Τι κατάφερε σε ένα μήνα ο Β. Κικίλιας
17/07/2014 12:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι κατάφερε σε ένα μήνα ο Β. Κικίλιας

Όταν πριν από μερικές εβδομάδες ανέλαβε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο Βασίλης Κικίλιας είχαμε πει ότι καλείται να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλες προκλήσεις. Τόσο το θέμα της λαθρομετανάστευσης όσο και της τρομοκρατίας, γράφαμε τότε, είναι καυτοί φάκελοι που ο νεαρός και άπειρος πολιτικός πρέπει να αντιμετωπίσει με θάρρος αν δεν θέλει να έχει προβλήματα.

Άλλωστε η υπόθεση της Δημόσιας Τάξης δεν είναι εύκολη και είναι πολύ σοβαρή διότι αφορά την καθημερινότητά μας την ίδια μας τη ζωή.

Τώρα λοιπόν που στην αρχή της πολιτικής του καριέρας του Β. Κικίλια, «έσκασε» η υπόθεση Μαζιώτη μπορούμε να πούμε πολλά για τον τρόπο που αντέδρασε ο υπουργός. Ασφαλώς και δεν χρεώνεται αυτός την επιτυχία, ασφαλώς και δεν άλλαξε σε ένα μήνα τα πάντα ώστε να φτάσουμε στη σύλληψη τρομοκρατών.

Ωστόσο αυτό που κατάφερε ήταν να δώσει ένα αίσθημα εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας στους χιλιάδες αστυνομικούς. Ότι είναι δίπλα τους και θα κάνει τα πάντα για να τους λύσει τα προβλήματα. Ότι τρέχει όπου τον ζητήσουν για να τους στηρίξει. Πρόσφατα πήγε την έδρα των ΜΑΤ και έφαγε μαζί τους, και κάποιοι ευαίσθητοι αριστερούληδες του επιτέθηκαν για την κίνησή του αυτή. Όλοι, όμως, θέλουν την τάξη στην κοινωνία, να μην καταστρέφονται τα σπίτια τους και η περιουσία τους, να μην κυκλοφορούν ελεύθεροι τρομοκράτες και κοινοί εγκληματίες.

Ο Κικίλιας από τις πρώτες του δηλώσεις θέλησε να περάσει αυτό το αίσθημα στήριξης της πολιτείας στο αστυνομικό σώμα ώστε να κάνουν τη δουλειά τους. Θέλησε να γίνει φίλος με τα παιδιά των 700 ευρώ που δίνουν τη ζωή τους απέναντι σε καθάρματα όπως ο Μαζιώτης.

Σε ότι αφορά τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. ο Κικίλιας φαίνεται να βρήκε τις ισορροπίες και να μπορεί να συνομιλεί μαζί τους, να μαθαίνει από αυτούς, να δίνει κατευθύνσεις και να μη φοβάται να τα βάλει με όσους δεν εργάζονται με αυταπάρνηση. Και να τιμωρεί τους επίορκους αστυνομικούς όποια στιγμή κι αν αυτοί ξεφεύγουν από το νόμο.

Μετά τη σύλληψη Μαζιώτη ο Β. Κικίλιας βγήκε στα κανάλια όχι για να πανηγυρίσει ή να καρπωθεί τη δόξα, αλλά για να συγχαρεί τους αστυνομικούς για την αυταπάρνησή τους. Και έκανε καλή εντύπωση ο πράος χαρακτήρας και η ηρεμία με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση, μια ακραία κατάσταση στην ουσία.

Αλλά το κυριότερο είναι ότι το αστυνομικό σώμα αισθάνεται περισσότερη ασφάλεια με το να βλέπει την πολιτική ηγεσία να είναι μαζί τους. Μένει τώρα ο κ. Κικίλιας να βάλει μπροστά μια σειρά από ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς στο έργο τους. Με ενίσχυση των μέσων που χρησιμοποιούν, με αλεξίσφαιρα που δεν θα πληρώνουν από την τσέπη τους, με καλύτερες μηχανές και περιπολικά, με καλύτερα λεφτά. Γιατί αν θέλουμε τάξη και ασφάλεια πρέπει να κάνουμε και τους υπηρέτες του νόμου να αισθάνονται ασφαλείς. Είναι το κρίσιμο στοίχημα για τον κ. Κικίλια ο οποίος ίσως ευνοείται τελικά από το νεαρό της ηλικίας του, δεν είναι δηλαδή «δεινόσαυρος» γραφειοκράτης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 17/07/2014 12:30:53

  Μακάρι να πετύχει γιατί χρειαζόμαστε νέα και πετυχημένα στελέχη που δεν φοβούνται να έχουν ιδεολογία και άποψη .

 2. Seagull avatar
  Seagull 17/07/2014 13:04:12

  Τι να κάνει ο Κικίλιας και ο κάθε Κικίλιας όταν το μισό και παραπάνω σώμα της αστυνομίας είναι σάπιο, σημεία και τέρατα στην ΓΑΔΑ, να ελευθερώνουν κακοποιούς αλλάζοντας τα κατηγορητήρια με το ανάλογο τίμημα βεβαίως , βεβαίως. Μόνο ρόδινα δεν είναι τα πράγματα στην αστυνομία ..... Μεγάλη σαπίλα, πολύ μαύρο χρήμα.... Ε, τώρα πιάσανε και τον Μαζιώτη για ξεκάρφωμα, κάποιον θα πιάνανε κάποια στιγμή.

 3. warrior avatar
  warrior 17/07/2014 13:28:58

  Όταν κάποιοι τον λοιδορούσαν και τον έβαζαν στην ίδια κορνίζα με διάφορους γραφικούς τύπου Γιακουμάτου και Ντινόπουλου, κάποιοι από εμάς βγαίναμε και λέγαμε ότι είναι ικανότατος και αξιολογότατος - και δίνει την εντύπωση ακόμα και μιας πιθανής ηγετικής φυσιογνωμίας στο μέλλον. Πέραν φυσικά του ότι δεν είναι κηφήνας της πολιτικής, αλλά ένας ήδη επιτυχημένος αθλητής και μαχητής στον επαγγελματικό στίβο - χωρίς θείους και αδερφοξάδερφα να τον σπρώχνουν. Φυσικά είναι ακόμα πολύ νωρίς, αλλά ας ελπίσουμε να μη διαψευστούν αυτές οι προσδοκίες και κυρίως να είναι πιο προσεκτικοί όσοι επιπόλαια σπεύδουν να προσβάλουν και να απαξιώσουν πρόσωπα που ούτε τα γνωρίζουν ούτε τα έχουν δει να ασκούν δημόσια εξουσία.

 4. Παύλος avatar
  Παύλος 17/07/2014 16:44:10

  Ο Bασιλης Κικίλιας είναι σοβαρός και από μορφωμένη και άξια οικογένεια.Και σίγουρα θα προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό με τα μέσα που διαθέτει.Σε μια μελλοντική οικουμενική κυβέρνηση θα τον ήθελα σε αυτό το υπουργείο.

 5. Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά avatar
  Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά 17/07/2014 17:15:34

  Όσο το κράτος παρακολουθεί με σταυρωμένα τα χέρια τη μαζική εισβολή λαθρομεταναστών, το μείζον αυτό πρόβλημα δε πρόκειται να λυθεί ποτέ.. Αλήθεια, πόσους χιλιάδες λαθρομετανάστες πρέπει να μας στείλουν οι Τούρκοι για να αντιδράσουμε..; Εκατό, διακόσους, πεντακόσιους χιλιάδες..; Κάθε μέρα μπαίνουν 200-300 άτομα.. Τα μμε, γιατί αποκρύπτουν επιμελώς το γεγονός..;

 6. Π.Κ. avatar
  Π.Κ. 17/07/2014 21:05:42

  Ο Βασίλης είναι παιδί της πιάτσας και το μέλλον είναι μπροστά του αρκεί να μην....υποκύψει στα κυφηναριά και στα κομματόσκυλα της αρπαχτής.

 7. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 17/07/2014 21:40:36

  Καλή επιτυχία στο έργο του. Να επικεντρωθεί και στον αγώνα κατά της λαθρομετανάστευσης. Οι ορδές των λαθροισλαμομεταναστών κατευθύνονται στην επαρχία και όχι όπως παλιά στην Αθήνα. Η επαρχία δέχεται εισβολή και εποικισμό από φανατικούς μουσουλμάνους. Μέχρι να ξυπνήσουμε ίσως θα είναι πολύ αργά για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας

 8. G.P avatar
  G.P 18/07/2014 07:41:33

  Σωστούς , σοβαρούς , μετρημένους και υπεύθυνους ανθρώπους έχει ανάγκη ο τόπος. Ο Βασίλης πρέπει να βρίσκεται δίπλα στον αστυνομικό ( είναι παιδιά μας - παιδιά της διπλανής πόρτας που κινδυνεύουν τη ζωή τους για 600 - 800 Ευρώ - είναι γειτονόπουλα που η ζωή τους όρισε να είναι στο αστυνομικό σώμα) γιατί αρκετές βρισιές και αίσχη τρώνε από τον κάθε Βούτση (ποιος μπορεί να ξεχάσει τι έχει πει μέσα στη Βουλή για τους "Μπάτσους";). Το θέμα Βασίλη είναι και ηθικό.

 9. fantomas avatar
  fantomas 18/07/2014 14:48:33

  ''Και να τιμωρεί τους επίορκους αστυνομικούς όποια στιγμή κι αν αυτοί ξεφεύγουν από το νόμο.'' EIDIKA GIA AYTO !!!

  • GP avatar
   GP @ fantomas 18/07/2014 18:25:51

   Συμφωνώ. Ας αρχίσουμε πρώτα από τους επίορκους βολευτές - υπουργούς - δημοσίους λειτουργούς ,μεγαλογιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων, πρώην πρωθυπουργούς , γραμματείς και φαρισσαίους του δημοσίου κλπ και μετά συμφωνώ και ΕΠΑΥΞΑΝΩ . Κανείς στο απυρόβλητο φίλε μου ΚΑΝΕΙΣ !

   • fantomas avatar
    fantomas @ GP 20/07/2014 07:36:44

    δεν καταλαβες το ειρωνικο μου σχολιο!! θα στο γραψω ποιο ξεκαθαρα. στις δημοκρατιες απαγορευεται να επιβληθει τιμωρια- ποινη χωρις δικη-εξεταση. οταν ακους τσιτατα του στιλ ''τιμωρω κτλ'' να ξερεις οτι ειναι μπαρουφα!! Ενας σοβαρος θα ελεγε '' θα διασφαλισω οτι ΑΜΕΣΑ και ΔΙΚΑΙΑ θα διεκπεραιονονται ολες οι ερευνες για οποιαδηποτε υποψεια παρανομιας''!!!!

 10. sfina avatar
  sfina 20/07/2014 20:28:18

  Ως νέος και άσχετος με τα της ΕΛΑΣ....του ήρθε ουρανοβατέβατη η τοποθέτησή του ως υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. & Δ.Τ και τι έκανε ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ? Τι τον συμβούλεψαν τα σαϊνια σύμβουλοί του ? Να ιδρύσει συμβούλιο Σοφών! αποτελούμενο από μερικούς πρώην αρχηγούληδες της ΕΛΑΣ (εκ των οποίων οι περισσότεροι ήδη παρέχουν υπηρεσίες σε ιδιώτες με το αζημίωτο)....Δηλαδή! Οι πρώην αρχηγοί που όσο ήταν στην υπηρεσία δεν κατάφεραν να κάνουν την ΕΛΑΣ πρότυπο....θα την κάνουν τώρα! Μάλλον μας δουλεύουν...και βρήκαν τρόπο να τους δίνουν 1.000€ το μήνα! Μάλλον πρέπει ο Βασιλάκης να ξαναδεί το θέμα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.