04/09/2009 23:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι λένε οι Γερμανοί για την απόφαση Καραμανλή και το ΠΑΣΟΚΑν μια χώρα έχει εμπλακεί τελευταία έντονα και ποικιλοτρόπως στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας, τότε αυτή δεν είναι άλλη από τη Γερμανία. Εξάλλου, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας…

Έχει μεγάλη λοιπόν σημασία να δούμε τι λένε τα γερμανικά ΜΜΕ για τη πρόσφατη απόφαση του Καραμανλή, αλλά και για την «επόμενη μέρα».

Σύμφωνα με το σημερινό φύλλο της badische-zeitung, εφημερίδα της Νοτίου Γερμανίας, ο Καραμανλής εκλέχθηκε με την υπόσχεση να σώσει τη χώρα από τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις, αλλά τόσο οι σύμβουλοι του, όσο και βασικά στελέχη της κυβέρνησης λειτούργησαν ως τροχοπέδη, σε αυτή του τη προσπάθεια, με σωρεία σκανδάλων.

Για τον Παπανδρέου, αναφέρει πως οι πιθανότητες είναι με το μέρος του, αλλά δεν φαίνεται να διαθέτει καλύτερη συνταγή από το Καραμανλή, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας. Ο Παπανδρέου δε μπορεί να υποστηρίζει πως θα απαλλάξει τη χώρα από τα κατεστημένα, όταν είναι και ο ίδιος κατεστημένο.

Χαρακτηριστικά υπογραμμίζει πως σε θέματα οικονομικής πολιτικής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει να ακολουθεί τη γραμμή του πατέρα του, η αχαλίνωτη πολιτική του οποίου, έθεσε τις βάσεις για τη σημερινή οικονομική μιζέρια.

Εν τέλει θεωρεί πως μία κυβέρνηση συνασπισμού, ίσως να έβγαζε προσωρινά τη χώρα από το αδιέξοδο, μιας και η πιθανότητα της ακυβερνησίας είναι πιθανή, γεγονός που θα παραλύσει τη χώρα.

Πάντως το σενάριο της συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων, τονίζει η εφημερίδα, είναι μακρινό.

http://www.badische-zeitung.de/meinung/kommentare/verbrannte-erde--19087389.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 05/09/2009 00:12:34

  thanks

 2. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 05/09/2009 00:23:30

  @anonymous μη βγάλεις τα ζιβάγκο..εχει καλοκαίρι ακόμα..

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/09/2009 05:53:03

  Τα ποστ μόρτεμ και οι μελλοντολογίες είναι ευχάριστο διάβασμα πριν πάει κανείς για ύπνο. Στο γιατί δεν μπόρεσε ο ΚΚ, θα προσέθετα την προσωπική του αδυναμία να υλοποιήσει κάποια στατηγική έχοντας θέσει κάποιος στόχους. Στην αδυναμία θα έβασα και τις όποιες επιλογές συνεργατών. Κάτι σαν ομάδα ποδοσφάιρου. Με λύπη θα προσθέσω ότι στο γλειώδες ελληνικό σύστημα, βρέθηκε και τρωτός ή εκβιαζόμενος. Όταν "τρως ξύλο" δεν μπορείς να κάνεις μάνατζμεντ (ή χρειάζεται έξτρα ταλέντο)

  Αν ο ΓΑΠ βγεί και μας τρελλάνει στον κρατικό διορισμό και φορολογία, τι να πω... θα περίμενα να έχει ανθρώπους που έχουν διαβάσει λίγο για το παρελθόν. Αλλά καιτο δικό του περιβάλλον θα έχει στόχο την εδραίωση και μακροημέρευση, οπότε βράστε όρυζα. Ωστόσο είναι λίγο ανφαίαρ να προκαταλαμβάνει κανείς, με το συμπάθειο, και στους φίλους δώ και στους φίλους μας τους Γερμανούς. Κάνουμε αντιπολίτευη στο ...Πασόκ επί 5,5 χρόνια, θα μου πείτε... γιατί όχι και στην προεκλογική περίοδο;

  Τώρα "οι φίλοι μας οι Γερμανοί", είναι άλλο ανέκδοτο... Άντε μέρος να πουλήσουν λίγη παραπάνω κατεργασμένη λαμαρίνα, καμμιά πράσινη ανεμογεννήτρια, να παρκάρουν κανένα συνταξιούχο που χρειάζεται ήλιο για τους μύκητες, και ελληνικά νειάτα για αναννέωση. Πληρώνουν τον λογαριασμό και πέρνουν αυτό που ζητούν, και με χαμόγελο μπίτε.

 4. aris53m avatar
  aris53m 05/09/2009 08:30:54

  θεωριτικά οι "φίλοι μας" έχουν δίκαιο.

  το θέμα είναι μπορεί ο Καραμανλής μαζί με τον ΓΑΠ να μας βγάλουν από την κρίση? Η γνώμη μου είναι όχι. Χρειάζονται ικανότητες για κάτι τέτοιο?

  Ποιά είναι η λύση? ιδέα δεν έχω. Το πρόβλημα είναι ότι έχει γεμίσει η Βουλή με αριβίστες και άχρηστους. Έτσι ο σοβαρός πολιτικός που θα ήθελε να κάνει κάτι για την χώρα δεν ασχολείται με αυτό το κοινοβούλιο για να αποφύγει τα σκατά και να μην λερωθεί.

  Άρα ... μαύρα χάλια ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.