#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/01/2008 18:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι ξέρει ο Θέμος Αναστασιάδης για τα ομόλογα;

Ποιος είναι εκείνος που, σύμφωνα με τον σημερινό «Ελεύθερο Τύπο» στις 29/10/2007 πιάστηκε στα σύνορα Ελβετίας – Γαλλίας να μεταφέρει μέσα στο αυτοκίνητό του 1.000.000 ευρώ, σε ρευστό και επιταγές; Όλοι οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με την υπόθεση ψάχνουν τώρα να διασταυρώσουν την πληροφορία ότι ήταν ο Θέμος Αναστασιάδης, ο οποίος την περίοδο εκείνη βρισκόταν εκτός Ελλάδος, όπως γράφει ο ΕΤ.

Αλλά, όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως, η ίδια μέθοδος εξαγωγής μαύρου χρήματος από την Ελβετία, εφαρμόστηκε και στην περίπτωση του ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ (βλ.εδώ). Σύμφωνα με στοιχεία που καταγράφονται και στο πόρισμα Ζορμπά (που επέστρεψε πρόσφατα η εισαγγελία) μερικοί από εκείνους που εισέπραξαν προμήθειες εκατομμυρίων για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ ακολούθησαν το ίδιο modus operandi για να βγάλουν χρήματα από την Ελβετία χωρίς να εντοπισθούν. Όταν όμως πιάστηκε στα σύνορα Ιταλίας – Ελβετίας ένας φίλος του γνωστού δημοσιογράφου να μεταφέρει 200.000 ευρώ αποκαλύφθηκε και το τέχνασμα και η κομπίνα για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ. Δεν …μυρίζουν περίεργα αυτές οι συμπτώσεις; Να υποθέσουμε άραγε τώρα ότι όλες αυτές οι συλλήψεις στα ελβετικά σύνορα είναι τυχαίες; Μήπως η αποκάλυψη της μιας υπόθεσης οδήγησε και στην άλλη; Μήπως τελικά τα ομόλογα και το … «Πρώτο Θέμα» συνδέονται κατά κάποιον τρόπο; Επειδή, είναι πολλά τα λεφτά Άρη, για να τα δώσει ένας και μόνο επιχειρηματίας. Λέμε, αν.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Θέμου Αναστασιάδη, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αφού αναφέρει ότι «τα αναγραφόμενα περί δήθεν μετρητών που είχα στην κατοχή μου είναι απολύτως ψευδή» και ότι «το 1 εκατομμύριο ευρώ προέρχεται από απολύτως νόμιμες, καταγεγραμμένες και διαφανείς τραπεζικές πράξεις και συναλλαγές», απειλεί με μηνύσεις  κλπ. κλπ. Ωστόσο, το θέμα παραμένει, επειδή αν ήταν όλα εντάξει, τότε γιατί να μεταφέρει ένα τόσο μεγάλο ποσόν …οδικώς. Μέσω τραπέζης δεν μπορούσε να το στείλει;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξάκτινος avatar
    Εξάκτινος 30/01/2008 19:18:36

    Υπάρχει μια τάση να ψάχνουν τα πάντα στα σύνορα μεταξύ ΕΕ Ελβετίας γιατί κυνηγάνε το μαύρο χρήμα και κυρίως το χρήμα των Γάλλων και των Γερμανών πλουσίων που το έχουν πάει εκεί για να μην πληρώνουν φόρους. Τους ξεβρακώνουν κυριολεκτικά. Να δούμε τι θα βγάλει αυτή η υπόθεση με δεδομένο ότι εμπλέκονται ξένες κρατικές υπηρεσίες.

  2. Frixos13 avatar
    Frixos13 31/01/2008 17:33:52

    Μια μαύρη μερσεντές με αριθμό κυκλοφορίας cb999ss σταμάτησαν οι τελωνειακές αρχές των Γάλλων στα σύνορα με την Ελβετία στις 29 Οκτωβρίου. Ήταν ο Θέμος Αναστασιάδης και η σύμπτωση τέτοια που το αυτοκίνητο που σταμάτησαν ήταν ένα απο τα 10.000 που καθημερινά ελέγχουν! Είναί πλέον δεδομένο ότι οι ξένες κρατικές υπηρεσίες κάτι γνώριζαν και σταμάτησαν τον Θέμο και του έκαναν μέχρι και σωματικό έλεγχο. Του βρήκαν στο πορτοφόλι τρεις επιταγές 1.136.597 και μετρητά σε 3.800 ευρώ. Απο τον έλεγχο δεν προσκομίσθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα κι έτσι κατασχέθηκαν οι επιταγές. Στις 28 Ιανουαρίου μετά την παρέλευση τριμήνου έφθασε στο ΥΠΕΕ το έγγραφο και απο εκεί διέρρευσε στον 'Ε.Τ" της Γιάννας και σήμερα όλα τα στοιχεία έφυγαν απο το ΥΠΕΕ και πήγαν στον Ψυχάρη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.