#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/01/2008 19:02
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι πήγε να κάνει ο Καραμανλής στην Τουρκία;

 «Πολιτικό τουρισμό» για το χατίρι της Ντόρας έκανε τελικά στην Τουρκία ο Κ. Καραμανλής, που πριν από λίγο καιρό έβαζε τον κ. Ρουσόπουλο να διαδίδει ότι δεν θα «παρασυρθεί» στο παιχνίδι της Ντόρας και ότι αντιστέκεται βάζοντας όρους, όπως η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης (βλ.εδώ). Ήξερε ο Καραμανλής ότι το ταξίδι θα του κάνει προσωπική ζημιά, όπως έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται. Αλλά τελικά πήγε, επειδή δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, καθώς η Ντόρα, η οικογένειά της και οι σύμμαχοί τους, τον πιέζουν πολύ, με την υπόθεση Ζαχόπουλου. Και όχι μόνο δεν «πήρε» την Χάλκη, αλλά άκουσε κι από πάνω τον κουμπάρο του, τον Ερντογάν, να του λέει ότι …«στην Ελλάδα ζουν 150 χιλιάδες ομογενείς μας» και ότι οι «μειονότητες» είναι «ίδιες». Και να προκαλεί περισσότερο, προσκαλώντας τις δεκάδες χιλιάδες Έλληνες τουρκικής υπηκοότητας που ζουν σε όλο τον κόσμο, «να επιστρέψουν στην Τουρκία να εργασθούν και να ζήσουν ξανά εδώ...». Με τι υπηκοότητα, τι διαβατήρια και ποιες περιουσίες;  Δεν είπε κουβέντα ούτε γι αυτά ο κ. Καραμανλής. Οπότε και οι δημοσιογράφοι των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης θα μπορούν στο εξής να βάζουν στο ίδιο σακούλι τον εξανδραποδισμό της Κωνσταντινουπόλεως της Ίμβρου και της Τενέδου, με την διαβίωση των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, που χάρις στην αμέριστη συμπαράσταση της Ντόρας και του ΓΑΠ μπορούν τώρα να καθιερωθούν ως «τουρκική μειονότητα». Δεν είπε, άραγε, κανένας από τους τόσους συμβούλους του στον κ. Καραμανλή ότι νομικά (Διεθνείς Συνθήκες) και πολιτικά οι δυο μειονότητες έχουν τεράστιες διαφορές; Και ότι όταν κανείς τις ξεχνάει αυτές τις διαφορές, κινδυνεύει  να τον θυμάται η Ιστορία  με έναν πολύ άσχημο τρόπο (αν θα τον θυμάται);

Αλλά αυτά παθαίνει ένα Έθνος και μια Χώρα της οποίας ο πρωθυπουργός είχε κάνει μέχρι πρότινος ένα ελληνικό σχολικό βιβλίο, που απάλλασσε τους Τούρκους για την σφαγή της Σμύρνης, θέμα μικροκομματικής πολιτικής αντιπαράθεσης. Προφανώς τόσα μόνο μπορούσε να κάνει, τόσα έκανε. Επί κυβέρνησης Σημίτη, ο εθνικός ευτελισμός των Ιμίων και τα ζεϊμπέκικα του Γιώργου αποδόθηκαν στην αδυναμία του τότε πρωθυπουργού και την φαυλότητα της κυβερνήσεώς του. Σήμερα, ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του τόπου από τη ΝΔ, τα ίδια ακριβώς φαινόμενα επηρεάζουν πάλι, προς το χειρότερο, την εξωτερική μας πολιτική. Δεν υπάρχουν λοιπόν «ένοχοι» και «αθώοι σε αυτήν την ιστορία. Όλοι ένοχοι είναι. Και το χειρότερο από όλα είναι πως δεν υπάρχει λύση. Το έχουμε άλλωστε ξαναπεί: Λίγο από ΄δω , λίγο από ΄κει , θα καταφέρουν σιγά – σιγά, μέσα στις επόμενες δεκαετίες, να κάνουν τη Μύκονο αγαπημένο θέρετρο όχι μόνο της διαπλοκής αλλά και των γειτονικών πασάδων. Θα έλθουν έτσι όλα στη θέση τους. Η Ντόρα θα έχει κερδίσει οριστικά τη διαμάχη με τον Γιωργάκη για το ποιος θα είναι το πιο αγαπημένο παιδί των Αμερικανών, ο Βενιζέλος θα καμαρώνει ως άλλος Γκένσερ για το δικό του κόμμα και η Αριστερά θα έχει μείνει με το όνειρο στο χέρι. Άλλωστε και όπως είπε και ο Μητσοτάκης «ποιος θα τα θυμάται όλα αυτά σε δέκα χρόνια»;  Ήδη έχουμε ξεχάσει τα προηγούμενα δέκα.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.