#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/06/2011 15:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι να τα κάνεις τα τανκς, όταν έχεις τον Παπουτσή;Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ήταν καμιά πενηνταριά πιτσιρικάδες, μεσήλικες ηλικιωμένοι, απλοί άνθρωποι, διαδηλωτές κι όχι μπαχαλάκηδες. Για να γλιτώσουν από τα χημικά είχαν οπισθοχωρήσει στην οδό Υπατίας, στην Πλάκα. Απλώς κάθονταν στα πεζούλια ή στέκονταν, κλαίγοντας, βήχοντας και καλύπτοντας το στόμα τους. Ξαφνικά εμφανίζεται ένα κονβόϋ της «Δίας», στρίβουν στο στενό και σάπισαν τους ανθρώπους στο ξύλο. Δεν είχαν κουκούλες, δεν έσπαγαν, δεν είχαν ανάψει φωτιές. Τίποτα. Εδάρησαν ανηλεώς, προφανώς με τις εντολές κάποιου ηλιθίου, ο οποίος βεβαίως έχει πολιτικό προϊστάμενο. Την σκηνή μου την περιέγραψε ένας από τους καλύτερους μου φίλους, σοβαρός άνθρωπος, γιατί έγινε μπροστά στο γραφείο του.

Γύρω στις τεσσεράμισι επέστρεφα κι εγώ στο γραφείο μου με τα πόδια από το Εφετείο. Τα μάτια τσούζανε από την Αλεξάνδρας κι άρχιζε η δύσπνοια. Κατεβαίνοντας την Ομήρου πέρασα μετά από την Παλιά Βουλή και μπήκα στην οδό Βουλής. Διέσχισα φωτιές κι είδα τουλάχιστον τρεις φορές στη Σταδίου, Ερμού και Βουλής, στη Μητροπόλεως, το ίδιο σκηνικό. Τυφλές, αδιάκριτες επιθέσεις των ΜΑΤ και της «ΔΙΑΣ» σε πιτσιρικάδες, μεσήλικες, γυναίκες, περαστικούς.

Ο στόχος είναι προφανής: να τρομοκρατηθούν οι απλοί άνθρωποι και να μην κατεβαίνουν στην Πλατεία.

Αν ο Παπουτσής δεν ήξερε, τότε να παραιτηθεί και να πάει για τσάγαλα. Αν αυτός το αποφάσισε κι έδωσε τέτοιες εντολές, τότε έχω τον μισό Ποινικό Κώδικα υπ’ όψιν μου να του τον κολλήσουμε στο κούτελο. Πολιτική ευθύνη πάντως υπάρχει. Ανήκει σε αυτόν και προπαντός στον παραιτηθέντα και αναστάντα πρωθυπουργό του.

Τις απόψεις μου τις ξέρετε. Εθελοντής θα πήγαινα να σαπίσω και να συλλάβω τους βάνδαλους, τους μηδενιστές καταστροφείς και τους μπαχαλάκηδες. Τιμώ κι αγαπώ την Αστυνομία και ουκ ολίγες φορές την έχω υπερασπιστεί. Γι’ αυτό ακριβώς οργίζομαι διπλά να την βλέπω να παραβιάζει μαζικά τον Νόμο και να λειτουργεί ως ο μεγαλύτερος προβοκάτορας κι ως εργαλείο αντισυνταγματικής καταστολής σε βάρος ανθρώπων της διπλανής πόρτας.

Οι πολιτικοί ανεγκέφαλοι που σκαρφίστηκαν τέτοια βαρβαρότητα για να καταστείλουν ένα αυθόρμητο, μαζικό κι ως τώρα ακηδεμόνευτο κίνημα, μέσα στον πανικό τους ξέχασαν το βασικότερο: οι πολίτες οδηγήθηκαν στο πεζοδρόμιο από την οργή για την ατιμωρησία και την εξαθλίωση της ζωής τους. Τέτοιες μέθοδοι εκτροπής, διότι τέτοια μαζική και βίαιη επίθεση στο Λαό συνιστά εκτροπή, το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να διπλασιάσουν την οργή και το Φθινόπωρο, όταν όλη η μπουρδολογία του Βενιζέλου και το Μεσοπρόθεσμο θα έχουν κάνει μια μεγαλειώδη τρύπα στο νερό, στο Σύνταγμα θα είναι 1.000.000 κόσμος. Κι ας μην «ζαχαρώνουν» το Στρατό να τους πλύνει τ’ άπλυτα της ανικανότητας τους. Ο Στρατός είναι ο Λαός. Κομμάτι του.

Η προδιαγεγραμμένη αποτυχία της πολιτικής του Παπανδρέου θα οδηγήσει αυτόν, το ΠΑΣΟΚ και τους κολαούζους του, στον πολιτικό οστρακισμό. Χωρίς εφεδρείες σε πρόσωπα, ιδέες και πολιτικές θα οδηγηθούν σε πλήρη απαξίωση και απηνή διωγμό από τους πολίτες, έχοντας όμως πρώτα εξαπατήσει την κοινωνία κι επιτεθεί στον Λαό, τον οποίον οδηγούν σε Ανένδοτο.

Αυτή η κυβέρνηση, που θα φύγει νύχτα κι ατιμασμένη, θα καταφέρει το ακατόρθωτο. Θα φύγουν πιο μισητοί κι από την κυβέρνηση του Ταξίαρχου Δ. Ιωαννίδη.

Η Πατρίδα πρέπει να απαλλαγεί από την πιο ανίκανη ηγεσία που είχε ποτέ σε τόσο δύσκολους καιρούς.

Στον αγώνα αυτό, που θα αποβεί κλιμακούμενος απέναντι στις αδίστακτες πρακτικές που θα ακολουθήσουν γαντζωμένοι στην ενυπόθηκη εξουσία τους, μόνο ένας μπορεί να ηγηθεί. Αυτός που χτυπάει την γροθιά του στο τραπέζι και λέει όχι στους ξένους και στις εγχώριες ορντινάτσες τους. Η Πατρίδα χρειάζεται αστικοδημοκρατική, πατριωτική διέξοδο, ώστε να ανακτήσουμε μέσα από την ανάπτυξη την αξιοπρέπεια μας, την εθνική μας κυριαρχία. Την πολιτική αυτή μπορούν να την κάνουν μόνον αυτοί που πιστεύουν σε αυτή εξ αρχής, χωρίς συμβιβασμούς και παρεκκλίσεις. Θα ανακτήσουμε την Πατρίδα μας και θα γίνει μία και μόνο εξεταστική.  Μία και μόνο...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 30/06/2011 16:07:51

  Έτσι ακριβώς. Κρίμα που η αστυνομία αυτοαπαξιώνεται συμμετέχοντας στις μεθοδεύσεις του ΓΑΠ και του ΔΝΤ. Κρίμα.
  Όσο για το Πασόκ, μη το κλαίς. 'Εχει πολλές χρυσές εφεδρείες π.χ. την Καιλή.
  Και που ξέρεις, μπορεί ανά πάσα στιγμή να κληθεί εξ εφεδρείας και η μεγίστη στοχάστρια Μιμή, με τον Κατσιφάρα και τον Κουλούρη... ακούω ότι είναι άπαντες ετοιμοπόλεμοι, για τη συνέχιση του τρίτου δρόμου.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Strange Attractor 30/06/2011 16:28:40

   Χα, και για του λόγου το αληθές. δείτε την αρχηγική "κατάθεση ψυχής" της εν λόγω μπίμπο:
   "Και είναι η τελευταία ευκαιρία από μέρους μου. Και κάτι πιο προσωπικό: Είμαι θυμωμένη και αγανακτισμένη, γιατί δεν έχω την δύναμη μόνη μου να διορθώσω όσα βλέπω, γιατί εδώ και μήνες επισημαίνω λάθη και καθυστερήσεις, εδώ και μήνες ζητούσα απαντήσεις ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες.
   Σε αυτή την μικρή παράταση, μέχρι να αντικατασταθούν οι αδικίες που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο, εδώ θα είμαι να αντιδρώ και να προσπαθώ να τα αλλάξω. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, βλέπω πολιτικούς που κατείχαν δεκαετίες σε κυβερνητικές θέσεις, να μιλάνε σαν να μην φέρουν καμία ευθύνη, αλλά ξέρετε...γνωριζόμαστε καλά...και εκ του αποτελέσματος θα κριθούμε όλοι. Λυπάμαι που η δική μου γενιά επιφορτίστηκε με τα λάθη τους.
   Λυπάμαι που δεν είχαν την αξιοπρέπεια να αποσυρθούν από την πολιτική εκείνοι που δεν προσέφεραν ποτέ τίποτα αλλά πάντα πίστευαν πως είναι αναντικατάστατοι... Έπρεπε να ντρέπονται που μας οδήγησαν εδώ και ελπίζω πως θα ελεγχθούν όλοι όσοι πλούτισαν από λεφτά του δημοσίου τα τελευταία 30 χρόνια. Κι αυτό εύχομαι κι ελπίζω, να είναι η αρχή ενός γενναίου ξεκαθαρίσματος".
   Η Βουλευτής
   Εύα Καϊλή
   (από το ταχάλια)

   Χα χα χα, βρε τι πάθαμε. Τι άλλο θα ζήσουμε;
   Ενδιαφέροντες οι καιροί, αν μη τι άλλο!

   • mpagiatis avatar
    mpagiatis @ Strange Attractor 30/06/2011 17:22:20

    Αυτή τουλάχιστον τα λέει και τα γράφει επωνύμως.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ mpagiatis 30/06/2011 17:35:40

     Έχει και ασυλία βλέπεις...

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ Strange Attractor 30/06/2011 19:21:50

   Ποιος τρίτος;;;;
   Τωωωωωωωωωωωωωωρα ο τρίτος;
   Πάει, μας άφησε χρόνους, εδώ και καιρό -δεν πρόκειται για ανέκδοτο-, ο κύριος Παπανδρέου έχει κάνει λόγο για τον τέταρτο δρόμο!
   New edition...
   Μου φαίνεται δεν παρακολουθείς τις εξελίξεις, μιλάμε για κούρσα με 300 άλογα ασύλληπτη ιπποδύναμη, 15 αερόσακους και υπερ-αυτόματη ανάρτηση και πάει λέγοντας!

  • madprof avatar
   madprof @ Strange Attractor 01/07/2011 13:29:23

   «… Θα ανακτήσουμε την Πατρίδα μας και θα γίνει μία και μόνο εξεταστική. Μία και μόνο…»
   ΌΧΙ άλλες Εξεταστικές φίλτατε! Το καθήκον της όποιας κυβέρνησης του Δημοκρατικού πολιτεύματος που θα προκύψει μετά τις εκλογές, εν αρχή είναι Ένα :
   Ένας και Μόνο Ένας Νόμος με ένα Άρθρο (sic!) Άμεσα Εκτελεστέος που να επιτρέπει, για λογαριασμό του νεοσυσταθέντος Ταμείου Εκποίησης Δημόσιας Ιδιωτικής Περιουσίας για την Αποπληρωμή του Δημόσιου Χρέους και του Ελληνικού δημοσίου, σε διεθνείς εταιρίες ανακάλυψης-αποκάλυψης Μαύρων περιουσιακών έγγειων και κινητών περιουσιακών στοιχείων ( πολιτικού, επιχειρηματικού παρανόμως ιδιοποιηθέντος δημόσιου πλούτου με την ευρύτερη έννοια του όρου) των οικογενειακών δενδρυλλίων όλης της Νομενκλατούρας (αφανούς - εμφανούς) της ΤατιανοΤσιοτσιολινοΠολίτενας (sic!), υπό την επίβλεψη και εποπτεία αδιαμφισβήτητης ακεραιότητας και κύρους Ελλήνων εισαγγελέων που άμεσα θα προχωρούν στην εφαρμογή των νόμων κατάσχεσης και απόδοσης τους στο ΤΕΔΙΠΑΔΧ για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους !.
   Έπονται οι όποιες επόμενες νομοθετικές υποχρεώσεις της !

 2. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 30/06/2011 16:10:10

  Και ομως.Αν ο Ταξιαρχος Δ.Ιωαννιδης ζουσε,θα εσκαγε ενα γελακι πισω απο την κουρτινα,για οσα θα εβλεπε.Και απο μεσα του θα ελεγε :Και γω ετσι ακριβως θα τα κανα.

  • Dal avatar
   Dal @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 30/06/2011 16:19:56

   Μπορεί ίσως να έλεγε:αυτοί πάνε να με ξεπεράσουν.

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 30/06/2011 16:16:56

  Αϊ γεια σου Φαήλο!
  Έτσι είναι!
  Γιατί οι άσχετοι δεν καταλαβαίνουν ότι υπήρξε επίθεση ΚΑΤΑ του λαού που διαμαρτυρόταν ειρηνικά για τα εξοντωτικά μέτρα που ψηφίσθηκαν με σφετερισμό της εξουσίας που απορρέει από τη λαϊκή κυριαρχία.
  Το ΠΑΣΟΚ έχει παραβιάσει το μισό Σύνταγμα, τι λέω, το έχει κάνει κουρέλι.
  Και το αποτελειώνει με ένοπλη επίθεση.
  ΑΝΤΑΡΣΙΑ κατά του λαού!
  Τον οποίο, υποτίθεται, αλλά στην πραγματικότητα ψευδεπίγραφα εκπροσωπεί.

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 30/06/2011 16:19:26

  εδάρησαν εισαγγελείς στο σημείο αυτό και ούρλιαζαν στα κινητά έξαλλοι ακουγόμενοι σε ακτίνα 50 μέτρων

  ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα κύριοι

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ αλλενάκι 30/06/2011 16:22:57

   Δεν πήγαν οι συριζάτες συνηγορίνες με τα γκούτσι και τα μπλάκμπερι να τους συνδράμουν προ μπόνο;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Strange Attractor 30/06/2011 16:25:35

    αυτές, το έχουμε ξαναπεί, ξεροσταλιάζουν με τις πέρλες στα επισκεπτήρια των ποινικών...

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ αλλενάκι 30/06/2011 16:31:20

     και μη φανταστείς τίποτα το πονηρό, όοχι..., προς θεού...

     απλά ξεροσταλιάζουν μήπως τις πετάξει κανας μεγαλοποινικός κανά ξεροκόκκαλο και τις αναθέσει την υπόθεση του για μπορέσουν να βγουν στην επιφάνεια και αυτές επιτέλους

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 30/06/2011 16:58:46

     Axaxaxaxaxaxa! Αν ήξερες τι είπες...

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/06/2011 17:16:50

      πως με βλέπεις ... δεν ξέρω;...

      χα χα χααα!

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 30/06/2011 17:21:48

      Ε, άλλο να το 'χεις δει ζωντανά και να ξέρεις και τις λεπτομέρειες...

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/06/2011 17:28:59

      χα χα

      σίγουρα.

 5. oneoff avatar
  oneoff 30/06/2011 16:19:44

  Κε Κρανιδιώτη,

  τη παρέμβαση σας μάλλον θα πρέπει πρωτίστως να διαβάσει ο κος Σαμαράς. Είναι αδιανόητο να θεωρήσει κάποιος, ότι αυτά που έγιναν εχθές επί δώδεκα ώρες και πλέον στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά στη Βουλή, δηλαδή στα γραφείο του, ενώ ο ίδιος ήταν παρών(τον έδειχνε η τηλεόραση), διέλαθον της προσοχής του, ώστε ούτε ο ίδιος, ούτε εκλεκτοί βουλευτές του κόμματος του να μη καταγγείλουν, πόσω μάλλον να παρέμβουν υπέρ των πολιτών που αντιστέκονταν από ένστικτο και με πολύ πείσμα στη προσπάθεια απόλυτης καταστολής της έκφρασης απόρριψης αυτού του πολιτικού συστήματος όπως έχει διαμορφωθεί και του οποίου ο ίδιος ο κος Σαμαράς και οπωσδήποτε και οι βουλευτές του αποτελούν προνομιακό κομμάτι.
  Αύριο-μεθαύριο φερ'ειπείν, όταν με το καλό ο κος Σαμαράς θα αναλάβει τη πρωθυπουργία, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τις ίδιες μεθόδους καταστολής, όταν π.χ. θα θελήσει να κάνει πράξη τις επαγγελίες του περί ιδιωτικοποιήσεων μεγάλων Δημόσιων Οργανισμών, στα πλαίσια βεβαίως του δημιουργικού Σοκ επανεκκίνησης της οικονομίας. Ίσως βρεί απέναντι του μερικές χιλιάδες λιγότερο από τον ίδιο πατριώτες, που θα θελήσουν να αντιδράσουν και άρα θα πρέπει να κατασταλούν.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ oneoff 30/06/2011 19:28:05

   Και ποιος σου είπε ότι δεν είδε και δεν ξέρει; Αν διαβάσεις παρακάτω στο Αntinews, θα δεις την καθαρή δημόσια καταγγελία - θέση του ότι η Αστυνομία πρέπει να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ τον κόσμο στην Πλατεία.

   • oneoff avatar
    oneoff @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/07/2011 12:02:55

    Κε Κρανιδιώτη,

    Αυτό ακριβώς έγραψα και εγώ, ότι είδε και ξέρει και αυτός και οι βουλευτές του.
    Ωστόσο δε κατήγγειλε μέσα στη Βουλή, ούτε αντέδρασε εκτός Βουλής έτσι ώστε να προστατεύσει αυτούς τους πολίτες από τη τρομοκράτηση της αστυνομίας. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν αυτό οφείλεται σε έλλειψη ευαισθησίας, έλλειψη αντανακλαστικών, φόρτο εργασίας ή στη πρόθεση εγγραφής υποθήκης για το μέλλον, όταν ως πρωθυπουργός(μάλλον σε κυβέρνηση συνεργασίας, με ποιούς άραγε;) θα προχωρήσει,κατά τα λεγόμενα του, σε διαμελισμό και εκποίηση των Δημόσιων Οργανισμών και Επιχειρήσεων. Ή στην οριοθέτηση, φερ'ειπείν, παραλιών προς αποκλειστική χρήση ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
    Εάν τότε βρεί μπροστά του μαζικές διαφωνίες από το περιούσιο λαό, θα υποχωρήσει λέτε ή μήπως η καταστολή θα είναι πάλι στην ημερήσια διάταξη, άρα καταδικάζουμε με φειδώ και κατόπιν εορτής τα τωρινά, ώστε να υπάρχει παρακαταθήκη για τα μελλούμενα; Εσείς που γράψατε λάβρος εναντίον της κρατικής τρομοκράτησης, τι πιστεύετε;

 6. Νικηφoρος Φωκας avatar
  Νικηφoρος Φωκας 30/06/2011 16:25:18

  Aγαπητε φιλε, μηπως ηρθε η ωρα να απαλλαγουμε απο καποιες λεξεις που καποιοι μας φυτεψαν στο λεξιλογιο για να εξυπηρετησουν τα κομματικα και ιδεολογικα συμφεροντα τους ? πχ 'μπαχαλακηδες' ειναι ενας μαλλον επιεικης και ολιγον συμπαθης χαρακτηρισμος για τον αθλιο εσμο των ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ αντεθνικων αποβρασματων... η εκεινο το ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ... που δεν ηχει και ασχημα σε πολλα αυτια (εναντιον της εξουσιας..) ενω οταν προκειται πχ για μια Ναζιστικη ομαδα , η ρατσιστικη τοτε προβαλεται το 'ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ' λες και μονο η μια πλευρα εχει ακρα... η αλλη οχι.. καλο λοιπον θα ειναι να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους (και ας ποναει κατι ψευτοδημοσιογραφαρες..) που ειναι ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.

  Για τα επεισοδια 2-3 παραμετροι...

  Η λαομισητη κατοχικη κυβερνηση του γιωργακη ηξερε και περιμενε πανω απο 500,000 ατομα εξω απο την βουλη.... επρεπε να εμποδισει την καθοδο τετοιου πληθους που ΘΑ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΑΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ... λογικο...

  Η αστυνομια δεν απαντησε επαρκως πως 10,000 αστυνομικοι δινανε μαχη 14 ωρες σχεδον με μονο (οπως λεει) 100-200 ακροαριστερους... ΜΑΛΛΟΝ ΒΑΡΑΓΑΝΕ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ ΕΠΙ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΕΙ Η ΑΘΗΝΑ και να κρατησουν τον κυριο ογκο των διαδηλωτων μακρυα ... παλι λογικο...

  Το δε βρωμερο κατεστημενο της αριστερας (και του πασοκ) στα ΜΟΥ-ΜΟΥ-Ε συνεχισε την εξαιρετη δουλεια της αστυνομιας σημερα ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ (ασε που τα περισσοτερα τα φορτωνουν στην...ακροδεξια !!) ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΑΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ που ψηφιστηκε απο μια ενδοτικη κυβερνηση που εχει χασει προ πολλου την δεδηλωμενη... και αποτελει μια μισητη μειοψηφια της συντριπτικης πλειοψηφιας του ελληνικου λαου.

  Εχω την εντυπωση οτι ηρθε η ωρα που ο ελληνικος λαος θα προχωρησει σε πιο δραστικες μεθοδους να δειξει πλεον την αγανακτηση του... ΑΥΤΟ και αν ειναι λογικο...

 7. xenios avatar
  xenios 30/06/2011 16:29:27

  Συνυπογράφω κ. Κρανιδιώτη και περίπου τα ίδια βίωσα και μαρτυρώ και εγώ.
  Οι επιθέσεις είχαν ένα σκοπό, να εμποδίσουν τον κόσμο να έρθει στο Σύνταγμα.

  Ήμουν επί της πλατείας Συντάγματος και έζησα την επίθεση κατά του κινήματος των αγανακτισμένων. Κτυπούσαν αλύπητα και είμαι αυτόπτης μάρτυς, του πετάγματος καπνογόνου, στην είσοδο του μετρό, επί της πλατείας Συντάγματος.

  Στόχος τους, τουλάχιστον εκεί, δεν ήταν κανείς κουκουλοφόρος, με μάσκες είμαστε όλοι ή με μαντήλια στο πρόσωπο, για να προστατευτούμε από τα καρκινογόνα χημικά. Ήταν μεγάλοι άνθρωποι, μεσήλικες και νέοι και κτυπούσαν αλύπητα, χωρίς κανείς να τους επιτεθεί.

  Κ. Κρανιδιώτη, το κίνημα των αγανακτισμένων τελείωσε, τώρα ξεκίνησε το κίνημα των οργισμένων και το τι θα ακολουθήσει είναι άγνωστο.

 8. drider avatar
  drider 30/06/2011 16:30:52

  Δύο σύντομα σχόλια περί της "χειραγώγησης" της αστυνομίας από τους πολιτικούς προϊστάμενους τους:
  1. Ο αστυνομικός, όπως οποιοσδήποτε μέλος των σωμάτων ασφαλείας, οφείλει να εφαρμόζει τις εντολές που του δίνονται, αλλά με αντίβαρο πάντα κάποιες ηθικές αξίες (π.χ. ο στρατιώτης που σκοτώνει ή βιάζει γυναικόπεδα συμμετέχει στη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου).
  2. Δεν έχει περάσει και τόσο πολύς πια καιρός από τότε που ο πρώην πρωθυπουργός μας αναφερόταν στους φοιτητές που διαδήλωναν ως "ταραξίες".

  Η κάθε εξουσία χρειάζεται τους πραίτορες της και φυσικά τους χρησιμοποιεί αναλόγως των αναγκών. Παρεμπιπτόντως, τα χημικά που τρώμε καθημερινά στις πλατείες δεν θολώνουν τις "καταστάσεις", αλλά συμβάλλουν καθοριστικά στο χτίσιμο συνειδήσεων.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ drider 30/06/2011 19:24:46

   Συγκρίνεις τους αριστεριστές αιώνιους φοιτητές-πορειάδηκες (αν είναι φοιτητές καν...) με τους νομοταγείς πολίτες που διαδήλωναν κατά του μνημονίου....
   Συνηθισμένοι αριστερίστικοι συμψηφισμοί. Δεν σας βγήκε καλό που ξεσηκώθηκαν οι νοικοκυραίοι, για πρώτη φορά, και φροντίσατε να φέρετε τους λαθραία και τους λάθρους στην κάτω Πλατεία, να την κάνετε παράνομο γυφτοπάζαρο (εκφράζει την αισθητική σας η κουρελού και η απλυσιά, έτσι και αλλιώς), μαζί με τον τουρκο-κύπριο πράκτορα του ΑΝΤΑΡ-CIA (αλήθεια, τι δουλειά έχει κάνει στη ζωή του αυτό το υποκείμενο;).
   Σταματήστε λοιπόν τους συμψηφισμούς. Εχει έρθει η ώρα των Ελλήνων πατριωτών και τα αριστερίστικα σκουπίδια θα πάνε στον ΧΥΤΑ. Εκεί όπου έπρεπε να είχαν πάει εδώ και πολλά χρόνια.

 9. Vass avatar
  Vass 30/06/2011 16:35:30

  Η Δημοκρατία θέλει αρετή αλλά και τόλμη. Φαήλε, προσυπογράφω κάθε αράδα που γράφεις όμως ο πραγματικός αγώνας θα γίνει πλέον στο πεζοδρόμιο. Ο κυνοβουλευτισμός του GAP δεν πτοείται με την αρθρογραφία, ούτε με τις αναπομπές. Το σχέδιο τρομοκρατίας που έχει κεντήσει το βαθύ παρακάτρος του ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσει μόνο με συνεχή αγώνα σώμα με σώμα.

 10. Κώστας avatar
  Κώστας 30/06/2011 16:40:27

  Το γραψα και σε άλλο μίτο, Φαήλε.
  Φάουλ του Αντώνη, φάουλ για κάρτα.
  Τί μισόλογα είναι αυτά περί "κυβερνητικής ανικανότητας να προστατέψει..." κλπ κλπ ;;

  Εδώ, ξεκάθαρα πράγματα: είχαμε ξεκάθαρο σχέδιο εκκένωση της Πλατείας Συντάγματος ή όχι; Είχαμε επίθεση των ΜΑΤ κατά ειρηνικά διαδηλούντων πολιτών ή όχι; Από " ανικανότητα" τα έκαναν αυτά τα ΜΑΤ;

  Εδώ χθες είχαμε ξεκάθαρη αντιδημοκρατική εκτροπή. Κράτος που επιδίδεται σε όργιο βίας κατά των πολιτών του δεν αξίζει κανενός σεβασμού. Και το κράτος αυτό δεν είναι η Ελληνική Δημοκρατία. Είναιο το Μνημονιακό Κράτος του ΓΑΠ, που επιτίθεται με λύσσα στους ειρηνικούς διαδηλωτές της Πλατείας Συντάγματος, διότι το τρόμαξε το πάθος, ο όγκος και η απήχηση των αντιμνημονιακών διαδηλώσεων. Άδεια Πλατεία ήθελαν και το πέτυχαν!
  Η δήλωση Σαμαρά, Φαήλε, έπρεπε να κινείται στο πλαίσιο " επιτεθήκατε σε άθωους και ειρηνικούς διαδηλωτές" και όχι στη θολή γραμμή της " κυβερνητικής ανικανότητας"...

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/06/2011 16:42:11

  Η αστικοδημοκρατική διέξοδος μάς τέλειωσε από το 1848.
  Μια ανάγνωση της «Νέας Εφημερίδας του Ρήνου», των "Ταξικών αγώνων στη Γαλλία από το 1848 ως το 1850» και της "18ης Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη", αρκεί για να πείσει και τον πιό δύσπιστο.
  Η επόμενη διέξοδος "αριστερά" (1917) ήταν, ωιμέ, μία έξοδος - μαïμού.
  Ζούμε στη Μεσοβασιλεία, "πάρτε μαζί σας νερό ο δρόμος έχει πολλή ξηρασία".
  Ο ιδεώδης "αστός" αρχηγός σας, μου θυμίζει όντως με τον τυπικό Έλληνα αστό πολιτικό της εικοσαετίας του '75 - '95, που ήλθε από το Αμέρικα για να παίξει τον μπααθο-"σοσιαλιστή" και αντιευρωπαίο στην Ελλάδα: Υπόσχεται και αυτός "ανάπτυξη" και "χαμηλούς φόρους" σε εποχή ισχνών αγελάδων.
  "Έχουν τελειώσει όλα αυτά, πάει καιρός πολύς".

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Ο Θείος 30/06/2011 16:57:18

   ΝΑΙ ΘΕΙΕ ,ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ .
   ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΕΑΝΤΕΡΝΤΑΛ ΔΙΗΡΚΕΣΕ ΜΟΛΙΣ 30.000 ΧΡΟΝΙΑ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο Θείος 30/06/2011 17:23:10

   Θείε, τα κοπάνησες πάλι;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/06/2011 17:42:15

    Ένα μπουκάλι "Σαμαρόπετρα", του Ξέρετε-Ποιού, το ξελαμπικάρει το μυαλό. Δεν έχει άδικο η γνωστή παροιμία.
    Άχ, μόνο που δυστυχώς ο άλλος οινοποιός, με το Chateau - Τζιά, ρίχνει στο βαρέλι πολύ θειώδες νάτριο και χτυπάει κατευθείαν στο κεφάλι.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο Θείος 30/06/2011 19:29:32

     Πολύ καλή η Σαμαρόπετρα!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ο Θείος 30/06/2011 19:31:11

   Από που και ως που είδες ότι ο Σαμαράς είναι μπααθο-σοσιαλιστής;
   Ξέρεις ότι εσείς οι Εσωτερικάκηδες είστε οι τελευταίοι των τελευταίων που δικαιούστε να ομιλείτε. Το 1968 (τόοοοσο νωρίς!) μάθατε ότι η Σοβιετία ήταν δικτατορία (αλήθεια;;;;), και μέχρι το θάνατο του Τίτο αυτός ήταν ο ιδανικός ηγέτης (και δημοκράτης, βεβαίως, βεβαίως....).
   Το τι έγινε μετά τον Τίτο δεν κάνει τον Τίτο δημοκράτη.
   Χώρια που το μπάχαλο στα ΑΕΙ το υποστηρίζατε με όλη σας την ψυχή. Τώρα, αίφνης, γίνατε νεο-φιλελεύθεροι και αναφανδόν υπέρ των "αγορών". Δεν είναι τυχαίο που στην Αυγή αρθρογραφεί (ή αρθογραφούσε) ο Γουσέτης, που αρθρογραφεί και στην Καθημερινή και είναι και στη "Δράση" . Καιρός να κάνετε μία δήλωση μετανοίας ότι αποτάσσεσθε τον σοσιαλισμό να πάψει πλέον αυτός ο εσωτερικός διχασμός σας που σας ταλαιπωρεί. Εμείς οι παραδοσιακοί δεξιοί, που δεν είμαστε νεοφιλ, τέτοιους διχασμούς δεν έχουμε.

 12. Νικήτας avatar
  Νικήτας 30/06/2011 16:42:59

  ''Θα ανακτήσουμε την Πατρίδα μας και θα γίνει μία και μόνο εξεταστική. Μία και μόνο…''

  Μία και μόνο εξεταστική! ΜΑΚΑΡΙ ΦΑΗΛΟ!

 13. Tonia G avatar
  Tonia G 30/06/2011 16:48:19

  Φαήλο στείλε το κείμενο σου "σκονάκι" στη Συγγρού να το βγάλουν δελτίο τύπου. Το ΠΑΣΟΚ (ΜΠΑΤΣΟΚ ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟ!) θα βουλιάζει, αλλά η ΝΔ χρειάζεται άμεσα κρυσταλινο λόγο και ύφος. Όπως του κειμένου σου ας πούμε!
  Μόνο τότε θα ξεκολήσει από το 21-24%.
  Γιατί με τα "διπλωματικά" και τα μεσοβέζικα.... άλλα καταλαβαινει ο κόσμος...

 14. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 30/06/2011 17:01:48

  Φαήλο πράγματι αυτοί που οργάνωσαν την χωρίς λόγο τις περισσότερες των περιπτώσεων επίθεσεις της Αστυνομίας εναντίον του διαμαρτυρομένου λαού ,ήξεραν πολύ καλά την δουλειά τους ,από όλα είχε ο μπαξές ,κουκουλοφόρους -προβοκάτορες ,ανεξέλεκτη χρήση βίας και χημικών .
  Ποτέ άλλη φορά δεν θυμήθηκα τα επεισόδια να λαμβάνουν μέρος στο Σύνταγμα και επίλεκτες -ευκίνητες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ (ομάδες Δέλτα και Δίας) να δρούν με υπέρμερτη βία στο Μοναστηράκι και στο Θησείο.
  Η γνώμη μου είναι ότι σε τόσο μεγάλο χωροταξικό εύρος επιχειρίσεις η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει εάν το συντονιστικό όργανο δεν έχει άποψη όλου του χώρου ,μάλλον ελικόπτερο και προφανώς συντόνιζε από ασυρμάτου, άραγε συμπερασματικά γνώριζε ο αρμόδιος Υπουργός διότι άκουγε.
  Μήπως μετά από κάποια συμπεράσματα που βγάζει ο καθένας από εμάς και μαθαίνοντας όλο και περισσότερες λεπτομέριες των χθεσινών γεγονότων ,ήρθε άραγε η ώρα να επανεξετάσουμε την αντιστασιακή δράση του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ ,διότι με αρωγό αυτή πορεύθηκε πολιτικά ,καθήμενος στον σβέρκο μας για να μας σώση ,άραγε από ποιόν;

 15. ioannis avatar
  ioannis 30/06/2011 17:04:35

  Από εγκληματικότητα, αφήστε το καλύτερα. Παλιά φωνάζαμε, «αστυνομία
  Βοήθεια», τώρα φωνάζουμε, «βοήθεια η αστυνομία!

 16. ioannis avatar
  ioannis 30/06/2011 17:05:37

  Ο μόνος τρόπος να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι να κάνουν οι
  πολιτικοί λιγότερες δηλώσεις.

 17. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 30/06/2011 17:07:08

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΑΗΛΟ.
  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
  ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΟΞΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '80 ΜΕ ΤΗΝ
  ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ
  ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ,ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΣΣΟΝΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ,
  ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ
  ΤΟΥ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥ ΥΙΟΥ.
  Α ΡΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ,ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΣΟΥ.........

 18. aggelosview avatar
  aggelosview 30/06/2011 17:08:54

  Αν θεωρείς ότι όσοι έσπαγαν, έβαφαν τους τοίχους του μετρό με τα αναμνηστικά Α, πετούσαν μάρμαρα κι έβαζαν φωτιές ήταν μπατσάκια που τα είχε αφήσει άπλυτα ο Παπουτσής για ένα μήνα, τότε πράγματι ο Δεκέμβρης του 2008 ήταν λαϊκή εξέγερση! Χαϊδέψτε τους και θα περάσει καλά κι ο Σαμαράς όταν έρθει στην εξουσία.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ aggelosview 30/06/2011 19:34:02

   Αυτοί στο μετρό, ναι, ήταν μπαχαλάκηδες. Πάντως, έχω μαρτυρία αξιόπιστου προσώπου, δεξιού εντελώς, ότι ήταν γομαροειδείς τύποι ανακατεμένοι στα σπασίματα και ο κόσμος έπιασε έναν και βρήκαν πάνω του αστυνομική ταυτότητα.

 19. man8os avatar
  man8os 30/06/2011 17:20:47

  Ποσο εχω νοσταλγησει τις ανακοινωσεις που εβγαζε καποια στιγμη ηΝΔ το καλοκαιρι περισυ...

 20. JOHN avatar
  JOHN 30/06/2011 17:25:09

  Χθες τα ΜΑΤ εκαναν επιδειξη της νεας τεχνογνωσιας και υλικου που απεκτησαν απο τας Ευρωπας.Μη ξεχνατε οι Ευρωπαιοι εχουν πειρα αιωνων στην αποικιοκρατια και τις καταστολες.

  • Vass avatar
   Vass @ JOHN 30/06/2011 17:53:47

   Οι Ευρωπαίοι (και Εβραίοι) παράγουν και πωλούν και οι υπανάπτυκτοι καταναλώνουν.
   Είμαστε οι καλύτεροι πελάτες τους. Μας φυλάνε μην πτωχεύσουμε και σταματήσουμε να αγοράζουμε τα ληγμένα κοψοχρονιά.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Vass 30/06/2011 18:02:29

    Oι Εβραίοι παράγουν χουρμάδες, ομφαλοφόρα πορτοκάλια (τύπου "Γιάφας"), λεμόνια και μπόλικους ηλιακούς θερμοσίφουνες και φωτοβολταïκά.
    Άντε να κόψουμε τις παρλαπίπες και ν' ανοίξουμε κανένα Κιμπούτζ λέω (Ισραηλινού τύπου): Ο Σόιμπλε περιμένει ν' αγοράσει, απ΄όλα αυτά που είπα. Δυσεύρετα πράγματα στη χώρα του.
    Οι Εβραίοι παράγουν, κι εμείς παπαρδέλες, "Εβραïκά ανέκδοτα" και παχειά κατανάλωση

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Vass 30/06/2011 18:05:31

    Παράγουν και από τα χημικά που έγραψες, σίγουρα, κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά δεν μας είπαν αυτοί να είμαστε στραβοί καταναλωτές και (διανοητικά) υπανάπτυκτοι.

 21. Aggelos avatar
  Aggelos 30/06/2011 17:25:10

  "Κι ας μην «ζαχαρώνουν» το Στρατό να τους πλύνει τ’ άπλυτα της ανικανότητας τους. Ο Στρατός είναι ο Λαός. Κομμάτι του."

  μπραβο..
  χουντα του στρατου δεν θα ξαναχουμε γιατι απλα και αυτος ειναι ενα κομματι του λαου..
  και ετσι πρεπει να μεινει,,και μην γινει εντελως μισθοφορικος και οργανο της κυβερνησης..

 22. alvita avatar
  alvita 30/06/2011 17:25:53

  Νίκης και Μητροπόλεως γωνία. Μια διμοιρία ΜΑΤ στέκεται. Ερχεται ο επικεφαλής των Δελτάδων (λευκή μεγάλη μηχανή) και απο σπίσω τους δεκάδες άλλοι. Σαν μαστουρωμένος (τι πήρε και δεν μας έδινε κι εμάς) φωνάζει στους ΜΑΤαδες: Που έχουν μείνει άλλοι ρε; Λές και κυνηγούσε ο παπάρας κανά ζώο. Ακόμα και οι ΜΑΤαδες μετά, όταν τους άκουγα, γέλαγαν με το μαλάκα και το στύλ που το λεγε. Στο ίδιο σημείο, εκεί, πρίν από ένα χρόνο, ένας άλλος επικεφαλής Δελτάδων (έχω και φώτο) έπεσε με φόρα και αφού γκάζωσε άγρια την βαριά μηχανή του πάνω στην κεφαλή μιας πορείας που οπισθοχωρούσε για να γλυτώσει από δακρυγόνα. Πως δεν έπσασε κανα χέρι πόδι κάποιου; Αλλά και ο μαλάκας, έπεσε κάτω. Δεν καταλάβαινε ότι λίγο οργανωμένοι να ήταν οι άλλοι θα τον είχαν λιανίσει στο ξύλο; Τόσο ανόητος; Απλά για να προκαλέσει κάποιοι κάταγμα σε κάποιον;

 23. victoria (true) avatar
  victoria (true) 30/06/2011 17:52:05

  Μία παραίτηση για ευθιξία.
  Μία.

 24. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 30/06/2011 18:01:48

  Σε μια στιγμή, κατά τις 4 το μεσημέρι, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, ομίχλη τα χημικά, βγαίνει ένας και φωνάζει: " Όπως τότε στο Πολυτεχνείο, τον Εθνικό Ύμνο ρε παιδιά". Δεν είδα στα 200 άτομα γύρω κάποιον που να μην τον τραγούδαγε, εκτός από το μπλοκ ΟΚΔΕ, ΚΚΕμλ που κοίταζαν αμήχανα στην γωνιά. Και μετά και αυτοί μαζί: η χούντα δεν τελείωσε το 73 κλπ.
  Και ένα άλλο, που δεν το είδα πουθενά, μπροστά στην ΜΒ, φωνάζανε ρυθμικά τους αστυνομικούς Τούρκους!!

 25. φωνη avatar
  φωνη 30/06/2011 18:07:27

  Κάποτε συναντούσαν στο δρόμο τους "τον άνθρωπο του μόχθου" που τους έλεγε: "Για την πατρίδα να θυσιάσω τον 14 μισθό μου".

  Τώρα τρέμουν μη τυχόν και συναντήσουν στο δρόμο τους τον άνθρωπο του μόχθου , τρέμουν να τον ακούσουν, τρέμουν μην καθορίσει τις εξελίξεις.

  Μήπως συνάντησε χθές κανέναν άνθρωπο του μόχθου ο κ. Παπανδρέου να του πεί τι θυσιάζει για την πατρίδα;

  Οταν πέφτουν τα κακομούτσουνα προσωπεία του λαϊκισμού, έρχονται στο φώς τα αποκρουστικά πρόσωπα του φασισμού

 26. A.M. avatar
  A.M. 30/06/2011 18:09:56

  «Αν αυτός το αποφάσισε κι έδωσε τέτοιες εντολές, τότε έχω τον μισό Ποινικό Κώδικα υπ’ όψιν μου να του τον κολλήσουμε στο κούτελο.
  Πολιτική ευθύνη πάντως υπάρχει.
  Ανήκει σε αυτόν και προπαντός στον παραιτηθέντα και αναστάντα πρωθυπουργό του.»

  ΑΝ;;;
  Γιατί «Αν..» Φαήλο;
  Υπάρχει περίπτωση να ΜΗΝ αποφάσισε και διέταξε ο Παπουτσής τις εγκληματικές επιθέσεις της αστυνομίας κατά των πολιτών;

  Ουδεμία περίπτωση δεν υπάρχει!
  Η αστυνομία έλαβε σαφείς διαταγές απ την πολιτική ηγεσία - μην το παρατραβήξω και γράψω και με την ανοχή ΌΛΩΝ των άλλων πολιτικών κομμάτων - και τις εκτέλεσε.

  Σε αντιδιαστολή με τις χτεσινές ενέργειες της αστυνομίας να θυμίσω λίγο ότι τον Δεκέμβριο του 2008 μετά την δολοφονία Γρηγορόπουλου ενώ έκαιγαν την Αθήνα, έκαναν πλιάτσικο, τσάκιζαν τα πάντα, γκρέμιζαν επιχειρήσεις και ότι άλλο χωράει ο νούς του ανθρώπου η αστυνομία ΔΕΝ αντέδρασε και παρέμεινε αμέτοχος παρατηρητής;
  Γιατί;
  Επειδή ΣΑΦΏΣ είχε λάβει τέτοιες εντολές απ την τότε πολιτική ηγεσία!
  (Δεν κρίνω το ορθόν ή το λάθος της τότε εντολής, τονίζω απλώς ότι και στις δύο περιπτώσεις δόθηκε ΕΝΤΟΛΉ απ την ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΗΓΕΣΊΑ.)

  Άρα η ευθύνη βαρύνει κατ' αποκλειστικότητα την πολιτικό προϊστάμενο της αστυνομίας, τον υπουργό ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΆΤΗΣΗΣ κάθε διαμαρτυρόμενου και αντικυβερνητικού διαδηλωτή, ο οποίος είχε δώσει ΣΑΦΕΊΣ ΕΝΤΟΛΕΣ να δέρνουν ανηλεώς ΟΠΟΙΟΝΔΉΠΟΤΕ βρεθεί στην πλατεία!

  Άρα το θέμα είναι ΞΕΚΆΘΑΡΑ πολιτικό και όχι της αστυνομίας!
  Και ας μην τσιμπάνε κάποιοι το δόλωμα που τους πετάει η κυβέρνηση.
  Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ χτύπαγε χτές τα κεφάλια των πολιτών και ΌΧΙ η αστυνομία!
  Και το σύνθημα «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» πρέπει να μετατραπεί πάραυτα σε «ΠΑΣΌΚΟΙ ΓΟΥΡΟΎΝΙΑ ΔΟΛΟΦΌΝΟΙ» επειδή οι άνθρωποι είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ ΔΟΛΟΦΌΝΟΙ (θυμίζω π.χ. Marfin).

  Παρεπιμπτόντως την ίδια ακριβώς συζήτηση είχα σήμερα το μεσημέρι με την κόρη μου προσπαθώντας να της δώσω να καταλάβει ότι χτές τα χημικά δεν της τάριχναν στο κεφάλι οι αστυνομικοί αλλά η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ.
  Δυσκολεύονταν πολύ να το καταλάβει, είναι και το νεαρό της ηλικίας βλέπεις που δύσκολα αποσυναισθηματικοποιεί γεγονότα που βιώνει για να αναζητήσει με την λογική τους πραγματικά υπεύθυνους των εγκληματικών ενεργειών της αστυνομίας.

  Τα γουρούνια λοιπόν και οι δολοφόνοι είναι οι ΠΑΣΌΚΟΙ!
  Τελεία και παύλα._

 27. netakias avatar
  netakias 30/06/2011 18:23:09

  O Πάγκαλος το 2008 για την απόδραση έλεγε στον CITY FM ό,τι ένας υπουργός ακόμη κι αν δεν φταίει πρέπει να παραιτήται.

  Ακουσε το βιντεο, αν μπορείς να το προωθήσεις να του τρίψει κάποιος στα μούτρα.

  h**p://netakias.wordpress.com/2011/05/12/pagalos_politiki_eythiksia/

 28. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 30/06/2011 18:32:41

  επιτελεία...

 29. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 30/06/2011 18:34:06

  Δεν παραιτούνται αυτοί.

  Πρέπει να τους ρίξουμε όπως έριξαν αυτοί την κυβέρνηση καραμανλή το 2008

 30. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 30/06/2011 18:35:05

  Χαλάλι τα χημικά που τρώμε έξω από την βουλή Φαήλε.Τα καμουφλαρισμένα χημικά που μας σερβίρουν μέσα από την βουλή πονάνε περισσότερο.

 31. ορτικι ορτικαδ avatar
  ορτικι ορτικαδ 30/06/2011 18:49:09

  θεωρειται αυτονοητο μια κυβερνηση να μπορει να διαφυλαξει την ανθρωπινη ζωη το πασοκ οχι μονο ειναι ανικανο να την προστατεψει προσπαθει να την καταστρεψει.πρεπει να φυγουν γιατι οι πραξεις τους ειναι απαραδεκτες και επικινδυνες.φτανει πια αυτο το παρακρατος ξερουμε καθαρα τις τακτικες αυτοι δεν καταλαβαινουν οτι εχουν ξεσκεπαστει και να σταματησουν?

 32. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 30/06/2011 18:49:19

  (ΟΧΙ Η ΚΑΪΛΗ)

  Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ..ΔΕ ΡΩΤΗΣΕ..ΔΕ ΘΥΜΟΤΑΝ..(ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ) ΚΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ..ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ..ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ!!!

  • ορτικι ορτικαδ avatar
   ορτικι ορτικαδ @ ΕΥΑ 30/06/2011 19:22:33

   τους συμφερει να εχουν επιλεκτικη μνημη ο κοσμος ομως τα ξερει τα ανουσια παιχνιδακια τους και δεν τα ξεχνα

 33. ορτικι ορτικαδ avatar
  ορτικι ορτικαδ 30/06/2011 18:50:24

  μπραβω φαηλο καταπληκτικο το αρθρο σου ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα.

 34. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. 30/06/2011 18:52:12

  Κυριε Κρανιδιώτη η ΝΔ να προσέξει ιδιαίτερα τον Ευ. Βενιζέλο. Αυτόν πρέπει να αντιμετωπίζει σαν αντίπαλο και όχι το πολιτικό πτώμα που λέγεται ΓΑΠ. Μόλις προκυρήξουν εκλογές θα κάνουν αλλαγή ηγεσίας στα πρότυπα Σημίτη το Γενάρη του 2004. Το ΠΑΣΟΚ είναι πανούργο προκειμένου να μένει στην εξουσία όσο γίνεται περισσότερο. Μέχρι να ολοκληρώνουν τις βίλες τους στη Διονυσίου Αεροπαγίτου...

  • ορτικι ορτικαδ avatar
   ορτικι ορτικαδ @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. 30/06/2011 19:28:42

   ο βενιζελος το μονο που κανει ειναι να προσπαθει να διαστρευλωσει τις θεσεις του σαμαρα με την ακατασχετη φλυαρια του και με το υφος του υπερηρωα σωτηρα.εχουν ζοριστει απιστευτα που οι δημοσκοπισεις εχουν πρωτο τον σαμαρα και δεν ξερουν τι να πουν κ πως να αντιδρασουν.το πασοκ δεν εχει καμια ισχυ πλεον και οσα λεει ειναι αερας κοπανιστος.

 35. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 30/06/2011 18:52:29

  Απόψε σερβίρεται λαγός ραγκού αναίσθητα μαριναρισμένος σοσιαλισμό και βαρβαρότητα.

  http://kourdistoportocali.com/default.aspx?id=1

 36. tpe avatar
  tpe 30/06/2011 19:55:18

  Αν τα είχε κάνει κυβέρνηση ΝΔ αυτά, σήμερα θα είχε πέσει...
  ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ. Από τη φωτογραφία με τα παιδάκια, στα χθεσινά;

  Όχι τίποτα άλλο, αλλά επιβεβαιώνεται και τους ΚΚΕδες και τους ΠΑΜήτες, που λένε πως η ΕΛΑΣ δεν δουλεύει γιατί απλά δεν είναι αστυνομία, αλλά δύναμη καταστολής.

  "Μπράβο".

 37. hunter avatar
  hunter 30/06/2011 19:55:52

  Φαήλο, πολύ σωστά όσα γράφεις και ρωτώ , τι κάνουν οι δικοί μας;;;;;
  Πρέπει πάντοτε να σέρνονται πίσω από τις εξελίξεις;;;;
  Δηλαδή μετά το Σαμαρά, το χάος εκεί μέσα;;;;;

 38. Apatsi avatar
  Apatsi 30/06/2011 19:57:35

  Αγαπητέ Φαήλε
  εξαιρετικό το άρθρο.
  Παρεπιπτόντως, να αναφέρω το εξής. Μετάνοιωσα που πέταξα την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, ώστε να αντιγράψω επακριβώς το επίμαχο κομμάτι.
  Από την ΕΣΤΙΑ περίμενα ένα κύριο άρθρο ουσίας και στόχευσης των δεινών που μας επιφυλάσσει το Μεσοπρόθεσμο. Αντί αυτού διάβασα ένα άρθρο σαν να βγήκε από τα άδυτα του (απο)κόμματος της Ντόρας. Εκεί όμως που έφριξα ηταν η παράγραφος με την οποία εγκαλούσε όλους τους αγανακτισμένους πολίτες που θέλαν να αποκλείσουν την Βουλή για να μην πάνε να ψηφίσουν οι βουλευτές, αναρωτώμενη ειρωνικά πόσο ειρηνικό ήταν αυτό.
  "Τα πήρα στο κρανίο" διότι οι κύριοι 154 βουλευτές βγήκαν με πολιτικό πρόγραμμα το οποίο δεν είχε καμμία σχέση με αυτό που βάλαν εχθές προς ψήφιση. Οι πολίτες που τους έφεραν στην εξουσία, τους έδωσαν χρόνο εφαρμογής ενός προγράμματος με βάση το μοτό """λεφτά υπάρχουν"", ΔΕΝ τους έδωσαν λευκή επιταγή. Άρα, αφού εκείνοι δεν προκηρύσσουν δημοψήφισμα για το Μεσοπρόθεσμο ή εκλογές, το μόνο που απομένει είναι να τους εμποδίσει να μπούν να ψηφίσουν. Και λυπάμαι που δεν έγινε κατορθωτό. Για να μην φτάσουμε στο σημείο σήμερα να μιλάμε πλέον για οργισμένους κι όχι για αγανακτησμένους.

  • madprof avatar
   madprof @ Apatsi 01/07/2011 18:38:25

   Αγαπητέ Apatsi !, σήμερα 1-7-11 σαν πολίτες είμαστε εκείθεν των αηδιασμένων (υπάρχει έργο τέχνης στην πλατεία του Λ.Π. Θεσ/νίκης,2 June 2011 - 1:30pm, h..p://www.demotix.com/news/713031/greeks-step-pressure-government-protests-continue ) και αγκαλιάσαμε το Status της Οργής. Απομένει το Big bang ! που οι καθεστωτικοί "ηγέτες" τρομάζουν και μόνο στο άκουσμά Του !

 39. A.Η.1914 avatar
  A.Η.1914 30/06/2011 21:55:28

  Κατ'αρχην θελω να συμφωνησω σε ολα.Μπραβο ακομα μια φορα.
  Δευτερον θελω να σχολιασω ολα αυτα τα σεναρια επιστημονικης φαντασιας περι προβοκατορων,παρακρατικων,αστυνομικων μεταμφιεσμενων σε αναρχικους κτλ σαν μπουρδες και γελοιοτητες.Κι'εγω βουτηξα αναρχικο και με κυνηγησαν τα παιδια της μαζας και οταν τους φωναζα ελατε ενας ενας μου ειπαν εισαι ρουφιανος και ασφαλιτης,αλλα οταν θα βρεθουμε τετ α τετ δεν θα εχουν ουτε κρανη ουτε μασκες,χερια με χερια.Προβοκατορες ειναι ολοι αυτοι που αφησαν και αφηνουν παντα 100 τσιρακια του συστηματος,παιδια γνωστων οικογενειων και προστατευομενα του ΣΥΡΙΖΑ να διαλυουν μαζικες εξεγερσεις,γιατι αυτο που συμβαινει τελευταια δεν ειναι πορειες διαμαρτυριας και κομματικα μπλοκα αλλα εξεγερση λαου,απλων ανθρωπων που δεν ειναι κομματοσκυλα,δεν καθοδηγουντε απο κανεναν,πονανε,πινανε και αγαπανε την πατριδα,αυτα ειναι τα κινητρα τους.Εγω πηγαινω καθε φορα με μια ελπιδα,πως ο λαος και το καλο της ΠΑΤΡΙΔΑΣ θα νικησει το σαπιο συστημα των αναρχοκομουνιστων.Καθε φορα φευγω οταν βλεπω πως δεν αντιδραει κανεις και προχθες που καποιοι το δοκιμασαν τα ΜΜΕ τους βαφτισαν παρακρατικους.Εγω που ειδα και γνωριζω τους ονομαζω γνησιους αγωνιστες και αγανακτισμενους.Αγανακτισμενοι απο τους 100 ρουφιανους και αλλους 100 Μ@Λ@ΚΕΣ.Μη βιαστει κανεις να με χαρακτηρισει φασιστα εκτος και αν συμφωνει με την αναρχια.Δεν γουσταρω στη γειτονια μου αποβλητα,ειναι κακο αυτο?
  Τελος θελω να τονισω πως ενω το υπουργειο εχει εναν ανικανο που δινει εντολες να διαλυθει καθε μαζικη ενεργεια,καθε φωνη αντιδρασης,καθε ελληνικη φωνη,η ΕΛΛΑΣ εχει στο τιμονι της τον καλυτερο αρχηγο στην συγχρονη ιστορια της.Εχει την ατυχια ομως να τον κυβερναει η πιο ανικανη κυβερνηση στην ιστορια του Εθνους.Δειχνει να ειναι ενας αμολυντος ανθρωπος που προσπαθει να παραξει εργο αλλα λυπαμαι που δεν θα μπορεσει να το κανει και σε θεματα που αφορουν την πολιτικη,γιατι το ΜΠΑΤΣΟΚ εχει μαθει να γαντζωνεται και θα κανει οτι μπορει για να προφυλλαξει την εξουσια του.Θα χρησιμοποιησει ολα τα μεσα οπως το κανει για να παραμεινει εκει.ΜΜΕ,αστυνομια,εισαγγελεις,αναρχικους και προδοτες πολιτικους σαν την "καλοφαγωμενη".Προσοχη υπαρχουν και αλλοι πολλοι που φορανε μασκα και ολοι ξερουμε ποιοι ειναι,μπορει να μη δωσουν πατημα για διαγραφη ο κοσμος ομως τους γνωριζει και θα τους διαγραψει οταν ερθει η ωρα.

  ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 40. nostos avatar
  nostos 30/06/2011 23:04:36

  Kyrie Kranidiwth giati den kanete kati aplo? Basei kai kala tou opengov ... Giati de ziteite sa nomikos ti dimosiopoihsh ten onomatwn tou dioikhtou , ypodioikhtou kai tou epitelikou aksiwmatikou twn monadwn MAT .

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ nostos 30/06/2011 23:26:34

   Οι διαταγές ήταν πρωτίστως από την πολιτική ηγεσία. Οι ένστολοι "κουκιά τρώνε, κουκιά μαρτυράνε", είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά. Μην πέφτρουμε στην λούμπα περί "κακών μπάτσων". Η ευθύνη είναι πολιτική και καραπράσινη.

   • nostos avatar
    nostos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/06/2011 23:56:08

    Me sygxwreite , alla tha diafwnisw mazi sas. Fysika kai nai i politikh hgesia ftaiei ..ta mala. Omws poia i eythynii twn ...organwn?
    Eseis otan eisaste sti 2a MAL , an o doihkhths sas elege opws gyrnas apo to kantili pigaine kai rikse kai dyo mpatses stin prwin gkomena mou mazi me oli tin stratopaideia , tha pigainate??
    Mono otan o kathenas klithei atomika kai epwnyma ( gia na thimithw to fil0 epwnymo) na analabei tin eythini twn praksewn tou (kai tin analogi ekthesi ston kosmo), tote tha exoume dimokratia kyrie Kranidiwti.

 41. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/07/2011 01:28:38

  Δεν διαφωνούμε. Απλά είπα ότι η πρώτη, όχι η μόνη, ευθύνη ανήκει στους πολιτικούς προϊσταμένους.
  ΥΓ Οι πραγματικοί άντρες δεν δέρνουν ποτέ γυναίκες. Κατά τα λοιπά, μην ρωτάς έτσι για τα ΛΟΚ, γιατί η απάντηση είναι πως αν ο συγκεκριμένος Δοικητής, φίλος μου και τώρα, με διέτασσε να κάνω κάτι, δεν θα το συζητούσα.

  • nostos avatar
   nostos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/07/2011 01:54:59

   Xairomai gi auto. Kai nai o k.M . den tha to zitouse.

 42. Kapoios avatar
  Kapoios 01/07/2011 01:41:02

  Ναι, και δεν το φωνάζει πολύ, γιατί σε μερικούς μήνες σε αυτούς θα βασιστεί (κι αυτός) για να νομοθετήσει. Πόσα χρόνια τώρα, η ίδια ιστορία... Ντροπή τους

 43. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 01/07/2011 10:46:16

  ΤΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ.ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΛΑΤΕΙΑ?
  ΟΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

 44. Σχολιαστής avatar
  Σχολιαστής 01/07/2011 11:01:39

  Κανένας από τους προηγούμενους σχολιαστές δεν κατάλαβε ότι ο Παπουτσής έδρασε για το καλό της χώρας. Αν το μεσοπρόθεσμο πέρναγε χωρίς να ανοίξει μύτη, οι σύμμαχοί μας θα έλεγαν: "Περάστε 5-6 μεσοπρόθεσμα ακόμα". Με τις εντολές που έδωσε στην αστυνομία εξασφάλισε μερικές εκατοντάδες τραυματίες, τους οποίους μάλιστα φούσκωσαν συνυπολογίζοντας αυτούς που είχαν απλώς αναπνευστικά προβλήματα! Έτσι θα μπορεί το ΠΑΣΟΚ να λέει στους τροϊκανούς: "Είδατε τι πάθαμε για χάρη σας;"

 45. Odysseas arvanitis avatar
  Odysseas arvanitis 01/07/2011 12:21:42

  Χαιρετίζω την υπέρβαση του Φαήλου. Δεν είναι και λίγο για έναν δεξιό να συντάσσεται με το λαϊκό κίνημα. Με καθυστέρηση βέβαια αντιλήφθηκε ότι στόχος των δυνάμεων καταστολής δεν είναι ποτέ οι μπαχαλάκηδες. Η εξουσία δεν κινδυνεύει από αυτούς. Και μιας και νιώθει κοντά στην Αστυνομία ας αναρωτηθεί γιατί οι μπάτσοι - παιδιά των λαϊκών τάξεων στην πλεινότητά τους - χτυπούν με τέτοιο μένος τους πατεράδες τους παππούδες ή τα ανήψια τους.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Odysseas arvanitis 01/07/2011 15:23:04

   Συμπατριώτη, γράφεις σαν να μην μιλήσαμε ποτέ. Δεν έχω καμμίθα "καθυστέρηση". Για μένα, από τότε που αντιλαμβάνομαι το πως λειτουργεί ο κόσμος, υπάρχει ταυτότητα εθνικού με κοινωνικό. Το ότι δεν πιστεύω στην ταξική πάλη δεν σημαίνει ότι οι τάξεις δεν υπάρχουν και πάντα ήμουνα και είμαι με τους πολλούς κι αδύναμους, που όταν έχουν ηγεσία είναι πανίσχυροι. Κι αν θες να ξέρεις, ο κύριος φορέας του ελληνικού εθνισμού ήταν οι λαϊκοί άνθρωποι, κυρίως οι αγρότες. Το περί Αστυνομίας θα στο αναλύσω άλλη φορά. Σιντέτ!

 46. ektoras avatar
  ektoras 01/07/2011 13:29:40

  Ενα ακομα στοιχείο που αξίζει να σημειώσουμε ειναι οτι ενω η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει όχημα για την εκτοξευση νερού, που καλλιστα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την δίαλυση ταραχοποιών ομάδων χωρίς να υπάρχει ΚΑΜΙΑ επίδραση στο αμέτοχο πλήθος η εμμονή στα χημικα και τα εκρηκτικά (κροτου - λαμψης) δείχνει τι ήθελε το ΠΑΣΟΚικο καθεστώς. Ο κ. Σαμάρας πρέπρει να δεσμευτεί όχι για μια, αλλα για δύο εξεταστικες: Η δευτερη θα είναι για την διερευνηση τις Λειτουργιας των Αρχων Ασφαλειας και την συσχετισή τους με το κράτος, το παρακράτος και τις πολιτικες δυναμεις απο το ΄80.

  Να σημειώσω τελος κατι ακόμα, μετα το 2009 που είναι τα γκαζάκια???? τυχαίο δεν νομίζω...

 47. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑΣ 01/07/2011 14:44:33

  Το πασοκ,επί όλα αυτά τα χρόνια,έκανε καλή δουλειά σε ένα!Στην διάβρωση του κοινωνικού ιστού!Και αυτό δείχνει,ότι το σχέδιο ήταν προμελετημένο!Γι'αυτό και περάσαμε στην πολιτική αδιαφορία,διότι έμαθε την αρπαγή σε κάθε στρώμα της ελληνικής κοινωνίας.Και αυτοί που ήταν η γενιά του πολυτεχνείου κυρίως,έρδασαν με κύριο στόχο ως σήμερα,την προσωπική του βολή!!!Γι αυτό και πολύ καλά λέει ο Αντώνης Σαμαράς,π[όθεν έσχες σε όλους από το 1974 και μετά!Για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος!Θα φανεί πολύ καλά ,ποιοί λεηλατούσαν και λεηλατούν την πατρίδα μας όλα αυτά τα χρόνια!Και να είναι ο πέλεκυς βαρύς.Το πέρασμα της δημοκρατίας μας,έφερε συνταγματικούς νόμους γιά διαφύλαξή της που οι κυβερνώντες σήμερα,καταπατούν!Μα όταν έρθει ο καιρός και θα ερθει σίγουρα!,θα δικαστούν!

 48. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 01/07/2011 18:51:05

  Το ότι γράφετε κ. Κρανιδιώτη πως η χώρα χρειάζεται "αστικοδημοκρατική διέξοδο" με ανησύχησε. Άραγε αντιληφθήκατε (έστω τώρα) πως υπάρχει και άλλη (αντιδημοκρατική) διέξοδος; Μήπως παράλληλα συναισθανθήκατε (ως ΝΔ) τις ευθύνες σας που ανοίξατε αυτή την διέξοδο με την στάση σας τους τελευταίους μήνες;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.