Τι θα κάνει με το σκοπιανό ο ΣΥΡΙΖΑ;
09/01/2015 10:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θα κάνει με το σκοπιανό ο ΣΥΡΙΖΑ;

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ φιλοξενεί δηλώσεις Ούγγρου αναλυτή ο οποίος λέει ότι πιθανή εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συμβάλει στο να αρθεί το αδιέξοδο στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων.

Προφανώς και οι Σκοπιανοί δεν είναι τα... καλύτερα παιδιά. Έχουν μέσα τους την τάση για προβοκάτσια και την κάνουν συχνά – πυκνά.

Έτσι λοιπόν το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ φιλοξενεί δηλώσεις Ούγγρου αναλυτή ο οποίος λέει ότι πιθανή εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συμβάλει στο να αρθεί το αδιέξοδο στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων.

Ο Ούγγρος αναλυτής, ο οποίος όπως αναφέρει το "ΜΙΑ" αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα "Bruxinfo", υποστήριξε «πως οι ηγέτες της ΕΕ μπορεί να εμφανίζονται ανήσυχοι για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο μία πιθανή επικράτηση του κόμματος αυτού στις εκλογές, που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου, θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή είδηση για τους "Μακεδόνες", δεδομένου πως ο ηγέτης του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος στην Ελλάδα Αλέξης Τσίπρας είναι ο μοναδικός από τους Έλληνες πολιτικούς που δεν πήρε μέρος στη δημιουργία ή στην επιδείνωση της κατάστασης σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας».

«Η Μακεδονία και πολλοί Μακεδόνες θεωρούν πως η πάγια αντίληψη στην Ελλάδα (σ.σ. για το ζήτημα της ονομασίας) είναι απαράδεκτη. Ο λόγος είναι ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το ζήτημα της ονομασίας. Κάνουν ότι μπορούν για να εμποδίσουν την ένταξη της Μακεδονίας και από αυτή την άποψη ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να φέρει κάτι καλό για την Μακεδονία» προσθέτει ο Ούγγρος αναλυτής, στις δηλώσεις του στο "MIA".

Σύμφωνα με τον Ούγγρο αναλυτή, το ερώτημα είναι τι θα συμβεί αν ο Αλέξης Τσίπρας κερδίσει στις εκλογές και αναλάβει την εξουσία στην Ελλάδα, εκτιμώντας πως στο τέλος θα επικρατήσει η «σκληρή πραγματικότητα» και πως ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να υποχωρήσει σε κάποιες από τις θέσεις και απόψεις του.

«Δεν νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας, αν αναλάβει την εξουσία, θα τηρήσει όσα λέει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Δεν νομίζω ότι θα ήταν εύκολο γι 'αυτόν να αρνηθεί ό,τι συνέβη στο παρελθόν. Ακόμη και για το ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Θα πρέπει να τοποθετηθεί σύμφωνα με την ελληνική κοινή γνώμη, και ίσως κάτι τέτοιο να ζητήσουν από αυτόν και τα παραδοσιακά κόμματα στην Ελλάδα. Από αυτή την άποψη, εκτιμώ ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά, και ίσως να μην είναι και ιδιαίτερα καλά για τη Μακεδονία, όπως αναμένουν σήμερα οι Μακεδόνες» προσέθεσε ο Ζ. Γκεβάι.

Τι πιστεύουν δηλαδή οι Σκοπιανοί; Ότι μόλις γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας θα διώξει τους... αδιάλλακτους διπλωμάτες που μπλόκαραν την ονομασία Μακεδονία και την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση Τσίπρα θα μπορούσε δηλαδή, σύμφωνα με δηλώσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς στελέχη της Κουμουνδούρου, να αποδεχθεί το όνομα Μακεδονία και να ξεμπλοκάρει τις συνομιλίες που έχουν παγώσει εδώ και χρόνια. Πώς και πως το περιμένουν οι... Μακεδόνες των Σκοπίων.

Και την ίδια μέρα ο Τσίπρας συμμαχεί με τον φιλοσκοπιανό δήθεν οικολόγο Τρεμόπουλο. Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΣΧΟΛΙΑ

  1. σκεπτικιστης avatar
    σκεπτικιστης 09/01/2015 12:49:14

    «Δεν νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας, αν αναλάβει την εξουσία, θα τηρήσει όσα λέει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Δεν νομίζω ότι θα ήταν εύκολο γι 'αυτόν να αρνηθεί ό,τι συνέβη στο παρελθόν. Ακόμη και για το ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Θα πρέπει να τοποθετηθεί σύμφωνα με την ελληνική κοινή γνώμη, και ίσως κάτι τέτοιο να ζητήσουν από αυτόν και τα παραδοσιακά κόμματα στην Ελλάδα. Από αυτή την άποψη, εκτιμώ ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά, και ίσως να μην είναι και ιδιαίτερα καλά για τη Μακεδονία, όπως αναμένουν σήμερα οι Μακεδόνες» προσέθεσε ο Ζ. Γκεβάι." Προφανως , δεν διαβαζουμε την Ελληνική , ούτε την κατανοούμε το ίδιο, εγώ κι ο αρθρογράφος. Γιατί εγώ καταλαβαίνω, πως ακόμη και στο όνομα, ο κ. Τσίπρας θ' "αναγκαστεί" ν' ακολουθήσει τη γνωστή "εθνική" πολιτική.

  2. Νικήτας avatar
    Νικήτας 09/01/2015 19:08:10

    Έχουμε χαζέψει ώς πολίτες . Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε πρωθυπουργό της Ελλάδας έναν άνθρωπο που δηλώνει άθεος και κόντρα στις παραδόσεις της χώρας που θέλει να ηγηθεί παραμένει ανύπαντρος και δίχως να έχει βαφτίσει τα παιδιά του . Επίσης ούτε μια κουβέντα δεν έχει ειπωθεί για τα εθνικά θέματα παρά μόνον για την οικονομία και αυτά γενικότητες . Στα εθνικά τσιμουδιά και κανενός δεν καίγεται καρφί. Μάλλον είμαστε για κλωτσιές ώς έθνος και ισχύει το άσμα : Πώς καταντήσαμε λοχία πως είμαιεγώ πως είσαι εσύ. Ο σκοπιανός οπότε πετάγεται και λέει τα δικά του αφού εμείς δεν ντρεπόμαστε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.