#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/01/2008 14:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι μπορεί να πάθει κανείς με τις φωτογραφίες

 Στο Νομό Κοζάνης βρέθηκε χθες Τετάρτη (16 Ιανουαρίου) ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος και συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΕΗ, περιόδευσε στο ορυχείο Καρδιάς. Πολύ καλά και φιλεργατικά όλα αυτά. Γιατί όμως η φωτογραφία που μας έστειλαν προκάλεσε αισθήματα αγανάκτησης σε εργαζόμενους της Αριστεράς στα ορυχεία;


 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nikos avatar
  nikos 17/01/2008 15:46:18

  to dimosievma tis AVGIS afora ton "kirio" me to kokino palto


  Δυσμενής μετάθεση μηχανικού της ΔΕΗ για...εκδίκηση!

  Συντάκτης : Μανιφάβα Δ. Ημ/νία καταχώρησης : 21/12/2004 20:19:45 "Κόλαφο" για τη ΔΕΗ και μάλιστα για δεύτερη φορά σχεδόν μέσα σε ένα χρόνο αποτελεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Κοζάνης η οποία δικαίωσε τον μεταλλειολόγο μηχανικό της επιχείρησης Αθ. Λιάβα. Ο τελευταίος είχε προσφύγει με αγωγή κατά της διοίκησης της ΔΕΗ, καθώς υπέστη δυσμενή μετάθεση με συνέπεια μεταξύ άλλων και μείωση αποδοχών, αγωγή την οποία κέρδισε, όπως προκύπτει από την απόφαση του δικαστηρίου στις 25 Νοεμβρίου 2004. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι ο Αθ. Λιάβας είχε καταθέσει και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, την οποία επίσης κέρδισε (βλ. φύλλο "Αυγής" στις 14.10.2003). Βάσει της τελευταίας απόφασης, η ΔΕΗ υποχρεούται να επαναφέρει τον Αθ. Λιάβα στην προηγούμενη -πριν τη δυσμενή μετάθεση- θέση του, να του καταβάλλει το ποσό των 3.000 ευρώ νομιμότοκα από την επίδοση της αγωγής μέχρι την εξόφληση καθώς και να πληρώσει 300 ευρώ ως δικαστική δαπάνη του ενάγοντα.
  Η περιπέτεια του Αθ. Λιάβα ξεκίνησε όταν ύστερα από δέκα χρόνια (δούλευε από τις 6.10.1993 στον Υποτομέα Μεταλλευτικής Υποστήριξης του Τομέα Εκμετάλλευσης του Ορυχείου Καρδιάς) του ανακοινώθηκε στις 18.2.2003 ότι τίθεται στη διάθεση της διεύθυνσης ορυχείου Καρδιάς ως επιβλέπουσας υπηρεσίας, στην οποία θα έπρεπε να αναφέρεται για τις εργολαβίες των οποίων ήταν εντεταλμένος μηχανικός. Την επομένη και αφού ο Αθ. Λιάβας παραπονέθηκε για τη μετακίνησή του σε άλλη θέση του γνωστοποιήθηκε ότι μετατίθεται στην Ομάδα Τομέων Ανθρώπινου Δυναμικού του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.
  Το παραπάνω, όπως ισχυρίστηκε ο ενάγων, είχε ως συνέπεια τη μείωση των αποδοχών του, αφού μειώθηκε η εργασία του τα Σαββατοκύριακα, καθώς και οι υπερωρίες που έκανε πάγια στην προηγούμενη θέση του και οδηγήθηκε σε ουσιαστική υποαπασχόληση, ενώ λόγω της μονομερούς μεταβολής της εργασιακής σχέσης του με τη ΔΕΗ υπέστη και ηθική βλάβη.
  Το ενδιαφέρον, πέρα από την ίδια την απόφαση, είναι το σκεπτικό του Δικαστηρίου, το οποίο στην ουσία κατέρριψε όλα τα επιχειρήματα της ΔΕΗ.
  Πρώτον, η ΔΕΗ ισχυρίστηκε ότι η μετακίνηση του συγκεκριμένου εργαζόμενου έγινε διότι προέκυψαν ανάγκες σε στελεχιακό δυναμικό. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου "το νέο οργανόγραμμα δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή ούτε μέχρι και σήμερα".
  Δεύτερον, η ΔΕΗ ισχυρίστηκε ότι ο ενάγων δημιουργούσε προβλήματα στο χώρο εργασίας του. Σύμφωνα με το δικαστήριο κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από τη διαδικασία. Άλλωστε, όπως απεφάνθη το δικαστήριο ακόμη και αν δημιουργούσε προβλήματα, θα μπορούσε η επιχείρηση να τον μετακινήσει σε άλλη θέση, όπου θα είχε όμως τα ίδια καθήκοντα και τις ίδιες αποδοχές.
  Τρίτον, ο ισχυρισμός της ΔΕΗ ότι ο ενάγων μετακινήθηκε λόγω της κατάστασης της υγείας του δεν θεωρείται από το δικαστήριο βάσιμος, καθώς η επιχείρηση γνώριζε ή τουλάχιστον όφειλε να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του, αφού μάλιστα η πρόσληψή του είχε γίνει ως ατόμου με ειδικές ανάγκες.
  Το "κερασάκι στην τούρτα" "Η ΔΕΗ αν και είχε τη δυνατότητα από τη σύμβαση εργασίας που είχε υπογράψει ο ενάγων να τον μετακινεί σε άλλη θέση ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης προέβη σε εσωτερική μετακίνηση του ενάγοντα καταχρηστικά και στην ουσία όχι για λόγους υπηρεσιακούς, αλλά για λόγους εκδικητικότητας και άρα άσκησε το διευθυντικό της δικαίωμα καταχρηστικά και αντίθετα με την καλή πίστη", καταλήγει το δικαστήριο.

  Δ. ΜΑΝΙΦΑΒΑ

 2. Μιχάλης avatar
  Μιχάλης 17/01/2008 15:50:32

  Γιατί η φωτογραφία που σας έστειλαν προκάλεσε αισθήματα αγανάκτησης σε εργαζόμενους της Αριστεράς στα ορυχεία???

 3. Factorx avatar
  Factorx 17/01/2008 15:54:28

  Ο αναγνώστης μας από την Κοζάνη που έστειλε τη φωτογραφία, πρόσθεσε και το εξής κείμενο: Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο Αλέξη. Με αυτό το πρόσωπο που εικονίζεσαι, δυστυχώς δεν γίνονται δημόσιες εμφανίσεις. Πριν από τέσσερα χρόνια, ακριβώς το ίδιο πρόσωπο στην ίδια θέση, υποδεχόταν και τον ΓΑΠ. Εγώ προσωπικά και όχι μόνο ντρέπομαι. Μήπως ο σκοπός της επίσκεψης ήταν τελικά μόνο αυτή η φωτογραφία; Εσάς βεβαίως δεν σας λένε τίποτα όλα αυτά. Εμείς όμως που ξέρουμε από τον τόπο εργασίας μας λέμε «διαπλοκή και ανθρωπάκια και ξεφτίλα».

 4. SYRIZA avatar
  SYRIZA 17/01/2008 20:59:45

  O anthropos me to kokkino palto

  Ioanis Ioakim .
  20 hronia sindikalistis tis PASKE sto D.S.S.D.M. /DEH

  PRIN 1 MINA TO PASOK TON APESIRE sta kala kathoumena apo to organo avto dihos logo.
  Epistihios filos dueto D.Zarafidi pou ton proothise stin thesi.

  Prin 4 hronia logo ton filion tou me Koukoulopoulo proothise se hesi evrovoulevti tin mihaniko Kouridou pou itan ipopsifia

  Stin idia thesi pou vgike me ton Aleksi evgale dimosiopiontas fotografia me ton GAP (Papandreou)

  MONADIKOS proistamenos pou katadikastike apo to efetio gia apaksiosi tou Liaba (palia tou KKE SImera MERA)

  Gia tis ales vromies den milao .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.