#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/01/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα κάνει ο Σαμαράς; (το φιλότιμο και το Κούγκι)Το χειρότερο δεν είναι η τρισάθλια κυβέρνηση Παπαδήμου.  Ούτε οι δραχμές και τα γρόσια.  Ούτε ακόμα η εκλογολογία, η psiολογία και η μετρολογία.  Το χειρότερο είναι η αβεβαιότητα.  Και αυτή η κυβέρνηση – Βαβέλ έχει ένα ταλέντο στο να την επιτείνει.  Γιατί τελικά φαίνεται ότι δεν έχουμε αποφασίσει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει PSI, πότε θα γίνουν εκλογές , πόσο έξω είναι το έλλειμμα, πόσα μας λείπουν και πότε, αν ο κ. Καρατζαφέρης θα ρίξει τελικά την κυβέρνηση, αν, αν, αν.  Μύλος.

Οι παλιοί έμποροι έλεγαν ότι δεν τους ενοχλεί ακόμα και η μεγαλύτερη καταστροφή, αρκεί να ξέρουν με τι ακριβώς έχουν να κάνουν.  Δηλαδή για την αγορά είναι χίλιες φορές προτιμότερο να πεις ‘’κύριοι χρεοκοπήσαμε’’, παρά να λες και να ξελές ότι όπου να’ ναι χρεοκοπούμε, αλλά μπορεί και να τη γλιτώσουμε.  Και επειδή, όπως γνωρίζετε, η αγορά δεν εφησυχάζει με δηλώσεις φερέλπιδων πολιτικάντηδων, για όσο καιρό οι πολιτικοί θα σκέφτονται ποιο είναι το πρόβλημα, στην αγορά δεν θα γίνονται επενδύσεις, δεν θα γίνονται αγοραπωλησίες, και τελικά δεν θα εισπράττονται δημόσια έσοδα.  Όσες νουθεσίες και αν κάνει ο κ. Παπαδήμος, όσους χορούς της βροχής και αν χορέψει ο κ. Βενιζέλος, κανένας δεν πρόκειται να πάρει στα σοβαρά μια οικονομία που φυλλοροεί, που αρνείται να αποδεχθεί την πραγματικότητα, που δεν γνωρίζει τι νόμισμα θα χρησιμοποιεί σε ένα μήνα.

Ας κάνουμε πάλι μια ανασκόπηση, να δούμε που είμαστε (οικονομικά, γιατί πολιτικά, μάλλον δεν είμαστε πουθενά):

Προσπαθούμε να πείσουμε τις τράπεζες να συναινέσουν σε ένα ‘’εθελοντικό’’ κούρεμα της τάξεως του 50%.
Για να δελεάσουμε τις τράπεζες, υποτίθεται ότι θα αλλάξουμε τα παλιά ομόλογα (αυτά που δε μπορούμε να πληρώσουμε στην ώρα τους) με νέα ομόλογα, χαμηλότερης ονομαστικής αξίας και πιθανόν μεγαλύτερης διάρκειας.  Επειδή φυσικά αυτό από μόνο του αποτελεί casus beli για τους έντιμους τραπεζίτες, τους δίνουμε τα μισά περίπου χρήματα προκαταβολικά.  Δεδομένου ότι οι τράπεζες (ιδιαίτερα οι ελληνικές) έχουν απόλυτη ανάγκη αυτά τα χρήματα, ώστε να παραμείνουν ζωντανές για κανένα εξάμηνο ακόμα, η πρόταση αρχίζει να αποκτάει ενδιαφέρον (για τους τραπεζίτες, όχι για εμάς).  Αν συνυπολογίσουμε ότι τα νέα ομόλογα θα συνοδεύονται από ένα καλό επιτόκιο και ότι θα είναι πλήρως εγγυημένα από εμπράγματες εξασφαλίσεις (τιτλοποιήσεις εσόδων, ακίνητα) και θα διέπονται από το Αγγλικό δίκαιο, μιλάμε για σούπερ ευκαιρία, τηρουμένων των αναλογιών.
Επειδή όμως είμαστε μπατάκια και δεν έχουμε 30δις που απαιτούν οι τραπεζίτες σε μετρητά εδώ και τώρα, χρειαζόμαστε ένα νέο δάνειο από το ΔΝΤ και την Τρόικα, με το οποίο θα εξασφαλίσουμε τα μετρητά των έντιμων τραπεζιτών και με τις δόσεις του οποίου θα αποπληρώνουμε τις μελλοντικές μας υποχρεώσεις, μέχρι να ξαναβγούμε στις αγορές (η πατρίδα, γιατί εμείς μάλλον θα έχουμε αποδημήσει).
Για να μας δώσουν αυτό το δάνειο, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει κούρεμα, οι δανειστές και ιδιαίτερα το ΔΝΤ, απαιτούν να αποδείξουμε εμπράκτως ότι θα σταματήσουμε να παράγουμε ελλείμματα, άρα ότι θα μπορούμε να αποπληρώσουμε τις δόσεις μας, χωρίς νέα θαλασσοδάνεια.
Επειδή όμως τους κουτόφραγκους τους πιάσαμε κορόιδα όχι μία , αλλά τρείς φορές, μια για να μπούμε στο ευρώ, μια για να πάρουμε το πρώτο δάνειο και άλλη μια για τη συμφωνία του Οκτωβρίου, αυτοί φυσάνε και το γιαούρτι και έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, ότι τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου τις έχουν γραμμένες εκεί που δεν πιάνει μελάνι και ότι στις 15 του μηνός που θα έρθουν για διαπραγματεύσεις, θα θέσουν οι ίδιοι τους όρους και θα επιβλέψουν  την εκτέλεσή τους.
Φυσικά στο ΥΠΟΙΚ επικρατεί πανικός, γιατί πιάστηκαν πάλι αδιάβαστοι και όλοι οι στόχοι με βάση τους οποίους συμφωνήθηκε η δανειακή σύμβαση, πήγαν περίπατο.  Δηλαδή για μια ακόμα φορά χρησιμοποίησαν ωραιοποιημένα στατιστικά και υπεραισιόδοξες προβλέψεις, προσκόμισαν δηλαδή στη σύνοδο φύκια για μεταξωτές κορδέλες, για να εκβιάσουν την απόφαση των Γερμανών και να γυρίσουν στην Ελλάδα θριαμβευτές (λέμε τώρα).
Σα να μην έφταναν όλα αυτά, και πέρα από το γεγονός των μαγειρεμένων στοιχείων που πιστεύουν ότι θα διορθωθούν με νέες περικοπές, οι Γερμανοί εμφανίζονται πολύ υποψιασμένοι για το νέο δάνειο, όχι μόνο γιατί φοβούνται μήπως χάσουν τα ψίχουλα, αλλά μήπως ανοίξει η όρεξη Ιρλανδών, Πορτογάλων, Ισπανών, Ιταλών, γιατί όχι και Γάλων, και αρχίζουν να ζητάνε PSI plus και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς.
Τώρα όλοι περιμένουν τη συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί πιθανότατα στις 9 Ιανουαρίου, μήπως ξεκολλήσει το θέμα, μπας και δοθεί καμία παράταση στην αγωνία, κανένα πρόσθετο δανειάκι, μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε.

Ανατριχιαστική λεπτομέρεια:  Αν γίνει κανένα μπέρδεμα και πάει κάτι στραβά από το παραπάνω φοβερό σχέδιο, η κυβέρνησή μας θα υποχρεωθεί να προχωρήσει στο μοιραίο, δηλαδή σε μία κανονικότατη αναδιάρθρωση 85 – 90% του χρέους, χωρίς εθελοντικές παπαριές, ατέρμονες διαπραγματεύσεις και ετεροβαρείς συμβάσεις.  Φημολογείται όμως ότι υπάρχει Γερμανικό βέτο, ότι τέτοιου είδους αναδιάρθρωση δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ μέσα στην ευρωζώνη, τουλάχιστον όσο η Γερμανία είναι μέλος της.

Ας κάνουμε και μια προσπάθεια να δούμε που είμαστε πολιτικά:

Οι συνένοχοι του ολέθρου, έκαναν μια λυκοσυμμαχία και εκβίασαν τον κ. Σαμαρά να συναινέσει, μη τυχόν και χρεοκοπήσει η χώρα.
Αφού πρώτα επέβαλαν για πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο, με το γνωστό παρελθόν, άρχισαν να ροκανίζουν έναν – έναν τους όρους που έθεσε ο κ. Σαμαράς για να συναινέσει.
Φυσικά δεν είχαν πει όλη την αλήθεια.  Και η όλη αλήθεια περιλαμβάνει δύο ζόρικες παραμέτρους: 1. Τις εγγυήσεις (και το δίκαιο) που συνοδεύουν την αποικιοκρατική σύμβαση και 2. Τα νέα υφεσιακά μέτρα που επιβάλλεται να ψηφιστούν πριν από την υπογραφή, για να κλείσουν οι αστοχίες του 2011 και να μηδενίσει το έλλειμμα του 2012.
Όπως ήταν φυσικό ο κ. Σαμαράς αντέδρασε έντονα και έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει άλλα υφεσιακά μέτρα, για τη δε σύμβαση θα αποφανθεί όταν γίνουν γνωστοί οι όροι (αν και ανεπισήμως τους γνωρίζουμε)
Ο κ. Σαμαράς εκβιάζεται ξανά, απροκάλυπτα πλέον, όχι μόνο για την ημερομηνία των εκλογών, αλλά και για τα δύο παραπάνω ζητήματα, μέτρα και εγγυήσεις.
Μόνο που ο κ. Σαμαράς εκβιάζεται χωρίς οι εκβιαστές να έχουν πετύχει τις οικονομικές προϋποθέσεις που προηγούνται των πολιτικών.
Οι Τροικάνοι, που έχουν ερμηνεύσει σωστότερα το ελληνικό σύνταγμα από τους δικούς μας υπουργούς – συνταγματολόγους, εμμένουν στην απαίτησή τους η σύμβαση να κυρωθεί από τα 3/5 του κοινοβουλίου, φοβούμενοι – ορθώς- ότι σε αντίθετη περίπτωση μια μελλοντική πατριωτική κυβέρνηση θα την καταγγείλει.
Μέσα σε αυτό το χαμό που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην καλύτερη περίπτωση σε αχαρτογράφητα νερά, ο κ. Καρατζαφέρης, έχοντας με το σπαθί του κερδίσει το προσωνύμιο κωλοτούμπας, ως λαγός της εγχώριας ελίτ και των δανειστών, σπρώχνει προς μια άνευ όρων υπογραφή με την απειλή να αποσύρει την εμπιστοσύνη του!
Εν τω μεταξύ, μετά το μπαράζ δηλώσεων και δημοσιευμάτων αναφορικά με το τέλμα των διαπραγματεύσεων και τον κίνδυνο της δραχμής, αρχίζει να γίνεται κατανοητό και από τους μη ειδικούς, ότι οι λόγοι ύπαρξης της κυβέρνησης Παπαδήμου έχουν εκλείψει.

Και το ερώτημα είναι, τι κάνει τώρα ο Σαμαράς;

Είτε αποσύρει την εμπιστοσύνη του, τραβάει μια οριστική γραμμή με το παρελθόν και με ένα άνοιγμα στο φιλότιμο των Ελλήνων τραβάει αποφασισμένος για ’’λύση ή Κούγκι’’.

Είτε προσπαθεί να τραβήξει μέχρι τις εκλογές, για να διαχειριστεί τα ερείπια και μια οργισμένη κοινωνία στα πρόθυρα της εξέγερσης

Αν κοιτάξτε γύρω σας, θα πάρετε αμέσως μια απάντηση για το ποια είναι η απαίτηση του κόσμου.

Ο κ. Σαμαράς αρκεί να την ακολουθήσει.

Κακοφωνίξ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ avatar
  Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ 04/01/2012 07:56:32

  8 στους 10 θα πουνε κουγκι........χιλιες φορες ετσι......αλλα με εναν ηγετη ξεκαθαρο, εντιμο και στοιχειοδως εξυπνο........επιτελους ας διαβασουν εκει στη συγρου και κανα αρθρο με τα σχολια του απο το αντινιους....

  • siakkas avatar
   siakkas @ Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ 04/01/2012 08:12:07

   +1000

 2. Πελασγός ο Μιλήσιος avatar
  Πελασγός ο Μιλήσιος 04/01/2012 08:41:35

  Αγαπητέ Κακοφωνίξ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

  Είναι ό,τι καλύτερο έγραψες μέχρι τώρα.
  Αποτυπώνεις όσο αντικειμενικότερα μπορούσες, αφ'ενός αυτό που εμφανίζεται ως εναπομείνουσα "Αγορά", και αφετέρου την ψυχολογία της κοινωνίας που περιμένει τον...Γκοντό.
  Καταπληκτική προσέγγιση, με οριακές παραμέτρους, και ψυχολογική βαθμονόμηση της κοινωνίας.
  Θα έλεγα όμως ότι δεν "πιάσαμε κορόιδα τους κουτόφραγκους για να μπούμε στο ευρώ", αλλ'απεναντίας εκείνοι!
  Συγχαρητήρια για την ανάλυση.

  Πελασγός ο Μιλήσιος

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Πελασγός ο Μιλήσιος 04/01/2012 10:10:41

   Συμφωνώ απολύτως. Κακοφωνίξ, συγχαρητήρια!

   • Ιωάννης33 avatar
    Ιωάννης33 @ Αυριανιστής 04/01/2012 10:52:07

    Πολύ επίκαιρη και σωστή η αποτύπωση της πολιτικής παγίδας της τρόικας.Θέλουν να δεσμεύσουν την επόμενη κυβέρνηση του Σαμαρά ως προς τα μέτρα που θα πάρει...Καλή αντίσταση!

  • Pelargos o Stylisios avatar
   Pelargos o Stylisios @ Πελασγός ο Μιλήσιος 04/01/2012 10:54:34

   Mια ένσταση σε όσα έγραψε ο συμπαθής αρθρογράφος.
   Δεν υπάρχει καμμία , μα απολύτως καμμία, θετική ένδειξη για τις προθέσεις του αρχηγού της ΝΔ.
   Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Όλες οι επιλογές του ειδικά από το καλοκαίρι του 2010 και έπειτα καταδεικνύουν πως είναι εξαιρετικά ευένδοτος σε πιέσεις , εκβιασμούς και έξωθεν χειρισμούς καθώς και πως περιστοιχίζεται από μια σειρά απολύτως ανεπαρκών συνεργατών.
   Δυστυχώς για όλους μας.

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ Pelargos o Stylisios 04/01/2012 13:50:59

    Δεν συμφωνώ Πελασγέ μου!
    Μακάρι να κατανοούσαμε στο μισό της βάθος την έννοια ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ και μάλιστα αισχρός !!!!!

 3. magister avatar
  magister 04/01/2012 09:24:48

  Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάντια στην όποια έχει περιέλθει τους τελευταίους μήνες η χώρα. Συμμετέχει σε μια δοτή και άθλια κυβέρνηση και μάλιστα με τους δυο αντιπρόεδρους του κόμματος ( και οι δυο αυτοί κύριοι είναι άτομα προκλητικά, αντιπαθείς στο κόσμο της ΝΔ και αμφιβόλου ποιότητας, οι δυο αυτοί κύριοι λειτουργούν ΜΟΝΟΝ με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον και κέρδος εις βάρος του κόμματος , διάγοντας βίο πολυτελή με χρήματα του ελληνικού δημοσίου. Και Το έργο τους το απόλυτο ΜΗΔΕΝ.
  Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει ευθύνη τεράστια που δεν έχει καθαρίσει το κόμμα από τέτοιες φιγούρες του εφιαλτικού παρελθόντος ( και μάλιστα του πολύ πρόσφατου παρελθόντος της αποτυχημένης διακυβέρνησης Καραμανλή). Τέτοιοι "τύποι" υπάρχουν πάρα πολλοί μέσα στο κόμμα της ΝΔ. Αγαπητοί φίλοι, οι καιροί έχουν αλλάξει δραματικά για την Ελλάδα προς το χειρότερο, η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει προ πολλού, άλλωστε το αναγνωρίζουν όλοι πια. Ο κόσμος της ΝΔ είναι ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΣ μέχρι εκεί που παίρνει . Βγείτε για λίγο στους δρόμους και συνομιλήστε με τους πολίτες και ψηφοφόρους και θα δείτε τι λένε...
  Ο Σαμαράς έχει μεγάλη ευθύνη, έχει διπλή ευθύνη απέναντι σε έναν λεηλατημένο λαό που ζει στις παρυφές του πολιτισμού και των διεθνών εξελίξεων, μια χώρα παρίας που σέρνετε στα διεθνή φόρα εκπροσωπούμενη από αυτά τα ελεεινά σκαθάρια του εφιαλτικού παρελθόντος, οι όποιοι την οδήγησαν στην απόλυτη καταστροφή.
  Ο Σαμαράς έχει τεράστια ευθύνη διότι παρακολουθεί αμέτοχος όλους αυτούς τους απεχθείς κυρίους του κόμματος του να αλωνίζουν .
  Ο Σαμαράς έχει τεράστια ευθύνη γιατί καλλιέργησε την ελπίδα της αλλαγής και ανανέωσης στο κόμμα και αντ'αυτου οι βρικόλακες του παρελθόντος είναι ακόμα εκεί, κυβερνούν και αξιώνουν πολιτικά οφίκια. Ο κόσμος κύριε Πρόεδρε της ΝΔ δεν ανέχεται πια να βλέπει αυτά τα πολιτικά αρπακτικά. Του προξενούν αποστροφή , οργή και απελπισία . Εάν δεν διώξει ο κύριος Πρόεδρος της ΝΔ ΤΩΡΑ αυτή την στιγμή τους επαγγελματίες πολιτικούς απατεώνες του παρελθόντος η ελπίδα που δόθηκε στον κόσμο από τον Σαμαρά σύντομα θα μετατραπεί σε εκδούλευση και εμπαιγμό. Και στο τέλος ο λαός θα τιμωρήσει.....

  • tak avatar
   tak @ magister 04/01/2012 19:49:25

   Μάλλον δεν παρακολουθείς από κοντά την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά και επίσης δεν τον έχεις μελετήσει. Όσα λες δεν έχουν σχέση με τον κ. Σαμαρά, που και ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν είναι Παπανδρέου. Συνεπώς είναι πολύ πρόωρο να τον κρίνουμε έτσι, εκτιμώ άδικα. Όσο για τα "σκουπίδια", αυτά τα μαζεύουν στο τέλος της γιορτής και να είσαι σίγουρος πως ο Αντώνης θα "σκουπίσει" καλά!

 4. fantomas avatar
  fantomas 04/01/2012 09:43:03

  Συμφωνω με τον υπογραφοντα το αρθρο εκτος του τελους που αναφερει πως πρεπει να αντιδρασει ο Σαμαρας.
  Για εμενα ασχετως των θεσμικων αρμοδιωτητων που εχει ο Σαμαρας αφου το ζητουμενο των δανειστων ειναι πως αυτος θα αντιδρασει σε λιγο χρονικο διαστημα που θα ειναι Προεδρος της Κυβερνησης, θα πρεπει να διαπραγματευτει αυτος με την πολιτικη τροικα (Γερμανια, Γαλλια κτλ) σε πολιτικο επιπεδο ετσι ωστε να υπαρξει λυση.

 5. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 04/01/2012 09:46:51

  Άπο τη στιγμή που ο Σαμαράς έθεσε τελεσίγραφο για εκλογές πριν το Πάσχα τελείωσε το θέμα. Στις 15 Ιανουαρίου που θα ρθει η τρόικα, ακόμα και να μας πουν ότι χρειάζεται να λάβουμε και άλλα μέτρα ο Σαμαράς θα πει βεβαίως ένα ναι αλλά μόνο μέτρα περιστολής της σπατάλης. Όχι απολύσεις, όχι αυξήσεις φόρων, όχι μειώσεις μισθών συντάξεων. Όσον αφορά στην ψήφιση με 180, αυτό θα γίνει μόνο αν τα νέα μέτρα είναι έτσι όπως τα θέλει ο Σαμαράς και αν και εφόσον δεν εκχωρείται εθνική κυριαρχία με την υπαγωγή στο αποικιοκρατικό βρετανικό δίκαιο. Έτσι θα αφαιρεθεί το όποιο άλλοθι για να μην προχωρήσει το θέμα του νέου δανείου. Αν τη στιγμή εκείνη που ο Σαμαράς πάρει την παραπάνω θέση για τα νέα μέτρα αποχωρήσει ο Καρατζαφέρης θα φανεί πόσο λαγός είναι και τότε είναι που δεν θα μπει καν στη βουλή. Για το ΠΑΣΟΚ δεν το συζητώ, μέχρι τον Φεβρουάριο το πολύ πρέπει να έχει νέο Πρόεδρο αλλιώς με τον Παπανδρέου μέσα δεν θα περάσει το 20%. Δεν υπάρχουν λοιπόν προϋποθέσεις να ναυαγήσει το PSI με ευθύνη της ελληνικής πλευράς με τον Σαμαρά να πρέπει να συναίνεσει σε ό,τι έρθει προς ψήφιση και γενικά σε ό,τι συμφωνηθεί. Αν το psi ναυαγήσει και πάμε σε συντεταγμένη μονομερή χρεοκοπία αυτό θα είναι επειδή το θέλουν από την Ευρώπη και δη από τη Γερμανία αλλά αυτό έχει ελάχιστες πιθανότητες για τους ευνόητους λόγους ότι η ευρωζώνη θα υποστεί καίριο πλήγμα στο κύρος της και θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ύπαρξή της την ίδια

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 04/01/2012 09:53:36

   Όλα αυτά αποδεικνύουν εκ των υστέρων ότι ΚΑΛΑ ΈΚΑΝΕ ο Σαμαράς και συναίνεσε στον σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης και συμμετέχει δια της απαραίτητης εγκρίσεως των ενεργειών της γιατί έτσι αφαιρέθηκε το οποιοδήποτε άλλοθι ότι ευθύνεται δήθεν η ελληνική πλευρά για την όποιαδήποτε μελλοντική αποτυχία του οικονομικού προγράμματος της τρόικα. Κίνηση σωστή του Σαμαρά ασχέτως αν δεν την έπιασαν οι θερμοκέφαλοι επικριτές της από δω πλευράς

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 04/01/2012 10:07:16

   Δεν υπάρχουν λοιπόν προϋποθέσεις να ναυαγήσει το PSI με ευθύνη της ελληνικής πλευράς από τη στιγμή που πρέπει να του ζητηθεί η συναίνεση σε ό,τι έρθει προς ψήφιση και γενικά σε ό,τι συμφωνηθεί. Δηλαδή δεν υπάρχουν περιθώρια να εκβιαστεί ο Σαμαράς εκτός και αν το θέλει ο ίδιος. Η δικαιολογία ότι μπορούν τάχα μου να τον εκβιάσουν με την 7η δόση είναι ανύπαρκτη γιατί πριν από όλα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το PSI και να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση για να μπούμε στο θέμα δόσης. Αν όμως συμφωνηθεί το psi και η δανειακή τότε πάπαλα Παπαδήμος. Μόνο με πραξικόπημα θα μπορέσει να μείνει πράγμα αδύνατο με τη ΝΔ να έχει το υπουργείο εθνικής άμυνας. Ποιός νομίζει ότι ο Σαμαράς δεν είναι παίχτης δυνατός;

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 04/01/2012 10:09:31

    να του ζητηθεί του Σαμαρά, εννοείται

 6. Παυλος Βαφειάδης avatar
  Παυλος Βαφειάδης 04/01/2012 09:52:50

  Ένα κείμενο που γεννά ερωτήματα που χρήζουν ταχύτατων απαντήσεων από την πλευρά του Προέδρου Σαμαρά. Ο κίνδυνος της ενσωμάτωσης της παράταξης, στην ασπόνδυλη πολιτική πασοκ-παπαδήμου-καρατούμπα, είναι ορατός.

 7. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 04/01/2012 09:55:20

  Καλύτερα το Κούγκι αγαπητέ Κακοφωνίξ παρά η υπογραφή άνευ όρων , με την οποία θα ξεπουλήσουμε την πατρίδα. Ή πιο καλά ένας συνδυασμός: Κούγκι και Οδυσσέας Αντρούτσος(με τα γνωστά σε όλους καπάκια). Οριοθετούμε το έδαφός μας που θέλουμε για να ζήσουμε και δεν αφήνουμε να γίνουν όλα βορά τοις κυσί(ν). Αν παρ όλα αυτά δεν δυνηθώμεν ελεύθεροι να ζήσωμεν, Κούγκι και πάλι Κούγκι!

 8. JOHN avatar
  JOHN 04/01/2012 09:58:08

  Μακαρι ο Σαμαρας να λαβει στα σοβαρα τις παραινεσεις σου!

 9. ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
  ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 04/01/2012 09:58:23

  Όλα τα λεφτά είναι αυτό το "έντιμοι τραπεζίτες ". Πολύ μου άρεσε. Όπως επίσης και ότι πιάσαμε κορόιδο τους " κουτόφραγκους " για να μπούμε στην ΟΝΕ, όταν στην Ευρώπη και κυρίως στη Γαλλία και τη Γερμανία πανθομολογείται ότι ήξεραν οι πάντες τις στατιστικές αλχημείες του Κινέζου και του ( για δες σύμπτωση ) νυν πρωθυπουργού μας

 10. astrokritis avatar
  astrokritis 04/01/2012 10:02:01

  Η ΤΡΟΪΚΑ ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ... ΓΙΑ ΠΟΔΑΡΙΚΟ!

  Αναμένεται η ΤΡΟΪΚΑ, στα μέσα του Γενάρη 2012.
  Για να διατάξει και να συνεχίσει τους καινούργιους εκβιασμούς.
  Διατάσσει να στηριχθούν:
  H νέα Δανειακή Σύμβαση και το Μνημόνιο ΔΥΟ απ’ όλα τα κόμματα της Συγκυβέρνησης. Αλλιώς, ΔΕΝ θα δοθεί η δόση των 89 δις. ΔΕΝ θα προχωρήσουν στην νέα Δανειακή Σύμβαση. Ούτε, στο κούρεμα του χρέους (PSI).
  Με το νέο Μνημόνιο, επιβάλλεται ένα πρόγραμμα αισχρής σκληρότητας.
  Μεγαλύτερη φτώχεια, νέα χαράτσια, απώλεια της ιδιοκτησίας στις κατοικίες μ’ αυτά, σκληρές απολύσεις, πέταγμα στον Καιάδα, των ευπαθών ομάδων, (ανάπηροι κ.λ.π.) νέα λουκέτα
  στις επιχειρήσεις, ζούγκλα στην κατάντια των εργαζομένων, εξαθλίωση στους Ελληνες, χωριστά στον καθένα και εξουδετέρωση της Ελλάδας στο σύνολο.
  Διατάσσει να δεσμευτούν.
  Ακόμη και τα μελλοντικά, κρατικά έσοδα από την εκμετάλλευση του πιθανού πλούτου, από τους φυσικούς πόρους. Για ν’ αποκλειστεί, κάθε οικονομική αυτοδυναμία μελλοντικά και κάθε περίπτωση απεμπλοκής, από την κρεατομηχανή.
  Διατάσσει να μην διεξαχτούν τώρα, αλλά να αναβάλλονται οι εκλογές. Ωστε με δικούς τους τραπεζίτες ως Κυβερνήτες να παραδώσουν σ’ αυτήν (ΤΡΟΪΚΑ), το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου.
  Ετσι εκτός των άλλων, παραβιάζουν, την δημοκρατική λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
  Εμποδίζουν, κάθε αναπτυξιακή δράση, για να μεγαλώνουν το έλλειμμα, να διογκώνουν και να διαιωνίζουν το χρέος και την εξ αυτού, κατοχή.
  Αυτά, οδηγούν, στην τελική ταφόπλακα.
  Αυτήν, επιβάλλουν, όχι γιατί, η Ελλάδα, είναι σπάταλο κράτος, όπως διαδίδουν τα συνεργά Μέσα μαζικής ενημέρωσης. ΑΛΛΑ, γιατί, αυτή, στοχοποιήθηκε πυλωτικά και έπεσε θύμα των τοκογλύφων -Δανειστών-.
  Καμμία περίπτωση σωτηρίας μ’ αυτές τις διαταγές, ΔΕΝ υπάρχει.
  Ποτέ κανένας δεν σώθηκε, δεχόμενος, καταστρεπτικότερες επιβολές, απ’ αυτές, που, πριν τον κατάστρεψαν.
  Μοναδική λύση, αποβαίνει, η διαγραφή του χρέους.
  Η απόσειση του επονείδιστου χρέους. (ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ).
  Θα την διεκδικούμε, με αντοχή και πείσμα.
  Είναι αξία που κατακτήθηκε στο παρελθόν . Και θα ξανακατακτηθεί.

  ... από το Seisachtheia.gr

 11. Δαφνούλα avatar
  Δαφνούλα 04/01/2012 10:26:20

  Εκλογές εδώ και τώρα όσο ο Σαμαράς συνεχίζει να μένει σε αυτήν την παρωδία κάνει κακό στον εαυτό του και στον τόπο!!!!

 12. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 04/01/2012 10:37:14

  Απόλυτη αποτύπωση της πραγματικότητας το άρθρο σου. Άξιος !

 13. Διογένης avatar
  Διογένης 04/01/2012 10:42:15

  Άσχετο, πληροφορήθηκα χθες ότι η Γενική Γραμματεία Νέα Γενιάς κάνει εκστρατεία "σεβασμού της σεξουαλικής διαφορετικότητας" και "προβολής της ομοφυλοφιλικής συντροφικότητας". Με τι λεφτά γίνονται αυτά, με αυτά που "υπάρχουν"; Έλεος δηλαδή, κανείς δεν είπε να μην επιλέγουν αυτοί οι συνάνθρωποί μας να ζουν όπως θέλουν, αλλά "προβολή της ομοφυλοφιλικής συντροφικότητας";;; Σε καιρούς κρίσης;;;

  Νομίζω λοιπόν ότι κάτι "Γενικές Γραμματείες Νέας Γενιάς" που πρωθούν και προβάλλουν την "ομοφυλοφιλική συντροφικότητα" ίσως αποτελούν τον πυρήνα της σπατάλης. Θα μπορούσαν να καταργηθούν εντελώς τέτοιες δραστηριότητες του κράτους και οι υπάλληλοι να πάνε στο ΙΚΑ να μετράνε ένσημα, μπας και βγουν λίγο πιο γρήγορα οι συντάξεις.

  Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν μας σώζει τίποτα. Οι παλιοί έλεγαν "θα μας κάψει ο Θεός" και πολύ φοβάμαι ότι θα συμβεί πολύ σύντομα.

  • ήγγικεν avatar
   ήγγικεν @ Διογένης 04/01/2012 12:50:43

   Νομίζω ότι η γραμματεία Νέας Γενιάς ανήκει στο ΥπΔΒΜΘ. Τι κάνει ο Αρβανιτόπουλος;

  • KM avatar
   KM @ Διογένης 04/01/2012 16:32:45

   Ποιός και με τί σκεπτικό αποφάσισε ότι χρήζει προβολής η λεγόμενη «ομοφυλοφιλική συντροφικότητα»;

  • Berlousconication avatar
   Berlousconication @ Διογένης 05/01/2012 04:47:13

   Δε βαριέσαι ποτέ σε αυτή τη χώρα!

   Καμπάνια «κανελώστε το ριζόγαλο» (που δεν έχετε να φάτε), με δημόσια δαπάνη.

   «Το πρώτο στάδιο του προγράμματος συνίσταται στη διοργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο να προβάλλει την εικόνα της συντροφικότητας μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και να εξοικειώσει την κοινή γνώμη με αυτήν την καθημερινή και ανθρώπινη διάσταση της σχέσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, σε αντίθεση με το συχνά προβεβλημένο από τα ΜΜΕ και άλλες πηγές στερεότυπο σχέσης που ενέχει χαρακτήρα χυδαιότητας ή αποτελεί αντικείμενο διακωμώδησης ή κοινωνικού στιγματισμού. Η εκστρατεία περιλαμβάνει καταχωρήσεις δημιουργικών στον τύπο, διανομή φυλλαδίων και άλλου ενημερωτικού υλικού στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις καθώς και τη διοργάνωση ημερίδων με θέμα τη συμβίωση των gay και των λεσβιών εφήβων με τις οικογένειές τους μετά την ανακοίνωση της σεξουαλικής τους ταυτότητας (coming out), με σκοπό τη στήριξη των ίδιων και την ευαισθητοποίηση των οικογενειών τους.»

   http://www.neagenia.gr/frontoffice/popup.asp?cpage=USERTEXT&cresrc=1808&cnode=1

 14. voi8ate kaloi mou an8ropoi avatar
  voi8ate kaloi mou an8ropoi 04/01/2012 10:56:01

  Μια ερώτηση θα την κάνω γιατί πιστεύω πως επιτήδειοι εσκεμμένα κάνουν προσπάθεια να μας φυτέψουν στο μυαλό πως αν δεν πετύχει το psi ο μόνος δρόμος θα είναι η χρεωκοπία ώστε να τσεπώσουν τα αφεντικά που κινούν τις εξελίξεις τα cds.
  Αν βγούμε λοιπόν στις αγορές όπως γίνεται συχνά για έντοκα (και παίρνουμε κανονικά ),ποιος μας λέει πως δεν θα βρούμε χρήματα;
  Γιατί προδικάζουν κάποιοι εσκεμμένα πως δεν θα βρούμε ;
  Αν ο Σαμαράς είναι μάγκας και το θελήσει ας απευθυνθεί στο Ελληνικό κεφάλαιο όπου γης και είμαι σίγουρος πως θα βρει στήριγμα,ο Ιταλός πως το κατάφερε πρόσφατα ; Οι μαφιόζοι έχουν μεγαλύτερη εθνική συνείδηση από τους δικούς μας εκατομμυριούχους ; Ας το δοκιμάσουμε και μετά μιλάμε για χρεωκοπία σώνει και καλά !!

  • Pelargos o Stylisios avatar
   Pelargos o Stylisios @ voi8ate kaloi mou an8ropoi 04/01/2012 11:38:05

   Tα ομόλογα τα οποία θέλουν να κουρέψουν στο 50% έχουν υποτιμηθεί ήδη έως και 80% !!!
   Ως εκ τούτου, αυτό που παρουσιάζουν σαν δήθεν μεγάλη επιτυχία είναι τεράστια αποτυχία. Γιατί αν βγούν τώρα οι δικοί μας στην αγορά μπορούν να αγοράσουν εύκολα εληνικά ομόλογα αξίας 100δις δινοντας περί τα 30-35 δις το πολύ.
   Και χωρίς να ενεργοποιηθούν ασφάλιστρα κινδύνου.
   Δεν το κάνουν και δεν θα το κάνουν επειδή είναι ρουφιάνοι και δωσίλογοι και έχουν συμφωνήσει να παραδώσουν την χώρα , μέσω της νέας δανειακής , στους ξένους.

   • Idiot avatar
    Idiot @ Pelargos o Stylisios 04/01/2012 12:52:20

    Αυτος εισαι.Τα ειπες ολα σε 10 γραμμες.Να το αποστηθισουμε...εχουν συμφωνησει να παραδωσουν την χωρα..εδω και δεκαετιες...στα μουλωχτα και συγκεκαλυμενα.
    Κακοφωνιξ ησουν συνοπτικος,σαφης,ξεκαθαρος .Μπραβο!!

 15. KAIROSKOPOS avatar
  KAIROSKOPOS 04/01/2012 11:07:17

  Διαβαζω οτι ηδη 3.000.000 Ελληνες ζουνε κατω απο το οριο της φτωχειας.....Για τα καινουργια που πρεπει να παρθουνε ας μη μιλησω.....Και αναρωτιεστε τι θα κανει ο Σαμαρας? Το θεμα ειναι ΠΟΤΕ θα κανει τη κινηση του......Γιατι στο τελος θα παραλαβει εναν κουρασμενο αγανακτισμενο λαο,που δεν θα αντεχει ουτε μια σταγονα παραπανω στο ποτηρι του....

 16. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 04/01/2012 11:23:10

  Πολλές φορές είπα τα δυο χρόνια που πέρασαν, άντε λιγη υπομονή ακόμα, αρκετές φορές είπα, εκλογές εδώ και τώρα, μετά ξανάπα λίγη υπομονή... (παρακαλώ όχι προσωνύμια που ανήκουν σε γνωστό πολιτικό που αναφέρεται στο σχόλιο), στην εξέλιξη των πραγμάτων είπα ότι είναι να γίνη ας γίνει, το πήρα απόφαση ότι αν η σύνταξή μου δεν πάει στό 1/3 δηλαδή στα 600 από τα 1800 δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκαμψη που θα ωφελήσει τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου, πολλές φορές είπα στην πυρά και οι 300 της βουλής, άλλες τόσες είπα ότι ελπίζω στην Ν.Δ. και τον Α.Σ. όχι όπως είναι σήμερα αλλά με τις απαραίτητες "διορθώσεις", και τελικά που βρίσκομαι αυτήν την στιγμή?
  Στο πουθενά!
  Και χίλιες φορές θα προτιμούσα να γύριζα στο 50 που περπατούσα αλανάκι ξυπόλητος στην Θεσσαλονίκη, (παπούτσια μόνο στο σχολείο και τις Κυριακές), αλλά έβλεπα τον κόσμο που γυρνούσε από την δουλειά του, πολύ κουρασμένος αλλά χαμογελαστός, χαρούμενος θα έλεγα, γιατί ζούσε με την ελπίδα πως θα έρθουν και καλύτερες μέρες.
  Πολύ δύσκολο για τους νέους κυρίως να καταλάβουν το σκεπτικό μου, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών μου (33 εως 38). Και οι πιο νέοι.
  Σήμερα κανείς δεν ελπίζει σε τίποτα, και παρ' ότι λόγω του εξαιρετικού κλίματος της πατρίδας μας είμαστε από την φύση μας γελαστός λαός, έχουμε χάσει το γέλιο μας, αλλά και την ελπίδα μας...
  Με τυρρανάνε (δεν λέω "μας" μην παρεξηγηθεί κάποιος) με το μαρτύριο της σταγόνας, και αυτό το "πουθενά" είναι που δεν αντέχεται με τίποτα.
  Και να απαντήσω στο ερώτημα του σχολίου "Τι θα κάνει ο Σαμαράς?", δεν ξέρω τι θα κάνει, αλλά ότι είναι να κάνει ας το κάνει γρήγορα....
  Κάθε μέρα που περνάει είναι ένας τουλάχιστον χαμένος μήνας....

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Χαρίλαος 04/01/2012 12:53:04

   Καθόλου δύσκολο κε Χαρίλαε να καταλάβουμε το σκεπτικό σας και να συμφωνήσουμε μαζί σας. Οι περισσότεροι σκεπτόμενοι συνομήλικοί μου (κάτω των 30) δεν ζητάνε ούτε iPhone69GT ούτε διθέσια κάμπριο και σκαρπίνια του χιλιάρικου, χαμόγελο θέλουνε και ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα κάνουνε οικογένεια.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Χαρίλαος 04/01/2012 17:28:02

   Κύριε Χαρίλαε , και μεις που είμαστε μικρότεροι , σας καταλαβαίνουμε και σας λέμε ότι έχετε δίκιο. Ετσι αισθανόμαστε και μεις. Πάντα πίστευα ότι η οικονομία, με απλές κινήσεις αλλά σιδερένια θέληση , φτιάχνεται. Αυτό όμως που χάσαμε ,το γέλιο μας , την ελπίδα μας , αυτό είναι το χειρότερο. Και γι' αυτό ,ο κύριος υπεύθυνος είναι ένας και το μόνο που του πρέπει ,είναι η τιμωρία.

 17. ΜΠ avatar
  ΜΠ 04/01/2012 11:32:49

  Μπορούμε να διώξουμε την Τρόϊκα
  (17/11/2011)
  του Κώστα Ροδινού
  Ζούμε τις τελευταίες ημέρες του ΠΑΣΟΚ – όπως τουλάχιστον το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα – και σίγουρα του “Παπανδρεϊσμου”. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κινούμενη άμμο. Ό,τι και να σκαρφιστεί ο κ. Βενιζέλος, αδίκως εξουθενώνει τον κόσμο. Κανέναν στόχο δεν θα πιάσει. Έχουν αλλάζει δραματικά τα δεδομένα επί των οποίων κάνει τους σχεδιασμούς του!
  Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει ο Αντώνης Σαμαράς σταθερά και μεθοδικά (και “αμείλικτα” αν μου επιτρέπεται η φράση όπως συνάγεται από πρόσφατες κινήσεις του) ετοιμάζεται να κυβερνήσει. Πρώτο δείγμα του τι θα κάνει η πρόσφατη πρόταση για μια φορολογία με ανάπτυξη
  Τι θα ακολουθήσει;
  Κάθισα και μελέτησα όλες τις πρόσφατες ομιλίες και παρεμβάσεις του. Έκανα και μια προσωπική ανασκόπηση – αναπόληση όσων άλλων έχει πει κατά καιρούς και κυρίως προσπάθησα να διαβάσω “πίσω από τις γραμμές”.
  Σε δυο, τρείς το πολύ μήνες, έχουμε εκλογές και εκλέγεται μια νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση. Τι θα μπορούσε να κάνει;
  - Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει ένα ευέλικτο σχήμα 15-20 υπουργών, που είναι έτοιμοι για όλα! Με την ορκωμοσία αναρτώνται στο διαδίκτυο τα στοιχεία των φορολογικών τους δηλώσεων. Όσο καιρό ασκούν εξουσία, την περιουσία τους θα διαχειρίζεται επιτροπή ειδικών από την ΤτΕ.
  - Μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει, ότι διακόπτει τις συζητήσεις με την Τρόϊκα, για να επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική της χώρας.
  -Το πρώτο νομοθέτημα που φέρνει στην Βουλή είναι για το “πόθεν έσχες” όλων των πολιτικών από το 1974 και μετά. Ο έλεγχος προχωράει ταχύτατα και αν αποδειχθεί ότι κάποιοι έβαλαν το χέρι στο μέλι θα πάνε φυλακή – και πρώτα εκείνοι της από εδώ πλευράς.
  -Το δεύτερο νομοθέτημα (με διαφορά μιας εβδομάδας) το πολύ θα αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας
  -Ο Πρωθυπουργός, με όσους αρχηγούς κομμάτων θέλουν να τον ακολουθήσουν, επισκέπτεται Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία για τη σύναψη διμερών δανειακών συμβάσεων, κατά το πρότυπο της σύμβασης Ρωσίας – Κύπρου. Στόχος να καλυφθούν οι δανειακές μας ανάγκες για το 2012.
  -Επιστρέφοντας, καταγγέλλει Μνημόνια και παρεπόμενα και δηλώνει ότι η χώρα θα προετοιμαστεί για να επιστρέψει στις αγορές το 2013.
  Μετά επιδίδεται σε ένα Μαραθώνιο…
  - Προχωρεί σε συγχωνεύσεις τραπεζών με στόχο την δημιουργία υγιούς τραπεζικού συστήματος.
  -Ιδρύει έναν μεγάλο Κρατικό Τραπεζικό Πυλώνα στον οποίον και μεταφέρονται δάνεια των ιδιωτών (στεγαστικά, προσωπικά-καταναλωτικά μέχρι 300 χιλιάδες). Όπου έχει ήδη αποπληρωθεί το κεφάλαιο, σύν ένα εύλογο περιθώριο κέρδους, διαγράφεται! Στα υπόλοιπα, επαναπροσδιορίζονται επιτόκια και διάρκεια αποπληρωμής, επί τα βελτίω. Έτσι, αφ’ ενός φεύγει η θηλιά από τα νοικοκυριά, άρα μεγαλώνει το διαθέσιμο εισόδημα, αφ’ ετέρου εξυπηρετούνται καλύτερα τα δάνεια, άρα μειώνεται το ρίσκο της τράπεζας.
  -Θεσπίζονται κίνητρα για τον επαναπατρισμό ελληνικών κεφαλαίων. Το δημόσιο εγγυάται την ασφάλεια τους, ακόμα και με εμπράγματες εγγυήσεις.
  -Ιδρύεται εταιρεία, η οποία αγοράζει από τη δευτερογενή αγορά ελληνικά ομόλογα, σε τιμές κάτω της ονομαστικής τους αξίας. Ετσι, μειώνουμε το χρέος μας.
  -Το Υπουργείο Επενδύσεων, παρά τω Πρωθυπουργώ, διεκπεραιώνει κάθε επένδυση που πληροί τις προϋποθέσεις. Ο επενδυτής υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά και αν ο φάκελος είναι πλήρης, η επένδυση εγκρίνεται εντός 30 ημερών, χωρίς άλλες διατυπώσεις!
  -Ψηφίζεται νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο μειώνονται δραστικά οι φορολογικοί συντελεστές. Όσες επενδύσεις επιλεγούν με τη διαδικασία που προείπαμε, θα τελούν υπό το αυτό φορολογικό καθεστώς για μια δεκαετία. Η διάταξη θα ενσωματωθεί στο νέο Σύνταγμα.
  -Θεσπίζονται δρακόντειες ποινές για τη φοροδιαφυγή. Οι σχετικές υποθέσεις εκδικάζονται εντός τριμήνου και τελεσιδικούν εντός έτους.
  -Ολοκληρώνεται ο έλεγχος των φοροφυγάδων και επιτέλους πάνε φυλακή on line οι πέντε μεγαλύτεροι εξ αυτών.
  -Καταργούνται όλες οι ανεξάρτητες αρχές. Οι αρμοδιότητές τους περιέρχονται είτε στα Ανώτατα Δικαστήρια, είτε στη Βουλή. Επανεξετάζονται όλες οι ΜΚΟ.
  -Καθιερώνεται υποχρεωτική 18μηνη στρατιωτική θητεία. Το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων τοποθετείται για το ήμισυ της θητείας στη Β. Ελλάδα (από Εβρο μέχρι Ηπειρο) και για το υπόλοιπο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Για ευνόητους λόγους.
  Αν μπορεί μια εταιρεία συμβούλων, μπορεί και η Ελλάδα!
  -Η Κυβέρνηση ανακοινώνει ένα ευρύτατο πρόγραμμα ανακατασκευής λιμανιών και μαρινών στα νησιά του Αιγαίου. Μέσω ΣΔΙΤ προσκαλεί ιδιώτες επενδυτές, τιτλοποιεί τα έσοδα και τους παραχωρεί την εκμετάλλευση για μια 20ετία.
  -Η Ελλάδα προχωρά στην ανακήρυξη της ΑΟΖ,και κατά τα πρότυπα της Κύπρου παραχωρεί ταχύτατα άδειες για την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου. Με τον εντοπισμό κοιτασμάτων, τιτλοποιεί μέρος των εσόδων.
  -Δρομολογείται το πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου. Όταν η γερμανική εταιρεία εκτιμά μέρος αυτής της περιουσίας, στην παρούσα συγκυρία, σε 125 δις ευρώ, ποια είναι η πραγματική της αξία;
  -Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποχρεούνται να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Διαφορετικά τίθενται σε καθεστώς εκκαθάρισης.
  Όλα από την αρχή
  -Καταρτίζεται προϋπολογισμός, μηδενικής βάσεως, και επαναξιολογούνται, όλες οι δαπάνες. Δημιουργείται Γραφείο Προϋπολογισμού και ο επικεφαλής του διορίζεται από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία.
  -Στενός δημόσιος τομέας και ΔΕΚΟ αναδιοργανώνονται εξ υπαρχής με βάση τις σύγχρονες αρχές management. Ό,τι δεν έχει αντικείμενο κλείνει η συγχωνεύεται.
  -Η Κυβέρνηση ανακοινώνει σχέδιο που αναδεικνύει την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Κέντρο Εκπαίδευσης. Χωροθετεί εκτάσεις για σύγχρονα campuses κοντά σε Κέντρα Παγκόσμιου Πολιτισμού (Ολυμπία, Δελφοί, Δίον, Κνωσός, Δωδώνη, Ιθάκη κ.λ.π) και προσκαλεί τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Κόσμου να έρθουν στην Ελλάδα.
  - Επεκτείνονται τα σχέδια πόλεως, για να μεγαλώσει η αξία της ακίνητης περιουσίας των πολιτών.
  -Κατατίθεται πρόταση Συντακτικής Συνέλευσης για την εκπόνηση ενός νέου Καταστατικού Χάρτη που θα αναδιοργανώνει τη χώρα εκ βάθρων.
  Συμπέρασμα:
  Τι λέτε; Αν κάνουμε αυτά (και πολλά άλλα), θα μας πάρουν στα σοβαρά;
  Θα τα καταφέρουμε να απεμπλακούμε από το θανατηφόρο εναγκαλισμό της τρόϊκας;
  Η Ελλάδα χρειάζεται έναν ισχυρό αέρα δημιουργίας που θα μας παρασύρει όλους προς τα εμπρός. Ένα “σοκ επανεκκίνησης”
  Το Άρθρο του Κώστα Ροδινού μας εμπνέει, θα μου επιτρέψεις Κακοφωνίξ να το αναρτήσω πάλι ως απάντηση στον τόσο εύστοχο σχολιασμό σου.

  • Ωμεγα Αλφα avatar
   Ωμεγα Αλφα @ ΜΠ 04/01/2012 12:04:32

   Αλλα με ποιους θα τα πραγματοποιησει ολα αυτα η ΝΔ??
   Με τον Σπηλιοτοπουλο, τον Χατζηδακη και τον Αβραμοπουλο???????????????????? α ναι ξεχασα συγνωμην και τον υιο Ψυχαρη???????? Ειμαστε για ομαδικη αυτοκτονια αγαπητοι κυριοι!

   • Pelargos o Stylisios avatar
    Pelargos o Stylisios @ Ωμεγα Αλφα 04/01/2012 12:25:49

    Το βέβαιο είναι πως δεν μπορεί αλλά και δεν θέλει.
    Το περίεργο είναι πώς άνθρωποι με μυαλό ξυράφι σαν τον Ροδινό , τον ΜΟ , τον FX , τον Δαναό , τον Κακοφωνίξ προσδοκούν το αντίθετο όταν έχουν όλες τις ενδείξεις και αποδείξεις, απλωμένες σαν ανοιχτή πασιέντσα μπροστά τους.
    Δεδομένης της μεγάλης διεισδυτικότητας του antinews στους συντηρητικούς ψηφοφόρους, η τοποθέτηση τους απέναντι στους σχεδιασμούς της υποτέλειας (νέα δανειακή σε αγγλικό δίκαιο ) έχει πολύ ισχυρή δυναμική.
    Περισσότερη σημασία έχει το μπαϊράκι που μπορεί να σηκώσει αυτός ο ιστοχώρος από τις φρούδες ελπίδες για αντίσταση της Συγγρού.

 18. ΙΩΝΑΣ2 avatar
  ΙΩΝΑΣ2 04/01/2012 11:40:05

  Δεν τιθεται θεμα για...Κουγκι.
  Οι Ευρωπαιοι μαφιοζοι και οι αντιστοιχοι του Δ.Ν.Τ. δεν αντεχουν
  την εξοδο της Ελλαδας απο το Ευρω.
  Το παιχνιδι της FED και των λοιπων αρπαχτικων της Wall Street
  βασιζεται εν πολλοις στην σημερινη ισοτιμια Eu/$ στο 1,31 και οσο παραπανω γινεται.
  Αν φυγει(δεν υπαρχουν προς τουτο θεσμικες διαδικασιες για την αποπμπη μιας
  χωρας αποτην Ευρωζωνη) η Ελλαδα απο το Ευρω τοτε αυτη η ισοτιμια θα ανατραπει σε βαρος του δολλαριου πλεον και θα παρασυρει τις
  Χρηματαγορες, Χρηματιστηρια κ.λ.π.
  Αρα αυτη την επιλογη δεν την επιθυμουν τουλαχιστον τωρα.
  Αργοτερα ισως...
  Τι κανουν μεχρι τωρα η ΤΡΟΙΚΑ -ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΔΝΤ.
  Μας εκβιαζουν να δεχθουμε τους επαχθεστατους ορους τους και την εκχωρηση της Εθνικης κυριαρχιας δηλαδη την πληρη εξαθλιωση της Χωρας
  προβαλλοντας την σταση πληρωμων μισθων και συνταξεων συνεπικουρουμενοι απο την ντοπια διαπλεκομενη επιχειρηματικη ταξη και τους πτωχευμενους τραπεζιτες.
  Εδω λοιπον βρισκεται και η ...αδυναμη πλευρα τους.
  Επειδη το 90% και πλεον του Ελλ. Χρεους διεπεται ακομα απο το Ελληνικο Δικαιο τους γυρνας τον εκβιασμο και τους απαντας:
  Gentlemen,
  Αν συνεχιζεται μ'αυτον τον απαραδεκτο τροπο τους εκβιασμους Κηρυττουμε ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ σταση πληρωμων του εξωτ. χρεους (Deafault και ενεργοποιηση των CDS ε ρε γλεντια...)
  και αν δεν συμφωνησουμε στην επαναδιαπραγματευση-Διαγραφη(PSI+) του Χρεους με ορους που θα το καθιστουν βιωσιμο και θα εξασφαλιζεται η Εθνικη Κυριαρχια προχωραμε μονομερως σε διαγραφη του 100%.
  Τι θα κανουν τοτε θα μας κοψουν την Δοση;
  Ας τολμησουν και θα δειται που θα κατρακυλισουν οι περιφημες Αγορες τους.
  Παντως να μας διωξουν απο το Ευρω και δεν μπορουν και δεν θελουν.
  Με τα εσοδα που συλλεγει το Κρατος απο φορους και λοιπες διαφορες δραστηριοτητες γυρω στα 55 δις Ευρω και με τις καταλληλες περικοπες
  σε δαπανες θα την βγαλουμε εστω και με μεγαλες δυσκολιες.
  Οι πιο πανω κυριοι της ΤΡΟΙΚΑ ασκουν αυτους τους εκβιασμους επειδη απεναντι τους ειχαν τα μειρακια...του ΠΑΣΟΚ κατι ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και κατι χοντροΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ υπο την καλυψη φυσικα του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και τωρα του εκλεκτου τους ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ.
  Αν βρουν απεναντι τους ενα αποφασισμενο Ηγετη που δεν καμπτεται και θα εχει συσπειρωσει την πλειοψηφια του Λαου μαζι του(να γιατι χρειαζονται αμεσα εκλογες) εφαρμοζοντας και τακτικες κλειστου...ποκερ τοτε θα δειται πως αλλαζουν αρδην τα πραγματα.
  Αυτα που περιγραφω δεν θα εξελιχθουν με τον πιο βελουδινο τροπο.
  Θα περασουμε δυσκολα αλλα η πορεια προς την Ανεξαρτησια και την αναπτυξη της Χωρας απαιτει ΗΓΕΣΙΑ και θυσιες(προς Θεου οχι Κουγκι...)
  που θα εχουν αντικρυσμα.
  Αυτη την πορεια αλλωστε τραβηξαν και στο παρελθον οι προγονοι μας στους αγωνες που εδωσαν για την Ανεξαρτησια και κυριαρχια αυτης της Γωνιας
  που κατοικουμε κατι χιλιαδες χρονια.
  Ας μην φοβηθουμε λοιπον και να μην υποκυψουμε στους εκβιασμους...τοις κεινων ρημασι πειθομενοι...

 19. Lampros avatar
  Lampros 04/01/2012 11:42:43

  Χθες γυριζα απο την δουλεια, και στον πραστιακό μπήκε ελεγκτής. Μια κοπέλα που δεν ειχε εισηρητιο, κατακόκκινη απο την ντροπή της του ειπε, "συγνώμη, δεν εχω κοψει, απλά γιατί δεν εχω. Μην μου κοψετε πρόστιμο, σιγουρα δεν θα εχω να το πληρωσω. Ψαχω για δουλεια, απο εκει γυρίζω".
  Ο κοσμος, (μεταξύ τους και εγώ) πέσαμε να τον φαμε τον ελεγκτή. Λες και όλοι περιμέναμε μια αφορμή να αντιδράσουμε!
  Η κατασταση ειανι έκρυθμη. Δεν θα παμε μακριά με αυτή την κατασταση. Πρεπει να μιλήσουμε με ξεκαθερη γλώσσα. Δενε χιε νοημα πλέον να προσπαθούμε να σώσουμε το πτώμα της Ευρώπης, που μονο "Ενωση" δεν ειναι. Ο λαός, όπως εκφράζεται απο τουα απλούς ανθρώπους, δεν αντέχει άλλο. Κάποιος πρέπει να το φωνάξει, και να αλλάξει πορεία.
  Δεν χρειαζόμαστε, διαχειριστες αποφάσεων του Βερολίνου. Ηγέτη θέλουμε.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Lampros 04/01/2012 17:05:13

   Μπράβο σου ρε Λάμπρο, σε παρακολουθώ και πάντα λες κάτι που μου αρέσει και συμφωνώ ! Επίτρεψέ μου να μαντέψω και να πιστεύω ακράδαντα, ότι πλήρωσες το αντίτιμο του εισιτηρίου για την κοπελίτσα !
   Μην απαντήσεις, διότι :
   Αν πεις ναι, θα ακυρώσεις την διάγνωσή μου για ' σένα !
   ενώ αν πεις όχι , θα με απογοητεύσεις !!

 20. odysseus avatar
  odysseus 04/01/2012 12:17:53

  ΙΩΝΑΣ2
  Είσαι ο σωστότερος μεχρι στιγμής εδώ μέσα...Τα είπες όλα.
  Στη δραχμή θα πάμε παρά τη θέλησή μας αν οι εταίροι μας θελήσουν να προσβάλλουν την Εθνική μας Κυριαρχία επιβάλλοντάς μας το Αγγλικό δίκαιο πρώτα και μετά την επιστροφή στή δραχμή αφού μας αρπάξουν ό,τι απέμεινε με αξία. Αρα η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ γιά ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ είναι η μετά το PSI παραμονή στο Ευρώ και στο Ελληνικό δίκαιο.
  Η θέση αυτή είναι και η εκφρασμένη θέση της Αριστεράς όπως παρατήρησα και εγώ σε παραπάνω παρέμβασή μου και όπως σαφώς διαπιστώνει και ο ΙΩΝΑΣ2 , και μένει να διευκρινιστεί αν είναι και θέση του Σαμαρά.
  Απο τη διευκρίνησή του αυτή κρίνεται και το άν θα ψηφίσουμε αυτόν ή την Αριστερά. Εκτός αν μας παρουσιάσει κάτι άλλο καλύτερο απ’ όλα αυτά…

  • Pelargos o Stylisios avatar
   Pelargos o Stylisios @ odysseus 04/01/2012 12:36:50

   odysseys

   Δυστυχώς , όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα, ο Βενιζέλος έχει παραδώσει το όπλο του δικαίου στους ομολογιούχους ήδη από τον Αύγουστο στο πρώτο PSI , χωρίς να ερωτηθεί κανείς.

 21. karenin avatar
  karenin 04/01/2012 12:48:53

  Kakofonix, εύγε για την αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης.
  Αν μπορείς, γινε πιο σαφής για το ποιά ακριβώς είναι η λύση που πρέπει να τραβήξει ο Σαμαράς, και ποιο είναι το κούγκι.

 22. μητσος καρδιτσα avatar
  μητσος καρδιτσα 04/01/2012 12:49:57

  το θεμα ειναι ο σαμαρας μην αρχισει και κανει δηλωσεις του τυπου δεν υπογραφω δε ψηφιζω νεα μετρα και στο τελος κανει καμια πελωρια κωλοτουμπα οπως εκανε και το δεκεμβριο, και τα ψηφισει ολα.
  αν ειναι να γινει αυτο τοτε καλυτερα να παραιτηθει απο αρχηγος. μια νεα οπισθοχωρηση θα σημανει και το πολιτικο του τελος.

 23. ιαπετος avatar
  ιαπετος 04/01/2012 13:47:42

  Σωστη λυση ειναι η καθαρη λυση. Σπαζει ο γορδιος δεσμος με ολους, τροικανους και μη, και συνεχεια το αρθρο του κ. Ροδινου

 24. hdgr avatar
  hdgr 04/01/2012 14:20:54

  Ο Σαμαράς ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί .
  Το σχοινί όμως είναι σε ανοιχτό χώρο και τα μποφόρ είναι πολλά.
  Αντιλαμβάνομαι ότι ο Σαμαράς προσπαθεί να πάει στις εκλογές με " συντεταγμένη" την ΝΔ , πιστεύοντας ότι έτσι πιθανά να έρθει η πολυπόθητη αυτοδυναμία.
  Αυτό είναι και το μεγάλο λάθος του.
  Εκτός και αν ο σκοπός είναι στενά εκλογικός , δηλαδή αυτοδυναμία για να έχουμε μια από τα ίδια και όχι μια άλλη πορεία για την χώρα.

  Η ΝΔ ούτως ή άλλως δεν είναι πολιτικά-ιδεολογικά συντεταγμένη , αυτή η διαπίστωση δεν χρήζει επιχειρηματολογίας.
  Ο ισορροπιστής Σαμαράς τι πετυχαίνει μέχρι τώρα;
  Την συνεχή διολίσθηση , προς το χειρότερο, των θέσεων του κάτω και από την πίεση των φιλομνημονιακών-καθεστωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στο εσωτερικό της ΝΔ.
  Πιστεύει ίσως αυτός είναι ο προσφορότερος τρόπος , μέσα στις διαμορφωμένες δύσκολες συνθήκες, να πάει στις εκλογές με στόχο την αυτοδυναμία.

  Είναι όμως έτσι;
  Όποιος δεν ζει στον κόσμο της "Συγγρού" και δεν σκιαμαχεί εις πολυτελή γραφεία , αλλά αντίθετα "περπατά" στις γειτονιές της χώρας άλλα αντιλαμβάνεται.
  Η ΝΔ καθημερινά φθείρεται , το ίδιο και ο Αντώνης Σαμαράς.
  Και επειδή το " αναπόφευκτο" έχει αναχθεί σε πολιτική και η πολιτική έχει αναχθεί στην τέχνη του ''εφικτού" , το οποίο ποιος αλήθεια καθορίζει(;) , η μια διολίσθηση φέρνει την άλλη και η φθορά μεγαλώνει.

  Ο "ελιτίστικος" Σαμαράς θα απορροφηθεί από το σύστημα. Ο " ελυτικός" Σαμαράς πρέπει να κάνει ρήξεις , ρήξεις και μέσα στην ΝΔ.
  Θα πουν κάποιοι , τι παπαριές είναι αυτές, πως να κερδίσεις την αυτοδυναμία με ρήξεις στο εσωτερικό της ΝΔ.

  Αρχικά πριν την αυτοδυναμία προηγείται η χώρα , των πολλών και όχι των ολίγων, την χώρα αυτή πρέπει να υπηρετήσει και η όποια πολιτική αυτοδυναμία.
  Αν σήμερα ο Σαμαράς είναι ''εγκλωβισμένος" στην ΝΔ γιατί δεν θα είναι και αύριο
  μετά τις εκλογές ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας;
  Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι η διαπλοκή θα έχει "πρώτο τραπέζι" τους ντιντήδες και
  στο μπαλαούρο τους Φαήλους;
  Θα αφήσει η μαφία της διαπλοκής, η εντός της ΝΔ , μετεκλογικά τον Αντώνη Σαμαρά να ασκήσει εθνική-πατριωτική πολιτική;
  Όχι βέβαια , με την πρώτη ευκαιρία θα του τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια , όπως κάνει και τώρα.

  Η γνώμη μου είναι ότι χρειάζονται καθαρές λύσεις σήμερα.
  Καθαρές λύσεις χωρίς ρήξεις με το κατεστημένο εντός-εκτός κομμάτων δεν επιτυγχάνονται.
  Όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι διαμορφώνεται μια μεγάλη πλειοψηφία πατριωτική και γιαυτό αντιμνημονιακή που αναζητά τους ηγέτες της είναι πολιτικά τυφλός , άξιος της μοίρας του.
  Η μεγάλη πλειοψηφία των γραικών θα βρει τους ηγέτες της.
  Κάποιοι απλά θα περάσουν σαν να μην υπήρξαν , άλλοι ακόμα χειρότερα θα καταγραφούν ανάμεσα στους ολίγιστους γραικύλους.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ hdgr 04/01/2012 19:42:04

   " πιστεύοντας ότι έτσι πιθανά να έρθει η πολυπόθητη αυτοδυναμία."


   Ως .. ένας που " “περπατά” στις γειτονιές της χώρας ", έχω να σου πω ότι :
   Ευτυχά, που πέφτεις έξω !
   Ευτυχά, που δεν σε συμβουλεύτηκε ο Σαμαράς !
   Δυστυχά, που δεν θα σου γίνει το χατήρι !
   πάντως,
   Πιθανώς , κάνω λάθος !!!!!

   • Δημήτριος avatar
    Δημήτριος @ Παύλος 04/01/2012 21:07:16

    Φίλε Παύλε, σού εύχομαι έτη αγιασμένα. ''Ο εν διαλέξει τον εαυτου λόγον, ει καί αληθή λέγει, στήσαι βουλόμενος, γινωσκέτω τήν του διαβόλου νόσον νοσείν''. Μέ αυτό ως αρχή, προσθέτω ταπεινά: ''Ο γευσάμενος τών άνω ευχερώς τών κάτω καταφρονεί'',''αφείς τά νύν όντα ως μή όντα''.
    Πρός τούτοις δε: ''Τί απολλύομεν τήν ζωήν ημών; Βλέπομεν τούς αδελφούς ημών αρπαζομένους εκ μέσου ημών, καί ου νήφομεν, ειδότες ότι κατά μικρόν - μικρόν καί ημείς εγγίζομεν τώ θανάτω. Χρυσόν ή άργυρον εάν απολέση τις, δύναται ευρείν άλλον αντ' αυτού. Καιρόν δε ο απολλύων ου δύναται ευρείν άλλον. Μέλλομεν ζητήσαι μίαν ώραν τού καιρού τούτου καί μή ευρείν.''
    ''Τί ραθυμείς, αθλία ψυχή μου; Τί φαντάζει ακαίρως μερίμνας αφελείς; Εσχάτη ώρα εστί καί χωρίζεσθαι μέλλομεν τών ενταύθα''.

 25. Lampros avatar
  Lampros 04/01/2012 14:53:07

  Για άλλη μια φορά μου θύμισες αυτόν που του δείχνουν το φεγγάρι και κοιτάει το δάχτυλο.
  και επιτέλους: Μάθε ορθογραφία!

 26. KA avatar
  KA 04/01/2012 14:54:30

  Κακοφωνίξ, είναι όπως τα έγραψες! Νομίζω, το σημαντικότερο είναι το τελευταίο. Αρκεί να κοιτάξει κανείς γύρω του και θα δεί τι θέλει η κοινωνία. ΑΠλά της αληθείας τα ρήματα.

 27. GIANNIS HALKIDIKH avatar
  GIANNIS HALKIDIKH 04/01/2012 15:22:02

  Συμφωνώ με όσα λες φίλε μου. Αλλά αν λέω αν κάνει ο ΑΣ κάνει την ηρωική έξοδο και τον επόμενο μήνα με τα ταμεία της χώρας άδεια δεν πληρωθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και όλοι οι μισθοσυντήρητοι από το δημόσιο σε ποιόν νομίζεις θα ρίξει όλο το σύστημα το ανάθεμα και ποιόν θα δείχνουν όλα τα κατευθυνόμενα κανάλια και μέσα? Και πιστεύω ότι αυτοί είναι ικανοί να το κάνουν για να βγάλουν τον ΑΣ και κερατά και δαρμένο είναι καθηγητές πανεπιστημίου στην αποποίηση των ευθυνών χρόνια τώρα είναι συστατικό του DNA τους.

 28. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 04/01/2012 15:23:33

  @κακοφωνιξ
  Γενικά συμφωνώ, όμως η παράγραφος,
  "Φυσικά δεν είχαν πει όλη την αλήθεια. Και η όλη αλήθεια περιλαμβάνει δύο ζόρικες παραμέτρους: 1. Τις εγγυήσεις (και το δίκαιο) που συνοδεύουν την αποικιοκρατική σύμβαση και 2. Τα νέα υφεσιακά μέτρα που επιβάλλεται να ψηφιστούν πριν από την υπογραφή, για να κλείσουν οι αστοχίες του 2011 και να μηδενίσει το έλλειμμα του 2012."
  τι υποννοεί, .οτι ο Σαμαράς δεν τις γνώριζε τις παραμέτρους αυτές ?
  Και μόνο η πιθανότητα να συμβαίνει κάτι τέτοιο με πανικοβάλει, Δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ δικαιολογία αν συμβαίνει κάτι τέτοιο...

  • Pelargos o Stylisios avatar
   Pelargos o Stylisios @ ΝΑΥΤΗΣ 04/01/2012 15:28:55

   Ναύτη Η καλοκαιρινή σύμβαση, με το PSI που έχει ήδη υπογράψει ο Βενιζέλος, δεν αφήνει κανένα περιθώριο υποτιθέμενης άγνοιας . h--p://www.scribd.com/doc/76950350/Letter-to-Govs-PSI-26082011-Mpenny-Fire-Starter

 29. Mara avatar
  Mara 04/01/2012 16:02:39

  Γιατί το δικό μου σχόλιο κάνει παρέα... στον κουβά???

 30. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/01/2012 16:13:26

  Kαλή Χρονιά σε όλους και σε όλες! Και Καλή Λευτεριά!... (μήν ήταν ανεμογκάστρι;...)

 31. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 04/01/2012 16:30:06

  Εγώ, λέω να μη χανόμαστε πια σε περισσότερα λόγια και αναλύσεις. Έχουν πλέον όλα αναλυθεί και ειπωθεί, πάρα πολλές φορές.
  Αυτή τη στιγμή ο κ.Σαμαράς έρχεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του κι ας ακούγεται αυτό λιγάκι ...μελοδραματικό. Δεν έχουν πια καμιά σημασία το ''συντηρητικό'' του παρελθόν, οι αστικές καταβολές του, ούτε καν οι θεμιτές προσωπικές του φιλοδοξίες.... Εδώ που έχουμε φτάσει, χρειάζεται ένας ''επαναστάτης ηγέτης'', να εμπνεύσει, να ενώσει και να οδηγήσει τον Ελληνικό λαό. Κάποιος που θα επιλέξει με προσωπικό ρίσκο και αυτοθυσία τον ρόλο του εθνικού ηγέτη κι όχι του ματσωμένου επαρχιώτη ΄΄τσοπάνη΄΄των δεξιών, των συντηρητικών, των νεοδημοκρατών, σε μια ακόμα βαρετή αναμέτρηση με το Πασόκ και σε μια ακόμη επανάληψη της διαχείρισης της συμφοράς που βιώνουμε.....
  Θα ήθελα να του θυμήσω, την αστική καταγωγή του Τσε Γκεβάρα. Αν ο Τσε επέλεγε να ζήσει στην οικογενειακή του θαλπωρή, να κοιμάται αμέριμνος και αδιάφορος στην αγκαλιά της αγαπημένης του, να καλοπερνά καταναλώνοντας την πατρική περιουσία, σήμερα θα ζούσε στην Αργεντινή, θα ήταν ένας ασήμαντος 84χρονος γέρος, που θα περίμενε στωϊκά το τέλος...
  Δεν θα τον είχε ερωτευτεί η Ιστορία, δεν θα αποτελούσε αιώνιο σύμβολο της ελευθερίας και του αγώνα, θα ήτανε ακόμα ένας κακόμοιρος, εγωϊστής ανθρωπάκος.....
  Τι θέλετε λοιπόν αγαπητέ και αγαπημένε κ. Σαμαρά?? Τι επιλέγετε?? Τη σύμβαση και τη συνθηκολόγηση ή την υπέρβαση?? Η ευαισθησία και η καλλιέργειά σας σας κάνουν μεν συμπαθή, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει, αν δεν επιθυμείτε ειλικρινά να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των περιστάσεων με αυτοθυσία και προσωπικό ρίσκο, ίσως θα ήτανε καλύτερα για όλους μας (και για εσάς και για εμάς), να αποσυρθείτε από αυτή τη ματωμένη αρένα, με τα λογιών λογιών σιχαμερά ερπετά.... Μη γίνετε το ανάχωμα του λαϊκού θυμού, μην αδικείτε τον εαυτό σας... Αφήστε μας καλύτερα τον χώρο ανοικτό, για να...λογαριαστούμε μαζί τους τώρα, που πλέον έφτασε η κατάλληλη στιγμή....
  Εγώ, Γκεβάρα θα σας προτιμούσα, και όχι ήσυχο και βολεμένο αστό στο σπιτάκι του, αγκαλιά με την αγαπημένη του πλαϊ στο τζάκι , να διαβάζει ποίηση και που και που να μας λέει κι ένα καινούργιο παραμύθι με δράκους και λιοντάρια....
  Μα σημασία έχει, τι ρόλο τελικά θα επιλέξετε εσείς.
  Τι μπορείτε να υπερασπισθείτε αλήθεια???

  • Mara avatar
   Mara @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 04/01/2012 16:57:42

   Οδυσσέα, +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Mara avatar
   Mara @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 04/01/2012 17:00:14

   Ίσως τo καλύτερο σχόλιο που έχω διαβάσει ποτέ στο αντί για τον Σαμαρά!!!

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 04/01/2012 18:11:31

   Οδυσσέα, εξαιρετικό σχόλιο!! Μιλάς μέσα απ΄τη ψυχή με δυνατή πένα!! Η πραγματικότητα είναι όπως την περιγράφεις, έξω από τα συνηθισμένα , ρευστή ,με δυναμική που μας ξεπερνάει. Ελπίζω πραγματικά , όταν θα έρθει εκείνη η ώρα η '' άλλη'', που οι εξελίξεις χορεύουν στο δικό τους ρυθμό, ο Α.Σ. να βγάλει τον άλλο του εαυτό και να φύγει μπροστά ,πάνω από τη βαρετή και επαναλαμβανόμενη πραγματικότητα......

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 04/01/2012 18:44:33

   Οδυσσέα, επί της ουσίας όχι απλώς συμφωνώ, αλλα και υποκλίνομαι!!! Όμως, μην εξτασιάζεσαι όσο πολύ, μην δίνεσαι, μην θεοποιείς τον αστό που θυσίασε (τάχα) την καλοπέρασή του.
   Υπήρξε πράγγματι μεγάλος επαναστάτης και του χρωστάει η ιστιρία. Αλλά παράλληλα, η ιστορία "συχαίνεται" τις υστερικές υπερβολές !
   Ενώ πέθανε τόσο νέος (δολοφονηθείς), αν διαβάσεις την ιστορία του, θα δείς ότι πρόλαβε και πή----ε 7.000 γκόμενες περισσότερες από 'σ ένα και επίσης πρόλαβε και κάπνισε 14.000 περισσότερα πούρα από' σένα ! Φτώχεια καταραμμένη !!!

   • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
    ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ Παύλος 05/01/2012 07:47:55

    Φαντάζομαι φίλε μου, πως οι … 7.000 γκόμενες που ερωτεύτηκαν τον Τσε και του..έκατσαν, να το έκαναν γιατί είχαν πολύ καλό γούστο!!!! Το γεγονός αυτό εξηγείται επίσης λόγω του ότι στις σωστές γυναίκες, αρέσουν οι άντρες που διαθέτουν πάθος, ορμή, φλόγα, και όχι οι δειλοί, αναποφάσιστοι ευνούχοι......
    Τώρα για τα πούρα που φούμαρε, τι να σου πω, δεν καπνίζω κι έτσι δεν τον ζηλεύω.....
    Ο άντρας οφείλει να είναι γενναίος και αποφασιστικός, διαφορετικά αποτελεί θλιβερή καρικατούρα.......

 32. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 04/01/2012 16:56:29

  Αν τα πράγματα κινηθούν προς την άποψη που εκφράζουν οι ΙΩΝΑΣ και ΜΠ τότε ναι, υπάρχει ελπίδα για τη χώρα. Νομίζω πως ήταν οι πιο σωστοί και καυστικοί απ όλους μας.

 33. ΚΜ avatar
  ΚΜ 04/01/2012 18:07:52

  Συριζαίε, από τζάμπα μαγκία και ειρωνεία καλά πας...

 34. odysseus avatar
  odysseus 04/01/2012 21:25:19

  ΙΩΝΑΣ2,
  Λες να σε διάβασε ο Παπαδήμος και να αποφάσισε να προλάβει το Σαμαρά?
  δες ΕΔΩ:h__p://www.youtube.com/watch?v=BFTvpIigIcU&feature=g-all-u&context=G2bfe312FAAAAAAAABAA

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.