#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/04/2008 11:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι προτείνει η «επιτροπή Κουκιάδη» για τα εργασιακά;

Τι μας προτείνει η αποκαλούμενη «επιτροπή Κουκιάδη» για τα... εργασιακά την ώρα που η οικονομία και τα νοικοκυριά βυθίζονται στην απόγνωση;

Να επανεξεταστούν τα όρια των απολύσεων (να μπορούν δηλαδή οι επιχειρήσεις να απολύουν όσους θέλουν με μεγαλύτερη ευκολία, χωρίς όρια)

Να καθιερωθεί η σύμβαση «μερικής απασχόλησης» (δηλαδή «σε θέλω για λίγο στη δουλειά, άρα δεν υπάρχουν ασφάλιση, δικαιώματα κλπ»)
Να μειωθούν οι αποζημιώσεις όταν απολύεται κάποιος που δουλεύει πολλά χρόνια ή σε «αντάλλαγμα» να δεχθεί εργασία «μερικής απασχόλησης» για ένα διάστημα και μετά....στο δρόμο «με ψίχουλα».
Ωράριο-λάστιχο ανάλογα με τις ανάγκες και τις διαθέσεις της κάθε επιχείρησης  


ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τσουκνίδα avatar
  Τσουκνίδα 23/04/2008 14:43:19

  ο κ. Κουκιάδης με την επιτροπή του προτείνει να μπορούν οι επιχειρήσεις να απολύουν όσους θέλουν με μεγαλύτερη ευκολία, χωρίς όρια.
  Διαφορετικές θα ήταν οι απόψεις τους, αν το εργατικό κίνημα είχε πολύ μεγαλύτερη ισχύ.
  Διότι θα ήξεραν, ότι αν έλεγαν κάτι τέτοια, θα ήταν και η τελευταία φορά που θα λάμβαναν τον ρόλο συμβούλου της κυβέρνησης.
  Οι απόψεις τους θα προκαλούσαν πραγματικό χαλασμό και όχι για μια μέρα.
  Και καμιά δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, όσο δεξιά και να είναι, δεν αντέχει τον "χαλασμό".
  Αλλά χαλασμός δεν έγινε ούτε με το ασφαλιστικό...

 2. wert01gf avatar
  wert01gf 23/04/2008 16:16:42

  Χωρίς έλεος

 3. rs avatar
  rs 23/04/2008 16:17:33

  Τί ιστορία είναι αυτοί οι πανεπιστημιακοί που με το πρόσχημα του συμβουλου "προσκολλώνται" σε διάφορες θέσεις και πρόσωπα του κρατικού μηχανισμού και εκπονούν βαθυστόχαστες μελέτες, στις οποίες προσάπτουν τον επιθετικό προσδιορισμό "επιστημονική", άρα αντικειμενική (;;;!!)καταφέρνοντας έτσι να έχουν πρόσβαση σε διάφορους ...κουμπαράδες.
  Θυμάται ή ξέρει κανείς κάποια μελέτη που εφαρμόσθηκε; Αφήστε που τις περισσότερες φορές ..λειτουργούν σαν άλλοθι(επιστήμη βλέπετε) για απόψεις και μέτρα αντικοινωνικά.
  Τελικά σ' αυτήν την χώρα εκτός του ότι δεν πλήττουμε, όλοι μου φαίνεται έχουμε την σκοτεινή πλευρά μας.

 4. Greek Rider avatar
  Greek Rider 23/04/2008 17:40:36

  Μα ποιός ο λόγος μείωσης της ανεργίας όταν πρόκειται για τέτοια εργασία. Ο λόγος είναι να μην καταγράφονται οι άνθρωποι ως άνεργοι και να μειωθεί ο δείκτης, να μην έχει ευθύνη το κράτος. Να μεταφερθεί η ευθύνη της ανεργίας στους πολίτες. Έχοντας το κράτος μια ακόμη λιγότερη ευθύνη θα είναι πιο ελεύθερο να ασκεί το ρόλο του. Δηλαδή να υπηρετεί με πάθος την ελεύθερη αγορά και την αύξηση του κέρδους των επιχειρήσεων.

 5. Theodore avatar
  Theodore 23/04/2008 17:57:44

  Τωρα σας ακουω να λετε διαφορα και γελαω.
  Μα βρε ανθρωποι του Θεου, και τωρα, οι επιχειρησεις, εχουν το δικαιωμα, να απολυουν 2% το μηνα, δηλαδη 24% το χρονο. Λιγο ειναι;
  Αμα λοιπον θελει ενας εργοδοτης, μπορει καλλιστα να απολυσει το ενα τεταρτο των εργαζομενων του ανετα.
  Ποιο ειναι το μεγαλο σας προβλημα λοιπον;
  Αλλα απο την αλλη μερια, μπορει, λεω μπορει, να ειναι και δικαιολογημενες οι απολυσεις, αν η επιχειρηση, δεν παει καλα.Γιατι τοτε, αν δεν απολυσει μερικους, θα κλεισει και τοτε θα απολυθουν ΟΛΟΙ.
  Δυστυχως, βρισκομαστε σε μια πολυ δυσκολη περιοδο, διεθνως. Πολυ δυσκολη.Και ο θεος, βοηθος.

 6. YiannisM avatar
  YiannisM 24/04/2008 08:33:12

  Πόσο μας κόστισαν οι σοφίες του κ. καθηγητή και των συνεργατών του;
  Γιατί θα έπρεπε να πληρώσουμε ένα σωρό λεφτά για αυτά που προσπαθούν και ρό τώρα να μας πείσουν ο ΣΕΒ και οι συν αυτώ;
  Οι πανεπιστημιακοί, χωρίς να έχουν εργαστεί ποτέ τους στην αγορά οι περισσότεροι, ακολουθούν απόψεις που δεν έχουν καμία σχέση με την χώρα.
  Η έλλειψη ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων δεν οφείλεται στους εργαζόμενους. Γιατί αν ήταν έτσι θα είχαν μετακομίσει στο εξωτερικό.
  Οφείλεται κύρια στο κράτος, στην διαφθορά, στα ανεξέλεγκτα μονοπώλια, στις δέκα-είκοσι οικογένειες που διαχειρίζονται την οικονομία της χώρας και κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν έρχεται να επενδύσει εδώ.

 7. espoir avatar
  espoir 24/04/2008 23:05:24

  Έχει όμως και κάποιες καλές επισημάνσεις:
  α) Ότι στην Ελλάδα δεν αιτιολογείται η καταγγελία σύμβασης, ενώ θα έπρεπε να αιτιολογείται από τον εργοδότη.

  β) Ότι για να ενισχυθεί η μετακίνηση από μια εργασία σε άλλη, θα μπορούσε να παίρνει ένα μέρος της αποζημίωσης που δικαιούται ο εργαζόμενος όταν παραιτείται (σήμερα τη χάνει).

  Βέβαια, συμφωνώ, οι κυβερνήσεις και ο ΣΕΒ διαβάζουν μόνο τα σημεία που θέλουν.

 8. Anonym avatar
  Anonym 11/05/2008 17:55:12

  Νομίζω ότι δεν έχετε διαβάσει ολόκληρη την έκθεση και τα σχόλια απο μερικούς ειναι λίγο περίεργα - Η έκθεση είναι αρκετά θετική όσον αφορά εμας τους εργαζόμενους μέσα σε μια πραγματικά - όπως αναφέρεται και από αλλους - δύσκολη περίοδο σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επιτροπή έχει βάλει πολλές δικλείδες προστασίας στους εργαζόμενους τις οποίες δεν μπορω να σας αναλύσω μέσα σε λίγες γραμμές

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.