα τολμούσε να πραγματοποιήσει.
  Η διαφορά της Ε.Ε απο το Ισραήλ, είναι οτι το Ισραήλ κρατά την Αμερική απο τα ..χίδια.
  Υπήρχε κάποτε η πρόθεση και ίσως η μακρινή δυνατότητα η Ελλάδα και η εξωτερική της πολιτική να αποκτούσε τόση βαρύτητα οση του Ισραήλ.

  Ποιός να το φανταζόταν οτι θα πέφταμε τόσο.

 9. zonitis avatar
  zonitis 11/05/2010 23:18:50

  Παιδια τι λετε; Δεν καταλαβαινετε οτι ειμαστε μπροστα σε κοσμοιστορικα γεγονοτα; Οσοι απο εσας διαβαζουν και ξερουν τι λενε οι γραφες θα επρεπε να καταλαβαονουν τα παντα αυτη τη στιγμη.

 10. babis avatar
  babis 12/05/2010 00:08:52

  paidia einai nefelim..... aytos....kai o gap einai ypo ton elenxo tous.

 11. akis avatar
  akis 12/05/2010 00:29:29

  τι λενε οι γραφες?

 12. Baroso avatar
  Baroso 12/05/2010 00:31:25

  IMF chief optimistic about 'tough' Greek plan

  By FRANK JORDANS (AP) – 4 hours ago

  ZURICH — The head of the International Monetary Fund says the Greek government's program to make drastic public savings is "tough" but he is optimistic it will work.

  IMF Managing Director Dominique Strauss-Kahn says the program agreed to by Greece under pressure from other European countries is "more V-shaped than U-shaped."

  But Strauss-Kahn told reporters in Zurich the program should help lift the country out of its debt crisis.

  He spoke at the end of a one-day meeting on international monetary stability hosted by the Swiss National Bank and the IMF.

  THIS IS A BREAKING NEWS UPDATE. Check back soon for further information. AP's earlier story is below.

  ZURICH (AP) — The U.S. economy should rely less on debt to finance consumer spending and more on savings, a senior member of the U.S. Federal Reserve Board said Tuesday.

  Donald Kohn, the Fed board's vice chairman and second-highest ranking official, said exports and capital investments also needed to increase to rebalance years of debt-fueled U.S. consumption that exacerbated the recent global economic downturn.

  "The U.S. economy will need to be less driven by consumption and housing and will need to rely less on debt to finance spending on consumption and housing," Kohn told a one-day meeting of central bankers and global financiers in Zurich, according to comments posted on the Fed's website.

  Kohn said one of the strongest arguments for greater savings was the aging U.S. population, which "will pose severe challenges in the decades to come."

  Efforts to reform the global financial system should examine "opportunities to improve incentives for private saving" and would "almost certainly involve increases in national saving," he said.

  This would require other nations to rely less on exports to the United States and more on domestic consumption, Kohn said.

  Some countries would have to allow their currencies to rise, he said, hinting at an often repeated U.S. concern that China is keeping its currency artificially low to spur exports.

  "More flexible exchange rates will help domestic demand fill in the gap left once foreign demand falls back to a more sustainable level," Kohn said. "More flexible exchange rates also provide domestic policymakers greater scope to focus on domestic goals of full employment and price stability."

  Kohn, who plans to leave his post at the end of June, has been a member of the Fed board since 2002.

  Among the speakers at the closed-doors meeting in Zurich hosted by the Swiss National Bank and the International Monetary Fund was George Soros, the Hungarian-born financier who made millions betting against currencies in the 1990s.

 13. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 12/05/2010 00:32:26

  Το νέο είναι που οι Ελβετοί έχουν φέρει τον κινέζο. Δυό μήνες κρυβότανε η "τρίτη υπερδύναμη, τωρα κεκλεισμένων των θυρών. Βουδιστο-κομμουνιστική μοναστηριακή μυστικοπάθεια, ή θα αμολήσουν κανένα δρακο που θα ξερνάει γιουάν;
  Τα άλλα business as usual.

 14. Orestios avatar
  Orestios 12/05/2010 05:09:07

  Για τον σοσιαλισμό δουλεύουν, όπως έλεγε και ο σύντροφος Γιάννος. χο! χο!

 15. Χαμενος avatar
  Χαμενος 12/05/2010 06:34:47

  Με άλλα λόγια, τι ζητάει η αλεπού στο παζάρι...

 16. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 12/05/2010 11:54:12

  εχω αποκλειστικη πληροφορία οτι συναντηθήκαν φοβουμενοι μην ανοιξει το στομα του ο κ.καραμνλής ....ο μεγάλος αυτός αρνητής της νεας παγκόσμιας τάξης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.