#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/03/2011 10:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι παιχνίδι παίζει η κυβέρνηση με την Ζήμενς;Έχουν περάσει δύο μήνες απότο πέρας των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens, στην οποία ουδέποτε εκλήθησαν να καταθέσουν πρόσωπα που θα έπρεπε να έχουν κληθεί. Όπως πρώην πρωθυπουργοί, πρώην ταμίες κομμάτων που την περίοδο εκείνη είχαν χρηστεί και διοικητές σημαντικότατων οργανισμών, ή διευθυντές προμηθειών αυτών. Υπάρχει λοιπόν, μία ύποπτη και εξοργιστική σιωπή για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, την οποία είχε προαναγγείλει πανηγυρικά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον περασμένο Ιανουάριο. Και άκρα του τάφου σιωπή από πρώην λαλίστατους βουλευτές, όλων των κομμάτων.

Την  περασμένη εβδομάδα πληροφορηθήκαμε επίσης από τον ημερήσιο τύπο, πως ο Υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Χάρης Παμπούκης, ταξίδεψε στην Γερμανία και επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Siemens Α.Ε.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μετέδωσαν ως εξής την είδηση: "Οι εκκρεμότητες στις σχέσεις του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, οι οποίες αφορούν τόσο τις υποθέσεις διαφθοράς που βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση, όσο και τις συμβάσεις που «τρέχουν», αλλά καθυστερούν με αποτέλεσμα να καθυστερεί αντίστοιχα η παράδοση έργων όπως π.χ. η γραμμή του μετρό προς το Ελληνικό, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή στη Γερμανία ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης με τον αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρίας κ. Πέτερ Σολμσέν...Η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Siemens έγινε σε συνέχεια των επιστολών που έχει ανταλλάξει ο κ. Παμπούκης με τη διοίκηση της εταιρίας, τόσο της μητρικής όσο και του ελληνικής θυγατρικής. Με τις επιστολές αυτές ο υπουργός Επικρατείας έθεσε ζήτημα αποζημίωσης του Δημοσίου από την εταιρία, ζήτησε τη συνδρομή της για την ολοκλήρωση των ερευνών και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων για παράβαση των κανόνων του ανταγωνισμού ή του καθήκοντος διαφάνειας."Εμείς ρωτάμε ευθέως, λοιπόν:  Σκοπός του ταξιδιού ήταν η ανάγκη ευρέσεως ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού; Δηλαδή με λίγα λόγια θέλουν να ξεχάσουμε όλα όσα συνέβησαν με το μεγάλο σκάνδαλο της πολυεθνικής εταιρίας και η τακτοποίηση της υπόθεσης να γίνει με συμψηφισμό συμβολικού ποσού, όπως έγινε και στην περίπτωση της Νιγηρίας;

Μετά τα παραπάνω εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τους λόγους για τους οποίους  ο κ. Παμπούκης και η κυβέρνησή του επέλεξαν ως πρόεδρο της νεοσυσταθείσας εταιρείας “Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε”, τον κ. Αριστομένη Συγγρό, ο οποίος διετέλεσε στέλεχος της Siemens Hellas από το 1987-1999. Όπως πληροφορούμεθα, μία εκ των θέσεων που είχε στην πολυεθνική εταιρεία, ήταν του υπευθύνου θεμάτων ελέγχου και εσωτερικής νομιμότητας.

Επίσης, ο κ. Συγγρός διετέλεσε και στέλεχος του κόμματος των Ταύρων του κ. Μάνου, από την ίδρυσή του. Θυμόμαστε επίσης πως ο κ. Μάνος ως Υπουργός Οικονομικών είχε αποφασίσει να πουλήσει τον Ο.Τ.Ε. έναντι πινακίου φακής.

Μήπως λοιπόν μετά την επιστολή που έστειλε προ μηνών ο κ. Παμπούκης προς την εταιρεία Siemens και το ταξίδι του στην Γερμανία, ανοίγει νέους ορίζοντες εργασιών με την πολυεθνική εταιρεία για να ευχαριστήσει ταυτόχρονα και την κ. Μέρκελ;

Εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε και τις δηλώσεις του κ. Παμπούκη στις 26/01/2011, “η νέα διοίκηση της πολυεθνικής εταιρείας περιλαμβάνει ανθρώπους που είναι αγλάισμα της Γερμανικής ελίτ”, προετοιμάζοντας προφανώς το έδαφος της νέας συνεργασίας..."

Από την άλλη πλευρά πληροφορούμεθα πως η νεοσυσταθείσα εταιρεία υπό την προεδρία του κ. Συγγρού, έκανε την πρώτη εισήγηση για την πώληση φιλέτων του Ελληνικού Δημοσίου.

Το βιογραφικό του κ. Αριστομένη (Άρις) Μ. Συγρού εδω

ΣΧΟΛΙΑ

 1. άσχετος avatar
  άσχετος 18/03/2011 07:51:38

  Εντάξει ,στην Γρεκία ζούμε συνέλληνες..

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/03/2011 08:35:47

  εδώ κατάπιαμε άλλα κι άλλα... ραγιάδες.

 3. Λιζα Αλεξίου avatar
  Λιζα Αλεξίου 18/03/2011 09:14:37

  Η Γερμανία συνεχίζει την αρπαγή και την αφαίμαξη του Ελληνικού λαού.

  • sawas avatar
   sawas @ Λιζα Αλεξίου 18/03/2011 11:17:12

   Δεν σου φταίνε οι άλλοι για την δική σου κατάντια.....
   Αν δεν είναι οι Γερμανοί θα είναι Αμερικανοί, Γάλλοι, Αγγλοι, Καταριανοι....κτλ

   Τα κοράκια και οι γύπες υπήρχαν και θα υπάρχουν και θα τρέφονται με τις σάρκες των "μελλοθάνατων". Η ΕΕ δεν ήταν και δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, όπως και εμείς δεν ήμασταν μικροί και αφελείς (η μήπως όχι), παραπλανηθήκαμε (sic.Σανιδας) και μπήκαμε μέσα!!!

   Αυτοί που οδήγησαν την χώρα στην "αρπαγή και την αφαίμαξη του Ελληνικού λαού" κυκλοφορούν ακόμα ανάμεσα μας....

   Να προσέχαμε για να είχαμε!!

   Τώρα προσέχουμε?

   • Λιζα Αλεξίου avatar
    Λιζα Αλεξίου @ sawas 18/03/2011 16:32:41

    Ναι μου φταίει η Γερμανία( ουσιαστικά η Γερμανία εξουσιάζεται από τις ΗΠΑ) γιατί με άνομα μέσα, διέλυσε την οικονομία της Ελλάδας και τώρα θέλει τον εθνικό πλούτο της.Διάβασε:
    Οι πόλεμοι και οι κατακτήσεις δεν γίνονται μόνον με σφαίρες και βόμβες. Γίνονται και με χρήματα και προδοσίες. Γίνονται και με "καθρεφτάκια" και προδότες. Να πάμε στα διεθνή δικαστήρια και ν' αποφανθούν κι αυτά για τη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα …Τη στάση της ευρωπαϊκής Γερμανίας απέναντι στην ευρωπαϊκή Ελλάδα …
    Τη στάση εταίρων απέναντι σε εταίρους …Να δούμε πόσο "κόστισε" στον ελληνικό λαό η σχεδόν εικοσαετής γερμανική "επίθεση" για την υποτιθέμενη ευρωπαϊκή ενοποίηση …Να δούμε τι άρπαξαν οι Γερμανοί από την Ελλάδα με πρόφαση την οικονομική προβληματικότητα, την οποία της προκάλεσαν οι ίδιοι …Να δούμε τι άρπαξε η Siemens από την Ελλάδα …Να δούμε τι άρπαξε η Deutsche Telekom από την Ελλάδα …Να δούμε τι άρπαξε η Hochtief …Να δούμε τι άρπαξε η Lufthansa …Να δούμε τον ρόλο της Lidl, της Praktiker, της Media Markt ή της Saturn στην ελληνική αγορά.
    Πρέπει επιτέλους να δούμε την "τιμιότητα" αυτού, ο οποίος δείχνει το "δάκτυλο" στους τεμπέληδες και τους άχρηστους. Να δούμε τι μας οφείλουν από την νέα επίθεση και βέβαια τι εξακολουθούν να μας χρωστάνε ακόμα από την παλιά. Δεν θα μας δουλεύει το χόμπιτ του Ρήνου. Δεν θα μας προκαλούν οι απολίτιστοι, βάρβαροι και αμόρφωτοι κλέφτες, υποδεικνύοντάς μας να πουλήσουμε νησιά μας. Δεν θα προκαλούν τον λαό αυτόν —που έδωσε τα "φώτα" του στην ανθρωπότητα— εκείνοι, οι οποίοι ανελλιπώς και ανά μισό αιώνα σέρνονται στα διεθνή δικαστήρια για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
    Συμφωνώ ότι, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος ευθύνεται για την ανυπαρξία τιμιότητας, ηθικής και πατριωτισμού, χαρακτηρίζεται από μεγάλη ενδοτικότητα στις έξωθεν πιέσεις με το αζημίωτο βέβαια, οι δε όροι του μνημονίου που υπέγραψαν, καταμαρτυρούν το μέγεθος της διαφθοράς του.
    Σε καμμία περίπτωση όμως δεν είναι δική μας κατάντια, ρίχνουν ευθύνες στον λαό (μαζί τα φάγαμε, κοπρίτες)γιατί θέλουν να έχουν συνενόχους στην πραγματοποίηση των από 20ετίας σχεδίων τους, του ξεπουλήματος της περιουσίας του και οι αντιδράσεις του λαού σε αυτήν την πρωτοφανή προδοσία δεν τους βολεύουν. Πρέπει να τους σταματήσουμε πρίν είναι αργά.

 4. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 18/03/2011 10:17:38

  Τα ελλείματα μεγαλώνουν αντί να εριορίζονται απο τα ατελείωτα σουρτα-φέρτα με τεράστια έξοδα του ελληνικού Δημοσίου των μεγαλόσχημων .
  Είναι στην εποχή της άμαξας πρίν απο την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών και πρέπει να πηγαίνουν επί τόπου να τα λένε γιατί τίποτε άλλο δεν προκύπτει σε χαρτί.
  Εκτός αν πηγαίνουν ακριβώς γι αυτό το λόγο .
  Για να μην προκύψει τίποτα χειροπιαστό για τη χώρα.

 5. oddlabs avatar
  oddlabs 18/03/2011 10:29:36

  σαν να μην πέρασε μια μέρα...

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/03/2011 11:07:18

  εκτος κουτιου, μηπως ο Ηθικος Αυτουργος της Επιφανειας εκανε και μπιζνες για τους Καταριανους με τη Μιζενς??? λεω μηπως....
  Μηπως πηγε να παρει τα μπλε ονοματα της Μιζενς να μας τα βγαλει ο Καρχιματσης πριν τις εκολγες??? μηπως???

  ΠΠ

 7. victoria avatar
  victoria 18/03/2011 11:49:56

  Οι βουλευτές της νδ που μετείχαν στην επιτροπή για Siemens, να ζητήσουν τις επιστολές μεταξύ Παμπούκη-Siemens που αναφέρονται στα δημοσιεύματα.

 8. Χανιώτης avatar
  Χανιώτης 18/03/2011 15:10:31

  Είναι αδιανότητο Υπουργός να ταξιδεύει για να διαπραγματευθεί με μια εταιρεία (όποια εταιρεία) για τέτοια υπόθεση. Και εν πάσει περιπτώσει μια τέτοια διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει κεκλεισμένων των θυρών με ένα μόνο πρόσωπο να εκπροσωπεί την ελληνική πλευρά. Ακόμα και αν πετύχει ένα καταπληκτικό, ο καθένας μπορεί μετά να σκέφτεται ότι στην πραγματικότητα μπορούσαμε κι ακόμα καλύτερα αλλά τα έπιασε ο Υπουργός και έγινε ό,τι έγινε. Πραγματικά απορώ πώς περνά στο ντούκου κάτι τέτοιο.

 9. Κρητικός avatar
  Κρητικός 18/03/2011 20:09:51

  ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
  1.Με ποια εξουσιοδότηση ο κος Μπαμπούκης συνανταται και συνομιλεί χωρις να δίνει λόγο στην βουλή των ελλήνων με εταιρεία για την οποία σκάνδαλα ερευνα η βουλή των ελλήνων? Δεν δημιουργείται μειζον πρόβλημα με την λειτουργεία της βουλης ?
  2. Εχει περάσει αρκετός χρόνος από τοτε που το δεξι χέρι ενος πρωην πρωθυπουργου ,παραδεχτηκε δημόσια ,ότι πηρε χρηματα απο τη νπαραπάνω εταιρεία . Με την πράξη του αυτη εξαντλεί όλον τον ποινικο κώδικα σε κατηγορίες.Και ομως κυκλοφορεί ακόμη αναμεσά μας.Γιατι?
  Συναινεση (συνενοχη) της δικαιοσύνης και των κομμάτων?
  Περιμένουμε να ψηφισθεί ο νόμος που θα βάζει μέσα τους "πραγματικούς" κλέφτες (δηλαδη αυτους που δεν εχουν πλεον ΜΙΑ να πληρωσουν τποτα)?
  Και πιο ειδικά.Γιατι ο κυριος Σαμαρας (που πιστευω οτι ειναι η μονη ελπιδα πλεον) δεν βαζει σε καθημερινή βαση αυτη την ατιμωρησία προκαλώντας και την βουλή αλλα και την δικαιοσύνη να τιμωρήσουν με τους υπάρχοντες νόμους αυτους που μόνοι τους εχου ν παραδεχτει εγκλήματα ? Πιστευω ότι δεν χρειάζεται να φοβάται αν η κίνηση αυτη αναδείξει και δεξιούς η αριστερους , που έχουν κάνει την ίδια δουλεια με τον τσουκάτο και την παρέα του.

 10. evangelos FILOSMUTZA avatar
  evangelos FILOSMUTZA 18/03/2011 21:40:43

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΥΓΓΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ
  ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!
  ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΕΧΤΕΣ ΚΙΟΛΑΣ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.