#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/01/2012 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι να την κάνεις την Ελλάδα χωρίς Έλληνες κύριε Παπαδήμο;H κυβέρνηση Παπανδρέου έφυγε νύχτα γιατί προσπάθησε να δεσμεύσει τη χώρα με ένα μακροχρόνιο Μνημόνιο, με σκληρές και οδυνηρές θυσίες για πάρα πολλά χρόνια.

Θέλησε να παγιδεύσει την επόμενη κυβέρνηση με μια υπογραφή που δε θα αφήνει περιθώρια για καμιά επαναδιαπραγμάτευση.

Ήταν η ίδια κυβέρνηση που μας έβαλε χωρίς όσους στο πρώτο Μνημόνιο και που στη συνέχεια κατάλαβε ότι αυτό κατέστρεψε την Ελλάδα.

Τώρα, λοιπόν, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να φύγει νύχτα και η κυβέρνηση Παπαδήμου. Διότι τα όσα διημείφθησαν στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης δείχνουν ότι κάποιοι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, να δεσμεύσουν την Ελλάδα με ένα ακόμη λάθος.

Το φίδι από την τρύπα έβγαλε αυτή τη φορά ο… υποψήφιος πρωθυπουργός, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος ουσιαστικά «απαγόρευσε» στις επόμενες κυβερνήσεις τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν κάτι καλύτερο για τον τόπο. Είπε ο κ. καθηγητής:

«Tώρα στην πραγματικότητα ζούμε το προοίμιο της σκληρής διαπραγμάτευσης για το νέο πρόγραμμα. Τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης, τώρα πρέπει να τεθούν όλα τα ζητήματα και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον λαό μας, γιατί οι δεσμεύσεις θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι το 2015. Δεν υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης μετά την υπογραφή και μετά την κύρωση από τη Βουλή. Τώρα είναι η στιγμή. Βεβαίως, αντιλαμβανόμαστε ότι τώρα και άλλες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συνηθίσουν στην αντιμετώπιση δύσκολων κυβερνητικών αποφάσεων γιατί αυτό απαιτούν οι περιστάσεις και η εθνική ανάγκη».

Είναι ο ίδιος άνθρωπος (μαζί με τον Παπαδήμο) που λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα έλεγε ότι δε θα χρειαστούν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Η είδηση είναι ότι πάμε σε νέο Μνημόνιο με δεσμεύσεις για τα επόμενα χρόνια. Επίσης, ότι αν πέσουν τώρα οι υπογραφές δεν υπάρχουν περιθώρια για διορθώσεις. Δεν αναγνωρίζεται κανένα λάθος μετά την απομάκρυνση. Αν δηλαδή ο Α. Σαμαράς θελήσει να διαπραγματευτεί θα τον εμποδίσουν οι αποφάσεις του κ. Βενιζέλου; Ε τότε να μη γίνουν εκλογές και να μην ψηφίσει ο κόσμος όποιον πιστεύει ότι θα του δώσει νέα ελπίδα.

Από την άλλη ο πρωθυπουργός της μιας χρήσης περιορισμένης διάρκειας αποφάσισε να τι παίξει σωτήρας, όπως έκανε και ο Γ. Παπανδρέου. Βασιλικότερος του βασιλέως, πιστός στις εντολές που του δίνει η τρόικα, έσπευσε να μας απειλήσει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν δε λάβει μέτρα κι ότι θα πρέπει να κλείσουν οι εκκρεμότητες πριν έρθει η τρόικα. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός άκουσε αυτούς που έλεγαν ότι «κοιμάται» και δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και αποφάσισε να τα κάνει όλα σε μια εβδομάδα.

Όμως, ο κόσμος τον πίστεψε νομίζοντας ότι θα πάει στο εξωτερικό και με τη… λάμψη του και τις γνωριμίες του θα διεκδικήσει κάτι καλύτερο για τη χώρα. Ο ελληνικός λαός νόμιζε ότι θα βάλει κόκκινες γραμμές οι οποίες είναι η αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, η μείωση της ανεργίας και της φτώχειας. Αντ΄ αυτού τι απάντησε ο κ. Παπαδήμος: «Ακούω από διάφορες πλευρές για "κόκκινες γραμμές". Για μένα κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της», δήλωσε και πρόσθεσε πως «αυτή είναι η αποστολή αυτής της κυβέρνησης και αυτήν πρέπει να υπηρετήσουμε, με κάθε δύναμη που διαθέτουμε».

Τι θέλει να πει δηλαδή, ότι διαλύοντας τους πολίτες σώζει τη χώρα. Ελλάδα χωρίς Έλληνες μπορεί να υπάρξει κ. Παπαδήμο; Διότι εμάς μας φαίνεται ότι ο μόνος λόγος που δε θέλει ο Παπαδήμος να χρεοκοπήσουμε είναι για να μη χάσουν τα λεφτά τους οι διαπλεκόμενοι και οι φίλοι του επιχειρηματίες.

Οι Έλληνες ότι ήταν να χάσουν το έχασαν.

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. manos avatar
  manos 06/01/2012 10:48:57

  Θα διαφωνήσω μόνο με την τελευταία σου παράγραφο Αριστερέ Ψάλτη.
  Ελλάδα χωρίς Ελληνες μπορεί να υπάρξει. Δεν θα την λένε Ελλάδα αλλά κάπως αλλιώς. Ισως υπερ-δυτικό Πακιστάν, ή υπό-νότια Αλβανία, ή ευρω-αφγανιστάν.
  Τα τελευταία κομμάτια του παζλ μπαίνουν στην θέση τους. Σε αυτόν εδώ το χώρο όλοι προειδοποιούσαμε για τον ρόλο του "τοποθετημένου".
  Οσο για τους επιχειρηματίες το μόνο που έχω να πω είναι ότι μόνοι τους σκάβουν τον λάκο τους.
  Στην νέα τάξη, δεν θα υπάρχει χώρος για Ελληνικών συμφερόντων επιχείρηση, ούτε για Ελληνες μισθωτούς.
  Ξαναλέω ότι οι κάθε λογής "δασκαλόπουλοι" δεν πρέπει να χαίρονται. Απεναντίας θα έπρεπε να ανησυχούν, ίσως και περισσότερο από εμάς την πλέμπα.

  • madprof avatar
   madprof @ manos 06/01/2012 11:47:31

   Πρόεδρος του ΣΕΒ χώρίς να έχει επιχείρηση, αυτά μόνο στο ΠαπαροΛαμογιστάν συμβαίνουν!
   "Οι Έλληνες ότι ήταν να χάσουν το έχασαν"
   Τώρα έρχονται τα "καλύτερα" από τους μαφιόζους των ΟΜΟ (Ομοσπονδία Μαφιόζικων Οργανώσεων).
   Το 2011 κατά μόνας οδηγούσαν τους αμνούς στο κοινής διαχείρησης σφαγείο τους.
   Το 2012 κατά κοπάδια!
   ΥΓ. Δίκην μαφιόζων, ξεμπροστιάζονται στις οθόνες οι αλητήριοι!

 2. Θέμις avatar
  Θέμις 06/01/2012 11:04:15

  Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή φώτιση.
  Την είδε τώρα και ηγέτης-πρωθυπουργός ο Παπαδήμος και παίρνει και αποφάσεις για τα επόμενα τουλάχιστον 5 χρόνια για τη ζωή όλων μας! Κάποιος ας σταματήσει επιτέλους αυτόν τον παραλογισμό.
  Μια παρατήρηση μόνο για την ανάρτηση: πότε ακριβώς έφυγε νύχτα η κυβέρνηση Παπανδρέου; Όλοι οι υπουργοί στις θέσεις τους δεν είναι και το παίζουν και υπεύθυνοι εθνοσωτήρες;

  • Dimitris avatar
   Dimitris @ Θέμις 06/01/2012 14:23:53

   Ναι φίλε θεμι στις θέσεις τους είναι αφού πρώτα ξαναβαφτίστηκαν και πήραν το όνομα του παπαδήμου, σαν της γκόμενες όταν χωρίζουν και ξαναπαντρεύονται....

 3. ΜΠ avatar
  ΜΠ 06/01/2012 11:12:36

  "H κυβέρνηση Παπανδρέου έφυγε νύχτα γιατί προσπάθησε να δεσμεύσει τη χώρα με ένα μακροχρόνιο Μνημόνιο, με σκληρές και οδυνηρές θυσίες για πάρα πολλά χρόνια."
  Αγαπητέ Αριστερέ Ψάλτη θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω: πού είδατε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έφυγε;;; Οι ίδιοι δεν κυβερνούν πάλι;;; Αυτοί που βλέπουμε τί είναι, φαντάσματα;;; Δεν είδα κανέναν να φεύγει νύκτα εκτός του ΓΑΠ και αυτό πάλι υπό συζήτηση τίθεται.
  Θα μπορούσες να ξεκινήσεις έτσι με την ίδια παράγραφο το άρθρο σου, εφόσον είχαν διεξαχθεί οι Εκλογές και είχαμε ΝΈΑ ΟΡΚΙΣΜΕΝΗ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ.
  Όσο ο Α.Σ επιμένει να συμπολιτεύεται με τα "φαντάσματα" της "προηγούμενης"-νυν κυβέρνησης, δεν θα υπάρξει αλλαγή σε αυτόν τον τόπο, μόνον καταστροφή!
  Το δε μνημόνιο που έρχεται (το δεύτερο), θα μας το φορτώσουν μαζί με το PSI και τη νέα δανειακή και θα υποστούμε νέους θρασύτερους εκβιασμούς.
  Ο Α.Σ έπρεπε να είναι σε δηλωμένη προεκλογική περίοδο και να κάνει σκληρή αντιπολίτευση και όχι συμπολίτευση !!!!!
  Σήμερα είναι τα Φώτα, μακάρι να μας φωτίσει όλους ο Μεγαλοδύναμος.

 4. Mara avatar
  Mara 06/01/2012 11:21:54

  Τί να την κάνουν την Ελλάδα χωρίς τους Έλληνες???
  Μα... ακριβώς αυτό θέλουν. Το πανέμορφο και μοναδικό "οικόπεδο" χωρίς τους ενοχλητικούς και επικίνδυνους... ιδιοκτήτες του.

 5. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 06/01/2012 11:39:01

  Ελλάδα χωρίς έλληνες και βέβαια μπορεί να υπάρξει. Με Πα(σο)κιστανούς, Μπαγκλαντέζους, Αφγανούς, Αλβανούς, Αφρικανούς και όποιον άλλο είναι πρόθυμος να ζήσει σε αυτο το multiculti ανθρωπολογικό πάρκο που έχει αρχίσει να στήνεται. Για τόλμα να κακομεταχειριστείς αλλοδαπό κι αμέσως τα παπαγαλάκια της αριστεροφροσύνης θα σου κολλήσουνε μια ταμπέλα ναααααααααααααααααααα που θα λέει ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ. Μερικές φορές σκέπτομαι πως θα εξαερωθεί εν ριπή οφθαλμού όλη αυτή η ανατολικοευρωπαϊκή και ασιατική πανίδα έτσι και γυρίσουμε στη δραχμή ......

 6. Σ.Ε avatar
  Σ.Ε 06/01/2012 11:47:53

  Ο ΓΑΠ πολεμούσε να σώσει την Πατρίδα.
  Ο Παπαδήμος θέλει να σώσει την Χώρα.
  Τελικά πήξαμε από σωτήρες!!!
  Έλεος πια !!! Δεν θέλω άλλο σώσιμο !!!
  Χρόνια Πολλά & ο Μεγαλοδύναμος να φωτίσει τους σωτήρες μας.

  • Ανδρεας avatar
   Ανδρεας @ Σ.Ε 06/01/2012 12:43:41

   Συν Αθηνασ και χειρα κινει Σ.Ε. γιατι αν περιμενεις απο τον μεγαλοδυναμο,ζησε μαυρε μου να φας το Μαη τριφυλι.

 7. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 06/01/2012 12:56:57

  Η Ελλάδα χωρίς τους Έλληνες είναι το όνειρο τους .
  Σε όλη την ιστορία του ο Ελληνισμός το ίδιο το πρόβλημα αντιμετώπιζε.
  Όλοι επιθυμούν την ελληνική γη ,χωρίς όμως τους Έλληνες.
  Αυτό όμως που δεν μπορούν και δεν δέχονται να καταλάβουν ότι η ελληνική γη και οι Έλληνες είναι ένα.

 8. ΓΑΝΤΙ avatar
  ΓΑΝΤΙ 07/01/2012 16:26:27

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΙΔΕΑ. ΟΥΤΕ ΤΟ ΓΩΝΙΑΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ , ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ . ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΤΕΤΟΙΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΖΕΙ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.