#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/12/2012 23:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι συζήτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί στη σύσκεψηΊσως για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν είχε ένταση, αγωνία ή δηλώσεις με υπονοούμενα. Το καλό κλίμα μετά την εκταμίευση της δόσης και ιδιαίτερα η αναβάθμιση της οικονομίας από την S&P ήταν αρκετά για να μην υπάρξουν προβλήματα στη σύσκεψη και μεγάλες διαφοροποιήσεις. Αν πιστέψουμε τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μπορούμε να εικάσουμε ότι δε συζήτησαν ενδεχόμενο ανασχηματισμού, που ίσως πάει για μετά, συζήτησαν φυσικά το φορολογικό, και ίσως γίνουν αλλαγές ενώ άφησαν να εννοηθεί ότι χρειάζεται καλύτερος συντονισμός του κυβερνητικού έργου, που όμως μπορεί να μη γίνει με τη γραμματεία συντονισμού που είχε τις προηγούμενες ημέρες συμφωνηθεί.

 

«Οργανώνουμε την νέα αφετηρία της χώρας, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και τους εταίρους. Στόχος μας είναι τώρα να ανακόψουμε την ύφεση, να μειώσουμε την ανεργία και να δημιουργήσουμε ένα θετικό πρόσημο στην οικονομία, με νέες θέσεις εργασίας» τόνισε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Πρέπει να νιώσει ο Έλληνας πολίτης ασφαλής και ότι τα μέτρα αυτά είναι τα τελευταία. Και θα είναι τα τελευταία», είπε χαρακτηριστικά, στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι έχει αλλάξει η συγκυρία και μπορούμε να κάνουμε αυτή την  αλλαγή.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά και στο σημείο αυτό ανέφερε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ και τις προτάσεις που καταθέτει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ.Βενιζέλος προσδιόρισε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο πρώτος είναι τα πρακτικά μέτρα για την ανάπτυξη, με πολλές κινήσεις που θα γίνουν με την βοήθεια του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τραπεζών.

Δεύτερον, οι διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου όπως σημείωσε «να κάνουμε την Ελλάδα κανονικό κράτος, ένα κράτος φιλικό στις επενδύσεις και στην ανάπτυξη».

Τα όσα έχουν αποφασιστεί κινούνται σε ιδιαίτερη θετική κατεύθυνση, σημείωσε ο Φώτης Κουβέλης λίγο μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων, αναφερόμενος και στην πρόσφατη αναβάθμιση από την Standard and Poor’s.

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε: «Μιλήσαμε για την ανάπτυξη με συγκεκριμένους στόχους ώστε να υπάρξουν θέσεις εργασίας. Συζητήσαμε ζητήματα λειτουργίας του κράτους καθώς και για την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου».

Επεσήμανε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας των «οικονομικά ασθενέστερων αυτού του τόπου» καθώς και επιμέρους θέματα που έχουν σχέση με τους αγρότες και ευπαθείς ομάδες με την ανάγκη να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για νέους.

Αναφερόμενος στο φορολογικό σημείωσε: «Έχουμε σύμπτωση στα περισσότερα σημεία, εκεί που υπάρχουν διαφοροποιήσεις θα τα δούμε στο κοινοβούλιο».

Ο κ. Κουβέλης απέκλεισε κατηγορηματικά ότι στη σύσκεψη των τριών εταίρων ετέθη θέμα ανασχηματισμού και εκλογικού νόμου.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου συμμετείχε στη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε «Είναι μία πολύ σημαντική απόφαση αλλά δεν εφησυχάζουμε. Δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός».

Ερωτηθείς αν ήρθε η ώρα να βγούμε στις αγορές απάντησε πως «είναι πολύ νωρίς», ενώ χαρακτήρισε χρήσιμη τη συζήτηση που έγινε για το φορολογικό.

Ερωτηθείς για την εμπλοκή που έχει προκύψει για την είσπραξη του φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο κ. Στουρνάρας αρκέστηκε να πει: «Περιμένουμε την απόφαση».

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. DIMX avatar
    DIMX 18/12/2012 23:26:44

    Ενοειται οτι αυτα θα ειναι τα τελευταια μετρα τους ...

  2. Enzo avatar
    Enzo 19/12/2012 00:15:59

    Κάθε μέρα, κατά μέσο όρο, κλείνει ένα εργοστάσιο με 170 εργαζομένους κύριοι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.