#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/11/2007 19:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι κρύβει ο πόλεμος Ρουσόπουλου – Αλογοσκούφη;

 Γράψαμε προηγουμένως (διάβασε εδώ) για το «δωράκι» δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως προς φίλιες ασφαλιστικές δυνάμεις που προετοιμάζεται, πίσω από το θόρυβο για το ασφαλιστικό - θόρυβο που μάλλον κατευθύνει τεχνηέντως αλλού, το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης. Γράψαμε επίσης και για τον υπόγειο πόλεμο Ρουσόπουλου – Αλογοσκούφη, με τον πρώτο να νικά μάλλον κατά κράτος τον δεύτερο. Συνεργάτες μας δημοσιογράφοι πληροφορούνται στο μεταξύ ότι ο κ. Ρουσόπουλος κέρδισε τελευταία και άλλη μια μάχη στην «κόντρα» του με τον κ. Αλογοσκούφη: Πέταξε έξω από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή τον άνθρωπο του «τσάρου της Οικονομίας». Και ετοιμάζεται να τοποθετήσει (και) εκεί δικό του άνθρωπο. Αληθεύουν άραγε όλα αυτά και τι σχέση να έχουν με το τηλεοπτικό τοπίο; Τι συμβαίνει με ένα πόρισμα που έχει συντάξει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή με αφορμή μια δικαστική έρευνα που συνεχίζεται τώρα στο Εφετείο Αθηνών, ύστερα από την πρωτόδικη εκδίκαση μιας κόντρας μεταξύ δυο καναλαρχών που απασχόλησε το δημόσιο βίο προ διετίας; Ετοιμάζεται μήπως τώρα ο ένας εκ των δυο καναλαρχών - και μεγαλοεπιχειρηματίας παράλληλα - να κάνει νέα δυναμική είσοδο στην «αγορά» της δημόσιας ασφάλισης, με έπαθλο τις ετήσιες εισφορές των επικουρικών ταμείων;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 22/11/2007 21:06:09

  Ο Κοντομηνάς με τον Κουρή προφανώς "τα βρήκαν".
  Άλλωστε ο δεύτερος είναι το σκυλί που βάζουν οι μεγάλοι (Λαμπράκης, Βαρδινογιάννης) να γαβγίζει όταν θέλουν να προβούν σε μια ευτελή δημόσια πράξη-κατάδοση χωρίς να εκτεθούν οι ίδιοι και να χάσουν το κύρος τους.

  Τότε, ένοιωθαν απειλή γιατί ο Κοντομηνάς, παραμυθιασμένος, χρυσοπλήρωνε και τούς έπαιρνε τους τηλεσταρ-δημοσιογράφους με σκοπό να κυριαρχήσει τηλεοπτικά. Και τον "έδωσαν" σαν απατεώνα που έφαγε χρήματα ομογενών σε πλαστές ασφάλειες.

  Τώρα, με γνωστή την κατάληξη τού εγχειρήματος, η απειλή εξέλιπε και ο Κοντομηνάς ξανάγινε τίμιος.

  Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό : ο κόσμος, ανάστατος από την επιδρομή των κυβερνήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, θα συνωστίζεται σε γκισέδες τραπεζών και ασφαλιστικών για να αγοράσει λίγη εξασφάλιση για το μέλλον και τα γηρατειά του ...

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 22/11/2007 21:55:21

  Μα αγαπητέ προφήτη αυτό θέλουν να πετύχουν. Έχει γίνει ήδη στην ΕΕ.
  Τα βήματα είναι τα εξής. Σύνταξη θα πάρετε μικρή αν θέλετε παραπάνω πηγαίνετε στους ιδιώτες. Ήδη η Citibank με έχει πλευρίσει να τους δίνω τουλάχιστον 50 ευρά το μήνα με 3,30% τόκο. Στη Γερμανία επιτρέπεται να φύγεις εντελώς από τα κρατικά ταμεία και να πας σε ιδιώτες. Θα σου πούνε σε 10 χρόνια το εξής: Πρέπει να ανοίξει στον ανταγωνισμό η αγορά υγείας και σύνταξης και τα ασφαλιστικά ταμεία να δουλεύουν με όρους αγοράς. Θα σπάσουν στα δύο (κλάδος υγείας, κλάδος σύνταξης) και θα πρέπει να δίνουν τιμές με βάση όρους αγοράς. Το ασφάλιστρο θα ακριβύνει μετά θα σου πούνε πλήρωνες και για τη γυναίκα που θα σε γηροκομήσει αν καταπέσεις και θα τρέχεις μια ζωή σα μαλάκας να πληρώνεις. Θα φεύγεις χρεωμένος από το πανεπιστήμιο, θα πρέπει να πληρώνεις ασφάλειες για όλα και λεφτά δε θα έχεις μια. Όπως Αμερική. Να την ακούτε την Υβέτ.

  Αυτή είναι η παγκοσμιοποίηση. Τις συνέπειες της φτώχειας τις βλέπεις

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 23/11/2007 15:22:02

  Αγαπητέ φίλε Εξάκτινε
  Δυστυχώς και ξέρω και βλέπω - μερικές φορες εύχεσαι να μην αντιλαμβανόσουν τα τεκταινόμενα.

  Άκρως ειρωνικό από ιστορική σκοπιά, αλλά θλιβερό στην πραγματικότητά του, είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα κατεδαφίζεται το -έλασσον σε σχέση με τα δυτικοευρωπάϊκά- κοινωνικό κράτος, την ώρα που στην Αμερική, κοιτίδα της εξαχθείσης βαρβαρότητας, η παγκοσμιοποίηση και οι νεοσυντηρητικές ιδέες έχουν αρχίσει να αμφισβητούνται !

  Λίγο το Ιράκ, λίγο ο Μαικλ Μουρ με το Sicko, και πολύ η οικονομική ανέχεια, το ότι ποσοστό 40% του πληθυσμού είναι ανασφάλιστο, οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν ότι θα πρέπει να υπάρχει, αν μη τι άλλο, εθνικό σύστημα υγείας.

  Την ίδια ώρα εμείς "γινόμαστε Αμερική" ! Σκληρή και ανελέητη κοινωνία , όπου όπως με δέος περιέγραφαν οι παλαιοί μετανάστες "αδελφέ μου, εκεί θα πρέπει να έχεις πληρώσει και το φέρετρό σου, γιατί αλλοιώς θα σε πετάξουν στα ψάρια".

  Πάντως και ο κόσμος έχει αποχαυνωθεί, από
  τον καταναλωτισμό και την τηλεόραση. Τον έχουν αποχαυνώσει για την ακρίβεια, αλλά δεν είναι δικαιολογία της αδράνειας, ακόμα και στις εκλογές. Άρα τι περιμένει, να φροντίσει ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης για τις συντάξεις του ;

  ΥΓ Πρακτική πρόταση : συγκέντρωσέ τα χρήματά σου, πήγαινε σε εμπορική τράπεζα και ζήτησε προσφορά για λογαρισμό προθεσμίας 1 μηνός, με ενσωμάτωση του τόκου στο τέλος της προθεσμίας και προοπτική ανανέωσης. Η εποχή είναι καλή, λόγω ευρωπαϊκών επιτοκίων, και από ποσόν >5.000 € μπορεί να λάβεις 3,50-4,00 % καθαρό. Ελέγχεις και διαχειρίζεσαι ο ίδιος τα χρήματά σου, και όχι η Citibank ή κάθε άλλος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.