30/12/2012 17:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον βουλευτή του Καραγιουσούφ που προτείνει “Κοινοπραξία Ελλάδος – Τουρκίας” για την ΑΟΖ;

Οι πανέξυπνες ιδέες στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται. Όμως σε περιπτώσεις εθνικών θεμάτων, καταντούν και επικίνδυνες. Έτσι λοιπόν σε πρόσφατες δηλώσεις στον τοπικό Τύπο, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αιχάν Καραγιουσούφ  προτείνει τη συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο από την Ελλάδα και την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτήν την εξέλιξη ως πράξη ... αντίστασης εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής που εκμεταλλεύονται όλα αυτά τα χρόνια κυρίως την Ελλάδα, όπως είπεQ

«Από τη στιγμή που η Ελλάδα αδυνατεί να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου, θα μπορούσε να έρθει σε συνεργασία, έτσι ώστε να μπορεί να έχει δικαιώματα και στην Προποντίδα και μέσα στην Τουρκία. Θα μπορούσε να γίνει μια κοινοπραξία Ελλάδας-Τουρκίας».

Εύγε στο βουλευτή. Η επίσημη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τι λέει γι' αυτό; Να βάλουμε στο σπίτι μας το γείτονα να ανέβει και στο κρεβάτι μας; Εδώ με το ζόρι προσπαθούμε να τους κρατήσουμε μακριά από το Αιγαίο, θα συνεκμεταλλευτούμε και τον ορυκτό μας πλούτο; Τελικά οι άνθρωποι είναι πράγματι επικίνδυνοι

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 30/12/2012 17:25:47

  δε χρειάζεται να σας τα πω, τα ξέρετε τι γίνεται στην περιοχή, οι τελευταίες εκλογές έδειξαν κάποια σημαντικά συμπεράσματα για την Ροδόπη

 2. Nik avatar
  Nik 30/12/2012 17:51:21

  Στον κατάλογο εξαγωγών από Ελλάδα προς ΗΠΑ πρωτοστατούν τα "oilfield equipment". Προφανώς η Ελλάδα δεν είναι και τόσο αδύναμη να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό της πλούτο.

 3. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 30/12/2012 17:58:15

  Αυτοί οι βουλευτές εκ Θράκης πια.... Εκτός από τα ενδεικτικά ονόματά τους, είναι και τουρκόψυχοι αποδεδειγμένα. ΄Αλλους δεν βρήκανε πια να εκπροσωπηθούν τα κόμματα; Με ποιά κριτήρια τους επιλέγουν; Γιατί κατά καιρούς έχουνε εκφραστεί αντεθνικά άπαντες και από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς.
  Τρομακτική διαπίστωση το άνευ επιστροφής (;) αδιέξοδο που επιτρέψαμε να δημιουργήσει η επί 40 χρόνια εγκατάλειψη του εθνικού μας χώρου....

  • Aναξίμανδρος avatar
   Aναξίμανδρος @ BLACKQUEEN 30/12/2012 19:16:51

   Εδώ κι αν λες ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙA αγαπητή Βασίλισσα... επί 40 χρόνια εγκατάλειψη του εθνικού μας χώρου…Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν οι μπάρες και το "μάντρωμα" των δήθεν "μουσουλμάνων" Ελλήνων πολιτών κατα τα άλλα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατά κόρον εκμαύλιζαν τους ψήφους τους με "καραμέλλες"...

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ BLACKQUEEN 31/12/2012 08:06:13

   Σε κάποια κόμματα Βασίλισσα οι αντεθνικες δηλώσεις και πρακτικές δεν είναι συνώνυμο του ονόματος των βουλευτών μόνο.Στο υπενθυμίζω γιατί -όπως μου εγραψες προχθές-δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες και ουτοπίες γι'αυτούς που στηρίζουμε.
   Καλημέρα..:-)

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ Μεγάλες στιγμές 31/12/2012 11:45:12

    '' ... Σε κάποια κόμματα Βασίλισσα οι αντεθνικες δηλώσεις και πρακτικές δεν είναι συνώνυμο του ονόματος των βουλευτών μόνο.''
    :-) Ποτέ δεν το ξεχνώ γι αυτό και ΔΕΝ στηρίζω αγαπητέ-η ''Μεγάλες στιγμές''.
    Καλή σας ημέρα

 4. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 30/12/2012 18:14:35

  Του Σάββα Καλεντερίδη
  Η Ελλάδα έχει πικρή εμπειρία από την πρακτική που ακολουθεί η Τουρκία από τη δεκαετία του 1970 με τα ερευνητικά σκάφη, τα οποία αποτέλεσαν το κύριο εργαλείο προώθησης των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο και εσχάτως -αλλά και στο μέλλον- στην Ανατολική Μεσόγειο.
  Το «επιχειρησιακό δόγμα» της Τουρκίας ήταν απλό. Αφού πρώτα βολιδοσκοπούσε και έπαιρνε τη συγκατάθεση των ΗΠΑ, έβγαζε το ερευνητικό σκάφος στο Αιγαίο, προκαλούσε μια κρίση με την Ελλάδα, η οποία ανέτοιμη και ανίσχυρη πολιτικά -και όχι στρατιωτικά- να την αντιμετωπίσει, υποχωρούσε κάθε φορά, με την Τουρκία να προωθεί τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο. Εσχάτως, μάλιστα, δεν χρειαζόταν καν τα ερευνητικά σκάφη, αφού οι ελληνικές κυβερνήσεις, κυρίως εκείνες του Σημίτη και του ΓΑΠ, μέσα από τις λεγόμενες διερευνητικές επαφές, που υποστηρίζονται -αν δεν αποτελούν ιδέα- από την Ουάσιγκτον, μετέτρεψαν τη μία και μοναδική ελληνοτουρκική διαφορά, που ήταν η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, σε δέσμη τουρκικών διεκδικήσεων, με σκοπό να παραπεμφθούν «πακέτο» στο Διεθνές Δικαστήριο, με τραγικές συνέπειες για τα εθνικά μας συμφέροντα.

  Όλο αυτό το διάστημα που διαρκούσαν οι αέναοι κύκλοι των διερευνητικών επαφών, οι δυο χώρες υποτίθεται ότι είχαν δεσμευθεί να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες στο ζήτημα των ερευνών στις αμφισβητούμενες περιοχές, για να μην τορπιλιστούν οι συνομιλίες, με την ελληνική πλευρά να παγιοποιεί με τη στάση της αυτή το καθεστώς αμφισβήτησης για το σύνολο του Αιγαίου!
  Ενώ, όμως, η ελληνική πλευρά τηρούσε στάση του «απόλυτα καλού παιδιού» επί παντός επιστητού, όσον αφορά τις σχέσεις της με την Τουρκία, η Άγκυρα, όταν είδε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ να την ξεπερνούν και να δημιουργούν ένα περιβάλλον που απειλεί την τουρκική πολιτική, που αγνοεί το διεθνές Δίκαιο των Θαλασσών, προέβη η ίδια σε μονομερείς ενέργειες, προκηρύσσοντας τον Απρίλιο του 2011 διεθνή διαγωνισμό για έρευνες σε οικόπεδα που εκτείνονται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, σε εκτεταμένη περιοχή ΝΑ του Καστελορίζου. Η κρατική εταιρεία ΤΡΑΟ έκανε συνομιλίες με 13 ξένες εταιρείες, οι οποίες όμως δεν έδωσαν προσφορές, αφού ήταν εξοφθάλμως ορατή η παρανομία της Άγκυρας.
  Τη μονομερή αυτή ενέργεια απέφυγε να καταγγείλει με σφοδρότητα η ελληνική κυβέρνηση, γιατί προφανώς το καταστροφικό δίδυμο ΓΑΠ-Δρούτσα δέχτηκαν με κάποιο τρόπο τη θέση του Νταβούτογλου, ότι η δέσμευση για αποφυγή μονομερών ενεργειών αφορά το Αιγαίο και όχι τη Μεσόγειο, συγκαταλέγοντας αυθαιρέτως το σύμπλεγμα νησιών της Μεγίστης (Καστελόριζο) στη Μεσόγειο, αν υπολογίζει ότι υπάρχει ένα τέτοιο σύμπλεγμα νησιών.
  Δηλαδή, έστω και αν -ως υπόθεση εργασίας- προσχωρήσουμε την τουρκική λογική, η Ελλάδα θα παραμένει εγκλωβισμένη στη λογική του καλού παιδιού και ή θα αποφασίσει να μοιράσει το Αιγαίο μέσω του διαλόγου ή θα συμφωνήσει να παραπεμφθεί το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων στο Διεθνές Δικαστήριο, και την ίδια στιγμή η Τουρκία θα αμφισβητεί εντελώς ανενόχλητη εμπράκτως με μονομερείς ενέργειες την ελληνική υφαλοκρηπίδα του Καστελορίζου, της Κάσου, της Καρπάθου, της Κρήτης και της Γαύδου, -την τελευταία τη διεκδικεί ολόκληρη και ως έκταση-, να μην το ξεχνάμε κι αυτό!
  Η Τουρκία, την πρακτική των ερευνητικών σκαφών και των κανονιοφόρων που ακολουθούσε με επιτυχία στο Αιγαίο, επιχείρησε να δοκιμάσει στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στέλνοντας εκεί το Σεπτέμβριο του 2011 για «έρευνες» το Πίρι Ρέις, ένα σαράβαλο κατ’ όνομα ερευνητικό σκάφος, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία, με στόχο να ανατρέψει τις εξελίξεις στο «Οικόπεδο 12», πέφτοντας στον αμερικανο-ισραηλινό τοίχο της Noble Energy και της Delek.
  Αυτή η νέα κατάσταση που δημιουργείται στην Ανατολική Μεσόγειο, που -υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις- μπορεί να επεκταθεί και στις άλλες θαλάσσιες περιοχές, προς Δυσμάς αλλά και στο Αιγαίο, σε συνδυασμό με την απροθυμία ξένων εταιρειών να συμμετέχουν σε εξοφθάλμως παράνομες, με βάση το διεθνές Δίκαιο των Θαλασσών, ενέργειες, οδήγησε στην Άγκυρα να αναθεωρήσει τις πρακτικές της και να προχωρήσει η ίδια σε κατασκευή δικού της υπερσύγχρονου ερευνητικού σκάφους, που θα ανήκει στην Γενική Διεύθυνση Μεταλλευτικών Ερευνών (ΜΤΑ), σε συνεργασία με το τουρκικό Υπουργείο Αμύνης, στα ναυπηγεία της Τούζλα, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί τα τέλη του 2014.
  Επειδή, όμως οι εξελίξεις τρέχουν, η ΤΡΑΟ αποφάσισε να προχωρήσει εσπευσμένως στην αγορά του νορβηγικού υπερσύγχρονου ερευνητικού σκάφους «Polarcus Samur», αξίας 165 εκατ. δολαρίων, το οποίο, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα παραδοθεί στην Τουρκία το πρώτο τετράμηνο του 2013. Επί πλέον, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, η Τουρκία θα αποκτήσει και τη σχετική τεχνογνωσία, αφού στη συμφωνία αγοράς του σκάφους συμπεριλαμβάνεται και η ενοικίαση του εξειδικευμένου προσωπικού, μέχρι την απόκτηση σχετικής εμπειρίας από τους Τούρκους επιστήμονες.
  Με άλλα λόγια, η Τουρκία με το νέο έτος, αν τελικά αγοράσει το νορβηγικό σκάφος, θα μπορεί να κάνει τρισδιάστατες έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα του Καστελορίζου, της Ρόδου, της Κάσου, της Καρπάθου και της Κρήτης, ενώ αναμένεται να αποκτήσει τη δυνατότητα να κάνει και γεωτρήσεις, με θαλάσσιες πλατφόρμες που σχεδιάζει να αγοράσει.
  Άραγε έχει αξιολογηθεί σωστά η κίνηση αυτή της Άγκυρας και είναι έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει μονομερείς ενέργειες και τετελεσμένα που μπορεί να δημιουργήσει η Τουρκία, για παράδειγμα στην περιοχή που σκοτώθηκε ο Ηλιάκης και λίγο νοτιότερα, εκεί που τέμνονται “τα όρια της ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης”, όπως μας προϊδέασε εσχάτως ο κ. Αμπντελαζίζ και μάλιστα ενώπιον του κ. Αβραμόπουλου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λιβύη;

  Δημοσιεύθηκε στην “κυριακάτικη δημοκρατία“

  Συμπέρασμα: Ιδού η Ρόδος, ιδού καί τό πήδημα.
  Ανακήρυξη από τήν Ελλάδα ΑΟΖ πολύ-πολύ σύντομα, οριοθέτηση τής ελλαδικής καί κυπριακής ΑΟΖ, πρίν κάποιος Αιχάν Καραγιουσούφ, πιθανός υπουργός μιάς μελλοντικής multi-kulti κυβέρνησης μέ κορμό τόν ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει σέ συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου τής Ελλάδας μέ τήν Τουρκία, χαρακτηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτήν την εξέλιξη ως πράξη … αντίστασης εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής που εκμεταλλεύονται όλα αυτά τα χρόνια κυρίως την Ελλάδα.

 5. Απορών avatar
  Απορών 30/12/2012 20:36:16

  Ηρεμήστε λίγο: αυτό που είπε ο Καραγιουσούφ (χωρίς να έχω δει όλη τη δήλωση) δεν είναι κάτι "κακό".
  Ακόμα και οριοθέτηση με τη μέση γραμμή να κάνουμε με την Τουρκία, όποια κοιτάσματα είναι ταυτόχρονα και στις δύο ΑΟΖ με κοινοπραξία μπορεί να γίνει εκμετάλλευσή τους και όταν λέει "να αποκτήσει δικαιώματα η Ελλάδα και εντός της Προποντίδας" αυτό φαίνεται πως εννοεί, δηλαδή αναφέρεται σε κοιτάσματα τα οποία είναι τόσο μεγάλα τα οποία να είναι ταυτόχρονα εντός της ελληνικής και της τουρκικής ΑΟΖ (αφού έχουν οριοθετηθεί), γιατί αλλιώς τα εντός της Προποντίδας θα ανήκαν αποκλειστικά στην Τουρκία αν δεν αναφερόταν σε κάτι τέτοιο. Τώρα αν εννοεί ότι συμφέρει την Ελλάδα να κάνει λίγο "σκόντο" (π.χ. να γίνει η οριοθέτηση στο 1/3 λόγω ακτογραμμής και όχι στο 1/2) και να μην αφήνει χωρίς οριοθέτηση την ΑΟΖ με την Τουρκία γιατί θα βγει χαμένη, μπορεί να έχει και δίκιο αλλά δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό με σιγουριά. Κατά τη γνώμη μου καλύτερα να ασχοληθούμε προς το παρόν με όλα τα υπόλοιπα μέρη εκτός της Τουρκίας και βλέπουμε με την Τουρκία μετά τί θα γίνει.
  Δυστυχώς οι "χριστιανοί" βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο επικίνδυνοι, βλ. Δούρου κτλ., γιατί αν θυμάστε πρότειναν ανακήρυξη ΑΟΖ μετά από συνομιλίες με την Τουρκία (κάτι που είναι τελείως άσχετο) και "όχι μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ" κάτι που επίσης είναι άσχετο και άσχετοι αυτοί που το λένε. Η ανακήρυξη εξ ορισμού γίνεται μονομερώς, οι οριοθετήσεις εξ ορισμού γίνονται σε συνεννόηση και τα κοιτάσματα που είναι ταυτόχρονα εντός δύο ή τριών ΑΟΖ εξ ορισμού γίνεται κοινοπραξία για την εκμετάλλευσή τους. Π.χ. την Αφροδίτη η Κύπρος την εκμεταλλεύεται σε κοινοπραξία με το Ισραήλ.
  Όπως και να έχει θεωρώ πως η ασχετοσύνη των συριζαίων είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τις θέσεις των μουσουλμάνων βουλευτών του...

 6. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 30/12/2012 20:50:19

  Δηλαδή εσύ βλέπεις ουσιαστικές διαφορές μέσα στο σύριζα για το θέμα; Ευτυχώς οι περισσότεροι βλέπουμε μια σκέτη προδοσία. Και έχουν μούτρα να λένε άλλους προδότες. Όχι πως ΓΑΠ, κηπουροί και σία δεν είναι αλλά στο σπίτι του κρεμασμένου...

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Γεώργιος Τ. 30/12/2012 21:21:16

   Τι εννοιείς με την λέξη προδοσία;
   Οι μισοί Έλληνες λέμε τους άλλους μισούς προδότες!
   Τελικά, μήπως είναστε ανάλαφροι;
   Προδοσία είναι εσκεμένη πράξη προς ίδιο συμφέρον σε βάρος δικών μας ανθρώπων, ιδεών, πατρίδος, οικογένειας, συνεργατών, συνεταίτων κτλ.
   Προδοσία δεν είναι η διαφορετική άποψη και εκτίμηση παρά τη διαφωνία ή τα αρνητικά αποτελέσματα που αυτή θα έχει αν εφαρμοστεί..

   • Vee avatar
    Vee @ Μανιάτης 30/12/2012 22:07:38

    Μανιάτη, καλό το political correctness αλλά υπάρχουν και όρια. Τη "διαφορετική άποψη" μπορεί να την λέει κανείς στους φίλους του όταν πίνει καφέ. Όταν πρόκειται για εθνικά θέματα είναι απαράδεκτο να εκφράζονται τέτοιες απόψεις. Ας μην κοροιδευόμαστε. Ο "κύριος" Καραγιουσούφ παίρνει γραμμή από την Άγκυρα και το προξενείο της Θράκης, το οποίο όσο πρέπει να κλείσει προχτές, όχι αύριο!

   • GLAD avatar
    GLAD @ Μανιάτης 31/12/2012 12:56:00

    Πράγματι .
    Δεν έχει κανένα νόημα να αποδίδεις ευθύνες σε έναν ψυχασθενή.
    Έλα όμως που αυτός ψηφίζει ?

  • Απορών avatar
   Απορών @ Γεώργιος Τ. 31/12/2012 07:13:44

   Υπάρχουν αρκετές διαφορές, ακολουθούν κάποιες διακριτές τάσεις:
   1. Της "επίσημης" γραμμής για την εξωτερική πολιτική (βλ. Δούρου κτλ.).
   2. Οι ανωτέρω προτάσεις οι οποίες προέρχονται από τη μειονότητα και συνήθως παρατηρούνται οριζόντια σε όλο το πολιτικό φάσμα.
   3. Προτάσεις του τμήματος του πατριωτικού κέντρου (ή πατριωτικής αριστεράς όπως λέμε σήμερα) που έχει ενσωματωθεί στο ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με τις μαοϊκές συνιστώσες (ως γνωστόν οι μαοϊκοί είναι τύποις διεθνιστές ως μαρξιστές αλλά ουσιαστικά λόγω της θεωρίας των τριών κόσμων κτλ. πρόκειται για σκληροπυρηνικούς εθνικιστές).
   Και φυσικά καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπάχαλο μπορούν να ανιχνευθούν ένα κάρο άλλες απόψεις. Ας τα πάρω ανάποδα:
   3. Οι θεωρητικοί αυτής της τάσης έχουν πολλά να προσφέρουν αλλά λόγω του ιδεολογικοποιημένου εθνικισμού τους μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά (όπως ακριβώς ισχύει και γενικότερα με τους εθνικιστές και δεξιούς / κεντρώους: να θυμίσω το 1897, το '22, το '64, το '74 κτλ. στις περισσότερες περιπτώσεις από τις οποίες η καταστροφή και τα λάθη προήλθαν από τη μη ψύχραιμη δημαγωγική στάση εθνικιστών δεξιών ή αριστερών).
   2. Οι μειονοτικοί: σαφώς υπάρχουν οι πράκτορες του προξενείου αλλά πολλοί από αυτούς θεωρούν (και σωστά) ότι η διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας / Τουρκίας θα αποτελέσει τη βάση για την δική τους ασφάλεια στη Θράκη. Δεν ξέρω τί είναι ο συγκεκριμένος, αλλά αυτά που είδα παραπάνω δεν θεωρώ ότι προσβάλλουν την Ελλάδα ή ότι κρύβουν κάτι. Εξάλλου, αν η Τουρκία επιδιώκει κάποια "κοινοπραξία" δεν θα έβαζε έναν μειονοτικό βουλευτή να το πει αλλά θα πληρώσει κάποιους "έγκριτους" δημοσιογράφους ή θα βάλει ξένα κέντρα να μας δασκαλέψουν πόσα οφέλη θα έχουμε.
   1. Για την επίσημη γραμμή: από αυτά που έχω δει έως σήμερα θεωρώ ότι οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, όχι επειδή είναι προδότες, αλλά επειδή είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΣΧΕΤΟΙ! Με εντυπωσιάζει η βλακεία των λεγομένων τους... Λένε πράγματα που δεν ισχύουν καν και που δεν γίνονται καν... Π.χ. "ανακήρυξη ΑΟΖ σε συνεννόηση με την Τουρκία και όχι μονομερείς ενέργειες" ενώ για αυτό όχι μόνο δεν χρειάζεται συνεννόηση αλλά η ΑΟΖ εξ ορισμού μονομερώς ανακηρύσσεται, δεν καταλαβαίνω και σε τί θα αφορά αυτή η συνεννόηση. Αν εννοούν την οριοθέτηση αυτό σαφώς θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση όχι μόνο με την Τουρκία αλλά και με όλες τις υπόλοιπες χώρες (Κύπρο, Αίγυπτο, Λιβυή, Ιταλία, Αλβανία) δεν καταλαβαίνω την αναφορά μόνο στην Τουρκία.
   Όλα τα παραπάνω δεν είναι προδοσίες: η προδοσία προϋποθέτει την πρόθεση και τη βούληση να κάνεις κακό στην πατρίδα εξυπηρετώντας ξένα συμφέροντα μαζί με τα δικά σου. Θεωρώ ότι υπήρχαν τέτοιοι πολιτικοί στην Ελλάδα αλλά συνήθως μόνο σε αυτούς δεν αναφέρεται ο κόσμος όταν μιλάει για προδότες.
   Οι ανωτέρω στάσεις δεν είναι προδοτικές, είναι όμως τάσεις (κυρίως η 1η και η 3η) οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν την ίδια ή και χειρότερη ζημιά από μια προδοσία και για αυτό το ίδιο επικίνδυνες...

 7. Aναξίμανδρος avatar
  Aναξίμανδρος 30/12/2012 21:03:33

  Η διαφορά των Συριζαίων προδοτών είναι οτι δεν προχωρούν και σε έργα με χρήμα, όπως οι κατέχοντες εξουσία ΠΑΣΟΚΟΙ κ.ά.

 8. aristarxos avatar
  aristarxos 30/12/2012 23:05:29

  Γιατι θυμηθηκε τωρα ο συριζα την αοζ και τα πετρελαια;
  Αυτοι γελαγαν με αυτα! Τωρα θελουν να τα διαχειριστουν;
  Τι μας περιμενει ακομα;

 9. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 30/12/2012 23:54:59

  ε όχι και άποψη η κατευθυνόμενη αντεθνική προπαγάνδα

 10. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 31/12/2012 02:02:59

  Η Θεωρία Παιγνίων βγάζει για το Αιγαίο (όχι για τα νότια της Κρήτης: εκεί είναι άλλο παίγνιο) ένα ποσοστό 50% για τις ΗΠΑ (διαιτητής), 25% για την Ελλάδα και 25% για την Τουρκία. Και τη Ρωσία να βάλετε στο παίνγιο αντί των ΗΠΑ πάλι τα ίδια ποσοστά θα βγουν....Με απόλυτη ψυχρότητα, χωρίς ψευτοπατριωτισμούς και κουραφέξαλα με τα οποία μας τάϊζε το κατεστημένο που πέφτει...Real Politic...διαλιέχτε...τα υπόλοιπα είναι μαλακίες για το λαουτζίκο....

  • alex23 avatar
   alex23 @ Τί να λέμε; 31/12/2012 12:46:01

   ιστορικά στις αρχές του 90 η αναλογία βάση υφαλοκρηπίδας ήταν και 85 Ελλάδα 15 Τουρκία (οι αμερικανοί θα είχαν και από τις δυο χώρες τα αντίστοιχα ποσοστά για 'προστασία' και παροχές υπηρεσιών)

   ο Μητσοτάκης πληροφορήθηκε από τους αμερικανούς φίλους του (Μπους) ότι οι τούρκοι έψαχναν τρόπο με κάποιους από τους αμερικανούς (όλος τυχαίως αντίπαλους των χρηματοδοτών του Μπους) για να αλλάξουν τα ποσοστά μέσω αμφισβητήσεων με αντάλλαγμα μεγαλύτερα κέρδη σε αυτούς
   ο Μητσοτάκης σε μια από τις λίγες καλές του αποφάσεις, εμφάνισε τότε ένα σχέδιο που προέβλεπε την πώληση ή μακρόχρονη ενοικίαση βραχονησίδων με σκοπό να ενταχτούν στην οικονομική ζώνη και να κλειδώσει νομικά το θέμα της υφαλοκρηπίδας εκεί
   τότε το πασοκ και κάποιοι διαπλεκόμενοι στα ΜΜΕ γκρέμισαν το σύμπαν ότι ξεπουλά τα νησιά μας και το σχέδιο ματαιωθηκε.. κανείς δεν εξήγησε ποτέ γιατί το πασοκ και οι διαλεγόμενοι δεν ήθελαν να λυθεί το θέμα της υφαλοκρηπίδας τότε.. μετά από λίγα χρόνια ήρθαν νομοτελειακά τα Ίμια που εκμεταλλευτήκαν το τεχνικό πρόβλημα των μη κατοικημενων (ακόμα και από πρόβατα) βραχονησίδων..

  • Vee avatar
   Vee @ Τί να λέμε; 31/12/2012 14:09:33

   Αν με τη "Θεωρία Παιγνίων" εννοείς τη μαθηματική θεωρία παιγνίων (von Neumann, Morgenstern) να σου απαντήσω ότι είναι ένα κομψό μαθηματικό μοντέλο το οποίο μικρή σχέση έχει με την πραγματικότητα.

 11. ..Ένας Έλληνας avatar
  ..Ένας Έλληνας 31/12/2012 07:00:03

  Οι τουρκομογγόλοι πρακτορίσκοι στη Θράκη αλωνίζουν, τρομοκρατούν με κάθε μέσο όλους τους Έλληνες Θρακιώτες, χριστιανούς και μουσουλμάνους..Ο άθλιος τουρκομογγόλος Πρόξενος στη Θράκη έχει ξεπεράσει σε τραμπουκισμό όλους τους προηγούμενους του και θεωρείται πλέον απο όλους ο επίσημος ...έπαρχος της Θράκης, με την Ελληνική Πολιτεία να έχει κρυφτεί, ανίκανη να αντιδράσει...Γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΕΛΑΘΕΙ ο τουρκομογγόλος Πρόξενος στη Θράκη, Ιλχάν Σενέρ και η συμμορία του, παρά τις επανηλλειμένες παρεμβάσεις αποκαλυπτικές για τον αντεθνικό ρόλο τους απο Έλληνες Βουλευτές;;...Γιατί δεν αποκαθίστανται οι αδικίες στους Έλληνες μουσουλμάνους Πομάκους, στη γλώσσα τους, στο πολιτισμό τους στα δικαιώματα τους;;;..Γιατί η Ελληνική Πολιτεία παραμένει εγκληματικά απαθής σε αυτό που συμβαίνει στη Θράκη σε βάρος της Ελλάδας;;;

 12. alex23 avatar
  alex23 31/12/2012 12:22:22

  'ως πράξη … αντίστασης εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής'

  δηλαδη αν δεχτουμε οτι υπαρχει ενα ψηγμα λογικης σε αυτο, θα πρεπει η συνεργασια να ειναι με μια χωρα που αντιστεκεται εξισου στην ΕΕ και στην αμερικη..
  περιεργως δεν θυμαμαι την τουρκια να αντιστεκεται στην ΕΕ και την αμερικη, εκτος αν προκειται για θεματα ανθρωπινων δικαιωματων και κατοχης ξενων εδαφων...

  νομιζω οτι ενα παλιο ασμα της κοκκινου που αναρωτιεται 'τι πινεις εσυ και δε μας δινεις' ταιριαζει στην περισταση..

 13. Stratis avatar
  Stratis 01/01/2013 01:43:57

  Το κακό δεν είναι τι είπε ένας Τουργογεννής βουλευτής του Σύριζα αλλά το ότι τα λεγόμενα και επιδιωκόμενα του τα ασπάζεται το 25% του Ελληνικού πληθυσμού και αυτό δεν είναι διώλου παρήγορο. Όσο για τους Τουργογεννείς βουλευτές σε αυτό φταίνε τα κόμματα που για κάποιες έδρες πουλάνε την πατρίδα σε δεδηλωμένους εχθρούς Αν θέλουν Μουσουλμάνο εκπρόσωπο τότε να στραφούν στους Έλληνες Πομάκους με τον αναγνωρισμένο τους πατριωτισμό

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.