#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/10/2007 11:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα κάνει ο Πολύδωρας;

 «Πόσο «αδιανόητο» είναι οι 152 της ΝΔ να μείνουν 151» ρωτούσαμε στο προηγούμενο μόλις σχόλιό μας. Σήμερα ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας δηλώνει στο ΕΘΝΟΣ (βλ. εδώ) ότι βρίσκεται σε «βαθιά περισυλλογή», χωρίς να αποκαλύπτει τις προθέσεις του, αλλά αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Δηλαδή ακόμα και της ανεξαρτητοποίησης του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, όπως κυκλοφορεί ευρέως τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Ακόμα και της αποχώρησής του από την πολιτική.

«Αυτή τη στιγμή», γράφει το ΕΘΝΟΣ, ο κ. Πολύδωρας «σταθμίζει τα δεδομένα και είναι μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις». Εάν τελικώς επιλέξει να μείνει μακριά από τη ΝΔ, αυτό θα το πράξει παραιτούμενος από βουλευτής προκειμένου να μη δημιουργήσει πρόβλημα στο κυβερνών κόμμα, προσθέτει η εφημερίδα. Κυκλοφορεί όμως και το σενάριο να αποχωρήσει από την ΚΟ της ΝΔ και να παραμείνει στη Βουλή ως «ανεξάρτητος βουλευτής».

Στην περίπτωση αυτή η ΝΔ θα μετρά πλέον μόνο 151 βουλευτές και όλοι καταλαβαίνουμε τι έχει να συμβεί. Θα αρκεί μια και μόνο αρνητική ψήφος σε ένα νομοσχέδιο για αν απωλέσει η κυβέρνηση τη «δεδηλωμένη»

«Εάν χάσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση, έχουμε εκλογές...», έλεγε χθες με έμφαση κυβερνητικός παράγοντας, γράφουν σήμερα τα ΝΕΑ. Ενώ- με κύριο στόχο το εσωκομματικό ακροατήριο και τους διαφωνούντες- κομματικά στελέχη διέρρεαν ότι στη συνεδρίαση του διαγραμματειακού οργάνου τονίστηκε πως το κόμμα «θα πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή εκλογική ετοιμότητα». Εμείς πάντως βλέπουμε πρόωρες εκλογές με θέμα τα Σκόπια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 19/10/2007 15:49:43

  Όσο πιο γρήγορα αλλάξει ο εκλογικός νόμος τόσο καλύτερα. Μέτα ας κάνει ο Πολύδωρας και ο κάθε Πολύδωρας ότι θέλει. Το ερώτημα τι θα γίνουμε χωρίς Πολύδωρα κατά το καβαφικό τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους δε με απασχολεί.
  Διαγράφεται μετά εκλογές με λίστα και μετά χωρίς αυτοδυναμία με τις διερευνητικές πάλι εκλογές μέσα σε ένα μήνα με το νέο νόμο κι 160 έδρες. Απλά τα πράγματα.

  Απλά ο πονηρός Βύρων κάτι παζαρεύει και γι αυτό τα περί βαθιάς περισυλλογής. Μόλις πάρει αυτό που θέλει θα πάψει να συλλογάται βαθέως.

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 19/10/2007 15:57:30

  http://www.apomesa.info/


  Όλο και πιο συχνά ακούγεται

  Όλο και πιο συχνά γίνεται λόγος για πρόωρες εκλογές με λίστα. Από ποιόν; Φυσικά δεν εννοούμε τα ΜΜΕ. Είναι η μόνιμη επωδός συζητήσεων καραμανλικών με τους λεγόμενους «αντάρτες» βουλευτές. Μέχρι στιγμής πάντως, αν και ο Καραμανλής είναι ενήμερος και εν μέρει εμπνευστής αυτής της τακτικής, δεν πρόκειται για υπαρκτό ενδεχόμενο αλλά για απειλή που στόχο έχει την αποθάρρυνση των ανταρτών. Εδώ που τα λέμε, με το ΠΑΣΟΚ σε κατάσταση διάλυσης, η δυνατότητα του Καραμανλή να προκηρύξει πρόωρες στις οποίες θα επιλέξει τη λίστα των βουλευτών αφήνοντας απέξω τους αντάρτες ως απειλή στέκει, να δούμε αν θα αποδειχτεί ικανή να αποτρέψει ανταρσίες στο μέλλον. Ένα άλλο χαρτί που παίζει ο Καραμανλής είναι ότι στις δημοσκοπήσεις τα στελέχη που δημιουργούν προβλήματα στην κυβέρνηση παρουσιάζουν μειωμένη δημοτικότητα. Αν είναι αλήθεια; Όσο και αν το ψάξαμε δεν βρήκαμε να έχει γίνει τέτοια δημοσκόπηση…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.