#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/04/2008 21:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι σημαίνει «ζωντανές διαπραγματεύσεις»;

Προσπαθώ να καταλάβω τι σημαίνει «ζωντανές διαπραγματεύσεις». Γιατί κατ’ αρχήν δεν μπορώ να πιστέψω ότι, ζωντανές διαπραγματεύσεις μπορούν να γίνουν με νεκρούς και με πτώματα μέσα σε φέρετρα και σε τάφους. Με την διάκριση αυτή, συνεπώς, κάτι άλλο θέλουν να μας πουν οι άνθρωποι αυτοί, τόσο για το είδος των διαπραγματεύσεων όσο και για τον τρόπο με τον οποίο αυτές θα εξελίσσονται. Ή μήπως θέλουν να μας πουν ότι, αυτό που «γεννήθηκε» παραμένει ζωντανό και το όνομα αυτού . . . Γιατί κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι, ο γεράκος αυτός που ακούει – αν ακούει ακόμα – στο όνομα Μάθιου Νίμιτς – μην τον φωνάζετε με το επίθετό του, γιατί οι της ηλικίας του δεν πιάνουν τα σύμφωνα – μπαίνει στην ταλαιπωρία του σύρε κι έλα και της αλλαγής της ώρας της ημέρας με αυτήν της νύκτας, μόνο και μόνο για να χαιρετίσει δια χειραψίας τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ και να φιλήσει το χέρι της κόρης του Μητσοτάκη. Η κόπωσή του σερ Μάθιου χθες δεν μπορούσε καν να κρυφθεί, αφού μόλις και ακούγονταν η φωνή του στο μικρόφωνο. Είδε και απόειδε ο άνθρωπος και έτσι την επόμενη φορά, αν θέλουν ζωντανή διαπραγμάτευση και τον διαπραγματευτή ζωντανό και όρθιο, θα πρέπει να πάνε στην Νέα Υόρκη.


Τι διάβολο θέλει να διαπραγματευόμαστε ο σερ Μάθιου; Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αν οι ΗΠΑ δεν θέλουν να σχηματίσουν μία νέα Μακεδονία όπως την ονειρεύονται οι σκοπιανοί, ας αφαιρέσουν ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ από τα σακίδια του αμερικανικού στρατού στα Βαλκάνια τον χάρτη των Βαλκανίων με την Μακεδονία, που ταυτίζεται σε χρώμα και έκταση με αυτήν στο ηρώο των Σκοπίων, όπου κατέθεσε στεφάνι ο Γκρούεφτσκυ εις μνήμην του ολοκαυτώματος των Μακεδόνων από τους Έλληνες. Γιατί, όσο το επίσημο αμερικανικό κράτος δεν αναγνωρίζει τα σημερινά ελληνικά σύνορα, δηλαδή τα ανατρέπει και τα αλλάζει, είτε ζωντανή θα είναι η διαπραγμάτευση είτε πεθαμένη. Δεν θα καταλήξει ποτέ και πουθενά ή, αν καταλήξει υπο αυτές τις συνθήκες, θα αποκαλύψει – αμέσως σήμερα ή εδώ και τώρα – ποιοι είναι οι προδότες που εκτρέφει με την καλή του πίστη ο ελληνικός λαός.


Εμείς έχουμε σχηματίσει πλέον την εικόνα της σημερινής μας σχέσης με το γειτονικό μόρφωμα όπως και για την στάση των εντός του ΝΑΤΟ συμμάχων μας και συμπολεμιστών μας και έχουμε αποκομίσει εξ όλων αυτών τα συμπεράσματά μας. Συμβαίνει άραγε το ίδιο και με τους πολιτικούς μας; Γιατί αν πράγματι υπάρχει διαπραγμάτευση, το ελάχιστο που έπρεπε να είχαν κάνει οι πολιτικοί και διπλωμάτες μας πριν από το Βουκουρέστι ήταν, να μηνύσουν στο Πεντάγωνο και στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, να αλλάξει τους χάρτες στα σακίδια των Αμερικανών πεζοναυτών στα Βαλκάνια, που τα βλέπουν οι Σκοπιανοί και σκέπτονται ότι, υπο την αιγίδα των Αμερικανών θα μπορούν να μας προκαλούν χωρίς συνέπειες.


ΠΕΛΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/04/2008 21:38:52

  δεν θέλω να πιάσω καυτή πατάτα αλλά "live" (live negotiations) δεν σημαίνει ζωντανός αλλά κάτι σαν blogging με υπεργρήγορες γραμμές, video και ανωνυμία όταν ο άλλος το θέλει. Live, σε αντίθεση με το shuttle. Νομίζω.

 2. factorx avatar
  factorx 19/04/2008 23:01:45

  archaeopteryx; Νομίζω οτι ο Πελίας παίζει με τις λέξεις

 3. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 20/04/2008 03:28:28

  "THINGS CHANGE", παίδες!

  "Με νέα πρόταση προς την Αθήνα επανήλθε η κυβέρνηση Νικολά Σαρκοζί: αποδεσμεύει τους «Σκαλπ-Ναβάλ», αν πάρουμε τις γαλλικές φρεγάτες..Έτσι η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που η Γαλλία της αποδεσμεύει προς πώληση στρατηγικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς!

  Μετά την υπόθεση των Σκοπίων και τη στάση της Γαλλίας και του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, η γαλλική κυβέρνηση επανήλθε με νέα ...επίθεση, αυτή τη φορά όμως με αυτονόητα ανταλλάγματα. Η ανακοίνωση ότι, αν η Ελλάδα αποφασίσει να πάρει τις γαλλικές φρεγάτες, έχει την άδεια να βάλει επάνω και τους πυραύλους «Σκαλπ ναβάλ» -με βεληνεκές 1.000 χιλιόμετρα- έκανε αίσθηση τόσο στο ελληνικό όσο και σε ξένα πεντάγωνα.

  Σύμφωνα με τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται για ένα οπλικό σύστημα το οποίο χαρακτηρίζεται στρατηγικό. Αυτό, διότι αλλάζει τα αμυντικά δεδομένα της χώρας που το διαθέτει και κυρίως αλλάζει την ισχύ δυνάμεών της πολλαπλασιάζοντάς την πολλές φορές. Τα όπλα αυτά, μέχρι σήμερα, τα διαθέτουν ελάχιστες χώρες στον κόσμο, όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Ρωσία, η Γαλλία και η Κίνα και μέχρι τώρα δεν δίνονται άδειες εξαγωγής τους σε άλλες. Οι αντίστοιχοι αμερικανικοί πύραυλοι είναι οι γνωστοί από τους πρόσφατους πολέμους «Τόμαχοκ», που εκτοξεύονταν από τα αμερικανικά πλοία, από ασφαλή απόσταση, εναντίον της Βαγδάτης και πόλεων του Αφγανιστάν.
  Οι Αμερικανοί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα έχουν δώσει τα οπλικά συστήματα μόνο στο Ισραήλ και το Κογκρέσο δεν εγκρίνει άλλες άδειες.

  Η προμήθεια των νέων φρεγάτων από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αναμένεται να ξεκινήσει σχετικά σύντομα και ενδιαφερόμενες χώρες είναι η Ολλανδία, η Αμερική, η Γερμανία και φυσικά η Γαλλία. Η προμήθεια θα γίνει με διακρατική συμφωνία και για τον λόγο αυτό η γαλλική κρατική εταιρεία ίδρυσε από χθες τα γραφεία της στην Αθήνα, ώστε να μπορούν να βρίσκονται σε επαφή με το ελληνικό υπουργείο χωρίς ενδιάμεσους...

  Σ.σ.Το πακέτο των 15 δις € που πρόκειται να δαπανήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια για τις αμυντικές της δαπάνες,έχει δημιουργήσει ανταγωνισμό ανάμεσα στις "χώρες συμμάχους" και "δώρα" αυτού του μεγέθους δεν αποκλείεται να υπάρξουν και από άλλες χώρες στο άμεσο μέλλον",
  (από "greece-salonika"). Αναρτήθηκε από The acrobats, Σάββατο, Απρίλιος 19, 2008".

  ΥΓ. Αν ενεργοποιηθούμε ΕΜΕΙΣ, οι Έλληνες πολίτες, και κατευθύνουμε σωστά τους πολιτικούς μας, (πιάνοντάς τους απ' τον σβέρκο, εν ανάγκη), αφήσουμε τους Μαρξ, τους Κέινσυ, τους Χάντινγκτον και τους Φουκουγιάμα, μελετήσουμε και κατανοήσουμε τους Έλληνες κλασικούς, τότε, σε καμιά τριανταριά χρόνια, (...υπολογίζω!), η Ελλάδα θα γίνει ΠΡΩΤΟ-ΠΟΡΕΙΑ στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Γιατί η μονάδα μέτρησης της ευμάροιας, τότε, θα είναι η ΓΝΩΣΗ κι όχι το χρήμα...

  Αν σας φαίνεται απίθανο, δεν ...πειράζει! Και το 76, αν έλεγες ότι η Ελλάδα θα βάζει τους Αμερικανούς στα καλάθια "σε τριάντα χρόνια", απίθανο θ' ακουγόταν, αδερφέ!..

  "ΑΝ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΕΛΠΙΣΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΒΡΕΙ" - Ηράκλειτος

 4. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 20/04/2008 03:32:01

  "Ευμάρειας". Συγνώμη!

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/04/2008 07:31:57

  Τα λογοπαίγνια είναι από τις τελευταίες εναπομείνασες απολάυσεις. Φτηνα, δεν παχαίνουν...

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/04/2008 11:36:34

  glasnost

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.