#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/02/2012 18:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι κέρδισε ο Σαμαράς από τις διαπραγματεύσειςΠαρά την παραπλανητική «φιλολογία» που αναπτύσσουν διάφορα κέντρα ότι η διαπραγμάτευση δεν είχε ουσιαστικό περιεχόμενο, για να καλύψουν την καθολική αποτυχία της πασοκικής διαχείρισης και του Γ. Παπανδρέου, η αλήθεια είναι κάτω από την επιμονή Σαμαρά η χώρα διαπραγματεύτηκε για πρώτη φορά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, τα αποτελέσματα της διαπραγματευτικής στρατηγικής του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρα και απτά:

Η μείωση κατά 22%, αφορά μόνο στον κατώτατο μισθό για τους νεοεισερχόμενους, μέτρο αναμφίβολα επώδυνο, αλλά δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα κλιμάκια.
Διασώζονται ο 13ος και 14ος μισθός.
Περιορίζονται στο μισό της αρχικής απαίτησης οι μειώσεις στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις και εξαιρούνται οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Δεν αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες, γεγονός που θα προκαλούσε νέα φοροεπιδρομή (αύξηση στο χαράτσι της ΔΕΗ, σε 16 φόρους στα ακίνητα, στους φόρους μεταβίβασης και γονικών παροχών) και θα διέλυε ό,τι απέμεινε στην αγορά ακινήτων και στην οικοδομή.
Για πρώτη φορά δεν προβλέπονται νέοι φόροι.

Αυτά σημαίνουν ότι η σταθερή στάση του Αντώνη Σαμαρά σε όλη τη διάρκεια των επώδυνων και σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα είχε ως αποτέλεσμα

για πρώτη φορά να γίνει διαπραγμάτευση επί της ουσίας των προτεινόμενων μέτρων,
να ληφθούν υπ’ όψιν οι ανάγκες των χαμηλοσυνταξιούχων που πλήττονται ανεπανόρθωτα από τη μνημονιακή πολιτική,
να αποτραπούν μέτρα νέας φορολογικής καταιγίδας που θα συνιστούσε την ταφόπλακα της οικονομίας και εντέλει
να αποτραπεί η καταστροφική εξέλιξη της οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης, που θα γυρίσει την Ελλάδα πενήντα χρόνια πίσω.

Σε αντίθεση με όλους αυτούς οι οποίοι :

ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν και επί μια διετία είχαν μετατραπεί σε θλιβερούς κομιστές ανεπιτυχών μέτρων, που οδήγησαν την οικονομία στο χείλος του γκρεμού, την Ελλάδα σε διεθνή αναξιοπιστία και την κοινωνία σε απόγνωση,
αποδείχθηκαν ανεπαρκείς και ανίκανοι να αναχαιτίσουν την ύφεση που βαθαίνει από τις δικές τους επιλογές και ήδη καταδικάζει στην ανεργία πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας,
που δημοσίως ομολογούν ότι ούτε καν διάβασαν το μνημόνιο πριν το ψηφίσουν, και συνεχίζουν αμετανόητοι να θέλουν να διαχειρίζονται τις τύχες του ελληνικού λαού,

Αυτή είναι η αδιάψευστη αλήθεια, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ, και δεν είναι δυνατόν να παραμορφωθεί από αυτούς που φέρουν την ευθύνη για το τραγικό σημείο που έφθασε η χώρα και η οικονομία. Είναι πρόκληση όσοι απέτυχαν παταγωδώς, όσοι αγνοούν τη λέξη διαπραγμάτευση να εμφανίζονται όψιμοι τιμητές μιας προσπάθειας να διασωθεί ό,τι είναι δυνατόν να σωθεί τούτη την ύστατη στιγμή πριν από την ελεύθερη πτώση στο κενό. Θα έπρεπε να είχαν επιλέξει τη σιωπή, για να διασώσουν τουλάχιστον την πολιτική τους αξιοπρέπεια.

Η Νέα Δημοκρατία, σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσει με την ίδια συνέπεια να επιδιώκει, χωρίς να ενδίδει σε πιέσεις, τη μέγιστη δυνατή επιτυχία προς όφελος της χώρας και των πολιτών.

Και διαβεβαιώνει τους Έλληνες πολίτες ότι πολύ σύντομα, με τη δική τους ψήφο στις επερχόμενες εκλογές, θα ξεκινήσει τον τιτάνιο αγώνα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας για να κερδίσουμε και πάλι την αισιοδοξία και την εθνική μας αυτοπεποίθηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. theo1611 avatar
  theo1611 09/02/2012 18:26:13

  Εσείς τώρα με ποιόν είσαστε, με τον Σαμαρά ή εναντίον του?

  Δεν αφήνουμε, λέω εγώ, καλύτερα την κλάρα!!!

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 09/02/2012 18:29:03

  Οι μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα θα είναι σε λίγο καιρό πραγματικότητα εξ αιτίας των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.

  Με την πτώση πωλήσεων πτώση κερδοφορίας και επισφάλειες που υπάρχουν και ειδικά όσο δεν υπάρχει προοπτική ανάταξης της οικονομίας θα σε φωνάζουν και θα σου ανακοινώνουν πόσα πρέπει να παίρνεις για να βγαίνει το μαγαζί.

  Θα κάνεις και τον σταυρό σου που παίρνεις ότι παίρνεις γιατί έξω με 35% πραγματική ανεργία 20% υποαπασχόληση και 20% καθυστερούμενα πληρωμένους θα ανήκεις στους τυχερούς.

  Από τον Σεπτέμβριο έχουμε μπει σε μεγάλη και δύσκολη νύχτα.

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ Aris. A 10/02/2012 09:15:39

   δυστυχώς ο Σαμαράς,όπως και οι άλλοι,διάλεξε τον εύκολο στόχο.Τον ιδιωτικό τομέα.Τον ήθελα για ταάλλα,τα δύσκολα,αυτάπου κανείς δεν τολμάει να αγγίξει.Θα περιμένω,ακόμα η οργή δεν είναι μεγαλύτερη απο την ελπίδα

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/02/2012 18:29:56

  ....Περιορίζονται στο μισό της αρχικής απαίτησης οι μειώσεις στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις ....


  ε καλά τώρα τους λιώσαμε τους τρο ικανούς.  ...που να διαβάσουν και τις άλλες επιτυχίες.
  Γονυπετείς θα μας εκλιπαρούν να τους λυπηθούμε.

 4. Πολίτης avatar
  Πολίτης 09/02/2012 18:29:58

  Όταν ξυπνήσουν στον Τρίτο Όροφο της Νέας Δημοκρατίας, θα καταλάβουν ότι βλέπουν τρελλά όνειρα... ακόμα...
  Εμείς, πάλι, όχι...

 5. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 09/02/2012 18:30:47

  τι κερδισε? ΤΙΠΟΤΑ.ΑΠΛΑ.

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 09/02/2012 18:35:53

   Tίποτα επί της ουσίας έχεις να απαντήσεις;
   Κάτι τέτοιοι σαν και εσάς το 2009 για να .....τιμωρήσετε τον Καραμανλή φέρατε τον ΓΑΠ!
   Τώρα ψηφίστε Τσίπρα και Παπαρήγα για να δώσει κατώτατο μισθό 1400 ευρώ!

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ Αδέξιος Δεξιός 09/02/2012 19:07:44

    Αυτό είναι το ζουμί. Πολλοί ψηφοφόροι δεξιοί θεωροιύν τους αρχηγούς σαςν μεσίες. Και αν δεν τους ικανοποιήσουν τα θέλω τους κατά γράμμα τους σταυρώνουν. Η πίστη τους είναι από άχυρα.

    • np_complete_problems avatar
     np_complete_problems @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 09/02/2012 19:13:37

     Μανώλη,
     την ίδια στιγμή που κατηγορείς τους ψηφοφόρους, ότι θέλουν αρχηγούς μεσσίες, τους κατηγορείς ότι η "πίστη τους είναι από άχυρα" !!!!

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ np_complete_problems 09/02/2012 20:10:14

      Και ορθά το κάνει. Γιατί όταν κάποιος ψάχνει για μεσσίες, το κάνει για να καλύψει δικά του ελλείμματα (βλέπε πολιτική ωριμότητα), οπότε εύκολα απογοητεύεται όταν οι υποψήφιοι μεσσίες δεν τον νταχτιρντίζουν.

     • np_complete_problems avatar
      np_complete_problems @ TopGunZ 09/02/2012 20:50:00

      ;;;;;

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ TopGunZ 09/02/2012 21:55:06

      Σωστός!

    • Ιωάννης33 avatar
     Ιωάννης33 @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 10/02/2012 09:21:47

     Εσύ Μανώλη είσαι δηλαδή ικανοποιημένος.Ολα πήγαν όπως ευχόσουν!Και η αχυρένια πίστη είναι κακό,και η τυφλή πίστη τι έιναι;

   • ano-kato avatar
    ano-kato @ Αδέξιος Δεξιός 10/02/2012 12:57:45

    Οι μόνοι που σπρώχνουν τον κόσμο να ψηφίσει Τσίπρα και ΚΚΕ είναι αυτοί που προχθές βράδυ πάλευαν με ανεμόμυλους σαν νέοι Δον Κιχώτηδες.Και ακόμη και κεί που σύμφωνα με τα λεγόμενα του τρίτου της παρέας του διανοούμενου ντε,που εκείνες τις ώρες που ο κόσμος ήταν μέσα στην αγωνία μας έλεγε στοίχους του Καβάφη, διαφωνούσαν από τις έξι το απόγευμα με το που έπεσαν τα τηλέφωνα από τα αφεντικά στις Βρυξέλλες τα πήραν αμέσως πίσω.Οι αντιμνημονιακοί με τις κόκκινες γραμμές του ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ.Την φτώχεια και την μιζέρια που αποδέχτηκαν που να την δούν στην γυάλα που ζούνε.Σάμπως τα παιδιά τους οι αυτοί θα υποστούν τις συνέπειες όσων υπέγραψαν.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/02/2012 18:33:06

  Aυτο για τον κατωτερο μισθο ειναι πολυ σημαντικο αν ειναι αληθεια.
  Μειωση μονο για τους νεοεισερχομενους ειναι πολυ διαφορετικο απο τη γενικη μειωση.
  Αλλα θα πρεπει να επιβεβαιωθει.Οσο για αυτους που φωναζουν εδω μεσα ειχα σε ανυποπτο χρονο πει οτι ο μεγαλυτερος εχθρος του Σαμαρα θα ειναι οι υπερσαμαρικοι.

 7. Franz avatar
  Franz 09/02/2012 18:33:45

  Τί σημασία έχει τί κέρδισε ο Σαμαράς τώρα; Η χώρα σώθηκε; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ. Και όλα μείνανε σε επίπεδο δηλώσεων και προθέσεων πάλι.

  Να δούμε τί θα βγάλουν οι εκλογές με αυτά τα μασκαραλίκια...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ Franz 09/02/2012 19:22:26

   Αν δεν βγει ο Σαμαράς πρωθυπουργός και να απαλλαγούμε από τους "αντιεξουσιαστές" του ΠΑΣΟκ που με την διαπραγματευτική τους ανυπαρξία μας έφεραν ως εδώ, δεν θα σωθεί η Ελλάδα. Μόνο αφήστε τα τζούφια. Ο Σμαράς έσωσε οτιδήποτε μπορούσε να σωθεί αυτή τη στιγμή. Εναλλακτικό σενάριο θα ήταν επιστροφή στη δραχμή. Δεν το επέλεξε γιατί στάθμισε τα πλην και τα κατά. Καλώς ή κακώς έχουμε μπει στην Ευρώπη από το 1979 ελέω του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αν επιλέγαμε την μονομερή στάση πληρωμών δηλαδή την μονομερή χρεοκοπία γράφοντας στα τέτοια μας την Ευρώπη, την τρόϊκα και το κακό συναπάντημα της Γερμανίας, Γαλλίας, ΔΝΤ που τυχαίνει αυτή τη συγκυρία να επιρρεάζουν τις ευρωπαϊκές οικονομικές εξελίξεις θα εξαναγκαζόμασταν σε έξοδο από το ευρώ με βίαιη πτώση βιωτικού επιπέδου και με αδυναμία δανεισμού πλέον για τις επόμενες Χι δεκαετίες . Θέλαμε δεν θέλαμε. Η αναγκαστική υποτίμηση της δραχμής θα δημιουργούσε πληθωριστικό χρήμα που θα είχε ένα νόημα ΑΝ είχαμε ντόποια παραγωγική μηχανή που μπορεί να καλύψει επαρκώς όλο το φάσμα των οικονομικών αναγκών της κοινωνίας μας. Όμως το ΠΑΣΟκ φρόντισε ήδη από τη δεκαετία του 80 να την καταστρέψει την παραγωγική μηχανή της Ελλάδας και να μας μετατρέψει σε τόπο ιδιωτικής κατανάλωσης σχεδόν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. Η επιστροφή στη δραχμή θα είχε νόημα αν δεν είχαμε ανάγκη τόσο πολύ τις εισαγωγές προϊόντων, εξοπλισμού, υπηρεσιών, συστημάτων τεχνολογίας, οπλικών συστημάτων, κ.ο.κ. Εισάγουμε ως και οδοντογλυφίδες κύριοι.

   Αφήστε τα λοιπόν τα ψευτοηρωικά όχι σε όλα που μόνο σε ένα πολιτικό μόρφωματύπου ΚΚΕ θα δικαιολογούταν να υιοθετεί. Εδώ τα πράγματα και οι επιλογές μας είναι ξεκάθαρες. Θα πρέπει να προχωρήσουμε μέσα στο ευρώ και να κάνουμε ό,τι μπορούμε να ξανααποκτήσουμε αναπτυγμένη μη επιδοτούμενη γεωργία, τουρισμό ποιότητας, βιομηχανία, βιοτεχνία, υπηρεσίες κλ.π. δηλαδή εθνική παραγωγή με εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών μας πόρων και με ανταγωνιστικότητα που θα προέλθει όχι από μειώσεις μισθολογικού κόστους και άλλα τέτοια (ό,τι έγινε είναι αρκετό πια) αλλά από κίνητρα φορολογικά (μείωση φορολογίας επιχειρήσεων και εισοδήματος), ξεκλείδωμα ευρωπαικών επιχορηγήσεων ΕΣΠΑ, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, ΑΟΖ και εξορύξεις κοιτασμάτων αερίου και πετρελαίου ώστε να ΜΗΝ αγοράζουμε πετρέλαιο από το εξωτερικό, ανάπτυξη βιομηχανίας για να αποφύγουμε επανάκριβες εισαγωγές (π.χ. στρατιωτικό υλικό) και άλλα τέτοια.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 09/02/2012 19:25:49

    Ορθογραφία:

    επηρρεάζουν

    ντόπια

    Αφήστε τα λοιπόν τα ψευτοηρωικά "όχι σε όλα" που μόνο ένα πολιτικό μόρφωματύπου ΚΚΕ θα δικαιολογούταν να υιοθετεί

 8. Νίκος Κ. avatar
  Νίκος Κ. 09/02/2012 18:35:55

  Μπράβο factor.
  Τα κοράκια που βιάστηκαν να επιτεθούν , είναι άξια γέλωτος. Πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι , 2 χρόνια τώρα βρίζουν τον Σαμαρά και μόνο, λες και φταίει αυτός για την κατάντια.

 9. jk avatar
  jk 09/02/2012 18:36:01

  Όχι άλλο κάρβουνο, και κυρίως, ΌΧΙ ΠΑΣΟΚΙΕΣ από το antinews. Αλλιώς το είχαμε μάθει τόσο καιρό. Και για να έχουμε καλό ερώτημα, σαν κάτοικος νησιού, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά δε συνιστά φοροκαταιγίδα; Η συζήτηση για έναν ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ -που θα εφαρμοστεί με τους εκβισμούς του επόμενου τριμήνου- δε συνιστά φοροκαταιγίδα; Ο 13ος και 14ος μισθός για τους νεότερους δεν υφίσταται αφού έχασαν και τον 11ο και τον 12ο. Η μείωση του χρόνου της μετενέργειας είναι αυτή που θα ανατρέψει και τους μισθούς των παλαιότερων.
  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί υπερασπίζεστε έναν άνθρωπο που λειτούργησε ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο από αυτόν που περίμενε ο ελληνικός λαός.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ jk 09/02/2012 19:04:17

   Επειδή εκ των πραγμάτων κάνει τον σκιώδη προωθυπουργό, μάλλον δεν έχεις καταλάβει πως δεν ΕΙΝΑΙ πρωθυπουργός.

   Δεν είναι ο δικός του χειρισμός.
   Είναι ΑΛΛΩΝ ο χειρισμός, στον οποίο κατάφερε να βάλει λίγο χέρι!

   Και ένα πράγμα να γλιτώσαμε από το πουθενά, καλό είναι.
   Αν θέλουμε να γλιτώσουμε κι άλλα, ιδού... ποιος απέδειξε ότι ΚΑΤΙ γλιτώνει ακόμα και μέσα από τα νύχια της τρόικα, και ποιοι υπήρξαν κούριερ, για να μην πούμε συνεργάτες.
   Δεν χαίρομαι με ό,τι συμβαίνει, αλλά εγώ δεν ξεχνώ ποιος πραγματικά μού φταίει αγαπητέ jk.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ jk 09/02/2012 19:31:17

   Παραπλανείς τους αναγνώστες. Πού είδες την συμφωνία του Σαμαρά ή την αποδοχή του στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησία.

   Η αύξηση από 1η Ιουλίου 2010 των συντελεστών του ΦΠΑ προβλέπεται με βάση τις διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου. Δεν αποτελεί κάποιο Μνημόνιο ή δεν ξέρω εγώ τι. Ο Σμαράς έχει καταθέσει ένα σχέδιο φορολογικής απλοποίησης και αναμόρφωσης (μπορείς να μπεις στηνμ ιστοσελίδα της ΝΔ να το δεις) το οποίο δεν προβλέπει κάτι τέτοιο και έχει δεσμευθεί να το εφαρμόσει όταν θα γίνει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Η αύξηση που λες είναι υπόσχεση του Βενιζέλου στην τρόϊκα ή δεν ξέρω σε ποιόν η οποία δεν βρήκε σύμφωνο κανέναν πέραν από τον Παπανδρέου. Θα καταργηθεί με την πρώτη ευκαιρία. Δεν αποτελεί αντικείμενο της παρούσας διαπραγμάτευσης. Όταν, μάλιστα, το ΠΑΣΟκ θα έχει καταποντιστεί δεν θα έχει τη δύναμη να πάει και να βάζει φυτίλια στην τρόϊκα για να βάλει και αυτό το θέμα μέσα στην ατζέντα. Γι' αυτό περίμενε και θα δεις.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 09/02/2012 19:31:43

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Πού είδες την συμφωνία του Σαμαρά ή την αποδοχή του στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησία ;

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 09/02/2012 19:33:28

    Από 1η Ιανουαρίου 2011 ήθελα να πω ότι αυξήθηκαν οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ για τις Κυκλάδες και τα νησιά του Αιγαίου (διαμορφώνονται σε 16%, 9%και 5%)

   • jk avatar
    jk @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 09/02/2012 20:41:29

    Μανώλη, όλα όσα γράφω έχουν κατατεθεί και θα το διάβασες κι εσύ σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο. Το αν θα εφαρμοστούν άμεσα ή σε μερικούς μήνες όταν τεθούν τα νέα εκβιαστικά διλήμματα ποσώς με ενδιαφέρει. Δεν ξεχνάω καθόλου ποιος μας έφερε ως εδώ, αλλά η λογική του Σαμαρά μέχρι την έκρηξη του Οκτωβρίου ήταν να μην γίνει μέρος του προβλήματος. Πλέον έγινε και απορώ με τη στάση του. Τι ακριβώς προσπαθεί να πετύχει; Να μην χάσουμε και τα πέντε δάχτυλα του χεριού αλλά να χάσουμε τα τέσσερα; Μην ξεχνάς ότι πλέον είναι πολύ πιθανό να μην έχουμε καν εκλογές- τι θα κερδίσει ο Σαμαράς αν αποχωρήσει από την κυβέρνηση με την αιτιολογία ότι παραβιάστηκε η συμφωνία για τη διεξαγωγή εκλογών ενώ θαα έχει ψηφίσει ήδη το μνημόνιο; Τι κερδίζει συμμετέχοντας στην υπερψήφιση του μνημονίου αφού αυτό δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση; Για μένα τα πράγματα δεν είναι σχετικά. Έπεσε στην παγίδα και τώρα θα λουστεί τις συνέπειες.

  • Tassos avatar
   Tassos @ jk 09/02/2012 19:47:43

   Και ποιοί είναι δηλ. οι νησιώτες που θα έχουν μειωμένο ΦΠΑ?

 10. camilos avatar
  camilos 09/02/2012 18:36:38

  Δεν ξέρω τι κέρδισε, ξέρω τι έχασε όμως...

 11. ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
  ΑποΜηχανηςΦτωχος 09/02/2012 18:36:56

  Πολύ φοβάμαι Κουβέλης ο επόμενος πρωθυπουργός. Ποιός να το φανταζόταν. Κάποιοι προφανώς.

  • Γιώργος Π. avatar
   Γιώργος Π. @ ΑποΜηχανηςΦτωχος 09/02/2012 18:40:55

   Μέγας Ηγέτης ο Φωτάκος...

  • Χρόνης Βογιατζής avatar
   Χρόνης Βογιατζής @ ΑποΜηχανηςΦτωχος 09/02/2012 19:03:37

   Δεν θα βρει ούτε την ψήφο του να μιλάς για Ευρώπη τόσο πολύ και να προτείνεις ισοδύναμα μέτρα έτδι γενικά να μαζεύεις ότι πιο σάπιο από το πασοκ, τι έχει προτείνει διαφορετικό ο κουβέλης που παίρνει σύνταξη και αποζημίωση, που παίρνει αποζημίωση βουλευτική που έχει τη κόρη του σύμβουλο (80% της αποζημίωσης του βουλευτή) την άλλη του τη κόρη γραμματέα του (50% της βουλευτικής αποζημίωσης) λεφτά δεν έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Μπίστη και τον Πασβαντίδη της Αυριανής θα φτιάξει την άλλη αριστερά; Θα έχει το μέλλον του πασοκ και της Ντόρας. Μαύρο σε όσους στηρίζουν μνημόνια ή γλύφουν τους μνημονιακούς. Τέλος πάντων για να κυβερνήσει χρειάζεται το πασοκ αυτοί οι δύο δεν θα υπερβούν το 20% με τα πιο αισιόδοξα σενάρια .

   • ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
    ΑποΜηχανηςΦτωχος @ Χρόνης Βογιατζής 09/02/2012 19:40:10

    Είναι πρόωρο οπωσδήποτε, είμαστε στη φωτιά των εξελίξεων και πολλές λεπτομέρειες θα παίξουν ρόλο. Αλλά σ αυτή τη χώρα όπου ο καθείς λέει ότι θέλει θα τολμήσω κι εγώ: Είναι προφανέστατο ότι ο Κουβέλης προορίζεται προωθούμενος από ισχυρά συμφέροντα ως ο ένας πόλος. ‘Έχει σαφή κυβερνητική προοπτική καθώς θα είναι ευκολότερο να δημιουργήσει κυβέρνηση συνεργασίας με όλα τα χαρακτηριστικά που διαφημίζονται συστηματικά τα τελευταία χρόνια ως η «ενδεδειγμένη» λύση. Ταυτόχρονα θα δοθεί χρόνος επούλωσης και ανασυγκρότησης του πασοκ στα πλαίσια μιας ομιχλώδους για την ώρα στα δικά μας μάτια κεντροαριστεράς. Επίσης πιθανότατα η κεντροδεξιά θα τεμαχιστεί περεταίρω. Αστάθμητος στο βαθμό που σήμερα μπορεί να είναι παράγων θα είναι πάντα ο λαϊκός.

 12. kostis avatar
  kostis 09/02/2012 18:38:49

  Ποιος θα μας σωσει απο τους σωτηρες μας !!!!!!!!!!!!
  Ποιος ?????????????

  • Χρόνης Βογιατζής avatar
   Χρόνης Βογιατζής @ kostis 09/02/2012 19:05:02

   Ο ΚΌΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Χρόνης Βογιατζής 09/02/2012 21:58:39

    Έχει ξαναβγεί δυο φορές και δεν είδα αποτέλεσμα... Εκλογές η μόνη λύση! Και για όσους νομίζουν πως ο ΑΣ μας παράτησε έρμαια των τροϊκανών, ας ξαναδούν τις αποψινές του δηλώσεις για εκλογές άμεσα...

 13. Βόρειος avatar
  Βόρειος 09/02/2012 18:43:19

  Καληνύχτα κύριε πρόεδρε και καλό ύπνο τον οποίο χρειάζεσαι τώρα μετά από τις "σκληρές και ολονύκτιες διαπραγματεύσεις" που έκανες για να μας σώσεις. Τώρα πλεόν κοιμήσου.

 14. Alilouia avatar
  Alilouia 09/02/2012 18:45:37

  Πέτυχε πολύ απλά να διαλύσει το άλλοτε αμιγώς περήφανο και πατριωτικό κόμμα.
  Να ανοίξει τα μάτια σε όσους τα είχαν κλειστά και φυσικά να μας πουλήσει μπιρ παρά σε ξένα και ντόπια λαμόγια.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Alilouia 09/02/2012 19:48:52

   Αν εξαιρέσεις τον Καραμανλή τον Α' και τον Αβέρωφ, οι υπόλοιποι ήταν ντροπή για την Παράταξη.

 15. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/02/2012 18:48:13

  Φίλε μου εγώ δεν είμαι ούτε υπέρ Σαμαρικός ούτε αντί Σαμαρικός.
  Συνέπεια και συνέχεια απαιτώ.
  Δομές κανόνες λειτουργίες.

  ΥΓ

  πχ
  η κατάργηση των φοροαπαλλαγών δεν θα επιφέρει νέους φόρους;

  Ας δούμε λοιπόν τα νομοσχέδια και μετά συζητάμε για το γίγνεσθαι...

  Τώρα όμως απλά .....θάλασσα.

  Οταν ακόμα και οι ...Βόρειοι πλέον ομολογούν ότι το PSI απλά αναβάλλει την έκρηξη δεν μπορώ να πανηγυρίζω.

  **όσο για τους μισθούς κράτα μικρό καλάθι, σύμφωνα με το Ευρωπαικό δίκαιο είναι ξεκάθαρη παραβίαση της ισότητας (διάκριση) και θα πέσει σε χρόνο dt στην πρώτη δικαστική προσφυγή οπότε μόνο η καθολικότητα εξασφαλίζει το μέτρο.

 16. Απροσάρμοστος avatar
  Απροσάρμοστος 09/02/2012 18:49:45

  Δυστυχώς οι χθεσινοί φόβοι επιβεβαιώθηκαν......Η απογοήτευση έχει πάρει την θέση της ελπίδας και τα κεφάλια είναι κατεβασμένα.....

 17. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/02/2012 18:51:04

  Δεν λέω ότι ο Σαμαράς δεν διαπραγματεύθηκε. Το πιστεύω ότι το έκανε και πιστεύω στις καλές προθέσεις του (σε αντίθεση με τους άλλους, του ΠΑΣΟΚ).
  Όμως έχω συγκεκριμένα ερωτήματα:
  Με τις βουλευτικές συντάξεις τί γίνεται; Γιατί δεν υπήρξε μία πολύ γερή απομείωσή τους, μέχρι σημείου κατάργησης;
  Με τις παραγγελίες των υποβρυχίων στους Γότθους τί γίνεται; Τα χρειαζόμαστε;
  Οι επικουρικές συντάξεις είναι σημαντικότερες απο το επίδομα παιδιών; Στο κάτω-κάτω είμαστε μία γηράσκουσα χώρα, τα νέα ζευγάρια πώς θα κάνουν παιδιά; Ο γέρος και με μικρότερη επικουρική θα ζήσει.
  Με τους φόρους στα αγροτεμάχια και σε ό,τι κοτέτσι υπάρχει τι θα γίνει;
  Το χαράτσι στα ακίνητα θα μείνει. Σωστά;
  Και γιατί έχω την αίσθηση ότι είμαστε προς το τέλος της καθώς πρέπει Δεξιάς;

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ ΒΙΣ 09/02/2012 19:16:40

   Δυστυχώς τα νέα ζευγάρια δεν θα κάνουν παιδιά. Σε τέτοια ανασφάλεια, με το ενδεχόμενο να μείνεις άνεργος από τη μια στιγμή στην άλλη και με τους περισσότερους να το σκέφτονται δυο και τρεις φορές μέχρι να ανοίξουν δικό τους σπίτι, το παιδί είναι από τις τελευταίες προτεραιότητες.

  • Tassos avatar
   Tassos @ ΒΙΣ 09/02/2012 19:52:06

   Ο γέρος την έχει χιλιοπληρώσει την σύνταξή του.Είναι ατιμία να πας να του τη φας. Οποιου δεν του αρέσουν οι μισθοί στην χρεωκοπημένη Ελλάδα ας πάει στην Εσπερία να καζαντήσει. Και όσον αφορά τους αγρότες, ας πουλήσουν τα καγιέν τους που πήραν με τις μαϊμού επιδοτήσεις.

   • Miltos avatar
    Miltos @ Tassos 09/02/2012 20:12:34

    Για τον φόρο στα χωράφια/αγροτεμάχια:

    Δεν αφορά μόνον τους αγρότες αλλά και όσους έχουν αγροτεμάχια "άγονα", δηλ. αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού που έχει (κληρονομιά από γονείς/παππούδες) κάποια χωράφια, που πολλοί δεν ξέρουν καν που ακριβώς είναι αλλά έκαναν το λάθος να τα γράψουν στο Ε9. Αυτά θα φορολογήσει.

   • Fanis avatar
    Fanis @ Tassos 09/02/2012 20:20:49

    Ρε τυπε,ξερεις πολλους "αγροτες"με ...καγιεν??
    Αμε στο διαολο πια χαμενε..

    Ετσι σου ειπανε ετσι παπαγαλιζεις ?

 18. Χρόνης Βογιατζής avatar
  Χρόνης Βογιατζής 09/02/2012 18:55:19

  Κέρδισε τον 13ο και 140, έχασε τον 12ο, τον 11ο λίγο από 10ο .
  Θα χάσουμε μέσα στο 2012 τον 13ο και 14ο και τη δουλειά μας.

  Θα χάσουμε και το ταμείο ανεργίας και βλέπουμε.

  Χάσαμε το όνειρο της σύνταξης.

  Χάσαμε την υγεία.
  Γιατί δεν λέγανε δεν αγοράζουμε κανένα οπλικό σύστημα;
  Να σφίξουν οι ... των δανειστών.
  Γιατί δεν κόβουν εντελώς τις βουλευτικές συντάξεις;
  Γιατί δεν κόβουν τις βουλευτικές αποζημιώσεις (πάνω από 50 εκατομμύρια τον χρόνο).
  Γιατί δεν μειώνουν στο μισό το μισθό όλων των γραμματέων, των συμβούλων και των προέδρων;
  Γιατί δεν μειώνουν στο μισό των μισθών των υπουργών;
  Γιατί ο Παπαδήμος να παίρνει σύνταξη από το Πανεπιστήμιο, από την Τράπεζα, μισθό πρωθυπουργού και δεν ξέρω τι άλλο ακόμα.
  Γιατί να υπάρχουν βουλευτές που παίρνουν αποζημίωση, σύνταξη και δεν ξέρω τι άλλο;
  Γιατί δεν μειώνουν τους μισθούς των συμβούλων και των γραμματέων των βουλευτών;
  Γιατί να την πληρώνουν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι;

  Τα χάσαμε όλα

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ Χρόνης Βογιατζής 10/02/2012 13:38:13

   Γιατί υπάρχεις ΕΣΥ ο κολίγος που είσαι για να πειθαρχείς να δουλεύεις και να μην διαμαρτύρεσαι.

 19. Enjoy Capitalism avatar
  Enjoy Capitalism 09/02/2012 18:56:27

  Ενώ υπήρξαν σκληρά εργαζόμενοι στον ...κοινωνικό στίβο και οι απόφοιτοι του Άμχερστ Κόλλετζ; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ;

 20. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 09/02/2012 18:57:17

  Αν όσοι εργάστηκαν είναι κάτι σαν τον Μανώλη και τον Λυμπερόπουλο, τότε είναι καλύτεροι αυτοί που αναφέρεις.

  • Enjoy Capitalism avatar
   Enjoy Capitalism @ μεταρρυθμιστής 09/02/2012 19:06:37

   +1

 21. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 09/02/2012 19:05:33

  ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:Η ΓΑΓΚΡΑΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ


  Η χθεσινή νύχτα απέδειξε και αποκάλυψε περίτρανα ποια είναι τα βασικά προβλήματα του τόπου.

  1)Οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ (γαγκραινα)ΓΑΠ ,Βενιζέλος και Παπαδήμος δεν έκαναν καμία μα απολύτως καμία διαπραγμάτευση με την Τρόικα,απόδειξη για αυτό τα εξής:

  1.Ο Βενιζέλος απο την αρχή έλεγε και ξανα έλεγε οτι η διαπραμγάτευση πρέπει να τελειώσει την περασμένη παρασκευή(ασχέτως απο το περιεχόμενο της).

  2.Στο κείμενο που έστειλαν στους Αρχηγούς των κομμάτων (σελ.27) έκαναν λόγω για περικοπή κυρίων συντάξεων και επομένως το θέμα αυτό δεν συνδέεται με το αίτημα του Σαμαρά για την διασφάλιση των επικουρικών συντάξεων.

  3.Ο Παπαδήμος,έπρεπε να πάει ο Σαμαράς στο Μαξίμου,για να τηλεφωνήσει σε αξιωματούχους της ΕΕ (Ρεν και Γιούνγκερ),δεν έπρεπε να το κάνει ο ίδιος μόνος του;;;;

  4.Όταν τέθηκε το θέμα των 625 εκατ.ευρώ για να μην κοπούν οι συντάξεις ο Αβραμόπουλος (προτροπή Σαμαρά) έκοψε δαπάνες 325 εκατ. οι υπόλοιποι 20 υπουργόι του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσαν να κόψουν δαπάνες 300 εκατ.ευρώ απο τα υπόλοιπα υπουργία;;;;Αυτό τα λέει όλα.

  Πρόθεση του Βενιζέλου ήταν και είναι η συκοφάντηση του Σαμαρά για αυτό και στις 6:30 το πρωί βρήκε την ώρα να ρίξει πολιτικά βέλη κατά του Σαμαρά.

  2)Ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας(παπαγαλάκια) απο το πρωί και συνεχώς παραπληροφορούσαν τον κόσμο για τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν.

  1.Ουδέποτε ο ΓΑΠ μίλησε για συντάξεις κύριες ή επικουρικές.

  2.Ο Βενιζέλος κολυσιεργούσε και δεν φρόντησε να κόψει 300 εκατ. ως όφειλε για να προστατέψει τους χαμηλοσυνταξιούχους.

  Συμπεράσματα:Βαθιά μου πεποίθηση είναι οτι τώρα οι πολίτες, ο λαός πρέπει να στηρίξει ακόμη περισσότερο τον Αντώνη Σαμαρά ,γιατί;;;;;;

  1.Διότι απέδειξε χωρίς καμία αμφιβολία ότι μπαίνει στην φωτιά για τον απλό κόσμο,τον λαό (κόντρα στο προσωπικό κομματικό του ώφελος.Άλλοι ρισκάρουν την πολιτική τους προοπτική κατα δήλωση Βενιζέλου.)

  2.Είμαι απόλυτα βέβαιη ότι μπορεί να σχεδιάσει εκ νέου με αυτά τα δεδομένα ένα νέο ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για την έξοδο της χώρας απο την κρίση.

  Η χώρα χρειάζεται επανασχεδιασμό σε όλους τους τομείς για να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας.

  • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
   ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 09/02/2012 19:14:11

   *κωλυσιεργούσε
   *όφελος

 22. factorx avatar
  factorx 09/02/2012 19:10:20

  διάγγελμα Σαμαρά στις 8μμ

  • Y. avatar
   Y. @ factorx 09/02/2012 19:21:45

   Με πρόλαβες

  • ΝΙΚΟΣ Π avatar
   ΝΙΚΟΣ Π @ factorx 09/02/2012 19:24:29

   ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΠΟΥ ΟΜΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η' ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΜΑΖΕΥΕΙ .ΑΣ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΙ ΑΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΘΩΡΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΗ ΤΑΚΤΙΚΗ.

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ factorx 09/02/2012 19:28:40

   "Κατά τη γνώμη μου μάλιστα μου ο ίδιος ο Αντώνη Σαμαράς πρέπει να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό μέσω διαγγέλματος"

   Αναμένουμε με αγωνία (ελπίζοντας ενδόμυχα να ακούσουμε και ημερομηνία).

  • ΜΠ avatar
   ΜΠ @ factorx 09/02/2012 19:28:44

   Επιτέλους, άντε μπράβο. Το έχουμε ανάγκη ....
   Να μας εμψυχώσει πείτε του, έχουμε πέσει στα πατώματα......

 23. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 09/02/2012 19:17:55

  O Σαμαράς έδωσε μια μάχη και προσπαθησε να παρει οτι περισσοτερο γινόταν..ο κοσμος αντιλαμβανεται τη δυσκολια της διαπραγματευσης και νομιζω ότι η ΝΔ θα βγει μεσοπροθεσμα κερδισμενη πολιτικά..Η μεγαλυτερη γαγγραινα της δεξιάς ειναι οι ιδιοι οι δεξιοι..αυτοι που εριξαν τον Καραμανλη πριν καλα καλα αρχισει ο κοντομηνας τον πολεμο με το δηθεν σκανδαλο του βατοπεδιου..

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ περήφανος δεξιός 09/02/2012 19:41:34

   Αυτό που λές τα λέει όλα. Πάψτε να είστε ολιγόπιστοι κύριοι της απογοήτευσης. Ο Παπανδρέου σας γέμισε μαυρίλα. Ο Σαμαράς θα την πληρώσει; Δηλαδή αν έλεγε "όχι σε όλα" (για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους ΟΧΙ είπε σε πολλά πράγματα αλλά δεν είπε σε όλα, Ο.Κ.;) θα είχαμε σωθεί; Τι περιμένετε ότι θα είχε γίνει ρε μάγκες; Θα μας προσκυνούσαν οι τροϊκανοί. Θα μας παρακαλούσαν να μην χρεοκοπήσουμε; Βαυκαλίζεστε κύριοι. Απλά θα μας έλεγαν πολύ απλά: Χρεοκοπήστε. Στο καλό να πάτε. Δεν σας διώχνουμε από το ευρώ αλλά δεν έχει δανεισμό από κανένα. Επομένως για να έχετε λεφτουδάκια παιδάκια μοπυ γλυκά έναν τρόπο έχετε: Να πάτε μόνοι σας στην δραχμούλα σας! Και θα πηγαίναμε στη δραχούλα μας και θα κάναμε διπλάσια υποτίμηση των μισθών και συντάξεων από αυτή που κάναμε τώρα γιατί θα έπρεπε να εξοικονομήσουμε κάμποσα τρις δραχμές για να πληρώνουμε την Shell, την BP και το κακό συναπάντημα με "συνάλλαγμα" πια δηλαδή με ... ευρώ στη διπλάσια τιμή

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 09/02/2012 19:42:46

    για να πάρουμε πετρέλαιο μην ψοφήσουμε το χειμώνα και για να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια στα νησιά

  • Tassos avatar
   Tassos @ περήφανος δεξιός 09/02/2012 19:53:58

   Εδώ ο άλλος ρε φίλε λέει να κόψουν τις επικουρικές γιατί οι γέροι δεν χρειάζονται λεφτά. Τέτοιους φούστηδες γέμισε η παράταξη...

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ περήφανος δεξιός 09/02/2012 21:34:20

   Προς "περήφανος δεξιός"
   Φίλε μου τον Καραμανλή δεν τον έριξαν οι δεξιοί, αλλά η Ντόρα, ο Σουφλιάς και τα άλλα καλόπαιδα που ειδικά την τελευταία χρονιά ανέλαβαν την κυβέρνηση.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ dikefalosaitos 09/02/2012 22:05:32

    Ναι μεν αλλά ποιος παρέδωσε με 170 βουλευτές την εξουσία στο ΓΑΠ που θα είχε πέσει με το Α μνημόνιο (3 του έφυγαν) αν οι δεξιοί δεν είχαν κάτσει σπίτια τους στις εκλογές. Δεν ψήφισα ποτέ ΝΔ, αλλά αυτοί που ψήφιζαν γιατί άφησαν την προπαγάνδα με τα υποτιθέμενα σκάνδαλα να τους στοιχειώσει τόσο που να αφήσουν τους δοσίλογους 2 χρόνια τώρα να παίζουν μόνοι τους σε βάρος της χώρας; Πατριωτάρες λέμε. Για αυτό το λόγο η αποχή στις βουλευτικές εκλογές είναι έγκλημα και πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρές ποινές στους αδιάφορους πολίτες.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ περήφανος δεξιός 10/02/2012 02:37:56

   Πεστα!+100000000
   Οι ψευτοδεξιοι της δεκαρας,κρυφοβδελυγματα της ματαιοδοξιας και του
   φθονου.Οι κλασσικοι''βλακες'' του Ευαγγελου Λεμπεση!
   Γνησιοι Υλιστες στην ψυχη και την ζωη.Τιποτενιοι.

 24. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 09/02/2012 19:19:37

  Φίλε Ψυχραιμία σε θεωρώ μακράν τον καλύτερο σχολιαστή του antinews ........

 25. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 09/02/2012 19:20:10

  Κέρδισε ο Σαμαράς;

 26. Orestios avatar
  Orestios 09/02/2012 19:22:35

  Rehn: Greek govt has to take concrete actions through legislation to convince its European partners of its commitment

  Oι Ευρωπαίοι πιέζουν ακόμη περισσότερο.

 27. sardanapalos avatar
  sardanapalos 09/02/2012 19:22:38

  Δηλαδή εκλογές πρίν το Πάσχα (8/4/2012) ;

 28. Ελληνική Φιλοσοφία avatar
  Ελληνική Φιλοσοφία 09/02/2012 19:27:49

  Δεν ξέρω για τη ΝΔ αλλά για εμάς ήταν καλύτερο που ήταν ο Σαμαράς στις διαπραγματεύσεις. Δεν πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα έκανε την παραμικρή προσπάθεια, όπως δεν έκανε 2 χρόνια.
  Ο τομαρισμός του ΠΑΣΟΚ εκδηλώνεται στο μέγιστο βαθμό στο θέμα των συντάξεων. Πώς είναι δυνατόν ο Σαμαράς να βρήκε τα χρήματα και οι ΠΑΣΟΚοι να μην κόβουν από τα υπουργεία τους;
  Μπορεί να θέλανε έτσι να ντροπιάσουν το Σαμαρά που είχε δώσει μεγάλη σημασία στο θέμα των συντάξεων. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ντροπιάζονται και πάλι οι ίδιοι.

  • kostas avatar
   kostas @ Ελληνική Φιλοσοφία 10/02/2012 09:47:51

   Ευτυχώς που ο Καραμανλής έκανε πρωτύτερα.Όλοι ίδιοι είναι τελεία και παυλα. Στην Ελλάδα είμαστε κύριοι. Όταν γίνει κυβέρνηση ένα κόμμα, πιάνουν δουλειά από κάτω τα λαμόγια οι κομματικοί αχυράνθρωποι και τα αποτελέσματα είναι αυτά που όλοι εδώ και χρόνια βιώνουμε. Ο κομματικός στρατός της εκάστοτε κυβέρνησης κάνει κουμάντο και αυτοί είναι που τα κονομάνε . Ρυθμίζουν τα πολιτικά δρώμενα.

 29. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 09/02/2012 19:30:28

  Ο κόσμος που καταρρέει είναι ο κόσμος που δομήθηκε γύρω και πάνω σε αυτό που λέμε κρατικοδίαιτη οικονομία.Είτε αυτό είναι η μισθωτή εργασία (εργατοπατέρες ΓΕΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ) είτε των κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων (βλέπε επιχειρησεις που ελέγχουν κατασκευαστικές εταιριές και ΜΜΕ για πολιτική πίεση).Πάνω σε αυτές τις αξίες του χθες δομήθηκε ένα ολόκληρο σκηνικό πολιτικών δυνάμεων ΠΑΣΟΚ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ και μέρος της ΝΔ .Ο κόσμος που γεννιέται είναι ο κόσμος της ελεύθερης έκφρασης ,ο κόσμος της αγοράς,ο κόσμος της αξιοκρατίας ,η κοινωνία των ίσων ευκαιριών και οχι των τζακιών ,η κοινωνική δικαιοσύνη ,η εκπαίδευση των νέων και η στροφή τους προς την επιχειρηματικότητα ,την προσωπική ευθύνη,την δημιουργικότητα.Πάνω σε αυτές τις αξίες ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον της χώρας.Η συμμετοχή της κοινωνίας σε αυτό είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του καθώς επίσης και η συμπόρευση μαζί του της νέας γενιάς των νέων παιδιών.

 30. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 09/02/2012 19:36:41

  ΤΙΠΟΤΑ!!! ΙΣΑ ΙΣΑ ΕΧΑΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ!!! ΦΤΑΝΕΙ Η ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ!!!!ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ!!! ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΔ ΨΗΦΙΖΑ!!!! ΤΩΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! ΜΗΝ ΠΡΟΤΡΕΞΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΤΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ …ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΑΠΟ TΟΝ ΦΑΚΤΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ!!!! ΜΑΥΡΙΣΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ!!!!!!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Περιπτερας 09/02/2012 20:19:49

   Τέρμα αριστερά, τρίτο κουμπί από κάτω. Το έχεις ξεχάσει ενεργοποιημένο.

 31. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 09/02/2012 19:49:15

  Αγαπητοί φίλοι,

  Με ενδιαφέρον παρακολουθώ εδώ και μερικές μέρες τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας στα διάφορα άρθρα της ειδησεογραφίας.

  Ήταν γνωστό ότι απαραίτητη παράμετρος της ενεργοποίησης του νέου προγράμματος της Δανειακής και της ολοκλήρωσης του σχεδίου εθελοντικής ανταλλαγής Ομολόγων ήταν η πλήρης, οριστική και ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτών από την Ελληνική Κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που τη στηρίζουν. Άλλωστε, όπως έλεγαν, ο χρόνος είναι λίγος και κρίσιμος.

  Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σύμφωνα με τα λεγόμενα όλων υποτάχθηκε, συμφώνησε σε όλα, πρόδωσε, τα δέχτηκε όλα, συμβιβάστηκε.

  Θα ανέμενε κανείς λοιπόν όλοι στις Βρυξέλλες να υπερθεματίσουν τη θετική συμβολή του στη συμφωνία και να έχουμε σήμερα το βράδυ απόφαση από την Ευρώπη και τους λοιπούς δανειστές για την ενεργοποίηση των διαδικασιών και το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της νέας δανειακής και των λοιπών αποφάσεών της.

  Παρατηρώ μια δυστοκία στο Eurogroup. Μιλάνε ότι δεν είναι και αναγκαίο να ληφθεί απόφαση σήμερα για την Ελλάδα.

  Γιατί;

  Θα σας πω κάτι.

  Αν είναι προδότης και δοτός και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα το δούμε σε λίγο καιρό. Και προσωπικά δεν θα έχω πρόβλημα να το φωνάξω σε όλους και εγώ. Δεν νομίζω ότι είναι όμως.

  Μέχρι τότε, μέχρι να υλοποιήσει όλα όσα φέρεται ότι έχει συμφωνήσει, κρατώ μικρό καλάθι. Άλλωστε θα έχει σε λίγο την ευκαιρία να εξηγήσει κάποια από τα όσα έχουν συμβεί τις προηγούμενες ημέρες.

  Τον καιρό αυτό η χώρα μας παίζει με γίγαντες. Και συμβαίνουν πράγματα πολύ πιο σημαντικά από όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όλοι μας. Να είστε βέβαιοι ότι στη δήλωσή του σε λίγο δεν θα αποκαλύψει τα πάντα, διότι πολλά από αυτά που συμβαίνουν σήμερα, εκφεύγουν από τα στενά οικονομοτεχνικά δεδομένα μιας δανειακής σύμβασης ή ενός προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.

  Προσοχή σε αυτά που ακούμε, σε αυτά που διαβάζουμε και σε όσα νομίζουμε ότι συμβαίνουν επειδή μας τα υποβάλλουν άλλοι.

  Σκεφτείτε με τη λογική και όχι με το θυμικό.

  Θα επανέλθω.

  Μέχρι τότε, δεν σταυρώνω αυτόν που μου ζήτησε να του έχω εμπιστοσύνη, σχεδόν δακρυσμένος. Δεν σταυρώνω αυτόν που με σπασμένη φωνή είπε οτι ο σπόρος μας δεν πεθαίνει.

  Γιατί ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί τίποτα.

  Να το πω αλλιώς. Μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη του παιχνιδιού, δεν έχει τελειώσει τίποτα.

  • ΜΠ avatar
   ΜΠ @ Ιεροφάντης 09/02/2012 20:12:38

   Νομίζω ότι το διάγγελμα σε λίγο που θα βγάλει θα δώσει το στίγμα του τί μέλλει γενέσθαι.

  • franc avatar
   franc @ Ιεροφάντης 09/02/2012 21:54:36

   Aγαπητέ Ιεροφάντη είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος.
   Ολο και πιο πολύ ο Σαμαράς φαίνεται οτι έιναι ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ.
   Ας είναι και ευλογημένος.
   Απόψε έδωσε γροθιά στό στομάχι του Κύκλωπα!...
   Ετοιμαστείτε...

 32. franc avatar
  franc 09/02/2012 19:49:53

  Mήπως ξέρει κανείς τη χρονική διάρκεια αυτής της συμφωνίας?
  Δεν νομίζω να προβλέπεται.
  Αν πχ. το καλοκαίρι βρούμε ενα κοίτασμα πετρελαίου στην Κρήτη αξίας 500 δις Ευρώ, όλες οι συμφωνίες που με τόσο κόπο υπογράφηκαν ακυρώνωνται .
  Επίσης άν η Ιταλία και η Ισπανία "σωθούν" και η τάση στις αγορές αναστραφεί
  και αρχίσουν τίποτα ράλλυ στα Ευρωπαικά χρηματιστήρια σαν το δικό μας που μέσα στην κρίση και την πτώχευση της Ελλάδας σπάει παγκόσμιο ρεκόρ ανόδου!...όλες οι συμφωνίες της φράου Μέρκελ θα είναι κουρελόχαρτα. Μην ξεχνάμε οτι το χρήμα στον σημερινό καζινο-καπιταλισμό είναι βασικά "εικονικό". Το πραγματικό χρήμα είναι το 1,7% του "εικονικού" που κυκλοφορεί ετησίως στον κόσμο!!! 60 τρίς έναντι 3,7 τετράκις εκατομμυρίων δολλαρίων.
  Με ένα τσάφ η Τράπεζα Πίστεως τετραπλασίασε τα κεφάλαιά της. Σκεφτείτε να λήξει η κρίση...It's the economy stupid!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ franc 09/02/2012 20:31:11

   Στο είπα και στο άλλο σου σχόλιο. Από τη μία παραπονιόμαστε ότι δεν υπάρχουν δουλειές, από την άλλη μας κατέστρεψε ο Σαμαράς που δεν κατάφερε να "σώσει" τον κατώτατο μισθό νεοεισερχόμενου, και περιμένεις να καταλάβουν τη συλλογιστική σου?

   • franc avatar
    franc @ TopGunZ 09/02/2012 21:45:51

    Δεν έχω αυταπάτες αγαπητέ φίλε Top Guns . Oμως συμπάθησα αυτό το site γιατί έχει μερικα ΛΑΜΠΡΑ ΜΥΑΛΑ
    που παρακολουθώ και με παρακολουθούν και αυτό μου αρκεί. Τι να κάνουμε, η φύση όπως και η κοινωνία προχωράει σε σχήμα πυραμίδας και όχι παραλληλεπιπέδου. Η κορφή είναι ολόχρυση και η βάση πωρόλιθος. Χωρίς τη βάση όμως, η χρυσή κορφή καταρρέει και αχρηστεύεται...

 33. ΜΠ avatar
  ΜΠ 09/02/2012 20:21:20

  Διάγγελμα Σαμαρά: Εγκαινιάστηκε η προεκλογική περίοδος !!!!!!!!!
  Επιτέλους !!!!!!!! ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ !!!!!!!!!!!!

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ ΜΠ 10/02/2012 13:47:28

   Yuppiiiiiiiiiiiiiiiii σωθήκαμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 34. Θεμιστοκλής avatar
  Θεμιστοκλής 09/02/2012 20:23:23

  Ολοκληρώθηκε το διάγγελμα του Αρχηγού.

 35. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 09/02/2012 22:07:14

  Όλο το πασόκ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα από το πόσα κράτησε ο ΑΣ στ τόσο λίγο διάστημα και με τέτοιες πιέσεις όταν αυτοί δεν έκανα τίποτα 2 χρόνια. Μόνο ο δόλος εξηγεί την αναποτελεσματικότητά τους.

 36. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 09/02/2012 22:08:34

  Έτσι ακριβώς σκέφτομαι και νιώθω κι εγώ!

 37. Phaidra avatar
  Phaidra 09/02/2012 22:10:33

  Ιεροφαντη σε θεωρώ μακράν τον καλύτερο σχολιαστη της στήλης.
  Συμφωνώ με οσα λες, αλλα παίζονται πίσω στα παρασκήνια και ο νοών νοειτω...
  Έχει ακόμη λίγο καιρο να μας αποδείξει ότι δεν είναι και αυτός ένα ακόμη καρκίνωμα της πολιτικής ιστορίας της νεωτερης Ελλάδας...

 38. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 09/02/2012 22:11:11

  Καθαρά λόγια και ειλικρίνεια! Αντίθετα με το πασόκ και τον Καψή που λέει πως συμφωνήθηκαν τελείως διαφορετικά πράγματα. Π.χ. η μείωση του κατώτατου μόνο για τους νεοεισερχόμενους που έβγαλε τον κόσμο στα κάγκελα...

 39. Γιώργος avatar
  Γιώργος 09/02/2012 22:24:18

  Δηλαδή 2 χρόνια τώρα που μας παίδευε με την επαναδιαπραγμάτευση αυτό εννοούσε;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Γιώργος 09/02/2012 22:49:26

   Αυτό που εννοούσε θα γίνει αν τον αφήσουν να γίνει πρωθυπουργός. Γίνεται ποτέ να έχει ευθύνη και δύναμη η αντιπολίτευση;

   • Ιωάννης33 avatar
    Ιωάννης33 @ Γεώργιος Τ. 10/02/2012 09:32:47

    Γεώργιε Τ. δεν ζεις στο Λουξεμβούργο.Δεν έχεις ξεκαθαρίσει τι ακριβώς είμαστε.Δεν μπορεί όποτε βολεύει να λες συμμετέχω και όποτε βολεύει να λες είμαι αντιπολίτευση.Ολίγον έγκυος δεν υπάρχει

 40. xbab avatar
  xbab 09/02/2012 23:20:51

  Δεν ξέρουμε τι κέρδισε ο κ.Σαμαράς. Εμείς πάντως κερδίσαμε μειώσεις μισθών - συντάξεων-φτώχεια γενικά.
  Στη διαπραγμάτευση το αποτέλεσμα μετράει.
  Λυπάμαι...

 41. Markos avatar
  Markos 10/02/2012 00:33:37

  ...Η μείωση κατά 22%, αφορά μόνο στον κατώτατο μισθό για τους νεοεισερχόμενους, μέτρο αναμφίβολα επώδυνο, αλλά δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα κλιμάκια.....

  Προβλέπω απολύσεις ανθρώπον που εργάζονται χρόνια καπου και πρόσλήψεις νεοεισερχόμενον με τραγικους μισθους

 42. blackyellowhorse avatar
  blackyellowhorse 10/02/2012 02:04:20

  Αυτο λεγεται αυτοδουλεμα. Ελεος.

 43. Δικερως avatar
  Δικερως 10/02/2012 02:11:26

  ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΥΓΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΣΕΙ ΤΑ ΕΠΠΙΧΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΗΣ.

 44. Δικερως avatar
  Δικερως 10/02/2012 02:14:54

  Η ορθογραφια δικια σου!
  ΠΡΟΣΟΧΗ!
  Ισχυει εαν η βαση εισαι εσυ,η' ομοιοι σου.

 45. Orestios avatar
  Orestios 10/02/2012 02:41:52

  Ίσα ρε ιδεολόγε!
  Ποιά είναι αυτή η ιδεολογία σου και μας την κρύβεις σαν την παρθενία?
  Μήπως είναι η μπουνταλωσύνη του ενοχικού και φοβικού δεξιούλη????

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Orestios 10/02/2012 10:08:49

   Χαχα,ακριβως εσενα εννοουσα.
   Ισως το ενστικτο σου σε προλαβε αυτην την φορα.
   Τι γελοιο,αληθεια.

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Δικερως 10/02/2012 10:11:56

    Οσο για την πραγματικη δεξια
    ιδεολογια,αστο,απ'οτι βλεπω κοιμασαι καλα
    εκει που εισαι.

    • ano-kato avatar
     ano-kato @ Δικερως 10/02/2012 13:42:51

     Στο στρατό αν έχεις πάει θα θυμάσαι τι λέγαμε ε;Βγάλ' το γράσο απ' τα μάτια στράβακα.

 46. lampros avatar
  lampros 10/02/2012 02:55:40

  Aυτο για τον κατωτερο μισθο ειναι πολυ σημαντικο αν ειναι αληθεια.
  Μειωση μονο για τους νεοεισερχομενους ειναι πολυ διαφορετικο απο τη γενικη μειωση.

  Αηδίες είναι. Μείωση μόνο για τους νεοεισερχόμενους σημαίνει σε πετάει στο δρόμο στα 30-40-50, και πέρνει ένα νεοεισερχόμενο το αφεντικό, ή απλά κάθεσαι και δέχεσαι ο ίδιος ντε φάκτο μείωση.

  Μας δουλεύετε; Κανείς δεν έχει δουλέψει στην αγορά;

 47. Ιωάννη33 avatar
  Ιωάννη33 10/02/2012 09:07:06

  1.Οι περικοπές αφορούν τους νεοεισερχόμενους;Και αν απολυθώ και επαναπροσληφθώ;
  2.Σώθηκε ο 13-14ος;Εγω λέω θα πάρουμε 13 αλλά όχι 14.Τον Ιούνιο τέλος τα δώρα.
  3.Οχι νέους φόρους;Και το κόψιμο των φοροαπαλλαγών δεν είναι το ίδιο με το να βάζεις νέο φόρο;
  Δεν είναι λύση να λέμε ψηφίστε τον μονόφθαλμο ανάμεσα στους τυφλούς!

 48. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 10/02/2012 09:38:54

  Το μόνο λάθος του Σαμαρά είναι ότι δέχθηκε να πάρει μέρος στο κόλπο τους,στη συμμορία τους.Δέχθηκε τη φθορά για να το παλέψει απο μέσα.Υπάρχει πικρία,δεν είναι παράλογο το συναίσθημα.Αλλά είναι το τελευταίο πραγματικά χαρτί μας.Επιτέλους ξεχάστε πολιτικό κόστος και χτυπήστε εκεί που πρέπει,εκεί που έχουν

 49. ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 10/02/2012 15:50:30

  Aλήθεια!!!!
  Τί κέρδισε/έχασε ή Χώρα μας,από αυτά πού κέρδισε/έχασε ό Σαμαράς???

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.