#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/11/2011 17:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ;
Κανένας δεν γνωρίζει το τι μέλλει γενέσθαι, αν μια χώρα αποχωρήσει από το ευρώ. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, η Ελλάδα να το κάνει ξαφνικά, και να επιστρέψει στη δραχμή. Μπορεί να μη συμβεί ποτέ, αλλά υπάρχει η πιθανότητα.

Τι θα γίνει λοιπόν αν μια χώρα όπως η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη;

Το μεγάλο πρόβλημα θα είναι η μεταβατική φάση. Θα πρέπει να επαναδιαπραγματευθούν όλα τα συμβόλαια μεταξύ δανειστών κι οφειλετών, και μάλιστα στην νέα αξία που ο κόσμος θα δώσει στο νέο νόμισμα, π.χ. την νέα δραχμή. Και όλοι φανταζόμαστε πως η ισοτιμία που θα προκύψει δεν θα «κολακεύει» την Ελλάδα.

Ένας άλλος φόβος είναι τα λεγόμενα Bank runs. Όσοι έχουν καταθέσεις σε ευρώ στις ελληνικές τράπεζες, θα τις δουν να υποτιμούνται, οπότε πριν συμβεί κάτι τέτοιο, θα σπεύσουν να αποσύρουν τα χρήματα τους.

Όσο αποχωρούν οι ασθενέστερες οικονομίες, τόσο θα βλέπουμε τα νομίσματά τους να χάνουν αξία έναντι των ισχυρότερων νομισμάτων, όπως είναι το ευρώ και το δολάριο, καθώς οι νομισματικές αγορές θα μπορούν να αποφασίζουν για τα εθνικά νομίσματα, και όχι για ένα νομισματικό μπλοκ.

Η υποτίμηση μπορεί να βοηθήσει τα κράτη όσον αφορά στις εξαγωγές τους, αλλά στη περίπτωση αυτή, δεν μιλάμε για μια ήπια συνηθισμένη υποτίμηση νομίσματος, αλλά μάλλον για ένα συστημικό σοκ.

Βασικά, η περίοδος της μετάβασης θεωρείται ως ιδιαίτερα σημαντικό συμβάν (υποτίμησης). Μια χώρα αποχωρεί από την νομισματική ένωση επειδή  θεωρεί ότι δεν μπορεί να αντέξει μέσα σε αυτήν χωρίς να χρεοκοπήσει, οπότε μόλις το κάνει, ο υπόλοιπος κόσμος αποφασίζει την νέα ισοτιμία με βάση της συνθήκες της εξόδου. Ξαφνικά λοιπόν, η όποια στήριξη υπήρχε από τους τρίτους προς μια αδύναμη οικονομία, παύει να υφίσταται.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που με κάνει να πιστεύω ότι η ευρωζώνη θα παραμείνει ως έχει.

Βέβαια, δεν θα στοιχημάτιζα ούτε δυο δραχμές σε αυτό το ενδεχόμενο….

 Του Jared Bernstein, The Huffington Post

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. gio23 avatar
  gio23 28/11/2011 18:01:37

  To μόνο που κινδυνέυει είναι η παγκόσμια ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από το παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο κατεστημένο.Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.Δεν θα κατέχεις κανένα περιουσιακό στοιχείο στη σκλαβιά σου άνθρωπε.

 2. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 28/11/2011 18:11:30

  Απλα, η Ελλαδα θα υποστει ..ημιθανασιμο σοκ και ο απλος λαος θα ζησει για αρκετα χρονια στο οικονομικο περιβαλον του ΄50 !!! Η δε Ευρωπαικη Ενωση νομοτελειακα θα καταρευσει!!!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΝΤΙΝΟΣ 28/11/2011 18:32:27

   Μόνο κακά ξέρουμε να προφητεύουμε. Η περίπτωση να ξυπνήσουν οι ευρωπαικοί λαοί και να εκλέξουν ηγέτες με πίστη και όραμα που θα οδηγήσει σε διάσωση από την αμερικανοποίηση του παγκοσμιοποιημένης συστήματος των αγορών γιατί την αποκλείουμε; Μήπως παίζουμε άθελά μας το παιχνίδι τους; Πίστη μωρέ, υπάρχει ελπίδα. Στην Ελλάδα λέγεται Σαμαράς. Στις υπόλοιπες χώρες υπάρχουν ανάλογοι

 3. Σταράτα avatar
  Σταράτα 28/11/2011 18:19:55

  ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΕΝΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ .ΦΤΩΧΗ ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΡΟΥΣ .Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

 4. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/11/2011 18:33:15

  του παγκοσμιοποιημένου συστήματος

 5. ΑΡΒΙΟΣ avatar
  ΑΡΒΙΟΣ 28/11/2011 20:29:00

  Να τολμήσω να κάνω κ εγώ μερικές προβλέψεις? Μέχρι Μάρτιο το πολύ τον Απρίλιο, θα είμαστε εκτός ευρώ. Η Ευρώπη θα Γερμανοκρατείται μέσω του εκκολαπτόμενου νέου σχηματισμού που προωθείται -συνασπισμός των εύρωστων δορυφόρων της Γερμανίας-, χωρίς όμως να έχει καταφέρει ουσιαστικά να δημιουργήσει τον λεγόμενο ¨ζωτικό χώρο¨ που επιδιώκει,( πριν τουλάχιστον το 2013, μιας κ η συγκεκριμένη κατοχή δεν στηρίζεται με τανκς, άρα δυνατότητα άμεσης κ απροκάλυπτης λεηλασίας μιας χώρας).Από την άλλη μεριά του Αιγαίου η ¨φίλη¨ Τουρκία μη έχοντας πλέον λόγο να προσπαθεί να φανεί το καλό παιδί στην ΕΕ κ βλέποντας πλέον οτι στον δικό της ζωτικό χώρο (Αιγαίο) μπαίνει δυναμικά ένας ισχυρός αντίπαλος, θα προσπαθήσει να προλάβει να αρπάξει ό,τι μπορεί. Άλλωστε η ένταση αλλά κ το είδος των εξοπλιστικών προγραμμάτων της μας δείχνει ξεκάθαρα το νέο της αμυντικό ή μάλλον επιθετικό της δόγμα. Υπολογείστε λοιπόν κάπου το φθινόπωρο κάτι παραπάνω από ένα θερμό επεισόδιο. Ξέρεται τι μου θυμίζει η όλη ιστορία? ¨...και επι του ιμματισμού μου έβαλον κλήρον...¨ .ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ...!

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 28/11/2011 21:20:03

  Ἀκόμη πιό ζοφερή καί μαύρη ἡ κατάσταση δηλαδή...Ὁ Σαμαράς λοιπόν θά μπορέσει νά βοηθήσει τήν κατάσταση,ἢ θά φτάσει ἀργά;

 7. Apatsi avatar
  Apatsi 28/11/2011 21:20:03

  Σκέφτομαι τώρα εγώ.
  Αν αποφασίσει μια Ελληνική Κυβέρνηση άμεση επιστροφή στη δραχμή, έχοντας στο νού της ένα σχέδιο ανάπτυξης, λέω ότι προκείπτουν τα ακόλουθα:
  1. Το κράτος εκδίδει την νέα δραχμή και όλες οι συναλλαγές εντός Ελλάδος πραγματοποιούνται μ' αυτήν.
  2. Στο κράτος (κατ' ουσία) μένει όλο αυτό το ευρώ που τώρα είναι σε τράπεζες, εφορίες, ιδιώτες, οργανισμούς, εταιρείες κλπ. Πιθανολογώ πάνω από 100 δις.
  3. Με βάση αυτό το ζεστό χρήμα, το κράτος
  α. Εξασφαλίζει εντός Ελλάδος μιά ισοτιμία (τουλάχιστον μια τριετία) που θεωρεί ότι εξυπηρετεί τις εισαγωγικές-εξαγωγικές ανάγκες του, κατά το πρότυπο του κινέζικου Yuan, το οποιο το αγοράζεις μόνο μέσα στην Κίνα 7/1 ευρώ, (και φυσικά σκίζουν στις εξαγωγές).
  β. Εξασφαλίζει την απρόσκοπτη εισαγωγή καυσίμων, φαρμάκων, ανταλλακτικών, αγορές οπλικών συστημάτων (για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας) πληρώνοντας με σκληρό νόμισμα που πλέον το διαθέτει ζεστό.
  γ. Με την σωστή νομισματική πολιτική και έχοντας το χρονικό περιθώρειο που δίνει ένα απόθεμα συναλλάγματος 100 δις, μπορεί να φτιάξει πάλι μια δραχμή η οποία θα είναι στη διακριτική ευχέρεια της όποιας Ελληνικής Κυβέρνησης να την εντάξει (αν το επιθυμεί ) στα ταμπλώ των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
  Μπορεί όσα έγραψα παραπάνω να είναι ανοησίες, αλλά και όσα γράφουν αυτοί που τρελλαίνονται και μόνο με την ιδέα της επιστροφής μας στη δραχμή (είτε ηθελημένα είτε εκβιαζόμενοι), γράφουν μάλλον μεγαλύτερες.
  Τελικά θέλω να πώ ότι το ζητούμενο είναι μιά Ελληνική Κυβέρνηση, η οποια έχει σχέδιο για μιά τουλάχιστον δεκαετία και την απόφαση να το ακολουθήσει βλέποντας το δίδυμο Ελλάδα-Ελληνες.

  • BlackWhite avatar
   BlackWhite @ Apatsi 28/11/2011 21:51:06

   Αύριο η Μέρκελ θα σου ζητήσει να υπογράψεις υποταγή στο μνημόνιο αλλιώς δεν θα πάρουμε την 6η δόση!

 8. Σταμάτης avatar
  Σταμάτης 28/11/2011 21:48:44

  Λοιπόν το να αναδημοσιεύουμε ανευθηνα και τρομολαγνικά άρθρα δεν έχει νοημα βέβαι ειναι δικαιομα του συντάκτη να το κάνει. Και εξηγούμαι λέει για πέρασμα στην δραχμή ξαφνικά. Δεν υπαρχει πουθενά αυτό. Πρέπει να συμφωνηθεί να αλλάξουν το ευροσύμφωνο και αυτό να εγκριθεί από όλα τα κράτη της ευρωζώνης. Αρα θέλει διαδικασία κατά την οποία θα γινει χάος . Οι τράπεζες θα αδειάσουν σε 1 νύχτα. Κανένας δεν θα μπορεσει να εισαγει τιποτα . Ακομα και σήμερα θα πρέπει να πληροφορηθείτε οτι το μόνο κρατος που μας δινει πίστωση στο αργο πετρελαιο για εισαγωγή ειναι το Ιραν. Έχουμε δε αυξήσει τις εισαγωγες απο 8 στο 30_% με αποτέλεσμα την εντονη διαμαρτυρια των ΗΠΑ. Δεν συζητάω δε για φάρμακα. Σκεφθείτε υπευθηνα τι εχει να γινει στο διαστημα το λιγοτερο 3'4 μηνων που θα υπαρξει για να γινει αυτο πραγματικότητα. Δευτερον εξοδος μονο απο την ευρωζωνη δεν υπαρχει υπαρχει εξοδος απο την Ε.Ε . Σκεφθειτε απλα το περιβάλλον κατα το οποιο η Ελλάδα μονη που δεν παραγει τιποτα προσπαθει να εξαγει τα λιγοστα προιοντα στην Ε.Ε και να πετυχει και ποιοτητα και τιμες και οι τραπεζες να χρηματοδοτουν τον εξαγογεα μεχρι να εισπραξει οντας βομβαρδισμενες και χωρις κεφαλαιο. Τριτον καλοι οι ηρωικοι υπολογισμοι για 100 δις ευρω σε συναλαγμα αλλα θα πρεπει να ξερετε οτι το νομισμα υποτιμαται απο το εξωτερικο και οχι απο την κυβερνηση η κυβερνηση επικυρωνει συνηθως το μεγεθως υποτιμησης. Μετά θεμα χρηματων που εχουν δανειστεί οι ελληνικες τραπεζες διατραπεζικα και απο ΕΚΤ σε τι θα το γυρισουν σε ρουβλια η νομιζετε οτι θα τα ξεγραψουν ολα σφουγγαρι που λεει και ο Αντωνης. Τεταρτον δεν υπαρχει προηγουμενο επιστροφης χωρας απο σκληρο νομισμα σε νεο υποτιμημενο. Θα εχουμε γεγονοτα παραλληλων αγορων που φερνουν την οικονομια και τη χωρα χρονια πισω και θυμιζουν δεκαετια του 50 με χρυσες λιρες και δολλαρια. Η φενομενα σοβιετιας και πρωην Γιουγκοσλαυιας που επισημο ηταν το δηναριο και ολες οι συναλαγες γιονοταν στη μαυρη με μαρκα. Πεμπτον και κλεινω με στεναχωρει ο χωρος μας να πρωωθει ιδεες και αποψεις Παπαρηγας περι δραχμης και λοιπων ανοησιων. Η πατριδα μας θα ειναι περιφανη μεσα στην Ευρωπη και στιν σκληρό της πυρήνα.Ειναι επιταγη που αφησε σε ολους τους νεωτερουν ο Εθναρχης . Κατι που δεν πρεπει να ξεχνουν ολοι οι νεοκοποι ψευδοεθνικιστες ιδεολογοι.

 9. makis avatar
  makis 28/11/2011 22:26:38

  Βρετανία ο μεγαλύτερος προβοκάτορας EVER!!!!
  Οι Βρετανικές κυβερνήσεις από εκτιμήσεις γεγονότων 30ετών, θεωρώ ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο προβοκάτορα παγκοσμίως.
  Από την εποχή των πολέμων στον κόλπο μέχρι τους πολέμους σε Αφγανιστάν και Ιράκ, οι κυβερνήσεις .......
  http://shar.es/ohCTs

 10. sovokai avatar
  sovokai 29/11/2011 09:33:39

  καποτε ειχα ενα σπυρί που ηταν μολυσμένο. Η χειρουργικη αφαιρεση επιβεβλημμένη. Ο πόνος αβασταχτος για κάμποσο καιρό. Τωρα ευτυχως ειμαι καλά .Πήρα πάνω μου

 11. The Saint avatar
  The Saint 29/11/2011 10:44:56

  Γιά σταθείτε λίγο βρε παιδιά γιατι θα τρελλαθούμε. Σε ολα μα σε όλα τα άρθρα περί εξόδου απο τη δραχμή, αναφέρονται ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ στη σχεδόν μηδενική παραγωγική βάση της Ελλάδας!!!!
  Μα τι λέτε τώρα? Η Ελλάδα ΔΕΝ παράγει?
  ΔΕΝ παραγει Ελιές/Ελαιόλαδο (απο τα καλύτερα σε ποιότητα παγκοσμίως?)
  ΔΕΝ παράγει πατατες (η ποικιλία της Ηλείας είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ παγκοσμίως)
  ΔΕΝ παράγει όσπρια?
  ΔΕΝ παράγει ρύζι?
  ΔΕΝ παράγει αλεύρι? Ισως να χρειαστούμε εδώ τη βοήθεια των Ρώσσων
  ΔΕΝ παράγει ένα σωρό διαφορετικά είδη φρούτων, μοναδικά λογω κλιματος?
  ΔΕΝ παράγει ζάχαρη?
  ΔΕΝ παράγει ΓΑΛΑ, και γαλακτομικά/τυριά ΜΟΝΑΔΙΚΑ στο είδος τους?

  ΟΛΑ τα παρπάνω τα παραγει, και σας διαβεβαιώνω (γιά να μην αρχίσω το σχετικό ψάξιμο στο δίκτυο) ότι τα παράγει και στις απαιτούμενες ποσότητες γιά να καλυφθεί ΣΩΣΤΑ η αγορά.

  Τι ΔΕΝ παραγει λοιπόν χώρα μας?
  1) ΚΡΕΑΣ ΔΕΝ παραγει στις ποσότητες που έχουμε μάθει να τρωμε σαν γουρούνια ( σαντουιτς ζαμπον/λουκανικο το πρωι, δυο πιτόγυρα το μεσημέρι, και μακαρόνια ΚΙΜΑ, η ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ, η ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ, η καμμια ΜΠΡΙΖΟΛΙΤΣΑ γιά το βράδυ...)

  Καθήστε και δείτε ΠΟΣΕΣ φορές την εβδομάδα τρώτε ΚΡΕΑΣ/ΚΡΕΑΤΙΚΟ, και σκεφτείτε ότι ΟΛΟΙ οι γιατροί συνηστούν ΚΟΚΚΙΝΟ κρέας μία με δύο (το πολυ) φορές την εβδομάδα, και αναλογιστείτε ΤΙ κάνουμε στους εαυτούς μας, και στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ μας τόσα χρόνια.
  Και σε αυτό πάντως λύση θα βρεθεί.

  2) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ δεν παράγουμε γιά να μπορούμε να αγοράζουμε ότι θέλουμε. Και αυτό συμβαίνει σημερα! Αύριο με ένα ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΛΛΗΝΑ, δεν ξέρουμε...

  ΠΩΣ ζούσαμε δλδ πρίν 12 χρόνια? ΠΩΣ?
  Αυτοί που σπέρνουν ΦΟΒΟ να πάνε στο διάτανο μαζί με όλους τους Ευρωλιγούρηδες, και οι υπόλοιποι να ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ τον κώλο μας κάτω, και να δουλέψουμε, ναί, θα είναι δύσκολα αρχικά, το έχουμε ξαναπεί, ΑΛΛΑ εγώ ΠΡΟΤΙΜΩ να περάσω δύσκολα δυο-τρία χρόνια, και μετά να ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ και ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ γιά την ΠΑΤΡΙΔΑ μου, και το ΓΕΝΟΣ μου, παρα σκλαβος του κάθε φούστη Ραιχενμπαχ γιά γενεες επι γενεών, μόνο και μόνο γιά να μην χάσω το μισθό που έτσι και αλλιώς θα μου τον εξαφανίσουν σιγά-σιγά...

  ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

  • ελευθερία avatar
   ελευθερία @ The Saint 29/11/2011 13:18:47

   Πωλούνται σκαπέτια με αναλυτικές οδηγίες χρήσης σε DVD. Εδώ άλλοι στέλνουνε μηχανές στον Άρη κι εμείς καταστρώνουμε σχέδια για το τι θα τρώμε.

   • The Saint avatar
    The Saint @ ελευθερία 29/11/2011 16:42:53

    Μη μασάς....
    Σχέδια γιά το τί θα τρώνε, θα καταστρώνουν σε λίγα χρόνια απο σήμερα ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ σε αυτόν τον πλανήτη.
    Οι παγκοσμιοποιητές, δεν θέλουν μόνο την Ελλάδα, αλλά όλο τον κόσμο κάτω απο τις επιταγές τους...
    Και τα "σχέδια" περί Αρη, Κρόνου, Ερμή, και δεν ξέρω και εγώ ποιανού άλλου, θα πανε στις καλένδες γιά μετά την ...Δευτέρα Παρουσία!

 12. The Saint avatar
  The Saint 29/11/2011 10:46:35

  Και έχω αφήσει απ'έξω τη νούμερο ένα "παραγωγή" μας που είναι οι τουριστικές υπηρεσίες....
  Αιντε....ΞΥΠΝΑΤΕ

 13. θανασης avatar
  θανασης 29/11/2011 12:03:17

  Εμενα παντως με προβληματιζει οτι η "επιτρεπομενη" λυση ειναι ΜΙΑ(1) και καμια αλλη,δηλαδη η παραμονη με καθε τροπο και οποια θυσια στο ευρω.Ενα σοβαρο κρατος και ενας σοβαρος αναλυτης εξεταζει ολες τις λυσεις και δεν απορριπτει a priori καποια αλλη "αιρετικη" λυση.Υπαρχουν π.χ αρκετοι αναλυτες που υποστηριζουν με στοιχεια οτι η επιστροφη μας στην δραχμη δεν ειναι δα και η συντελεια του κοσμου.Γιατι να μην ακουσουμε και αυτους τους ανθρωπους που ΙΣΩΣ να εχουν δικαιο και τους απορριπτουμε ως γραφικους,επικινδυνους,καταστροφολογους,κ.τ.λ;
  Το νομισμα παντα εχει δυο οψεις κυριοι.

 14. tasossp avatar
  tasossp 29/11/2011 13:47:48

  θα ηθελα και εγώ να κανω ενα σχολιο ,το πρωτο μου ,αν και διαβαζω καθημερινα τις ειδήσεις του site.
  να πω οτι συμφωνώ απολυτα με τα λεγομενα του "the saint".
  Πραγματι δεν βλέπω τον λογο γιατί να μην προχωρήσουμε στην δραχμή. Να μην φυγει απο τα χερια μας το χρέος και παει στο αγγλικό δικαιο και να θεσουμε πια τους δικους μας ορους του παιχνιδιού.
  να ξαναγυρισουμε στην παραγωγή όλων των προιόντων όπως πριν απο 15-20 χρονια οταν στο ΑΕΠ το 40% οφειλόταν στην γεωργική παραγωγή. Ετσι θα μπορεσουμε να ανταπεξελθουμε σε οποια δυσκολία παρουσιαστεί. πραγματικά ακουω απο τον καθε "σοφό" οικονομολογο που βγαίνει στα καναλια τις δικες τους αμπελοφιλοσοφίες περι κρισεως και πως αντιμετωπίζεται. Αν δεν ξαναγινουμε κοινωνία που ξερει να ακουει και να φροντίζει τον καθε ενα απο εμας που εχει αναγκη τοτε δεν εχουμε ελπιδα , δεν εχουμε μελλον . Πρέπει να προσπαθησουμε ολοι μας για τον συναθρωπό μας, που μας εχει αναγκη. Να ξαναγινουμε παλι ένας λαός που έχει αντανακλαστικά και ΖΩΗ μέσα του, ετσι ώστε να μπορεσει να προσφέρει και ΖΩΗ. και τοτε ειμαι σιγουρος οτι σε πολλή συντομο χρονικό διάστημα θα βρουμε παλι τα πατηματά μας σαν εθνος. ΚΑι τοτε αλλιμονο σε αυτούς που μας κουνάγανε το δάκτυλο και μας χλευάζανε , και μας κοροιδευανε. Σε κατι φονιάδες των λαών , και τα τσιράκια τους που στο περασμα της ιστορίας εχουν να επιδειξουν μονο ΥΠΟΤΑΓΗ.
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΩΡΕ !!!!!!!!!!!!!!!!! και οχι Ολλανδοι και φιλανδοι.
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΩΡΕ !!!!!!!! οπως έλεγε και ο Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ . ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111

 15. Σταμάτης avatar
  Σταμάτης 29/11/2011 17:14:18

  Λοιπόν καλά είναι τα θεωρητικά στοιχεία αλλά να περάσουμε στα στοιχεία τα πραγματικά.
  1.Πως ζούσαμε λέτε πριν 12 χρόνια ζούσαμε με δανεικά που αφειδώς και χωρίς προγραματισμό έπερναν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Η δραχμή είχε κατρακυλίσει και ζούσε μέσω τεχνικών ΑΤΑ και επιτοκίων 15 20% .
  2.Ζούσε με ένανα ασύδωτο δημόσιο τομέα δημιούργημα των κλαδικών ΠΑΣΟΚ.
  3.Παραγωγή πετρελαίου ναι μακάρι να υπάρξει αλλα μέχρι την εκμετάλευση θέλουμε τουλάχιστον 3'4 χρόνια και απο την στιγμή που δεν έχουμε εμπειρία εξόρυξης θα παραχωρίσουμε το 40% στην καλύτερη περίπτωση στην εταιρια ερευνας εξορυξης.
  4.Δεν θα καλυπτει τις αναγκες μας εξολοκληρου. Πως άραγε θα καλυψουμε τα χρονια αυτά;;
  5.Γεωργικά προιόντα ακομα και οι πιο γνώστες της αγροτικής ζωής γνωρίζουμε οτι εφοσον οι τιμές εισαγωμένων προιοντων απο τριτες χωρες ειναι πιο χαμηλές δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι πιο φτηνά τα Ελληνικά ειδικα σε περιβάλλον χωρις τις ασυδωτες επιδοτήσεις που χάθηκαν σε αλλοτρια εξοδα. Δημιουργημα ΠΑΣΟΚ. Εκτος και εαν θέλεται εναν αγροτη να δουλευει με χρηματα Βουλγαρου αγροτη 200'300 ευρω εισοδημα τον μηνα.
  6.Κτηνοτροφια το ζωικο κεφάλαιο ειναι γνωστό ότι για να διπλασιαστεί θέλει 1 ετος τριπλασιαστει 3 και ουτο καθεξης χωρις να εχουμε κρεατοπαραγωγή και με την προυποθεση παραγωγης απο την ιδια την πατριδα μας φυτικού κεφαλαιου για ζωοοτροφες. Λυπαμαι που θα το σημειωσω αλλα και να γινουμε παλι φυτοφαγοι με συνηθιες κρεας μονο το σαββατο κυριακο 11 εκατομυρια κοσμος με ζωικο κεφαλαιο σημερινο δεν τρεφεται.
  6 Γαλα βεβαια οταν το 10% της γαλακτοπαραγωγης καλυπτεται απο την σημερινη παραγωγη δεν νομιζω να περιμενεται σε 5 χρονια να καλυφθει εκτος και αν δεν πινουμε και γαλα.
  7.Ελιες ελειολαδο πραγματι με τι τιμες;;; 2,8 3 η 4 το κιλο οταν οι αλλς χωρες πουλανε με 1,5 ;;;
  8.Να μην μιλήσω για τυποποιηση τροφιμων χωρις πετρελαικα προιοντα ανυπαρκτη.
  9.Τουρισμός με τι υποδομη με υποδομη στο 80% των επιχειρησεων της δεκαετιας του 80% ;;
  10. Ναυτιλία άραγε εχετε ερευνησει ποτε γυρισαν οι ελληνικες εταιριες στην ελλαδα και ποτε υψωσαν τις σημαιες;;; Μαλλον οταν ειχαμε σταθεροτητα.
  Εχω να πω πολλά ακόμα. Απλά θα ξαναθυμίσω πως χρόνια τώρα στρατηγική επιλογή της παραταξής μας ηταν η ενταξύ μας στην Ε.Ε . Δώσαμε μαχη να εξαλίψουμε τις παροχιμενες τριτοκομουνιστικες αντιληψεις που λαικίστικα περναγε το ΠΑΣΟΚ Εεξω απο το νατο εξω απο την ε.ε Αισθάνομαι θλήψη οταν βλέπω τετοια εθνισκιστική τρομολαγνία. Δεν αξιζει στην παραταξή μας.
  Θα τριζουν τα κοκαλα του εθνάρχη. Εκτος και αν άλλαξε προσανατολισμο η παραταξή μας.
  Το να μην σκυβεις το κεφαλι στην μερκελ και στην καθε μερκελ φιλοι μου ειναι αποτελεσμα των προσπαθειων ενός έθνους . Τότε μιλάς ισοτιμα. Τοτε δεν κατεβαζεις το κεφάλι. Οπως έκανε ο προηγούμενοςπροθυπουργος στο Βουκουρέστι. Μς εργα κξαι οχι λογια. Οταν ανοιγεις δρομους για την πατριδα σου. Αλλά μέσα στην Ευρώπη.
  Οποιος μπορεί με στοιχεία να μας πει πως θα ζησει αυτή η χώρα αποκλισμένη 4 με 5 χρονια χωρις τραπεζικό συστημα και χωρις εισαγωγες. Αραγε ποιες τραπεζες θα χρηματοδοτησουν εξαγωγες;;;
  Εκτος και αν ξεχνατε τα μοντελα των βαλκανικων χωρων και οσα τραβηξαν οταν κατερευσε ο ανυπαρκτος σοσιαλισμος. Τερμα τα λογια εργα.
  Αλλωστε ακομα και ο Αντωνης το εχει πει καθαρα μονο μεσα απο την Ευρωζωνη υπαρχει μελλον σιγουρο.
  Συγνωμη αλλά λοβοτομή δεν εχουμε παθει ακομα οσο και αν προσπαθησε ο jefry.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.