#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/04/2012 09:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι περιμένει ο κόσμος από την πολιτική ηγεσία τουΤο θέμα δεν είναι να κερδίσουμε τις εκλογές λέγοντας ωραία λόγια γραμμένα από ταλαντούχους ανθρώπους και αύριο να διαπιστώσουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το θέμα δεν είναι κάν οι εκλογές.

Είναι το βάρος της ευθύνης (και ποιος θέλει, μπορεί να το αναλάβει) στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας.

Με καταρρακωμένη την εθνική μας αξιοπρέπεια και περηφάνεια.
Με σμπαραλιασμενη την οικονομία μας και υποθηκευμένη για τα επόμενα χρόνια.
Με ένα δημόσιο τομέα υπέρ τριπλάσιο ,ανειδίκευτο, ασύνδετο, διεφθαρμένο, χωρίς οργανόγραμμα ,χωρίς αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα.
Με την εγκληματικότητα να είναι στα υψηλότερα επίπεδα και τους λαθρομετανάστες να είναι σε λίγο πλειοψηφία σε αρκετές περιοχές.
Με την ανεργία σε πρωτόγνωρα επίπεδα με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικογενειακή και κοινωνική συνοχή.
Με το υγειονομικό σύστημα σε τριτοκοσμικό επίπεδο
Με το παιδαγωγικό  επίσης ανύπαρκτο.
Με τα ασφαλιστικά ταμεία να σκάνε από ώρα σε ώρα.
Με την φοροδοτική υποχρέωση να μην υπάρχει στο μυαλό κανενός.
Με τα κλαδικά συμφέροντα να έχουν βγάλει τα δόντια τους για έναν αγώνα υπέρ πάντων.
Και τέλος με το πολιτικό σύστημα σε επίπεδο κομμάτων μακράν κατώτερο των περιστάσεων.
Δεν είναι το θέμα οι εκλογές ,γιατί τις εκλογές για να τις κερδίσεις πρέπει να στρογγυλέψεις το λόγο σου και να κάνεις συμμαχίες και δεν είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα.
Διαβάζω εδώ ,ακούω  αλλού ,συζητώ ,και στο συμπέρασμα που καταλήγω είναι ότι όλοι ετοιμάζονται να κατεβούν σε άλλο ένα ντέρμπι, λίγο διαφορετικό αλλά πάλι ντέρμπι.
Στην κατάσταση που βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού (εάν δεν πέφτουμε ήδη στον γκρεμό) χρειάζονται  ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΑΛΗΘΕΙΕΣ! ΑΛΗΘΕΙΕΣ!.
Κάποτε ένας μάνατζερ της ΤOYOTA είχε πει ότι έχεις λύσεις ένα πρόβλημα κατά 50% όταν το έχεις αναλύσει.

 

Πρώτα από όλα όποιος θελήσει σ αυτήν την δύσκολη ώρα να μπει μέσα στην κόλαση (γιατί πιστεύω ότι δυστυχώς μόνο από πρόσωπα μπορούμε να περιμένουμε (τα κόμματα είναι στημένα με φιλοσοφία περασμένων αιώνων) και για μένα αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς (και το πιστεύω αυτό από το 1993) πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό εκ μέρους του πολιτικού συστήματος για τα εγκλήματα που έγιναν.

Δεύτερον,  πρέπει να βγει και να πει ανοικτά σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Πρέπει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, πρέπει να κοπούν προνόμια και συντάξεις ,πρέπει το ένα πρέπει το άλλο...
Τρίτον και επίσης σπουδαίο πρέπει να δείξει από τώρα ότι έχει έτοιμη την ηγετική ομάδα και τα στελέχη (περίπου σαν αρχή 300 άτομα) με ονόματα και βιογραφικά και φυσικά αυτοί να είναι η dream team  και ανεξάρτητα πολιτικής η κομμάτων. Εάν δεν την έχει αυτήν την ομάδα καλύτερα να μην αναλάβει.
Είναι πιο έντιμο να πει δεν μπορώ παρά να βυθιστούμε και άλλο.
Τέταρτον, ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το ΠΑΣΟΚ .Δεν είναι δυνατόν ακόμα να προσδιοριζόμαστε όλες οι κυβερνήσεις και υποψήφιες κυβερνήσεις με τα χάλια του προηγούμενου.

Πέμπτον πρέπει επιτέλους να απευθυνθεί στον απανταχού ελληνισμό και να τον ενώσει  για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Να το συνδυάσει με την ίδρυση εθνικού συμβουλίου που θα δουλεύει συνεχώς (και θα υπερασπίζεται)τα συμφέροντα της Ελλάδος . Αυτό θα είναι υπεύθυνο για το όραμα της Ελλάδας και  θα χαράσσει τις μελλοντικές εθνικές στρατηγικές. Το κάνει το Ισραήλ ,το κάνει η Τουρκία ,η Αμερική και άλλες χώρες.

Έκτο  να παρουσιάσει τα μέτρα που θα πάρει για την δικαιοσύνη. Μια αδιάβλητη δικαιοσύνη με την ηγεσία από ένα επίπεδο και πάνω πραγματικά καθολικής αποδοχής και κατάρτισης. Παράλληλα να αποκαταστήσουν το όνομα της δικαιοσύνης ανοίγοντας μέτωπα με  καραμπινάτες υποθέσεις (πόθεν έσχες πολιτικών και κρατικών λειτουργών ,μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίας, δομημένα ομόλογα, siemens, Ολυμπιακοί Αγώνες ,κλπ κλπ) κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για τον λαό για να μπορέσει και αυτός να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις από εδώ και πέρα  αφού θα ξέρει ότι υπάρχει πλέον τιμωρία και θα ξεσπάσει επιτέλους η οργή για αυτά που τραβάει.

Και τελευταίο αφήνω το σπουδαιότερο για μένα: Να μιλήσει στο φιλότιμο και τον και τον καλώς εννοούμενο εγωισμό των Ελλήνων . Με στόχο τα διακόσια χρόνια της επανάστασης του 1821 ,το 2021, ας έχουμε τότε ψηλά το κεφάλι, αρκετές καρπαζιές φάγαμε. Δεν μπορεί να καταστρέψουμε το όνομα μας και την ιστορία χιλιάδων χρόνων, μέσα σε 40 χρόνια. Δεν μας αξίζει αυτή η τύχη. Δεν είναι ο Έλληνας αυτός με τον φραπέ , ο αραχτός , ο βολεμένος στο δημόσιο, το λαμόγιο.

Εμείς ανοίγαμε δρόμους όταν οι άλλοι ήταν βάρβαροι.

Αυτά θέλει ο κόσμος από τον ΕΘΝΙΚΟ του ΗΓΕΤΗ αυτή την ώρα. Να πάρει τη σκούπα και να συγκρουστεί με  το σάπιο κομμάτι μας που δυστυχώς μεγάλωσε πάρα πολύ και να μας δείξει τον δρόμο.

"520χλμ βόρεια"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. juliet avatar
  juliet 16/04/2012 09:35:50

  Xριστός Ανέστη!
  ΑΛΗΘΕΙΕΣ!ΑΛΗΘΕΙΕΣ!........ποιός τις αντέχει;Ποιός αντέχει να ακούσει ότι φταίει; Ποιός αντέχει να πει φταίω και γίνομαι στρατιώτης για να επανορθώσω;Ποιός δέχεται να πληρώσει για τα λάθη του ;
  Μάλλον ονειρευόμαστε...Ποιός δέχεται να ακουμπίσει το ματωμένο δέρμα του λαού με κοινωνικό λόγο και να ακουστεί;Ο λαός περιμένει ν΄ακούσει τι ΔΕΝ θα χάσει.Ο καθένας ένα ΕΓΩ.
  Ποιός μπορεί να ενσαρκώσει με το λόγο του τη δύναμη και να συντελέσει σε ιστορικό μετασχηματισμό με την υπεύθυνη αναδρομή και απολογισμό του παρελθόντος και με ρεαλικό οραματισμό του μέλλοντος;Αυτός είναι ο Σαμαράς ...έπρεπε να το κάνει !!!

 2. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 16/04/2012 10:09:04

  Όλα μαζί αυτά και είναι μονόδρομος !!!

 3. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 16/04/2012 10:32:52

  Χριστός Ανέστη,αγαπητή juliet διηνέκης είναι το όνομα μου αλλα φυσικά μέσα απο τα μπλοκ ο καθένας μπορει να γράφει κ´ να υβριζει Όσο θέλει η κ´ να ειρωνευεται όλοι μας ματωσαμε κ´ πονεσαμε ξενητευτηκαμε χάσαμε την πατρίδα μας άλλωστε κ´εσυ έχεις το παιδι σου στην ξενιτιά αλλα κ´ποσοι άλλοι αγαπητοί σχολιαστές αναγκάστηκαν το τελευταίο διάστημα να εγκαταλείψουν την πατρίδα,αυτο που περιμένουμε απο τον Α.Σ είναι να κάνει κ´ αυτούς που γλενταγαν τόσα χρόνια εις βάρος μας να πονεσουν ο Σαμαράς είναι οι ελπίδα μας για δικαιοσύνη κ´ τάξη στην πατρίδα

  • juliet avatar
   juliet @ Διηνεκης 16/04/2012 12:18:44

   Διηνεκη
   Ξέρεις την γνώμη μου για σένα και επειδή οι καιροί είναι πονηροί πρέπει να προσέχουμε .Πιστεύω να με θεωρείς φίλη .
   Ολα καλά .Είδες τι κάνει ένας τόνος ; αλλάζει τα πάντα ...αν δηλ.ο τόνος γίνει πιο επαναστατικός ίσως αλλάξουν πολλά.Δελτίο καιρού σου έδωσα στην άλλη απάντηση.:)

   • Διηνεκης avatar
    Διηνεκης @ juliet 16/04/2012 12:41:23

    Κανένα πρόβλημα μην ανησυχείς άλλωστε διαβαζω κ´σχολιάζω στο antinews απο τότε σχεδόν που γεννήθηκε το σάιτ κ´θεωρο τους πιο πολλούς Εδώ μέσα συντρόφους άν είχα τόσο πολλούς φίλους θα προτιμουσα τους σχολιαστές Εδώ μέσα

 4. juliet avatar
  juliet 16/04/2012 10:55:38

  nikos17,
  Το δικό σας πρόβλημα; σύνταξη; προνόμια; δημόσιος ;
  Δεν μίλησες για τον βιοπαλεστή που έκλεισε το μαγαζί του ,την επιχείρησή του ,δεν μίλησες για τον αγρότη ,δεν μίλησες για τους εργάτες των ναυπηγίων ,για τους περιφερόμενους άνεργους ......
  Εχεις επιλογές ......''λεφτά υπάρχουν''.

  • nikos17 avatar
   nikos17 @ juliet 16/04/2012 12:30:18

   πολυτεκνος , ενστολος, άνεργη σύζυγος, στο ενοίκιο.

   • juliet avatar
    juliet @ nikos17 16/04/2012 12:43:32

    Τι να σου πω ,λυπάμαι...θα νομίζεις ότι σε κοροΐδεύω ,εμείς σκορπίσαμε .Αλλά έτσι που το έθεσες ,αν αρχίσει η ρημάδα η ανάπτυξη ,αν σταματήσουμε να τρώμε από τα έτοιμα .Αν αρχίσει να παράγει ,να εξάγει ,να μπαίνει χρήμα δικό μας στα κωλοταμεία τότε θα έχουμε όλοι ελπίδα.Το κράτος το κομματικό ,που σαν Λερναία Υδρα ρούφαγε τα πάντα σου άρεσε;Ο Σαμαράς το πρώτο που είπε ήτανε οι συντάξεις και οι πολύτεκνοι.Πολλές φορές ο τρόπος που μιλάς σε κάνει να χάνεις το δίκιο σου.Αν αφήσουμε το Εγω και γίνουμε ΕΜΕΙΣ θα μπορέσουμε να νικήσουμε .

 5. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 16/04/2012 10:58:04

  Και λεφτά υπάρχουν και πετρέλαια υπάρχουν !

 6. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 16/04/2012 11:01:02

  nikos17 είπε:
  16/04/2012 στις 10:40 am
  Για να κάνουμε ομελέτα, κάποιοι πρέπει να σπάσουμε τ αυγά, ας είμαστε εμείς και τώρα αγαπητέ.
  Καλύτερα μη αυτοδυναμία και να δρομολογηθούν επιτέλους πράγματα για την η Ελλάδα, πάρα τούτο το χάλι μας ως χώρα, αν και νομίζω, οι πολλοί θα συνταχτούν με τη λυτρωτική για τη χώρα στρατηγική Σαμαρά, πετυχαίνοντας και την αυτοδυναμία, διαφορετικά.... ο θεός να βάλει το χέρι του.

 7. pilot avatar
  pilot 16/04/2012 11:03:53

  Φιλε, δεν εισαι “520χλμ βόρεια“ εισαι ετη φωτος μακρια απο την πραγματικοτητα!
  Μπορει αυτα που λες να ειναι τα σωστα.......... αλλα τι με αυτο?
  Ξεχνας οτι ο Βενιζελος μετα την νικη και την Ελλαδα των 2 ηπειρων και 5 θαλασσων εκανε εκλογες και δεν βρεικε ουτε την ψηφο του!
  Ξεχνας οτι ο ΚΚ το 2009 ειπε να κανουμε παγωμα αποδοχων και η ΝΔ ειχε την μεγαλυτερη ηττα της!
  Μην ζεις σε παραμυθια. Η πραγματικοτητα ειναι ποιο σκληρη και ανεφικτη!

 8. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 16/04/2012 12:46:18

  Νικος 17 δύσκολα πράγματι γιαυτο σου λέω Πρέπει να ματωσουν κ´ Αυτοί που φταίνε εχε πίστη στον Α.Σ φέρνει ελπίδα

 9. Aris. A avatar
  Aris. A 16/04/2012 12:56:08

  Συμφωνώ ο δρόμος για την αυτοδυναμία περνάει μέσα από αυτά και όχι από τον κομματικό πατριωτισμό.

 10. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 16/04/2012 13:03:15

  Κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει,κανείς δεν μπορεί να τα αρνηθεί τα συμπεράσματα Βόρειε.Πόσες φορες όμως πρέπει να τα αναλύσουμε,να τα σχολιάσουμε;
  Είπες οτι πέφτουμε ήδη στο γκρεμό.Πολύ σωστά.Βλέπουμε ομως τόσες μέρες οτι στο γκρεμό θέλω να πάρω μαζί μου το ταξί μου,το βυτίο μου,τα κέρδη μου,τα επιδόματα μου και τις διπλομισθίες μου.Δεν θέλω να τα αφήσω με τίποτα.Θέλω να χτίζω στην παραλία,να περνάω με κόκκινο,να διορίζομαι με τις αφίσες που κόλλησα και τόσα άλλα.Πόσες τροπολογίες πήγαν στη βουλή και αποσύρθηκαν;Πόσα φεκ άλλαξαν για να κερδίσουν κάτι και άλλοι κλαδοι;Πόσοι αναγκαίοι νόμοι έχουν σχέδιο εφαρμογής το 2020;
  Δεν αλλάζει τίποτα με συμμάζεμα.Γκρέμισμα χρειαζεται και αυτό θα ήταν το καλύτερο προεκλογικό σύνθημα.

 11. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 16/04/2012 13:59:06

  Πολύ σωστές οι προτροπές της αναρτήσεως και εμφανής η πατριωτική τους πρόθεση. Βέβαια, ο Σαμαράς θα πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, όπου το ήθος και οι προθέσεις του "520 βόρεια" σπανίζουν. Εκεί ο Κοινοβουλευτισμός, εκ κατασκευής, πνίγει τις γνώσεις, τον οίστρο και τις καλές προθέσεις των λίγων μέσα στην απληστία, την άγνοια και την αδιαφορία των πολλών. Και ο καλός Κυβερνήτης καλείται να μένει στον αφρό (με ότι συνεπάγεται), χωρίς να ξεφεύγει από τον σκοπό του (με όσα επιβάλλονται). Βάλε και τους περιορισμούς από τις -κακά τα ψέμματα- νεοφιλελεύθερες ντιρεκτίβες της ΕΕ....
  "Εδώ σε θέλω, κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα".

 12. blue nile avatar
  blue nile 17/04/2012 04:12:22

  Έχω βαρεθεί ν'ακούω ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων οι οποίες θα βοηθήσουν στη μείωση του ελλείματος. Έχουμε και λέμε: Ελλειμα = έσοδα μείον έξοδα. Είναι μια διαφορά , μια μεταβλητή τίποτα παραπάνω. Το κάθε κράτος μπορεί να μειώσει τα έξοδα του. Πχ να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους όπως προτείνεται εδώ ότι πρέπει να ανακοινώσει ο Σαμαράς. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τα έσοδα θα παραμείνουν σταθερά. Αντίθετα μαζί με τη πτώση των δημοσίων δαπανών επέρχεται νομοτελειακά η μείωση των εσόδων. Ειδικά σε περιόδους Κρίσης όπου η μείωση της ζήτησης κάνει πάρτυ, οι πτωτικές συνάφειες μεταξύ μειωμένων δαπανών και μειωμένων εσόδων ενισχύονται παραπάνω ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο μετά από ένα σημείο τα έσοδα να μειώνονται περισσότερο από ότι οι δαπάνες.
  Αντί για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων θα έπρεπε να ζητείται τρόπος μείωσης του μισθολογικού τους κόστους. Πχ ας μπει ένα ταβάνι στα 3500 χιλιάρικα να δείτε πόσα λεφτά μαζεύονται. αν και μετά από εκεί δεν υπάρχει ικανή μείωση τότε πάμε σε όλους τους μισθούς πάνω από τα 140ο ευρώ και αναλογικά να πέφτει κόψιμο.
  Και όποιος υποστηρίξει το πως θα πάμε αξιωματούχους, δικαστές και άλλους στα 3500 χιλιάρικα του απαντώ ότι το προτιμώ από το να πεταχτούν χιλιάδες στο δρόμο χωρίς ελπίδα εύρεσης θέσης στον ιδιωτικό τομέα...
  Από εδώ και πέρα βέβαια είναι αναγκαίο να εξορθολογιστούν οι αριθμοί προσλήψεων ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.