#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/09/2013 11:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα κρατικοποιήσει ο κ. Τσίπρας;Αν και οψέποτε έρθει στην εξουσία, ο κ. Τσίπρας έχει εξαγγείλει σε όλους τους τόνους πως θα φορολογήσει σκληρά τον μεγάλο πλούτο και θα κρατικοποιήσει την βαριά βιομηχανία. Μονάχα που ο μεγάλος πλούτος την «έχει κάνει» ήδη προς Κέημαν και Μπαρμπέιντος μεριά, ενώ και από βαριά βιομηχανία κάτι υπολείμματα έχουν μείνει και αυτά ετοιμάζονται ήδη να «την κάνουν». Δεδομένου πως ο ελληνικός εφοπλισμός έχει ήδη την έδρα του πολύυυυυ μακριά (Λονδίνο, ΝΥ, κλπ) φοβάμαι πως ο κ. Αλέξης θα μείνει «μπουκάλα» τόσο από μεγάλο πλούτο, όσο και από βαριά βιομηχανία αν και οψέποτε καταλάβει το … χειμερινό Μαξίμου.

Για να σοβαρευτούμε τώρα, η είδηση της φυγής της «ΒΙΟΧΑΛΚΟ» είναι από μόνη της ένας οικονομικός κόλαφος για την κυβέρνηση αλλά και το ελληνικό πολιτικό σύστημα συνολικά. Οι ιδιοκτήτες των ενεργοβόρων βιομηχανιών είχαν προειδοποιήσει εν χορώ την κυβέρνηση για τα σοβαρά προβλήματα ανταγωνισμού που τους προκαλούσε η κατά 30% περίπου ακριβότερη αγορά της ενέργειας από τους αντιπάλους τους στην Ευρώπη κυρίως. Δεδομένου πως η ενέργεια αποτελούσε  ποσοστό 30-55% του συνολικού τους κόστους, αντιλαμβάνεται κανείς το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας που αντιμετώπιζαν στο εξωτερικό. Εκτός αυτού, η καχεξία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος εμπόδιζε την απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους από το εσωτερικό, ενώ η γενικότερη αρνητική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, έβαζε εμπόδια στην χρηματοδότησή τους από το εξωτερικό.

Τον χορό λοιπόν έσυρε πρώτη η «ΒΙΟΧΑΛΚΟ», μια εταιρεία εμβληματική στον κλάδο της παγκοσμίως και ατμομηχανή της ελληνικής βαριάς βιομηχανίας, με εξαγωγές μονάχα που πλησιάζουν το 10%  των συνολικών εξαγωγών της χώρας! Είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες του είδους, οι πιο μεγάλες και οι πιο βιώσιμες, ενώ οι μικρότερες και οικονομικώς πιο αδύνατες ίσως αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο! Αν συμβεί αυτό, θα πρόκειται για το τελευταίο μέρος της πορείας αποβιομηχάνισης της χώρας, που ξεκίνησε με τον ΚΚ τον «μεγάλο» (Ωνάσης, Νιάρχος, Ανδρεάδης, ΕΤΒΑ, κλπ), συνεχίστηκε επί Ανδρέα  με την αθρόα «κοινωνικοποίηση» δεκάδων μεγάλων βιομηχανιών που οδηγήθηκαν τελικά στο λουκέτο αφού τις πλήρωσε ο ελληνικός λαό χρυσάφι μέσω του περίφημου ΟΑΕ (Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων για όσους δεν θυμούνται ή δεν είχαν γεννηθεί τότε) και ολοκληρώθηκε (;) με την μεγάλη φυγή των επιχειρήσεων επί ΚΚ του «μικρού» (TOTAL, SHELL, BP, ΧΗΜΙΚΑ).

Και τώρα, φεύγουν από την χώρα (ΦΑΓΕ, 3Ε, ΒΙΟΧΑΛΚΟ) ή πνέουν τα λοίσθια (ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, ΛΑΡΚΟ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ) και οι τελευταίες μεγάλες βιομηχανίες που μας είχαν απομείνει. Δεν έχουν φυσικά όλες οι βιομηχανίες τα ίδια προβλήματα αλλά κοινό τους πρόβλημα είναι η ελλιπής χρηματοδότηση και η πολύ ψηλή φορολογία. Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας προτείνει αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων (!) και κρατικοποίηση των τραπεζών με πιθανό αναγκαστικό δανεισμό από τους καταθέτες (!). Είναι φανερό πως με μια τέτοια πολιτική, δεν πρόκειται να μείνει ούτε μια βιομηχανία και ούτε ένας πλούσιος στην χώρα! Και τότε, τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας; Θα κρατικοποιήσει την ΕΒΓΑ της γειτονιάς και θα φορολογήσει βαριά τον μανάβη της πλατείας;

Από την άλλη βέβαια, παρατηρούμε το οξύμωρο, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προσκαλεί ξένους επενδυτές να έρθουν να τοποθετηθούν στην χώρα, ήδη υπάρχοντες από δεκαετίες επιχειρηματίες και όμιλοι να παίρνουν το καπελάκι τους και να φεύγουν για άλλες προσφορότερες χώρες. Γιατί να έρθουν λοιπόν νέοι ξένοι επενδυτές αγαπητοί φωστήρες της κυβέρνησης, όταν απομακρύνονται δρομαίοι οι ήδη υπάρχοντες μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας τους; Υπάρχει κανείς επιχειρηματίας που του αρέσει να χάνει λεφτά σε καταδικασμένες επενδύσεις πιστεύετε; Μήπως είναι καιρός να ξαναδούμε το επενδυτικό κλίμα στην χώρα από μιαν άλλη οπτική, εντελώς διάφορη από αυτή του κ. Τσίπρα και όλων των μέχρι τώρα κρατικίστικων κατά βάθος οικονομικών πολιτικών που έχουν ασκηθεί από όλες ανεξαιρέτως τις ελληνικές κυβερνήσεις μετά την Μεταπολίτευση;

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GO avatar
  GO 17/09/2013 11:54:36

  "Ο φόρος σκοτώνει το φόρο". Τα 'παμε, δεν τα κάναμε.
  "Το υφεσιακό σπιράλ". Το βλέπαμε, δεν επιμείναμε.
  "Το λάθος φάρμακο". Το διαπιστώσαμε, δεν το σταματήσαμε.
  και, και, και...

  • George avatar
   George @ GO 17/09/2013 15:09:27

   Είναι διαχρονική (από το 74!) και διαβολική παγίδα της δεξιάς. Ετσι εξαφανίστηκε το πασοκ και σε λίγο το συριζα. Μετά θα εφαρμόσουμε όλα τα σωστά....

 2. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 17/09/2013 12:04:12

  Θα αποκτήσουμε επιτέλους κρατικοποιημένα φραπεδομάγαζα και δημόσιες χασαποταβέρνες.
  Η χαρά του αραχτού Ελληναρά.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Uncle Stgm 17/09/2013 14:39:39

   Στά ὁποία ὅλα θά εἶναι ρεφενέ...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Uncle Stgm 17/09/2013 19:26:36

   Ξέχασες τα beach-bar θείε. Σε ορισμένα από αυτά σε επιλεγμένα νησιά, οι γουρουνάδες γίνονται κανονικά ... γουρούνια και ζητώ συγνώμη από τα συμπαθή τετράποδα!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Uncle Stgm 17/09/2013 20:10:26

   Νέα ελληνική πατέντα ο αυτοπεριστρεφόμενος γύρος και το αυτοτυλιγόμενο σουβλάκι. Με μια πίτα. Για το δίπιτο, τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης δουλεύουν πυρετωδώς. Το εγχείρημα επιδοτείται από το λεφτόδεντρο, τη μεγαλύτερη εν ενεργεία ευρεσιτεχνία ελληνικής προελεύσεως και τα πειράματα διαξάγονται στο Εθνικό Ίδρυμα Εβρεσιτεχνιώνε. Ο πρωτοποριακός ρομποτικός μηχανισμός ελέγχεται από πολυπήρυνα μικροτσίπ αγνώστου νανοτεχνολογίας. Φαίνεται ότι έχει και άλλες εφαρμογές όπως ο αυτοετοιμαζόμενος φρέντο.
   Ιάπωνες μηχανικοί αυθεντίες στα ρομπότ μόλις είδαν την ελληνική πατέντα κατέθεσαν τα πτυχία τους και αποσύρθηκαν σε μοναστήρι απαρνούμενοι τα εγκόσμια.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/09/2013 20:25:07

    Ἀκόμη στά πολυπύρηνα μικροτσίπ βρίσκεσαι Γιάννη..
    Ἐδῶ ἐμεῖς ἔχουμε ἐφεύρει τά πολυπήρουνα ἀερότουρμπα διπλῆς ὑδρόψυξης...

    • m.s avatar
     m.s @ Κυθήριος 17/09/2013 21:56:41

     φοβεροί!!!!!!
     παιδιά έλιωσα στο γέλιο... :D

 3. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 17/09/2013 12:10:42

  3Ε ΦΑΓΕ ΒΙΟΧΑΛΚΟ (θα ακολουθήσουν κι άλλοι) βλέπουν την κρατικοεξαρτημένη κυβέρνηση να ταίζει αδιάκοπα τα ζόμπι του κρατισμού και τρέχουν να γλιτώσουν από τις πράσινες ακρίδες, που ξανάρχονται με ροζ στολή παραλλαγής, για να ολοκληρώσουν το πλιάτσικο και την καταστροφή. Τα ορφανά του 'Ακη, τα φαληρημένα ρετάλια της φούσκας του ΧΑΑ και η συμμορία της Δραχμής δίνουν τα ρέστα τους για να γλιτώσουν τα λερωμένα τομάρια τους.......Καληνύχτα Ελλάδα...

  • fevgwpali avatar
   fevgwpali @ Γεώργιος 17/09/2013 16:31:41

   εσύ αυτό βλέπεις; ΦΑΓΕ, 3Ε, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, δεν απογειώθηκαν, σεπτέμβρη μήνα; ή τους σταμάτησαν οι πράσινες και ροζ ακρίδες; ρε, πού πάμε; τι άλλο θα ακούσουμε;;;;;;....

 4. Ζαγρεύς avatar
  Ζαγρεύς 17/09/2013 12:13:24

  Τό εφάπαξ, οι πρόωρες συντάξεις και οι μισθοί τού Δημοσίου πρέπει νά ανέβουν σε αξιοπρεπή επίπεδα. Διόρθωση τών αδικιών μέ τά δώρα τού Δημοσίου. Πρόσληψη ικανού αριθμού δημοσίων υπαλλήλων νά καλύψουν τά μεγάλα κενά σέ προσωπικό. Κατάργηση τών φόρων ακίνητης περιουσίας καί μείωση τού υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στό 13%. αφορολόγητο όριο τά 30.000 €.
  Τί νά τήν κάνουμε τήν βιομηχανία;
  Η κανάλωση θά αυξηθεί, τό δημόσιο θά έχει έσοδα καί σέ μιά πενταετία θά πιάσουμε τό καταναλωτικό επίπεδο τού Κατάρ.
  Βιομηχανία καί ένταση εργασίας εξυπηρετεί μόνο τό μεγάλο κεφάλαιο.

  • Eva avatar
   Eva @ Ζαγρεύς 17/09/2013 14:00:59

   Ξεχάσατε το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης.
   Το επίδομα φαξ.
   μεταφοράς φακέλου,
   αποτελεσματικής διεκπεραίωσης υποθέσεων κλπ
   Φοβερές αδικίες.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Ζαγρεύς 17/09/2013 16:31:03

   Επίδομα κεραίας στα τρόλευ.
   Κοινώς κερατιάτικα.

 5. Για τα Μπάζα Είμαστε. avatar
  Για τα Μπάζα Είμαστε. 17/09/2013 12:31:32

  "Μήπως είναι καιρός να ξαναδούμε το επενδυτικό κλίμα στην χώρα από μιαν άλλη οπτική."
  Φυσικά ,ξαπόστειλε την Τρόικα που σκοπό έχει με αυτά που επιβάλει ακριβώς την φυγή των Ελληνικών επιχειρήσεων προς ενίσχυση των δικών της ,θυμήσου ποιοι και πως επέβαλαν την αποβιομηχανοποίηση της χώρας, την διάλυση της πρωτογενούς παραγωγής μέσω συνθηκών ,ξαναδές τρόπους μετάβασης σε Εθνικό νόμισμα ,απαλλάξου από κρατικοδίαιτα μονοπωλιακά μεγαλολαμόγια που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις ,τιμώρησε όσους μας οδήγησαν εδώ μη υπολογίζοντας πολιτικό κόστος,κάνε ένα φορολογικό νομοσχέδιο 10 σελίδων που θα ισχύει για 20 χρόνια τουλάχιστον,κόψε επιδοτήσεις πάσης φύσεως αλλά ανάγκασε τις τράπεζες να το πράξουν(όχι όλα δικά τους) ρύθμισε δικαιότερα τα επιτόκια τους,εξαφάνισε την πολυνομία που οδηγεί σε τεράστια γραφειοκρατία ,ελεγκτικούς μηχανισμούς στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τότε τα ξαναλέμε .

  • Δρυς avatar
   Δρυς @ Για τα Μπάζα Είμαστε. 17/09/2013 12:35:06

   Καταπληκτικός!!!

  • Θόδωρος 17.06.2013? avatar
   Θόδωρος 17.06.2013? @ Για τα Μπάζα Είμαστε. 17/09/2013 13:37:23

   "...ανάγκασε τις τράπεζες να το πράξουν..."
   "...εξαφάνισε την πολυνομία που οδηγεί σε τεράστια γραφειοκρατία ,ελεγκτικούς μηχανισμούς στους ελεγκτικούς μηχανισμούς..."
   "...ξαναδές τρόπους μετάβασης σε Εθνικό νόμισμα..."

   Έσκισες μεγάλε! Ποιος είσαι?
   Ο Χουντίνι?
   Ο μεγάλος Μάϊκ Λαμάρ?
   Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών?
   Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων?
   Ο Γκάνταλφ?
   Ο θεός του κεραυνού και της αστραπής Θωρ?

   Ποιος?

   Εκεί στην ΧΑ όλοι μαζί 100 IQ σύνολο δεν μαζεύετε!.. Χαα, χα!

   • Θόδωρος 17.06.2013? avatar
    Θόδωρος 17.06.2013? @ Θόδωρος 17.06.2013? 17/09/2013 15:37:33

    Και για να εξηγήσω (και μην παρεξηγηθεί) το ύφος:
    ΠΩΣ στην ευχή θα τα κάνεις όλα αυτά?

    1. Ανάγκασε τις τράπεζες? ΠΩΣ? Θα πιάσεις τον Τουρκολιά απ΄το λαιμό? Τι θα κάνεις? Θέλεις τις αναθεματισμένες τις τράπεζες κάπως καλά μπας και χρηματοδοτήσουν καμιά επιχείρηση, έστω και μικρή.

    2. Εξαφάνισε την πολυνομία για την γραφειοκρατία ΑΛΛΑ φτιάξε ελεγκτικούς για τους ελεγκτικούς! Οι ελεγκτικοί στους ελεγκτικούς γραφειοκρατία δεν είναι? Τι είναι?

    3. Ξανά σε εθνικό νόμισμα? Κάναμε το σκ@#$το μας παξιμάδι για να μην βγούμε από το € (άλλο αν θα πρεπε να 'μαστε) και τώρα που πάει να γυρίσει να βγούμε μόνοι μας? Γιατί? Για να ξαναπάμε στο 2009 και να τα ζήσουμε όλα απ' την αρχή?
    Μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος δρόμος και να 'πιανε ο εκβιασμός μας τον Δεκ. '11. Αλλά δεν έγινε αυτό, πάει τελείωσε. Από δω και πέρα τι κάνουμε, πως θα ζήσουμε να σκεφτούμε.

    Καταλαβαίνετε τι λέτε δλδ? Μην μόνο ωραία λόγια να τα πιστεύουν οι αγαθοί και οι αφελείς!

    • Για τα Μπάζα Είμαστε. avatar
     Για τα Μπάζα Είμαστε. @ Θόδωρος 17.06.2013? 17/09/2013 17:51:00

     Θα σου απαντήσω σε ανάλογο μη σοβαρό ύφος .

     1. Ανάγκασε τις τράπεζες? ΠΩΣ? Θα πιάσεις τον Τουρκολιά απ΄το λαιμό? Τι θα κάνεις? Θέλεις τις αναθεματισμένες τις τράπεζες κάπως καλά μπας και χρηματοδοτήσουν καμιά επιχείρηση, έστω και μικρή.

     Τις επιτάσεις .

     2. Εξαφάνισε την πολυνομία για την γραφειοκρατία ΑΛΛΑ φτιάξε ελεγκτικούς για τους ελεγκτικούς! Οι ελεγκτικοί στους ελεγκτικούς γραφειοκρατία δεν είναι? Τι είναι?

     Εξασφάλιση.

     3. Ξανά σε εθνικό νόμισμα? Κάναμε το σκ@#$το μας παξιμάδι για να μην βγούμε από το € (άλλο αν θα πρεπε να ‘μαστε) και τώρα που πάει να γυρίσει να βγούμε μόνοι μας? Γιατί? Για να ξαναπάμε στο 2009 και να τα ζήσουμε όλα απ’ την αρχή?
     Μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος δρόμος και να ‘πιανε ο εκβιασμός μας τον Δεκ. ’11. Αλλά δεν έγινε αυτό, πάει τελείωσε. Από δω και πέρα τι κάνουμε, πως θα ζήσουμε να σκεφτούμε.

     Εσύ τώρα όλα αυτά "δεινά" πως τα γνωρίζεις;
     Ως Πυθία ;
     Ως Μάντης Κάλχας ;
     Ως Τειρεσίας ;
     Ως Μάγος Μέρλιν ;
     Η απλά ως μάντης ψευτοθόδωρος ;

     Καταλαβαίνετε τι λέτε δλδ? Μην μόνο ωραία λόγια να τα πιστεύουν οι αγαθοί και οι αφελείς!

     Δεν είμαστε αφελείς βλέπουμε ΜΕΓΚΑ και Πρετεντέρη ,Κώνστα ,ξυπνήσαμε !!!

  • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
   Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ Για τα Μπάζα Είμαστε. 17/09/2013 13:52:56

   Πολύ σωστά τα λέτε. Τα αφεντικά των Τροϊκανομνημονιοϋπαλλήλων, έχουνε σχέδιο. Τίποτε δε γίνεται τυχαία. Στόχος τους είναι η ολοσχερής αποβιομηχάνιση της χώρας, η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, η διάλυση της κοινωνικής συνοχής, η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, ο προσεταιρισμός με ελάχιστο κόστος του επιστημονικού μας δυναμικού, η κλοπή της δημόσιας περιουσίας μας, η αποδυνάμωση της αμυντικής μας ικανότητας και η οριστική Προτεκτορατοποίησή μας. Για την ώρα τα σχέδιά τους προχωρούν, έστω και όχι με την.... επιθυμητή ταχύτητα.
   ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ Ο ΕΧΩΝ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ; Τι να τις κάνουμε τις άγιες προθέσεις, όταν δεν είναι ικανές να οδηγήσουν στην αναπόφευκτη σύγκρουση με τους επίδοξους καταστροφείς μας; Η υπερβολική ....μετριοπάθεια, καταντά επιζήμια! Κάποτε πρέπει να τολμάς και να ρισκάρεις, αν θέλεις τη ΝΙΚΗ!

   • Σπορέας avatar
    Σπορέας @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 17/09/2013 14:27:48

    Πολύ σωστά και υπάρχουν και εδώ μέσα αυτοί που πλειοδοτούν :

    "Ψάχνεις για παραγωγικη βάση εν έτει 2013; Η μόνη “βαρειά βιομηχανία” που έχουμε είναι ο ήλιος και ο τουρισμός.Κι εκει πρέπει να συγκεντρώσουμε τις πριοσπαθειές μας. Τα άλλα θυμίζουν μανιφέστο του ΚΚΕ για την ανύπαρκτη βιομηχανία και το εξίσου ανύπαρκτο βιομηχανικό προλεταριάτο"
    (Σχόλιο που αναρτήθηκε σήμερα στο άρθρο για τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ.)

   • FOTIS avatar
    FOTIS @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 17/09/2013 14:34:02

    Αγαπητή Πηνελόπη υπερβολική μετριοπάθεια το λες εσύ αυτό? Επι ένα χρόνο και συνεχίζεται μέχρι τέλους?
    Χάνεται η Πατρίδα και σύ πολεμάς μόνο να μην ανοίξει καμμιά λίστα και να μην χάσουν οι υπεύθυνοι για το έγκλημα την εξουσία και τα λεφτα τους?

    • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
     Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ FOTIS 17/09/2013 16:01:16

     ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ....
     (Εκ φύσεως)

     • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
      Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 17/09/2013 16:03:06

      Κείνο που σου προσάπτουνε τα χελιδόνια είναι η άνοιξη που δεν έφερες'' Ο.Ε
      ΘΕΛΩ να πιστεύω στ' απρόσμενα θαύματα, ίσως γιατί δεν τη χωράει η ψυχή μου τη σκληρή παραδοχή.

     • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
      Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 17/09/2013 16:03:59

      Και ΘΕΛΩ να πιστεύω στ' απρόσμενα θαύματα...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Για τα Μπάζα Είμαστε. 17/09/2013 19:23:54

   Δεν μας φταίει η τρόικα ούτε το ευρώ για το κακό επενδυτικό κλίμα που δημιουργήθηκε διαχρονικά στην χώρα! Η ιστορία πάει πίσω και η χειρότερη και "καλύτερη δουλειά" όπως γράφω και στην ανάρτηση έγινε σε περίοδο δραχμής και μπόλικου ρευστού. Είναι θέμα πολιτικής επιλογής. Αν δεν εγκαταλείψουμε τον κρατισμό ως σύστημα, ο υγιής ιδιωτικός τομέας συνεχώς θα συρρικνώνεται για διάφορους λόγους. Και στα ζόρια φαίνεται πως χωρίς υγιή και παραγωγικό ιδιωτικό τομέα δεν μπορείς να επιβιώσεις ως χώρα. Όσο έτρεχαν τα "πακέτα" από ΕΟΚ και ΕΕ και τα φθηνά δανεικά αυτό δεν φαινόταν. Τώρα που φάνηκε, μας φταίει η τρόικα, το ευρώ, οι τράπεζες και ο κακός μας ο φλάρος ...

 6. Hawk avatar
  Hawk 17/09/2013 12:52:48

  Προλαβαίνουμε να δούμε άραγε κάτι όταν σύσσωμη η κυβέρνηση για 14 ολόκληρους μήνες ασχολείται με την κινητικότητα, διαθεσιμότητα ή και την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων που και αυτή ακόμη κρίνεται αβέβαιο εάν θα ολοκληρωθεί τελικά?

  • FOTIS avatar
   FOTIS @ Hawk 17/09/2013 13:53:55

   Ξέχασες το Μέγα οικονομικό πείραμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση (που απέτυχε).

   • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
    Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ FOTIS 17/09/2013 15:57:45

    Ναι, αλλά απέτυχε εξ΄αιτίας των ανάγωγων πολιτών πο δεν ξεχύθηκαν να καταναλώσουν.
    Όχι πως....

    • Hawk avatar
     Hawk @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 17/09/2013 16:55:46

     Οι ανάγωγοι πολίτες ότι μπορούν να καταναλώσουν το καταναλώνουν, οι άλλοι οι με " αγωγή" πολίτες δεν λένε να κόψουν καμιά απόδειξη και να αποδώσουν ΦΠΑ στο κράτος, σήμερα το πρωί με το καλημέρα ο περιπτεράς δεν έκοψε απόδειξη για τα τσιγάρα ο δε ταξιτζής δεν καταδέχτηκε καν να βάλει το ταξίμετρο να δουλέψει ....

     • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
      Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ Hawk 17/09/2013 20:26:26

      Επιτρέψτε μου να πιστεύω οτι αν δεν απαιτούμε άπαντες την απόδειξη και για την τσίχλα ακόμη, δεν εκπαιδεύεται ο .....περιπτεράς. Πόσο μάλλον ο εστιάτορας ή ο μπάρμαν. Αν ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την περιρρέουσα προσβλητική χυδαιότητα και το θράσος ακόμη και σήμερα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
      Υ.Γ : Το σχόλιό μου περί .....ανάγωγων μη καταναλωτικών πολιτών, ήταν ασαρκαστικό.

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 17/09/2013 17:33:11

     Αγαπητή Πηνελόπη, και σύ vegetarian μάλλον...
     Άν έβλεπες τι προσκύνημα γινόταν όλο τον Αύγουστο στα γουρουνάδικα...
     Να ασχοληθώ με εισαγωγές χοιρινού κρέατος είναι καλή ιδέα για να σώσω τα οικονομικά μου. Αλλά δεν αντέχω να σκέφτομαι σφαγμένα γουρουνάκια.
     Είναι και το 80 % αυτής της εισαγωγής απο τη χοιροπαραγωγό Γερμανία, οπότε είναι προφανές: Σταματήσαμε να φέρνουμε Καγιέν και Μερτσέντες και το ρίξαμε στα χοιρινά...

     • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
      Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ Uncle Stgm 17/09/2013 20:33:11

      Μα χοιρινά, μα σούσι, μα σουβλάκια, δεν φάγατε αρκετά όσο η μείωση του Φ.Π.Α εστίασης απαιτούσε, ώστε να εξαπλωθεί σε μείωση φόρου του πετρελαίου θέρμανσης! Ποιός φταίει λοιπόν; Αφού σας το ανέθεσα προσωπικά, ας το ...διεκπεραιώνατε. Τώρα, δικό σας το πρόβλημα. Κάψτε τους καναπέδες σας, μήπως αναγκαστείτε να σταθείτε κάποτε κι όρθιοι! :-)

 7. AGGELOS avatar
  AGGELOS 17/09/2013 13:25:45

  ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!! ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ: ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ, Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ!!! ΚΑΛΟ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;;;;;

 8. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 17/09/2013 13:40:57

  Εδώ φεύγει ο απλός κόσμος τρέχοντας, οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι πλούσιοι θα μείνουν? Πάτε καλά? Να μείνουν για να τους δημεύσει τα ακίνητα ο Στουρνάρας και ο Βενιζέλος, να τους κρατικοποιήσει / κοινωνικοποιήσει τις επιχειρήσεις ο Τσίπρας και ο Στρατούλης ή για να τους αξιοποιήσει τις καταθέσεις ο Γλέζος ή για να τους λυντσάρουν οι άπλυτοι που οραματίζονται γουναράδικα και νέες Πηγάδες? Όταν έρθει στην εξουσία ο Τσίπρας θα έχουν μείνει στην Ελλάδα μόνο εξαθλιωμένοι γηγενείς που δεν είχαν την δυνατότητα για διάφορους λόγους να αποδράσουν και δύο εκατομμύρια λαθρό. Με αυτούς θα οικοδομήσει την Βόρεια Κορέα της Μεσογείου.

 9. FOTIS avatar
  FOTIS 17/09/2013 13:43:31

  "Μήπως είναι καιρός να ξαναδούμε το επενδυτικό κλίμα στην χώρα από μιαν άλλη οπτική, εντελώς διάφορη από αυτή του κ. Τσίπρα και όλων των μέχρι τώρα κρατικίστικων κατά βάθος πολιτικών που είχαν ασκηθεί από όλες ανεξαιρέτως τις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 1974;"
  Εύλογο το ερώτημά σου αγαπητέ Ακενατών.
  Αλλά το εμείλικτο ερώτημα που τίθεται τώρα είναι το άλλο:
  " Μήπως δεν μας έμεινε πλέον καιρός μετά απο αυτον τον ολόκληρο χρόνο που "κερδίσαμε" με αίμα και τον καταναλώσαμε στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση όπου επίσης αποτύχαμε?

  • akenaton avatar
   akenaton @ FOTIS 17/09/2013 19:14:54

   Ας το κάνουμε κάποτε αγαπητέ. Στην οικονομία ποτέ δεν είναι αργά. Δεν πεθαίνουν τόσο γρήγορα τα Έθνη για οικονομικούς λόγους. Βέβαια το κακό είναι πως μάλλον δεν το θέλουμε ως κοινωνία. Οπότε, ποιος να βρεθεί να το κάνει και ποιος θα τον στηρίξει; That's the question!

   • George avatar
    George @ akenaton 17/09/2013 21:35:52

    "..το όποιο χρηματοδοτικό κενότο 2015 και 2016 δεν θα πρέπει να καλυφθεί με πρόσθετα μέτρα λιτότητας, αλλά με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και με τη στήριξη των εταίρων της ευρωζώνης" Ισως η απάντηση στην ερώτησή σου Acenaton. Looks like a deal, smells like a deal, well it maybe a deal: Support given structural reforms! Μάλλιασε η γλώσσα σου δε λέω... :-) Αν ξεκινήσει μετά είναι αυτοτροφοδοτούμενο.

 10. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 17/09/2013 14:41:32

  Η κοινωνία καταρρέει από υπερφορολόγηση, επιχειρήσεις κλείνουν ή φεύγουν, άνεργοι και ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς αντικείμενο εργασίας αθροίζουν άνω των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων, περί τα 4 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, ενώ ισάριθμοι δεν έχουν δικαίωμα στην δημόσια υγεία, που πληρώνεται κυρίως με τους φόρους της κοινωνίας, και είναι ανασφάλιστοι, αλλά το κράτος συνταξιοδοτεί μεταξύ άλλων, την παρθενία ή έστω την αγαμία...

  Αυτά έχουν ειπωθεί πολλές φορές, αλλά είναι σκόπιμο να ανακεφαλαιώσουμε για να αντιληφθούμε το μέγεθος της αδικίας και τις επιπτώσεις στην κοινωνία.

  Στοιχεία που είχαν διαρρεύσει προ διετίας, έδειχναν ότι τα ποσοστά αναπηρικών συντάξεων σε συγκεκριμένους νομούς της χώρας, ειδικότερα Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης, Ευρυτανίας, και κάποιων άλλων, υπερέβαιναν το 20% επί του συνόλου των συντάξεων. Σκάνδαλα για ψευτοαναπηρικές συντάξεις έχουν ήδη σκάσει στη Ζάκυνθο, στη Χίο, στη Ρόδο, αλλά κανείς δεν έχει πάει ακόμη φυλακή, και πώς να πάει, όταν η Δικαστική Εξουσία έχει δεμένα τα χέρια πισθάγκωνα ή εμποδίζεται από τους ίδιους τους νόμους να απονείμει δικαιοσύνη.

  Μεσοσταθμικά δηλαδή, περί του 12% των συνταξιούχων στην Ελλάδα ελάμβαναν σύνταξη αναπηρίας, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι λιγότερος του μισού.

  Επί σχεδόν 3 εκατομμυρίων συνταξιούχων, ο αριθμός των συνταξιοδοτούμενων αναπήρων στην Ελλάδα ανέρχετο σε 360.000, δηλαδή χονδρικά πληρώναμε 180.000 ανθρώπους περισσότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Με μέσον όρο αναπηρικής σύνταξης ίσως τις €5.000 και κόστος της δωρεάν περίθαλψης άλλα €1.000 ετησίως, ίσως δίναμε πάνω από €1 δισεκατομμύριο ετησίως σε ψευδοανάπηρους απατεώνες. Ο νοών νοείτω.

  Μια μεγάλη μερίδα συντάξεων, επίσης δινόταν σε πεθαμένους, οι οποίοι με την απογραφή προσωπικής παρουσίας εβρέθηκαν ότι αριθμούσαν άνω των 40.000 μόνο για το ΙΚΑ, και υποθετικά έστω ότι είναι άλλοι μισοί όσοι βρεθήκαν στο ΙΚΑ για όλα τα υπόλοιπα ταμεία. Συνολικά ίσως και να ήταν και 60.000 οι νεκροί συνταξιούχοι. Σκάνδαλα με πλαστές συντάξεις νεκρών ή ανύπαρκτων ατόμων, που εισπράττονταν από υπαλλήλους των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ βγήκαν στο φως, ως και για άνδρες που έλαβαν επιδόματα τοκετού ή αδείας λοχίας.

  Με μέσον όρο τα €11.000 ετησίως (€921 x 12 = €11.052) για 60.000 πεθαμένους ή ανύπαρκτους, ο Έλληνας φορολογούμενος ίσως πλήρωνε €660.000.000 ετησίως.

  Οποιαδήποτε συζήτηση για επιστροφή των κλεμμένων από τους ψευδοανάπηρους, ή άλλου είδους απατεώνες, σκοντάφτει επάνω στα 10-12 χρόνια που χρειάζεται για να τελεσιδικήσει οποιαδήποτε υπόθεση στα ελληνικά δικαστήρια, δεδομένης της πενταετούς παραγραφής για αδικήματα αξίας κάτω των €150.000 ζημίας του κράτους, ακόμη και για τους αφανείς υπευθύνους που δικαιολογούσαν συντάξεις τυφλότητας για τερματοφύλακες και οδηγούς μέσων μαζικής μεταφοράς.

  Από την άλλη, επί 440.000 συνταξιούχων κάτω των 60 ετών, το κόστος για τους 300.000 που πιθανόν να μην έχουν συμπληρώσει 35ετία και απλά βγήκαν με κάποιες από τις ευεργετικές διατάξεις, το ετήσιο κόστος για τον φορολογούμενο πιθανά υπερβαίνει τα €3,3 δισεκατομμύρια ετησίως για συντάξεις νεότητος.

  Οι περιβόητες 32.000 άγαμες θυγατέρες, που ως πρότινος ελάμβαναν πλήρεις τις συντάξεις των γονέων τους εφόρου ζωής, εφόσον δεν παντρεύονταν, θα έχουν μειωμένο κόστος από τώρα και στο εξής, μόνον €720 μηνιαίως έκαστη, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Το ποσόν για την αγαμία τους μεταφράζεται σε ετήσιο κόστος περί τα €299.520.000 για τους Έλληνες φορολογούμενους.

  Από την άλλη, το ασφαλιστικό ταμείο της ιδιωτικής επιχείρησης του ΟΤΕ, με λιγότερο από 12.000 ενεργούς υπαλλήλους, διαθέτει 56.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη από αυτό.

  Στο μέγιστο ο ΟΤΕ έφτασε τους 17.000 υπαλλήλους, επί κ. Βουρλούμη το 2006. Αν λοιπόν ένας υπάλληλος εργάζεται 35 χρόνια, και συνταξιοδοτείται για άλλα 25 χρόνια ως το θάνατό του, τότε ο μέγιστος αριθμός συνταξιούχων θα πρέπει να είναι στο μέγιστο ίσος με τα 25/35 των υπαλλήλων του οργανισμού. Δηλαδή ο ΤΑΠ-ΟΤΕ θα έπρεπε να έχει στο μέγιστο 12.142 συνταξιούχους πρώην υπαλλήλους.

  Αν υποθέσουμε όμως, και λογικά, ότι η πλειοψηφία των συνταξιούχων πεθαίνοντας θα έχουν αφήσει πίσω τους μια χήρα ή έναν χήρο, τότε η κάθε σύνταξη θα δίδεται για άλλα π.χ. 10 χρόνια. Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των συνταξιούχων κατά άλλο 1/3, οπότε ο μέγιστος αριθμός των ενεργών συντάξεων φτάνει ίσως τους 17.000 συνταξιούχους.

  Όμως ο αριθμός των συνταξιούχων του ΤΑΠ-ΟΤΕ είναι 56.000! Κάτι δεν πάει καλά. Η πραγματικότητα λέγει ότι ο Ελληνικός Προϋπολογισμός επιχορηγεί το ταμείο του ΤΑΠ-ΟΤΕ με €535.000.000 ετησίως από τα λεφτά των υπόλοιπων φορολογούμενων.

  Αντίστοιχα το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ επιχορηγείται με €565.000.000 ετησίως ή περί τις €16.700 ετησίως ανά συνταξιούχο, από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, πέραν των ποσών που τους πληρώνει το ίδιο το ταμείο τους.

  Αντίστοιχα ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει συντάξεις ίσως €200.000.000 ετησίως στους συνταξιούχους της πρώην Ολυμπιακής, ανεξάρτητα από την ηλικία τους ή τυχόν άλλα είσοδήματά τους.

  Δηλαδή από τα λεφτά των κοριτσιών των €511 μικτών το μήνα, από το ΦΠΑ της τυρόπιτας του ανέργου που δεν λαμβάνει καν επίδομα ανεργίας, από την υπερφορολόγηση που θα καταλήξει σε κατασχέσεις σπιτιών των φτωχών από το ίδιο το κράτος, από την εξαθλίωση ενός ολόκληρου Λαού, πληρώνονται περίπου €6,56 δισεκατομμύρια ετησίως, σε πρόσοδα, ενάντια στο άρθρο 4 του Συντάγματος που επιβάλλει να είναι όλοι οι Έλληνες ίσοι απέναντι στο νόμο!

  Κάποιος πρέπει να μας δουλεύει πολύ άγρια.

  Το αστείο δεν είναι πια αστείο, και το κόστος σε κατεστραμμένες ανθρώπινες ζωές είναι πλέον ανυπολόγιστο.

  Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, και αν ακόμη σήμερα δεν είναι, το να συνεχίζεται η ανισότητα αποτελεί προσβολή σε όσους υποφέρουν για να παρέχονται πρόσοδα σε λίγους πιο ίσους από τους υπόλοιπους.

  Για την πληρωμή αυτών των προσόδων των €6,56 δισεκατομμυρίων ετησίως, που σε βάθος 20ετίας με τους τόκους τους υπερβαίνουν το μισό του κρατικού χρέους, καταστράφηκε και αποδομήθηκε η οικονομία, και φτωχοποιήθηκε η μεσαία τάξη της χώρας.

  Για την πληρωμή αυτών των προσόδων υποχρεώθηκαν οι νοικοκύρηδες να είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους στέλνοντας τις τράπεζες στο κόκκινο.

  Τα αποτελέσματα τα είδαμε στην σύνθλιψη των μικρομεσαίων ανάμεσα στις συμπληγάδες της αυθαίρετης υπερφορολόγησης και της κατακρήμνισης της οικονομίας, με ταυτόχρονη τραπεζική απομόχλευση που στήνει τριπλή παγίδα σε όποιον είναι αρκετά ηλίθιος για να συνεχίζει να επιχειρεί σήμερα, ή έχει εγκλωβιστεί και δεν μπορεί να βγει.

  Η πρόσφατη λύση για τη συνέχιση πληρωμής των προσόδων, που βρήκαν οι κρατιστές, είναι το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που κρατιόνταν ανοιχτές καθυστερώντας τις πληρωμές τους προς το κράτος, περιμένοντας αυτή την περιβόητη ανάπτυξη. Περιμένετε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους του ιδιωτικού τομέα από αυτή την κίνηση.

  Ας μη γελιόμαστε, ανάπτυξη στη ζοφερή σημερινή πραγματικότητα των τριπλών συμπληγάδων, δεν πρόκειται να έρθει. Ας μειωθούν τουλάχιστον τα πρόσοδα που πληρώνουν οι φόροι της κοινωνίας, που διαλύουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, και που ρουφάνε το αίμα όσων ακόμη έχουν απομείνει όρθιοι για να φτιάχνουν κάποιοι Bloody-Mary για λίγους προσοδοθήρες.

  Αυτό το δούλεμα πρέπει να σταματήσει. Οριστικά.

  Σήμερα όμως!

  Του Άγη Βερούτη από τό capital

  • ERASMUS avatar
   ERASMUS @ Ιαπετός 17/09/2013 15:09:42

   Καλο ειναι να μην αντιγραφουμε στο φορουμ , οτι κοτσανα γραφει ο καθένας στο ιντερνετ γιατι κατεβαζουμε το επιπεδο το forum . Το κειμενο ειναι γεματο λαθος νουμερα και αστειες προσσεγγισεις

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ ERASMUS 17/09/2013 18:23:06

    Ειλικρινά δέν είμαι ειδικός στό νά ελέγξω κατά πόσον «το κειμενο ειναι γεματο λαθος νουμερα και αστειες προσσεγγισεις».

    Αυτό πού καταλαβαίνω από τίς άπειρες ανακοινώσεις κυβερνητικών υπευθύνων είναι ότι τό Δημόσιο μειώνει τό προσωπικό του μέ πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, μέ προτροπές γιά αναγνώριση εικονικών ετών εργασίας κ.λ.π.
    Ο υπερβολικός αριθμός δημοσίων υπαλλήλων ενοχλεί.
    Ο υπερβολικός αριθμός πρόωρων συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων δέν ενοχλεί. Αυτοί από πού παίρνουν τήν σύνταξή τους καί τό εφάπαξ τους καί μάλιστα σέ ηλικίες πού οι παραγωγικές των δυνατότητες κάθε άλλο παρά περιορισμένες είναι;

    Νά φύγουν τά χαράτσια, νά μειωθεί ο ΦΠΑ, νά πέσουν οι συντελεστές φορολόγησης πολιτών καί επιχειρήσεων, νά αποκατασταθούν προνόμια, δημόσια υγεία, εκπαίδευση, αξιοπρεπείς παροχές σέ άνεργους (ο κατάλογος αιτημάτων συμπληρώνεται κατά βούληση). κ.λ.π.

    Αλήθεια. Πιστεύει κανείς στά σοβαρά ότι είναι δυνατόν καί τήν πίτα νά έχουμε ολόκληρη καί τόν σκύλο χορτάτο;

    «Καλο ειναι να μην αντιγραφουμε στο φορουμ , οτι κοτσανα γραφει ο καθένας στο ιντερνετ γιατι κατεβαζουμε το επιπεδο το forum».
    Μάλιστα. Η κοτσάνα τού όποιου σχολιαστή πού θέλει νά βγάλει τά απωθημένα του ανεβάζει τό επίπεδο τού forum!!! καί η αντιγραφή, μέ πληροφορία τής πηγής προέλευσης τό κατεβάζει.

  • George avatar
   George @ Ιαπετός 17/09/2013 16:10:04

   To ΤΑΠ-ΟΤΕ δεν είναι μόνο για τον ΟΤΕ. Εχουν (δια)σωθεί και άλλοι κλάδοι μέσω αυτού. Το σωστό και δίκαιο πάντως θα ήταν εθνική σύνταξη στα 65 + σύνολο εισφορών εργαζόμενου & εργοδότη/144, όπου 144 οι μήνες που απομένουν (μέσος όρος) μέχρι να γνωρίσεις τον Πέτρο.
   Αλλιώς κλέβουμε ο ένας τον άλλο κι όλοι μαζί τα παιδιά μας.

  • papadopoulos ilias avatar
   papadopoulos ilias @ Ιαπετός 17/09/2013 16:43:18

   Δηλ έγραψες όλο αυτό για να μας πεις, οτι ο μόνος σωστός και τίμιος εργαζόμενος είσαι εσύ? Μπραβο!!!

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ Ιαπετός 17/09/2013 19:21:46

   Αυτά τα λέει από το πρώτο μνημόνιο του ΓΑΠ-Παπακωνσταντίνου-Γεωργίου,τότε που το μνημόνιο ήταν ευλογία......Η πεθερά μου είναι συνταξιούχος λόγω χηρείας από την Γερμανία από το 1978 σε ηλικία 42 ετών......Κανένας Γερμανός δεν σκέφθηκε να της κόψει την σύνταξη,απλά κάθε χρόνο κάνει έλεγχο για το αν είναι ζωντανή ή αν παντρεύτηκε,ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!!! Είναι αφορολόγητη στην Γερμανία και φορολογείται από τον Στουρνάρα λόγω τεκμηρίων περιουσίας ,που απέκτησε εργαζόμενη σκληρά εκεί,ενώ εισάγει συνάλλαγμα..Όσοι επικαλούνται την ισότητα,είναι πιο ίσοι από τους άλλους.Καταλάβατε ότι πτωχεύσαμε λόγω προμηθειών και δεν αποδόθηκε ακόμη δικαιοσύνη;Οι ένοχοι θα μας σώσουν;

 11. ERASMUS avatar
  ERASMUS 17/09/2013 15:03:14

  Έχει πράγματα να κρατικοποιήσει εμμέσως πλην σαφώς …… Ας πούμε δεν χρειάζεται να κρατικοποιήσει το Αλουμίνιο της Ελλάδος , απλά θα αποσύρει την άδεια για εκμετάλλευση του βωξίτη
  Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει στην μέσα στην γη παραμένει στην ιδιοκτησία του κράτους , ανεξαρτήτως αν το επιφανειακο οικόπεδο είναι ιδιωτικό .
  Όποτε Αλουμίνιο της Ελλάδος , τέλος απο πρώτη ύλη
  Και οι εφοπλιστές μπορεί να είναι στο Λονδίνο , αλλά μπορεί να στρέψει το εμπόριο με διμερείς συμφωνίες σε κινέζικα πλοία ( που παρεμπιπτόντως είναι περισσότερα από τα ελληνικά ) για τα εμπορικά πλοία που προσεγγίζουν τα ελληνικά λιμάνια , όποτε οι Έλληνες του city θα είναι μακράν ακριβότεροι από τους κινέζους ( για εμπορευματα που κατευθυνονται στην Ευρωπη) .
  Αφού λοιπόν πουλάμε τα ασημικά …. Ας τα πουλήσουμε σε αυτόν που τα αγοράζει ακριβότερα

  • akenaton avatar
   akenaton @ ERASMUS 17/09/2013 19:11:52

   Φυσικά, άμα θέλεις να καταστρέψεις όλο και κάτι θα βρεις. Άμα είναι να χτίσεις είναι δύσκολα τα πράγματα ...

 12. victoria (true) avatar
  victoria (true) 17/09/2013 15:15:18

  Σωστό το άρθρο, αλλά μου θυμίζει και την 'φιλελεύθερη' ατάκα: μη φοβάστε τις αποκρατικοποιήσεις, και να θέλαμε να ξεπουλήσουμε δεν τα καταφέρνουμε!

  • Mariana avatar
   Mariana @ victoria (true) 17/09/2013 16:09:44

   Πάντως προσπάθησαν και πέτυχαν αρκετά. Με λίγη ακόμα προσπάθεια, δεν θα έχουν τίποτα να λεηλατήσουν οι κομμουνιστές- ούτε πέτρα- όταν θα έρθουν να μας πάρουν τα σπίτια.

   • akenaton avatar
    akenaton @ Mariana 17/09/2013 19:10:27

    Οι κομμουνιστές; Το Αλέξη εννοείτε; LOL!

    • Mariana avatar
     Mariana @ akenaton 17/09/2013 20:40:11

     Εννοώ το πλάσμα της φαντασίας που επικαλείται η ελληνική δεξιά (όπως εκφράζεται από τα νδ-πασόκ, ναι το πασόκ είναι πιο δεξιά από τη νδ ως εκφραστής του πράσινου φασισμού) εδώ και 70 χρόνια για να φοβίζει τους ανόητους και να κάνει τα γνωστά αίσχη της.

     • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
      Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ Mariana 17/09/2013 21:00:04

      ++++ Το ΣημιτοΒενιζελικό Πασόκ, όντως είναι ότι πιό φασιστικό κυκλοφορεί, μαζί με τη Χ.Α. Μόνο που η Χ.Α κομπάζει και το χαίρεται, ενώ οι πράσινοι σάλιαγκες σέρνονται με ...σοσιαλίζουσα χάρη και παριστάνουν υποκριτικά, όλα αυτά που ποτέ δε θα γίνουν.

     • Mariana avatar
      Mariana @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 17/09/2013 21:10:56

      Η ΧΑ είναι παιδική χαρά μπροστά στους πράσινους επιστήμονες του γκαιμπελισμού. Όσο για τη ΝΔ όμως, δυστυχώς με όποιο δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. Και άρχισε να φαίνεται...

   • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
    Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ Mariana 17/09/2013 20:55:24

    Καμένη ή κλεμμένη γη θα βρούνε άραγε οι ...ακατανόμαστοι όταν θα ρθούνε στα πράγματα; Ποιός να το ξέρει….!

    • Mariana avatar
     Mariana @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 17/09/2013 21:20:28

     Όταν έρχονται βρίσκουν μόνο κλεμμένη. Πάντα. Άλλωστε γι'αυτό έρχονται όταν έρχονται. Για να την "κλέψουν" από τους αληθινούς κλέφτες.

 13. βασίλειος avatar
  βασίλειος 17/09/2013 19:16:35

  Ποσοί ειναι οι συνταξιουχοί του δημοσίου και πόσα πέρνουν απο τα+ 2δις τον μήνα;Ποσοί του ιδωτικού και πόσα πέρνουν.

 14. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 17/09/2013 19:24:13

  "Για να σοβαρευτούμε τώρα, η είδηση της φυγής της «ΒΙΟΧΑΛΚΟ» είναι από μόνη της ένας οικονομικός κόλαφος για την κυβέρνηση αλλά και το ελληνικό πολιτικό σύστημα συνολικά."

  "Από την άλλη βέβαια, παρατηρούμε το οξύμωρο, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προσκαλεί ξένους επενδυτές να έρθουν να τοποθετηθούν στην χώρα, ήδη υπάρχοντες από δεκαετίες επιχειρηματίες και όμιλοι να παίρνουν το καπελάκι τους και να φεύγουν για άλλες προσφορότερες χώρες."

  Το πνεύμα και το γράμμα του άρθρου σου, με βρισκει σύμφωνο Ακενατών. Κάτι παρόμοιο είχα πάνω - κάτω ισχυριστεί και εγώ χθες σε άλλη ανάρτηση.

  Ευτυχώς που ο Φάκτορας έχει χιούμορ, και στα άλλα που με σχολίασε, μου είπε και το αμίμητο "...Τα άλλα θυμίζουν μανιφέστο του ΚΚΕ για την ανύπαρκτη βιομηχανία και το εξίσου ανύπαρκτο βιομηχανικό προλεταριάτο..."

  Ιεροφάντης

  • factorx avatar
   factorx @ Ιεροφάντης 17/09/2013 20:40:33

   Μια κουβέντα είπα και πέσατε μαζί με το ...ΚΚΕνα με φάτε. Ο,τι πείτε λοιπόν. Και βιομηχανικό προλεταριάτο έχουμε και εργατική τάξη με συνείδηση και ανεξάρτητα συνδικάτα κι απο όλα.

   • akenaton avatar
    akenaton @ factorx 17/09/2013 20:57:47

    Χαχαχαχαχαχα!

 15. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 17/09/2013 20:48:28

  Άμα φεύγει κανείς από το κέντρο των τεχνολογικών καινοτομιών αυτά παθαίνει.

 16. Karenin avatar
  Karenin 17/09/2013 22:49:01

  Για να μην ξεχνιόμαστε, η εταιρία στην ανακοινωσή της αναφέρει υψηλό κοστος δανεισμού, 7%, ναι ναί απο τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες μας, και υψηλό μη ανταγωνιστικό κόστος στην ενέργεια, και πως να γίνει διαφορετικά, αφου αναπτύσουμε πηγές ενεργειας, φωτοβολταικά, που είναι πανάκριβη.
  Μικρές ασήμαντες αντιφάσεις στην ζωή μας, και σωστα ο συμπαθής Ακενατον, παρέλειψε....

 17. roadrunner avatar
  roadrunner 17/09/2013 23:05:57

  «Πωλείται φθηνή, τυφλή ελπίς…»
  γράφει η ρεκλάμα του σύριζα.
  Κι ο λαός μας, χρόνια στην ταλαιπωρία των μνημονίων είναι επιρρεπής να αδράξει, ακόμη και τις πιο φθηνές, τυφλές ελπίδες, που του πουλάνε.

 18. GO avatar
  GO 17/09/2013 23:09:40

  Πού τον θυμήθηκες τον Μάικ Λαμάρ; Λίγο πιο πίσω και θα μας πήγαινες στον ταχυδακτυλουργό - illusionist Apollo! Τον ήξερες;

  • Θόδωρος 17.06.2013? avatar
   Θόδωρος 17.06.2013? @ GO 17/09/2013 23:23:41

   Πρέπει να 'μουνα στο Γυμνάσιο όταν τον βλέπαμε (σε ασπρόμαυρο) με συμμαθητές μου.
   Το ανέκδοτο δεν πολυθυμάμαι που κατέληγε: "Μεγάλε Μάϊκ Λαμάρ!"

   Τον Apollo που αναφέρεις δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω. Ποιος ήταν?

   • GO avatar
    GO @ Θόδωρος 17.06.2013? 18/09/2013 10:23:07

    Ο πιο σημαντικός Έλληνας ταχυδακτυλουργός – illusionist, όταν ήμουν εγώ παιδί, δηλαδή τη δεκαετία '60.
    Είχα παρακολουθήσει, μαγεμένος, πολλές παραστάσεις του, κυρίως σε αποκριάτικους χορούς στα τότε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας King's Palace, King Gorge και G.B.
    Πρόσεξε, τώρα, την "διαστροφή" του πατέρα μου. Με πήγαινε να διασκεδάσω στις παιδικές εκδηλώσεις και ταυτόχρονα με "έτρεχε" και στις πολιτικές!
    Τι να πρωτοθυμηθώ;
    Με πλήθος κόσμου έξω από το σπίτι του Καραμανλή, στην Καρνεάδου, να διαδηλώνει - παρακαλάει να μη φύγει (1963); Τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της Ε.Ρ.Ε (1963 και 1964); Τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο να μιλάει στο ιστορικό καφενείο "Η Ελλάς", της γειτονιάς μου (Παγκράτι); Τις συχνότατες επισκέψεις μας στο πολιτικό γραφείο του Γ. Ράλλη;
    Υπερπλήρη παιδικά χρόνια!

  • m.s avatar
   m.s @ GO 18/09/2013 10:16:41

   Ποιος Λαμάρ και Apollo.
   έρχονται οι Συριζαίοι -ούλης brothers με φανταστικό σόου. Ευρώ θα πιάνουν γρόσια θα γίνονται. νηστικός θα πηγαίνεις με χοληστερίνη θα φεύγεις.

 19. Θόδωρος 17.06.2013? avatar
  Θόδωρος 17.06.2013? 17/09/2013 23:19:04

  1. Τι είναι οι επιτάσεις των τραπεζών?

  Δεν ξέρω αν είστε αφελείς, ρεαλιστές δεν είστε πάντως. Προς τον λαϊκισμό κλίνετε, κε Μπάζο και στο αδιέξοδο των επιχειρημάτων σας παραληρείτε.

  Τα υπόλοιπα που λέτε είναι αστεία, δεν θα απαντήσω. Σας παραθέτω σημαντικές ερωτήσεις και εσείς λοιδωρείτε. Αφήστε το ύφος, πρώτος εγώ θα σας παραδεχόμουνα αν με πείθατε με επιχειρήματα σωστά αντί επιθετικά φληναφήματα.

  Υ.Γ. Ποιος Κώνστας? Φαντάσματα βλέπετε? Τι λέτε?!..

 20. Δεσποινα avatar
  Δεσποινα 18/09/2013 00:18:42

  Η Αναπτυξη θα ερθει με δικηγορικα γραφεια τυπου σιουφα....ειδατε θεσεις εργασιας που προσφερει ? αληθεια 40 χρονια ποσα εχουν φαει οι πολιτικοι τα παιδια τους και τα εγγονια τους ? και μετα λεμε γιατι στρεφονται οι νεοι στην Χ.Α.....γιατι μαζι τα φαγανε

 21. Eva avatar
  Eva 18/09/2013 10:16:04

  Εγώ πάλι γιατί νομίζω οτι ο μεγάλος πλούτος
  που θα φορολογήσει σκληρά ο κ. Τσίπρας
  είναι ...(ΞΑΝΑ).... το τριάρι του Μήτσου
  και η γκαρσονιέρα του Μπάμπη?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.