#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/05/2013 12:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα μπορούσε... άραγε να αποκαλύψει ο Ακης;H δίκη του Ακη είναι σε εξέλιξη αν και οι συνεχείς αναβολές δείχνουν ότι θα φάμε το καλοκαίρι βλέποντας το σήριαλ το οποίο θα κρατήσει σίγουρα μήνες. Το ερώτημα είναι αν θα ολοκληρωθεί πριν τον Οκτώβριο οπότε και λήγει το 18μηνο κι αν θα μείνουν ελεύθεροι ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του.

Ίσως και γι’ αυτό να υπάρχουν οι συνεχείς ενστάσεις ώστε να παραταθεί ο χρόνος της διαδικασίας και να πάει η δίκη μέχρι τα… Χριστούγεννα.

Τα πρώτα μηνύματα πάντως έχουν δοθεί και από τους δικαστές και από τον κ. Τσοχατζόπουλο. Οι μεν δικαστές δεν προτίθενται να ακολουθήσουν τις νομικές φιοριτούρες των συνηγόρων του Ακη ο δε πρώην υπουργός απειλεί με αποκαλύψεις, όπως κάνει μήνες τώρα αλλά δεν έχουμε ακούσει μιλιά από το στόμα του.

Ωστόσο, τι θα μπορούσε άραγε να αποκαλύψει ο Ακης; Διότι μέχρι στιγμής το μόνο που ισχυρίζεται είναι πως οι αποφάσεις για τα εξοπλιστικά λαμβάνονταν στο ΚΥΣΕΑ από κοινού. Επομένως, σύμφωνα με την άποψή του, είναι ένοχοι και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και άλλοι υπουργοί.

Μα η δίκη που γίνεται δεν αφορά τις αποφάσεις που ελήφθησαν αλλά τις μίζες που δόθηκαν. Και μέχρι στιγμής με «τη γίδα στην πλάτη» έχει πιαστεί μόνο ο Ακης. Αν έχει τιμολόγια και άλλες αποδείξεις ότι τα «πήραν» κι άλλοι επιφανείς του ΠΑΣΟΚ, σίγουρα θα τα είχε δώσει ή τουλάχιστον θα μας είχε προϊδεάσει. Αλλά φαίνεται ότι δεν έχει διότι πίστεψε αφελώς ότι μπορεί ασύδοτα να παίρνει μίζες και κανείς να μην τον ελέγχει επειδή είναι ο… μεγάλος Ακης. Η μεγαλομανία του τον έφαγε.

Φαίνεται ότι δεν έχει απολύτως τίποτε και είναι εντελώς αποπροσανατολιστική η τακτική του ότι φταίνε και οι άλλοι. Καλύτερα να μας δικαιολογήσει από πού προέκυψε αυτός ο πλούτος, τα σπίτια, οι οφ σορ, τα ταξίδια και η χλιδάτη ζωή της κ. Σταμάτη.

Από την άλλη, ο Ακης έκανε το εξής εντυπωσιακό. Αν και αρνείται τα πάντα, έκανε ενστάσεις λέγοντας ότι υπάρχει παραγραφή των αδικημάτων που αρνείται. Οξύμωρο, αλλά έτσι νομίζει ότι θα υπερασπιστεί καλύτερα τον εαυτό του.

Όσοι εμπλέκονται σε αποφάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα δεν είναι συλλήβδην «πιασμένοι». Σίγουρα υπάρχουν τίμιοι πολιτικοί που υπογράφουν στο ΚΥΣΕΑ επειδή ο υπουργός Άμυνας τους έφερε την πρότασή του. Δεν κάθονται να πολυσκεφτούν αν ο συγκεκριμένος τα πήρε ή όχι. Όπως επίσης και κανείς δε μπορεί να πει ότι όλοι οι υπουργοί Άμυνας που πέρασαν έλαβαν αποφάσεις με βάση τη μίζα που πήραν. Δε μπορεί να φτάσουμε από τη μια άκρη στην άλλη.

Όμως, η υπόθεση Ακη μπορεί να αποτελέσει μια καλή αρχή για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της διαπλοκής με τα εξοπλιστικά του Άμυνας. Πλέον κανείς δε θα τολμήσει να υπογράψει πριν κάνει σοβαρό έλεγχο. Όταν ο πρώην υπουργός πάει φυλακή για τα λεφτά που πήρε, κάποιοι θα πάρουν το μήνυμα ότι δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι η χώρα. Δυστυχώς, η παραγραφή του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς να τη γλιτώσουν.

Ο Ακης, πάντως, δεν πρέπει να τη γλιτώσει γιατί είναι ένοχος και γιατί εκπροσωπεί ένα σύστημα που πεθαίνει. Καλό είναι λοιπόν να επικεντρωθεί στις φιλίες μέσα στη φυλακή διότι απ’ ότι μαθαίνουμε ο Λάκης Γαβαλάς δήλωσε πόσο πολύ τον θαυμάζει για τη στάση του μέσα στον Κορυδαλλό.

Ίσως, όταν βγει από τη φυλακή να κάνει μια νέα καριέρα στη… σόου μπιζ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημης avatar
  δημης 11/05/2013 12:41:53

  ...Μα... σε πόσους κύκλους των πόσων επεισοδίων θα τελειώσει το ...ΣΗΡΙΑΛ....
  Το πώς θα τελειώσει ,ποιοί θα ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ (και πληρώνουν ), ,πόσα από τα ..."απαλοτριωμένα" κλεμένα θα γυρίσουν πίσω , τα γνωρίζουμε.

 2. F. Alavanos avatar
  F. Alavanos 11/05/2013 16:02:00

  Ένα "καλό" σήριαλ με πολλά επεισόδια στέλνει το πόπολο ευχαριστημένο για ύπνο... Εφόσον τηρούνται ισορροπίες μπορούν όσοι ενέχονται να συνεχίζουν να εύχονται στο πόπολο: "καληνύχτα μαλάκες"... Τσάμπα εργάζονται τα ΜΜΕ και οι δημόσιοι λειτουργοί (όλες οι κατηγορίες); όχι βέβαια!

 3. kiki64 avatar
  kiki64 11/05/2013 17:37:40

  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ 1-1 (ΑΚΗΣ-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ) ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΔΥΜΟ!!

  • kiki64 avatar
   kiki64 @ kiki64 11/05/2013 17:39:00

   Εγώ είμαι υπερ του να τους αφήσουν και τους δυο ελεύθερους.

 4. kosvag avatar
  kosvag 11/05/2013 17:55:13

  Στις αστυνομικές αμερικάνικες ταινίες βλέπουμε ότι ο αστυνομικός λέει στον κακό: γίνε ρουφιάνος και θα έχεις έκπτωση στην ποινή σου. Εδώ βλέπουμε ο κακός να κάνει πρόταση για ρουφιάνεμα και να μην υπάρχει ενδιαφέρον από τον αστυνομικό (ύποπτο). ΟΚ, το τι πραγματικά γίνεται δεν το γνωρίζουμε, αν και αυτό ίσως είναι ακόμα πιο επίφοβο. Στην τελική ας αποκαλύψει ότι θέλει ο Άκης σε επίσημο έγγραφο και μετά ας ασχοληθεί το κράτος να αξιολογήσει και να αξιοποιήσει το ρουφιάνεμα, και μετά ας του κάνουν την ανάλογη έκπτωση (λες και ξέρουμε την ποινή επί της οποίας θα υπολογιστεί η έκπτωση).

 5. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 11/05/2013 18:59:13

  Δυστυχώς οι "αποκαλύψεις" του Ακη αφορούν πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ που πλέον δεν μετέχει των εξελίξεων και το οποίο ώς έχει αναφέρει ο Κος Μιχάλης Ιγνατίου είναι το πρόσωπο κλειδί στο σκάνδαλο Κοσκωτά . Η Θυματοποίηση ή το δόγμα "μαζί τα φάγαμε" καταρρέουν όταν κάποιος ασχοληθεί σοβαρά πρώτον με την προσωπική διαδρομή του Ακη και δεύτερον με την γνωστή σχέση Παπανδρεικου ΠΑΣΟΚ με την τότε Γερμανική Σοσιαλδημοκρατία του Βίλλυ Μπράντ

 6. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 11/05/2013 19:11:47

  ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΛΑΔΙ ΤΟΝ ΑΚΗ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ? ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΟΛΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ. ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΜΙΖΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΛΟΓΩ ΜΙΖΩΝ. ΚΑΙ Ο ΑΚΗΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕ ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΙΑΛΑΓΗ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ..........ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΑΚΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ 75 ΕΤΩΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΚΗ. ΚΑΤΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΜΑΓΚΕΣ...........ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΙΔΙΩΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΕΦΑΓΑΝ ΕΦΑΓΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΚΑΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΜΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΣ..................

 7. yianna avatar
  yianna 11/05/2013 19:28:38

  Στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού εμπεδώθηκε πλέον ποιοί τα έφαγαν, με τη διαφορά ότι η ΝΔ έκανε τραπέζι για λίγους ενώ το ΠΑΣΟΚ μπουφέ για όλους. Ας μιλήσει λοιπόν, τι απειλεί? Φοβάται προφανώς ή και διαπραγματεύεται γιατί αλλιώς θα είχε κελαηδήσει. Το θέμα είναι, έγινε αχόρταγος για τον εαυτό του ή και για το κόμμα?

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ yianna 11/05/2013 19:40:50

   Γιάννα, εξαιρετική, μέσα σε δυό αράδες συνόψισες όλο το πάρτυ της μεταπολίτευσης!

 8. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 14/05/2013 09:48:54

  Με τον ρυθμό που προχωρά η δίκη, δεν ξέρω αν προλάβει να αποκαλύψει πολλά... :-(

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.