#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/05/2008 22:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι λέτε γι αυτό;

Λένε ότι οι τιμές της βενζίνης θα ξεπεράσουν σύντομα το 1,5 Ευρώ το λίτρο! Οπότε μας βλέπω όλους με το λεωφορείο και το μετρό. Αν δηλαδή θα έχει το ταμείο του κράτους λεφτά να πληρώνει και την δική τους βενζίνη. Πως αντιδρούμε; Ακούγονται διάφορα που είναι για γέλια, όπως να μην αγοράζουμε βενζίνη. Σήμερα όμως πήρα ένα μήνυμα που περιέχει μια ιδέα, ανεφάρμοστη βέβαια, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα επειδή αποκαλύπτει τις δυνατότητες του διαδικτύου (και για να θυμηθούμε κάποιες καλύτερες εποχές, επειδή μεταφέρει τον πόλεμο στο στρατόπεδο του αντιπάλου).

Σύμφωνα λοιπόν με την ιδέα αυτή, ο μόνος τρόπος για να δούμε την τιμή της βενζίνης να κατεβαίνει είναι να χτυπήσουμε το πορτοφόλι των εταιρειών, αρνούμενοι να αγοράσουμε τη βενζίνη τους, αλλά χωρίς εμείς να είμαστε οι χαμένοι. Πως γίνεται λοιπόν αυτό, αφού χρειαζόμαστε τα αυτοκίνητα μας και δε μπορούμε να κάνουμε απεργία στην αγορά βενζίνης. Μπορούμε να μην  αγοράζουμε βενζίνη από μια συγκεκριμένη εταιρεία. Την KLEPSOΝ, παραδείγματος χάριν. Τι θα κάνει τότε αυτή; Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης δεν λέει ότι πρέπει να μειώσει την τιμή της; Εάν δεν πουλάνε βενζίνη θα υποχρεωθεί να μειώσουν την τιμή της. Εάν συμβεί αυτό, οι άλλες εταιρείες θα αναγκαστούν να την ακολουθήσουν κλπ κλπ.

Για να γίνει όμως ένα τέτοιο "χτύπημα", θα πρέπει να εξασφαλισθεί η συνεργασία των εκατομμυρίων πελατών της KLEPSOΝ σε όλο τον κόσμο, να πάρουμε μέτρα περιφρούρησης για να μην μας ανατινάξει κανένας Τζωρτζ Κλούνεϋ, να μην μας βάλουν ιούς κλπ. Το διαδίκτυο δεν δίνει ακόμα τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Σε λίγα χρόνια όμως είμαι σίγουρος ότι θα δίνει. Γι αυτό επιμένω ότι ο κόσμος αλλάζει καθημερινά, κάθε στιγμή. Αφήστε τα πτώματα να προχωρούν και συγκεντρωθείτε στις νέες δυνατότητες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fantomas avatar
  fantomas 08/05/2008 22:18:49

  ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ !!!!

 2. Ορέστης avatar
  Ορέστης 08/05/2008 23:05:06

  Αυτή η κουβέντα αυτή έχει γίνει και αλλού και θα πω και εδώ τα ίδια. Η ιδέα αυτή είναι ανεφάρμοστη!
  Ακόμα και να στρέφονταν όλοι οι πελάτες στη KLEPSON, η τιμή της αντί να κατέβει σύμφωνα με τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης θα ανέβαινε, γιατί η KLEPSON δεν θα μπορούσε να καλύψει την αυξημένη ζήτηση! Μάλιστα θα αναγκαζόταν να αγοράσει πετρέλαιο από τις άλλες εταιρίες που θα είχαν ξεμείνει από πελάτες οι οποίες τελικά επίσης δεν θα έχαναν (ίσως απλά να μην κέρδιζαν όσα και τώρα) αφού θα μπορούσαν να πουλήσουν τα αποθέματά τους σε τιμές χαμηλότερες αλλά που και πάλι θα τους επέφεραν κέρδος μιας και πλέον δεν θα είχαν τα έξοδα από τη διάθεση του πετρελαίου στην αγορά. Τελικά θα καταλήγαμε η KLEPSON να αγοράσει σταδιακά τα δικαιώματα σε όλα τα πρατήρια και να κάνει ένα ωραιότατο μονοπώλιο επάνω στην πλάτη μας.
  Και όμως, αν το ψάξετε λίγο θα δείτε ότι μπορεί οι πετρελαϊκές εταιρίες, κυρίως λόγω του όγκου τους, να έχουν τεράστια έσοδα, αλλά στην κατανομή των εσόδων μεταξύ παραγωγού, μεσάζοντα (πετρελαϊκές εταιρίες) και φόρων, οι εταιρίες αυτές έχουν το μικρότερο μέρος. Άρα ο ρόλος τους στη διαμόρφωση των τιμών δεν είναι τόσο μεγάλος όσο νομίζετε. Δείτε το σχετικό διάγραμμα που δίνει ο ίδιος ο Ο.Π.Ε.Κ. και δείχνει το μερίδιο κάθε ενός από τους τρεις παράγοντες στην τελική τιμή ενός λίτρου αργού σε κάθε μία από τις επτά χώρες της G7 που πουλάει.
  http://www.opec.org/home/PowerPoint/Taxation/taxation.htm

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/05/2008 00:02:25

  Eζησα και την κριση του 73 και του 79, σε χώρα που όχι μόνο ανέβηκε η τιμή, αλλά δεν επαρκούσε η βενζίνη και το πετρέλαιο. Ποσοστιαία, η άνοδος τότε ήταν μεγαλύτερη. Κόβεις τις μετακινήσεις. Περιμένεις με υπομονή στην ουρά. Κάνεις car pooling (γνωρίζεις κόσμο). Φοράς πουλόβερ και παλτό. Κρατάς ένα διαμέρισμα κλειστό και κοιμάσαι με την γειτόνισσα. Κλείνεις φώτα. Πηγαίνεις για ψώνια με τα πόδια. Κάνεις ποδήλατο. Δεν πας εκδρομές. Οι δρόμοι και τα μαγαζιά δεν έχουν φώτα. Σου χαρίζει πουλόβερ η άλλη γειτόνισσα, και πάει λέγοντας. Η πετρελαϊκή κρίση είναι ήπια για την ώρα...και έχει θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

 4. μεγιεμελέ avatar
  μεγιεμελέ 09/05/2008 01:41:39

  Άμα όλοι οι πελάτες της KLEPSON πάνε στην ARPAXON και την SOUFROSON αυξάνεται τεχνητά η ζήτηση για την ARPAXON και την SOUFROSON. Οι τιμές τους θα ανεβαίνουν όσο της KLEPSON θα πέφτουν, και στη μαγική στιγμή που το παγκόσμιο κίνημα θα σκεφτεί ότι έπεσαν αρκετά οι τιμές στην KLEPSON (κι ενώ εν τω μεταξύ πλήρωνε τις ακόμα πιο ακριβές ARPAXON και SOUFROSON) η KLEPSON δε θα έχει αποθέματα γιατί θα τα έχει πουλήσει στις ARPAXON και SOUFROSON και θα πουλάει τα λίγα που έχει σε τιμές ακριβότερες από τις ήδη ανεβασμενες ARPAXON και SOUFROSON.

  Με λίγα λόγια: ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ - ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.