#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/09/2012 10:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα πεί ο Στουρνάρας στον Σόϊμπλε

Αθήνα - Βερολίνο για μια ανάσαΕς αύριον τα σπουδαία αν και στην κυβέρνηση κρατάνε μικρό καλάθι μην τολμώντας καν να ξεστομίσουν το τι περιμένουν από την έτσι και αλλιώς σημαντική συνάντηση  του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανκ Σόιμπλε.

Σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών πετάει για Βερολίνο όπου αύριο θα συναντήσει τον άνθρωπο που η γνώμη και οι αντιλήψεις του επηρεάζουν όσο κανένας άλλος το μέλλον της χώρας μας.

H συνάντηση αυτή πραγματοποιείται σε συνέχεια της συνάντησης Σαμαρά - Μέρκελ, μόνο που θα έχει περισσότερες λεπτομέρειες από το ελληνικό δράμα που εστιάζεται στην άνευ προηγουμένου ύφεση και τη δραχμική αβεβαιότητα που παραμένει και επικρέμαται είτε ως απειλή είτε ως μέσο πίεσης.

Δηλαδή, θα παρουσιαστούν στον Σόϊμπλε αναλυτικά και με άνεση χρόνου όλα όσα δεινά επέφερε στη χώρα μας η οικονομική ύφεση και το μνημόνιο από το 2010 που μπήκαμε στη μέγγενη του ΔΝΤ και των ευρωπαίων εταίρων μας.

Όπως μαθαίνουμε, στον Γερμανό υπουργό θα γίνει μια αναλυτική παρουσίαση των επιπτώσεων που έφερε η ύφεση στο έλλειμμα και κατά συνέπεια στη δυνατότητα της χώρας μας να μπορέσει να είναι συνεπής για μηδενικά ελλείμματα τα επόμενα χρόνια.

Είναι σημαντική παράμετρος που μπορεί να αποδειχθεί με νούμερα στον Γερμανό υπουργό και -σε συνδυασμό με τα άλλα οικονομικά μεγέθη που επηρεάστηκαν από την ύφεση που έφερε κατά βάση το μνημόνιο- μπορεί  να ξεκλειδώσει το θέμα επιμήκυνσης, ή κάποια άλλη λύση που δεν είναι ακόμα ορατή.

Στη συνάντησή του ο κ. Στουρνάρας με τον κ. Σόιμπλε θα προωθήσει το αίτημα επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής ως το 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι η ύφεση δεν επηρεάζει μόνο την κοινωνία και την αγορά αλλά και τους ίδιους τους αριθμούς, τους στόχους δηλαδή του προγράμματος για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2014.

Παράλληλα ο κ. Στουρνάρας θα θέσει το θέμα της λεγόμενης «δραχμικής αβεβαιότητας» που δημιουργούν οι δηλώσεις περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ οι οποίες τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργούν αποτρεπτικά για τις επενδύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις (αν και τις τελευταίες ημέρες το κλίμα έχει αντιστραφεί)...

Πάντως όσο πλησιάζει η ώρα της ανακοίνωσης του πακέτου των μέτρων, η πίεση που δέχεται η Αθήνα από την Ευρώπη και το ΔΝΤ υποχωρεί, καθώς οι δανειστές γνωρίζουν το βασικό του περιεχόμενο και αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Από την άλλη, αναμένεται ο κ. Στουρνάρας να δεσμευτεί για την τήρηση των συμφωνημένων και θα συζητήσει με τον κ. Σόιμπλε και για την πορεία του χρέους, εν όψει και της έκθεσης βιωσιμότητας που θα συντάξει αυτόν τον μήνα το ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κάνω ότι δεν βλέπω avatar
  Κάνω ότι δεν βλέπω 03/09/2012 12:20:35

  Νομίζω ότι το παρόν στιγμιότυπο απηχεί κάτι από τη θεματική των Ρέμπραντ, Βερμέερ και Καραβάτζιο. Το φόντο είναι σκοτεινό, ενώ η μοναδική πηγή φωτός προέρχεται από τα ίδια τα πρόσωπα. Το επίκεντρο είναι ο Σόιμπλε, ο οποίος δεν κοιτάζει κανέναν, μόνο στο κενό. Ο μόνος που του απευθύνει τον λόγο άμεσα είναι ο Στουρνάρας, ενώ οι υπόλοιποι κοιτάζουν τον Σόιμπλε, ευρισκόμενοι σε στάση αναμονής και πιθανώς κρατώντας την αναπνοή τους.

 2. Κάνω ότι δεν βλέπω avatar
  Κάνω ότι δεν βλέπω 03/09/2012 12:28:43

  Addendum: Παρατηρήστε στην άνω γωνία δεξιά έναν νεαρό γραφειοκράτη, ο οποίος γρηγορεί και με ματαιόδοξη ευσυνειδησία σιάζει τη γραβάτα του. Ενδεχόμενος τίτλος για το στιγμιότυπο: ο Ιησούς μπροστά τον Πιλάτο, ... ε λάθος αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

  • th avatar
   th @ Κάνω ότι δεν βλέπω 03/09/2012 17:53:51

   το Ν.Α.Τ.Ο., η Δυτικο-Ευρωπαϊκή Ένωση, ή Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρω-Ζώνη, & η Ο.Α.Σ.Ε./Δ.Α.Σ.Ε. (O.S.C.E.), είναι μερικοί απ’ τους θεσμούς των “νικητών”, απ’ τους οποίους η Γερμανία θέλει να ’απαλλαγεί. Εκτός απ’ την Ευρω-Ζώνη, που μπορεί να μετατραπεί σε “Λατινική Ευρώπη”, οι άλλοι θεσμοί πρέπει, (ή θα πρέπει), να αλληλοϋποστηριχτούν για να επιβάλουν στην Γερμανία την παρουσία τους & να της αμφισβητήσουν την νέο-αποκτημένη ανεξαρτησία της ή και την ενότητά της.

 3. tak avatar
  tak 03/09/2012 13:56:36

  Ich liebe dich! Deutschland über alles!
  Και θα γλιτώσει από το ... Ας μη το πω καλλίτερα!

 4. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 03/09/2012 14:17:32

  Ο στουρνάρας όπως είναι και κοντοκουρεμένος μάλλον "διατάξτε" θα πει....

 5. tpe avatar
  tpe 03/09/2012 14:34:56

  Εγώ πάντως αν ήμουν Σόιμπλε, θα ρώταγα τον Στουρνάρα πως διάολο μία πεζογέφυρα στοιχίζει 2 εκ. ευρώ...
  http://www.capital.gr/News.asp?id=1603503

  Ντροπή κι αίσχος...

  • τάσος avatar
   τάσος @ tpe 03/09/2012 22:46:39

   πως γίνεται ρε φίλε; μπράβο στο θράσσος τους.

 6. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 03/09/2012 14:41:11

  Θά τού πεί ότι δέ βγάζει τό χρόνο η κυβέρνηση Σαμαρά κιό Σόιμπλε θά τού απαντήσει μονολεκτικά (πρώτο ενεστώτα, ρήμα από χ)!

 7. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 03/09/2012 16:20:37

  Τελικά ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;

 8. Enzo avatar
  Enzo 03/09/2012 19:46:10

  Τα κάλαντα .

  • tak avatar
   tak @ Enzo 04/09/2012 08:46:42

   Μπα... Τα ,,, τάλαντα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.