19/06/2008 15:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με όσα γίνονται στο ΠΑΣΟΚ είναι όσα έγραψε πριν από δυο Κυριακές η «Καθημερινή»: Στο διάγραμμα των πληρωμών 2% της Debevoise (αμερικανικό δικηγορικό γραφείο που ερευνά το σκάνδαλο Ζημενς διεθνώς) εμφανίζονται δύο φυσικά πρόσωπα, ο κ. Μιχάλης Βόγιας και ο κ. Ι. Πιταούλης, που φαίνεται να συνδέονται με τη σύμβαση για τα ΠΑΤΡΙΟΤ, ο πρώτος, και με ένα πρόσωπο στο περιβάλλον του γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ο δεύτερος.

Ο κ. Πιταούλης συνδέεται με ένα έμβασμα που αποστέλλεται στις 4 Φεβρουαρίου 1999, μόλις έξι ημέρες πριν από το ΚΥΣΕΑ, που εγκρίνει τη σύμβαση για τα ΠΑΤΡΙΟΤ. Ο κ. Πιταούλης που ήταν ναυτικός και έχει τώρα ένα μεσιτικό γραφείο στα βόρεια προάστια της Αθήνας τα διαψεύδει όλα αυτά. Γεγονός πάντως είναι ότι άνθρωποι που «έδωσαν το πράσινο φως» για την πληρωμή θυμούνται ότι ο δικαιούχος του λογαριασμού 411229486 στην τράπεζα ABAMRO (κ. Πιταούλης) θα έδινε τα χρήματα σε άλλο πρόσωπο (δεύτερο παρένθετο) το οποίο θα τα έδινε στον τελικό δικαιούχο. Ο κ Πιταούλης πήρε 1 εκατομμύριο μάρκα.

Εξάλλου, ο κ. Νιντλ της Ζήμενς δίνει εντολή να πληρωθεί ο κ. Μ. Βόγιας στις 7 Οκτωβρίου 1998, ταυτόχρονα με το «ΟΚ» του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Άκη Τσοχατζόπουλου για το σύστημα ΠΑΤΡΙΟΤ. Ο κ. Βόγιας μέσω του δικηγόρου του υποστηρίζει ότι τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε από τη Siemens ουδέποτε δόθηκαν αλλού, αλλά τα διαχειρίστηκε ο ίδιος στον λογαριασμό της τράπεζας Credit Suisse της Ζυρίχης. Για το πρόγραμμα ΠΑΤΡΙΟΤ ο κ. Νιντλ στην κατάθεσή του αναφέρει ότι έδωσε 1 - 2 εκατομμύρια δολάρια στον κ. Μίλτο Ψαρρό (βλ. κατάθεση Νιντλ). Λίγο αργότερα, το 1999, η Siemens αναλάμβανε την κατασκευή του συστήματος ΕΡΜΗΣ-2 για τις τηλεπικοινωνίες του στρατού. Η Siemens τιμολογεί στο πλαίσιο αυτό την εταιρεία Dasa. Η Dasa πληρώνει μια εταιρεία off shore ονόματι Pacific Ocea στη Midland Bank στο Μονακό απ' όπου ο συνεργαζόμενος με τη Siemens μεσάζων πληρώνει δύο πολιτικούς της τότε αντιπολίτευσης (Ν.Δ., το ένα πρόσωπο πληρώθηκε μέσω συγγενούς) και τρεις του ΠΑΣΟΚ (δύο πολιτικοί και ένας υπηρεσιακός παράγων).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Suhoi avatar
  Suhoi 19/06/2008 15:34:39

  Ο Τσουκάτος φέρεται να παραδέχεται ότι πήρε αυτά τα χρήματα, αλλά λέγει ότι τα έδωσε στο κομματικό ταμείο της Χαριλάου Τρικούπη. Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα για τον κ.Σημίτη.

 2. Suhoi avatar
  Suhoi 19/06/2008 15:51:27

  Καλό θα είναι να κάνει το ίδιο με τον Τσουκάτο και ο Μαντέλης. Να βγεί και να πεί πόσα από τα δέκα εκατομμύρια μάρκα που μπήκαν στο μέσον της δεκαετίας του 1990 στο λογαριασμό του πήγαν τελικώς στην Χαριλάου Τρικούπη. Διότι επί της ουσίας αυτή είναι η αλήθεια.

 3. ataktos avatar
  ataktos 19/06/2008 16:08:03

  suhoi ise siguros oti mbikan
  mipos gi avto o GAP tsantistike ke ton diegrapse ?? alios tha ihe alothi oti adikite .

 4. Suhoi avatar
  Suhoi 19/06/2008 16:15:18

  Η δήλωση του Τσουκάτου:

  «Ως μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας μετείχα ενεργά στην οργάνωση της καμπάνιας για τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Τσουκάτος σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Siemens

  «Δέχθηκα επίσκεψη στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ από τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο και έγινα αποδέκτης πρότασης για οικονομική συνεισφορά στην καμπάνια του κινήματος και μου ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό για να γίνει η μεταφορά χρημάτων. Απευθύνθηκα σε γνωστό μου πρόσωπο που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς δικό του όφελος και διεκπεραίωσε τη σχετική διαδικασία.

  Τα χρήματα, χωρίς άλλη δική μου ανάμειξη, ήρθαν στον τομέα Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ, παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του τομέα Οικονομικού και εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του κινήματος (ένα εκατ. μάρκα, δηλαδή 420.000 ευρώ. Δεν είχα ποτέ καμία προσωπική ανάμειξη ή άλλη αθέμιτη συμμετοχή.

  Σημειώνω επίσης ότι ποτέ δεν διαχειρίστηκα χρήματα στο κίνημα ούτε είχα οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο. Οι δραστηριότητές μου στο ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα πολιτικές και κινήθηκαν στα πλαίσια που όριζαν κάθε φορά τα αρμόδια όργανα του κινήματος.

  Κατά συνέπεια για κάθε εμπλοκή του ονόματός μου που θα με εμφάνιζε να έχω προσποριστεί οποιοδήποτε όφελος θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου».

  Σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στην ίδια υπόθεση, ο κ. Τάσος Μαντέλης δήλωσε τα εξής: «Είναι εξαιρετικώς ψευδή και βαρύτατα συκοφαντικά τα δημοσιεύματα του Τύπου που με εμφανίζουν πως δήθεν εισέπραξα εκατ. μάρκα από τη Siemens Zητώ όλα τα στοιχεία που υπάρχουν να δοθούν στη Δικαιοσύνη για να πράξει το καθήκον της και να αποκατασταθεί η αλήθεια».

 5. Suhoi avatar
  Suhoi 19/06/2008 16:18:02

  @ataktos Για τίποτε δεν μπορώ να είμαι σίγουρος με αυτούς Ατακτε. Προς το παρόν όμως, ας μείνουμε σε όσα ισχυρίζονται. Ας τα αποδείξουν. 'Η ας τους αδειάσουν εκείνοι που νομίζουν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

  Ο Ανώνυμος έχει δίκιο. Μήπως πρέπει να ανοίξει το στόμα του ο Σουμάκης που θεωρείτο, εκτός από υπουργός Ναυτιλίας, και ταμείας στο ΠΑΣΟΚ;

 6. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 19/06/2008 16:28:42

  Ωραίο κόλπο!!! Τα πήρε το κόμμα! Και από το κόμμα ποιος τα πήρε ρε σκουντούφληδες? Τα βάλατε στο κόμμα και μετά μοιράστηκαν σε όλους αλλά δεν ξέρουμε σε ποιους και πόσα. Ποινική ευθύνη δε έχει κανείς δηλ.? Μάλλον θα πρέπει να πάνε μέσα όλοι για συνέργεια σε δωροληψία.

  Αυτό είναι το Ελληνικό ανέκδοτο της διαφθοράς. Τα πήρα αλλά δεν τα πήρα... :P :D
  .
  .

 7. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 19/06/2008 16:38:04

  Επίσης ένα κόμμα διεφθαρμένο και δωρολήπτης επίσημα πρέπει να πάψει να υπάρχει και να διαλυθεί επίσημα με δικαστική ή άλλη απόφαση κρατικού φορέα. Οι εμπλεκόμενοι να στερηθούν του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.

 8. Suhoi avatar
  Suhoi 19/06/2008 16:45:55

  Αποχώρησε ο Βγενόπουλος από τον ΣΕΒ καταγγέλοντας το σωματείο των εργοδοτών.  Η Marfin Investment Group ανακοίνωσε ότι αoεφάσισε να συστήσει στις εταιρείες που είναι υπό τον έλεγχό της και είναι μέλη του ΣΕΒ, να αποχωρήσουν άμεσα από την εργοδοτική οργάνωση, χωρίς να προσδιορίσει, προς το παρόν, το λόγο γι' αυτή την απόφασή της.

  Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας:

  «Η MARFIN INVESTMENT GROUP (MIG), ο μεγαλύτερος Ελληνικός επιχειρηματικός Όμιλος, απεφάσισε να συστήσει στις εταιρείες που είναι υπό τον έλεγχό της και είναι μέλη του ΣΕΒ να αποχωρήσουν άμεσα από την εργοδοτική αυτή οργάνωση».

 9. Basil avatar
  Basil 19/06/2008 16:49:15

  Οπως λένε και οι ρωμαίοι στον Αστερίξ:

  Τα δικά σου, τα δικά μου, και της Ρώμης.

 10. Sratis avatar
  Sratis 19/06/2008 16:56:39

  ….
  http://www.parliament.gr/ergasies/main.a
  Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008

  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Το λόγο έχει ο κ. Αλογοσκούφης.
  …………………………………………………………………………..
  “…. όπως είναι η σύζυγός μου -η οποία επί χρόνια δουλεύει για να ζήσει την οικογένειά της, να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της και….”
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Το λόγο έχει ο κ. Αλογοσκούφης.
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ (Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών): Κύριε Πρόεδρε, πληροφορήθηκα ότι κατά τη διάρκεια της απουσίας μου κάποιος συνάδελφος από την Αξιωματική Αντιπολίτευση επεχείρησε να συνδέσει τις δραστηριότητες της συζύγου μου με την αποκρατικοποίηση του Ο.Τ.Ε. στη λογική του «Ο άνθρωπος είναι θηλαστικό. Ο σκύλος είναι θηλαστικό. Άρα, ο άνθρωπος είναι σκύλος». Αυτή ήταν η λογική του συλλογισμού του.
  Ο συγκεκριμένος συνάδελφος δεν αξίζει απαντήσεως, γιατί συστηματικά η μόνιμη πολιτική του δραστηριότητα συνίσταται στη συκοφαντική σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων. Τίθεται όμως ένα ευρύτερο θέμα για τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος πρέπει να αποδοκιμάσει αυτές τις προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες επιχειρούν να σπιλώσουν πολιτικούς που έχουν χρόνια δραστηριότητα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο κ. Παπανδρέου προσφάτως διέγραψε τον κ. Σημίτη, αλλά έχει στο κόμμα του ακόμα τον κ. Καρχιμάκη. Εάν δεν θέλει να γίνει γνωστό το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως το κόμμα Παπανδρέου-Καρχιμάκη, αυτού του είδους οι συμπεριφορές θα πρέπει από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να αποδοκιμαστούν. Διότι εγώ θεωρώ απαράδεκτο να συνδέεται η δραστηριότητα μιας επαγγελματίου όπως είναι η σύζυγός μου -η οποία επί χρόνια δουλεύει για να ζήσει την οικογένειά της, να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της και συστηματικά απέχει από κάθε δραστηριότητα που έχει σχέση με το ελληνικό δημόσιο λόγω της δικής μου εμπλοκής με την πολιτική- να επιχειρείται να της γίνονται τέτοιου είδους επιθέσεις. Το θεωρώ απαράδεκτο, το θεωρώ άνανδρο, το θεωρώ συκοφαντικό και πιστεύω ότι πρέπει να αποδοκιμαστεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αλλιώς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι κόμμα Παπανδρέου-Καρχιμάκη.
  (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
  ...........................................................................................................................................

 11. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 19/06/2008 17:02:44

  ΟΛΑ ΚΑΛΑ -ΚΑΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ - ΧΘΕΣ ΕΙΣΟΥΝΑ ΜΕ ΣΗΜΙΤΗ ΠΑΡΕΑ ...

  UPDATE 15:55 Η δήλωση Τσουκάτου
  Ολόκληρη η δήλωση του Θόδωρου Τσουκάτου έχει ως εξής.
  «Ως μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας μετείχα ενεργά στην οργάνωση της καμπάνιας για τις εκλογές.Δέχθηκα επίσκεψη στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ από τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο και έγινα αποδέκτης πρότασης για οικονομική συνεισφορά στην καμπάνια του κινήματος και μου ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό για να γίνει η μεταφορά χρημάτων. Απευθύνθηκα σε γνωστό μου πρόσωπο που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς δικό του όφελος και διεκπεραίωσε τη σχετική διαδικασία.
  Τα χρήματα, χωρίς άλλη δική μου ανάμειξη, ήρθαν στον τομέα Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ, παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του τομέα Οικονομικού και εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του κινήματος (ένα εκατ. μάρκα, δηλαδή 420.000 ευρώ. Δεν είχα ποτέ καμία προσωπική ανάμειξη ή άλλη αθέμιτη συμμετοχή.
  Σημειώνω επίσης ότι ποτέ δεν διαχειρίστηκα χρήματα στο κίνημα ούτε είχα οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο. Οι δραστηριότητές μου στο ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα πολιτικές και κινήθηκαν στα πλαίσια που όριζαν κάθε φορά τα αρμόδια όργανα του κινήματος.
  Κατά συνέπεια για κάθε εμπλοκή του ονόματός μου που θα με εμφάνιζε να έχω προσποριστεί οποιοδήποτε όφελος θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου».

 12. Προφήτης avatar
  Προφήτης 19/06/2008 17:09:19

  Μάλλον Καραμανλής-Παπανδρέου έβαλαν ταμπέλα στα μαγαζιά τους
  "ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ - ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΧΩΣ - ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ"

 13. Suhoi avatar
  Suhoi 19/06/2008 17:15:12

  Αυγερινός και Σουμάκης διαψεύδουν τον Τσουκάτο.


  «Ουδέποτε ήρθαν στα χέρια μου τέτοια ποσά. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα απευθυνθείτε σε άλλους», δήλωσε ο πρώην διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Σπ. Αυγερινός, ο οποίος μετέβη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε νωρίτερα ο κ. Θ. Τσουκάτος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Σουμάκης.

 14. Suhoi avatar
  Suhoi 19/06/2008 17:52:47

  Εαν έχουν δίκιο οι Αυγερινός-Σουμάκης, τότε ο καταλληλότερος για να φωτίσει τα πράγματα μάλλον είναι ο εξ'απορρήτων του κ.Σημίτη, Κοσμίδης.

 15. Gianni avatar
  Gianni 19/06/2008 17:55:08

  Ποιός είναι ο Βίος, τον οποίο ο κ.Τσουκάτος λέγεται ότι χρησιμοποίησε, προκειμένου να του βρεί άτομο για να διοχετευθούν τα λεφτά στον λογαριασμό του (Πιταούλης) και από εκεί σε Τσουκάτο; Ο Βίος λέγεται ότι είναι άνθρωπος του ΛΑΛΙΩΤΗ. Λέτε να ανοίξει η "φάμπρικα" Λαλιώτη;

 16. nas avatar
  nas 19/06/2008 18:00:56

  Αγαπητοί οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Siemens, όταν λίγο μετά την ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη ότι θα αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα όσων εμπλέκονται στην υπόθεση, ο Θόδωρος Τσουκάτος, έσπευσε και με ανακοίνωσή του, έδειξε τα κομματικά ταμεία για ποσό 1 εκατ. μάρκων, εν όψει των ευρωεκλογών του 1999, και αναφέρει ότι ο ίδιος δεν είχε κανένα προσωπικό όφελος. τώρα όλοι εσείς λέτε πότε για τον Αυγερινό και πότε τον Σουμάκη... ο Σημίτης που είναι ρε παιδιά; δηλαδή μπήκαν στα ταμεία τόσα λεφτά και ο πανέξυπνος Σημίτης δεν πήρε χαμπάρι; και μην απαντήσει κανένας "που ήταν ο Γιώργος" γιατί αρκετά με αυτό το επιχείρημα... αν τα πήρε κι ο Γιώργος ιδού η ευκαιρία. ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ... Αλλιώς να το βουλώσουν όλα τα εκσυγχρονιστικά λαμόγια μαζί με τον "καταλληλότερο" και να πάνε στον πάτο του ωκεανού... όπως έλεγε ο Δον Κλερικούτσιο, στο γνωστό βιβλίο "ο τελευταίος Δον"...


  Ο κ. Τσουκάτος προσθέτει ότι γνωστό του πρόσωπο, χωρίς δικό του όφελος, ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ και τα χρήματα -χωρίς άλλη ανάμειξη του κ. Τσουκάτου, όπως αναφέρει- παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του Τομέα Οικονομικών και «εισήλθαν στο ακέραιο στο Ταμείο του Κινήματος».

  «Δεν είχε ποτέ καμία προσωπική ανάμειξη ή άλλη αθέμιτη συμμετοχή» προσθέτει ο κ. Τσουκάτος και προειδοποιεί ότι «για κάθε εμπλοκή του ονόματός μου, που θα με εμφάνιζε να έχω προσποριστεί οποιοδήποτε όφελος, θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου».

  Της ανακοίνωσης του κ. Τσουκάτου ακολούθησε δήλωση του κ. Σπύρου Αυγερινού, τότε οικονομικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είπε ότι «αποκλείεται να έχει μπει στο ΠΑΣΟΚ τέτοιο ποσό συγκεντρωτικά και μάλιστα να προέρχεται από εταιρεία, επιταγή ή τραπεζικό λογαριασμό».

  Ο κ. Αυγερινός είπε ότι όλες οι συναλλαγές του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούνταν με κουπόνια, δηλαδή με μετρητά, ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο «να έχει μπει έστω και μία δραχμή στο ΠΑΣΟΚ και να μη το γνώριζε». Επίσης είπε ότι τις προεκλογικές περιόδους τα ποσά που εισέρχονται στα ταμεία ενός κόμματος είναι, αθροιστικά, περισσότερα από 420.000 ευρώ.

  Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε ανακοινώσει την απόφαση του Κινήματος να αναστέλλει την ιδιότητα τους μέλους «σε όσους έχουν σοβαρή εμπλοκή στην υπόθεση της Siemens».

  Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη θα εφαρμοζόταν σε δύο πρόσωπα, εκ των οποίων το ένα ήταν ο Θ.Τσουκάτος.

 17. nas avatar
  nas 19/06/2008 18:30:48

  Sorry που τα έβαλα όλα αυτά απο τις ειδήσεις, αλλά, όταν προχθές είπα τον Γιώργιο "παίχτη", κάποιοι αντέδρασαν θυμικά και έγραψαν διάφορα... σήμερα και μετά τα αποκαλυπτήρια του..."στρατηγού" τι λένε; τους ξεμπρόστιασε ή όχι ο Γιώργος; Ας αναλογισθούν λοιπόν όσοι εκ των συνομιλητών τα έχουν με το Γιώργο, τι θα γίνονταν σήμερα, με τον Τσουκάτο να δείχνει τον Αυγερινό, εκείνος τον Σουμάκη, αυτός τον Πανταγιά και κανείς να μην γυρίζει προς τον..."καταλληλότερο"... βρε μην πώ πως θα έβγαινε η Μιλένα και θα έδειχνε το Γιώργο!!! Ενώ τώρα... καλά ξεμπερδέματα "στα γουναράδικα", όπως έλεγε ο Άρης, και που αυτές τις μέρες συμπληρώνονται, αγαπητέ μου Factorx(α), 63 χρόνια απο τον άδικο πλην ηρωϊκό και δοξασμένο θάνατό του στα Ηπειρώτικα βουνά...γράψε κάτι, βάλε και καμιά φωτογραφία...έτσι εις μνήμην του ασυμβίβαστου αγωνιστή...

 18. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 19/06/2008 18:46:54

  ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ, ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΑΥΡΙΑΝΑ...


  ΣΗΜΕΡΙΝΑ: «Η Marfin Investment Group (MIG), ο μεγαλύτερος Ελληνικός επιχειρηματικός Όμιλος, απεφάσισε να συστήσει στις εταιρείες που είναι υπό τον έλεγχό της και είναι μέλη του ΣΕΒ να αποχωρήσουν άμεσα από την εργοδοτική αυτή οργάνωση".

  Η αποχώρηση έγινε για λόγους ασυμφωνίας με την διοίκηση του ΣΕΒ και επιχειρηματικής στρατηγικής. H MIG θεωρεί τον ΣΕΒ όργανο αντικρουόμενων συμφερόντων και για απόδειξη αναφέρει ότι υπάρχουν εταιρείες- μέλη που πληρώνουν φόρους στην ΕΛΛΑΔΑ και πολυεθνικές που βγάζουν τα κέρδη τους στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. (: M-ade I-n G-reece!)
  ***

  ΧΘΕΣΙΝΑ: 31 ΜΑΪΟΥ, 2008, "νήπιος γέρων" Says:

  Στο “Τα «ανταλλακτικά», οι μίζες και τα ορυκτέλαια”, (27-5-08), ένα σχόλιο έγραφε:

  «ΤΕΣΤΙΚΟΥΛΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΛΕ, ΚΟΥΝΑΤΚΒΕ ΧΑΪΝΤΟΝΙΣ»!!!

  “Τα πράγματα είναι απλά. Η Ζήμενς μητρική παραδέχτηκε ότι δωροδοκούσε για να κλείνει συμβόλαια. Πλήρωσε, τελείωσε και τώρα λέει στους Χριστοφοράκο, Μαυρίδη “και τ’ άλλα παιδιά” ότι, αυτοί εισέπραξαν τα χρήματα για τις μίζες ΚΑΙ, ΑΝ δεν παρουσιάσουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ “πού”- σε “ποιον” τα έδιναν, θα κατηγορηθούν, αυταπόδεικτα, ότι τα κράτησαν οι ίδιοι και θα ζητηθούν πίσω.

  Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον, γιατί, ΑΝ η συνηθισμένη στις συγκαλύψεις ελλ. Δικαιοσύνη συνεχίσει την ίδια τακτική, η υπόθεση θα πάει στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη που υπουργοί αυτοκτονούν για σκάνδαλα, ή κλείνονται στην φυλακή.

  ΑΝ, ΑΝ, ΑΝ, λοιπόν, ο Χριστοφοράκος, (τυχαία η αναφορά των ονομάτων), πει ότι τα έδινε στον Μαντέλη και ο Μαντέλης πει ότι τα έδινε στο ΠΑΣΟΚ, ποιος θα πρέπει να πάει φυλακή, αφ’ ενός, και να ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ τα λεφτά στην Ζήμενς, αφ’ ετέρου; Το αντίστοιχο ισχύει και για την ΝΔ.

  Από δω και κάτω δεν έχω γνώσεις του τι συμβαίνει. Το βασικό που δεν ξέρω είναι πόσο πολύ θέλει η Ζήμενς να προχωρήσει την υπόθεση.
  Επίσης, ΑΝ η κίνηση αυτή της Ζήμενς έχει και προεκτάσεις εξωτερικής πολιτικής. ΑΝ, δηλαδή, χρησιμοποιείται από του Γερμανούς για να επηρεάσουν τις πολιτικές (= οικονομικές, πλέον, κυριολεκτικά) εξελίξεις στην Ελλάδα.

  Γιατί γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσουν, προετοιμάζεις το νικηφόρο διάδοχο σχήμα με “φρέσκα και άσπιλα” στελέχη, αλά … “σεμνά και ταπεινά” με την γνωστή συνέχεια: «ΑΡΠΑΞΕ, ΝΑ ΦΑΣ, και ΚΛΕΨΕ, ΝΑ ’ΧΕΙΣ».

  Αλήθεια, η Ζήμενς τι ρόλο να έπαιξε άραγε στο σκάνδαλο των υποκλοπών; Γιατί αυτή είχε την αρχική ευθύνη του λογισμικού, νομίζω*. Μήπως έχει και μαγνητοφωνημένες τις δοσοληψίες Ζήμενς Ελλάς και πολιτικών; Γιατί εμείς, αν είμαστε Ζήμενς, θα καταγράφαμε ΟΛΕΣ τις συνομιλίες, ΟΛΩΝ των υπαλλήλων μας, και όχι μόνο των διευθυντικών στελεχών.

  Χμμμμ!..”.

  Και μόλις είδα ότι σήμερα (31/5) γράφει το «Greece-Salonika»: “Παρακολουθήσεις ατόμων και λογαριασμών από τη Deutsche Telekom!”.

  Χμμμμ + Χμμμμ…»

  ---------------------
  *Le canard Says: Η Σημενς ήταν υπερεργολάβος του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας C4i. Μάλλον δεν μπήκε στο έργο του λογισμικού .. Όμως, όπως αποκλαύφθηκε στη Γερμανία συνεργαζόταν με τη γερμανική μυστική υπηρεσία BND για να κάνει παρακολουθήσεις και υποκλοπές πολιτικών και λοιπών παραγόντων στις χώρες όπου εγκαθιστούσε συστήματά της.

  Ποιός ήταν ο “σύνδεσμος” της Σημενς με την BND; Ο κ.Γιούνγκ. Από τις “γάτες”, όπως χαρακτηρίζεται της Σημενς Γερμανίας, πρόεδρος προ ετών στη Σημενς Ελλας και κατόπιν μέλος του ΔΣ της Ιντρακομ.

  Ενδιαφέρον;).

  ΑΥΡΙΑΝΑ: ..."Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια";

 19. Theodore avatar
  Theodore 19/06/2008 18:59:34

  Ανεξαρτητα απο το οτι μπορει να τα πηραν ατομα τα λεφτα,ειναι γεγονος, οτι στην Ευρωπη τουλαχιστον, υπαρχει εδω και καιρο, το λεγομενο πολιτικο χρημα και πολλοι εχουν πληρωσει με τη θεση τους για τα λεφτα, που μπηκαν στα ταμεια κομματων, παρανομα.
  Γιατι υπαρχουν κανονες, για τη χρηματοδοτηση των κομματων.

 20. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/06/2008 19:01:16

  αδυνατώ να κααλάβω όλες τις πολιτικές πτυχές, και ούτως ή άλλως μ' αρέσει να γενικέυω.

  Ξέχωρα από τα λαδώματα και τις εξαγορές συνειδήσεων, από τα παραπάνω και από αυτά που είδα εγώ πρωτογενώς (και από την ιδαίτερα παράξενη ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά) συμπεραίνω ότι τα Ράϊχ είναι εδώ. Απ΄το 96. Θα κάνω εγώ χαρακίρι έτσι που πάει

 21. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 19/06/2008 19:47:42

  Οι ακαδημαϊκοί είναι κομματικοί εγκάθετοι και γλείφτες.

 22. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 19/06/2008 19:49:08

  Αυτή η πουτάνα η Ελλάδα ούτε ένα νταβατζή της προκοπής δε μπορεί να βρεί. Είχε τους Αμερικάνους και την ξεζούμισαν, πήγε στους Γερμανούς τα ίδια!
  :D :D :P :P
  .
  .

 23. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 19/06/2008 20:17:36

  παιδια, το Συστημα ΠΑΣΟΚ, λειτουργουσε αποτελεσματικα και υποδειγματικα. On the Job Training εκαναν με καλους δασκαλους οι οποιοι ειχαν περασει στα νιατα τους απο τις διαδρομες του ΚΚΕ.
  Λαλιωτης και Βερελης για παραδειγμα που ειναι??/ ουτε μια δηλωση. Ειχε παει ποτε κανεις σας σε παρτυ εστς ονομαστικης εορτης καποιου απ ολους αυτους ??? εχω παρευρεθει και εχω λογο που αναφερομαι. Ποσοι περνουσαν απο καναπεδες - δημοσιογραφοι, επιχειρ/ες, γυναικες διαφορες απο Ζαχαροπλαστισες μεχρι μοντελα, και Ελληνο-Αλβανοι ( δες ελληνοποιησεις-Μακης-εκλογες ) μεχρι και νυν βουλευτες του ΛΑΟΣ. Ολοι τοτε εκαναν μουγκα και απολαμβαναν τα περετερω καθως και περνουσαν να "φιλησουν το δαχτυλιδι" του εκαστωτε.
  Κουπονια !!! 30 χρονια απο ΣΔΟΕ μεχρι σημερα κανεις δεν ασχοληθηκε με το ξεπλυμα για ολα τα κομματα. Ολα μερτητα !!!! Χρεωση Πιστωση κατα το δοκουν με τον αρχηγο ενημερο.
  Η Μιρελα ποιον ειχε παντρευτει βρε παιδια??? ξεχασα. Τι δουλεια εκανε ειπαμε? τι διαγωνισμους ειχε παρει - και παιρνει ακομη???ΖΗταει εξεταστικη η Μιρελα αλλα και ο Σηφουνακης !!! ( ποια παντρευτηκε αυτος? τι νομους αλλαξε ως υπυργος?? η PLANET τι δουλειες ειχε και εχει???? Ιδοκτητης/ρια εκει στην Βασ Σοφιας γωνια ποια ειναι ι ΣΥμβ Εταιρια πρωτο τραπεζι πιστα?? Ποιοσ ειναι ο CEO? βρε μηπως ηταν δημοσιογραφος? μετοχοι ποιοι ειναι ειπαμε??

  αυτα και εχει πολυ γελιο ! για ΝΔ επισης ! αλλα σαν τους κινεζους βιαστηκαν μα κανουν αντιγραφες για να μπουν στην αγορα.. και εκαψαν πολλα .... μαθαινουν ομως σγα σγα.. ειναι και εξυπνοπουλια-φλωροι του κερατα. δεν ειχαν προυπηρεσια σε ΚΟΜΜΑ με διαδικασιες και Εντολες !
  φιλικα
  ππ

 24. περίεργος avatar
  περίεργος 19/06/2008 20:45:28

  Ο Σημίτης "έστειλε" τον Τσουκάτο από το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ στις 29 Μαρτίου 1999 ένα μήνα μετά την είσπραξη προκαλώντας τότε στην δημοσιογραφική πιάτσα την τάση που μετά ονομάστηκε "τραβάω τις κοτσίδες μου". Τον επόμενο μήνα προκάλεσε ψυχιατρικής φύσεως αυτογνωσία η επίθεση του Πάγκαλου στον Τσουκάτο που τον έδωσε γιατί τριγυρνούσε με το κότερο του Κόκκαλη...
  Ουδέν κρυπτόν υπό το φως του ηλίου... και αυτό που με χαλάει είναι ότι ο κινέζος και τότε με την διαγραφή και τώρα με τα τερτίπια του δημοψηφίσματος βγαίνει λάδι...

 25. περίεργος avatar
  περίεργος 19/06/2008 20:53:05

  να διορθώσω το επόμενος μήνας με το επόμενος οκτώβριος

 26. exon avatar
  exon 19/06/2008 22:53:29

  @ porta porta: πέστα ολα!

 27. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 19/06/2008 23:11:30

  @porta porta: ποια είναι αυτή η Μιρέλα;

 28. Vass avatar
  Vass 20/06/2008 00:37:10

  Νήπιε, μάλλον ο porta porta αναφέρεται στην Μιλένα του Πολυχρόνη και τα λευκά Xsara.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.