Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το Ισραήλ;
31/01/2015 17:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το Ισραήλ;

Ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε κιόλας με τον παλαιστίνιο πρέσβη στην Αθήνα. Κατά πληροφορίες σχεδιάζεται η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Άραγε, η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει να οικοδομεί σχέσεις συμμαχίας με το Ισραήλ για την ΑΟΖ, για την Κύπρο, κ.ο.κ.;

Είναι επιλογή της νέας κυβέρνησης να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης. Το ίδιο έχει γίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα κοινοβούλια ψήφισαν την αναγνώρισή του. Εννοείται, η Ελλάδα ανέκαθεν στήριζε τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού για να αποκτήσει επιτέλους κράτος.

Κάτι τέτοιο βέβαια, θα φέρει σε τροχιά -τουλάχιστον διπλωματικής- ρήξης την Αθήνα με το Τελ Αβίβ. Μπαίνει λοιπόν, ένα πολύ σοβαρό ζήτημα: Θα φροντίσει να διατηρήσει τις στενές σχέσεις η νέα κυβέρνηση με το Ισραήλ;

Ως γνωστόν, τα συμφέροντα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και Αιγύπτου, στην παρούσα συμπίπτουν, τόσο στο θέμα της ΑΟΖ όσο και σε σχέση με την Τουρκία, με την οποία Τελ Αβίβ Και Κάϊρο βρίσκονται εδώ και καιρό σε αντιπαράθεση. Εάν πάντως, διαρρήξει η Αθήνα τις σχέσεις με το Ισραήλ, θα πρέπει να αναμένει και βαρύ τίμημα και από τη μεριά των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ξενοφώντας avatar
  Ξενοφώντας 31/01/2015 17:17:28

  Γνωρίζω πώς ενώ η συνομιλία Σαμαρά - Νετανυάχου στα Ιεροσόλυμα ήταν προγραμματισμένη για 1 ώρα, διήρκεσε 3,5, παρά το γεγονός ότι ο Ισραηλ. Πρωθυπουργός είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις. Γιατί ? Γιατί άκουγε ανάλυση ενδιαφέρουσα, μετά την οποία ίσως έπρεπε να επανακαθορίση (ή καλύτερα να πείση τους εκεί ηγήτορες) για μία νέα σχέση με την Ελλάδα, μακρυά από την προαιώνια αντιπαλότητα του Εβραϊκού πνεύματος έναντι του Ελληνικού και αποδεχόμενος πώς η ασφάλεια και η οικ. ευημερία των λαών των 2 χωρών είναι στο ί δ ι ο μήκος κύματος (μεταφορικά και κυριολεκτικά !). Ο κ. Τσίπρας πρέπει να εξασφαλίση Ελληνική συμμετοχή στην αξιοποίηση των όποιων κοιτασμάτων, μαζί με χώρες-στρατηγικά κλειδιά για την επιτυχή άντλησή τους και την κατοχύρωση της Εθνικής Ανεξαρτησίας μέσα από έσοδα πολλών δίς. Δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμα των Αράβων, ιδιαιτέρως των Παλαιστινίων, οι περισσότεροι των οποίων είναι απόγονοι των Φιλισταίων, πού ήσαν όλοι κάτοικοι πόλεων αποικίσεως από την Ελλάδα. Και τούτο ποιείν, κακείνο μη αφιέναι λοιπόν.

 2. ΚΜ avatar
  ΚΜ 31/01/2015 19:01:32

  Αφού έχει τραχανά απλωμένο (χρέος), τί θέλει ο ρημαδο-ΣΥΡΙΖΑ και ανακατεύει τόσα θέματα; Τρομάζει η επιπολαιότητά τους. Εύχομαι να μην βλαφθούν ανεπανόρθωτα τα εθνικά συμφέροντα.

 3. Naruto avatar
  Naruto 31/01/2015 19:05:13

  Εδώ τωρα θα αρχίσουμε να μετράμε χοντρές ζημιές . Τα εθνικά θέματα είναι έγκλημα να χρησιμοποιούνται για κομματική σπέκουλα . Αν μείνουν για πολύ στην εξουσία δεν θα αφήσουν λίθο επι λίθου στην Ελλάδα .

  • airman avatar
   airman @ Naruto 31/01/2015 19:09:58

   Δηλαδή θα συνεχίσουν αυτό που ξεκίνησε ο Γιώργος Παπανδρέου! Μόνο που πρέπει να κάνουν γρήγορα γιατί αφενός χάθηκε χρόνος από το 2011 έως σήμερα, αφετέρου δε πρέπει να πείσουν άμεσα ότι είναι άξιοι συνεχιστές του.

   • Naruto avatar
    Naruto @ airman 31/01/2015 19:40:24

    Είναι σαν να λέμε οτι μετά την αποτυχία του ΓΑΠ τωρα κατεβάζουν τους επαγγελματίες .

 4. Ενετός avatar
  Ενετός 31/01/2015 20:58:01

  Όλα τα έλυσε ο Τσίπρας, το Μεσανατολικό τον μάρανε...Η αναγνώριση του Παλαιστινιακού " κράτους ( μια κατ΄ουσίαν ανύπαρκτη κρατική οντότητα) θα οδηγήσει σε αχρείαστη κι επικίνδυνη επιδείνωση των ελληνοισραηλινών σχέσεων, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η Ελλάς κλυδωνίζεται απο πλήθος προβλημάτων παντός είδους. Το ιδεοληπτικό γκρουπούσκουλο του 3% ακόμα δεν έχει αντιληφθεί οτι είναι η κυβέρνηση της Ελλάδας κι οφείλει να δρα με ωριμότητα, σύνεση και σωφροσύνη. Είναι κρίμα να τορπιλίσουμε τις σχέσεις μας με το Ισραήλ , προβαίνοντας σε μια εντελώς ανώφελη διπλωματική πράξη. Η παλαιστινιολαγνεία ανήκει ( ή τουλάχιστον θα επρεπε να ανήκει) οριστικά στο παρελθόν, δίνοντας τη θέση της σε μια ψυχρά ορθολογιστική εκτίμηση των πολιτικών, στρατιωτικών και οικονομικών δεδομένων της περιοχής μας.Ο Τσίπρας πολύ φοβάμαι οτι θα θρυμματίσει αυτό που, χάρη στον μεγαλοιδεατισμό του Ερντογάν, πέτυχε ο ΓΑΠ με τον Νετανυάχου και ευφυώς συνέχισε κι εμβαθυνε ο Σαμαράς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.