#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/03/2011 14:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι σημαίνει η πορεία του ιταλικού πλοίου για την διευθέτηση της ΑΟΖ;Είναι ενδιαφέρον οτι η τουρκική NAVTEX που παραθέτει ο σχολιαστής “What” του antinews εξουσιοδοτεί την εικονιζόμενη κίνηση του Ιταλικού ερευνητικού σκάφους που εξεδίωξαν οι Τούρκοι απο την περιοχή του  Καστελορίζου στις 12/03/2011.

Το πλοίο θα κινηθεί επί των ορίων της Ισραηλινής, Αιγυπτιακής, Λιβανικής και Κυπριακής ΑΟΖ, εντός της Κυπριακής ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ καθώς και εντός της Ελληνικής περιοχής Ερεύνης – Διασώσεως...

Σημαίνει κάτι ως πρός τις αμοιβαίες διευθετήσεις των ΑΟΖ ;

Διαβάστε σχετικά:

Κατάλαβε κανείς τι έγινε στο Καστελόριζο το Σάββατο 12 Μαρτίου;

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Silverakos avatar
  Silverakos 23/03/2011 16:26:45

  Σημαίνει ότι οι Τούρκοι αμφισβήτησαν και επίσημα το δικαίωμα της Ελλάδας για ΑΟΖ νότια του Καστελόριζου και εξηγεί την εμπλοκή της χώρας στη Λιβύη.

 2. saltcity avatar
  saltcity 23/03/2011 16:36:56

  Και γιατί μόνο της Ελλάδας ? Και στην εντός της Κυπριακής ΑΟΖ θα κινηθεί το σκάφος. Άρα ?

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ saltcity 23/03/2011 18:35:46

   Θα το πω όσο πιο εύσχημα μπορώ. Οι Κύπριοι πρώτα συμφώνησαν με το Ισραήλ και μετά ενημέρωσαν την Ελλάδα.

 3. parsifal avatar
  parsifal 23/03/2011 17:41:06

  Για κάνε μας λιανά την "εξήγηση της εμπλοκής της χώρας στην Λιβύη"...
  Αφού αποσαφηνίσεις τι αποκαλείς "εμπλοκή", με τί μέσα, σε τι φύσεως αποστολές και πώς αυτές αίρουν την αμφισβήτηση.

 4. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 23/03/2011 18:56:18

  Η Γαλλία έχει το Tromelin, ένα AKATOIKHTO νησάκι κοντά στη Μαδαγασκάρη, το οποίο είναι 10 ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ από το Καστελόριζο, με ΑΟΖ που καταλαμβάνει θαλάσσιο χώρο 2 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ από την έκταση της Ελλάδας. To 2004, το γαλλικό πολεμικό ναυτικό έδιωξε ψαράδικα πλοία Γιαπωνέζων, που είχαν πάρει «άδεια» από τον Μαυρίκιο. To Tromelin απέχει από τη Γαλλία 60 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ απ' ότι το Καστελόριζο από τη Ρόδο.

  Η Γαλλία δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να δεχτεί την Τουρκία στην ΕΕ, γιατί θα έχει περισσότερους ψήφους απ' όλους. Η ΑΟΖ μας είναι και θαλάσσιος χώρος της ΕΕ. Ούτε παραμύθια, ούτε ηττοπάθειες. Αν θέλουμε, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πάρουμε ΟΛΑ όσα δικαιούμαστε από το διεθνές δίκαιο.

  • saltcity avatar
   saltcity @ Γιάννης Σ. 23/03/2011 19:59:46

   Τώρα τα λες σωστά !

  • JOHN avatar
   JOHN @ Γιάννης Σ. 23/03/2011 23:38:15

   Γι αυτο ολοι οι Ευρωπαιοι ηγετες αντεδρασαν τοσο γρηγορα κα δυναμικα!!!

 5. saltcity avatar
  saltcity 23/03/2011 20:15:10

  Από defencenet :
  Πειρατές και "ποντίκια": De facto εκχώρηση ΑΟΖ στην Άγκυρα
  23-03-2011 18:35:44

  Δραματική εξέλιξη στο θέμα του ιταλικού σκάφους «Explora» (φωτό) και της πειρατείας μέσα στην ελληνική υφλακοκρηπίδα από την τουρκική κορβέτα "Badirma" - που επιβεβαιώνει, δυστυχώς, τον χαρακτηρισμό που έδωσε το defencenet.gr για «Ίμια νο2» - είχαμε πριν τις τελευταίες ώρες: Η εταιρεία του ιταλικού σκάφους για να πλεύσει και να ολοκληρώσει την αποστολή της εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (αυτονότητα και της ελληνικής ΑΟΖ), εντός των νοητών ορίων του FIR Αθηνών, ζήτησε και πήρε … άδεια από την Τουρκία η οποία υποστήριζε ότι η θαλάσσια περιοχή νότια της Καρπάθου είναι τουρκική ΑΟΖ!

  Και η Τουρκία της έδωσε την άδεια! Εξέδωσε NAVTEX, η οποία επιτρέπει στο ιταλικό σκάφος να επιχειρήσει εντός της μιας περιοχής καθαρά ελληνικής από κάθε άποψη: Ακόμα και αν δεχθούμε ότι η υφαλοκρηπίδα είναι σε αμφισβήτηση από την Τουρκία (μιλάμε για μια περιοχή από νότια της Καρπάθου και νοτιοανατολικά της Κρήτης μέχρι το Καστελόριζο!) υπάρχει το θέμα των νοητών ορίων του FIR, εντός των οποίων είναι αυτονόητο ότι ο έλεγχος και η αστυνόμευσή τους είναι ελληνικής δικαιοδοσίας. Αλλά εν πάση περιπτώσει από την αρχή η ελληνική πλευρά έχει μιλήσει για ελληνική υφαλοκρηπίδα.

  Οι Ιταλοί λοιπόν, οι οποίοι πρέπει να εκτελέσουν το έργο της πόντισης καλωδίου οπτικών ινών από την Ιταλία μέχρι το Ισραήλ, από την στιγμή που έμειναν τελείως απροστάτευτοι από την Ελλάδα από την οποία μόνο είχαν ζητήσει αρχικά άδεια, αλλά και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες έλαβαν εντολή να μην κινηθούν κατά του τουρκικού σκάφους, μετά την τουρκική πειρατεία, επέστρεψαν στην Ιταλία και έκαναν τι; Ζήτησαν άδεια πλέον από την Τουρκία για να κινηθούν νότια της Καρπάθου!

  Ακριβώς αυτό επεδίωκε η Άγκυρα για να δημιουργηθεί τετελεσμένο και de facto αναγνώριση των απαιτήσεων και των θέσεων της και αμέσως έδωσε άδεια στο ιταλικό σκάφος! Δηλαδή για να κινηθεί κάποιος στην αυλή του σπιτιού μας ζήτησε άδεια από τον γείτονα που λέει ότι η αυλή είναι δική του!

  Τι θα έπρεπε να γίνει έστω και στην ύστατη στιγμή; Αυτό που έγινε και το 1974: Όπως τότε εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ που έκλεισε τους αεροδιαδρόμους του Αιγαίου που διεκδικούσαν οι Τούρκοι, έπρεπε να απαγορευθεί στο ιταλικό σκάφος να πλεύσει εντός της ελληνικής "θαλάσσιας περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας" , από την στιγμή που ζήτησε άδεια από τρίτο κράτος που δεν δικαιούται να δώσει άδεια. Και όχι να συμπράξει στην τουρκική πειρατεία.

  Το γεγονός ότι εν συνεχεία το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση και επέδωσε διάβημα που «καταδικάζει» την τουρκική ενέργεια, μόνο ως γραφική κίνηση μπορεί να εκληφθεί. Το παιχνίδια παίχθηκε και χάθηκε στην μη αποστολή ελληνικού πολεμικού σκάφους για την υποστήριξη του “Explora”. Aπό την στιγμή που δεν υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας, πως ζητάμε από τον αντίπαλο να δεχθεί την θέση μας; Κανονική εκχώρηση εθνικών δικαιωμάτων έγινε το Σάββατο 12 Μαρτίου.

  Εδώ έφτασαν να λένε από το ΓΕΕΘΑ ότι «Μάθαμε για το περιστατικό από ένα email που έστειλε η ιταλική εταιρεία το βράδυ»! Και βέβαια αυτό δεν είναι αλήθεια, αλλά έτσι τους είπανε να λένε, έτσι λένε. Ιδού ολόκληρη η μνημειώδης ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

  «Το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Explora» πρόκειται να πραγματοποιήσει συμπληρωματικές εργασίες σε θαλάσσια περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας, βάσει της σχετικής άδειας, που έχει λάβει από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα, ως όφειλε και στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας της, εξέδωσε σχετική αγγελία προς ναυτιλλόμενους NAVTEX.

  Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για το ίδιο πλοίο. Η αγγελία αυτή της Τουρκίας είναι παράτυπη. Η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία στην περιοχή.

  έτοιες πράξεις, που δεν εδράζονται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου δεν μπορούν να επιφέρουν έννομες συνέπειες. Δεν επηρεάζουν τα ελληνικά δικαιώματα, που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο. Η χώρα μας ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

  Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα πραγματοποίησε σήμερα διάβημα προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών».

 6. ENG avatar
  ENG 24/03/2011 02:16:24

  Ναι και κανεις μα κανεις δεν ηξερε οτι θα γινει αυτο !! Τυχαιο το γεγονος με το ιταλικο σκαφος , τυχαια και τουρκικη κινηση, τυχαια και η ελληνικη απαντηση,τυχαια η σιωπη τησ κυβερνησης , τυχαια η σιωπη της αντιπολιτευσης ολα ειναι τυχαια!!!!!

  Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω και αν μπορει καποιο να μου απαντησει,
  Γιατι ο ΓΑΠ ανακοινωσε τη εισοδο τησ χωρας στο ΔΝΤ απο το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ και οχι απο τη πρωτευσουσα της χωρας που ειναι <>?
  Ποια ηταν η σημειολογια τησ κινησησ αυτης!!!! Απο την στιγμη που το ειδα ενιωσα οτι ειδινε το συνθημα !!!!!

  Ακομα και τα λογια του ειχαν κρυφα νοηματα!! Θα τα καταλαβουμε σιγα σιγα!!!

  Ο ΓΑΠ οτι λεει το κανει!!!! Μιλισε για εθνικη κυριαρχια και το εκανε πραματικοτητα !!! Την παρεδωσε!!!!

  Η αντιπολιτευση και κυριως η ΝΔ ουτε λεει ουτε κανει τιποτα !!!! ΑΠΩΝ!!!!
  Ακομα και η

 7. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 24/03/2011 05:50:06

  Γιατι δεν εκπλισωμαι. Ιταλικο πλοιο εκτελει ισραηλινή διαταγή η Ελλαδα θυμα στη μεση, οι ΑΟΖ μπλεκουν τα μπουτια τους και η τουρκια βγαινει κερδισμενη.
  Κανεις δεν θελει την Ελλαδα κερδισμενη, ουτε Τουρκοι, ουτε εβραιοι, ουτε, βατικανο.
  What else is new???

 8. BASILIS avatar
  BASILIS 24/03/2011 18:01:00

  Tetoio kratos pou eimaste................
  Me tetoious politikous pou echoume..................
  Kala na pathoume.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.